Gość: Zuzia IP: *.icpnet.pl 30.03.05, 20:07 Znam biegle 2 języki obce:angielski i hiszpański. Zarabiam netto 2000 zl.netto. Gdzie szukać pracy żeby zarabiać więcej?!Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczoter Re: 2 języki obce 30.03.05, 23:03 jak dobrze znasz języki (wystarczy nawet jeden) to możesz spróbować w tłumaczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufo Re: 2 języki obce IP: *.chello.pl 01.04.05, 09:07 Najlepiej na Costa del Sol ! Będziesz zarabiać 500 euro dziennie, a przy okazji wyćwiczysz francuski ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 2 języki obce IP: *.pool82105.interbusiness.it 30.03.05, 23:15 Ciesz sie ze tyle zarabiasz,bo ludzie nawet tego nie maja a do dlumaczen musisz miec ukonczone kursy ktore cie upowarznia do lumaczen prywatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa Re: 2 języki obce IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 30.03.05, 23:19 zawsze możesz pójsć do agencji towarzyskiej i tam spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 2 języki obce IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 31.03.05, 20:03 jakież to kursy trzeba mieć do tłumaczeń prywatynych? z całym szacunkiem pierdołki opowiadasz ;) tłumaczę od 5 lat, z włoskiego nawiasem mówiąc, bo widzę że stamtąd nadajesz, a kursów "do tłumaczeń prywatnych" ani nie robiłam, ani o nich nie słyszałam. Podziel się wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: 2 języki obce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:57 dzial logistyki lub zakupów( jesli masz predyspozycje). i nieco szczęścia ( dobra firma);-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiona Re: 2 języki obce IP: *.crowley.pl 31.03.05, 22:29 jak masz certyfikaty, to próbuj na kilku etatach w szkolach jezykowych i prywatnych korkach po ogłoszeniu gdzie sie da. moja znajoma tak wyciaga 3000. ale musisz sie nalatac na poczatku. zalezy o jakich tlumaczeniach mowa, w firmach wymagaja doswiadczenia i znajomosci jezyka specjhalistycznego, wiem, bo sama dosc dlugo szukam w branzy tlumaczen prawniczych i konkurencja jest spora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jelonek Re: 2 języki obce IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 01.04.05, 02:30 Ja znam trzy:KACZY,BYCZY i INDYCZY-super!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: 2 języki obce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 10:20 Wal się! Odpowiedz Link Zgłoś