Dodaj do ulubionych

Powrót po macierzyńskim

IP: *.aster.pl 01.01.06, 22:40
Konczy mi sie urlop macierzynski, myslalam ze bedzie mi łatwiej wrocic do
pracy!! Tym bardziej ze jestem z niej zadowolona. Niestety okazuje sie ze jest
gorzej niz myslalam!! Nie wyobrazam sobie 9 godzin bez dziecka!!
Mam pytanie, kiedy powinnam poinformowac pracodawce o checi podjecia urlopu
wychowawczego?? Z dnia na dzien?? Czy jest jakis termin regulowany prawem??
Slyszalam cos o 2 tygodniach?
Pomozcie!! pilne
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Powrót po macierzyńskim IP: *.jmdi.pl 01.01.06, 23:18
      A jesteś pewna, że chcesz caly dzień siedzieć tylko z dzieckiem, odcięta od
      pracy, spotykania ludzi? Może chociaż pół etatu? Znam wspaniałe matki, które
      wychodzą do pracy czy mając wolne angażują na kilka godzin opiekunke, żeby mieć
      parę godzin dla siebie, na własne sprawy. Wracają wypoczęte i zadowolone, nie
      wyobrażam sobie, mają jakiś kontakt z innym światem niż tylko pieluszki i kupki.
      • Gość: abotak Re: Powrót po macierzyńskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 16:04
        najlepsza jest metoda złotego środka...fakt 9 h to duzo, jeżeli karmisz możesz
        i powinnas pracować mniej....kodeks pracy się kłania pracodawcy, wystarczy
        zaświadczenie od pediatry, pogadaj z szefe , może częśc papierów pozwoli zrobic
        ci w domu
        pozdrawiam - mamam 2 dziatek
        tez wróciłam po macierzyńskim...znalazłam fajna nianię...
    • Gość: tamara Re: Powrót po macierzyńskim IP: *.devs.futuro.pl 02.01.06, 17:35
      Witam,
      wlasnie do pracy wrocila kolezanka, po 7 latach urlopu wychowawczego. Nawet nie
      potrafi obslugiwac ksero i chyba mysli sobie, ze wszyscy bedziemy jej pomagac.
      Nawet jakbym bardzo chciala, to nie mam dla niej chwilki, nikt nie ma, i tak
      siedzimy po godzinach (branza ubezpieczeniowa), zeby nie narazic sie szefostwu.
      Mielismy nadzieje, ze nie wroci, bo przydalby sie nam ktos do pomocy, do
      zespolu, a panienka (36 lat ;-) siedziala i ziewala, nie probujac nawet sie
      czegos nauczyc...
      Wracaj kochana do pracy jak najszybciej, bo wypadniesz z obiegu!

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka