IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:38
Czy za 3tys netto można utrzymac sie w wa-wie? Ktoś kiedyś napisał że za te
pieniądze ledwo starczy na zycie. Niedługo zaczynam prace własnie za takie
pieniądze. No i trzeba będzie sobie wynająć mieszkanko itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nata Re: Hubertus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:47
      bez przesady, kawalerke mozesz wynajac za okolo 900 zł, zalezy od dzielnicy,
      jedzenie w dosc podobnej cenie jakl wszedzie (mam porownianie slask-poznan-
      wroclaw-warszawa)Faktycznie drozsze sa tu uslgi ( lekarze, kino, kursy itp.),
      art. przemyslowe ( ciuchy, buty) Wszytsko zalezy od tego jak zyjesz a 3000
      netto to dosc sporo jak na spokojne zycie, tym bardziej, ze w wawie jest
      coraz wieksze bezrobocie, i pensje leca na leb i na szyje
      Pozdrawiam
      • Gość: Hubertus 3000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 12:59
        A powiedz mi które dzielnice są spokojne, które bezpieczniejsze a które mniej,
        które droższe i tańsze.
        • bond.jamesbond1 Re: 3000 24.02.05, 13:20
          1) bezpieczeństwo
          Nie ma reguł. Na pewno niebezpieczna jest tzw. "stara Praga" - szczególnie
          Szmulki. A bezpiecznie? Podobno nieźle jest na Kabatach i Dolnym Mokotowie, na
          pewno bezpiecznie jest na Tarchominie (ale to diabelnie daleko do centrum - w
          szczycie o 30 do 45 min. jazdy samochodem).
          2) ceny
          Najdroższa jest tzw. linia metra - czyli Ursynów a szczególnie Kabaty. Tam metr
          mieszkania kosztuje nawet 5 tys. zł i więcej - cena wynajmu jest oczywiście
          adekwatna. Droga jest Ochota - doprawdy nie wiem czemu, ale fakt jest faktem.
          Najtaniej jest na Tarchominie - dwupokojowe mieszkanko (ca. 40-45m) na
          zamkniętym, chronionym osiedlu można znaleźć nawet za 1100 + liczniki. Niezłym
          pomysłem są miejscowości podwarszawskie - szczególnie Ursus czy Piastów, a
          nawet od biedy Pruszków. W ogóle ta trasa (na zachód, w kierunku Pruszkowa) to
          dobra koncepcja, bo jeśli znajdziesz coś przy trasie kolejki WKD (Opacz,
          Komorów itp.) - to do centrum W-wy (Dw. Centralny) będziesz jechał 20-25 min.
          Ale na tej trasie jest już trochę drożej, właśnie z uwagi na tę komunikację.

Czyli - od wyboru do koloru. Nie sugeruj się przy wyborze chałupki odległością
          w kilometrach od miejsca pracy. Czasem można łatwo przeskoczyć 30, czasem nie
          sposób pokonać 5. Wszystko zależy od rejonu i aktualnych pomysłów geniuszy z
          Zarządu Dróg Miejskich.
    • Gość: michal Re: Hubertus IP: *.pharmakol.uni-freiburg.de 24.02.05, 13:18
      www.kontrateksty.pl/index.php?action=show&type=news&newsgroup=26&id=573

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka