Dodaj do ulubionych

Call Center: 48 Poland i Call One?

29.07.10, 16:39
48 Poland (siedziba przy ul. Sapieżyńskiej 10),
Call One (siedziba przy ul. Modularnej 3a) -

czy ktoś mógłby napisać coś na temat pracy konsultanta
telefonicznego: projektów, atmosfery, zarobków i ewentualnych
problemów z wypłatą? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 02:06
      Ja idę na Modularną, podejrzanym jest, że przyjmują każdego - zupełnie jak
      SracDonald's - czyżby wielka rotacja pracowników?
      Mam nadzieję, że to tylko niepotrzebne czarnowidztwo i będzie miła atmosfera a
      wypłata w terminie... Oby!
      Tylko tę siedzibę mają na odludziu i na krańcu miasta, z dala od zabudowań :P
      Taki kawał trzeba iść od przystanku...
      • Gość: ;/ Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: 217.97.161.* 20.08.10, 11:32
        Dziś jest 20 sierpnia, 10 dni temu ja wraz z moimi znajomymi którzy tam
        pracowali, powinniśmy dostać wypłate. Oczywiście ona nie wpłynęła. Ciągle jakieś
        głupie wymówki mają, widać że nie chcą zapłacić. Nie polecam pracy tam, bo dla
        nas pewnie się to skończy w sądzie. Jeśli nie chcecie być oszukani, to nie radze
        tam pracować.
        • Gość: Call One Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: 194.169.228.* 25.08.10, 20:49
          Jeśli sytuacja nie jest prowokacją i faktycznie miała miejsce, to poproszę o
          pilne zgłoszenie do działu HR (2 piętro w budynku) lub do Dyrektora Operacyjnego
          (1 piętro w budynku). W Call One bardzo dbamy o terminowość wypłat.
          AM
          • Gość: bvb Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 00:47
            No i jak się sprawa zakończyła?

Jak dalsze wrażenia po pracy w Call One?
            • Gość: Call One Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: 213.25.97.* 06.09.10, 12:20
              Sprawa nie dotyczy pracowników Call One.
              am
        • Gość: Gość Forum Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 16:19
          Zostałem zaproszony na rozmowę - i wszedłem na ich stronę. I co widzę - ekipę z Delty Contact. Pani A.M. ściągnęła ekipę, choć w DC bardzo dbała, aby uważać na osoby, które w przyszłości mogą wyprowadzić w podobny sposób pracowników z firmy. Jak widać stara prawda "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" i tu się sprawdziła. Znam klimat z DC, wiem kto to Pani trener (pierwszy plociuch zawsze gotowy do obrobienia tyłka), kierownik Kasia i Anna ( ta druga podobno miała się "wypalić", tak mówiła odchodząc z DC). Dziękuję - do tego pociągu już nie wsiądę...
          • Gość: call one Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.centertel.pl 04.10.10, 10:06
            możecie napisać coś więcej o call one? mam tam iść na rozmowę

jaka praca, ludzie, czy płacą terminowo itp
            • Gość: aneta Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: 213.25.97.* 07.10.10, 13:51
              płaca na czas, praca - rozmowy przez telefon - w większości sprzedaż.
              • Gość: fff Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.11, 10:27
                W WIEKSZOSCI SPRZEDAZ ha ha ha widac ze tam nie pracowałas dadza ci taka baze ze albo ty sie wykonczysz ale klient i nie ma mowy o sprzedazy wiec nie wypisuj glupot i nie bajeruj ludzi
          • Gość: Marcysia No fakt - cała obsada Delty w Call One IP: *.chello.pl 08.10.10, 09:53
            Czyli ten sam bajzel, co w Delta Contact. Robienie głupa z pracownika, przewałki na kasie (sama byłam świadkiem jak koleżankę przewalono na kilka stówek - dopiero jak powiedziała że na policję idzie to rura im pękła).

Najbardziej obśmiałam się z opisu dyrekcji na stronie. A.M uwielbia czynny sport - "gotowanie" - to widać po talii osy :))))

www.callone.pl/galeria,Aneta-Michalkowicz_Wiceprezes-Zarzadu_Dyrektor-Operacyjny.html
    • Gość: Marcysia Omijać ten bajzel z daleka IP: *.chello.pl 08.10.10, 10:06
      Skład z Delta Contact. Ci sami trenerzy i kierownicy.
      Tak więc poczytać warto o tych ludziach co robili w Delta Contact

forum.gazeta.pl/forum/w,140,71348161,71348161,delta_contact_dobra_firma_.html
      Atmosfera ? Jeśli lubisz jam jeżdżą po tobie to idealnie trafiłeś. Wypłaty na czas z lekkim poślizgiem kilkudniowym (no wiesz przetrzymać kasę pracowników na koncie firmowym to kilka dodatkowych tysi dla firmy). Tylko i tak nie dostaniesz tego co wypracujesz. Zawsze Cię orżną z racji awarii systemu, chwilowych przerw, pseudo szkoleń, retreningów.
      Na retreningach największe przewałki robią.

NIE POLECAM !!!! NIE POLECAM !!!! NIE POLECAM !!!! NIE POLECAM !!!! NIE POLECAM !!!!
      • Gość: zuza Re: Omijać ten bajzel z daleka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.10, 21:28
        MASZ RACJE, JA DODATKOWO NIE POLECAM SUGEROWANIA SIE WATKIEM : "NA RAZIE POLECAM" - JEST PISANY PRZEZ PERSONEL CALL ONE
    • Gość: Call worker Call One - a ja jak narzie polecam IP: *.chello.pl 13.10.10, 10:37
      na poczatku szkolenie - tydzien- potem praca - sprzedaje sie przez tel maszynki do golenia, bizuteria, play.
      Placa rzeczywiscie 9,73 umowa zlecenie.
      Mnostwo sie sprzedaje - nawet powyzej 20 szt./8 h
      sa dobre prowizje
      • Gość: Rozbawiony Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: *.chello.pl 10.11.10, 10:21
        Chyba któryś z kolegów "awansowanych" to polecenie pisze.
        Zdecydowanie nie polecam.
        • Gość: Call One Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: 213.25.97.* 22.11.10, 17:31
          fakty:
          a) call one - stawka netto w umowie 9,73 pln za godzinę i płatne szkolenia
          b) premie netto na każdym projekcie
          c) liderzy - awansowani wewnątrz
          d) klima na każdej sali
          e) nie masz wyników masz warunek, jak się nie poprawisz nie masz pracy

Jak sprawdzić - najlepiej osobiście, jak się nie spodoba, albo nie da rady - zawsze można pójść gdzie indziej za 9 pln brutto :)
          • Gość: Ola Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: *.centertel.pl 23.11.10, 09:09
            wszystko ładnie pięknie, ale nie ma wszystkich warunków pracy, wymieniłaś same plusy

ja może napiszę dokładniej, jak to wygląda, ale później w ciągu dnia, bo się śpieszę teraz

w każdym razie ta firma nie ma szans się rozwinąć dopóki zarządzający będą się skupiać na nowych pracownikach, którzy się przewijają non stop i bardzo dużo z nich rezygnuje

zamiast stworzyć zespół odpowiedzialnych, zaangażowanych ludzi i ICH szkolić, na NICH się skupić, to oni szkolą NON STOP kandydatów, z których gó... wychodzi, a wartościowi ludzie im uciekają, bo nie czują się z firmą związani, nie czują, że firma im coś daje, że o nich dba

ale za to trenerka Magda ma robotę :D i ma co robić

szkoda tylko, że nie koncentruje się na "perełkach", na ludziach, z których coś może być i którzy mogą być przyszłością tej firmy

dlatego rotacja tam jest przeogromna

• Gość: Ciekawy Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: 78.133.208.* 25.11.10, 20:26
            a co z faktem, że jak nie przepracujesz konkretnie wyznaczonej z góry ilości godzin to nie otrzymujesz jakiejś częsci wynagrodzenia - nie wiem dokładnie - znajomy coś mówił.
            Proszę o informację jak dokładnie to wygląda?
            • Gość: Call One Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: 213.25.97.* 29.11.10, 12:49
              Witam, odpowiadam w sprawie ilości godzin. W Call One oczekujemy, że nasi Konsultanci zadeklarują sami dni oraz ilość godzin, jakie przepracują - nazywamy to ustalaniem grafiku.
              Nie narzucamy żadnej konkretnej ilości godzin do przepracowania z góry.

Obowiązuje procedura, że w dni w jakie zadeklarowano obecność należy się stawić w pracy. Funkcjonuje u nas prawo do 1 krotnego nieuzgodnionego niestawienia się w pracy bez ponoszenia konsekwencji z tego tytułu.
              Oczywiście dopuszczamy, że mogą się zdarzyć różne sytuacje - zatem jeśli nasz Konsultant zasygnalizuje przełożonemu min. 24 h wcześniej, że nie stawi się w pracy - to modyfikujemy grafik. W przypadku nieobecności nieuzasadnionych wyciągamy konsekwencje zgodnie z podpisaną umową.

Nie jest u nas praktykowany wymóg przepracowania min. ilości godzin. Wierzymy, że grafik który zaproponują Konsultanci (ich własna dyspozycyjność) jest najwłaściwszy i będzie przestrzegany.
              Mamy Konsultantów, którzy pracują w sposób taki, żeby pogodzić grafik pracy z np. rozkładem zajęć na uczelni - w każdym tygodniu inaczej, lub osoby, dla których jest dodatkowa praca, także z ruchomym grafikiem.

Mam nadzieję, że wyjaśniłam sprawę - jeśli ma Pan jakieś kolejne wątpliwości zachęcam do kontaktu z naszym działem HR: II pietro w siedzibie firmy, lub
              www.callone.pl/kontakt.html
              • Gość: Ciekawy Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: 78.133.208.* 30.11.10, 20:48
                I to jest jasne - dziękuję.
                Nie jest to jednak całkowita odpowiedz - chodzi mi o to czy to prawda, że w chwili gdy pracownik nie przepracuje okreslonej ilosci godzin od poczatku pracy NIE MA ZNACZENIA TUTAJ JEGO GRAFIK to Firma nie wypłaci mu część wynagrodzenia, nie wiem czy premii czy z godzin nie wazne - kasa jest kasa.
                Kumpel na jakis winach tak mial
                • Gość: Call One Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: 194.169.228.* 01.12.10, 08:01
                  Gwarantuję Panu, że nie jest wymagany żaden minimalny próg ilości przepracowanych godzin. Wynagrodzenie za godzinę jest określone w umowie i nie jest uwarunkowane ilością przepracowanych godzin. Premie są zależne od wyników, w realizowanych akcjach, a nie od ilości przepracowanych godzin. Premie nie są wypłacane tylko wtedy, gdy się ich nie osiągnie. W Call One systemy premiowe i warunki ich otrzymania są powszechnie dostępne i wywieszone na tablicy informacyjnej projektu, zawsze też można na ich temat porozmawiać z Kierownikiem Projektu
                  Przy okazji proszę pamiętać, że w Call One wszelkie kwoty publikowane czy to w umowach, czy też w informacjach na temat projektów - są kwotami netto.
                  Czy ma Pan jeszcze jakieś pytania? Zapraszam do kontaktu z firmą
                  • Gość: tede Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: *.org 16.01.11, 09:10
                    Dlaczego nigdzie nie ma informacji, jak wyliczane jest ECP?
                    I dlaczego konsultanci nie wiedzą jakie mają ECP, skoro od tego zależy premia?
          • Gość: odpowiedz Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: 89.72.160.* 29.11.10, 13:16
            Albo za 10 bądź 12 zł w centrum miasta.
            • Gość: Ania Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: *.subscribers.sferia.net 05.12.10, 19:37
              Pracuję tutaj na projekcie winoteki od razu powiem nikomu nie polecam,praca bardzo stresująca w dodatku brak szacunku ze strony kierownictwa.Atmosfera bardzo nie przyjemna tylko wymagania a w zamian po prostu nic tylko obcinają z premii.Wypłata trzeba ją pilnować bo inaczej stówka mniej,premia jest lub jej nie ma zależy czy masz ECP bo jak zbyt często wychodzisz na przerwe to jej nie masz lub jak kierownik ustawi w kompie częstotliwość wpadania rozmów i trzeba czekać po 5 min to też z twoich starań nici.Przykre pomimo że winko idzie po 228zł.Umowa nawet jak pracujesz 5 mies. to jej nie ma bo po co przecież masz prawie 10zł za godzinę.Chociaż dla najlepszych powinna ona być żeby dać przykład tej ogromnej rotacji jaka tu ma miejsce.No nic nie widzę tu przyszłości.
              • Gość: Call One Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: 194.169.228.* 05.12.10, 23:09
                Pani Aniu, jestem przekonana, że nie jest możliwe aby pracowała Pani u nas 5 miesięcy bez umowy. To z wielu powodów nie jest możliwe.
                Obiecuje, że 6 grudnia sprawdzę 100% umów na Pani projekcie i porównam z loginami na tej akcji. Jeśli zauważę jakieś nieprawidłowości - natychmiast zaalarmuję zarząd i podejmę działania konieczne do uregulowania tej kwestii.
                Musze przyznać, że pewnej części Pani postu nie rozumiem. Mimo to wnoszę, że rozumie Pani, że przekraczając czas przerwy nie otrzymuje Pani dodatkowego wynagrodzenia.
                Poza tym deklaruje Pani, że pracuje w Call One 5 miesięcy - czy podjęła Pani ze swoim kierownikiem rozmowę na temat swojej przyszłości w firmie? Bez tego kroku - wzajemnego dialogu - trudno ustalić ścieżkę rozwoju.
                Polecam rozmowę z Kierownikiem lub jego Zastepcą, lub z działem HR - II pietro w siedzibie firmy.
                Jeśli czuje się Pani w pracy niekomfortowo zawsze też może Pani zgłosić to szefostwu firmy - I piętro w siedzibie firmy.
                • Gość: ciekawy Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: 78.133.208.* 06.12.10, 19:15
                  Czyli jednak znajomy mial racje z tym niewplyacaniem i obcinaniem.
                  Ok - przerwy! rozumiem jak najbardziej sa zasady ktorych trzeba sie trzymac.
                  Cala reszta jednak jest tak jak opowiadal - czyli nie ma co sie fatygowac.
                  • Gość: Ania Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: 178.73.63.* 07.12.10, 01:50
                    Dziadostwo i tyle! nie polecam - jest gorzej niż kazdym call center a wielka Pani Dyrektor A.M odpisuje zawzięcie broniac dobrego-czy napewno - imienia firmy.
                    Szkoda ze nie odpowiada na pytania - ale czego sie spodziewac- jakos dziru trzeba zalatac a prawda sie tego zrobic nie da bo by sie tylko powiekszyly.
            • Gość: Call One Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: 194.169.228.* 07.12.10, 23:06
              Szanowni Państwo, z pewnością dążymy do tego by odpowiadać na wszelkie zadawane i dotyczące Call One pytania. Trudno jednak dyskutować z opiniami, które nie mają oparcia w faktach.
              Podsumujmy jeszcze raz:
              a) grafiki ustalają Państwo wspólnie z Kierownikiem
              b) nie ma narzucanych limitów godzin
              c) systemy premiowe są naliczane zgodnie z wywieszoną, powszechnie dostępną informacją
              d) stawka godzinowa określona jest kwotą netto, zapisaną w umowie
              e) wynagrodzenia są wypłacane zgodnie z terminem zapisanym w umowie
              f) za okres szkolenia i weryfikacji kwalifikacji do pracy wypłacane jest wynagrodzenie zgodnie z umową
              g) sale są klimatyzowane

Pozwolę sobie także nadmienić, że każda z osób współpracujących z nami ma możliwość wpływu na to, jaką firmą jest Call One. Aby móc z tej szansy skorzystać należy zwrócić się z propozycjami i wnioskami do Kierownika swojego Projektu.

PS
              Po sprawdzeniu informacji dot pracy bez umowy chcę podkreślić, że nie ma w naszej firmie ani jednej osoby, która realizowałaby projekty bez uregulowanej umowy
              • Gość: ja Re: Call One - a ja jak narzie polecam IP: 78.133.208.* 08.12.10, 17:09
                z tą umową tej osobie to chyba chodzilo o umowe o prace - nieporozumienie moim zdaniem.

Ja z kolei mam pytanie:
                f) za okres szkolenia i weryfikacji kwalifikacji do pracy wypłacane jest wynagrodzenie zgodnie z umową

Jak jest call center kazdy wie albo sie sprzedaje albo nie :) najprosciej rzecz ujmójąc.
                moge prosić o wklejenie tego punktu umowy jako odpwiedz?
                Chyba ze to kwestia indywidualn ale przy umowie zlecenie wątpie lub po prostu nie jest to zgodne z prawem to rozumiem.

pozdr
                • Gość: Piwosz Call One - ABY nie WINO !!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 23:08
                  Największa porażka w tej firmie to trafić do działu z WINAMI.
                  Dział jak dział, KIEROWNICTWO - szkoda słów.

Dwie Panie - jedna gorsza od drugiej, NIEWIEM kto je wybrał.
                  Praca typu:
                  Sprzedawaj, sprzedawaj, czemu nie sprzedajesz, sprzedawaj, sprzedawaj,
                  Sprzedawaj, sprzedawaj, czemu nie sprzedajesz, sprzedawaj, sprzedawaj.
                  A jeszcze i na premiach tną, można samemu liczyć ile się sprzedało - ale Pani Kierownik działu
                  Win i tak ma swój kalkulator.

Współczuje tylko osobom co muszą tam siedzieć.

a dodam:
                  dla nowych podczepiają DO NICZEGO BAZY - i oczekują sprzedaż
                  inna baza jest dla STARYCH

A inna DLA WŁAZODUPCÓW :)))))))))))))
                  (a ci najwięcej sprzedają)
                  • Gość: Yhm Re: Call One - ABY nie WINO !!! IP: 213.25.97.* 11.12.10, 10:23
                    No tak, widać, że kogoś zazdrość zżera.

Pracuje w CallOne już pół roku. Przewinąłem się przez wiele projektów, w tym także Wina.
                    Ani razu mnie nie oszukano, pracownicy mają wgląd w swoje ewidencje, premie itd.
                    Przed każdą wypłatą dostajemy nie tylko rozliczenie miesięczne - z którymi, jeżeli się nie zgadzamy, możemy udać się do kierownika ale także wykaz premii. I o dziwo! Kierownik potrafi przyznać się do błędu na korzyść pracownika!

Umowę dostałem po 4 dniach pracy, po miesiącu dostałem dodatkową opłatę za szkolenia. Stawki są stałe, 9,73netto, premia oczywiście, że się zmienia - jednak jeżeli jesteś sumienny to niema mowy abyś wyszedł na tej pracy źle (przeciętnie 500-700zł na premiach można wyciągnąć).

Klimat w pracy jest ok. Ostatnio tępią za używanie internetu :P ale jeżeli ktoś ogląda YouTuba to się nie dziwię. Wszystko było dobrze dopóki oglądało się demoty/mistrzów/czytało wiadomości. Ale ktoś musiał oczywiście pokazać jaki kozak i dzięki temu mamy teraz dno.

Wypłaty ZAWSZE są do 15. Tak jest w umowie. Zazwyczaj bywają przed 10, raz zdarzyło się inaczej (były 12).

Btw. Wy myślicie, że co? Idziecie na słuchawki i żaden kierownik nie będzie chciał wysokiej sprzedaży od Was? To normalne! Po drugie co to za bzded z "bazami dla dupolizów?" Myślicie, że im zależy na niskiej sprzedaży 20 osób i wysokiej 3? No chyba żart.

Rotacja jest. To prawda, ale to wina pracowników. Większość przychodzi tutaj żeby dorobić, przed świętami - wakacjami - sylwkiem - wyjazdem. Niektórzy oczekują zbyt wiele (mój "kolega" z boxu obok siedział ponad godzinę na przerwie dziennie, po czym zdziwił się, że go wezwali na ostrą rozmowę) a niektórzy po prostu nie odnajdują się w pracy na słuchawkach.

Pracę polecam. Ja osobiście jestem zadowolony, kierownictwo jest miłe (chociaż wiadomo, że niańczyć nas nie będą, od tego nie jest szef tylko matka) a atmosfera przyjemna.

Pozdrawiam.
                    • Gość: gosc Re: Call One - ABY nie WINO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 11:25
                      asdf
                    • Gość: ekspert Re: Call One - ABY nie WINO !!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.10, 21:25
                      oj, widze, ze dzial HR mocno siedzi na listach dyskusyjnych, rada: zrobcie troche błedów ortograficznych, piszcie mniej formalnym jezykiem, wtedy moze uwierzymy w to, co piszecie
                    • Gość: Pytanie za 100 pkt Re: Call One - ABY nie WINO !!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 23:38
                      Jak taki mądry jesteś to napisz na jakim projekcie jesteś??
                      Nie uwierzę że na WINACH !!!!!!!!!!!!!!

Ja już tam nie pracuje :)
                      Ale,
                      POLECAM TĄ FIRMĘ - jak najbardziej !!!!!!!!!!!!
                      Tylko nie polecam trafić do WIN.
                      MASZYNKI I Biżóteria jest ok !!!! tam mi zostali znajomi.

A wino - nie Każdy lubi - mi nie smakowało - szczególnie KAPRYŚNE PANIE K......

A prawdą z kasą - wypłacalni - atmosfera - sporo fajnych ludzi można poznać

• Gość: Yhm Re: Call One - ABY nie WINO !!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 02:33
                        HR? Jaki HR? Że człowiek potrafi się zachować i napisać coś w ojczystym języku bez przeklinania i neologizmów to od razu jakiś podstęp? Zapraszam do zapoznania się z netykietą i słownikiem.

Co do tak znienawidzonych WIN, nic dziwnego, że Ci nie przypasowało. Wymagania są trochę wyższe niż na Bijou czy Corloux. Tutaj rozmowa nie trwa 2minut i nie opiera się na zadaniu pytania "gdzie, lub czym się pan goli?". Wiadomo, trzeba posiadać odrobinę fantazji i wdzięku, żeby skutecznie poruszać się po tematyce win. Nic dziwnego, że Ci nie szło. Jeżeli ktoś pisze "biżóteria" to raczej nie za wiele od siebie wymaga...

"Kapryśne panie K" - no tak, prawda, na maszynkach jest jakieś..hm. 80 osób? Jeden lider, może dwóch i pani kierownik. Tam po prostu nikt nie miał CZASU, żeby zwrócić Ci uwagę.
                    • Gość: gość Re: Call One - ABY nie WINO !!! IP: 188.33.156.* 15.12.10, 22:43
                      "Po drugie co to za bzded z "bazami dla dupolizów?" Myślicie, że im zależy na niskiej sprzedaży 20 osób i wysokiej 3? No chyba żart. "

Skąd znasz te proporcje?
                      • Gość: Yhm Re: Call One - ABY nie WINO !!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 02:10
                        To był przykład tego, jak bardzo absurdalnym pomysłem jest sądzić, że dla osób szczególnych kupuje się "super" bazy i marnuje na garstkę osób.
                        • Gość: Yhm Re: Call One - ABY nie WINO !!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 22:29
                          Tylko osoba o której się pisze, lub IDIOTA wypowiada się tak na ten TEMAT.
                          Czy pracuję czy już nie to nieważne.

Na winach
                          BYŁA
                          JEST
                          BĘDZIE

c h u j o w a atmosfera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: Magda Re: Call One - ABY nie WINO !!! IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 09:04
                            Ja jakoś nie narzekam. Byłam na wydawnictwie, ale się skończyło. Byłam pare dni na winach, teraz przeszłam na maszynki. Nie mam żadnego problemu z liderami, P. Beata jest bardzo miła, dogadać się z przełożonymi to nie problem. Chyba że ktoś i tak wie swoje i ma gdzieś, co sie do niego mówi. Normalne, że wymagają sprzedaży i przestrzegania przerw. Jak nie przestrzega się przerw, to nie dziw, że obcinają Ci premię. Ze stawki godzinowej nie obcinają nic.

I o dziwo, dla większości tu osób, nie narzekam na żadną, z Pań Kaś z win. Dla mnie obie były miłe. Widać ktoś tu ma problem, jak stawia się przed nim jakieś wyzwanie. Ja zmieniłam projekt bo rozmowy były dla mnie za ciężkie - dwa razy trafiłam na "znawców" win. Sprzedać takiemu łatwo, ale jak juz masz cos konstruktywnego powiedzieć, to zaczynasz dukać ze skryptu :D Chyba, że ładnie wyuczysz sie tego wszystkiego i będziesz swoją wiedzę poszerzać.

I co mnie rozśmieszyło w jednym z poprzednich postów - "WINA SĄ KWAŚNE JAK..." czy coś takiego. Jej, naprawdę? Myślę, że to ma związek z tym, że sprzedaje tam się TYLKO wina wytrawne. Witać, jaki świetny był z Ciebie pracownik :)

Tak więc, nie taki straszny diabeł, jak go malują. Ja pracuje tam 1,5 miesiąca. Pierwsza wypłata na czas - później, podejrzewam że tez będzie.

P.S. Yhm - osobo, która nawet boi się wpisać własnego imienia - na jakich parametrach określasz tą c h u j o w a atmosferę? Że się od Ciebie wymaga? Przykro mi, ale to właśnie jest praca.

Pozdro,
                            Magda.
                            • Gość: Pytający WINO !!! IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 20:27
                              Ciężkie rozmowy ???

Z tego co wiem to z tego więzienia tzn WIN nie da się już wyjść.

Albo samemu się zrezygnuje, albo trzeba odejść.

Powiedz mi jak tobie udało się uciec, ja próbowałem ............

i teraz szukam PRACY.
                              • Gość: Magda Re: WINO !!! IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.10, 00:35
                                Po prostu, powiedziałam jak jest. Że chce przejść na inny projekt. Poszłam do Heleny (lidera maszynek i bijoux) i zgodziła sie mnie "przejąć" :) Miałam szkolenie produktowe jeden dzień, próbne rozmowy i oto jestem.

Ale praca tutaj to mimo wszystko - tylko na zaczepienie się. Nie chce pracować w callcenter do końca życia :/ Zbyt cieżko strawna praca.
                                • Gość: Monika Re: WINO !!! IP: *.subscribers.sferia.net 01.01.11, 14:00
                                  Cała ta firma zarządzająca to przykre dziewczynki z DELTA CONTACT które były tam szarymi myszkami i dorobiły się posadek,tylko firmę Delta polecam,ul.17 stycznia 52 ,bo tam jest możliwość rozwoju tu niestety nie.Panie Kasie są bardzo wredne i nie szanują pracowników.Szkoda że zarząd o tym nie wie,a może to wspólnota.Ja odchodzę.
                                  • Gość: KKKK Re: WINO !!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.11, 10:23
                                    witam wszystkich
                                    najlepsze w tym całym syfie jest to ze zarzad nic nie wie co sie dzieje bo jak chcesz isc powiedziec albo o cos zapytac ludzi wyrzej to Pani Katarzyna trzesie sie ze strachu i straszy ze apsolutnie nie wolno wszystko trzeba z nia załatwiac a ludzie jej słuchaja i trzesa gaciami LUDZIE takie zachowanie do niczego nie prowadzi nie dajcie sie zastraszyc bo bedzie robic co chce a tak bydz nie MOZE
                              • Gość: Piotr Re: WINO !!! IP: *.subscribers.sferia.net 01.01.11, 14:02
                                Do zarządu-dlaczego nie ma umów dla pracowników winoteki,co to za klan.
                                • Gość: DO FIRMY CALL ONE Re: WINO !!! IP: 178.73.63.* 03.01.11, 00:35
                                  Witam,
                                  Nie bede nikogo krytykować, usprawiedliwiać, bronić itd.
                                  Mam tylko jedno pytanie.
                                  Pracuje w konkurencji przy Metrze służew i odwiedzam te portale ponieważ obecnie chce zmienić pracę. Pytanie brzmi.
                                  DLACZEGO TAK BARDZO PO PAŃSTWA FIRMIE "JADĄ" TYLKO W ODNIESIENIU DO TYCH WIN?
                                  Ja rozumiem, że produkt może być wymagający, że jedna, dwie czy nawet 5 osób napisze coś ze złości ale tutaj te wymieniane Panie Kasie to biedne kobiety - non stop ktoś je oczernia.

Może problem nie tkwi w osobach oczerniających tylko tych oczernianych?

dziękuję.
                                  • Gość: Jacek Re: WINO !!! IP: *.subscribers.sferia.net 04.01.11, 17:03
                                    Zapraszam na projekt winoteki ,jest cudownie jak.....
                                    • Gość: m. Re: IP: 46.113.51.* 06.01.11, 10:30
                                      Też idę na rozmowę do call one, powiedziano mi, że teraz rusza program cyfra+, jeśli ktoś wie to powiedzcie mi czy to prawda? Czy to jakaś ściema, żeby przyciągnąć pracownika? I kolejna rzecz, ja zamierzam podjąć tę pracę jedynie na 2, 3 tyg, więc interesuje mnie przede wszystkim to czy wypłaty są na czas? Czy nie obcinają ze stawek godzinowych za coś tam (oni w tych call center potrafią wymyślać różne egzotyczne powody, byle tylko uciąć)? Czy początkującym faktycznie płacą 9 zł na rękę? I czy można sobie dorabiać w soboty i jak wygląda wtedy syt ze stawkami, bo w ogłoszeniu czytałam,że w soboty stawki są wyższe? Dzięki za wszelkie pomocne odpowiedzi. Pozdrawiam
                                      • Gość: OGŁOSZONO UPADEK UPADEK WIN !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 21:07
                                        Oficjalnie dział prowadzony przez znakomita pania kierownik i jej pazia
                                        UPADŁ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                        Żałoba w korluksie.
                                        Nawet obie sie Łanie nie pokazują, Ciekawe czemu ????????

W koncu ktos zobaczył ze skoro sie nie sprzedaje nic i nic z tym sie nie robi,
                                        TO TRZEBA SIE WYCOFAC !!!!!!!!!

Zapraszamy pania kierownik i pazia na MASZYNKI, tylko sprzedaz whodzi w grę
                                        Podziekujmy im za kierownictwo
                                        • Gość: p Re: UPADEK WIN !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 21:43
                                          nie pal tyle
                                          • Gość: Iz Re: UPADEK WIN !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 16:10
                                            Pazia? Jakiego pazia? Wydawało mi się, że tam są 2 kobiety..
                                            • Gość: pracownik !! kierownictwo zmienic! IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 21:46
                                              dla mnie to tez raczej kobiety, ale kierownictwo tragiczne na korluksie i na winach tak samo!!! i nie ma co sie wyzywac na kasi z win np, bo to nie wina supervizorow, bo sami zaczynali jak my. tylko kierownictwo chce zrobic z nich swoje popychadla. sam bylem swiadkiem po przejsciu na maszynki jak kierowniczka na drugiej sali ma pretensje do swojej liderki, ze tu infolinia, tu jakies umowy, tu jakis konsultant, jak biedna dziewczyna na nowym stanowsku ma pracowac jak robot! to jest zenada, a supervizorka biega tylko po sali, bo co ma zrobic, przeciez wszystko bedzie na nia potem. niech sie pani kierownik cieszy, ze w ogole ktos jej pomaga, chocia i tak nigdy nie ma czasu jak sie przychodzi o cos zapytac ta firma jest czasami smieszna a liderzy to jedyne osoby z ktorymi normalnie da sie pogadac.! poza tym poucinali premie, ecp nie da sie zobaczyc i polowe pensji w tym miesiacu mi wplynelo i sie dziwia ze ludzie odhodza!
                                              • Gość: gość Re: !! kierownictwo zmienic! IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.11, 00:09
                                                Popracuj nad gramatyką !!!

• Gość: JOM Re: !! kierownictwo zmienic! IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 20:30
                                                  i zawsze sie BURAL znajdzie co pisze "popraw gramatyke"

Czy wazne jak sie pisze - czy wazniejsze co???????????

zastanów się
                                              • Gość: Paweł Re: !! kierownictwo zmienic! IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.11, 19:50
                                                Jak to czytam to śmiać mi się chce. Pracowałem w jednym call center przez długi czas. Zajmowałem się m in rozliczaniem czasu pracy pracowników. Liczne nieobecności w pracy, przerwy po 1,5-2 godziny w trakcie dnia to standard. Nie mówię, że u wszystkich - zawsze jest pewna grupa osób, która rzetelnie pracuje. Cała reszta to olewacze, którzy przychodzą nie do pracy aby zarabiać pieniądze, ale po to, żeby pogadać z przyjaciółmi przy kawie. A potem na koniec miesiąca wielkie zdziwienie, bo premie wam poucinali.
                                                Ludzie!! zacznijcie rzetelnie pracować. Powiedzenie "czy sie stoi, czy się leży 2 tys się należy" jest już dawno nieaktualne.
                                                Niestety w mojej obecnej pracy jest podobnie. Ulubionym powiedzeniem naszej kierowniczki jest "Jesteście w pracy czy w pubie?".
                                                • Gość: Anka Re premie IP: *.centertel.pl 22.01.11, 14:27
                                                  Jakie są mniej więcej premie w miesiącu?
                                                  • Gość: ...... Re: Re pytanie IP: *.centertel.pl 22.01.11, 14:45
                                                    Po jakim czasie jest ta więkrz stawka -9,73?
                                                  • Gość: Magda Re: Re pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.11, 15:50
                                                    Po 3 miesiacach pracy.
                                                  • aneta8003 call one 25.01.11, 21:26
                                                    np. na najnowszym projekcie 1,5 produktu na przepracowaną godzinę musi być sprzedane, jak nie to "pomagają", przenoszą na inny projekt a po przemaglowaniu na innych projektach zwalniają jeśli nie sprzedajesz umówionej ilości tzw. normy, bo samo się rozumie "sprzedaż musi być żeby mógł istnieć telemarketing". Oczywiście nie mówią o tym na rozmowie.
                                                  • Gość: ODNOŚNIK Z Kol Łan nikogo nie zwalniają !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.11, 22:25
                                                    Z tej firmy nie zwalniają, nie zwalniali i nie beda zwalniać..

Ciągle szukają !!!!!!!!!!!!!

Sam sie musisz zwolnic, zeby zostac zwolnionym, no chyba że cię ze 2 -m-ce nie ma.
                                                    Firma nie ogarnia olbrzymiej rotacji, która stała sie faktem jak ludzie zarabiali olbrzymie
                                                    pieniądze i im ucieli o połowe wszystko !!!!!!!!!!!!!!!
                                                    Nawet Pani TRENER nie chce sie szkolić nowej kadry lub doszkalać starej bo wie z założenia ze z 50 % zrezygnuje po jakimś czasie.

Firma jak najbardziej jest pomimo powyzszych opisów jest oks.
                                                    Tylko ten porworny dojazd i dojscie na ta zadupie jest koszmarne szczególnie teraz w ZIME :(

PS kase płaca na czas i nie myla sie "raczej" na twoja niekorzyść
                                                    ALE PILNUJ GODZIN !!!!!!
                                                  • Gość: Agata Re: Z Kol Łan nikogo nie zwalniają !!!!!!!!!!!!!! IP: 78.133.208.* 26.01.11, 20:41
                                                    Widzę ze powieksza się ekipa z 17go stycznia ;]
                                                  • Gość: Bartek Re: Z Kol Łan nikogo nie zwalniają !!!!!!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 29.01.11, 02:32
                                                    Bratka pojebane imię dziewczyna przyjebana, jak sie na nia patrzy i słucha to się chce wymiotować. Gówniara myśli ze jest wielka trenerka a w dupie była i gó... widziała.
                                                  • Gość: CALLer Szanuj Trenera swego !!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 23:41
                                                    no komentarza odnośnie szkolen itp..............................

i lyderów

podbijam temat
                                                    ja daje NEGATIVE
                                                  • Gość: gosc Re: call one IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 00:52
                                                    a może potrzebujesz aneks do umowy, gdzie będzie napisane "jak nie będziesz pracował, to zostaniesz zwolniony" błagam ludzie, jak na Was "patrzę", to zastanawiam się czy jest tam prowadzona jakakolwiek rekrutacja, a może firma dostaje dofinansowania za zatrudnianie niepełnosprawnych umysłowo?
                                                    oczywiście komentarz nie dotyczy wszystkich, jednak pożal się Boże większości
                                                  • Gość: jjjj Re: Re pytanie IP: *.centertel.pl 28.01.11, 21:28
                                                    jakie są tam zarobki ?
                                                  • Gość: zdegustowany Re: Re pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 20:06
                                                    teraz dla nowych po 9 zl netto za godzine. wiadomo bylo, ze to z czasem tez utna ( na poczatku bylo 9,73 netto.) wiosna 2010 kiedy call one zaczelo dopiero prosperowac byla tam bajka! wszyscy mili, usmiechnieci, zajebiste premie, stawki ludzkie ecp, normalne usprawiedliwianie sie 24 h przed a nie nie wiadomo ile (bo mozna zaplanowac zaplanowac nagly wypadek, prawda?)
                                                    takkze wtedy bylo nor ma lnie. ale zaraz zaraz.. wtedy kierownikiem na corluxie byla Ania, zgadza sie? i wszystko jasne. A odkad przyszla pani Helena zaczely sie cyrki, pomalutku, pomalutku i prosze bardzo przez pare miesiecy zarabiamy 1/3 mniej i mozna czasem sie czuc jak w obozie pracy. a moze ona na tym zarabia>?????hehe
                                                  • Gość: Kami Re: Re pytanie IP: 78.133.208.* 04.02.11, 13:41
                                                    Nie zarabia nawet grsoza - wszystko robi za darmo włacznie ze znęcaniem się nad Wami.
                                                  • Gość: Tchórze! Re: Re pytanie IP: *.centertel.pl 07.02.11, 21:04
                                                    Widzę,że wszyscy się boją napisać ile średnio zarabiają z premią miesięcznie
                                                  • Gość: Paweł Re: Re pytanie IP: *.centertel.pl 07.02.11, 21:08
                                                    Racja.Wszyscy się boją napisać ile zarabiają z premiami.Każdy się wymiguje że to zależy od miesiąca
                                                  • Gość: Magda Re: Re pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 17:06
                                                    Lol. Bo zależy.
                                                    Bez premii, pracując po 7h dziennie + 2 soboty zarabia się ok. 1700zł na rękę. Z tym, że ja mam stawkę 9,73zł. Moja największa wypłata była w listopadzie - prawie 2400zł przy wszystkich sobotach pracujących.
                                                  • Gość: gość Re: Re pytanie IP: *.rtr.bait.pl 28.02.11, 03:14
                                                    Proszę pracujących tam o dobre informacje :

czyli w końcu jakie są stawki dla nowych?
                                                    czy stawka rośnie i po ilu miesiącach ?
                                                    jakie są premie? jeśli są i za co ?
                                                    co to jest EPC czy EPS ??
                                                    na jakie są projekty mogę trafić ? CYFRA? PLAY czy maszynki do golenia ?
                                                    jaka jest umowa? zlecenie? na jak długo?
                                                    czy jest dodatkowa premia za dużą ilość godzin lub rośnie stawka ?

szukam roboty i zastanawiam się nad tą firmą ale opinie słyszałam rożne... polecacie ?
                                                    i jak się dostać do call ona ? gdzie trzeba wysłać papiery ?
                                                  • Gość: ja Re: Re pytanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.03.11, 20:25
                                                    Proszę pracujących tam o dobre informacje :
                                                    >
                                                    > czyli w końcu jakie są stawki dla nowych?
                                                    > czy stawka rośnie i po ilu miesiącach ?
                                                    > jakie są premie? jeśli są i za co ? ( uzależnione od sprzedaży)
                                                    > co to jest EPC czy EPS ?? (czas rozmów, czyli ile czasu rozmawiasz z klientem, na godz musisz mieć 56%)
                                                    > na jakie są projekty mogę trafić ? CYFRA? PLAY czy maszynki do golenia ? ( bżuteria, play juz nie ma )
                                                    > jaka jest umowa? zlecenie? na jak długo? (umowa zlecenie, ja mam na pół roku)
                                                    > czy jest dodatkowa premia za dużą ilość godzin lub rośnie stawka ? (nie, ale w soboty stawka jest wyższa)
                                                    >
                                                    > szukam roboty i zastanawiam się nad tą firmą ale opinie słyszałam rożne... pole
                                                    > cacie ? hmmm, polecam :P
                                                    > i jak się dostać do call ona ? gdzie trzeba wysłać papiery ? wyslij CV na adres: agataplawczyk@callone.pl
                                                  • Gość: Gość Forum Propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 11:35
                                                    Szukam osób zainteresowanych sprzedażą telefoniczną pozycjonowania stron internetowych w wyszukiwarce Google. Kontakt pod adresem krolowa471@wp.pl
    • Gość: Szukam pracy w CC Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: 178.73.48.* 04.03.11, 18:15
      Hej, mam nadzieje ze jakis pracownik Call One udzieli mi informacji jak wyglada kwestia wynagrodzen w Call One chodzi mi o stawke podstawowa i czy placa na czas tzn. kiedy wyplacane jest wynagrodzenia ???
      Na stronie interenetowej sa informacje o stawkach o roznej wysokosci.
      • Gość: kacper 48 poland IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.04.11, 10:54
        żenada żenada i jeszcze raz żenada... w ogloszeniu na stronie pracuj,pl stawka za godzine 15- 18zl. na spotkaniu okazuje sie ze jest to 10 zl., brutto no chyba ze sie dobrze sprzedaje to stawka wieksza ale to jak zapewniala pani z ktora mialem rozmowe jest to mozliwe po kilku tygodnich pracy.. a i cale 5 % od kazdej sprzedazy ( co ponoc jest tez atrakcyjna oferta) tylko jak wyzyc z tego...umowa na miesiac czyli nie masz pojecia czy za miesiac pracujesz jeszcze czy nie...
    • Gość: telemarketing Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.devs.futuro.pl 16.03.11, 11:38
      To my zapłacimy za Twoje szkolenie!
      Szukasz pracy w telemarketingu? Skorzystaj z bezpłatnych kompleksowych szkoleń!
      Musisz być jedynie osobą bezrobotną , zameldowaną na terenie województwa mazowieckiego.
      Więcej na www.szkolenieztelemarketingu.pl
      • Gość: były pracownik Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.11, 01:19
        Jeśli mogę cos powiedzieć o Call One to tylko tyle że podejrzewam iż tna ludzi na kasę, kiedy sie o nią powalczy zazwyczaj słyszy sie przepraszamy za błąd , ale trzeba też mieć to udokumentowane. Kolejna sprawa jest projekt win który jest totalnym niewypałem, ostatnio jak odwiedziłem kolegę na projekcie pracowała sama infolinia 3 osoby i garstka sprzedawców.Pani K.K jest ok przynajmniej dla mnie miła i sympatyczna , ale za to Pani K.W często zmienia upodobania , niemiła i arogancka, traktuje swoje stanowisko jak by złapała Pana Boga za nogi ale tak na prawdę, nie oszukujmy się nic specjalnego za To Pan W z winoteki jest całkiem miły xD.
        Jesli chodzi o umowe nie ma szans dostac o prace pracowałem pół roku i nie dostałem , w ocecnej pracy dostałem takową na dzień dobry , najlepiej wspominam Pania I.M z PLay która sama odeszła a była świetna , sami odpowiedzcie sobie na pytanie dlaczego.??
        • Gość: ja Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.11, 23:20
          call one praca jak praca zespol sympatyczny sa oszołomy ale to normalne w kazdej pracy sie tacy znajda.Najgorsi są Pani Kierownik i jej podwładni liderzy oczywiscie nie wszyscy.Jeżeli proponowaliby Wam prace na cyfrze plus to uciekajcie jak najdalej.Tylko nie liczni wyrabiaja premię praca tutaj zresztą w kazdym telemarketingu to 90%szczescia i 10% umiejetnosci pozatym nie ma szans rozwoju KK(kierowniczka projektu) na to nie pozwoli.I jeszcze dobra rada to nie jest praca za którą sie płacze a wrecz przeciwnie NIE PŁACZCIE.Życzę wszystkim cierpliwosci a kierowniką zrozumienia i wiecej człowieczeństwa bo czesto jest tak że ,,nie pamieta wół jak cieleciem był'' pozdrawiam wszystkich konsultantów NIE dajcie sie przede wszystkim K.K i jej podwładnej ,,przemiłej''(oczywiscie żart) K.W
        • Gość: Maciek Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.play-internet.pl 16.11.11, 13:29
          masz kolego rację a szczególnie jeśli tam pracują te baby - cyborgi z Delty Contakt w ogóle kierownictwo we wszystkich Call Center w Warszawie to straszne chamstwo, nie szanują pracowników i podgryzają siebie nawzajem, nie rozumiem jak może im to sprawiać przyjemność np. w Vioce S.A kierownikiem projektu jest koleś, który tylko z widłami do obory się nadaje gnój przerzucać a nie do kontaktu z ludźmi, widoczne są specjalnie szkoleni. Ciekawe jak w końcu z takiego zrezygnują gdzie taki człowiek może znaleźć pracę - tylko i wyłącznie w takim samym "obozie pracy" wg. mnie jakaś specjalna komisja powinna się zająć standardami jakie panują w tych wszystkich Call Center.Często dla młodego człowieka jest to pierwsza praca i nie może tak być aby nabierał przekonania że tak wygląda praca w Polsce i że on jako pracownik jest nikim a taki głupi, niewykształcony i niekulturalny kierownik- wszystkim.Dlatego inteligentny człowiek ucieka od nich po 3tgd czy miesiącu nie otrzymując swoich prowizji i jeszcze na ilości godzin go oszukają - tak samo to wygląda we wszystkich Call Center i dlatego bronią się przed umową o pracę, zatrudniając tylko na umowy cywilno - prawne aby pracownik miał możliwości zaskarżenie ich do sądu pracy oraz nie mógł założyć związku zawodowego. Młodzi ludzie nie powinni w ogóle zatrudniać się w Call Center bo nic z tego nie mają ani kasy ani stażu ( często od umowy zlecenia w ogóle nie odprowadzają składek do ZUS - trzeba to sprawdzać w ZUS-ie ).
    • gugelle o Call One 21.05.11, 15:28
      Na projekcie 'winoteka' prowizje były w rzeczywistości najsłabsze, bo trudniej sprzedać skrzynkę win za 228PLN w sumie, niż maszynkę do golenia za dyszkę, ale mimo wszystko człowiek lepiej się czuję nie sprzedając szmelcu. Jak kto lubi. Jeśli IQ komuś nie pozwala na to, żeby pogadać o winie z człowiekiem inteligentniejszym od kapcia nie czytając skryptu, to zwyczajnie przykre.

Nie lubię być niemiły, ale jeżeli czytam, że ktoś przez miesiąc sprzedawał "biżóterię" i został oszukany to szczerze współczuję mu tej pustej przestrzeni w czaszce, która widziała to słowo 100 razy dziennie przez miesiąc i nie zareagowała odpowiednio.

Ale do rzeczy,
      ECP to ECP, masz prowizję, gdy ECP (efektywny czas pracy) wyrobione i nie jest to problem.
      Słyszę, że "obcinają, bo nie wiadomo jakie ECP". Jeżeli ktoś nie zna angielskiego na tak podstawowym poziomie, by znaleźć w aplikacji opcję 'czas rozmów' i nie umie korzystać z kalkulatora, żeby to zamienić na procent - przykre.
      Jeżeli sobie obliczysz, że masz słabe ECP i prowizje mogą ci przepaść to nawet jeżeli masz 10 rozmów pod rząd, w których ktoś natrętnie powtarza "nie dziękuję", albo odmawia rozmowy, gdy mówi się, że jest nagrywana (ja tego nigdy nie mówiłem) to można mu przecież powiedzieć, że jest strona internetowa i się zaprasza, zapytać o pogodę, albo o markę piwa, bo powie, że nie pije wina tylko piwo etc. Jest decylion możliwości, żeby każda rozmowa, która nie kończy się rzuceniem słuchawki trwała ok 2minut.
      Wtedy prowizje nie przepadają.

Nie ma innej firmy z branży Call Center, która płaciłaby tak dobrze godzinowo i nie jest departamentem dużej firmy, a zleceniobiorcą. Wiadomo, infolinia banku, czy BOK, gdy zatrudnia usługodawca - praca lepsza i bardziej stabilna. Ale nie spotkasz raczej zewnętrznego Call Center, które daje 9PLN netto, umowę od razu i naprawdę daje 10 szans totalnym idiotom i głupkom, chyba, że owi nie są przekonani o swoim idiotyzmie na tyle, by zamiast przytaknąć, że faktycznie robią coś nie tak, jak się powinno, kłócą się i są wulgarni.

Milion pytań o zarobki. Jedna odpowiedź - 9PLN/netto. Pracuje się średnio po 6h, jeśli sprzedaż ci 'idzie', możesz siedzieć i 10h (wina). Jeżeli jest się codziennie w pracy, win się sprzedaje minimum 50. Czyli 20x54+5x50, dodaj jeszcze jakąś dodatkową sobotę i masz 1500PLN na luzie totalnym.
      Wypłatę miałem zawsze na czas.
      Jeżeli uczysz się i nie przekroczysz niekorzystnego progu podatkowego, dodaj sobie jeszcze parę stówek od skarbówki za zaliczkę na koszty uzyskania przychodu

Czasem niektórzy się wkurzali, bo baza była dobra, sprzedaż im nie szła i po 3h kazano im iść do domów. Trochę to faktycznie nie w porządku, ale z drugiej strony da się to jakoś usprawiedliwić. Nie masz dnia - marnujesz bazę - zabierasz innym sprzedaż - kosztujesz.
      Ale gdy będziesz dobrze sprzedawać, wezmą cię do "elity", będziesz siedział przy grzędzie z Panią Joasią i co jakiś czas "dosprzedawał", co jest zdecydowanie łatwiejsze, bo dzwonisz do klientów, którzy już wcześniej kupowali i pili te wina.
      O innych projektach się nie wypowiem, bo ich nie znam, mówiono mi tylko, że warto się przenieść, bo prowizje wyższe i sprzedaż jakoś idzie, mimo to zostałem.

Panie Kasie z Winoteki były zawsze uprzejme, miłe i pomocne. Jak to kobiety, czasem mają humory, ale wystarczy traktować ludzi z szacunkiem, by być traktowanym podobnie.
      Ja je bardzo dobrze wspominam, niezwykle sympatyczne.
      Atmosfera w pracy była w porządku, choć ciężko o tym mówić, gdy jest się przyklejonym do słuchawki, ale było z kim wyjść na przerwę. Wyjścia na miasto kończyły się zazwyczaj późno i nietrzeźwo.

Zmieniłem pracę na początku tego roku, ale Callone polecam. Najlepsze Call Center, w którym pracowałem dotychczas. Mimo że daleko hen na Okęciu, mimo że telemarketing to ciężka praca, to zatrudnienie pewne, niemały hajs i przede wszystkim pewny.
      • Gość: pytanie Re: o Call One IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 20:05
        opinie o call one poproszę -wawa

Czy warto tam pracować??

Czy jest zryta atmosfera? Czy w porządku?

Czy uczciwie płacą? (na czas).

Czy jest podstawa i ile wynosi?

Ile można minimalnie zarobić?
        • Gość: Niunia Re: o Call One IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.11, 23:33
          Call Center to dno.ostatnio brała udział w konkursie na lidera.Niestety byłam za bardzo za pracownikami a mój przyjacielski stosunek do personelu uniemożliwił mi awans.miał traktować pracowników jak bydło do roboty,nie zgodziłam się i klops.W podziękowaniu za liderowanie dostałam 700 zł za 200 przepracowanych godz a teraz wszyscy po mnie jeżdżą mimo iż moja wiedza merytoryczna przekracza o stokroć wiedze pozostałych liderów.Niestety traktowanie pracownika jak człowieka w tej firmie nie popłaca
          • Gość: Iz Re: o Call One IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.11, 17:44
            No raczej nie. Łukasz jest świetnym liderem i jest baaardzo za pracownikami. Lepszego lidera sobie nie wyobrażam.

Miałaś za niskie kompetencje czy po prostu cię nie wybrali i teraz się odgrywasz?
    • Gość: passionplace2 Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 00:55
      2000 brutto + prowizje.

---
      śmieszne zdjęcia z warszawy
      • Gość: Ja Informacja na temat Stawek i Godzin IP: *.add.net.pl 07.07.11, 10:11
        Stawka godzinowa: 9zł a po 3 miesiącach 9,73zł (obie stawki NETTO)
        Prowizje: zależne od projektu, można zarobić od kilku złotych do kilkuset dziennie
        Godziny pracy: Od 9 do 21, na większości projektów do 15, jednak grafik jest zmienny, można dość często dogadać się z liderem, kierownikiem. Jeżeli dobrze sprzedajesz to możesz pracować nawet po 12 godzin. (inaczej max 6-8)
        Klimat: Samemu trzeba ocenić. Czasami jest mniej a czasami bardziej przyjemnie, wszystko tak naprawdę zależy od człowieka.
    • Gość: konsultant Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 15:08
      Jasne.. Zarobki masz na rekę nie całe 10 zł, sprzedajesz produkt który jest jedna wielka sciemna, poniewaz ten portal wcale nie jest znany i nie ma sensu zamiszczania na nim jakiej kolwiek rekamy skoro nikt go nie zna i nie odwiedza.. wiesz o tym Ty po 2 dniach pracy i wie o tym potencjalny klient do ktorego dzwonisz.. poza tym rynek jest juz nasycony tego typu portalami i ala "call center" i jak dzwonisz do jakiegos własciciela firmy i mowisz ze jestes z marketingu to dziękuje odrazu a jak nie to zaraz po tym jak mowisz ze dzwonisz z portalu 48 poland o ktorym nigdy nie słyszał.. co do wyplaty jest to chyba jeszcze wiekszy minus niz sama firma poniewaz szybciej mozna sie doprosic o pieniadze na ulicy niz tam za swoja prace.. ludzie sie zwalniaja bo nie dostaja wyplat.. ten caly prezes pietrzyk nigdy nie odbiera tel od babki z sekretariatu i wogole od nikogo.. znika gdzies na cale tygodnie a Ty zostajesz bez wyplaty, jest kompletnie nie ogarniety i wali w h*uja ze wszystkimi swoimi pracownikami jak tylko moze a uwaza sie za niewiadomo kogo.. jedynym plusem pracy tam jest kierownik Call Center Pani Magda ktora tworzy fajna atmosfere w pracy i potrafi zarzadzac zespołem.. a tak poza tym to jedna wielka sciema.. ludzie strzezcie sie przed praca w tym 48 poland i MSG bo to podlega pod tego samego frajera.
      • Gość: Magda Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 20:07
        Chyba Ci się callcenter pomyliły ;) Tu nie ma prezesa Pietrzyka i nigdy nie było. Sekretariatu też tam nie ma. Jedynie jest dział HR.

Wypłata ZAWSZE jest do 15go, tak jak w umowie. Nigdy jeszcze nie zdarzyło im się z tym spóźnić.

Nie zamieszczaj takich głupot i nie mieszaj ludziom w głowach.
        • Gość: konsultant Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.ip.netia.com.pl 23.07.11, 11:17
          Czy chodzi o Call Center na ulicy Sapieżyńskiej 10?
          • Gość: Magda Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 01:58
            Na Modularnej 3a :D Tam jest CallOne.
      • Gość: Darek Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: 178.73.32.* 11.08.11, 11:29
        Niestety sam mam podobne doświadczenia, szczególnie jeśli chodzi o wypłatę wynagrodzenia. Naliczone zostało prawidłowo, jednak o jego wypłatę muszę się upominać. Pracowałem w czerwcu kilka dni, potem musiałem wyjechać. "Rachunek", który nazywa się ponownie "umową o dzieło" Podpisałem dwa tygodnie temu i do tej pory nie otrzymałem wynagrodzenia. Dzwoniąc do Firmy otrzymałem informację, że "pieniądze przelane będą w terminie". Pierwsza umowa, którą podpisałem w dniu zatrudnienia zawiera w punkcie 5 informację :"Wynagrodzenie płatne będzie w ciągu 10 dni od zakończenia umowy. W dokumencie, który powinien być rachunkiem widnieje w nagłówku "Umowa o dzieło" i w punkcie 6. jest informacja "Wypłata wynagrodzenia nastąpi w ciągu 2 tygodni od daty przyjęcia dzieła".
        Myślę, że te informacje wystarczą by ocenić rzetelność pracodawcy 48Poland.
    • Gość: kosi Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.play-internet.pl 25.07.11, 21:19
      Czy po szkoleniach trudno jest zdać te egzaminy? czy z reguły każdy je zdaje? Jeżeli chciałbym popracować tam 3 miesiące tylko dla dorobienia to będzie ok? z góry dzieki za odp, pozdro
      • Gość: Magda Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 02:01
        Jeżeli o CallOne chodzi, to nie ma tam egzaminów po szkoleniach. Jedynie rozmowy próbne. I tak, jeżeli potrafimy cokolwiek powiedzieć to z reguły wszyscy przechodzą na stałe na słuchawki. I możesz pracować 3 miesiące, z tym na pewno nie będzie problemu.
    • Gość: kosi Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 12:07
      Pracując codziennie po 6h oraz wszystkie soboty to ile zarobię? bo niewiem jak to policzyć, dziękuje z góry za pomoc
      • Gość: Agi Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 17:42
        ja Ci radzę żebyś tam wogóle nie szedł do pracy to jest banda oszustów nie płaca pieniędzy i kłamia jak tylko moga
        • Gość: kosi Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 21:27
          Niewiem dlaczego każdy pisze że to firma to "krzak", robi dobre wrażenie, mam nadzieję że się nie zawiodę :) pracuje tam sporo osób więc pewnie im to pasuję więc pewnie nie jest aż tak źle, nie ma to jak się przekonać na własnej skórze, pozdrawiam wszystkich telemarketerów i Ciebie Agi :)
    • Gość: Gość Re: Call Center: 48 Poland i Call One? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 20:47
      call one to śmieszna firma, na początku ludzi zwalniają, a potem ich zapraszają. masakryczna rotacja, chyba pracowało tam już całe małe miasto. Pani trener magda powinna swoje nauki nagrać a potem je odtwarzać kolejnym grupom, szkoda czasu na powtarzanie tych głupot. Szkolenie mogłoby trwać godzinę, zamiast kilku dni, i to by było wystarczająco dużo, żeby nauczyć ludzi czytać skrypt i trzy razy spróbować opchnąć ten szit pseudo szwajcarski z dalekiego wschodu. Liderzy? przyjdą i powiedzą to samo co na szkoleniu, co mógłby robić każdy, nawet pierwszy lepszy z ulicy. w ogóle to pozdrowienia dla Helenki
      • mat.piotrowski87 Re: Call Center: 48 Poland i Call One? 29.11.11, 14:17
        Ważna informacja dla wszystkich, którzy pracowali, pracują lub zamierzają pracować w call center! Pracujesz na "umowie śmieciowej" (umowie o dzieło, umowie-zlecenie)? Szef nie przestrzega Twoich praw?

Chcesz dowiedzieć się czym różni się umowa o dzieło od umowy zlecenia i dlaczego pracodawcy nie chcą z nami podpisywać umów o pracę? Czym jest prawo pracy i jak się nim skutecznie posługiwać? Jak dochodzić swoich praw na uczelni? Kim właściwie jest student? Jak jest skonstruowany system stypendialny? Dlaczego warto się zorganizować? Jak się bronić?

Tego, i wiele więcej będzie się można dowiedzieć podczas bezpłatnych i otwartych warsztatów z prawa w pracy i praw studenckich, organizowanych przez Demokratyczne Zrzeszenie Studenckie.

Najbliższe spotkanie już we czwartek 1 grudnia o godzinie 19.00 Instytut Filozofii i Socjologii UW, Krakowskie Przedmieście 3, sala 108. Tematy warsztatów to:
        1. "System stypendialny"
        2. "Dlaczego społeczeństwom egalitarnym żyje się lepiej?

Pełen program szkoleń możesz znaleźć na naszej stronie internetowej: zaangazowani.pl/
        i na facebooku: www.facebook.com/event.php?eid=298254566860238
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka