Dodaj do ulubionych

MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 16:46
Nie mam już siły walczyć, szukać, prosić, udawać, wysyłać - po prostu
poddaję się , to już za długo trwa a światełka w tunelu nie widać!
Pomimo studiów Uniwerek Warszawski ciągle nic, nie mam już sił dalej
próbować.
DZIĘKUJĘ ZA TAKIE ŻYCIE !! Do widzenia
a moją pracę magisterską spalcie lub podarujcie moim przodkom jako papier
toaletowy
Cześć
Obserwuj wątek
    • Gość: drama Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: *.chello.pl 02.09.03, 17:06
      nie załamuj się, wiem że to nic ci nie da ale ja szukałam 3 lata i 4 m-ce!
      byłam cierpliwa i znalazłam stałą pracę, nikt mi nie pomógł i nie załatwił
      pracy.
      chodziłam po firmach składałam cv jak nawet się odezwali to zrobili ze mnie
      gówno na rozmowie i często wychodziłam z płaczem ale się zaparłam i dalej
      chodziłam...
      trzymaj się, napewno znajdziesz pracę

drama
      • Gość: doradca Nigdy nie jest za pozno IP: *.acn.waw.pl 02.09.03, 17:13
        Gość portalu: drama napisał(a):

> nie załamuj się, wiem że to nic ci nie da ale ja szukałam 3 lata i 4 m-ce!
        > byłam cierpliwa i znalazłam stałą pracę, nikt mi nie pomógł i nie załatwił
        > pracy.
        > chodziłam po firmach składałam cv jak nawet się odezwali to zrobili ze mnie
        > gówno na rozmowie i często wychodziłam z płaczem ale się zaparłam i dalej
        > chodziłam...
        > trzymaj się, napewno znajdziesz pracę
        >
        > drama
        Po pierwsze nie zrobili z Ciebie gowna tylko sami z siebie zrobili poniewaz
        jak sadze zapewne jestes ich "wielbicielka" i za kazda cene gotowa jestes
        kupowac ich produkty. Po drugie nie nalezy zalowac lez jezeli jakies
        niepowodzenia, nawet krotkotrwale jest niezalezne od Ciebie. Teraz , kiedy juz
        masz to co chcialas osiagnac to zawsze mozesz zachowac sie w przeciwny sposob
        jak zachowywano sie wobec Ciebie. Ciekawe jak beda sie czuli Ci , ktorzy
        zrobili z siebie samych to co nazywany gownem.
        Co do zalamania. I bardzo niech sie zalamuje. Nigdy nie jest tak zle aby nie
        moglo byc gorzej i nigdy nie jest tak dobrze aby nie bylo lepiej. Jezeli jest
        zalamana to teraz moze byc tylko lepiej. I pamietaj jeszcze jedna zasade.
        Omijaj szerokim lukiem PIERDOLONYCH OSZUSTOW czyli specjalistow od HR
        oglaszajacych sie w Gazecie Wyborczej w dodatku Praca. Zaoszczedzisz czasu i
        pieniedzy.
    • Gość: desperat Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: *.jozefka.net 02.09.03, 17:36
      ja też się poddaje, rok temu prawie rok szukania po pół roku pracy to
      samo.........mam dość
    • Gość: Darek Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: *.tpi.pl 03.09.03, 08:36
      Ja też się poddaję, albo nie.. jeszcze trochę poszukam :-)
      Ale tak poważnie też mam dość.

> Nie mam już siły walczyć, szukać, prosić, udawać, wysyłać - po prostu
      > poddaję się , to już za długo trwa a światełka w tunelu nie widać!
      > Pomimo studiów Uniwerek Warszawski ciągle nic, nie mam już sił dalej
      > próbować.
      > DZIĘKUJĘ ZA TAKIE ŻYCIE !! Do widzenia
      > a moją pracę magisterską spalcie lub podarujcie moim przodkom jako papier
      > toaletowy
      moją też ;-) bo jest do d...
      > Cześć
      • Gość: corregidor Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: 217.153.132.* 03.09.03, 09:19
        wszyscy maja dosc
        ci ktorzy pracuja
        ci ktorzy nie pracuja
        takie parszywe czasy
        odwagi
        praca to nie wszystko czym czlowiek w zyciu sie zajmuje
    • beata_karpiuk Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! 03.09.03, 11:43
      Jeżeli masz taki problem ze znalezieniem stałej pracy, to zacznij się rozglądać
      za dorywczą, nawet taką bez świadczeń, ale chociaż masz kasę na życie. Ja od
      jakiegoś czasu dorabiam sobie do skromnej pensyjki w klubie Oriflame. Fakt
      trzeba się trochę nachodzić, pospotykać z ludźmi, czasami są gorsze dni.Ale
      zawsze są ludzie którzy mnie wspierają i pomogą, podpowiedzą nowy pomysł na
      pracę. Ja na początku nie wierzyłam że mi sie uda cokolwiek zarobić, ale...
      Spotkałam tam wielu ludzi , którzy tylko z tego się utrzymują na przyzwoitym
      poziomie - pracują kiedy chca i nie pod presją szefa (choć ja na swojego nie
      narzekam). Teraz jest dobry okres, żeby wejść do klubu ze względu na codzienne
      spotkania -szkolenia i na niskie wpisowe: 9zł
      Pozdrawiam i życzę powodzenia
      Beata
      ps. jak chcesz więcej informacji to pisz na forum, często tu zaglądam
    • Gość: aki Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.03, 14:45
      Wszystko pięknie ale ja mam małe dziecko i nie mogę latać z kosmetykami po
      mieście. Dzięki wszystkim za porady ale po prostu jestem bezsilna, nikt nie
      chce kobiety 32 lata po dobrych studiach,(doświadczenie w administracji
      rządowej) ale bez znajomości. Zresztą podziwiam was młodych, nie macie
      obowiązków, rodziny itp.
      Wczoraj płakałam a mój synek : mamo nie płacz, będzie dobrze, i co mam mu
      powiedzieć, przecież wiem że nie będzie lepiej!
      Pozdrawiam staram się trzymać ale Bóg mi świadkiem że sama już niewiem gdyby
      nie dziecko to....
      Hej !
      • Gość: Syzyf Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: *.proxy.aol.com 03.09.03, 17:56
        Znam wielu ktorzy w desperacji nie widzac innego wyjscia zakladali po prostu
        wlasne firmy. Nie wszystkim sie powiodlo ale niektorym tak. Glowa muru nie
        przebijesz, za trzy lata przkroczysz magiczna bariere 35 lat i nikt nawet z
        toba nie bedzie chcial rozmawiac. Ten kraj sie nie zmnieni. Albo zmienisz sie
        ty albo zmien kraj.
        • Gość: aki Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.03, 18:51
          Dzięki za dobre słowo choć nie musisz mi przypominać o wieku, już się
          pogodziłam z faktem, że (są młodsze choć głupsze i nawet mniej atrakcyjne ode
          mnie ) ale to szczegół, zgadzam się z Twoją opinią - wyjechać ale dokąd? może
          do N.Zelandi? podobno małe zaludnienie!!
          Tak sobie piszę bo muszę komuś się wygadać, jutro znowu muszę wstać i
          oczywiścię kupię tą G.W. ale szlak mnie trafi jak co dzień : bo dziękujemy
          Pani z dzieckiem to kłopot itd. itp... a poza tym niech Pani uwypukli w swoim
          CV , swoje dobre strony etcetera.....
          ch.im w d..!
          przepraszam za ostatnie słownictwo ale ryczę i próbuję się trzymać
          • Gość: ajeto Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 14:34
            ludzie a może prowincja?
            tam tez można przeczegać
            te smutne czasy
            ale coż
            chcielesmy kapitalizmu
            to go mamy
            tż szukałem ponad rok
            skończyło się na wygwizdowie
            ale nie mam poczucia, że jestem niepotrzebny
          • Gość: Aneta Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: 213.134.140.* 08.09.03, 16:16
            Cześć

Szukam kogoś do pracy przy sprzedaży prenumeraty przez telefon. Praca jest
            namiejscu w biurze. Wynagrodzenie prowizyjne - prowizja wysoka.
            Jeśli jesteś zainteresowana napisz do mnie aneta@media.com.pl lub
            marketing@media.com.pl. Zespół jest młody, sympatyczny i na pewno osoba, którą
            przyjmiemy będzie się u nas czuła znakomicie

Pozdrawiam

Aneta
      • Gość: helio poddać się zawsze zdążysz IP: *.acn.waw.pl 03.09.03, 19:15
        Aki, nie chcę się wcinać ani zachęcać do marketingu sieciowego ale jeśli masz
        małe dziecko i nie masz czasu bez etatu latać z kosmetykami po mieście to skąd
        weźmiesz czas na pracę etatową? Większość ludzi woli, z oczywistych przyczyn,
        normalną stałą pracę i stałą pensję. Ale jeśli już nie mamy tego co wolimy, to
        nie ma się co upierać i dobrze jest próbować jakiś rozwiązań alternatywnych. A
        przynajmniej nie skreślać ich bez zastanowienia, bo odbiegają od naszych
        wyobrażeń. Nie irytuj się na mnie, wiem, że zachęcam Cię do rozważania opcji,
        które wcale Ci się nie podobają. A;e zachęcam nie do wybierania, tylko do
        rozważania. Najgorsze, co można zrobić to opuścić ręce i głowę i zastygnąć w
        bezruchu. Podejmując jakąś aktywność rozkręca się jakieś szanse, spotyka
        jakichś ludzi, wpada na jakieś pomysły. Domyśliłaś się pewnie, że wiem coś o
        tym (to znaczy zarówno o opuszczaniu rąk jak i podejmowaniu aktywności). Bardzo
        serdecznie Cię pozdrawiam, życzę powodzenia, h
      • Gość: helio 32-dobry wiek IP: *.acn.waw.pl 03.09.03, 19:31
        No, i nie przesadzaj z tym wiekiem, wiek akurat masz bardzo ok, 32 lata to nie
        jest obciążenie. Na rozmowach podkreślaj wyraźnie i jednoznacznie, że masz
        zaplecze dla dziecka (babcie, dziadka, cudowną nianię od wielu lat czy co tam
        chcesz).I jeszcze coś - doczytałam się w Twoim poście, że zgłasza ktoś uwagi do
        Twojego cv. Z tego może wynikać, że jest kiepsko napisane. Nie piekl się i nie
        mów co im w dupę, tylko popracuj nad nim i nad listem. CV i list nie jest
        oczywiście decydujący, ale bywa bardzo ważny. Zadbaj o to, żeby w CV nie było
        dziur i luk (czasowych), zamieść zakresy obowiązków jeśli mają się jakoś do
        stanowiska o które się starasz. Daj może komuś do przeczytania? Zresztą, co ja
        będę podpowiadać oczywiste rzeczy bystrej kobiecie. I nie myśl o sobie jak o
        nadgniłym jabłuszku, które chcesz podstępnie wcisnąć pracodawcy. Myśl o sobie
        jak o szansie dla pracodawcy. Trochę takie nastawienie widać. I nie bój się, że
        przesadzisz, bo teraz pewnie przesadzasz w drugą stronę. Piszę same banały, ale
        w najlepszej wierze. Trzymam kciuki. Pozdrawiam, h
      • Gość: X Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: 195.136.122.* 12.09.03, 21:40
        prześlij swoje cv do uzp, tam teraz dużo ogłoszeń puścili.
        adres generalny@uzp.gov.pl
        może ci się poszczęści skoro już pracowałaś w administracji.
    • Gość: Iza Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.03, 19:23
      Droga Aki przeslij prosze swoje CV na adres avokat@poczta.onet.pl

Moze bede mogla Ci pomoc

Iza
    • Gość: Iza Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.03, 15:09
      Wyslalam do Ciebie tyle emaili. Umowilam Cie na spotkanie w sprawie pracy.
      Jestes umowiona na poniedzialek.
      Dlaczego nie odzywasz sie?
      Jak mam Ciebie komus polecac skoro nie raczysz nawet odpisac na moje posty.
      Mysle, ze nie jestes az w takiej potrzebie.

Iza
      • Gość: Barbara Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: 212.197.143.* 10.09.03, 10:11
        Jak ktos szuka pracy to i znajdzie. Ja wchodze z moja firma na rynek polski i
        szukam wspolpracownikow. Jak ktos sie interesuje to prosze swoje dane (imie,
        nazwisko, adres i numer tel.) wyslac na adres:barbarab@surfeu.at
        • Gość: do Barbary do Barbary IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 19:52
          jakie beszczelne zbieranie danych osobowych....
          potem ma pewnie z 5-10 zł od jednego osobnika...
    • Gość: mgr inż Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 19:50
      a ja prawie byłem prymusem na politechnice warszawskiej
      miałem stypendium, znam 2 języki, no prawie 3 będzie..
      komputer perfekt
      rok kurwa pracy ponad szukałem, a teraz muszę zapierdalać od 6 rano do 18 za 720
      zł..
      jako zaopatrzeniowiec...
      i też chyba podrę pracę magisterską :)więc nie jesteś sam/sama/...
      jak dla mnie,0 to marzy się PRL...
      przynajmniej miałbym czas na życie osobiste, a nie tylko praca i spanie...
      nawet kurwa siły na zrobienie zakupów nie mam...a
      a zapieprz taki, że przez 10 godzin nie ma czasu do kibla wyjść
      jak wstaję i jem kanapkę o 6.20 , to dopiero potem o 19 jakiś obiado-kolacja...
      szef zaopatrzenia kurwa za 720 zł...
      • Gość: inż do mgr inż. IP: 195.205.101.* 15.09.03, 13:05
        W jakiej firmie pracujesz??? Szkoda, po polibudzie człowiek się tak marnuje. Ja
        po PWr rok szukam pracy jako inż elektryk i nic. Teraz kończę mechaniczny ale
        też lipa (układy i układziki). Trzymaj sie .Pozdrawiam wszystkich nie wolno się
        załamywać (to trudne ale się staram).
        • Gość: inz do mgr inż. !! IP: 192.88.212.* 15.09.03, 19:26
          Panowie

Moja firma szuka inzynierow mechanikow - jesli znacie jezyk angielski i macie
          pojecie o obliczeniach mesowskich - to zapraszam

Wiek nie ma znaczenia - jesli spelniacie warunki

www.ilot.edu.pl/STRPOL/GE/PRACA1-GE.HTM
          inzynier
          • Gość: mgr inż Re: do inż. !! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 19:12
            mechaników :(
            jestem logistykiem...
            a tak to po kolejowym :(
            • Gość: rex Re: do inż. !! IP: 195.205.101.* 17.09.03, 12:56
              ale w jakiej firmie państwowej pracujesz?
    • Gość: Robo Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: 157.25.139.* 17.09.03, 13:08
      Nie licz na kogoś, Sama kombinuj, rozejrzyj się gdzie mieszkasz, każdy Cię
      wyssie i puści kantem, za pomocą plusów i minusów sprawdź co potrafisz, i
      ruszaj głową bo chyba czegoś Cię nauczyli w tej cholernej szkole.
      • Gość: Marek Re: MAM DOŚĆ! SZUKANIA Poddaję się!!! IP: *.vc.shawcable.net 17.09.03, 18:39
        -SZCZERZE-Dosc dawno temu pracowalem na polskich statkach
        rybackich.Postanowilem go opuscic na WIECZNOSC.Czy zrobilem DOBRZE???? wiem
        najlepiej sam,ze to byl jeden z moich SZCZESLIWYCH dni ZYCIA.Czesto opdwiedzam
        Europe i POLSKE.....Jednakze nie popieram DZIALAN POLSKIEJ EKONOMI bo zubozyla
        Nasz Kraj do minimum......A ludzie wyksztalceni zyja jak w Bangladeszu....Z
        szacunkiem dla WAS-Marek-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka