Dodaj do ulubionych

Znęcanie się nad pracownikami!!!!!

23.02.07, 18:46
Wpisujcie proszę firmy ku przestrodze, gdzie stosowany jest terror
psychiczny, zastraszanie, znęcanie się nad pracownikami. Taka wiedza może być
dla szukającego pracy zbawienna. Lepiej przeczytać zawczasu ostrzeżenie niż
potem stać się ofiarą jakichś psycholi.
Obserwuj wątek
    • Gość: bzzz Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.acn.waw.pl 23.02.07, 22:45
      Kancelaria Pre...???
      • dokol31 Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! 24.02.07, 00:12
        Ale o tym cicho sza ;) Ja na Ciebie nie doniosę;)
    • Gość: pracownik Pekao SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 11:26
      Pekao SA - doradcy klienta

Znęcanie się, codzienny mobbing, poniżanie, doprowadzanie pracownika do stanów
      depresji, zniechęcenia, wypalenia zawodowego mimo pracy na pełnych obrotach.

Wymuszanie ciągłego dzwonienia do klientów i namawianie by przyszli do oddziału
      banku i wyłożyli kasę na cokolwiek, ważne aby wycyganić kasę na jakieś
      (bezsensowne często i nieopłacalne) programy bankowe.

Przy mało ciekawych produktach bank wymyśla konkurs, by sprzedaż skoczyła -
      wtedy zaczynają się szopki - rywalizacja, poganianie, kontrolowanie itp.
      • Gość: operator Re: Pekao SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 14:28
        Pollkomtel s.a. dział kompleksowej obsługi klienta w Promenadzie (telefoniczna
        obsługa) gdzie koordynator zespołu pani Monika W. ,,zakazuje" rodzenia,
        chodzenia na L4, używa wyrazów niecenzuralnych, dyskryminuje kobiety (!!!)
        Jednym słowem strach podejść.
        Mnie trzymają tam tylko nieopłacone studia, a nie ukrywam - jadę na pastylkach
        uspokajających. Ale w marcu opłacam ostatni semestr i avante!
        • Gość: Gość Uwaga na hurtownie AMA IP: *.aster.pl 18.07.07, 18:39
          Uwaga na hurtownie AMA a Warszawy!!!
          Co innego mówią na rozmowie wstępnej,a co innego rzeczywistość bo najpierw przez
          trzy miesiące umowa zlecenie i niby 1500 do ręki a potem akord i wychodzi 1200
          maksymalnie i wymuszanie stałego zostawania po godzinach poza tym kierownictwo
          na bardzo niskim poziomie kultury (szczególnie kierownik Jurek)
    • kama19764 Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! 25.02.07, 20:53
      dotyczy to większości banków bo trzeba się spowiadać ile wykonałaś telefonów do
      klientów aby sprzedać im kit, co z wykonaniem planu, dlaczego są zamykane
      rachunki,jak masz małą realizację planu to na dywanik do dyra i przepytywanie i
      grożby oraz poniżanie pracownika iż nie umie zorganizować sobie pracy,
      straszeniem rozmową i rozliczeniem z dyrektorami regionów itp. a to że musisz
      obrobić dokumenty przyjęte,pracujesz z gotówką i musisz uważać aby się nie
      pomylić to nikogo nie interesuje dla nich liczy się tylko sprzedaż
      • dori126 Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! 26.02.07, 11:30
        Tak, słyszałam od koleżanki, że takie właśnie są praktyki w bankach. Straszne
        jest to, że kierownik nie rozumie, że pracownik jest odpowiedzialny za
        powierzone pieniądze i w przypadku jakiejś pomyłki, trzeba wszystko z własnej
        kieszeni wykładać a czasem to nawet spłacać w ratach jakąś większą sumkę.
        Naprawdę należy się skupić, a nie robić tego w pośpiechu.
        • Gość: gaba42 Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.aster.pl 26.02.07, 12:04
          w bankach tych czołowych, liczy sie tylko sprzadz i to jeszcze tylko tych
          produktów na ktorych bank moze najwiecej zarobic. Niestety.Pracownicy sa ciagle
          przepytywani zastraszani nie przedłużeniem umowy itp.
          • rataje45 Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! 28.03.07, 13:46
            Chyba zawsze na stanowisku przedstawiciela handlowego trzeba znosic upokorzenia
            ze strony szefostwa.
      • Gość: Kalka Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.skorosze.net 13.04.07, 23:22
        pracujesz w Kredyt Banku? bo jakbym o swojej pracy słyszała.
    • donis01 Re:Znęcanie się nad pracownikami!! - Ticket Online 27.02.07, 13:12
      Do takich firm można zaliczyć z pewnością Ticket Online Warszawa, gdzie
      zachowanie pani prezes i jej dyrektorka uwłacza zwyczajnie godności osobistej
      pracowników. Ich taktyką jest znaleźć sobie ofiary i nękać je. Te osoby mają
      najgorzej, bo sa najbardziej upokarzane, ale reszta też nie może być spokojna,
      ponieważ w tej firmie nie zna się dnia i godziny. Jednego dnia ta
      niezrównoważona emocjonalnie kobieta, którą na nieszczęście firmy mianowano
      prezesem, jest w pozornie dobrej komitywie z pracownikiem, żeby potem chcieć tę
      samą osobę zwyczajnie utopić w łyżce wody. Schemat ten wielokrotnie się
      powtarzał. Jeśli ktoś jej się nie spodoba, może stać się jej najgorszym
      wrogiem, a wtedy jej mściwość nie zna granic. Problemem jest to, że jej
      osobowość zwyczajnie nie nadaje się do zarządzania pracownikami a brak wiedzy
      menedżerskiej dyskwalifikuje ją jako prezesa. Jedyne, co potrafi, to wzniecać
      nieporozumienia, rozbudzać w sobie nienawiść do kolejnych osób, znieważać,
      pomawiać, kłamać. Ma poza tym niewątpliwą słabość do komplementów, co niektóre
      osoby sprytnie umieją wykorzystywać, jest podatna na manipulacje i wpływy,
      niestety te złe wpływy, mianowicie swojego podwładnego dyrektorka, który zdolny
      jest do podłożenia każdego świństwa, do zrzucania winy na innych za swoje błędy
      i do wykorzystywania.
      • enja13 Re:Znęcanie się nad pracownikami!! - Ticket Onlin 01.03.07, 00:25
        Cezar V....
        • Gość: do TV z tym Re:Znęcanie się nad pracownikami!! - Ticket Onlin IP: 82.139.176.* 28.03.07, 17:32
          nagrajcie to na kamerke czy na telefon i wyslijcie do TV. zrobia z nimi porzadek!
          • Gość: rodak Re:Znęcanie się nad pracownikami!! - Ticket Onlin IP: *.chello.pl 06.04.07, 15:34
            Najlepiej do Polsatu, gdzie dyrektorek ma niby "wielkie" wtyki ;)) Ciekawe
            tylko dlaczego w tym światku śmieją się z niego.
    • urania77 Re: Polkomtel-DKOK Promenada 01.04.07, 19:23
      pracowalam w Promenadzie w DOK na szczescie mialam innego kierownika, zgadzam
      sie, takiej osoby jak Pani Monika W. najgorszemu wrogowi niezycze, strach
      podejsc, jezeli chcecie pracowac w Polkomtelu to tylko u innego kierownika,
      wszystcy sa OK, oprocz tej kobiety
      • blackforever Re: Polkomtel-DKOK Promenada 01.04.07, 23:37
        o tak. Ja też miałam to nieszczęście trafić do Moniki i tylko z jej powodu po
        miesiącu zaczęłam szukać innej pracy. jej zachowanie i totalny brak kultury
        sprawił, że przychodząć do pracy myślałam gdzieby tu najdalej usiąść i marzyłam
        o tym aby odbębnić swoje, iść do domu i jak najszybciej znaleźć inną robotę (co
        mi się po 3 miesiącach udało) Napisałam także skargę do jej przełożonego -
        nawet mi odpisał.
        • marczak124 Re: Polkomtel-DKOK Promenada 03.04.07, 11:37
          A co Ci odpisal, jesli mozna wiedziec?
          • Gość: :) Re: Polkomtel-DKOK Promenada IP: *.chello.pl 04.04.07, 18:14
            Cóż mi odpisał? że się cieszy że informuję go o zachowaniu kierowniczki i że
            zwróci uwagę. Napisał, że to pierwsza taka skarga, tym czasem od znajomych
            wiem, że to nie pierwsza, ludzie pisali i anonimy - wiadomo, bali się stracić
            pracę, albo oficjalnie- już po odejściu. Ja już mam to gdzieś, bo mam dużo
            lepszą pracę, ale uważałam za stosowne poinformowac kierownika o złym
            traktowaniu mnie i innych pracowników.
            • Gość: ech Re: Polkomtel-DKOK Promenada IP: *.chello.pl 05.04.07, 01:44
              to generalnie facet się nie przejął, olewa pracowników i tyle. A jest ktoś nad
              nim, kto mógłby się tej sprawie przyjrzeć?
        • waldemarka Re: Polkomtel-DKOK Promenada 05.04.07, 17:30
          Monika poprostu jest agresywna, bo w ten sposób ludzie nie będa od niej nic
          chcieli. Tak jest jej wygodniej, lepiej jest poudawać, że się pracuje niż
          pomagać pracownikom. Zauważyłam, że w jej grupie jest największa rotacja.
          Ponadto ona nie lubi kobiet, bo jest starą panna której nikt nie chciał, więc
          realizuje się w pracy i wylewa swoje frusytracje na innych
      • Gość: kolo Re: Polkomtel-DKOK Promenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 22:06
        Zgadza sie DKOK to 1 wielka porazka, ogolnie caly, rozliczanie, monitoringi itd.
        wsyztsko opiera sie na psychicznym wykorzytywaniu, nawet zeby ic do toalety
        trzeba to zglaszac zeby nie bylo za duej kolejki klientow oczekujacych.
        Wpsomniana "kolezanka" Monika to ogoln porazka, pewnie sama siedzi w tej firmie
        tylko dlatego ze nie jest w stanie isc w inne m-ce z taka geba i brakiem kultury
        nigdzie kariery nie zrobi. Poza tym slow kariera w tej firmie kojarzy sie tylko
        z dawaniem d...
    • Gość: corgan kobiety na stanowisku są okrutniejsze od facetow IP: *.chello.pl 01.04.07, 22:59
      i bardziej wredne, chamskie, brutalne niż faceci zajmujący tę samą pozycję w
      hierarchii firmy. W sumie nie dotyczy to tylko wysokich stanowisk, ale głównie.

Żeby sobie albo i innym udowodnić że nadają się na własne stanowisko, tak się
      właśnie zachowują.

Dlaczego np. to głownie szefowe-kobiety najbardziej dyskryminują kobiety w
      ciąży, przed ciążą albo po ciąży? Ktoś się nad tym zastanawiał?
      • Gość: ewa Re: kobiety na stanowisku są okrutniejsze od face IP: 212.203.141.* 05.04.07, 10:24
        Po pierwsze kobietom jest trudniej awansować - to fakt, więc najczęściej
        awansują te z silnymi łokciami i z zasadą cel uświeca środki. Albo mające
        ustawionego "przyjaciela" w tej lub zależnej spółce. Oczywiście bywają i
        normalne.
        A czemu kobiety traktuja gorzej? Bo generalnie kobiety sa zawistne o inne
        kobiety, a najczęsciej te na niższych stanowiskach sa młodsze. Albo np. maja
        ułozone zycie osobiste czy cokolwiek innego, czego tamte nie mają, albo chca
        mieć na wyłączność. Ja miałam ostatnio przezycie "skumulowanego" ataku przez 2
        panie, stare panny, a ja akurat byłam przed ślubem. Mobbing to mało powiedziane
        co ja przezyłam. Jak juz wszystko mi się poukłada ( a jest taka szansa) to
        opisze tą firmę, i te Panie.
        Ale spotkałam tez miłe kobiety w biznesie, często wręcz faworyzują inne
        kobiety, bo wiedzą, ze nie jest lekko, zwłaszcza w tzw. męskich sektorach. Ja
        tez wychodzę z zalozenia ze kazdej kobiecie będe pomagała, może będzie nam
        latwiej.
        • Gość: Monika Re: kobiety na stanowisku są okrutniejsze od face IP: *.chello.pl 05.04.07, 12:47
          Miło się czyta takie posty. Rzeczywiście dotychczas spotykałam się z pewnego
          rodzaju atakiem głównie ze strony kobiet. Ale spotkałam też super kobietę po 50-
          ce, po rozwodzie, samotną ale z bardzo optymistycznym i wyluzowanym podejściem
          do życia, która jest przy tym bardzo pomocna i szczera w tym co robi. Tyle, że
          spotkałam ją za granicą, w Polsce nie miałam tej przyjemności.
          • Gość: ewa Re: kobiety na stanowisku są okrutniejsze od face IP: 212.203.141.* 05.04.07, 14:33
            Ja spotkałam się już z takim podejściem w Polsce. Ale najczęściej od kobiet,
            ktore mają taką pozycję, że nie musza niczego udowadniać. Wydaje mi się, mam
            przynajmniej taka nadzieję, że w związku z tym, że coraz wiecej jest kobiet na
            stanowiskach, to tendencje mogą sie zmieniac na naszą stronę. Nie zapominajmy,
            że faceci sa bardzo solidarni, fajnie by było, żeby kobiety tez takie były, a
            nie tylko walczyły ze sobą i przymilały facetom. Tak jakby najważniejsza dla
            nas była ich akceptacja i oczywiście górowanie na tle "gorszej" koleżanki.
            Kobiety same się przez to upodlają i stawiają na z gory przegranej pozycji.
    • Gość: XXX Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.chello.pl 02.04.07, 06:48
      Epcot Polska. Pani Prezes Mariola M. od kiedy dostała szwedzki paszport
      zapomniała że urodziła się w Grudziądzu, potrafi nawymyślać od "głupich
      polaczków", etc.
    • Gość: Kacha Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:32
      TP S.A. zdażają się w niektórych Działach wyjątki.
      • Gość: TP Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:33
        dałam nazwę w temacie aby było lepiej widać :-)
    • Gość: PZU Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:11
      ostrzegam przed PZU
    • Gość: leszek Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.centertel.pl 10.04.07, 12:38
      Wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach prościej byłoby wymienić firmy, w
      których nie ma opisanych wyżej patologii.
      • codziennie Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! 17.04.07, 17:39
        Krupa Nieruchomości
    • Gość: Jogi Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: 217.11.129.* 14.04.07, 10:07
      Słuchajcie, nie starajcie sie o pracę w D+S europe, prze... dają ogłoszenia, że
      stawka to 15-18 zł, tak ale średnia jak zrealizujesz założony cel. przed
      świętami zwolnili pół firmy, za dyspozycyjność i wyniki.
      Przyszedłem do pracy na 9, a o 11 już mnie zwolnili pajace. Mówiłem, że mam
      problemy w domu i będę miał mniejszą dyspozycyjność, i co? skuteczność miałem
      0,43, a oni mnie zwolnili, świnie
      • Gość: aspirujacy partner [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 19:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Były [...] IP: *.chello.pl 20.04.07, 08:25
    • powerus [...] 20.04.07, 17:59
    • Gość: gość Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: 88.220.46.* 21.04.07, 17:07
      crowley data poland dziqał telemarketingu - jest tam kierowniczka, która w
      przypływie złego humoru wydziera się na nielubianych pracowników, szykanuje
      ich, utrudnia życie i jest zwyczajnie opryskliwa, wredna, wulgarna etc. Tak
      więc praca dla twardych ludzi...
    • 74olo Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! 28.04.07, 22:42
      Zdecydowanie firma P&G na stanowisakch operatorow linii oraz dzialy wsparcia.
      Terror psychologiczny i zastraszanie mozliwoscia utraty pracy. Bylo juz kilka
      "pokazowych" zwolnien. Ludzie sie boja na maxa, atmosfera lipna duzo ludzi szuka
      nowej pracy.
      • Gość: brodaty Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 08:29
        Lekkerland -filia wrocław-kierownik ktory szczuje pracowników na siebie
        obiecujac wieksza premie,sam sie obija bo nie potrafi nic zrobic.
        • Gość: własny los Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.aster.pl 29.04.07, 11:12
          Bo jesteście polaczkami którzy postawić się nie potrafią.Wychowane w PRL-u pokolenie , które za żałosne pieniądze daje się poniżać i boi sie stracić pseudo-pracę.
          • Gość: kapahl [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 10:32
        • Gość: Magazyn Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.media4.pl 01.07.07, 00:43
          Tak nasz kierownik Darek J nic nie robi wszyscy sie na niego wkó..ają siedzi
          tylko przed kompem i niewiadomo co tam robi wszystkie swoje zadania przekazuje
          swoim zastepcom idzie do domu o 16 i ma wszystko w du..pie ludzie siedzą do 2 w
          nocy a on 16 juz do domku jedzie z pretensjami do ludzi co tak długo im
          zajeło.Rusz dupe stary a nie tylko siedzisz w tym biurze.Jesteśmy zatym abyś
          sie zwolnił pracownicy magazynu + kierowcy wszyscy na tobie psy
          wieszają.Wrocław2007
          • Gość: Volumax Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.skorosze.net 01.07.07, 17:40
            Action. Pozdrawiam Karolka co wprowadził gestapowski system z lireco. Dobrze że
            już mnie tam nie ma.
          • Gość: okno na swiat Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 22:28
            ups!!!!!czas wyciagnac wnioski..
            • qazxcvb Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! 13.07.07, 22:26
              drodzy Państwo, to sie czyta jak forum nieudaczników!! Rozumiem kresy Polski tam
              cieżko z pracą, ale Kraków, Wrocław, Warszawa, jak wam sie nie podoba firma czy
              szefowa to miejcie odwage odejść, a jak jesteście tak nieudolni, że nie
              potraficie znależć lepszej pracy, to sie zamknijcie, bo moze nie zasługujecie na
              tą, którą macie. Męczysz się człowieku miesiąc, dwa opluwasz ludzi anonimowo, bo
              nie masz odwagi pogadać z szefem w cztery oczy, nie potrafisz znalexć lepszej
              posady, to znaczy, że jesteś kmiot, zastanów sie nad sobą, bo daleko nie
              zajdziesz. Ja zostawiłem robotę po 3 miesiącach jak mi sie nie podobała.
              Pozdrawiam ludzi którzy potrafia kierowac swoim zyciem, a nie tylko marudzić.
              Ps.: a ten "madry" co apeluje do kierownika aby sie zwolnił, to niech sobie
              kompres na głowe załozy, strasznie żałosny i prosty...
              czas wyciągnąć wnioski :)
              • Gość: buhha buhha Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.media4.pl 15.07.07, 15:23
                Widze ze lubisz się wypowiadac w temacie o którym nie masz pojęcia niewiesz
                jaka jest sytuacja na magazynie we wrocławiu pozatym chyba masz problem z
                czytaniem tekstu ze zrozumieniem bo ten post jest w imieniu wszystkich z tego
                magazynu więc kompres to nalezy sie tobie obrońco uciśnionych.
                • Gość: qwert Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 15:59
                  przeciez to napisał sam darek j!!!!
    • Gość: obserwator Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.autocom.pl 02.07.07, 11:32
      Jest taka firma nazywa się Wurth-Polska. Kadra kierownicza to: prawdziwe kanalie....
    • Gość: gosc Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: 85.219.205.* 03.07.07, 14:15
      XXL MEDIA!!!!ul. Krakowiaków
    • Gość: marek TOLAK-hurtownia słodyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 02:03
      pracują na magazynie 10godz dziennie za marne grosze,a kierowcy mają tak
      doje..ne że nie wyrabiaja się z wywiezieniem towaru. szef ma wszystko w du..e i
      za pieniądze z których okradł pracowników kupuje kolejną brykę.
      • Gość: ooooooo Re: TOLAK-hurtownia słodyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:33
        oooooooo
      • Gość: xxxxxx Re: TOLAK-hurtownia słodyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:24
        Cześć, mam takie samo zdanie na temat szanownego Pana Tolaka i całe tej firmy.
        Wiem z doświadczenia co się tam dzieje i nikomu nie polecam podjęcia tam pracy.
        • Gość: recydywa Re: TOLAK-hurtownia słodyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 15:52
          witamy na wolności
      • Gość: pracownik Re: TOLAK-hurtownia słodyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:24
        Firmą Tolak powinna zainteresować się inspekcja pracy.
        Ewidentnie praktykowany przez prezesa firmy jest mobbing, zastraszanie
        pracowników, okradanie , nie wiem dlaczego do tej pory nikt jeszcze nie zrobił
        czegoś w tej sprawie.
        ja mam zamiar, mimo iz pewnie porywam się z motyką na słońce, Tolaka stać na
        adwokatów.
    • Gość: agata Re: Znęcanie się nad pracownikami!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 19:42
      UNO Agencja Handlowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka