Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.devs.futuro.pl 08.03.07, 08:43
    czy ktoś jest już zatrudniony w tych placówkach? jakie są zarobki na
    stanowiskach kierownika/zastępcy kierownika oddziału?
    i wogóle jak jest?
    Obserwuj wątek
      • Gość: ciekawska Re: DB Kredyt IP: *.limes.com.pl 08.03.07, 11:26
        a zostałeś/aś zatrudniona/y?
        mnie podziękowano, a szkoda bo zalezało mi :(( (zresztą dzięki KIT-Krakowski
        Instytut Technologiczny - a raczej pani "pseudo specjalistki" od rekrutacji...
        totalna niekompetencja i brak możliwości pokazania sie...)
        • Gość: db Re: DB Kredyt IP: *.devs.futuro.pl 08.03.07, 12:48
          narazie drugi etap przede mną i po prostu nie wiem czy jest sens się pakowac i
          brać urlop na rozmowę, dlatego zarobki mnie mogłyby przekonać...
          w KIT rzeczywiście ciężkom pokazać siebie ale widocznie przekonałam panią dos
          siebie.
          • Gość: pretend Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 09:50
            z rozmowy w KITcie jestem zadowolona! bardzo miła atmosfera,
            sympatyczna rozmowa. Zaskoczona jestem tymi uwagami. Ja na rozmowie
            byłam w W-wie, a Ty?
        • Gość: B Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:31
          W jakim mieście ubiegasz się o pracę? Ja też byłam na rozmowie z KIT i jestem
          bardzo pozytywnie po tej rozmowie nastawiona. Osoba, z którą rozmawiałam była
          bardzo sympatyczna i rozmowa przebiegała w miłej atmosferze.
        • Gość: B Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:32
          Możesz powiedzieć na czym ta niekopetencja polegała? Odpadłaś już po rozmowie z
          KIT czy odrzucili Ciebie DB?
          • Gość: ciekawska Re: DB Kredyt IP: *.limes.com.pl 08.03.07, 17:10
            no własnie odrzucił mnie KIT
            pani z KIT nie była w ogóle przygotowana, miałam wrażenie że nie przeczytała
            mojego CV czy LM... nie wiedziała nic o mnie! dopiero czytała moje dok. w
            trakcie rozmowy w ogóle mnie nie słuchając...
            poza tym... w połowie rozmowy sama wkroczyła na temat tego ze ona sama nie moze
            zdecydowac się na dziecko, bo jest w ciągłych rozjazdach, no a póxniej tylko i
            wyłacznie gadała o swoim psie, nie mogłam w ogóle dojść do głosu, nie mówiąc
            juz o temacie rozmowy...
            chyba nie tak powinna wyglądac rozmowa...

nie wiem tylko po co w takim razie zaproszono mnie na rozmowe, skoro nawet nie
            miałam szansy opowiedziec o sobie...
            formularz który miała przed sobą, zostawiła pusty!

no cóż... tak jak napisałam żałuję, bo zależało mi, no ale zła jestem
            bo "dzięki" własnie takim osobom z KIT-u nie miałam szans nawet zobaczyc się z
            kimś z DB.... a uważam że mam doświadczenie i kompetencje które mogłyby się im
            spodobac....

w każdym razie Wam życze powodzenia :)
            • Gość: B Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:27
              Ja trafiłam na bardzo kompetentną osobę :).
              U mnie w regionie samo DB też dawało ogłoszenie w prasie, więc może się
              rozejrzyj u siebie i spróbuj bez pośrednictwa.
            • Gość: . Re: DB Kredyt IP: 77.236.0.* 15.03.10, 16:50
              KIT to beznadziejna firma. Mi powiedzieli, ze jestem super i w ogole, ale
              zawiesili rekrutacje na stanowisko konsultanta do nich i poki co nie moga
              zaproponowac mi etatu... A co sie okazuje - na goldenline znalazlam informacje,
              ze kogos jednak zatrudnili! Zalosne, nawet nie potrfaia powiedziec wprost, ze
              kogos odrzucaja, tylko klamia w zywe oczy!!!
        • Gość: karolaa27 do ciekawskiej - KIT IP: 83.142.205.* 22.07.08, 20:21
          ciekawska możesz podać nazwisko tej Pani od pseudo-rekrutacji? Ja
          też kiedyś byłam u nich na rozmwie, wymyślali tak beznadziejne
          pytania, że aż się płakać chciało. Uważam że firma Krakowski
          Instytut Technologii wogóle nie zna się na rekrutacji, nie polacam
          tej firmy.
      • chlodny_ Re: DB Kredyt 08.03.07, 22:25
        przylaczam sie do pytania - jakie zarobki

moja dziewczyna byla w sumie na 3 rozmowach
        1 etap - kit ktory niewiadomo skad sam ja znalazl bo nie wysylala zadnego cv
        wrazenie bardzo pozytywne, pani sympatyczna i rzeczowa
        2 i 3 etap to osoby z banku - co etap to gorzej wypadaly, 2. nieprzygotowane 3.
        "bucowate" - ogolnie tak jak byla optymistycznie nastawiona po 1 rozmowie i
        powaznie myslala o zmianie pracy tak teraz ma watpliwosci, zwlaszcza ze po
        pytaniu o zarobki i jej odpowiedzi pani zrobila wielkie oczy i mine miala co
        najmniej dziwna... wnioskuje (moze zbyt pochopnie) ze placa slabo a presja na
        wyniki bedzie na pewno duza.....

a czy orientuje sie ktos jakie zarobki maja doradcy w deutsche banku ?
        • Gość: db Re: DB Kredyt IP: *.devs.futuro.pl 09.03.07, 11:41
          a jaką kwotę podała Twoja dziewczyna? i na jakie stanowisko startowała?
          Deutsche Bank ma dobre zarobki, więc DB kredyt nie powinien robić hały
          • Gość: prophit Re: DB Kredyt IP: *.147.140.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.09, 16:30
            oddziały pbc deutsche bank są nakierowane na klienta biznesowego i tam płace są
            owszem wysokie, natomiast placówki db kredyt to linia cf więc i wynagrodzenia są
            proporcjonalnie niższe - bez porównania
      • Gość: marek Re: DB Kredyt IP: *.eimg.pl 12.03.07, 22:10
        czy ktos przeszedl caly proces rekrutacji i dostal pozytywna odpowiedz?
        • Gość: kr Re: DB Kredyt IP: *.devs.futuro.pl 13.03.07, 13:28
          ja idę w piatek na kolejny etap. zobaczymy...
          • Gość: Wj Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 19:43
            Opowiadaj jak było :)
        • Gość: nika Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 21:24
          Straszne bzdury niektórzy z Was wypisują... Pracuję tam ok 2 tygodnie,ale nie
          jest aż tak tragicznie! Faktycznie parcie na sprzedaż jest duże,ale dziwne nie
          ma...taka praca. Zarobki to 1300 brutto,ale premia i prowizja jest całkiem
          dobra,ludzie bardzo pomocni,a menadżerowie w zasadzie całkiem mili:) Ogłoszeń
          można znaleźć wiele,bo rotacja jest niesamowicie wielka...Najgorszy po
          szkoleniach jest test na wiedzę... Mało ludzi wytrzymuje tempo,ale wystarczy się
          nastawić na pracę i jest ok... A nie tylko siedzieć i narzekać...Dajcie spokój.
          Powodzenia życzę wytrwałym,a tym, którzy tak negatywnie są nastawieni po prostu
          by nie przyjmowali tej pracy zamiast wypisywać głupoty. Pozdrówki:)
          • Gość: pl koyot Re: DB Kredyt IP: *.telpol.net.pl 16.10.09, 10:14
            Nika jak będziesz tam pracować ponad rok tak jak ja, to z
            perspektywy czasu wyrazisz inne zdanie... Na dodatek dla Twojego
            dobra przeczytaj wiadomość od X z 29.05.09r żebyś stała sie bardziej
            ostrożna...
            • Gość: niedoszły pracowni Re: DB Kredyt IP: *.wilan.pl 26.10.09, 19:47
              Warunki jakie proponuje firma PBS w Katowicach bardzo złe.

1300 brutto podstawy + premia, której raczej na oczy nikt w ciągu pierwszych 2
              miesięcy na oczy nie ujrzy. Być może z czasem rzeczywiście wyrabianie planu jest
              realne i mogą z tego być sensowne pieniądze. Ale na start tj. przez 2 miechy to
              faktycznie nawet tych 900 stówek w całości nie zostanie na rękę bo przecież na
              dojazd do klienta sporo się doda.
              Brak samochodu na starcie a plan i tak zrobić trzeba więc należy do klienta
              dotrzeć pieszo, autobusem ewentualnie własnym samochodem. Perspektywy rozwoju
              raczej żadne. Po dwóch miesiącach podwyżka o min. 200 zł brutto.
              Baaaaaaaardzo atrakcyjna propozycja.
              W czasie drugiej rozmowy podziękowałem zważywszy na warunki jakie mi
              zaproponowano, mimo miodu na uszy jaki lał mi Pan Kierownik, z którym
              rozmawiałem. Bardzo w porządku facet, profesjonalnie starał się wszystko
              przeprowadzić. Mają braki kadrowe albo będą mieli, bo sam przyznał że pilnie
              poszukują kogoś do takiej pracy.
              Powodzenia życzę firmie i Panu kierownikowi.
              Potencjalnym zainteresowanym pracom w tej firmie proponuję szukać czegoś
              lepszego jak się nie uda to dopiero wtedy się do nich zgłaszać. Życzę powodzenia
              • Gość: prophit Re: DB Kredyt IP: *.147.140.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.09, 16:35
                wydaje mi się że byłeś na rozmowie o pracę na przedstawiciela a nie na doradcę w
                placówce ponieważ proces rekrutacji w db kredyt przebiega inaczej jeśli chodzi o
                stanowiska doradcy z-cy czy kierownika
            • Gość: niedoszły pracowni Re: DB Kredyt praca w PBS IP: *.wilan.pl 26.10.09, 19:49
              Warunki jakie proponuje firma PBS w Katowicach bardzo złe.
              1300 brutto podstawy + premia, której raczej na oczy nikt w ciągu pierwszych 2
              miesięcy na oczy nie ujrzy. Być może z czasem rzeczywiście wyrabianie planu jest
              realne i mogą z tego być sensowne pieniądze. Ale na start tj. przez 2 miechy to
              faktycznie nawet tych 900 stówek w całości nie zostanie na rękę bo przecież na
              dojazd do klienta sporo się doda.
              Brak samochodu na starcie a plan i tak zrobić trzeba więc należy do klienta
              dotrzeć pieszo, autobusem ewentualnie własnym samochodem. Perspektywy rozwoju
              raczej żadne. Po dwóch miesiącach podwyżka o min. 200 zł brutto.
              Baaaaaaaardzo atrakcyjna propozycja.
              W czasie drugiej rozmowy podziękowałem zważywszy na warunki jakie mi
              zaproponowano, mimo miodu na uszy jaki lał mi Pan Kierownik, z którym
              rozmawiałem. Bardzo w porządku facet, profesjonalnie starał się wszystko
              przeprowadzić. Mają braki kadrowe albo będą mieli, bo sam przyznał że pilnie
              poszukują kogoś do takiej pracy.
              Powodzenia życzę firmie i Panu kierownikowi.
              Potencjalnym zainteresowanym pracom w tej firmie proponuję szukać czegoś
              lepszego jak się nie uda to dopiero wtedy się do nich zgłaszać. Życzę powodzenia
              • Gość: NOWY Re: DB Kredyt praca w PBS IP: 195.60.65.* 20.11.09, 14:54
                Czy ktoś wie jak wygląda praca negocjatora w DB KREDYT, zaprosili
                mnie na drugi etap rozmów do Warszawy, 150kilometrów, nie wiem czy
                jest sens jechać, przedewszystkim jakie są zarobki?
                • Gość: gośc Re: DB Kredyt praca w PBS IP: *.cdma.centertel.pl 21.11.09, 20:09
                  Do Nowy
                  Niestety chyba nikt nie wie jak wygląda praca w Db kerdyt jako
                  negocjator terenowy .Udało mi sie ustalić na rozmowie ze dopiero
                  budują strukturę windykacyjna w tej firmie . Sam jestem ciekaw jak
                  to wyjdzie :)
      • Gość: Monika Re: DB Kredyt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.07, 00:04
        Ja pracowałam przez kilka lat w Deutsche Bank Polska
        Pensje na stanowiskach specjalistycznych ok 8000, kierowniczych od 10 000
        brutto. Zarabia się naprawdę nieźle ale trzeba być dobrym fachowcem.
        • Gość: ciekawska Re: DB Kredyt IP: *.limes.com.pl 17.03.07, 08:20
          opowiecie jak było na kolejnym etapie?
          dostał ktos już tą prace??
          • Gość: db Re: DB Kredyt IP: *.devs.futuro.pl 19.03.07, 15:21
            no i ostatni etap przede mną, 2 przeszłam pozytywnie a o kasie jaką oferują nie
            mam pojęcia. czy ktoś już jest z nimi "po słowie"? czy ktoś wie za jakich
            pieniędzy można się spodziewać?
            • Gość: miki Re: DB Kredyt IP: *.e-wro.net.pl 20.03.07, 20:06
              hm...przeszłaś dwa etapy i nie znasz warunków-dziwne, ja na pierwszym
              powiedziałam ile chce i powiedzieli mi,że to za duzo, więc zostałąm w "swoim"
              banku, czasem są jazdy sprzedażowe, ale na mniej nie pójdę! po prostu się
              spytaj-to nic dziwnego,że chcesz wiedzieć za ile sprzedajesz swój czas!
              powodzenia i więcej odwagi
              • chlodny_ Re: DB Kredyt 20.03.07, 22:17
                no niestety niechetnie mowia o wynagrodzeniu - doswiadczenia z kilku
                przeprowadzonych rozmow poza tym co mnie dziwi znajomi ktorzy odeszli z oddzialu
                chwala sie zarabkami rzedu 4-5k a gdzie nie pojde na rozmowe i na pytanie o
                wynagrodzenie odpowiem ze 4k to zawsze reakcja jest taka sama - szczena w dol...
                bez komentarza
              • Gość: db Re: DB Kredyt IP: *.devs.futuro.pl 21.03.07, 08:41
                odwagi mi nie brakuje a to że nie dowiedziałam się jakie jest wynagrodzenie to
                kwestja ich podejścia do rekrutacji. z tego co mówisz ty tez nie znasz
                szczegółów wynagrodzenia, bo to że powiedzieli ci ze za duzo,t o nie znaczy że
                wiesz ile...
                ja już wiem, bo otrzymałam ofertę pracy,
                • Gość: ktosik Re: DB Kredyt IP: *.limes.com.pl 21.03.07, 11:42
                  zdradzisz ile? chociaż przedział? no i oczywiście za jakie stanowisko?
                  kiedy startujecie z otwarciem oddziału?
                  • Gość: db Re: DB Kredyt IP: *.devs.futuro.pl 21.03.07, 11:50
                    stanowisko kierownicze, przedział wyższy niż średnia krajowa;)
                    premie: wysokość średniej krajowej netto;)
                    startujemy niebawem;)
                    • Gość: ciekawska Re: DB Kredyt IP: *.limes.com.pl 17.04.07, 11:45
                      Hejka..
                      właśnie dzwonili do mnie z DB i zaprosili na rozmowę.
                      Czego mogę się na niej spodziewać? (coś nietypowego?)

a może jeszcze jakies newsy macie ;))
                      • Gość: mordor Jestescie Beznadziejni!!!!!!!!!! IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 10:13
                        czytając wypowiedzi "gości" któzry juz byli, juz wiedzą ale nie
                        powiedzą - to krew mnie zalewa.
                        Pada tu kilka pytan - tylko kilka, widze że drzewko juz ogromne
                        zbudowane, a tu ani jednego konkretu! Jersli Ci co dostali tam
                        robote piszą byle pisac, ale zero konkretów to życze im
                        szybkiego "wylotu" z banku. Tak niekonkretnych ludzi dawno nie
                        widziałem...zenada! Jesli tak odpowiadali na rozmowach
                        kwalifikacyjnych, to zapewne zostali zatrudnieni jako kozły ofiarne,
                        które prz pierwszych niepowodzeniach banku wylecą ze stanowiska jako
                        winne porażki i niekompetencji.
                        Albo ma ktos cos o napisania konkretnego - albo WYPAD Z FORUM!
                        • Gość: jujka Re: Jestescie Beznadziejni!!!!!!!!!! IP: *.rad.vectranet.pl 23.04.08, 19:06
                          mordor potwierdzam!!!!!!piszcie konkretnie ile? na jakim stanowisku?
                          i jak rozmawiać z tymi bucami na rozmowie żeby dobrze wypaść!!!
                          KONKRETYYYYYYYYYYYYYYYY......I JUŻ, PRACA W BANKU TEŻ NALEŻY DO
                          KONKRETÓW
                    • Gość: Mikado Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 02.06.07, 19:46
                      Witam. We wtorek mam 2 rozmowę z db. Sami mnie znaleźli i zaproponowali
                      stanowisko kierownika oddziału (obecnie mam to samo stanowisko w innym banku)i
                      rozmawiałam z panem z KIT i był całkiem spoko-luźna rozmowa. A teraz na 2
                      etapie nie wiem czego się spodziewać. Jeśli ktos pracuje proszę o info jak jest
                      na rekrutacji i potem w oddziale. Mam obecnie fajną pracę-nie ma aż takie
                      presji nie wiem czy jest sens zmieniać. Napiszcie coś.
                    • partner_sr Re: DB Kredyt 05.05.08, 15:24
                      witaj, i jak pracujesz w db kredyt ?
          • Gość: MP bylem na 2 etapie IP: *.chello.pl 05.05.08, 13:21
            Właśnie wróciłem z 2 etapu rozmowy. Startowałem do doradcę w punkcie
            w Świdniku, pod Lublinem. Tak to wyglądało: Bucowaty gość, ubrany
            jak ^%$# (jak do pracy sie tak ubiera to ciekawe w czym chodzi w
            domu)po krótkiej rozmowie ze mną, zapytał się jak wyobrażam sobie
            pracę na stanowisku doradcy (wiem jak powinna wyglądać, bo
            pracowałem w banku), po czy oznajmił mi, że praca o którą się
            ubiegam to telemarketing.... mam dzwonić do ludzi z książki tel.
            Jeśli ktoś się wybiera na rozmowe do db kredyt to nie warto. Szkoda
            czasu i pieniędzy na dojazdy, parkingi itp...
            dobry kredyt... a, to dobre
        • Gość: znajomy Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 27.05.08, 16:49

Jaki
          kit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Magda Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 13.07.07, 20:29
        A ja mam własnie szkolenia wstępne do db:-))) i jest bardzo fajnie. Jesli ktoś
        ma pytania to zapraszam.
        • Gość: magda Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:12
          A jakie stanowisko?
        • Gość: Magda Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 23.07.07, 05:53
          Kierownik odziału.:-)
          • Gość: prisoner Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 24.07.07, 23:58
            doradca klienta 2650 brutto + przy planie 100% 1000 "do łapy"
            Z-ca kierownika - 3500 + 1500 (jw)
            Szef placówki - do 6000 + ?

Plany sa nizsze niz w podobnych placowkach konkurencji.
            • Gość: mordor Pierwszy Normalny Forumowicz w tym wątku! IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 10:18
              Choć jeden człowiek normalnie odpowiedział i napisał konkretnie.
              Złoty Laur dobry człowieku dla Ciebie, bo czytając ten wątek
              straciłem nadzieje w ludzi, któzy mają cokolwiek do powiedzenia.

Dzięki za info.
            • partner_sr Re: DB Kredyt 05.05.08, 15:25
              witaj, możesz coś więcej o planach, jakie są widełki średnio
              miesięcznie ?
          • Gość: Karolina Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 08.08.07, 19:15
            cześć mam propozycje na stanowisko zastępcy kierownika.Pracujesz już?powiedz
            szczerze czego można się spodziewać??Dużo ludzi jest zainteresowanych ofertą?
            • dasiwus DB Kredyt- ja tam pracuje 08.08.07, 19:23
              Nie wiem skad wy bierzecie te kwoty wynagrodzen. Pracuje w DB Kredyt
              od początku. to ile kto zarabia jest indywidualne doradcy maja
              nawet i po 1100 zł netto a premia za 100% w ich wypadku to 1100
              brutto( bo kazde stanowisko ma osobne kwote premii). Praca jest ok,
              chyba ze sie trafi na koszmarnego kierownika (jak ja) dlatego szukam
              nowej pracy.
              • Gość: kamila Doradca w Lubinie !!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.08.07, 23:05
                Czy ktos rekrutuje na stanowisko doradcy klienta w Lubinie??
              • Gość: Pomorzanin Re: DB Kredyt- ja tam pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 22:56
                to jest taśma produkcyjna nie bank
            • Gość: JOVITA Re: DB Kredyt IP: 89.17.224.* 25.09.07, 10:03
              27 września zostałam zaproszona na rozmowę do DB Banku,jest to pierwsza rozmowa
              na stanowisko z-ca kierownika (w linii biznesowej),powiedz mi proszę czego mogę
              się spodziewać po tej rozmowie,jakie są wymagania,jak przebiega rozmowa???
              będę ci bardzo wdzięczna
              • Gość: el Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:03
                DB kredyt również sprzedaż mobilną tworzy, zapraszają na rozmowy i
                namawiają ludzi do sprzedaży w terenie, byłem na takiej i
                praktycznie biorą wszystkich...
        • Gość: Weronika Re: DB Kredyt IP: *.budryk.pl 15.10.07, 09:31
          Cześć
          Proszę napisz coś więcej o pracy w DB Kredyt. Mam również
          propozycję z tej firmy i się zastanawiam, ponieważ zaproponowano mi
          stanowisko doradcy i zapewniono że do 3-ech miesięcy zostanę
          kierownikiem oddziału. Jaka jest atmosfera? Jakie są osoby
          nadzorujące pracę oddziałów? Są szkolenia? No i płaca???? Mi
          zaproponowano jako doradcy 1000zł netto (+ prowizja - twiertdzą że
          ok. 1500-3000 zł) a jako z-ca kierownika - 2000zł netto, kierownik -
          3500 zł netto + prowizje. Proszę o szczerą odpowiedź, bardzo mi
          zależy. Z góry dziękuję
          • Gość: goscccc Re: DB Kredyt IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.10.07, 19:22
            jako dorodca - premia za 100 % to 1100 brutto i zalezy jakie to
            miasto ale nie licz na wiecej. I nie nastawiaj sie na tak szybki
            awans- oni tylko tak gadaja.
            • Gość: Weronika Re: DB Kredyt IP: *.ekspres.net.pl 16.10.07, 16:54
              czyli jako doradca ok. 1700 zł (netto)? Jakie to województwo?
              • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 17.10.07, 22:26
                Sląskie województwo. W dniu dzisiejszym mam już 84% planu a
                własciwie todopiero połowa miesiąca. Jest ok.
              • doradcaprofi Re: DB Kredyt 27.12.07, 19:41
                Bzdury wygadujecie
                Podstawa dla nowego doradcy to 1400 brutto + premia(jak wyrobisz
                plan) + prowizja (marna)
                Ci co tu zachwalali to chyba na kierowniczych stanowiskach
                (zatrudnieni bezpośrednio przez Deutsche Bank), praca polega na
                telemarketingu, jeden fax na całe biuro, kilka telefonów na zespół,
                jak dorwiesz klienta to dopiero jedziesz. Limit na auto to 450 zł
                (parodia !!!!!)na m-c (ok 5 samochodów na zespół 10 osób).
                Wyczerpiesz limit to jedziesz za swoje. Za faktury to możesz nawet 2
                miesiące czekać. Nie spieszą się ze zwrotem twoich pieniędzy.
                Przy rekrutacji obiecują złote góry a po zatrudnieniu na ziemie
                sprowadzają. Awans owszem ale jak kilka razy pod rząd przekroczysz
                plan. O prowizjach i innych sprawach człowiek dowiaduje sie po kilku
                tygodniach.
                Na kierownika to szans nie ma. Rekrutują z zewnątrz.
                Duża rotacja pracowników. Po tygodniu zaczynasz szukać innej pracy.
                Oto fakty wspaniałej pracy w db - PBS
                • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 28.12.07, 13:23
                  Skad ty masz takie informacje. Pracuję tam od pół roku i znam
                  realia. Zarobki sa ok, premie też i sporo ludzi z wewnatrz juz
                  awansowało:-) z doradców na zasępców z zastępców na kierowników
                  nawet dwóch kierowników już awansowało na dyrektorów regionu. A
                  ciebie chyba nie przyjeli i dlatego siejesz zamet. Plany
                  sprzedażowe sa duże to fakt.
                  • Gość: doradca Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 22:34
                    wiem z wlasnego doświadczenia, nie sieje zametu tylko przedstawiam
                    fakty. Plany owszem są do zrobienia. Zastanawiam sie tylko kogo ty
                    reprezentujesz.
                    Nie ukryje sie tego ze w firmie istnieje duża rotacja ludzi,
                    podstawa marna a produkt malo konkurencyjny, ja u siebie żadnych
                    konkretnych awansow nie zauważylem (przepraszam - z mlodszego
                    doradcy na doradcę). Ale karierę mozna tu zrobić!!! Kpina.
                    Przedstawiłbym ci jeden przypadek awansu ale nie nadaje sie na to
                    forum. Ja już odchodze, mam lepszą propozycje za godziwe pieniądze.
                    • Gość: sprzedawczyni Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 22:36
                      ja wlasnie podpisałam umowę o pracę i dostałam podstawy 2700 brutto
                • Gość: Alunia Re: DB Kredyt IP: 195.136.143.* 13.01.08, 13:07
                  bardzo proszę o podanie więcej info na temat tej pracy. czy zespoły wyrabiają
                  miesięczne plany??czy ciężko się "dopchać" do auta aby dojechać do klienta oraz
                  na czym rzeczywiście polega praca w tej firmie, bo na rozmowie było wszystko
                  pięknie i ładnie ubrane????
          • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 15.10.07, 19:32
            Weronika negocjuj więcej bo widełki są dużo wyższe. Doradca do 3000
            brytto spokojnie moze krzyknąć. Zastępca koło 4500. Nie daj sie ja
            pracuję jako kierownik DB i mam duzo wyższą stawkę-ale negocjowałam
            solidnie. Powodzenia. Fajnie jest w db. We wrzesniu zrobiłam prawie
            200% planu i bede mieć niezła premię...:-) \ja jestem bardzo
            zadowolona:-)
            • Gość: Weronika Re: DB Kredyt IP: *.ekspres.net.pl 16.10.07, 17:05
              część, dzięki za info ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć
              ponieważ upierali się przy 1000 zł netto i twierdzili że jest to
              narzucone "z góry" ( a byli wyraźnie zainteresowani moją osobą). Nie
              wiem w jakim województwie startowałaś bo ja na południu Polski. Daj
              mi proszę jakieś wskazówki odnośnie negocjowania, a co do pensji -
              czy plany są realne do wyrobienia? i czy mam rozumieć że doradca
              może dostać ok. 1800 zł netto podstawy / z-ca ok. 3000 zł a
              kierownik ok. 4000 zł + premię ???? I czy 100% premii to jest
              dodatek w wysokości 100% podstawy? Bardzo proszę o informacje bo
              jestem nieco zdezoirentowana (patrz inne opinie na forum). Z gory
              dziękuję za info
              • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 17.10.07, 22:29
                1000 netto to cie podpuszczali czy sie zgodzisz:-) Nie ma mowy nie
                zgadzaj sie na taką stawke jeszcze nie słyszałam zeby ktoś w tej
                firmie tak kiepską miał podstawę. 1600 netto to minimum dla doradcy.
                Moi doradcy maja troche więcej.
                • Gość: aga Re: DB Kredyt IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.10.07, 11:08
                  co ty piszesz? 1600 netto minimum? Chyba zart. Sama mam duzo mniej i
                  nie jestem jedyna.
                  • Gość: Weronika Re: DB Kredyt IP: *.budryk.pl 18.10.07, 13:29
                    A pracujesz jako Doradca? Jeżeli to nie tajemnica to jak to naprawdę
                    wygląda (zarobki, atmosfera, plany sprzedażowe itp.). Daj znać proszę
                    • Gość: agnieszka Re: DB Kredyt IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.10.07, 14:33
                      Tak jako doradca. Wszytko zalezy od placowki do jakiej trafisz i z
                      jakimi ludzmi bedziesz pracowac. Premie dla doradcow od 1100 brutto!
                      Ja akurat dojezdzam do innego miasta.Plany sa nakladane na caly
                      oddzial- nmie ma planow indywiualnych.
                      • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 18.10.07, 20:10
                        Ja pracuję jako kierownik oddziału. Moi doradcy maja 2500 brutto
                        podstawy. Atmosfera jest fajna ale nasz oddział wyrabia plany pewnie
                        te oddziały gdzie planu nie ma mają gorsza atmosferę bo to wszystko
                        wokół wyrobienia planu sie kręci. Nie ma planów indywidualnych.
                        • Gość: Weronika Re: DB Kredyt IP: *.ekspres.net.pl 18.10.07, 20:26
                          Dochodzę do wniosku że wszystko zależy od miejsca i możliwości
                          sprzedazowych. Ale jeszcze jedno pytanie co z premiami? Jak wyrobisz
                          100% planu to jaka premia? a co kiedy nie wyrobisz planu (np. 60%
                          planu)?
                          • Gość: agnieszka Re: DB Kredyt IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.10.07, 22:47
                            Napisałam ci wyżej od jakiej kwoty zaczynają się premie. Jak nie
                            wyrobisz 100% nie masz premii.
                          • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 18.10.07, 23:57
                            Premia dla doradcy zaczyna sie od 1100 brutto. A jak nie wyrobicie
                            planu to Doradcy nie maja premii a Kierownik nie ma premii i jeszcze
                            ma na pieńku z Dyr. Regionu:-) Serio.
                            • Gość: Weronika Re: DB Kredyt IP: *.budryk.pl 19.10.07, 13:47
                              Myślę że oferta DB jest bardzo dobra (procedury, akceptowalne
                              dochody itp.) i w zasadzie najwazniejszą kwestią jest lokalizacja i
                              miejscowość w którym znajduje się oddział. Czy którejkolwiek z Was
                              nie udało się wyrobić planu? i odwrotnie czy miałyście np. 200%? i
                              jak tam z marketingiem?
                              • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 28.12.07, 13:19
                                Własnie zamknelismy plan-czyli premia znowu bedzie spoko:-) Ale
                                ciężko było w tym miesiacu. Wielki plan, krótki miesiac...uff
                                zrobilismy. Zabieram moich ludzi wieczorem na drinki:-)a co przecież
                                mnie stać:-D
                                • Gość: doradca Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 22:36
                                  to masz przynajmniej gest. szanuj swoich ludzi bo to od nich zalezy
                                  twoja pensja, gdy ci rzucą wypowiedzenie zostanie ci marna podstawa
                                  3500
                                  • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 02.01.08, 19:45
                                    To nie jest "wielki gest" ja po prostu mam fajnych ludzi w zespole.
                                    I zdaję sobie sprawę ze oni własciwie pracuja" na mnie" i dlatego
                                    chcialabym zeby i oni byli zadowoleni. A pracujemy zespołowo-plany
                                    sa oddziałowe więc to bardzo pomaga budować fajna atmosferę. ale jak
                                    podkreślam mam fajnych ludzi.
                                    • Gość: sylwianna Re: DB Kredyt IP: *.icpnet.pl 07.01.08, 11:44
                                      Tylko pozazdrościć tej atmosfery. Właśnie w poszukiwaniu planów placówkowych i
                                      dobrej atmosfery jestem na 3 etapie rozmów do db jako zastępca kierownika. Mam
                                      nadzieję na udaną współpracę bo wcześniejsze rozmowy wspominam jako miłe i
                                      profesjonalne. Pozdrawiam!!!
                                    • Gość: sylwianna Re: DB Kredyt IP: *.icpnet.pl 07.01.08, 11:47
                                      A masz może jakieś wieści na temat oddziału db w Koninie?
                        • partner_sr Re: DB Kredyt 05.05.08, 15:36
                          Witaj. Startuję na podobne stanowisko, mam rozmowę w najbliższym
                          czasie. Czy możesz mi określić jakie są wielkości planów
                          miesięcznych (widełki). Będę Ci wdzięczny za Twoją subiektywną
                          opinię tego stanowiska. Czy warto jest sie nim interesoweać mając
                          stały etat w innym banku. Mnie osobiście motywuje wynagrodzenie i
                          zawężenie specjalizacji z całokształtu obsługi klienta i pogoni za
                          nim do wąskiej działki kredytów wyłacznie.
                  • Gość: Borys Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 22:54
                    netto podstawy to można mieć 1000, plan niewyrobiony to 0
                    prowizji ...do tego oszczędzają na czym się tylko da
                    • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 06.01.08, 21:28
                      Nie masz racji ale nie zalezy mi zeby Cię wyprowadzać z błędu.
                    • Gość: etam Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 22:07
                      Dużo osób tu bardzo narzeka.... a ja powiem jak jest w moim przypadku. Jako
                      doradca mam 2600 brutto + premia min. 1500 brutto za 100% planu. pracuję od
                      lipca i tylko raz planu nie zrobiliśmy. bywają miesiace, że netto nawet 4500
                      udało mi się zgarnąć, najsłabiej ok. 2500 netto.
                  • Gość: była Re: DB Kredyt IP: *.icpnet.pl 07.03.08, 21:18
                    kazdemy obiecywali zlote gory,samochod bez problemow,latwosc
                    realizacji planow,a po tygodniu kazdy zaczynam ponowne poszukiwania
                    pracy z ktorej wyszedl telemarketing tylko i wylacznie,samochod i
                    telef z limitem.kazdy kto zaczyna dostaje 1300brutto i kazdym wydaja
                    sie zainteresowani.jedna wielka lipa!!!!!!!!szukajcie dalej...
            • partner_sr Re: DB Kredyt 05.05.08, 15:32
              Witaj, jeśli możesz udziel swojej wiedzy gdyż startuję na stanowisko
              kierownika w nowej placówce db kredytu. Zastanawiam sie jakie są
              plany średniomiesięcznie i czy kierownik ma ciężki kawałek chleba?
              Decyduje się przejść na to stanowisko z etatu bankowego, ufam że
              bedzie to spokojniejsza praca niż doradcy klienta. Ufam, że wąska
              specjalizacja daje większe możliwości i spokojniejszą pracę. Jakie
              jest Twoje zdanie z doświadczenia własnego w tym zakresie ?
        • Gość: ali Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 03.03.08, 10:38
          powiedz mi prosze jak wyglada szkolenie wstepne w db kredyt ile trwa
          jaka atmosfera jest w pracy, jakie zarobki no i czy warto?
      • z3aga Re: DB Kredyt 09.08.07, 18:46
        Dzisiaj byłam na pierwszej rozmowie z KIT do DB Kredyt. Jestem
        bankowcem od ponad 7 lat. pracuję w PKO BP jako doradca private
        banking i nawet nieźle zarabiam powyżej średniej krajowej +premia
        kwartalna, ale plany bardzo wysokie i na wiele produktów, trzeba
        jeździć i szukać klienta.
        Jak ktoś pracuje w oddziale Db Kredyt na Sląsku jako kierownik niech
        napisze o pracy i zarobkach. Jest to spółka grupy Deutsche Bank, a
        tam płacą bardzo dobrze.
        • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 02.01.08, 19:44
          Ja pracuje jako kierownik na ślasku. Juz pisałam ze jestem
          zadowolona.
          • Gość: kulka Re: DB Kredyt IP: *.asystent.ds.polsl.pl 03.01.08, 20:26
            Mam pytanie.. czy nie szuksz moze kogoś nowego do zespolu? Do
            rzadkości teraz nalezy takie podejscie szefa do pracownikow, wiec
            tylko pogratlowac postawy :)
            • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 04.01.08, 19:49
              Szukam:-) serio szukamy fajnego doradcy klienta. Bo jest nas 3 a
              powinno być nas cztery osoby w oddziale. A Ty jesteś ze sląska? Może
              daj jakiś kontakt do Ciebie?
              • Gość: kulka Re: DB Kredyt IP: *.asystent.ds.polsl.pl 06.01.08, 21:54
                Tak jestem ze Slaska. A czy mozesz mi napisac w jakim mieście jest
                Wasz oddzial? I czy duze znaczenie ma to ze jeszcze nie pracowalam
                dla bankowosci,choc bardzo szybko sie ucze.. Pozdrawiam
      • piterek00 Bardzo proszę o odpowiedz 13.01.08, 18:45
        Witam
        Zostałem zaproszony na rozmowę jako doradca klienta w Warszawie proszę o
        odpowiedź jaka jest pensja podstawowa jakie są premie jaki plan sprzedażowy czy
        jest on do wyrobienia, jakie są świadczenia poza płacowe czy jest możliwość
        awansu i jak przebiega rozmowa rekrutacyjna o co pytają na co sie przyszykować
        bardzo dziękuje za odpowiedzi i pomoc
        Pozdrawiam
        • Gość: Miki Re: Bardzo proszę o odpowiedz IP: 80.54.174.* 13.01.08, 23:26
          No przeciez wszystko to masz wyżej już napisane. O planach
          sprzedazowych w Warszawie ci nie powiem bo ja na slasku jestem. Ale
          plany sa na oddział a nie na osobę. izależą od wielu czynników. Są
          dośc duże ale my na razie zrobilismy.
      • Gość: Ajaj Re: DB Kredyt IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.08, 16:04
        Witam wszystkich,
        dostalam prace w db kredyt ale mam watpliwosci:/
        czy ktos wie jakie sa na prawde zarobki, jaka premia i czy wszystko
        jest tak ladie pieknie jak oni obiecuja??
        • Gość: ktosiek Re: DB Kredyt IP: *.skynet.net.pl 30.01.08, 20:39
          Witam,
          Czego można się spodziewać na I etapie rozmowy kwalfikacyjnej w PBS na stanowisko Przedstawiciel Bankowy ds. Sprzedaży?

Pozdrawiam
          • Gość: były "doradca" Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 12:33
            z doradztwem to ma mało co wspólnego, zatrudniaja do pracy w
            telesprzedaży, oferta pracy jest tak przedstawiona aby skusic
            najwieksza ilosc osób a potem i tak sie wycina, podstawe maja jedna
            z najmniejszych w finansach, narzędzia pracy - kpina, auto ci dadza
            jak bedziesz duzo sprzedawal ale juz karta paliwowa to masakra, jak
            nie zatankujesz za swoje to jedynie pociag ci zostanie by podjechac
            do klienta w innym miescie, na forum zachwalaja chyba tylko
            kierownicy zespołów bo i co maja robic, maja 2,5 tys podstawy na
            reke , samochód do dyspozycji (aurisa na dojazd do pracy, do klienta
            nie pojada bo i po co jak sie nie znaja na sprzedazy), popracowałem
            troche u nich, ubaw niezły z tego mialem, roszady straszne, programy
            motywacyjne ......... lepiej nie wspominac), szkolenie zapewniaja
            owszem ale jak wypełniac druki i nic poza tym, reszte naucz sie sam,
            jak nie pracowales w kredytach to masz pierwsze 2 miesiace czysta
            podstawe.
            jedyna szansa dla tej firmy to wyciac wszystkich kierowników,
            pozostawic dyrektora, bedzie wiecej na prowizje
            dla "telesprzedawców" - koszty mniejsze, no i oczywiscie musieliby
            poprawic czas załatwiania wniosków bo jak klient ma czekac 5 ni na
            kredyt to juz kpina, a wystarczyłoby zatrudnic jedna osobe do
            wprowadzania danych do kompa idecyzja byłaby wstepna juz na miejscu
            tak jak w biurach kredytowych db
            • Gość: ktosiek Re: DB Kredyt IP: *.skynet.net.pl 02.02.08, 19:37
              A gdzie pracowałeś? W Warszawie może?
          • Gość: ?? Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 20:57
            mozesz sie spodziewac ze napewno zostaniesz zatrudniony chocbys nie wiem co wczesniej robil , zatrudniaja nawet ludzi ktorzy nigdy nigdzie nie pracowali i nie maja zadnego doswiadczenia, z pensji to pewnie 1400 lub 1500 brutto podstawy i sluzbowy telefonik z 60 pln na limicie jak przkroczysz to sam doplacasz samochodu nie dostaniesz bo dostaja tylko 3 najlepsze osoby z kazdego zespolu i w sumie to tyle, bedziesz siedzial 8 godzin dziennie i dzownil po ludziach ktorzy maja dosc kredytow i wciskal im je na sile. POWODZENIA \:D:D:D

PS. zgadzam sie ze stwierdzeniem ze wywalic trzeba kierownikow i wtedy wszystko by sie zmienilo, nie maja zadnego pojecia o kredytach i musza dopytywac o wszystko po cichu innych doradcow
            • Gość: Kimono Re: DB Kredyt IP: 89.25.150.* 21.02.08, 20:05
              Z pewnością należy dodać, że praca w db kredyt to nie jest praca w pbs polska,
              która tylko działa pod brandem db kredyt. pbs jest zwykłą spółką i koło banku
              kadra tam zarządzająca tylko przechodzi. Nie wiem, jak jest w db kredycie, ale
              pbs polska to masakryczna żenada. Pracowałem tam jakiś czas. Obóz pracy, tak jak
              to wcześniej ktoś napisał. Zachęcają na rozmowie narzędziami do pracy i świetną
              atmosferą.Żadnych wymagań, byle byś za wiele nie chciał podstawy. Tymczasem już
              po kilku dniach wszystko jest nie tak. Nie wolno wychodzić z biura na więcej niż
              pół godziny w ciągu dnia i straszą, że zgodnie z KP konsekwencje będą wyciągane.
              Tymczasem stanowiska pracy nie nadają się nawet do wypicia kawy. Stołki, od
              których po godzinie siedzenia bolą plecy, biurko dostawione do ściany, tak że
              jak kichniesz, to walisz łbem w ścianę i jeszcze we dwóch siedzieliśmy przy
              jednym. 2 komputery na 10 osób i zmuszanie do telemarketingu... trauma hehe.
              Atmosfera reżimu. Każdy się boi odezwać. Nawet jak się papier skończył "bo
              budżet się wyczerpał na ten miesiąc", to za swoją kasę ludzie kupowali, żeby
              było jak ofertę wysłać do klienta. O autach i telefonach nie wspomnę. Wszystko
              się nadaje na solidne pismo do zarządu Deutsche Banku. Myślę, że baardzo by się
              im to spodobało :)
              • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 21.02.08, 21:34
                W db-kredyt nie dostaniesz auta to fakt-ale to dlatego ze jesli
                pracujesz na stanowisku doradcy klienta nie jest ci potrzebne,
                kierownik oddziału ma ryczałt na paliwo (niezbyt wielki)ale
                własciwie to pracuje sie w oddziale więc ten limit wystarcza.
                Podstawa dla doradcy zaczyna sie od 2300 brutto ale premie sa do
                wyrobienia i sa duże.Najlepsi doradcy maja większa podstawę.
                • Gość: kasia Re: DB Kredyt IP: 193.201.167.* 19.03.08, 12:25
                  podstawa zaczyna sie od 2300 brutto ????????????? Nie rozsmieszaj
                  mnie. Chyba tylko w twoim oddziale. Pracowałam w DB kredyt i do
                  kwoty 2300 brutto było daleko. No może z premia. I to nie tylko ja
                  taka podstawe mialam. Bardzo duzo os.
              • Gość: Mki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 21.02.08, 21:36
                "Stołki, od
                których po godzinie siedzenia bolą plecy, biurko dostawione do
                ściany, tak że
                jak kichniesz, to walisz łbem w ścianę i jeszcze we dwóch
                siedzieliśmy przy
                jednym. 2 komputery na 10 osób i zmuszanie do telemarketingu"

tonie jest o db-kredyt - idź przynajmniej do oddziału i zobacz jak
                wyglada to zobaczysz ze sa normalne fotele biurowe, każdy ma swoje
                stanowisko przy którym pracuje, komputer na biurku - wystarczy iść
                zobaczyć a nie pisać herezje bez wiedzy.
                • Gość: rozumienie tekstu Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 09:16
                  Czytajmy całość wypowiedzi, a nie to nam akurat pasuje :/ Wcześniej
                  napisane jest :

"Nie wiem, jak jest w db kredycie, ale
                  pbs polska to masakryczna żenada. Pracowałem tam jakiś czas."

Pozdrawiam
                  • aw-it Re: DB Kredyt 29.02.08, 01:12
                    Witam
                    Mam dosyć pilną sprawę i prosiłbym o odpoiwedz. Wysłałem aplikację do firmy pośrednictwa pracy na stanowisko przedstawiciela handlowego. Oczywiscie po kilku dniach otrzymalem telefon z zapytaniem czy moga przeslac moje dokumenty dalej w ogloszeniu bylo napisane ze jest to praca w terenie pani przez telefon powiedziala praca stacjonarna ok niech bedzie. Otrzymalem telefon i zaproszenie na pierwszy etap rozmowy do deutsche banku jako ze w łodzi otwieraja nowy oddzial sprzedaży. Luzna rozmowa z miła pania pytania odnosnie oczekiwanych zarobkow tego co oferuja czyli telefon, komputer bardz palmtop by moc u klienta wyliczac raty kredytu oraz auto sluzbowe, pomyslalem fajnie. Pozniej drugi etap pam Manager w innym odzdziale banku przeprowadzal znow rozmowe odnosnie oczekiwan itp i powiedzial ze jesli bede to ja otrzymam tego samego dnia telefon od nich. Po kilku godzinach dzwonia zapraszaja na ustalenie warunkow wspolpracy. Podczas spotkania gdzie proponowano mi juz prace otrzymalem warunki placowe mimo iz powiedzialem im ze chce minimum podstawy 2000 brutto plus prowizje i zarowno pani z 1 etapu nie zrobila dziwnej miny a manager na 2 etapie stwierdzil ze slabe mam wymagania to nagle z jego ust padla propozycja 1400 brutto podstawy myslalem ze padne ale ok mozna negocjowac manager nieugiety wiec zostalo tak jak mialo byc pozniej przedstawienie planow sprzedazy i wyliczenie zachecajacych prowizji za wyrobienie planow bo od tej przewidzianej na 1 miesiac to bylo chyba 400 zł brutto z tego co pamietam, oczywiscie omowienie umowy narazie wirtualnej bo nie mialem jej jeszcze przed nosem opowiedzenie o narzedziach do pracy i nowym biurze. Kilka dni pozniej spotkanie zapoznawcze z nowymi pracownikami mialy byc 4 osoby okazalo sie ze jest ich 7, biuro to dwa puste jak narazie bo mebli nie przywizli pomieszczenia gdzie w jednym wielkosci 4*4 bedzie siadzialo 7 osob a w drugim tej samej wielkosci managerowie, wypisanie kwestionariuszy osobowych i ustalenie wyjazdu tyklko mam do was pytanie bo moje watpliwosci sa coraz wieksze. Mam jechac w poniedzialek do wawy na szkolenie kilkudniowe natomiast jedziemy pociagiem bo aut jeszcze nie ma bedzie 7 osob a pan manager nie wie nic, czym tam jedziemy chyba pociagiem ale nie wie czy sie z nami rozliczaja czy nie, ile bedzie aut dla nas tez nie wiedza, czy 2 na osobe czy kazdy bedzie mial swoje do dyspozycji chociaz nei sadze, jak wyglada umowa tez nie wiem porzeciez nie podpisze im zadnych weksli inblanco ani nic w tym stylu wiec nie chce jechac na szkolenie poki tego nie widzialem a co jesli tam sie nei zgodze mam wrocic pociagiem?? Mam wielkie watpliwosci czy mam poswiecac na to czas i pieniadze agencji deutsche banku bo jesli jest to zwykly telemarketing a ja dzwonie do ludzi i prosze sie o kredyty to serdecznie dziekuje, poczatkowo spotkania mial mi umawiac telemarketing pozniej okazalo sie ze sam musze to robic dzwoniac do lekarzy, prawnikow itp. Prosze o szybka odpowiedz i przepraszam za bledy interpunkcyjne zeby nikt sie nie czepiał:P
                    • Gość: josue Re: DB Kredyt IP: 217.153.60.* 29.02.08, 09:21
                      Chcą Cię przerobić niestety.
                      Pracuję w sprzedaży i wiem jak wygląda teraz rekurutacja w naszym
                      kraju, firmy wymyślają jakieś historie i stanowiska bez pokrycia bo
                      ciężko znaleźć sprzedawcę.
                      Realnie myślę że manager dostanie służbówkę i nikt więcej, o
                      laptopie i zwrocie za pociąg też nie marz, takie są realia.

Przeanalizuj to pod takim kątem, czy firma do człowiekowi samochód i
                      laptopa do dyspozycji jeśli chce mu płacić 1400zł brutto ?

Jeśli chcesz zarabiać jako sprzedawca to masz wiele możliwości,
                      kwestia jaki produkt i firmę wybierzesz. Pozdrawiam
                      • Gość: aw-it Re: DB Kredyt IP: *.toya.net.pl 29.02.08, 10:52
                        Dziękuję serdecznie za odpowiedz juz zrezygnowałem po telefonie do managera ktory nadal twierdzi ze nic nie wiadomo, umowy pokazac nie moze itp. itd szkoda jedynie ze dobrze sie zapowiadalo, posiadam kilkuletnie doswiadczenie w sprzedazy ale jak na chwile obecna ludzie oferuja warunki to az nie wiadomo co robic smiac sie czy plakac na tych rozmowach. Pozdrawiam
                    • Gość: Tomek Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 13:19
                      Tak, to jest zwykły TELEMARKETING. Mówię to z całą pewnością i
                      odpowiedzialnością. Później Ci będą wmawiąć, że panujący wokół chaos
                      i syf to kwestia tego, że oddział dopiero się tworzy.

Praca polega na tzw. "zimnych telefonach". Wydzwaniasz do
                      przypadkowych ludzi z ofertą kredytową. Żadnych baz klientów nie ma,
                      więc niech Cię nie dziwi, jeśli będziesz piątym przedstawicielem db
                      kredyt który dzwoni do danej osoby.

I przygotuj się na to że Twoje wynagrodzenie będzie się składało z
                      samej podstawy
                      • Gość: IDF Tychy Jest alternatywa - Śląsk, Małopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 14:22
                        Witam,

Czytam sobie ten wątek od samego początku i prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie
                        jak możecie zgadzać się na takie warunki.

Polecam współprace z profesjonalną firmą doradztwa finansowego IDF.

Krótko:
                        + uczciwe, przejrzyste warunki współpracy;
                        + profesjonalne szkolenia;
                        + ściśle sprecyzowana ścieżka kariery i awansu;
                        + fantastyczna atmosfera pracy;
                        + najpiękniejsze biura w Polsce

Jako że na dniach kończymy rekrutacje polecam przesłać CV na adres:
                        idf2008@gazeta.pl

Obiecuje skontaktować się z Państwem bezpośrednio.

Podaje adres "prywatny" ze względu na spam, który niestety dezorganizuje nam
                        korespondencję

Powodzenia i udanego weekendu! :)

IDF

www.idf.com.pl
                        • Gość: IDF jeszcze dziś wyślij CV idf2008@gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 14:25
                          PS Jako że sporo piszą Państwo o zarobkach.

Płacimy pensje, nie zapomogi.

• idf2008 Panią "Miki" też zapraszamy 29.02.08, 14:31
                            Jeśli faktycznie ma Pani doświadczenie i zda Pani nasz egzamin otrzymywane
                            wynagrodzenie może diametralnie się zmienić.

• Gość: ali Re: IP: 217.98.12.* 03.03.08, 12:34
                              powiedzcie mi prosze jak wyglada szkolenie wstepne w db kredyt ile
                              trwa?
                              jaka atmosfera jest w pracy, jakie zarobki, czy limity są do
                              wyrobienia no i czy warto pracować w db kredyt?

• Gość: ToM Re: IP: *.aster.pl 14.09.08, 10:21
                                Hej, ja pracuje w db kredyt. szkolenie wstepnetrwa 2 i pol tygodnia (oczywiscie
                                na weekend wraca sie do domu). w firmie to jest kultowe szkolenie na ktorym
                                rodza sie przyjaznie a czasem i zwiazki :) Ja je bardzo dobrze wspominam - duzo
                                informacji, ale i sporo zabawy, basen, jacuzzi, imprezy do rana itd :)
                                Co do samej pracy to wiem ze bywa roznie. Sa placowki krore maja problemy z
                                realizacja planow ale znakomita wiekszosc je robi choc zazwyczaj trzeba sie
                                troche postarac. Mi sie bardz podoba, szczegolnie atmosfera i wiezi miedzy
                                ludzmi z innych placowek. z dyrektorem regionu wspolpracuje sie b sympatycznie i
                                mozna razem po pracy wypic piwko. Ale ja z natury jestem optymista :) Zgadzam
                                sie ze rekrutacja trwa dlugo, Z szacunku do firmy juz nie bede wspominal ile
                                bylem rekrutowany ;P Ale oplacalo sie :) No i awans mam za chwile :)
                                • Gość: hehe Re: IP: *.rev.snt.net.pl 28.10.09, 14:53
                                  Rany boskie jaki ty człowieku pusty jestes,za mało w dupe regionalnemu wchodzisz
                                  chyba,Tomeczku kochany pie...sie pedale.Trzeba być totalnym debilem żeby
                                  pracowac w takiej sekcie.Ludzie!!!!Czy was wszystkich pojebało do reszty??????
                              • Gość: fds Re: IP: *.rev.snt.net.pl 28.10.09, 14:53
                                nie warto
                            • Gość: hehe Re: Panią "Miki" też zapraszamy IP: *.rev.snt.net.pl 28.10.09, 14:50
                              A ty jesteś debilem czy tylko udajesz idioto?
                          • Gość: ffcia Re: jeszcze dziś wyślij CV idf2008@gazeta.pl IP: 217.153.82.* 26.07.08, 19:39
                            hehe dobre.. spodobalo mi sie to z tą zapomogą :)))
                          • Gość: hehe Re: jeszcze dziś wyślij CV idf2008@gazeta.pl IP: *.rev.snt.net.pl 28.10.09, 14:49
                            Pie...sie cioto jebana.Fidel ch... i wy wszyscy jego dziwki...
                        • Gość: stefan Re: Jest alternatywa - Śląsk, Małopolska IP: *.bugaj.pabianice.pl 09.03.08, 15:03
                          Jesteś miszcz, pewnie pod innym nikiem klepiesz ludziom o pracy
                          której nie znasz a teraz oferta pracy - do dopiero musi byc firma
                          krzak.
                        • mikado82 Re: Jest alternatywa - Śląsk, Małopolska 08.05.08, 00:18
                          Nie na meila gazetowego nie wiadomo komu na pewno CV nie
                          wyślę.Człoweik cos mówi o ofercie pracy i nawet sie nie podpisał pod
                          tym imieniem i nazwiskiem - to reprezentuje ta firmę i rekrutuje do
                          niej czy sie wstydzi? Ale gazetowy meil to juz przesadził. Jestem
                          uzytkownikiem zalogowanym poprosze na gazetowego meila konkretna
                          ofertę z prawdziwymi danymi firmy i meilem.
                      • Gość: Góra Mura Re: DB Kredyt IP: *.jelonki.robbo.pl 09.06.09, 10:27
                        Nie polecam tam pracować, chyba że ktoś nie ma innej propozycji, ale zapewniam
                        że wszystko będzie lepsze niż to bagno. Wynagrodzenie?-Śmiech na sali od 1300 do
                        2000brutto dla eksperta!!! Telefon służbowy z limitem 60zł i palmtopa, auta z
                        kartą paliwową 400zł miesięcznie (na cały zespół oczywiście) a po 1,5 tygodnia
                        kończy się karta i trzeba wlewać za swoje, kredyty nie wchodzą więc jeśli
                        zadowala was sama podstawa to powodzenia :) Jak nie masz klienta to idziesz ,,z
                        buta" w miasto i rozdajesz ulotki, albo chodzisz po Galeriach i namawiasz ludzi
                        żeby wzieli kredyt albo kartę, jak nie pasuje to siedzisz cały dzień na
                        telefonie z książką telefoniczną i dzwonisz. KATASTROFA.
                        • Gość: NOWY Re: DB Kredyt IP: *.suwalki.vectranet.pl 15.06.09, 21:42
                          Pracuję jako przedstawiciel bankowy, jestem zatrudniony od ponad
                          dwóch miesięcy . Mam pytanko , czy w innych placówkach też nie ma
                          wglądu w udzielone kredyty przez naszych doradców ( tylko oni
                          wypracowują target ). Gdy o coś pytam to mi odpowiadają , że to
                          tajemnica bankowa . To po co ja podpisałem w umowie , że tajemnica
                          bankowa mnie obowiązuje ? Czekam na odpowiedź i z góry dzięki .
                          • Gość: NOWY Re: DB Kredyt IP: *.suwalki.vectranet.pl 16.06.09, 23:31
                            Już nie pracuję ale nadal chcę się tego dowiedzieć .
                    • Gość: warto? Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 22:16
                    • Gość: warto?warto ?? Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 22:22
                      ja na twoim miejscu dalbym sobie spokój z tą pracą, bedziesz siedzial 8 godzin dziennie i dzwonil po prawnikach , lekarzach , architektach i kseigowych ktorzy znaja juz twoja oferte na pamiec prewija im sie ona 3 , do 4 razy dziennie , maja juz faksy i maile z ofeta i potrafia liczyc odsetki jakie chcesz im wpakowac, sam kredyt nie jest konkurencyjny , jesli ksiegowa ktora pracuje ponad 1`5 lat bierze 40 tysi na 6 doplaca do niego drugie tyle no to cos jest nie tak , nie wiem jak w lodzi ale w warszaawie ostatnio bylo z 35 osob w 3 malych pokojach i mial powstawac 4 zespol w korytarzu tak w korytarzu , na awans nie masz co liczyc chyba ze z mlodszego doradcy na doradce na specjaliste i eksperta po 100 do 200 pln brutto za awans , wiec uciekajcie stamtad. Najlepszym wyjsciem byloby wywalenie kierownikow ktorzy sami nigdyu niepsrzedawali kredytow tylko karty kredytowe i zatrudnienie 10 osob ktore sie na tym znaja a nie tworzyc oboz pracy i obiecujac super warunki , przpominam 35 osob i jedna toaleta , 35 osob i dwa male wieszaki na plaszcze , 35 osob i jeden czajnik , na 35 osob sa 4 komputery i jedna drukarka , po prostu zenada
                      • Gość: aw-it Re: DB Kredyt IP: *.toya.net.pl 03.03.08, 23:21
                        Też miałem propozycje pracy od nich nawet przeszedlem te ich etapy rekrutacji zrezygnowealem jak dowiedzialem sie co to za praca i na cyzm ma polegac a co do warunkow pracy to tzn wynagrodzenia to w dsa dawali o wiele wiecej do sprzedazy kart kredytowych a tutaj okazalo sie ze bede pracowal nie w db kredycie tylko w agencji banku i dzwonil do klientow w łodzi beda dwa pomeiszczenia wielkosci 4*4 i w jedym bedzie siedzialo na poczatek 7 osob a co dalej do warunkow to juz wiecej powiedziec nie moge bo nic nie bylo do konca wiadomo jak prowadzilem z nimi rozmowy. Pozdrawiam
                        • Gość: ali Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 04.03.08, 08:23
                          wy mówicie chyba o zupełnie czym innym ja sie pytam o prace w db
                          kredyt gdzie w oddziale pracuje 3 doradców 1 z-ca kierownika i 1
                          kierownik! Jak wyglada tam praca, jakie zarobki, ile trwa szkolenie
                          wstępne i jaka jest atmosfera?
                          • quasimodo1 Re: DB Kredyt 15.03.08, 17:11
                            Powiem tak
                            Własnie zaprponowano mi pracę w db kredyt
                            Po trzech spotkaniach zadzwonił telefon i pan z Deutsche
                            banku zaproponował stanowisko doradcy klienta z wynagrodzeniem 2500
                            brutto + za wykonanie 100% planu kolejne 1500 brutto premii. To
                            chyba nie jest źle. Nie wiem na ile ma się do tego kiedy przy
                            pytaniu na rozmowach o oczekiwane zarobki powiedziałem że 2000 na
                            rękę + premie.
                            • Gość: ali Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 17.03.08, 09:41
                              czy możesz powiedzieć w jakim mieście?
                              • Gość: Niki Praca w DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 18.03.08, 18:58
                                Praca ok, mogę to powiedzieć z czystym sumieniem po kilku m-cach w
                                db kredyt. Też miałam obawy, ale się zdecydowałam i nie żałowałam
                                ani przez chwilę. Plany do wyrobienia (chociaż wiadomo miesiące są
                                różne). Polecam!
                                Co do wynagrodzeń:
                                -doradca do 3000 brutto
                                -zastępca do 4000 brutto
                                -kierownik do 6000 brutto

Premie zależne od stanowiska, ale przy wykonaniu planu nawet druga
                                podstawa.
                          • Gość: Pytanie Opiekun Klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 23:14
                            A czy orientujecie się w kwestii wynagrodzenia na stanowisku "Opiekun Klienta"?
                            Mam niebawem rozmowę kwalifikacyjną, a zmiana pracy (w innej branży) byłaby dla
                            mnie korzystna dopiero przy 2400-2500 zł netto.
                            Jak to jest z tymi premiami za realizację planów??
                            Będę wdzięczna za odpowiedź!
                • Gość: kasia Re: DB Kredyt IP: 193.201.167.* 19.03.08, 12:28
                  Jak kazdy ma swoje biurko ??? Ja ja pracowałam to w kazdym oddziale
                  bylo o jedno biurko mniej niz doradcow . Wiec jedna os nie ma gdzie
                  siedziec. Wiec nie kazdy ma swoje biurko. Pisz prawde.
                  Ludzie zaptajcie sie doradcow z DB kredyt a nie kierownikow. Oni to
                  nie maja na co narzekac, ale doradcy.....
                  • Gość: db Re: DB Kredyt IP: 129.35.231.* 19.03.08, 12:53
                    są oddziały w których są 3 biurka ale w większości biurek jest 4
                    wiec każdy pracownik ma swoje biurko.
                    a premie dla doradcy to 1100 brutto za 100% a nie 1500...
                    • Gość: lolka Re: DB Kredyt IP: *.182.133.78.cable.morena.jarsat.pl 19.03.08, 17:24
                      ja bylam dzisiaj na rozmowie... bylo bardzo przyjemnie :) jutro ide
                      na 2etap :) i jezeli byliby zainteresowani to chetnie sie zgodze na
                      wspolprace... wiem ze maja 1samochod na 2osoby... a co do kasy to
                      mam nadzieje ze mniej niz 2500brutoo nie bedzie.. chcoiaz krzyknelam
                      wiecej... pozdrawiam :)
              • Gość: PBS Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 24.02.09, 20:42
                Kimono nie wiem gdzie Ty pracowałeś,ale chyba nie w PBSie, jakieś wierutne
                kłamstwa wypisujesz,a z reżimem to się chyba jeszcze nie spotkałeś. Prawda jest
                taka, że jest nacisk na plany i to zrozumiałe bo każdy na tym najwięcej zarabia,
                a jeśli Ty byleś totalna sierota to pewnie dlatego siadziałes jak mysz pod
                miotła żeby w oczy sie nie rzucać i nie zostać wylanym. A kawy to ja nie wiem
                jakie ilości wypijasz skoro Ci się na normalnym,tradycyjnym biurku nie może
                zmieścić. A jesli chodzi o papier to nie pietam żebym kiedykolwiek z własnej
                kieszeni wykładała na niego.
            • Gość: Z-ca KierownikaDB Re: DB Kredyt IP: *.icpnet.pl 04.04.08, 19:48
              Buachachachacha...Ty chyba z konkurencji jesteś że takie bzdury
              wypisujesz...Szkoda czytać ale pośmiać się można. Nie masz pojęcia o pracy dla
              dużej korporacji a jeśli praca dla Ciebie to siedzenie na 4 literach i picie
              kawki to zatrudnij się w biurze kredytowym za 700 zł. Total rotfl z Twojej
              wypowiedzi.
      • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 19.03.08, 19:59
        Od 1 marca była podwyzka progów premiowych i przy 100% dla doradcy
        jest teraz 1500 brutto i progi są co 5%wykonania to wiecej premii,
        a przedtem były co 10% wykonania.
        Db-kredyt powstał w lutym 2007 i wtedy faktycznie w oddziałach były
        trzy biurka dla 4 osobowej załogi. Od lipca wszystkie otwierane
        oddziały mają juz taka ilość biurek ilu jest pracowników w oddziale.
        Czy tak trudno jest jechać do 2-3 oddziałów db-kredyt i zobaczyć na
        własne oczy co i jak?
        • Gość: db Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 20.03.08, 09:20
          bzdura, progi premiowe zmieniły się ale o ile dobrze pamiętam od
          130%, za 100% dla doradcy dalej jest 1100 zł brutto
        • Gość: mrozik Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 15:26
          "Miki" to zapewne osoba z działu kadr db. Nikt z personelu db nie ma siły na
          wypisywanie tekstów pochwalnych na temat tego "banku", są zajęci poszukiwaniem
          klientów na "atrakcyjne" produkty. Tak więc daruj sobie te teksty. Powiem wam,
          jak wygląda rekrutacja: są wytyczne wewnętrzne, aby permanentnie prowadzić
          selekcję kandydatów bez istnienia aktualnej potrzeby. Ci potencjalni ludzie mają
          stanowić zapas. Tak to właściwe słowo. Rekrutacja trwa wiele miesięcy,w z czym
          stale są na stanie banku potencjalni następcy obecnych pracowników. Ktoś wyleci,
          wtedy wstawia się koło zapasowe. Bank nie otwiera nowych oddziałów od wielu
          miesięcy, ale stale rekrutuje pod przykrywką rzekomego planu rozwijania sieci
          sprzedaży (3 lub 4 etapy na przestrzeni 3-5 m-cy). Szkoda czasu (urlopu), radzę
          rozejrzeć się za innym pracodawcom. Kto nie wierzy, przekona się na własnej
          skórze. Ps. zarobki: doradca: 950 netto, premia (jak ją zobaczy): 350-400 netto,
          z-pca: 1300 netto, premia (j.w.): 150-200 netto, kierownik: 1800 netto, premia:
          350-500 netto (j.w.). Pozdrawiam, życzę powodzenia.
          • Gość: Miki do mrozik IP: 80.54.174.* 20.03.08, 20:38
            oj mrozik mrozik ciebie nawet do zapasu nie przyjęli...
            Do konca tego roku będzie 120 oddziałów na razie jest 75. Pojęcia
            zielonego nie masz ale wypisujesz. Racja ja zachwalać nie będę bo
            jak będzie za duzy ten zapas pracowników i jeszcze ja im sie
            znudzę...:-)
            Wypisujcie sobie co chcecie ja pracuję i nie narzekam a kasę
            zarabiam duzo fajniejszą niż kolezanki z branzy w konkurencyjnych
            bankach.
            • Gość: fan mrozik'a Re: do mrozik IP: *.ae.katowice.pl 27.03.08, 12:31
              Do "Miki" - żałosna jesteś skoro po pracy siedzisz jeszcze na necie
              i chwalisz swego chleobodawcę. Co do DB to firma nieźle mobbinguje
              skoro kierownicy i doradcy uciekają do innych firm, a o bankach nie
              chcą słyszeć ani słowa. Fakt, że jedna panna dała i awansowała, ale
              na miesiąc, bo na jej miejsce znalazła się kolejna chętna.
              • Gość: simp Re: do mrozik IP: *.chello.pl 27.03.08, 20:32
                hmm, to może kolega mrozik pochawali się czym się zajmuje ? co robi
                tak wspaniałego, że krytykuje innego pracodacę ? a może to tylko
                taka natura Polaka, który z zasady jest zawistny bo jak on nie to
                inni też nie. Oczywiście odpisze na tego posta elokwentnie i będzie
                bronił swoich racji, a pisanie zajmie mu dwie godziny bo będzie
                szukał po wszystkich słownikach, ale cóż tak to już bywa w naszym
                kraju (a specjalnie popełniam kilka błędów, żeby było od czego
                zacząć).
                Życzę powodzenia i trzymam kciuki za tzw. "złotego pracodawcę",
                który zapłaci 20 tyś pln, da samochód służbowy i pozwoli na pracę w
                wolnej chwili...
                • Gość: Adrian Re: do mrozik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 13:27
                  pensja: 7000 brutto plus prowizja 18 - 25000 brutto (miesięcznie) plus samochód
                  bez limitu kilometrów plus komórka 200 brutto plus 2 wyjazdy integracyjne w
                  kraju plus wakacje letnie lub zimowe (do wyboru)dla dwóch osób w kraju plus
                  prywatna opieka medyczna (abonament miesięczny 400 brutto) plus laptop po 2
                  latach do odkupienia za 1,22 brutto plus dowody wdzięczności... Pracodawca to
                  jeden z dystrybutorów alkoholi. Razem znacznie więcej
                  niż 30000 pln neto/m-c. Pracuję tu od 4 lat i tylko raz miałem propozycję zmiany
                  pracy za 4000 brutto plus 1000 brutto premii plus telefon z 60 pln brutto limitu
                  /m-c, oczywiście uśmiałem się i serdecznie podziękowałem. Mrozik ty chyba jesteś
                  z branży,znam jednego kolesia o takiej ksywie.
              • Gość: Marzena [...] IP: *.ae.katowice.pl 31.03.08, 12:46
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: Tomek S. [...] IP: *.ae.katowice.pl 31.03.08, 12:59
                  • kapitanplaneta3 Re: do mrozik 31.03.08, 19:48
                    Bzdety wypisujecie.
                    Nie mylcie pośredników, współpracowników, firm pośrednictwa
                    pracujących dla Deutsche z db kredyt, który jest z grupy Deutsche
                    Banku.
                    Zarobki niezłe (doradcy od 2300 brutto podstawy plus premia już od
                    100% około 1100 br.). ZAKAZ telemarketingu, normalne zasady pracy,
                    plany na oddział, a nie indywidualny wyścig szczurów. Fajna
                    atmosfera i szansa na awanse dla najlepszych, bo struktury sie
                    budują. W tym roku otwarcie 60 nowych oddziałów.
                    Pracuję od pół roku jako doradca i nie narzekam. Wyciągam 3tys. na
                    czysto. Zapraszam do naszego grona. Poszukajcie w swojej okolicy
                    placówek i sami się przekonajcie jak to wygląda od środka.
                    • Gość: getme Re: do mrozik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 09:44
                      A jak jest z umowami? Czy jak się przechodzi z innego banku (na
                      stanowisko kierownicze), to można wynegocjować umowę na stałe od
                      razu? Mi wstępnie powiedzieli, że umowa na 3 mies., a potem dopiero
                      na czas nieokreślony. Dzięki za info...
          • Gość: kacper Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 21.03.08, 14:03
            Czesc. Bylem ostatnio na rozmowie rekrutacyjnej na kierownika
            zespolu. Czy ktos wie ile jest takich etapow rekrutacji i czy ciezko
            jest sie do tej firmy dostac
            • Gość: fili Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 21.03.08, 15:16
              ja bylem na wszystkich 3 etapach.
              1 etap to ludzie z KIT 2 i 3 etap to ludzie z banku. Nie wiem czy
              cieżko sie dostać poprostu trzeba im się spodobać.
              Wlaśnie z niecierpliwością czekam na telefon od banku bo mieli sie
              ze mna skontaktować po ostatnim etapie w ciągu dwóch tygodni i dać
              znać czy chcą mnie zatrudnić a 2 tygodnie mineły we wtorek więc
              troszkę się niecierpliwię i nie wiem co robić bo mam oferte pracy w
              innym banku. Wcześniej po każdym etapie mówili że sie odezwą do
              miesiąca i po ok 2-3 tygodniach dostawałem telefon z zaproszeniem na
              kolejny etap.
              • Gość: kacepr Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 21.03.08, 15:41
                Do miesiaca trzeba czekac za odpowiedzia to bardzo długo. w tym
                czasie mozna miec juz inne obcje. A wiesz cos na temat finansow. Ile
                daja podstawy itp
              • Gość: czarek Re: DB Kredyt IP: 83.2.104.* 01.05.08, 15:16
                hej napiszcie proszę co czeka na mnie w 3 etapie?
                • Gość: zażenowany Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 11:47
                  na tym forum panuje CENZURA, ZOBACZCIE ILE KOMENTARZY USUNIĘTO.
                  WOLNOŚĆ SŁOWA HMMM....czy propaganda ??
              • Gość: NIEZNAJOMY Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 07.05.08, 19:26
                I co odezwali sie do Ciebie ?? bo ja też czekam i już miesiąc minłął
                a tu cisza. Proszę o info. Bo nie wiem czy nie są mną zainteresowani
                czy też trwają tak długo przygotowania zanim otworzą placówkę!!!
                • Gość: ego Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 08.05.08, 08:17
                  Ja też się niecierpliwiłem ale po 5 tygodniach zadzwonili więc
                  czekaj cierpliwie tak czy siak zadzwonią!
                  • Gość: NIEZNAJOMY Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 09.05.08, 08:13
                    ok, dziękuję za info, ale ja już czekam z 7 tygodni:(. Startowałem
                    na kierownika oddziału i jestem po 3 etapie a mieli się odezwac po 3
                    tygodniach!!Nie wiem czy to dobrze, że aż tak zwlekają. A Ty
                    czekałeś przez 5 tygodni i co udało Ci się??
                    • Gość: ego Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 09:43
                      tak udało mi się i tez sie niecierpliwilem bo wolalbym wiedziec co i
                      jak i juz zbieralem sie do tego zeby do nich zadzwonic i powiedziec
                      ze sa nie slowni a tu akurat dostałem telefon z informacja ze
                      chciliby mnie zatrudnic:)
              • Gość: NIECIERPLIWY Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 21.05.08, 06:40
                I CO FIFLI ODEZWALI SIE JUZ DO CIEBIE PO 3 ETAPIE, KIEDYŚ PISAŁEŚ,
                ŻE Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA TELEFON CZEKASZ????!!!!!!BO JA TEŻ CZEKAM,
                I NIE WIEM DLACZEGO SA TACY NIESŁOWNI-TYLKO CISZA...
          • Gość: desirek Re: DB Kredyt IP: 129.35.231.* 01.04.08, 16:25
            takich bzdur w życiu nie czytałem;
            nie wiem kto zgodziłby się w ogóle pracowac za takie pieniądze.
        • Gość: GOLDI Re: DB Kredyt IP: *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 22.03.08, 01:13
          Witam!
          Mam ofertę pracy w db kredyt na stanowisku:
          Przedstawiciel Handlowy ds. Sprzedaży Produktów Bankowych.
          Proponują mi w pierwszych 2 miesiącach 1400 brutto podstawy, kom i
          takie tam, ale plan z tego co wiem ma każdy pracownik z osobna
          (odpowiednio 30,70,120tyś zł) czy taki plan jest osiągalny????
          Zostałem już poinformowany, że praca jest na zasadzie
          telemarketingu, ale ile tak naprawdę można wyciągnąć na tym
          stanowisku????
          Waham się czy przyjąć ofertę, najwyżej po 2 miesiącach zrezygnuje
          (chyba że będę musiał podpisać „lojalke” za szkolenie)ale mam
          nadzieję że będzie ok.
          • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 22.03.08, 20:22
            Ale do db-kredyt czy do deutsche Banku PBC? Jeśli do db to akurat to
            stanowisko jest bardzo gó..a...ne. jeśli do db to do oddziału.
            • Gość: GOLDI Re: DB Kredyt IP: *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 23.03.08, 00:19
              No właśnie do db kredyt... czyli co stanowisko nie za bardzo????
              Ale chyba spróbuje swoich sił, najwyżej zrezygnuję...
              Jak myślisz wziąć tą prace czy sobie odpuścić i szukać czegoś
              lepszego?????
              • Gość: lolka Re: DB Kredyt IP: *.182.133.78.cable.morena.jarsat.pl 26.03.08, 16:56
                ja tez sie zastanawiam czy przyjac te prace czy nie... niedlugo ide
                na 3etap... rozmowa dotycz. kasy... i obawaim sie jednak ze
                zaproponuja cienizne... a ze teraz mam 3tys brutto...
                najprawdopodobniej nie zmienie... a szkoda :)
                • Gość: Nolka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 22:16
                  Cześć, też dzisiaj byłam na rozmowie rekrutacyjnej I etap stanowisko
                  kierownicze do jednego z oddziałów w Warszawie. Powiedziałam że
                  moje oczekiwania finansowe to min 6000 brutto. Osoba która
                  prowadziła rozmowę rekrutacyjną nie skomentowała moich oczekiwań
                  dotyczących wynagrodzenia. Miała za to moje CV i zastanawiam się
                  nadal jak trafiło w jej ręce - podobno to rekrutacja z polecenia
                  czyli zostałam zarekomendowana przez osobe z która już wcześńiej
                  pracowałam w innym banku. Zastanawiam się jak wyglądają dwa następne
                  etapy rozmowy. Czytam ten wątek od początku i zastanawiam się o co
                  tu chodzi . Na rozmowie zostałam poinformowana że w ty samym czasie
                  powstało db należace do deutche i inna firma pod tą samą nazwą.
                  • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 31.03.08, 20:07
                    Wstrzeliłas sie w widełki, tylko przy nastepnych etapach obstawaj
                    przy swojej stawce. Będą robic wrażenie ze za dużo powiedziałaś.
                    • Gość: nolka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 21:30
                      dzięki, w niektórych bankach dają tyle na stanowisku doradcy-
                      przynajmiej w moim
                      • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 31.03.08, 21:45
                        No to jak masz tyle jako doradca to raczej nie idz do db. Zmienia
                        się dla kasy głównie wiec skoro tyle masz to nie zmieniaj. Ja w
                        poprzednim banku na tym stanowisku miałem 4200 brutto bo 3
                        podwyzkach wiec mnie sie opłaciło przejść.
                        A który to bank jesli wolno zapytać?
                        • Gość: getme Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 16:02
                          właśnie jestem po trzeciej rozmowie rekrutacyjnej. przebiegałą w
                          miłej atmosferze (z dyr. region. i personalną). mam pytanie: czy
                          placówka db kredyt ma do dyspozycji samochód służbowy? bo dzisiaj
                          się dowiedziałam, że nie, tylko ryczałt na paliwo do samochodu
                          prywatnego. a na wcześniejszych rozmowach była mowa o samochodzie
                          służbowym do dyspozycji. proszę o info...
                          • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 02.04.08, 22:26
                            Placówka db nie ma do dyspozycji samochodu. Jedynie ryczałt i to
                            niewielki. Ale ja nie wychodzę w teren wogóle to w zasadzie ten
                            ryczałt mi wystarcza.
                            • Gość: getme Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 10:36
                              jaka jest premia dla kierownika za wyrobienie planu 100 %???
                              czy plany są duże...jakiego rzędu na miesiąc???
                              • Gość: Miki do getme IP: *.gprs.plus.pl 05.04.08, 18:19
                                Nie podam ci kwoty premii ani wysokości planów na forum bo to jednak
                                dość poufne sprawy firmy, co innego podstawa a co innego premie
                                nawet moi doradcy nie wiedzą ile dostaje premii. Jak chcesz to
                                napisz na mojego gazetowego meila mikado82@gazeta.pl i pogadamy-
                                jeśli naprawde chcesz sie coś dowiedzieć i zastanawiasz nad ta
                                praca. Na forum nie ma sensu gadac ile ludzi tyle opinii. Mało
                                obiektywne wypowiedzi. Dużo zalezy od wielkości miasta w którym sie
                                pracuje i ogromnie duzo zalezy od przełozonego.
                                • Gość: _sk Re: do getme IP: 80.48.4.* 07.10.08, 07:01
                                  Wita,
                                  pozwoliłam sobie do ciebie napisać ponieważ przeglądam forum i
                                  myślę, że może ty poważnie udzielisz mi kilka informacji. Z góry
                                  bardzo proszę o informacje na temat pracy w db kredyt, atmosfera w
                                  banku, system motywacyjny, wynagrodzenia i czy produkty są
                                  sprzedawalne? Obecnie pracuję jako doradca w polbanku i sobie
                                  chwalę, podstawa taka jak chciałam i plany spokojnie do wyrobienia,
                                  a tu pewnego dnia tel z db kredyt i teraz sama nie wiem co zrobić:-(
                                  Będę za kilka dni szła na drugi etap rozmowy na stanowisko z-ca
                                  kierownika, czy warto? Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna na tym
                                  etapie i na te stanowisko? Bardzo proszę o inf ponieważ nie wiem czy
                                  warto.., jedynie to stanowisko pracy jest wyższe, zawsze to jakiś
                                  krok do przodu, ale nie znam tego banku ani osób tam pracujących, w
                                  moim mieście też nie ma jeszzce oddziałów więc nie mam jak
                                  sprawdzić, dlatego z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam
                                  ziękuję.
            • Gość: nie mogę Re: DB Kredyt IP: *.centertel.pl 10.07.08, 10:17
              Bardzo gó..ane? A pracowałeś tam czy Cię boli konkurencja która
              wykasza Ci klientów i ledwo zipiesz z planem. Porozmawiaj z
              pracownikami a nie pisz farmazonów...
      • Gość: ELA Re: DB Kredyt IP: *.ib.tcz.pl 04.04.08, 18:02
        BYŁAM NA DRUGIM ETAPIE NA STANOWISKU KIEROWNIKA ODDZIAŁU

POWIEDZIAŁAM IM, ŻE ZARABIAM 5.2OO NIE CHCIAŁABYM STRACIĆ.
        CZY ABY TAKA KWOTA MNIE NIE DYSWALIFIKUJE????
        • Gość: Z-ca KierownikaDB do ELA IP: *.icpnet.pl 04.04.08, 20:23
          Ela masz tyle brutto czy netto? Bo jak brutto to możesz tu trochę zawalczyć, jak
          netto to szkoda Twojego czasu :-) aż tak dobrze nie płacą.
          • Gość: Miki Re: do ELA IP: *.gprs.plus.pl 04.04.08, 22:23
            zgadzam sie z Zastępca Kierownika;-) dokładnie tak;-)
          • Gość: kropek Re: do ELA IP: *.sta.vectranet.pl 07.04.08, 20:17
            słyszałem że dobrze płaca , ale ile w tym prawdy to sam diabeł wie,
            wiem jak trzeba zasuwać w baku i walczyc o kazdego klienta, idę na
            rozmowę na stanowisko kierownicze i kwotę którą chciałbym dostac to
            min 6000 brutto.
            • Gość: Luki Re: do ELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 20:37
              Troszkę to nie jasności. Jedni mowią o placowce inni o doradcach db kredyt. Ja
              pracuje jako doradce od jakiegoś czasu. i Sporo osób z Was się myli co do
              wynagrodzenia i warunków. Wcześniej pracowałem w innym banku i wynagrodzenie
              jakie tutaj mam jest ciekawsze niż piszecie. Jeżeli ktoś ma zamiar siedzieć
              przez 8 godzin i popijać kawkę to na pewno nie będzie zadowolony, ale co może
              chcieć za takie siedzenie. Ktoś wspominał o przerwach, powiem tak jestem
              nałogowcem i co pół godziny idę sobie zapalić a i tak spokojnie plan ze spora
              nawiązką wyrabiam. A za to naprawdę dobre pieniadze można wyrobić. I tak na
              marginesie co do samochodów, jak zaczynałem pracowac to po tygodniu pracy
              dostałem samochód, a i karta paliwowa jest niczego sobie. Na wyjazdy mi
              wystarcza a prywatnie czasem tylko ze sowich tankuje. Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: ktosiek Re: do ELA IP: *.skynet.net.pl 08.04.08, 17:27
                450zł to niczego sobie karta? No wybacz, ale 5 samochodów na 10 (a nawet więcej) osób, gdzie od każdego wymaga się zrealizowania planu sprzedażowego przy takiej ilości paliwa, to mocne nieporozumienie... Przychodzi połowa miesiąca, a kierownicy każą jeździć za swoje, a na zwrot z faktury można czekać grubo ponad miesiąc.
                Jak już jesteśmy przy "narzędziach pracy", to warto dodać, że na tą samą ilość osób jak pisałem powyżej jest 1 (słownie: jeden!) komputer.
                Niestety praca jako doradca DB nie jest szczytem marzeń... Oczywiście nie wykluczam tego, że są również jakieś plusy.
                • Gość: why Re: do ELA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 00:07
                  niewykluczasz plusow??
                  Jezuuu kochany a jakie sa plusy jesli jest jeden komputer na okolo 10 osob i 5 samochodow z czego 3 maja osoby ktore wyrobia plany a reszta na wyjazdy do klienta za 450 pln miesiecznie, jakie plusy jesli po 2 tygodniach jezdzisz za swoje a faktury to legenda, dostaniesz albo nie zwrot i to po 2 miesiach, plusy o Boze jeden faks, zawsze brak papieru i tonera w drukarce, jeszcze jakies plusy ??
                  • Gość: ktosiek Re: do ELA IP: *.skynet.net.pl 09.04.08, 07:21
                    Tak, świadomie napisałem o plusach... Dobra atmosfera między pracownikami moim zdaniem zawsze jest jakimś plusem.

BTW, nie wiem czemu, ale mam wrażenie jakbyśmy pisali o tym samym zespole... ;)
                    • Gość: why Re: do ELA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 20:59
                      hmmm... o tym samym zespole ... jesli o tym samym to atmosfera w nim jest zajebista, nie wiem jak cie naprowadzic na ten zespol hmm... pilka z zszywek i dlugopisy w faksie mowi ci to cos ?? chyba jakos wiem z kim rozmawiam , Sadamie ??
                      • Gość: ktosiek Re: do ELA IP: *.skynet.net.pl 09.04.08, 21:22
                        I właśnie tym miłym akcentem zakończmy, żeby nie powiedzieć za dużo... ;]
                        Buziaczki i do jutra!
                        • Gość: why Re: do ELA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:33
                          o fuck sadam ty cholero jedna . . .

do jutra
                          ale pompa heheheh
                          • Gość: Miki do why IP: 80.54.174.* 10.04.08, 21:49
                            no tak tylko że wy nie mówicie o db-kredyt Deutsche Banku PBC SA,
                            nie piszecie o oddziałach wariaci, ale weoło macie w pracy
                            pozazdrościć. 10osób przy jednym komputerze? Co mozna robić w 10 na
                            jednym kompie?
                            • Gość: sADAMhujSAM Re: do why IP: *.skynet.net.pl 10.04.08, 22:15
                              Jeden siedzi i przegląda naszą klase, pięcioro innych czeka na swoją kolej pod pozorem zrobienia bazy klientów (samych "ubezpieczonych osiemdziesiątek"), a pozostali (cała wesoła czwórka) gra w państwa-miasta.
                              Co robi kierownik w tym czasie? Gdybym napisał, to by było już zbyt zdradliwe, a i tak już zbyt dużo napisałem nt. naszego sukcesu i efektywnego zarządzania zespołem.
                              • Gość: why Re: do why IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 20:58
                                o nie nie sadamie nie zgodze sie z toba !!

faktem jest ze jedna osoba przeglada nasza klase pod pozorem robienia bazy i ze reszta czeka na swoja kolej ale ta reszta to 4 a nie 5 osob bo ta "najstarsza jedyneczka" najczesciej jest na papierosie albo gdzies na miescie :D:D:D a co do gry w panstwa i miasta i wesolej czworki to uwazam ze najwyzszy czas zmienic gre i pograc w zbijaka :D:D:D jesli natomiast chodzi o kierownika to hmm... czy on czuwa hmm... wydaje mi sie ze bardziej probuje w koncu dojsc tak naprawde o co chodzi w tych kredytach i z czym to sie je bo najmniej z nas wszystkich czaji o co chodzi :D:D:D

a i zapomnialem o naszych przerwach na koniec wspomniec ktore sa po prostu na calej linii najlepsze ze wszystkich i trwaja wiecznosc w koncu dwa razy po 5 minut i 45 minut na obiadek to wyczyn kierownictwa, nieliczac tego ze jak wracamy od klienta o 20:00 do domku bo klient byl w suwalkach czy w krakowie to i tak mamy liczony 8 godzinny czas pracy i najgorsze chyba ze wszystkiego jesli jedziemy z kims z pracy i on siedzi z nami w tym samochodzie to niech lepiej uwaza bo ubezpieczenie najprawdopodobniej go nie obejmie ( to taki przyklad z autopsji zeby nie bylo ze sciemniam).

jest zabawnie to fakt i to po maksie ale ta atmosfere ta dobra oczywiscie tworza jedynie pracownicy zwykli doradcy ktorzy nie chca zamieniac tego odzialu w oboz pracy i wiaza koniec z koncem dostajac co miesiac zapomogi zamiast wyplat

serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia w poniedzialek na obiad kebab :D:D mam nadzieje ze sam na niego nie pojde
          • Gość: kika Re: do ELA IP: *.eranet.pl 11.04.08, 23:06
            ok, duzo tu poczytalam o zarobkach w DB, więc obraz tego wszystkiego
            mam.Obecnie jestem trenerem w jednym z przodujących banków (też
            korporacja )... no i szukam zmian. Czy ktoś wie ile zarobić może
            trener , caucher itp. czekam na odp.czy ktos ma kontakt z Zespołem
            szkoleń w DB czy coś takiego i czy ktos może określic jak tam
            wygladaą szkolenia???to dla mnie ważne. z góry dziękuję. pozdrawiam:-
            )))
            • Gość: STAL Re: do ELA IP: 217.98.12.* 14.04.08, 09:07
              co możecie powiedzieć o db kredyt jako pracodawcy? czy jest to firma
              w której jest duza rotacja pracowników czy może jest to firma gdzie
              można liczyć na pewne zatrudnienie?
              Jaka jest atmosfera pracy?
              • Gość: Wito Re: do ELA IP: *.ae.katowice.pl 15.04.08, 11:28
                Moja koleżanka była na ich etapach. Kiszka, rekrutacja długotrwała,
                a rekrutujący niezbyt błyskotliwi, tak jakby była to ich pierwsza
                rekrutacja i nie znali specyfiki branży.
                • Gość: stal Re: do ELA IP: 217.98.12.* 15.04.08, 12:00
                  co możecie powiedzieć o db kredyt jako pracodawcy? czy jest to firma
                  w której jest duza rotacja pracowników czy może jest to firma gdzie
                  można liczyć na pewne zatrudnienie?
                  Jaka jest atmosfera pracy?
                  • Gość: Anka Re: do ELA IP: *.ae.katowice.pl 16.04.08, 11:47
                    Jak widzisz kilka komentarzy zostało usuniętychz forum, pewnie były
                    zbyt krytyczne, a ta krytyka nie była konstruktywna. U nas na
                    uczelni ten bank nie ma dobrej opinii. Kilka osób ma znajomych,
                    którzy tam kiedyś pracowali i sami się zwolnili.
                    • mikado82 mm 16.04.08, 20:00
                      jak mogli "kiedyś" tam pracować jak ten bank funkcjonuje zaledwie
                      rok na rynku.
                      • Gość: zioom Re: mm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 22:48
                        jezuuu kiedys czyli pewnie na poczatku jakos w lipcu / sierpniu, przeciez 8 miesiecy to masa czasu jeszcze w jednym banku :D:D:D
                        • Gość: Angel Re: mm IP: *.ae.katowice.pl 22.04.08, 17:02
                          tak, tak od momentu rozpoczęcia szkolenia w zw. z otwarciem
                          pierwszych oddziałów minął grubo ponad rok czasu. Aby poznać bank
                          nie trzeba w nim stracić kilku klat życia, bo to dobre dla ofiar.
                          A propos rekrutacji, to radzę uważać, bo do faceta mojej kumpeli
                          wydzwania jakaś wariatka z banku, na którą natknął się w trakcie
                          rekrutacji. Dzwoni do niego z domowego numeru, zapewne się w nim
                          zakochała. Ja tam nigdy nie mam zamiaru pracować jako telemarketerka
                          za psie pieniądze z przekonaniem o pseudo rozwoju i pseudo
                          wynagrodzeniu dla Niemca.
                          • karioka74 jaka prawda? Świeżo po rozmowie rekrutacyjnej 24.04.08, 21:25
                            Wiec jak jest naprawdę z tą firmą? Szukam lepszej pracy niż mam i nie chcę
                            zamienić siekierki na kijek. Po przeczytaniu poprzedników mam wrażenie, że pani
                            z która rozmawiałam "ściemniła" na temat wysokości przeciętnej pensji.Rejon Poznań.
                            • Gość: GOLDI Re: jaka prawda? Świeżo po rozmowie rekrutacyjnej IP: *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 24.04.08, 22:35
                              Jakie stanowisko???? Doradca (przedstawiciel handlowy)????jeśli tak
                              to sobie odpuść podstawa 1400 brutto, a żeby zarobić coś więcej to
                              trzeba mieć mega farta. Praca polega na telemarketingu i co
                              najważniejsze bazę klientów musisz sobie sama zrobić....
                              Cała polska jest obdzwoniona, a ofert jest mało konkurencyjna. masz
                              do zaproponowania 2 produkty(gotówka i konsola), a „profile” i tak
                              mają lepsze warunki u konkurencji....
                              Co do warunków pracy to powiem tyle: 2 komputery na 21 osób, komórka
                              z limitem 500 minut (wewnątrz firmy za free), telefon stacjonarny –
                              14 sztuk na 21 osób, auta- 5 sztuk na 10 osób limit 450 zł na auto
                              miesięcznie.
                              Ja już szukam innej pracy. Mam nadzieję, że szybko coś znajdę...
                              Pozdrawiam
                              • karioka74 Re: jaka prawda? Świeżo po rozmowie rekrutacyjnej 25.04.08, 06:40
                                dzięki za info. Informacja bardzo cenna dla mnie .Nie będę się w to pakować.
                                Pozdrawiam!
                                • Gość: Miki do karioka74 IP: 83.2.141.* 25.04.08, 18:01
                                  Przecież oni nie piszą ci o tym db-kredyt. Skoro tam rekrutujesz sie
                                  to idz do oddziału i zobacz ze tam pracuja 4 osoby i kazda ma swój
                                  komputer i telefon na biurku. Idz zobacz jak wyglada oddział ilu
                                  pracowników i co i jak. Słuchasz głupich opinii i na tej podstawie
                                  chcesz podejmowć decyzje? Skoro tak...
                      • Gość: Raf Re: mm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 20:16
                        Z całą stanowczością mówię Ci że mogli !!! Jak? Ludzie uciekają stąd
                        po miesiącu. Na ich miejsce szuka się kolejnych "ofiar". I tak w
                        kółko. Wieczna rekrutacja, wieczne mydlenie oczu i jeden wielki
                        TELEMARKETING
                        • Gość: Zabor Re: mm IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.08, 10:17
                          Eee głupoty wypisujecie, można bardzo sensownie zarobić (ja wyciągam
                          4-kę miesięcznie), a i jeszcze w nagrodę na wycieczkę polecieć na
                          Majorkę.
                          Ale to fakt, lenie zwalniają się po miesiącu;p
                          • Gość: Miki Re: mm IP: 80.54.174.* 02.05.08, 20:20
                            W kwietniu zarobiłam 9 tyś netto. Za siedzenie w 10 osób przed
                            jednym komputerem tyle na pewno by nie zapłacili. Najwięcej
                            narzekają ci co ich zwolniono po paru miesiącach. W nosie mam co kto
                            mysli o tym banku. Ja pracuje atmosfera jest fajna, kasa też i nie
                            narzekam. Mam dwadzieściakilka lat-zarabiam niezła kasę.
                            • Gość: zioom Re: mm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 11:21
                              9 tysi netto mowisz , hmm... fajnie a w jakim miescie ??
                              dodam tylko ze dla tych ktorzy siedza w temacie jest to do sprawdzenia, kazdy z nas ma jeszcze jakis znajomych ktorzy pracuja w DB, i mowie tutaj ja przynajmniej o db jako sprzedaz ta telemarketingowa czyli w tych pomieszczeniach przy telefonie, komputerze, albo faksie, a nie w oddziale przy swoim biureczku gdzie jest 4 do 5 osob, zebysmy sie zrozumieli dobrze, napisz w jakim miescie wyciagnelas w taki sposob 9 tysi netto bo nie chce mi sie wierzyc, no wybacz

ps.a jesli chodzi o majorke to przeczytajcie regulamin, tam jest jak walek napisane ze to jest dla kierownikow i slowa nie ma o zwyklych pracownikach, choc moze sie to zmienilo, jesli tak to i tak nie macie szans, bo wycieczke i tak zgarnie JOZIN - dla niego serdeczne podrooo :D
                              • Gość: Miki zioom IP: *.gprs.plus.pl 04.05.08, 23:58
                                Nie no to ja mowie o oddziale db-kredyt Deutsche Banku czyli o
                                oddziale gdzie jest 4 pracowników, są 4 biurka 4 komputery ,
                                4telefony i 1 faks i gdzie normalnie się pracuje - przychodza ludzie
                                biora kredyt (bo innych produktów nie ma) gdzie owszem dzwoni się do
                                ludzi ale nie można powiedzieć żeby to był jakiś szeroko zakrojony
                                telemarkating bo sprzedaje sie ludziom którzy przyją a nie prze
                                telefon. To ja w takim oddziale tyle zarobiłam. Ja nic nie wiem o
                                tym oddziale db-telemarketingu.
                                I jest to jedno z dużych miast w Polsce, żeby była jasność
                                • Gość: tommsky Re: miki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 12:11
                                  czego mogę spodziewać się na trzeciej rozmowie???
                                  • Gość: zioom Re: miki IP: *.nordeabank.pl 07.05.08, 13:51
                                    w oddziale czy w db telemarketing bo tam takiej niema :D
                                    • mikado82 Re: miki 08.05.08, 00:28
                                      w oddziale db
                                      • Gość: kamil Re: miki IP: *.rtk.net.pl 10.05.08, 11:45
                                        Czy ktoś mi napisze jak wyglądała jego trzecia rozmowa do oddziału DB
                                        Kredyt????????????
                                        • Gość: Miki Re: miki IP: 83.2.141.* 11.05.08, 12:18
                                          Normalnie wyglada tak samo jak poprzednie tylko znowu z innymi
                                          ludźmi-psycholog i dyrektor główny najczesciej jest na 3 rozmowie. A
                                          tak to normalnie nie ma jakichś wycudowanych testów czy czegos.
                                  • Gość: ja czyli zuzia gdzie sie odbywa wstepne szkolenie db kredyt ? IP: *.gprs.plus.pl 07.07.08, 20:37
                                    rosze o info dotyczace miescowosci gdzie odbywaja sie wstepne
                                    szkolenia dla przyszlych pracownikow db kredyt?
                                • Gość: Karola Re: zioom IP: *.chello.pl 12.05.08, 20:15
                                  hejka, kto mi powie ile się czeka na decyzje od banku po 3 etapie na
                                  kierownika? Ile kto czekał. Będę wdzięczna za odpowiedź!
                                  • Gość: ja Re: zioom IP: 129.35.231.* 13.05.08, 13:06
                                    ja czekałam 1 dzień...
                              • Gość: Zabor Re: mm IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.08, 12:39
                                Majorka i Turcja też dla Doradców, ja lecę do Turcji, nie wiem kto
                                na tej Majorce wyląduje szczęściarz jeden...
                              • pit-66 Re: mm 16.05.08, 23:56
                                Miała szczęście i tyle.. bo to praca dla szczęściarzy i tych co .....
      • czarny-pingwin Re: DB Kredyt 13.05.08, 20:15
        Wyszukiwarka kredytów mieszkaniowych
        www.partnerskieprogramy.pl/wyszukiwarkakredytow.html
        porównanie kont osobistych.
        www.partnerskieprogramy.pl/kontaosobiste.html
        porównanie kart kredytowych
        www.partnerskieprogramy.pl/porownaniekartkredytowych.html
        Można sprawnie wybrać coś dla siebie bez konieczności płatnych
        konsultacji.
        • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 83.2.141.* 13.05.08, 20:19
          Ja czekałam 1 tydzien ale znam ludzi którzy czekali do 6 tygodni.
          • pit-66 Re: DB Kredyt 16.05.08, 23:52
            Powiem tak że ta firma nie ma żadnego ładu i składu... pracują tam nie kompetentni ludzie... i inni doradcy z innych firm śmieją sie...ze tak powiem same wyrzutki tam pracują..równie te osoby mogłyby sprzedawać ciuchy na stadionie:-D Zero przeszkolenia itp zero selekcji no bo kto ma to zrobić jak te osoby co zatrudniają nie maja o tym pojęcia. O tej firmie każdy to powie kto tam pracował.. a tak wogóle ludzie i kierownicy tam pracują po układach ...każdy każdego obgaduje i nie ma jedności... już o przekrętach i rożnych kombinacjach nie wspomnę.w takiej firmie nie da sie zarabiać..
            • Gość: Miki do pit-66 IP: *.gprs.plus.pl 18.05.08, 14:05
              Masz manię spiskową wiesz:-D Przykro mi że cie nie przyjęli do tej
              pracy... cóz :-)) nie przejmuj się fakt ze to jeden z lepiej
              płacących banków na rynku ale cos znajdziesz zdąbędziesz
              doświadczenie to może Deutsche Bank db kredyt zaprosi cię w swoje
              szeregii:-) Powodzenia.
              • pit-66 Re: do pit-66 19.05.08, 10:34
                Ja jestem byłym pracownikiem...i mi ten bank w Gardle staje....
                • Gość: xyz Re: do pit-66 IP: *.chello.pl 19.05.08, 20:28
                  no to jak Ci w gardle staje to nie gadaj o nim więcej bo możesz się
                  zaksztusić. Co za frustart. Może wyjedziesz na saksy, tam będzisz
                  miał lepiej. Nie znam tego banku, ale się rozglądam i jak czytam
                  takie rzeczy to mi się .... chce
                  • pit-66 Re: do pit-66 20.05.08, 11:05
                    Bo taka jest prawda i przestrzegam innych żeby w to bagno sie nie pchali..DB
                    kredyt nie jest bankiem jest tylko agencja która......
                    • Gość: Miki Re: do pit-66 IP: *.gprs.plus.pl 20.05.08, 17:56
                      Ej pit-66 to ty nawet nie wiesz gdzie pracowałes. Nie bede cie teraz
                      uświadamiac ze db-kredyt jest bankiem z grupy Deutsche Bank PBC bo
                      skoro tam na szczescie nie pracujesz to snuj swoją opowieść
                      dalej...:-)) ale przypał pracował i nie wie gdzie :-D
                      • pit-66 Re: do pit-66 22.05.08, 23:14
                        Ja wiem gdzie pracowałem ale jak nie wiesz pracowałeś dla Agencji która
                        współpracuje z Deutsche Bankiem....Ta agencja jest sub partnerem.zresztą i tak
                        jest polewa...Ja i moim doradcami śmiejemy sie z tej firmy....zresztą tez wiele
                        sie słyszy od byłych pracowników..A ty sie ciesz ze jeszcze tam pracujesz ale na
                        jak długo...pozdr
            • Gość: ktotam Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:11
              w db zatrudniona jestem os samego poczatku... i jedno jest pewne...
              jak tylko możecie nie pakujcie sie w to... szukam innej pracy od
              dluzszego czasu... ale juz napewno nie w takim charakterze... mam
              dość dzwonienia do ludzi i wysłuchiwania że mam sie pier...,
              spier... i takie tam rózne - bo mają już dość naszych telefonów...
              kierownictwo?? jakie kierownictwo?- oni nie wiedzą co to znaczy
              kierować zespołem- oni są nauczeni wyciskać z ludzi ostatnie soki..
              czy jesteś chory.. czy ktoś bliski ci umarł- to wszystko nie ważne-
              ważne jest abyś miał sprzedaż- przywoził wnioski, boli cię coś, źle
              się czujesz- co to kogo obchodzi- ty masz dzwonić i kredyty
              wydzwaniać, urlop?- he jak sobie zapracujesz to go masz a jak planu
              sprzedażowego nie będzie - nie zrealizujesz go -to o urlopie tez
              możecie pomarzyć
              • Gość: boks Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:00
                bardzo dobrze powiedziane!!! i mam wrażenie ze wszyscy pracownicy tej firmy cały
                czas szukają pracy. w jednym się nie zgodzę, coś sie dzieje biorę wolne i nikt
                nie ma pretensji. ale reszta jak najbardziej najbardziejszejsza:)prawda. Pozdrawiam
                • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 19.05.08, 22:52
                  A w jakiej pracy się przejmują nastrojami pracowników????
                  • Gość: Menel Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 13:40
                    DB Kredyt to bank? Od kiedy? Wynalazki typu "Dobry
                    Kredyt" "Chwilowka" czy "Provident" to tez sa banki? Sa polaczone z
                    baza BIK-u?
                    • Gość: xyz Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 21.05.08, 20:42
                      a ten z jakiej bajki się urwał ?
                    • Gość: Miki do Menel IP: *.gprs.plus.pl 21.05.08, 21:04
                      Menel teraz sie wykazałeś...nieznajomoscią tematu:-)) Db-kredyt to
                      bank jak najbardziej i to z jednej z najlepszych na swiecie grup
                      finansowych Deutsche Bank i jest połączony z bazą BIK. Ty bys tam
                      kredytu raczej nie dostał:-))
                      • Gość: niecierpliwy czekam na telefon :((((((((((((((((((((( IP: *.chello.pl 22.05.08, 11:38
                        MIKI POWIEDZ jak to jest ze minęło ponad 2 miesiące po 3 etapie na
                        kierownika placówki a oni się jeszcze do mnie nie odezwali .
                        Nie wiem co mam myśleć!!
                        czy jak oni nie są kimś zainteresowani to dają znać
                        telefonicznie???????? PANI NA ROZMOWIE MNIE ZAPEWNIAŁA, ŻE NAWET
                        JESLI
                        BEDZIE DECYZJA NEGATYWNA-TEŻ DO MNIE ZADZWONIĄ!!!!TYLKO ILE MOŻNA
                        CZEKAĆ ROK!!!!!!
                        BEZ SENSU. WOGÓLE MIAŁ KTOŚ OD NICH TEL. Z DECYZJA NEGATYWNĄ ?? NIE
                        WIEM O CO CHODZI?!!!!WKURZA MNIE TO BARDZO!! PISZCIE JAKIE MACIE W
                        TEJ SPRAWIE DOŚWIADCZENIA! POZDRAWIAM
                        • Gość: Miki do niecierpliwy IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 00:14
                          Zadzwonia na pewno. Fakt ze czekasza bardzo długo. Prawdopodobnie
                          terimin otwarcia twojej placówki się przesunał i dlatego. Słuchaj
                          proponuję Ci zadzwonić do osoby rekrutujacej (masz nr bo sie
                          wyświetla jak dzwonia) i zapytac na jakim etapie jest rekrutacja. To
                          nie jest żle widziane -naorawde. Skoro sie denerwujesz zadzwoń.
                          • Gość: GOLDI o pracy w DB IP: *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 24.05.08, 22:24
                            Ja już na szczęście mam nową pace, i traktuje DB jako życiową
                            pomyłkę, jedyne co dobrze będę wspominał to kolegów z teamu. Pozdro.
                            GOLDI
                          • Gość: GOLDI Re: do niecierpliwy/\ o pracy w db IP: *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 24.05.08, 22:29
                            Ja już na szczęście mam nową pace, i traktuje DB jako życiową
                            pomyłkę, jedyne co dobrze będę wspominał to kolegów z teamu. Pozdro.
                            GOLDI
              • Gość: xyz Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 21.05.08, 20:41
                oj szkoda mi Cię, ale z tego co piszesz to powinnaś się cieszyć że
                dali Ci szansę, bo jak od dłuższego czasu wysyłasz CV i nadal nic
                nie masz to świadczy o tym jakim jesteś pracownikiem - powodzenia
                • pit-66 Re: DB Kredyt 22.05.08, 10:36
                  Właśnie że mam prace z normalnymi ludźmi i w normalnych warunkach i z tego sie
                  ciesze.I wreszcie robie to co lubię.A nie jedna toaleta na tyle osób grupa na
                  korytarzu i limity na paliwo.Ta firmę nawet nie stać na sprawdzenie przyszłych
                  kredytobiorców nawet.I tak prędzej czy później upadnie:-D.POzdr
                  • Gość: Menel Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 11:17
                    Skoro to jest bank , to na poziomie Lukasa-nie obrazajac nikogo:)Co
                    to za bank co specjalizuje sie w kredytach i ma taka dziwna nazwe.

Nie oszukujcie sie-jestescie czyms w stylu centrum kredytowego-nie
                    ma nawet co mowic o kredycie, ja bym nawet konta u was nie
                    otworzyl...
                    • Gość: xyz Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 22.05.08, 12:51
                      hmm, powiem szczerze, że myślałem iż na tym forum jest szansa na
                      prawdziwą, merytoryczną dyskusje, ale się pomyliłem dlatego ten wpis
                      jest moim ostatnim.

Jedna szuka pracy dla toalety, a drugi o wymownym nicku "menel"
                      pisze o czymś o czym nie mabladego pojęcia.

życzę powodzenia, moze w innym kraju
                      • pit-66 Re: DB Kredyt 22.05.08, 23:07
                        Pisze właśnie jak jest a nie mydle oczu jakimiś zarobkami itp
                    • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 22.05.08, 23:57
                      ja bym nawet konta u was nie
                      > otworzyl...

Menel ty wogóle nie znasz tematu-owszem nigdy w db-kredyt nie
                      otworzysz konta bo my ...nie oferujemy kont:-D Tylko kredyty-robimy
                      jedno i dobrze. Jest nas 4 w oddziale więc raczej kolejki ani do
                      toalety ani gdziekolwiek indziej sie nie tworzą nawet do czajnika
                      nie ma kolejaki...:-DDD. Skupamy sie wyłącznie na udzielaniu
                      kredytów więc jęsli bardzo chcesz polecę ci jakis bank gdzie
                      otworzysz konto bo przykro mi ale my sie tym nie zajmujemy....
                      Wogóle nie wiesz o jakim banku mówisz:-DDD
                      • Gość: RiTa Re: DB Kredyt IP: *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 24.05.08, 22:42
                        Ale z tymi kolejkami to chyba była mowa o agencjach PBS...(db bez
                        obsługi na miejscu)
                      • Gość: Menel Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 23:14
                        "Wogóle nie wiesz o jakim banku mówisz:-DDD"

No wiec widzisz-DB Kredyt to nie jest bank-Deutsche Bank jak nazwa
                        wskazuje jest bankiem. DK Kredyt to jakas za przeproszeniem
                        popierdolka scisle nakierunkowana na kredyty-przykro mi.

Przeczytajcie sobie definicje banku
                        • Gość: Miki doMenel IP: *.gprs.plus.pl 25.05.08, 10:03
                          No więc widzisz-DB-Kredyt to w rozwinieciu "Deutsche Bank -
                          Kredyt" .Dziecko Deutsche Banku wyodrębnione do udzielania kredytów
                          ludziom mniej zamoznym niz dotychczasowy klient Deutsche. Jak
                          widaomo niebiskie oddziały Deutsche posiadają w ofercie wszystkie
                          produkty bankowe (inwestycje, lokaty, leasing, hipoteka , kredyty)
                          dedykowane głównie dla ludzi z wysokimi dochodami.Czerwone oddziały
                          DB-Kredyt wyodrębniono do obsługi tego sektora ludzi którzy do tej
                          pory nie byli obsługiwani przez Deutsche (czyli do mniej zamoznych
                          lub wręcz o bardzo niskich dochodach) -w ofercie jest tylko kredyt
                          gotówkowy i konsolidacyjny, jesli ktoś ma kase do zainwestowania
                          bądz lokowania czy nawet chce otworzyć konto to zostanie obsłuzony w
                          niebiskim oddziale nie ma potrzeby zeby powielac ta obsługe w nowych
                          czerwonych oddziałach.
                      • Gość: Pracownik15-Wrocła Re: DB Kredyt IP: 83.8.61.* 27.08.08, 11:59
                        witam wszystkich serdecznie, trzeba rozroznic dwie rzeczy:D
                        sa nabory na doradce klienta ds. kredytow w placowkach i na przedtswiciela
                        handlowego/ mobilnego doradce.
                        nie wiem jakie sa warunki w placowkach, wiec nic nie napisze, ale jako
                        przedstawiciel handlowy to po prostu poracha, wiecznie mobing, narzekania
                        klientow, brak ogolnopolskiej bazy danych, czyli tzw. powilenaie klientow i
                        wieczny lament z ich strony (grozby i zastraszania).
                        Kierownicy i menadzerowie temow brak slow, jedynie co jest spoko to klimat
                        miedzy ludzmi pracujacych pod jakims teamem i ludzmi pracujacych w takich
                        miejscach.
                        Jak ktos takie cos lubi to trzeba uzbroic sie w cierpliowsc i mocne nerwy :D
                        Serdecznie pozdrawiam i zeby tutaj pracowac trzeba dwa razy dobrze to przemyslec.
                        Przyznam tez z gory ze db kredyt nie ma tak wspanialych i konkurencyjnych
                        warunkow, a tzw skoring klienta jest strasznie kiepski :/
                    • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 00:02
                      Co
                      > to za bank co specjalizuje sie w kredytach

A bo widzisz kochany specjalizowac się w kredytach może tylko bank,
                      firmy typu provident itp moga udzielac wyłącznie pożyczek. Ale dla
                      ciebie pożyczka a kredyt to pewnie to samo-a jednak jest subtelna
                      róznica. Poza tym zaden podmiot gospodarczy nie może pod grożba kary
                      posługiwac sie słowem " bank" w nazwie jesli bankiem nie jest.
                      A kazdy człowiek jest dorosły i w umowie wszystko jest napisane
                      trzeba sie tylko wysilic i przeczytac....
                  • Gość: xyz Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 24.11.08, 20:41
                    Człowieku o czym Ty piszesz,jak to nie stać na sprawdzenie przyszłych
                    kredytobiorców??? Gdybyś był dobrze zorientowany to byś wiedział że pośrednicy
                    nie maja dostępu do BIku tylko Banki!!!!! I to nie kwestie finansowe o tym
                    decydują!!!
              • Gość: monia Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 02.03.09, 14:19
                W db kredyt pracowałam przez kilka miesięcy i jedyne co powiem to:
                żenada! Kadra tzw. kierownicza jest nieprofedsjonalna, ponadto jest
                to zgraja chamów, którzy swoich pracowników wyzywają (tzn soich
                pracowników), cały czas trzeba dzwonic i wciskac ludziom kit. kredyt
                jest bardzo drogi i nie oplacalny, do tego beznadziejne
                ubezpieczenia ktorek= kaza potencjalnym klientom wciskac.
                praca ta, to okłamywanie klientów. Zarobki- dramat. niecały 1000zł
                podstawy;/, premie sa tak skonstruowane zeby wyrobienie planu i jej
                dostanie było niemozlwe, ban np w ostatniej chwili odrzuca wniosek i
                caly miesiac pracy idzie na marne. Jest limit na paliwo 450zł- co
                jest smieszne bo jednym autem jezdzi kilka osób, na tel kom tz jest
                limit... kłamią, osukują mamią. ODRADZAM!!!!
                • Gość: dobra rada Re: DB Kredyt IP: *.telpol.net.pl 03.03.09, 22:14
                  Jeżeli ktoś chce pracować w DB przez agencje, mianowicie w PBS to zdecydowanie
                  odradzam. Wszystko co monia napisała jest prawdą. No może podstawa bo można
                  wynegocjować. Atmosfera jest fatalna, przełożony tragedia. Często chamskie
                  docinki ze strony przełożonego, brak szacunku dla kobiet. Kierownik to nie osoba
                  która kieruje zespołem tylko osoba odpowiedzialna za dręczenie swojego
                  pracownika. Jeżeli ktoś da się raz by po nim "jechano" to tak już zostanie...
                  Można dużo tu pisać na ten temat.. JEŻELI CHODZI O PBS ODRADZAM!! Pozdrowienia
                  dla Katowic;)
                  • Gość: mi.. Re: DB Kredyt IP: *.21.pl 08.03.09, 14:07
                    pytanie do dobra rada
                    Mam 3 etap w pbs i zastanawiam sie czy rzeczywiscie jest tak zle?
                    prosze o info ..rozmowe mam w katowicach...
                    • Gość: dobra rada Re: DB Kredyt IP: *.telpol.net.pl 10.03.09, 21:42
                      zdecydowanie odradzam... Powiem tak: jak ja zaczynałem prace w PBSie były 2
                      zespoły było nas w biurze około 25 osób.. teraz jest 5 zespołów. Najlepsze jest
                      to że z osob ktore wtedy pracowały zostały się 4. Przypominam jest teraz 5
                      zespołów! Więc teraz masz pogląd na tą firme. Tak naprawde wszystko zaczęło się
                      sypać w maju. Ludzie po prostu nie pozwolili sobie na głupie gadanie i
                      obrażanie... Zero profesjonalizmu ze strony przełożonych.... Zdecydowanie
                      odradzam szkoda czasu i nerwów... uwierz wiem co pisze..
      • Gość: zzzzzzz Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 27.05.08, 16:55
        ale mi się śmiać chce z was!!!!!!!! gadanie ze 8000zł mozna zarobić
        chyba nie o tym db rozmawiamy!!!!!!!!!!!!!!!rozmowy bedziecie mieć2
        lub 3 to zalezy a to tylko dla picu tam ludzi potrzebują i kazdego
        przyjmą no chyba ze jakiego matoła?!
        • Gość: ex db Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 27.05.08, 17:16
          pracowałem w db kredyt ponad rok - o rok za dużo, myślę...
          mówie tu o placówkach db kredyt nie o call center. wcale nie płacą
          duzo, przyjmą rzeczywiście każdego kto chce pracowac bo nie ma komu
          pracować niestety...(zwłaszcza w dużych miastach). wymyślają żeby
          łazić z ulotkami, ofertami po lekarzach, prawnikach i innych vipach
          a programu dla vipów nie ma więc śmiech na sali jak już taki"vip"
          przyjdzie spytać o specjalną ofertę a tu: oprocentowanie standard
          20%. istna żenbada! kłamie się klientów strsznie zeby tylko wzieli
          ten cholernie drogi kredyt i to jeszcze z ubezpieczniem bo odetną ci
          premię. z premią też nie jest wesoło, możesz zrobić nawet 300% planu
          a nie dostać nic bo zrobiłeś jakiś błąd za który policzą ci max
          punktów i z premii nici. dodam że błędy każdy popelnia w każdym
          banku tylko inne banki dają czas i szanse naprawienia błędu,
          dosłania brakującego dokumentu itd a ten pseudo bank nie daje takiej
          szansy. papierologii w bród, tysiące raportów o tym samym, bo
          dyrektor nic nie robi, siedzi tylko na laptopie, nudzi mu się i
          wymyśla coraz to nowe raporty dla podniety chyba bo wszystkie sa o
          tym samym tylko w innym układzie.
          ok, firma daje dobry socjal: wode, kawe, herbate, ciastka i paluszki
          nawet, lokale wypasione ale klimatyzacji nawet nie ma i klienci
          zdychają z gorąca, nie mówiąc o biednych doradcach ocierających pot
          z czoła i udających że jest cudownie a wiatraczek 1 na 70m2
          wystarcza w zupełności..
          kierownicy oddziałów to zazwyczaj ludzie bardzo młodzi: 24-30 lat
          którzy po studiach od razu w większości byli kierownikami i nie mają
          pojęcia jak się pracuje, umieją tylko grzac tyłki w fotelach i
          wysyłać ochrzan że za mała naciągnąłeś klienta, że nie wziął
          ubezpiecznia itd.dodam że atmosfera panuje szorstka i sztuczna, nie
          lubię takiej, źle się w takiej pracuje, niby miło ale sztucznie...
          powiem szczerze ze nie polecam,rok się wymęczyłem. wcześniej również
          pracowałem w innym banku i skusili mnie do db podstawą, tylko
          wychodze dużo gorzej bo w tamtym banku od tego czasu były mega
          podwyżki, poza tym za wykoananie planów wypłacane są premie a nie za
          nieskazitelnośc.
          szanujcie prace którą macie jeżeli nie jest wam źle a jeżeli jest
          źle to nie idźcie do db kredyt bo wpadniecie z deszczu pod ruynnę...
          cieszę sie z rezygnacji, mam nadzieję, ze ostrzegę kilka osób żeby
          nie rezygnowali tak łatwo z dotychczasowej pracy i nie dali sie
          omamić głupimi gadkami z db, zwłaszcza jeśli chodzi o awanse-wola na
          kierownika przyjąc osobę z zewnątrz a nie awansować np. zastępcę.
          • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 83.2.141.* 27.05.08, 21:32
            Pewnie w niektórych oddziałach tak jest jak piszesz bo atmosfere
            tworza ludzie a nie nazwa banku w którym sie pracuje.
            Ja mam przelew średnio 7500 netto co miesiąc najwiecej dostałam
            9600:-))
            Ja nie chodze nigdzie z ulotkami bo mam od tego hostessy, a i mam
            klimatyzacje w oddziale ale rzecywiście w wielu oddziałach nie ma.
            Kierownicy to akurat sa ludzie z doświadczeniem w banku nie ma ani
            jednaj osoby na stanowisku kierownika która by była zatrudniona po
            studiach ale bez dośawidczenia wczesniej w banku.
            A obcinka premii za błedy... no coz to nie sklep spozywczy tylko
            praca z danymi klienta i pieniędzmi które musza być poprawne-
            wystarczy sie pilnowac, w rocznej karierze w naszym oddziale raz był
            bład za 4 punkty a to ja wiesz jeszcze na poziom premi nie wpływa:-)
            Jestem zadowolona i mnie sie podoba chociaz oczywiście jest parę
            durnot w tej organizacji tzn durnych wymysłów które wymagałyby
            zmiany ale... nie ma ideału....
            • Gość: kama Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 22:31
              Miki, byłam na I rozmowie i jestem zamotana po przeczytaniu całego
              forum, bo tak sprzeczne są opinie. Zależy mi na odpowiedzi na
              pytania:
              1. Czy nie mając doświadczenia na kierowniczym stanowisku mam szansę
              zostać kierownikiem(bo na rozmowie zaproponowano mi zastępcę) mam 3
              lata jako doradca
              2. Czy płacą za nadgodziny czy odbiera się wolne(oddział pracuje 10
              godzin a mają być 4 osoby)
              3. Jakie narzędzia pracy dostaje z-ca kierownika?Laptop,auto?
              4. W małym mieście jakiego rzędu są plany (miesięczne czy kwartalne)
              i w jakich odstępach czasu są płacone premie
              5. Czy jest szansa wynegocjować płacę podstawową na poziomie 4-5 tys
              na rękę (podobnie dają w innych bankach, kiedy tworzą nowe placówki)
              i NA JAKI OKRES DAJĄ UMOWĘ(WAŻNE)
              Jest to dla mnie bardzo istotne, gdyż mam stałą pracę w
              przyzwoitych godzinach ale w kiepskim towarzystwie,przez które nie
              ma motywacji do wstawania rano. Ale nie chciałabym potem
              żałować.Będę wdzięczna za precyzyjną odpowiedź, która pomoże mi
              podjąć decyzję.

• mikado82 Re: DB Kredyt 09.06.08, 20:33
                ad.1 jak nie masz doświadczenia to rzeczywiście masz szanse na
                zastępcę jedynie ale jest szansa na awans-bo takie w firmie są,

ad2. generalnie to nie tworzy sie nadgodzin ale jesli juz sa to do
                odbioru, oddział jest otwarty 10 godzin i przychodzi sie na dwie
                zmiany od 8 do 16 i od 10 do 18 albo drugi sposób to 4 dni po 10 h a
                piąty dzięn wolny-do wyboru przez pracowników i kierownika,

ad3. Po co kierownikowi laptop? ma komputer na biurku a w domu mu
                niepotrzebny, samochodu nie ma jest ryczłat na auto ale bardzo mały.

ad 4.plany sa miesięczne, są duże ale do wyrobienia,

ad 5. negocjacje podstwy to juz indywidualne zdolności kandydata,

umowe mozesz negocjować od razu na stałe, niektórym to sie udaje.
                Powodzenia.
                • Gość: JW Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 09.06.08, 21:53
                  Witam wszystkich:i tych na tak i tych na nie. Idę na rozmowę w
                  sprawie pracy na stanowisko z-ca kierownika. Po rozmowie z Panią z
                  KIT czekałam 6 tygodni na telefon. Obiecuję, że jeśli dostanę posadę
                  to napiszę, jaką dostałam pensję.Dziękuję mikado82 za wartościowe
                  informacje. Wiecie że, w Warszawie w PKO BP są plany 600000 kredytu
                  na kwartał na doradcę? Ciekawe jak to się ma do DB kredyt.Pozdrawiam
                  ciepło.
                  • Gość: mikado82 Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 00:48
                    600 000 nA kwartał to raczej bardzo bardzo mało... pammietajmy
                    jednak ze PKOBP ma inne produkty na które tez sa plany, DB-Kredyt ma
                    tylko kredyt i Wa-wa to milion miesięcznie to tak srednio....Na
                    zastępce negocjuj podstawę do 4 tys i umowe na czas nieokreslony od
                    razu to bedzie dobrze. Premie są ok:-))
                    • Gość: JW Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 12:50
                      Ciekawa jestem, czy zaczynałaś pracę w nowej placówce, czy
                      dołączyłaś do zespołu DB kredyt. Pytam bo cały czas zastanawiam się
                      jak pozyskiwać Klientów.Początki zawsze są trudne i nie wiem czy
                      firma daje jakiś okres na zaistnienie w danym mieście i wtedy plany
                      podnosi, czy od początku na maxa?
                  • Gość: JW Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 20.06.08, 14:21
                    Byłam dziś na 3 rozmowie. O dziwo, był to dialog a nie przepytywanie.
                    Miła atmosfera, zero stresu. Czekam na telefon.Myślę że na TAK.Dam
                    znać jaki wynik.
                    • Gość: ktoś z DB Re: DB Kredyt do JW IP: *.gprs.plus.pl 20.06.08, 20:06
                      ciekawe ile powiedziałaś że chcesz zarabiać? jak mało to byli mili.
                • Gość: kama Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:40
                  dzięki za odpowiedź, właśnie zostałam zaproszona na II etap,
                  poszerzona wiedza z pewnością się przyda:) Pozdrawiam!
          • Gość: obs Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 29.05.08, 21:36
            przypadkowo sprawdzam to forum bo ktoś mi bliski zastanawia się nad
            ofertą i jak czytam to co piszesz to zastanawiam się czego
            oczekujesz od pracy? Pracując w banku powinno się sprzedawać i
            obsługiwać Klientów. Pracując w takiej firmie jak DB Kredyt, która
            ma w nazwie "kredyt" jest chyba naturalne, że powinno się sprzedawać
            kredyty. No chyba, że się mylę?
            Jak dostaniesz pracę w salonie samochodowym jako sprzedawaca to
            będziesz narzekać, że musisz sprzedawać samochody, a do tego
            wszystkiego marża jest duża i sporo palą, tak ?
            wydaje mi się, że nie rozumiesz pojęcia "praca" i szczerze
            właściciele tej firmy powinni się cieszyć, że już Cię tam nie ma.
            Baw się dobrze bo pracować to chyba nie potrafisz
            • Gość: amkja Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 18:40
              hej!
              zostałam zaproszona na rozmowe na doradce klienta, proszę o informację czy jako
              doradca bede miała za zadanie pozyskiwać klientów telefonicznie?? i czy w
              placówce jest obsługa pieniężna, i jak to jest z tymi podstawami i premiami??
              Jakie są plany na 100 tys miasto.

pozdrawiam
              • Gość: Taki jeden pan Re: DB Kredyt IP: *.skynet.net.pl 08.06.08, 22:58
                Telefonicznie to się pozyskuje będąc zatrdunionym dla agencji sprzedaży, tj. PBS Polska Sp. z o.o.
                W placówce nie ma obsługi gotówkowej, wszystko odbywa się bezgotówkowo.
                • Gość: amkja Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 16:48
                  dziękuje bardzo za inf. a jak to jest z tymi podstawami dla doradców?
                  • Gość: heniek Re: DB Kredyt IP: *.skynet.net.pl 09.06.08, 17:44
                    1400-1600-1800-2000
                    • Gość: doradca Re: DB Kredyt do Miki IP: 217.98.12.* 10.06.08, 10:23
                      Chciałbym sie dowiedzieć jakie są mniej więcej plany sprzedażowe (m-
                      c) nakładane na oddział DB. Bardzo mi na tym zależy bo nie mam
                      porównania z moją dotychczasową pracą w banku.
                      Dzieki z góry
                      • Gość: mikado82 Re: DB Kredyt do Miki IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 19:39
                        wielkośc planów jest zalezna od wielu czynników. Od wielkości miasta
                        od miesića w roku, od tego nawet jaka powierzchnie mają witryny
                        oddziału, czy akurat jest emisja reklamy telewizyjnej i rózne takie
                        czynniki.... Nikt ci nie powie jakie dokładnie sa plany bo to
                        tajemnica biznesowa. Plany sa duże. Jak Ci powiem ze jest milion w
                        tym miesiącu to i tak nie bedziesz w stanie ocenić czy to duzo czy
                        do zrobienia.
                        • Gość: JW Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 21:04
                          Masz rację. Jeśli sie uda to przetestuje to sama. teraz zapoznaję
                          się z ofertą konkurencji i obmyślam jak przyciągnąć Klientów. Myślę,
                          że mogą o to pytać w czasie rozmowy. a jeśli chodzi o plany, to
                          teraz łatwo nie sprzedaje się kredytów. w moim mieście jest 60 tyś.
                          mieszkańców a banków 20 (oddziałów). i każdy ma plany! Ciągle
                          otwierają się nowe placówki. jestem dobrej myśli. najważniejszy jest
                          zaangażowany zespół i lider.
                          • Gość: Menel Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 21:57
                            Ja jestem z 300 tys miasta i mam plany na placowke 1,5 mln w gore -
                            pracuje w banku bez hipotek. Wiele zalezy od promocji banku i
                            zapotrzebowania klientow.
                        • Gość: JW Re: DB Kredyt do Miki IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 16:41
                          Jestem już po rozmowie. Było trochę stresu. Panie bardzo kompetentne
                          i miłe. Mam dostać informację zwrotną do 3 tygodni.mam mieszane
                          uczucia co do tego jak wypadłam. 40 minut słowotoku...
                          • Gość: Miki Re: DB Kredyt do Miki IP: 83.2.141.* 12.06.08, 19:27
                            a mozesz napisac do jakiego miasta? Na pewno dostaniesz odpowiedz
                            nawet jesli sie nie zaprezentowałes. Trzymam kciuki:[-))Tak naprawde
                            zeby sie przekonac to trzeba spróbować -ile ludzi tyle opinii więc
                            nie słuchaj tylko spróbuj.
                            • Gość: JW Re: DB Kredyt do Miki IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 20:03
                              Pruszków koło Warszawy. Długo przygotowywałam sie do rozmowy. Trochę
                              zjadły mnie nerwy, ale potem rozluźniłam się i rozmowa szła płynnie.
                              na stole leżało wiele, WIELE cv różnych ludzi. Trwa rekrutacja na
                              dużą skalę. Będę czekała z niecierpliwością na telefon z DB kredyt.
                              obawiam się, że brak doświadczenia w zarządzaniu w strukturach
                              bankowych może zaważyć. Teraz mam swoją działalność i ja jestem
                              szefem, ale w innej branży. Mam nadzieję że 10 letnie doświadczenie
                              w bankowości pomoże.
                              • Gość: Miki Re: DB Kredyt do Miki IP: 83.2.141.* 12.06.08, 20:11
                                Leżało wiele cv róznych ludzi bo trwa rekrutacja do kilkunastu
                                oddziałów. Kurcze 10 lat własna działalnośc to szalone doświadczenie-
                                naprawde chcesz przejsc "na etat"? Firma lubi ludzi z inicjatywą.
                                Będzie okej zobaczysz:-) jak cie przyjmą to napisz:-))
                                • Gość: JW Re: DB Kredyt do Miki IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 20:29
                                  10 lat w bankowości PKO BP i Bank Handlowy, od 2 lat własna
                                  działaność. ja chce wrócić do banku. To mnie kręci.
                                • Gość: JW Re: DB Kredyt do Miki IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 20:33
                                  Zastanawiam sie, dlaczego proces rekrutacyjny trwa tak długo? KIT,
                                  teraz w centrali - wypytali mnie juz o wszystko. Jeśli zaproszą mnie
                                  na kolejne spotkanie to o co będą pytać? podobno jeszcze 2 rozmowy
                                  mnie czekają, przy czym ostatnia to podpisywanie umowy. oczywiście
                                  jesli mnie zaproszą....
                                  • Gość: Miki Re: DB Kredyt do Miki IP: 83.2.141.* 12.06.08, 20:42
                                    albo sie cos zmieniło albo cos nie do konca masz info. Spotkania
                                    zwykle sa 3 a umowa zawsze była w pierwszym dniu szkolenia
                                    podpisywana ale moze teraz jest inaczej. Szczerze mówiąc będą Cię
                                    pewnie znowu pytac o to samo tylko kto inny i jesli wszyscy co cie
                                    przesluchiwali maja podobne odczucia ze sie nadajesz to Cię
                                    przyjmują:-))
                                    • Gość: GUCIO Re: DB Kredyt do Miki IP: *.chello.pl 12.06.08, 21:12
                                      Wszystko pięknie...tylko szczerze mówiąc ludzie sie napalają, że
                                      jakoś te rekrutacje szybko przebiegną a tak naprawdę rekrutacja trwa
                                      miesiącami. Nie jest wogóle prawdą, że po 3 etapie odezwą się w
                                      ciągu 3 tygodni-chyba, że kto ma szczęście...!!!Mój kumpel jest już
                                      z 3 miesiące po ostatniej rozmowie i jeszcze się nie odezwali????!!!
                                      Poważnie..i w co tu wierzyć??nie wiem..
                                      • Gość: TATU Re: DB Kredyt do Miki IP: *.chello.pl 12.06.08, 21:16
                                        dziwne to wszystko...
                                        Uważam, że db to dobry bank, mimo ze są różne opinie, ale poważnie
                                        nie szanują pod tym względem ludzi...zwlekają i rekrutują na siłę
                                        mimo, że nie wiadomo kiedy bedzie otwierana nowa placówka. Takie
                                        jest moje zdanie......
                                        • Gość: Miki Re: DB Kredyt do Miki IP: 83.2.141.* 13.06.08, 20:19
                                          Na miejscu osoby która czeka na odpowiedz mimo ze zapowiedziane trzy
                                          tygodnie mineły zadzwoniłabym do osoby rekrutującej (numer masz bo
                                          dzwonią z niezastrzezonego nr) i zapytałabym na jakim etapie jest
                                          rekrutacja. Na pewno nie bedzie to zle widziane a wrecz przeciwnie-
                                          skoro powiedzieli ze dzadza odpowiedz w ciagu 3 tygodni to powinni
                                          to zrobić i ja bym zadzwoniła.
                                          • Gość: mikuś chodzenie z ulotkami? IP: *.e-wro.net.pl 14.06.08, 17:57

ale trzeba chodzić z ulotkami np. po "vipach" czyli lekarzach,
                                            prawnikach i mówić , że mamy specjalny kredyt dla vipów (którego tak
                                            na serio, to w ogóle nie mamy)?
                                            a jak będziemy tak chodzić z tymi ulotkami , w upale, deszczu , itp.
                                            to możemy zostać poszczuci wilczurem? były już takie przypadki?
                                            • Gość: Karol Re: chodzenie z ulotkami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 09:38
                                              Niekompetencja ludzi z DB w sprawie rekrutacji i informacji
                                              zwrotnych jest odrażająca, niby to takie "cudo" a naprawdę chyba
                                              trochę przereklamnowane. Mówiono mi, że do dwóch tygodni będe miał
                                              info zwrotme bez względu na wynik. A tu już 5 tygodni i NIC. Jeżeli
                                              czyta to forum, któraś z osób mając wpływ na tą sytuację bardzo
                                              proszę nie rubcie z ludzi Debili albo - albo. Strasznie psujecie
                                              sobie tym reputację co może się kiedyś zemścić.
                                          • Gość: JW Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 16:19
                                            Witam. Dziś zadzwonili z DB Kredyt i idę w piątek na 3 rozmowę.
                                            Jestem spokojna. na 2 rozmowie byłam 4 dni temu.
                                            • Gość: marcin Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 17:00
                                              czy ktoś może mi powiedzieć czym rózni sie praca doradcy i zastepcy
                                              kierownika i kierownika w db kredyt? po co 2 doradców i 2
                                              kierowników w placówce? czy kierownik zajmuje sie kadrami? zarządza
                                              czy sprzedaje? pytam bo byłem na rozmowie z KIT i tam w zasadzie
                                              dowiedziałem sie że ich praca wcale sie nie różni. do obowiązków
                                              należy sprzedaż. dobra rozumiem , ale co robi kierownik???
                                              • Gość: amkja Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 18:14
                                                hej!
                                                zostalam zaproszona na 2 etap, bardzo szybko do mnie zadzwonili :) i jestem
                                                ciekawa jak wyglada rozmowa na 2 etapie z kim sie rozmawia i o co konkretnie
                                                pytają, proszę o odp.

pozdrawiam
                                                • Gość: piotr Re: DB Kredyt amkja IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 19:04
                                                  to zależy na jakie stanowisko startujesz? o poprzednie prace i
                                                  dlaczego tam nie pracujesz, jak sobie wyobrażasz prace na tym
                                                  stanowisku, jak zdobywać klientów i ... pierwsze pytanie co wiesz o
                                                  db kredyt
                                                • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 19:07
                                                  Kierownik nie sprzedaje, zastepca w miarę potrzeb tak.
                                                  • Gość: JW Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 19:24
                                                    To po co 4 stanowiska sprzedazy w oddziale?
                                                    • Gość: ``` Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 17.06.08, 09:51
                                                      Właśnie.Jakie zadania należą do z-cy Kierownika?
                                                    • Gość: mareczek Re: DB Kredyt IP: *.e-wro.net.pl 17.06.08, 16:07
                                                      trzeba szukać klientów, w tym celu będziesz wykonywał około 200
                                                      telefonów dziennie do klientów z książki telefonicznej.
                                                      Musisz ładnie prosić tych ludzi, aby wzieli kredyt.
                                                      Pamiętaj , że możesz dostać opie**ol , bo przecież cały czas dzwoni
                                                      i namawia tych niewinnych ludzi.
                                                    • Gość: marcin Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 17.06.08, 19:04
                                                      no to jak jest z tym wydzwanianiem do ludzi i chodzeniem z
                                                      ulotkami?? może niech wypowie sie ktoś kto tam pracuje. na rozmowie
                                                      rekrutacyjnej dostałem pytanie: a jeżeli nie ma pan możliwości wyjść
                                                      z oddziału z ulotkami bo jest pan sam i nie może pan dzwonić- bo
                                                      nie, to jak pozyska pan Klientów? ja wymyśliłem.
                                                  • Gość: JW Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.gprs.plus.pl 17.06.08, 19:10
                                                    czy u Ciebie w Oddziale wydzwaniacie do Klientów i chodzicie z
                                                    ulotkami? może uznasz to za pytanie retoryczne, ale mi raczej chodzi
                                                    o skalę tego zjawiska. Teraz wszystkie banki MUSZĄ to robić żeby
                                                    mieć sprzedaż.
                                                    • Gość: Miki Re: DB Kredyt do MIKI IP: 83.2.141.* 17.06.08, 19:27
                                                      U mnie jest tak ze mam 5 hostess pracujących po 5 h dziennie wiec
                                                      one chodza z ulotkami po ulicy i po blokach- za to sie im płaci,
                                                      jest tez stanowisko przedstawiciela sprzedazy i to są osoby ( u mnie
                                                      obecnie 7 takich osób) które jezdza z ofertami do firm, zostały do
                                                      tego przeszkolone i to jest jedyne ich zadanie. Dorradcy w oddziale
                                                      sprzedają (maksymalizacja sprzedazy i konsolidacja to najważniejsze
                                                      dla nich pojęcia) wszystkim tym których pozyskają hostessy i
                                                      przedstawiciele, dostają kontakty z infolini do ludzi którzy
                                                      skontaktowali się smsem albo przez strone internetową - i te
                                                      kontakty musza obdzwonić. Zastepca tez sprzedaje ale u mnie ma
                                                      przede wszystkim za zadanie przygotowac plan pracy hostess,
                                                      kontrolowac je i rozliczac i zajmuje sie wszystkim co dotyczy
                                                      administracji i papierologi dotyczacej hostess, poza tym zastepca
                                                      zajmuje sie wysyłaniem dokumentów do centrali - za wszystkie
                                                      przewinienia w dokumentacji wysłanej do centrali( od literówek po
                                                      niekompletność) sa liczone błedy i obcinka premi więc "zrobienie"
                                                      poczty do wysyłki troche zajmuje i jest dość odpowiedzialne.
                                                      Zastepca też ma poza mną uprawnienia do zatwierdzania wniosków,
                                                      zastępca jest tez odpowiedzialny za stan i wysyłanie zestawien
                                                      dotyczących kart. Ale jesli jest duzo ludzi i kolejka to z-ca
                                                      sprzedaje tez. To tak w skrócie bo ppodział obowiązków i to czy
                                                      doradcy biegają z ulotkami czy nie zalezy od organizacji i
                                                      postanowień kierownika. Ja pracuję w dużym miescie więc pewnie mi
                                                      latwiej ale dokładnie tak to mam poukładane.
                                                    • Gość: Miki Re: DB Kredyt do MIKI IP: 83.2.141.* 17.06.08, 19:30
                                                      A chciałam jeszcze uczciwie dodac ze jeżdze tez do firm bo jesli z
                                                      jakiejs firmy mamy kilku klientów to zawsze warto tam jechac i
                                                      powiedzmy "przedstawić się". Jeżdziłam tez do nauczycieli po
                                                      szkołach to fakt-to robiłam.
                                                    • Gość: Miki Re: DB Kredyt do MIKI IP: 83.2.141.* 17.06.08, 19:31
                                                      Pracuję rok i nigdy w tym czasie ani ja ani reszta pracowników nie
                                                      wydzwanialiśmy do ludzi np. z ksiązki telefonicznej. Nie mam pojecia
                                                      czy inne oddziały to stosuja - ja nie.
                                                    • Gość: Taki jeden Pan Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.skynet.net.pl 17.06.08, 21:23
                                                      Witam,
                                                      Widzę, że główny problem tego tematu polega na myleniu dwóch stanowisk:
                                                      1) Pracownik placówki DB Kredyt
                                                      2) Pracownik odpowiedzialny za mobilną sprzedaż, który sprzedaje produkty DB Kredyt, a zatrudniony jest przez agencję sprzedaży PBS Polska Sp. z o.o.

Więc może uściślijmy, za szeroko zakrojone dzwonienie i inne powiązane z tym formy pozyskiwania klientów są odpowiedzialni ci drudzy, tj. doradcy mobilni.
                                                      Ci zatrudnieni przez PBS zawsze dojeżdżają na miejsce do klientów i nie mają biur w tylu miastach co zwykłe oddziały, bo podzielone jest to na regiony, czyli np. Katowice, Warszawa, Wrocław, Gdańsk, Kraków itd...

Więc jak już ktoś tak zażarcie chce dyskutować, to najpierw sugerowałbym określić w jakiej formie pracuje.

Pozdrawiam
                                                    • Gość: Ania Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 17:20
                                                      hej dostałam prace w DB Kredyt mam nadzieje ze to dobra decyzja pozdrawiam
                                                    • Gość: Miki Re: DB Kredyt do MIKI IP: 83.2.141.* 29.06.08, 20:17
                                                      Gratuluję. Jakie miasto?
                                                      jakie stanowisko?
                                                    • Gość: WAGA Re: DB Kredyt do MIKI IP: 212.160.70.* 30.06.08, 06:29
                                                      HEJKA,
                                                    • Gość: WAGA Re: DB Kredyt do MIKI IP: 212.160.70.* 30.06.08, 06:33
                                                      hejka nie wiecie gdzie teraz db kredyt planuje otwierać nowe placówki-i czy
                                                      wogóle planuje-intresuje mnie rejon śLąSKA??!! PROSZę O INFO.

POZDRAWIAM
                                                    • Gość: xander Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.gprs.plus.pl 05.07.08, 01:49
                                                      też dostałem sie do db kredyt. wiesz gdzie odbywają sie szkolenia i
                                                      jak długo trwaja?mnie nie poinformowali jeszcze.
                                                    • Gość: Ania Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 14:39
                                                      szkolenie jest w falęcinie pod warszawa i chyba trawaja ok 3 tyg z tego co mi
                                                      wiadomo, daj znac jak bedziesz wiedzial kiedy jedziesz :)
                                                    • Gość: xander Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.gprs.plus.pl 06.07.08, 14:14
                                                      witaj, mam szkolenie od 14 lipca.Dostałem się do placówki w
                                                      województwie opolskim która dopiero powstanie.szczegóły poznam jutro
                                                      dopiero.
                                                    • Gość: Miki Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.gprs.plus.pl 06.07.08, 21:09
                                                      Szkolenie jest w Falentach 15 km od Warszawy trwa 2,5 tygodnia. W
                                                      tym osrodku szkoleniowym jest suuuper jedzenie ja przytyłam tam 4
                                                      kg -serio:-)) Ale jest tez basen, sauna do dyspozycji, bilard,
                                                      tenis. Szkolenie jest od 9 rano do 16 mniej wiecej potem wolne. Na
                                                      szkoleniach oczywiście zależy od ludzi ale na ogół jest fajowo.
                                                    • Gość: Ania Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 19:08
                                                      hej ja jade w sierpniu, bede pracowac w kuj- pom.

pozd.
                                                    • Gość: kaja Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.sta.vectranet.pl 25.07.08, 23:47
                                                      hello ja dzis tj.25.07.08 dostałam odpowiedz z DB KREDYT odnośnie
                                                      przyjęcia do pracy obecnie mam prace w innym banku na czas
                                                      nieokreślony 2500 brutto premia co 3 m-ce o ile jest plan :) proszę
                                                      o podpowiedz co i jak.... po przeczytaniu forum trochę namieszało mi
                                                      się w głowie....a na dniach muszę złoży wypowiedzenie....
                                                    • Gość: ulka Re: DB Kredyt do MIKI IP: 212.160.178.* 26.07.08, 19:33
                                                      A z jakiego jesteś miasta? Czy jest ktoś tutaj z Bolesławca i czeka
                                                      na odpowiedź bądź już ją dostał.
                • Gość: Pracownik15-Wrocła Re: DB Kredyt IP: 83.8.61.* 27.08.08, 12:11
                  co do formy zatrudnienia to na bank w cudzyslowiu na bank nie bedziecie przyjeci
                  prze Deutsche Bank, tylko prze firme PBS- firma zajmujaca sie sprzedaza
                  kostkarek do lodow i perfum w szaszetkach :D
      • Gość: doradca Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 03.07.08, 15:47
        Byłem na II etapie rozmów. Młoda kobieta z HR chciała mnie zajeździć
        pytaniami; drążyła i przerabiała każde moje słowo. Ciężko było.
        Odp za 2-3 tygodni.
        • Gość: Artur Re: DB Kredyt IP: 195.117.179.* 08.07.08, 21:22
          A jakie pytania Ci zadawała na II etapie??
      • Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 12:13
        Dzień dobry
        Przebrnęłam przez całe forum...z przykrością muszę stwierdzić, że o
        pracy w db kredyt wiem tyle smao co przed lekturą Waszych postów:(
        niezmiernie mnie to zasmuciło ponieważ jutro wybieram sie na
        pierwszą rozmowę w sprawie pracy w db kredyt i cenne byłyby dla mnie
        szczere wskazówki, rady i opinie... Wasze wypowiedzi są skrajnie
        różne..od zachwytów po wieszanie psów na db kredyt...
        To tyczy się zarówno samej organizacji pracy w db kredyt, jak i
        pracowników, warunków pracy i przede wszystkim pracy ..cós ja
        przeczytałm na forum zarobiki według jednych 1400 brutto według
        innych 3000 netto (tyczy sie to podstwy wynagrodzenia)...czym mam
        sobie to tłumaczyc?? czy tym że zarobki są silnie uzależnione od
        regionów w jakich pracujecie..czy też tym, że nie wszystkie
        wypowiedzi są prawdziwe??

po jutrzejszej rozmowie o ile będzie ona cokolwiek wnosiła do tematu
        forum zamieszcze swoją opinię.
        • Gość: blaze Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 21.07.08, 14:42
          Witaj ,

Ja byłem niedawno na rozmowie na stanowisko doradcy klienta w DB
          KREDYT i z tego spotkania wynikało ,że szukają ludzi do
          telemarketingu. Tz. pracuje się w oddziale ,ma swoje stanowisko ,ale
          w międzyczasie ,jak nie ma klientów ,to dzwoni się po ludziach i
          oferuje kredyty. A te pozytywne posty na forum to pisze jakas
          babeczka z kadr ,żeby mydlić ludziom oczy. Czekam na
          telefon ,zobaczymy co będzie dalej... pzdr
          • Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 10:41
            Zgodnie z wczorajszą obietnicą zamieszczam informacje odnośnie
            pierwszej rozmowy....zaznaczam ze nie mam w tej kwestii
            dośiwadczenia....rozmowe tradycyjnie prowadziła pani z KIT nie mam
            jej nic do zarzucenia...była bardzo miła...pytania były typu jak
            wygaldała pani kariera dotychczasowa...czym odkałdnie zajmuje sie
            pani w obecnej pracy...czy ma pani doświadczenei w kierowaniu
            zespołem...jakie sa oczekiwania odnośnie zarobków.
            W ciagu 2-3 tygodni maja się odezwać...jesli tak bedzie zamieszczę
            na pewno informację.
          • Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 17:36
            DOstałęs już odpwoiedź?? PO 3 spotkaniu odnoszę takei samo wrażenie
            co Ty. Generlanie pomysł na zdobycie kleita do wydzwaniania do ludzi
            i roznoszenie w wolnej chwilii listów.
            PS A jak z zarobakmi Tobie coś pwiedzieli??
            • Gość: blaze Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 07.08.08, 12:14
              Dostałem telefon ,że nie przeszedłem pomyślnie rekrutacji. Miejsce
              miała pierwsza rozmowa tylko ,gdzie zaproponowałem 3000 brutto
              podstawy + 1500 brutto premii. No cóż ,mi na pracy w DB KREDYT nie
              zależało ,skoro takie wymagania są wygórowane ,a dzisiaj trzeba się
              cenić. Zresztą po wypowiedziach z forum sprawdziło się to ,że ta
              praca sprowadza się do telemarketingu ,czyli namolnym wciskaniu
              ludziom kredytów przez telefon i nie tylko. Dziękuje ,ale ja w to
              nie wchodze !
              • Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:22
                Ja tez nie będę rozpaczała jeśli nie przejdę pomyślnie rekrutacji :)
                Chociaż co zabawne śmiało zażyczyłam sobie 2000netto premia 50-100%
                podstawy. W końcu to KIT do mnie zadzownił nie ja do KITu. Dla mnie
                to śmiesznie nieprofesjolane., że propopzycje finansowe są składane
                przez telefon BZDURA. Mnie pytano trzykrotnie o moje oczekiwania
                finansowe a sami nie potrafia się określić nie wątpię, że znajdą się
                chetni do pracy za mniej.
                blaze powodzenia życze w poszukiwaniach.
                • Gość: blaze Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 08.08.08, 16:50
                  Dziękuje ,ale coraz bardziej wątpie w prace u nas w sektorze
                  bankowym. Właśnie jestem na rekrutacji w Citi Financial i znowu
                  słyszę to samo... AKTYWNE POSZUKIWANIE KLIENTÓW ,no ludzie !!! ile
                  można !!! Czy praca w bankach już tylko sprowadza się do akwizycji i
                  telemarketingu ??? WIem ,że jest ogromna konkurencja ,ale bank
                  powinien posiadać stałych klientów ,a tych nowych kusić atrakcyjnymi
                  ofertami ,a nie zatrudniać ambitnych ludzi do siedzenia przy
                  telefonach i namawianiu na k.kredytową czy jakąś pożyczke!!!
                  Tymczasowka ,rowniez zycze powodzenia ,ale ja chyba rezygnuje z
                  bankowosci. (chociaz sporboje jeszcze do doradztwa finansowego)
                  • Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:36
                    Otóż to...drogie kredyty......oprcentowanie lichwiarskie...i czymże
                    mamy zachęcić tych klientów??
                    Blaze, że też tym osobom, które pzreprowadzają rozmowy chcę się
                    ciągle pytać aplikantów "jak by Pani pozyskała klientów??" może
                    liczą, że ktoś wpadnie wreszcie na genialny pomysł...podziękują mu
                    mówiąc, że nie przeszedł pozytywnie procesu rekrutacji, a pomysł
                    wykorzystają podpisujac się pod nim ??hehehe
                    Nie mam jeszcze odpowiedzi z db...po lekturze forum specjalnie mnie
                    to nie martwi:)
                    Gdzies niżej jakaś forumowiczka chętnie podzieliła się inforamcją,
                    że dostała pracę...ale niestety o zarobkach już nie wspomina zapewne
                    nie ma o czym.

Ja z bankowości jeszcze nie rezygnuję :)wręcz odwrotnie zacznę
                    dopiero szukać:)db kredyt nie zraził mnie wystarczająco.

• Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 10:06
                    Blaze tylko pozazdrościć, ze doczekałaś się telefonu "zwrotnego" co
                    prawda podziękowali Ci ale niektórzy i na to nie moga liczyć. Jestem
                    miesiąc po trzeciej rozmowie.. poświeciłam swój czas...starciłam dwa
                    dni urlopu...a Paniusie z DB są takie rzetelne i słowne, ze pomimo
                    zapewnień,że dostanę inforamcję o ich decyzji jakakolwiek by nie
                    była...do tej pory nie chwyciły za słuchawkę.
                    Brawo za rzetelność..fachowosći przede wszystkim DOBRE WYCHOWANIE.
                    • Gość: szkoda gadać Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 09.09.08, 13:01
                      no własnie, przychylam się do Waszego zdania!! ja też nie
                      otrzymałam odpowiedzi!!!!czekałam az 5 miesiące choć mi tez
                      obiecywali, że się na pewno odezwą a pani uparcie aż 2 razy
                      powtarzała, że na pewno się odezwą. PROFESJONALIŚCI-SZKODA GADAĆ!!!
                      SAMA tam zadzwoniłam. Nie wiem na czym wogóle polega ta rekrutacja
                      ale rekrutowali mnie do jednego miasta a tej pory nie powstała tam
                      placówka. I to jest prawda, gdzie jeden z członków forum napisał, że
                      rekrutacje w DB trwają miesiącami!!!!i nic z tego nie wychodzi.
                      pozdrawiam wszystkich.
                      • Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 13:25
                        No cóż wpisy na forum nie pozostawiają wątpliwości...może dzwonią
                        tylko do osób, którymi są zianteresowani...?? może to forma
                        oszczędności na rachunkach za telefon...w końcu skoro non stop
                        prowadzą rekrutacjię telefonów z "Pani już dziękujemy" byłaby masa
                        czyż nie tak??
                        W moim mieście punkt już powstaje ale nie zal mi, że nie
                        zadzwonili :)
        • Gość: ulka Re: DB Kredyt IP: 212.160.178.* 26.07.08, 19:35
          A z jakiego jesteś miasta? Czy jest ktoś tutaj z Bolesławca i czeka
          na odpowiedź bądź już ją dostał.
          • Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 10:40
            Na telefon po rozmowie z Pania z KIT czekałam 3 dni jutro mam
            spotkanie w Deutsche. NA pewno coś napiszę:) Przyznam że się
            denerwuję.
            PS nie jestem z bolesławca
            • Gość: ulka Re: DB Kredyt IP: 212.160.178.* 28.07.08, 11:01
              Witam
              Ja jadę w środę na drugą rozmowę. Właśnie dzwonili.
            • Gość: ulka Re: DB Kredyt IP: 212.160.178.* 29.07.08, 20:57
              I jak poszło? O co Cię pytali? Dostałaś odpowiedź?
              • Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 17:32
                Jestem po trzeciej rozmowie. Tradycyjnie pierwsza rozmowa z Panią z
                KIT ..dwie kolejne w Deutsche.Otym już psiałam. PO każdej mieli się
                odezwac do 3 tygodni...a dzwonili po 3 dnaich. Teraz czekam na info
                czy się na mnie zdecydują czy nie. Ku mojemu zaskoczeniu na 3
                spotkaniu odmówiono mi odpwoiedzi odnosnie zarobków. Bardzo mnie to
                zaskoczyło. Podobno opferta ejst przedstwaian telefonicznie tym
                osobom, które wybiorą. NO cóz..nie wiemc zy zadzownią...jesli tak to
                zamieszcze info z pewnością. Ogólnie ta praca pachnie mi zarabianiem
                na młodego kierownika...i realizacja jego świetnych -pomysłów typu
                telemrketing czy roznoszenie ulotek bezpośrednio od drzwi do drzwi.
                Takze poważnie sie zastanowie zanim powiem TAK.
                • Gość: ulka Re: DB Kredyt IP: 212.160.178.* 06.08.08, 21:03
                  A ja się dostałam. Jadę 18 na szkolenie :)
                  • Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:15
                    gratuluje cokolwiek Cię czeka. Jaką dosatąłs propozycję?? A wiesz
                    moze czy w umiwe maja przewidzianą klauzule zabraniajacą pracy u
                    konkurencji zakładajac, ze odejdziesz z db kredyt albo czy jakaś
                    lojalnościówke tzreba u nich podpsiac (chodzi mi o zobowiazanie to
                    prcyu nich przez jakis okres). NO i zasadnicza sprawa jakie
                    stanowisko Ci zaporoponowali i jakie wynagrodzenie??
              • Gość: Była przedstawicie Re: DB Kredyt IP: *.centertel.pl 06.03.09, 17:54
                Ja pracowałam w db kredyciejako przedstawiciel. Zarobiłam tam pare
                stówek, a kasy do dzisiaj nie przelali.Moim zdaniem oszukują
                przedstawicieli i ulotkarzy. Poniewaz od 2 miesiecy nie otrzymalam
                wynagrodzenia, będę dochodziła swojej sprawy drogą sądową. Nie
                polecam pracy w db kredycie!
                • Gość: micolajek Re: DB Kredyt IP: *.tsi.tychy.pl 20.03.09, 20:59
                  tak, tak, nie ma to jak do sądu, a tam co się okazuje, że podałam
                  błędny rachunek bankowy i zoonk bo trzeba pokryć koszty sądowe no i
                  na kolejnym formum napiszę, że wszystko to wina PO, bo jak nie PO to
                  kogo ;)
      • Gość: była pracownica db Re: DB Kredyt IP: 85.232.233.* 30.07.08, 15:47
        zarobki dla doradcy 2000 do 2600 brutto, nie wiem ile z-ca i ile
        kierownik, zwolniłam się dwa miesiące temu bo dla mnie to jest bagno
        ze żmijami które sobie na wzajem tyłki obrabiają, nie polecam tego
        miejsca do pracy, tam nie można liczyć na koleżeństwo, acha okroili
        mnie z podstawy, bo po ustaleniach na umowie było mniej kasy niż
        wynegocjowałam oraz obiecane stanowisko dostała inna osoba(praktyki
        manipulowania stanowiskami i premiami niesamowicie nadużywane)
        kolejna sprawa to po 100 % planu przychodzą błędy oddziału i premi
        możesz się spodziewać nikłej lub żadnej
        • Gość: Ania Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:29
          strasznie brzmi to co napisalas, ale trzeba miec dystans i do takich opinii, ja
          poprzednio prawowalam z innej firmie z innymi osobami i wiem , że moich bylych
          wspołprocownikow opinia na temat mojej dawnej pracy tez nie bylaby za kolorowa,
          ja natomist na nia nie moge narzekac,
          tak wiec ile osob tyle zdan:)
          pozd. Ania
          • Gość: abra Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 25.09.08, 00:27
            Witam wszystkich przeszłam pomyślnie 3 etapy i dostałam prace w Db kredyt. na
            szkolenie pojadę w 2 połowie października w Falentach koło W-wy, jestem z
            wielkopolski. Czy jest jakaś osoba która również wybiera się na szkolenie w tym
            samym okresie?
            Moje zarobki w okresie próbnym przedstawiają się następująco 2300zł brutto
            podstawy + premia od 2000 do 5000 zł co miesiąc oczywiście zależy od wykonania
            planu.
      • Gość: Anulka Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 10.08.08, 14:27
        Witam wszystkich. Mam krótkie pytanie... Czy ubiegając się o pracę w db kredyt
        można być ich klientem. Mam kredyt w tym banku i nie wiem czy będzie to
        kolidowało z zatrudnieniem. Pilnie proszę o odp. Dziękuję.
        • Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:39
          W Twojej sytuacji nie jestem pewna...:/..ale z całą pewnością będąc
          już pracownikiem db lub nawet pośrednika, który sprzedaje db nie
          można być ich klientem. U Ciebie sytuacja jest "odwrotna"....ale
          chyba na tym forum odpwoiedzi nie znajdziesz.
      • Gość: q pracowałem tam dorywczo IP: 77.46.56.* 10.08.08, 15:57
        własnie mialem na kierownika pisac skarge ale nie maja maila
        wszystko ok tylko kierownik glupi mowi ze to nastepny moze byc siurem a sam sie
        tak zachowywal fakt na niego byly naciski z gory na efekty bo naciskal nas
        ulotkarzy ale sam zachowywal sie zle kazal rozpinac bluzki etc. zeby zachecic
        klienta zartobliwie ale to bylo chamskie
        • Gość: Miki db-kredyt IP: *.gprs.plus.pl 11.08.08, 22:57
          A ja już nie pracuję w db-kredyt od prawie 3 tygodni. Fajna firma to
          była ale teraz chciałam spróbować coś w wewnętrznych strukturach
          banku-mam dość bezpośrednio sprzedaży. Żeby sie przekonac jak jest w
          db to trzeba spróbować a nie słuchac opinii z forum. Każdy tu moze
          nakłamac i nakoloryzowac jak chce. Oby moja nowa firma była jeszcze
          fajniejsza niż ta:-)))))))
          • grazia123 Re: db-kredyt 16.08.08, 13:01
            Hej!
            Sama nie wiem co o tym myśleć... a czy ktoś z Was wie jak płacą
            kierownikowi?
            • Gość: MAKI55 Re: db-kredyt IP: *.187.c94.petrotel.pl 16.08.08, 20:58
              Byłam na rozmowie wstępnej z Panią z KIT. Stanowisko Kierownik
              oddziału. Pensja 4500 netto mieści się w widełkach.Miasto 130 tyś
              mieszkańców
              • Gość: Kandydat Re: db-kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 22:14
                I ja również byłem na rozmowie... Pierwszy raz spotakłem się z
                praktyką braku poufności... Myślę, że coś z tym zrobię, w końcu w
                aplikacji zapisałem klauzulę o ochronie danych osobowych!!!
        • Gość: skarżący Re: pracowałem tam dorywczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 02:02
          Hej,ja też napisałem skargę,na stronie głównej jest mail-ale jak do
          tej pory nie odpisali.Chamstwo...
      • Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 17:41
        powodzenia życzę:)
      • najlepszywolnyptak Nowe forum dla bankowców i nie tylko... 07.09.08, 13:32
        Witam wszystkich. Chcę Wam zaproponować odwiedzenie forum, którego adres
        podaję: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=71861

W założeniu ma to być forum bankowców, nie pracowników konkretnego banku, na
        równych prawach mają tam rację bytu zarówno byli jak i obecni pracownicy
        banków, a także wszyscy Ci, którzy chcą się czegoś o bankach i bankowcach
        dowiedzieć. Mam nadzieję, że dla wszystkich te forum stanie się potrzebnym i
        cennym źródłem informacji. Pozdrawiam i zapraszam
        • najlepszywolnyptak Re: Nowe forum dla bankowców-adres 08.09.08, 16:27
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=71861
      • Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 10:00
        Przebrnij przez forum bo kwoty i info o tym "jak wogóle ejst "
        padają kilkakrotnie...a że róznią się o drobne 1000 do 1500zł
        cóz...taka rzetelnośc forumowiczów :(
        Od siebie moge anpsiać tyle...o ile miło wspominam rozmowy
        kwalifikacyjne o tyle kontakt po rozwach jest poniżej krytyki. NIkt
        się do mnie nie odezwał przez miesiąc...a miałi dać odpwoiedź do 3
        tygodni...żenujące?? Jak dla mnie bardzo...szanujmy sie ludzie
        wzajemnie...i swój czas...3 rozmowy...2 dni straconego
        urlopu..a "Panie z DB" nawet nie oddzwoniły i nie podziękowały.
        • Gość: deli Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 18:38
          ktoś tam wcześniej napisał, że zaproponowano mu od 2000 do 5000 brutto premii, w
          zależności od wyrobienia planu. I tu moje pytanie czy 2000 złotych to premia
          gwarantowana - bez względu na plan ??
          • Gość: Looka Re: DB Kredyt IP: *.eranet.pl 23.10.08, 19:26
            Pamiętaj o tym, że nie ma premi gwarantowanych!!! Na premie musisz
            sobie zarobić! Premia jest od 1000 do 6000 brutto! Ale to 5000 jest
            praktycznie nierealne, bo trzeba zrobic 400% planu żeby dostac taka
            premie. I jeszcze jedno na premie nie wpływa tylko zrobienia planu
            na volumenie ale jeszcze kilka dośc istotnych czynników! Ważne jest
            to, że plany sa do realizacji ;))
            Powodzenia!!
            • Gość: deli Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 19:50
              dzięki za odpowiedź
              • Gość: kii Re: DB Kredyt IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.08, 21:50
                pracuje w db od kilku miesięcy i szczerze przyznam ze gorszej pracy w życiu nie
                miałem!!!
                • Gość: Lolo Re: DB Kredyt IP: *.eranet.pl 30.10.08, 16:17
                  A ja tam jestem zadowolona! Pracuje ponad 8 miesięcy i co prawda
                  czasem można ponarzekać, praca jak praca, to jest sprzedaż a nie
                  praca w panstwówce, więc, chyba wiedzieliście na co sie piszecie!
                  A najbardziej uwielbiam dzień w którym pensja z premią wpływa na
                  konto! Mmmmmmmmm tyle radości!!!
                  • Gość: Stanisław Re: DB Kredyt IP: *.54.170.65.tvksmp.pl 03.11.08, 20:44
                    witam ja tez pracuje w db ponad rok i nie narzekam na kase, atmosfere w pracy. w
                    kazdej pracy jest inaczej zalezy od ludzi, bo mozna trafic na super ludzi a plan
                    nie bedzie robioy i dupa z premii hehehe a mozna trafic na super teren i robic
                    plany i wtedy jest git, jedno co moge smialo powiedziec to nie oplaca sie isc do
                    db w malych miastach no chyba ze slonsk :)pozdro
                    ps a premia zalezy od calego zespolu tak naprawde jesli chodzi wam o kase
                    • Gość: Lolo Re: DB Kredyt IP: *.eranet.pl 05.11.08, 14:14
                      Zgadzam się z Toba Stanisławie... Wystarczy zgrany zespół, który
                      trzyma sie razem!!! A reszta to jakoś sama przychodzi ;)
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 27.11.08, 19:16
                        Co tam w db-kredycie. W moim banku kryzys daje sie we znaki. A jak u
                        Was?
        • Gość: były pracownik Re: DB Kredyt IP: *.77.classcom.pl 27.11.08, 18:09
          "BAGNO" Wykorzystują człowieka do granic możliwości.. zwykły telemarketing,
          dzwonisz po ludziach i wciskasz kredyt lub kartę..którzy mają już tego dosyć,
          żenada!!! Żadnych szkoleń i przygotowania do pracy, a później o wszystko mają
          pretensje jak coś nie wychodzi!! A o kierownikach nawet szkoda wspominać..
          tumany po szkołach podstawowych i kursach tańca, tacy ludzie zarządzają
          zespołami!! Atmosfera w pracy też jest wspaniała, jeden drugiego by sprzedał za
          1zł. Śmieszne limity paliwowe, do wszystkiego trzeba dokładać, nawet do głupiego
          telefonu kom:) Najlepsze na koniec, podstawa 1300zł brutto hahaha.. Obiecują
          złote góry, z czego w rezultacie jest wielka kicha!! ŻAŁOSNA PRAWDA:) SZKODA
          CZASU, DRAMAT!!!
          • Gość: Kika Re: DB Kredyt IP: *.eranet.pl 30.11.08, 20:15
            Ups, wiesz co Ty chyba nie pracyjesz w placówce db Kredyt... Tam nic
            nie wciskasz tylko obsługujesz Klienów, którzy przychodza po
            kredyt!!!
          • Gość: he he.. Re: DB Kredyt IP: *.77.classcom.pl 09.12.08, 15:18
            Bardzo dobrze!! Znowu ktoś napisał prawdę o tym kołchozie!!!! Żenująca śmieszna
            PRAWDA!!!! Szkoda czasu.. telemarketing i akwizycja przez pseudo doradców he
            he.. Trzeba dokładać kasę z własnej kieszeni, no to myślę że mamy już cały obraz
            tej śmiesznej firmy!!!!!
          • Gość: zdz Re: DB Kredyt IP: *.54.170.65.tvksmp.pl 07.01.09, 20:34
            widze ze byly pracownik jest nieudacznikiem heheh poniewaz:
            wynagrodzenie sie negocjuje, jesli nie stac Cie na wiecej niz 1300 br to jestes
            na prawde cienki, bez ambicji, bez wyksztalcenia i doswiadczenia a mozna
            wynegocjowac fajna kase hehe
            ps nie dla psa kiełbasa :))))))))))
            • Gość: Olo Re: DB Kredyt IP: *.77.classcom.pl 23.01.09, 16:50
              Hahhaa debil.. kiełbasę to chyba matka Tobie wieszała na szyi, żeby się chociaż
              psy z Tobą bawiły na podwórku,bo nikt inny nie chciał!! Wielki Pan Doradca (tzn.
              lichwiarz, przekręt) poczuł się urażony, a może jesteś jednym z tych kierowników
              po Szkole Podstawowej? Z pewnością zrobisz tam karierę:) Powodzenia!!!
          • Gość: kolo [...] IP: *.ptim.net.pl 23.01.09, 17:08
            • Gość: kama Re: DB Kredyt IP: *.xdsl.centertel.pl 28.01.09, 19:56
              Lepiej bym tego nie opisała:))))))
            • Gość: Ziomal Re: DB Kredyt IP: 129.35.231.* 29.01.09, 17:56
              Ja też tam pracowałem, i uważam ze było w porzo. Ale znudziała mi
              się sprzedaż. Przeszedłem do biura, na ciepłą posadkę :-). A ty
              pracowałeś Wawie i było ci źle ? Slyszalem, ze bylo innym z Wawy
              dobrze.
              • Gość: Zdzisław Re: DB Kredyt IP: *.54.170.65.tvksmp.pl 31.01.09, 17:36
                urażony przestań :)) mam wyższe wykształcenie. co do psa i kiełbasy to zapraszam
                Cie do zabawy z moim pit bullem zobaczymy kto się będzie śmiał hehehehe co do
                lichwy to niestety we wszystkich bankach jest drogo i tyle w temacie
                • Gość: Olo Re: DB Kredyt IP: *.77.classcom.pl 09.02.09, 15:19
                  Masz wyższe wykształcenie.. chyba w planach ćwierć mózgu, których nigdy nie
                  zrealizujesz!!!! Pit Bull.. hahahahaaa co za prostak z Ciebie, a Ty pewnie
                  jesteś łysy i chodzisz z kijem po osiedlu?! PRAWDA WAS BOLI TCHÓRZE.. BANKOWCY
                  ZA 10zł!!!! Leje na was wszystkich!!!!!
          • Gość: Claire Re: DB Kredyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.09, 23:58
            Mam wrażenie, że nie szło Ci najlepiej, a wręcz pokuszę się na
            stwierdzenie, że ..... bardzo źle. I pewnie stąd taka opinia. Znam
            ludzi, którzy pracują naprawdę długo i dają radę. Jeśli robisz plan,
            jesteś zadowolony, bo to przekłada się na pieniądze. To jest
            sprzedaż, niestety nikt nie poda Ci pełnego talerza, musisz to
            zrobić sam. To praca dla twardych i upartych ludzi. Pozdrawiam.
            • Gość: NOWY Re: DB Kredyt IP: *.suwalki.vectranet.pl 25.06.09, 07:36
              Chcę tylko wiedzieć czy w innych placówkach też nie ma
              wglądu w udzielone kredyty przez naszych doradców tylko oni
              wypracowują target . Gdy o coś pytam to mi odpowiadają że to
              tajemnica bankowa . To po co ja podpisałem w umowie że tajemnica
              bankowa mnie obowiązuje ? Czekam na odpowiedź i z góry dzięki .
      • Gość: gosc Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 11:28
        Kierownicy mają dobrze jak są plany grupowe to wiadomo mają fajna
        kase a takie pytanie jak wam idzie teraz ze sprzedaza kredycikow
        jest ktos
      • alla-lalla Re: DB Kredyt 05.12.08, 10:33
        Wczoraj byłam na pierwszej rozmowie. Maglowały mnie Panie z DB, a
        nie z KIT-u. Kazały mi sprzedać .... traktor. Nie mam pojęcia czy
        dobrze wypadłam, czekam na telefon. Ogólnie atmosfera była bardzo
        miła, ale często tak jest na rozmowach a później nic z tego nie
        wychodzi.
        • Gość: Życzliwy Re: DB Kredyt IP: *.eranet.pl 07.12.08, 19:22
          Dziewczyno jesli masz oferte innej pracy to natychmiast zmień swoje
          plany!!!!!!
          • Gość: alamakota Re: DB Kredyt IP: *.aster.pl 12.12.08, 17:47
            Jestem w trakcie rozmów na stanowisko Kierwonika i mam jedno
            zasadnicze pytanie, czy możecie konkretnie napisać jakie są plany -
            chodzi mi o cyfry. Wiem są różne w zależności od wielkości miasta
            ale mimo to proszę napiszcie. Dziękuje
      • Gość: dbkredyt DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 13:19
        Witamy!

Jak wiadomo w db kredyt specjalizujemy się w udzielaniu szybkich
        kredytów gotówkowych w kwocie od 500 zł do 100 000 zł,z niskimi
        ratami, w okresie nawet do 6 lat. Przy czym najważniejszy jest
        fakt,iż nie potrzeba poręczycieli !!!
        Jako bank mamy bogate doświadczenie oraz solidne podstawy finansowe.
        Należymy do Grupy Deutsche Bank - jednej z największych instytucji
        finansowych.
        Oprócz kredytów gotówkowych, oferujemy Państwu kredyty
        konsolidacyjne z jedną niższą ratą oraz karty kredytowe.
        Kartę kredytową db kredyt mogą Państwo mieć już za 0 zł - wystarczy,
        że w ciągu miesiąca od aktywacji karty co najmniej raz się z niej
        skorzysta, wykonując dowolną transakcję!
        Korzystny okres spłaty karty-az do 56 dni!

W razie wszelkich pytań prosimy o kontakt
        wszystkie zainteresowane osoby z okolic Bytomia, Zabrze lub Gliwic.

Doradca klienta:

Marlena 510 991 907
        Hania 510 991 919
        Iza 510 991 897
        • Gość: Bili Re: DB Kredyt IP: *.eranet.pl 26.12.08, 19:33
          Dziewczyno!!!
          Nie interesuje nas ofrta banku, ponieważ większość z nas ją zna,
          sami w większości pracujemy w oddziałach banku!!!
          Właśnie tacy inteligentni specjaliści pracuję w DB Kredyt! Porażka...
          • Gość: xmas Re: DB Kredyt IP: *.tsi.tychy.pl 28.12.08, 12:22
            no ładnie, wyśmiewa innych, a sam popełnia błędy w pisowni - a z
            jakiego Ty jesteś banku specjalisto od inteligencji ?
            • Gość: radko Re: DB Kredyt IP: *.rzeszow.mm.pl 28.12.08, 13:05
              Bili ma rację, wątek jest o pracy w db kredyt, a tu ktoś ni z gruchy ni z
              pietruchy wyjeżdża z ofertą banku, nie ma to jak pewien rodzaj bezczelności :)))
              • Gość: Zdzisław Re: DB Kredyt IP: *.54.170.65.tvksmp.pl 07.01.09, 19:44
                co do kasy jako doraca mam 3 tysie brutto podstawy , atmosfere super i co
                najwazniejsze sie kreci :)
        • Gość: Olo Re: DB Kredyt IP: *.77.classcom.pl 23.01.09, 16:39
          To jest właśnie przykład idiotek (tzn.Doradców Klienta), które pracują w tej
          firmie! Hahhaaaa Żal:)!
      • Gość: S Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 15:11
        Proszę o informacje, czego można spodziewać sie na 3 rozmowie rekrutacyjnej??
        • markuss1983 Re: DB Kredyt 05.04.09, 20:58
          Witam!
          Pracuje już ponad pół roku i te komentarze się sprawdzają, ale trzeba zauwazyć,
          że firma nastawiona jest na zyski i osoba pracująca tam nie wykonywująca planów
          nie mam tam czego szukać, prosta rzecz bo jej sie nie opłaca. Podstawa jest taka
          jak w komentarzach poniżej. Prawdą jest też, że polityka zmienia się jak pogoda
          wiosną i utrudnia życie agentom ale wszystko do czasu. Prawdą jest też, że
          czlowiek szybko się wypala, ale jeśli nie sprobujesz to nie dowiesz sie. Da BÓG
          i szczęście to moze i zarobisz 5 netto :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka