Gość: db IP: *.devs.futuro.pl 08.03.07, 08:43 czy ktoś jest już zatrudniony w tych placówkach? jakie są zarobki na stanowiskach kierownika/zastępcy kierownika oddziału? i wogóle jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciekawska Re: DB Kredyt IP: *.limes.com.pl 08.03.07, 11:26 a zostałeś/aś zatrudniona/y? mnie podziękowano, a szkoda bo zalezało mi :(( (zresztą dzięki KIT-Krakowski Instytut Technologiczny - a raczej pani "pseudo specjalistki" od rekrutacji... totalna niekompetencja i brak możliwości pokazania sie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: DB Kredyt IP: *.devs.futuro.pl 08.03.07, 12:48 narazie drugi etap przede mną i po prostu nie wiem czy jest sens się pakowac i brać urlop na rozmowę, dlatego zarobki mnie mogłyby przekonać... w KIT rzeczywiście ciężkom pokazać siebie ale widocznie przekonałam panią dos siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pretend Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 09:50 z rozmowy w KITcie jestem zadowolona! bardzo miła atmosfera, sympatyczna rozmowa. Zaskoczona jestem tymi uwagami. Ja na rozmowie byłam w W-wie, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:31 W jakim mieście ubiegasz się o pracę? Ja też byłam na rozmowie z KIT i jestem bardzo pozytywnie po tej rozmowie nastawiona. Osoba, z którą rozmawiałam była bardzo sympatyczna i rozmowa przebiegała w miłej atmosferze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:32 Możesz powiedzieć na czym ta niekopetencja polegała? Odpadłaś już po rozmowie z KIT czy odrzucili Ciebie DB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: DB Kredyt IP: *.limes.com.pl 08.03.07, 17:10 no własnie odrzucił mnie KIT pani z KIT nie była w ogóle przygotowana, miałam wrażenie że nie przeczytała mojego CV czy LM... nie wiedziała nic o mnie! dopiero czytała moje dok. w trakcie rozmowy w ogóle mnie nie słuchając... poza tym... w połowie rozmowy sama wkroczyła na temat tego ze ona sama nie moze zdecydowac się na dziecko, bo jest w ciągłych rozjazdach, no a póxniej tylko i wyłacznie gadała o swoim psie, nie mogłam w ogóle dojść do głosu, nie mówiąc juz o temacie rozmowy... chyba nie tak powinna wyglądac rozmowa... nie wiem tylko po co w takim razie zaproszono mnie na rozmowe, skoro nawet nie miałam szansy opowiedziec o sobie... formularz który miała przed sobą, zostawiła pusty! no cóż... tak jak napisałam żałuję, bo zależało mi, no ale zła jestem bo "dzięki" własnie takim osobom z KIT-u nie miałam szans nawet zobaczyc się z kimś z DB.... a uważam że mam doświadczenie i kompetencje które mogłyby się im spodobac.... w każdym razie Wam życze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:27 Ja trafiłam na bardzo kompetentną osobę :). U mnie w regionie samo DB też dawało ogłoszenie w prasie, więc może się rozejrzyj u siebie i spróbuj bez pośrednictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: DB Kredyt IP: 77.236.0.* 15.03.10, 16:50 KIT to beznadziejna firma. Mi powiedzieli, ze jestem super i w ogole, ale zawiesili rekrutacje na stanowisko konsultanta do nich i poki co nie moga zaproponowac mi etatu... A co sie okazuje - na goldenline znalazlam informacje, ze kogos jednak zatrudnili! Zalosne, nawet nie potrfaia powiedziec wprost, ze kogos odrzucaja, tylko klamia w zywe oczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolaa27 do ciekawskiej - KIT IP: 83.142.205.* 22.07.08, 20:21 ciekawska możesz podać nazwisko tej Pani od pseudo-rekrutacji? Ja też kiedyś byłam u nich na rozmwie, wymyślali tak beznadziejne pytania, że aż się płakać chciało. Uważam że firma Krakowski Instytut Technologii wogóle nie zna się na rekrutacji, nie polacam tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodny_ Re: DB Kredyt 08.03.07, 22:25 przylaczam sie do pytania - jakie zarobki moja dziewczyna byla w sumie na 3 rozmowach 1 etap - kit ktory niewiadomo skad sam ja znalazl bo nie wysylala zadnego cv wrazenie bardzo pozytywne, pani sympatyczna i rzeczowa 2 i 3 etap to osoby z banku - co etap to gorzej wypadaly, 2. nieprzygotowane 3. "bucowate" - ogolnie tak jak byla optymistycznie nastawiona po 1 rozmowie i powaznie myslala o zmianie pracy tak teraz ma watpliwosci, zwlaszcza ze po pytaniu o zarobki i jej odpowiedzi pani zrobila wielkie oczy i mine miala co najmniej dziwna... wnioskuje (moze zbyt pochopnie) ze placa slabo a presja na wyniki bedzie na pewno duza..... a czy orientuje sie ktos jakie zarobki maja doradcy w deutsche banku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: DB Kredyt IP: *.devs.futuro.pl 09.03.07, 11:41 a jaką kwotę podała Twoja dziewczyna? i na jakie stanowisko startowała? Deutsche Bank ma dobre zarobki, więc DB kredyt nie powinien robić hały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prophit Re: DB Kredyt IP: *.147.140.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.09, 16:30 oddziały pbc deutsche bank są nakierowane na klienta biznesowego i tam płace są owszem wysokie, natomiast placówki db kredyt to linia cf więc i wynagrodzenia są proporcjonalnie niższe - bez porównania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: DB Kredyt IP: *.eimg.pl 12.03.07, 22:10 czy ktos przeszedl caly proces rekrutacji i dostal pozytywna odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: DB Kredyt IP: *.devs.futuro.pl 13.03.07, 13:28 ja idę w piatek na kolejny etap. zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wj Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 19:43 Opowiadaj jak było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 21:24 Straszne bzdury niektórzy z Was wypisują... Pracuję tam ok 2 tygodnie,ale nie jest aż tak tragicznie! Faktycznie parcie na sprzedaż jest duże,ale dziwne nie ma...taka praca. Zarobki to 1300 brutto,ale premia i prowizja jest całkiem dobra,ludzie bardzo pomocni,a menadżerowie w zasadzie całkiem mili:) Ogłoszeń można znaleźć wiele,bo rotacja jest niesamowicie wielka...Najgorszy po szkoleniach jest test na wiedzę... Mało ludzi wytrzymuje tempo,ale wystarczy się nastawić na pracę i jest ok... A nie tylko siedzieć i narzekać...Dajcie spokój. Powodzenia życzę wytrwałym,a tym, którzy tak negatywnie są nastawieni po prostu by nie przyjmowali tej pracy zamiast wypisywać głupoty. Pozdrówki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl koyot Re: DB Kredyt IP: *.telpol.net.pl 16.10.09, 10:14 Nika jak będziesz tam pracować ponad rok tak jak ja, to z perspektywy czasu wyrazisz inne zdanie... Na dodatek dla Twojego dobra przeczytaj wiadomość od X z 29.05.09r żebyś stała sie bardziej ostrożna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły pracowni Re: DB Kredyt IP: *.wilan.pl 26.10.09, 19:47 Warunki jakie proponuje firma PBS w Katowicach bardzo złe. 1300 brutto podstawy + premia, której raczej na oczy nikt w ciągu pierwszych 2 miesięcy na oczy nie ujrzy. Być może z czasem rzeczywiście wyrabianie planu jest realne i mogą z tego być sensowne pieniądze. Ale na start tj. przez 2 miechy to faktycznie nawet tych 900 stówek w całości nie zostanie na rękę bo przecież na dojazd do klienta sporo się doda. Brak samochodu na starcie a plan i tak zrobić trzeba więc należy do klienta dotrzeć pieszo, autobusem ewentualnie własnym samochodem. Perspektywy rozwoju raczej żadne. Po dwóch miesiącach podwyżka o min. 200 zł brutto. Baaaaaaaardzo atrakcyjna propozycja. W czasie drugiej rozmowy podziękowałem zważywszy na warunki jakie mi zaproponowano, mimo miodu na uszy jaki lał mi Pan Kierownik, z którym rozmawiałem. Bardzo w porządku facet, profesjonalnie starał się wszystko przeprowadzić. Mają braki kadrowe albo będą mieli, bo sam przyznał że pilnie poszukują kogoś do takiej pracy. Powodzenia życzę firmie i Panu kierownikowi. Potencjalnym zainteresowanym pracom w tej firmie proponuję szukać czegoś lepszego jak się nie uda to dopiero wtedy się do nich zgłaszać. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prophit Re: DB Kredyt IP: *.147.140.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.09, 16:35 wydaje mi się że byłeś na rozmowie o pracę na przedstawiciela a nie na doradcę w placówce ponieważ proces rekrutacji w db kredyt przebiega inaczej jeśli chodzi o stanowiska doradcy z-cy czy kierownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły pracowni Re: DB Kredyt praca w PBS IP: *.wilan.pl 26.10.09, 19:49 Warunki jakie proponuje firma PBS w Katowicach bardzo złe. 1300 brutto podstawy + premia, której raczej na oczy nikt w ciągu pierwszych 2 miesięcy na oczy nie ujrzy. Być może z czasem rzeczywiście wyrabianie planu jest realne i mogą z tego być sensowne pieniądze. Ale na start tj. przez 2 miechy to faktycznie nawet tych 900 stówek w całości nie zostanie na rękę bo przecież na dojazd do klienta sporo się doda. Brak samochodu na starcie a plan i tak zrobić trzeba więc należy do klienta dotrzeć pieszo, autobusem ewentualnie własnym samochodem. Perspektywy rozwoju raczej żadne. Po dwóch miesiącach podwyżka o min. 200 zł brutto. Baaaaaaaardzo atrakcyjna propozycja. W czasie drugiej rozmowy podziękowałem zważywszy na warunki jakie mi zaproponowano, mimo miodu na uszy jaki lał mi Pan Kierownik, z którym rozmawiałem. Bardzo w porządku facet, profesjonalnie starał się wszystko przeprowadzić. Mają braki kadrowe albo będą mieli, bo sam przyznał że pilnie poszukują kogoś do takiej pracy. Powodzenia życzę firmie i Panu kierownikowi. Potencjalnym zainteresowanym pracom w tej firmie proponuję szukać czegoś lepszego jak się nie uda to dopiero wtedy się do nich zgłaszać. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY Re: DB Kredyt praca w PBS IP: 195.60.65.* 20.11.09, 14:54 Czy ktoś wie jak wygląda praca negocjatora w DB KREDYT, zaprosili mnie na drugi etap rozmów do Warszawy, 150kilometrów, nie wiem czy jest sens jechać, przedewszystkim jakie są zarobki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: DB Kredyt praca w PBS IP: *.cdma.centertel.pl 21.11.09, 20:09 Do Nowy Niestety chyba nikt nie wie jak wygląda praca w Db kerdyt jako negocjator terenowy .Udało mi sie ustalić na rozmowie ze dopiero budują strukturę windykacyjna w tej firmie . Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: DB Kredyt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.07, 00:04 Ja pracowałam przez kilka lat w Deutsche Bank Polska Pensje na stanowiskach specjalistycznych ok 8000, kierowniczych od 10 000 brutto. Zarabia się naprawdę nieźle ale trzeba być dobrym fachowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: DB Kredyt IP: *.limes.com.pl 17.03.07, 08:20 opowiecie jak było na kolejnym etapie? dostał ktos już tą prace?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: DB Kredyt IP: *.devs.futuro.pl 19.03.07, 15:21 no i ostatni etap przede mną, 2 przeszłam pozytywnie a o kasie jaką oferują nie mam pojęcia. czy ktoś już jest z nimi "po słowie"? czy ktoś wie za jakich pieniędzy można się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: DB Kredyt IP: *.e-wro.net.pl 20.03.07, 20:06 hm...przeszłaś dwa etapy i nie znasz warunków-dziwne, ja na pierwszym powiedziałam ile chce i powiedzieli mi,że to za duzo, więc zostałąm w "swoim" banku, czasem są jazdy sprzedażowe, ale na mniej nie pójdę! po prostu się spytaj-to nic dziwnego,że chcesz wiedzieć za ile sprzedajesz swój czas! powodzenia i więcej odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
chlodny_ Re: DB Kredyt 20.03.07, 22:17 no niestety niechetnie mowia o wynagrodzeniu - doswiadczenia z kilku przeprowadzonych rozmow poza tym co mnie dziwi znajomi ktorzy odeszli z oddzialu chwala sie zarabkami rzedu 4-5k a gdzie nie pojde na rozmowe i na pytanie o wynagrodzenie odpowiem ze 4k to zawsze reakcja jest taka sama - szczena w dol... bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: DB Kredyt IP: *.devs.futuro.pl 21.03.07, 08:41 odwagi mi nie brakuje a to że nie dowiedziałam się jakie jest wynagrodzenie to kwestja ich podejścia do rekrutacji. z tego co mówisz ty tez nie znasz szczegółów wynagrodzenia, bo to że powiedzieli ci ze za duzo,t o nie znaczy że wiesz ile... ja już wiem, bo otrzymałam ofertę pracy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: DB Kredyt IP: *.limes.com.pl 21.03.07, 11:42 zdradzisz ile? chociaż przedział? no i oczywiście za jakie stanowisko? kiedy startujecie z otwarciem oddziału? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: DB Kredyt IP: *.devs.futuro.pl 21.03.07, 11:50 stanowisko kierownicze, przedział wyższy niż średnia krajowa;) premie: wysokość średniej krajowej netto;) startujemy niebawem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: DB Kredyt IP: *.limes.com.pl 17.04.07, 11:45 Hejka.. właśnie dzwonili do mnie z DB i zaprosili na rozmowę. Czego mogę się na niej spodziewać? (coś nietypowego?) a może jeszcze jakies newsy macie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordor Jestescie Beznadziejni!!!!!!!!!! IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 10:13 czytając wypowiedzi "gości" któzry juz byli, juz wiedzą ale nie powiedzą - to krew mnie zalewa. Pada tu kilka pytan - tylko kilka, widze że drzewko juz ogromne zbudowane, a tu ani jednego konkretu! Jersli Ci co dostali tam robote piszą byle pisac, ale zero konkretów to życze im szybkiego "wylotu" z banku. Tak niekonkretnych ludzi dawno nie widziałem...zenada! Jesli tak odpowiadali na rozmowach kwalifikacyjnych, to zapewne zostali zatrudnieni jako kozły ofiarne, które prz pierwszych niepowodzeniach banku wylecą ze stanowiska jako winne porażki i niekompetencji. Albo ma ktos cos o napisania konkretnego - albo WYPAD Z FORUM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jujka Re: Jestescie Beznadziejni!!!!!!!!!! IP: *.rad.vectranet.pl 23.04.08, 19:06 mordor potwierdzam!!!!!!piszcie konkretnie ile? na jakim stanowisku? i jak rozmawiać z tymi bucami na rozmowie żeby dobrze wypaść!!! KONKRETYYYYYYYYYYYYYYYY......I JUŻ, PRACA W BANKU TEŻ NALEŻY DO KONKRETÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikado Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 02.06.07, 19:46 Witam. We wtorek mam 2 rozmowę z db. Sami mnie znaleźli i zaproponowali stanowisko kierownika oddziału (obecnie mam to samo stanowisko w innym banku)i rozmawiałam z panem z KIT i był całkiem spoko-luźna rozmowa. A teraz na 2 etapie nie wiem czego się spodziewać. Jeśli ktos pracuje proszę o info jak jest na rekrutacji i potem w oddziale. Mam obecnie fajną pracę-nie ma aż takie presji nie wiem czy jest sens zmieniać. Napiszcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP bylem na 2 etapie IP: *.chello.pl 05.05.08, 13:21 Właśnie wróciłem z 2 etapu rozmowy. Startowałem do doradcę w punkcie w Świdniku, pod Lublinem. Tak to wyglądało: Bucowaty gość, ubrany jak ^%$# (jak do pracy sie tak ubiera to ciekawe w czym chodzi w domu)po krótkiej rozmowie ze mną, zapytał się jak wyobrażam sobie pracę na stanowisku doradcy (wiem jak powinna wyglądać, bo pracowałem w banku), po czy oznajmił mi, że praca o którą się ubiegam to telemarketing.... mam dzwonić do ludzi z książki tel. Jeśli ktoś się wybiera na rozmowe do db kredyt to nie warto. Szkoda czasu i pieniędzy na dojazdy, parkingi itp... dobry kredyt... a, to dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 27.05.08, 16:49 Jaki kit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 13.07.07, 20:29 A ja mam własnie szkolenia wstępne do db:-))) i jest bardzo fajnie. Jesli ktoś ma pytania to zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:12 A jakie stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prisoner Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 24.07.07, 23:58 doradca klienta 2650 brutto + przy planie 100% 1000 "do łapy" Z-ca kierownika - 3500 + 1500 (jw) Szef placówki - do 6000 + ? Plany sa nizsze niz w podobnych placowkach konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordor Pierwszy Normalny Forumowicz w tym wątku! IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 10:18 Choć jeden człowiek normalnie odpowiedział i napisał konkretnie. Złoty Laur dobry człowieku dla Ciebie, bo czytając ten wątek straciłem nadzieje w ludzi, któzy mają cokolwiek do powiedzenia. Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
partner_sr Re: DB Kredyt 05.05.08, 15:25 witaj, możesz coś więcej o planach, jakie są widełki średnio miesięcznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 08.08.07, 19:15 cześć mam propozycje na stanowisko zastępcy kierownika.Pracujesz już?powiedz szczerze czego można się spodziewać??Dużo ludzi jest zainteresowanych ofertą? Odpowiedz Link Zgłoś
dasiwus DB Kredyt- ja tam pracuje 08.08.07, 19:23 Nie wiem skad wy bierzecie te kwoty wynagrodzen. Pracuje w DB Kredyt od początku. to ile kto zarabia jest indywidualne doradcy maja nawet i po 1100 zł netto a premia za 100% w ich wypadku to 1100 brutto( bo kazde stanowisko ma osobne kwote premii). Praca jest ok, chyba ze sie trafi na koszmarnego kierownika (jak ja) dlatego szukam nowej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Doradca w Lubinie !!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.08.07, 23:05 Czy ktos rekrutuje na stanowisko doradcy klienta w Lubinie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomorzanin Re: DB Kredyt- ja tam pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 22:56 to jest taśma produkcyjna nie bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOVITA Re: DB Kredyt IP: 89.17.224.* 25.09.07, 10:03 27 września zostałam zaproszona na rozmowę do DB Banku,jest to pierwsza rozmowa na stanowisko z-ca kierownika (w linii biznesowej),powiedz mi proszę czego mogę się spodziewać po tej rozmowie,jakie są wymagania,jak przebiega rozmowa??? będę ci bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 11:03 DB kredyt również sprzedaż mobilną tworzy, zapraszają na rozmowy i namawiają ludzi do sprzedaży w terenie, byłem na takiej i praktycznie biorą wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: DB Kredyt IP: *.budryk.pl 15.10.07, 09:31 Cześć Proszę napisz coś więcej o pracy w DB Kredyt. Mam również propozycję z tej firmy i się zastanawiam, ponieważ zaproponowano mi stanowisko doradcy i zapewniono że do 3-ech miesięcy zostanę kierownikiem oddziału. Jaka jest atmosfera? Jakie są osoby nadzorujące pracę oddziałów? Są szkolenia? No i płaca???? Mi zaproponowano jako doradcy 1000zł netto (+ prowizja - twiertdzą że ok. 1500-3000 zł) a jako z-ca kierownika - 2000zł netto, kierownik - 3500 zł netto + prowizje. Proszę o szczerą odpowiedź, bardzo mi zależy. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscccc Re: DB Kredyt IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.10.07, 19:22 jako dorodca - premia za 100 % to 1100 brutto i zalezy jakie to miasto ale nie licz na wiecej. I nie nastawiaj sie na tak szybki awans- oni tylko tak gadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: DB Kredyt IP: *.ekspres.net.pl 16.10.07, 16:54 czyli jako doradca ok. 1700 zł (netto)? Jakie to województwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 17.10.07, 22:26 Sląskie województwo. W dniu dzisiejszym mam już 84% planu a własciwie todopiero połowa miesiąca. Jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
doradcaprofi Re: DB Kredyt 27.12.07, 19:41 Bzdury wygadujecie Podstawa dla nowego doradcy to 1400 brutto + premia(jak wyrobisz plan) + prowizja (marna) Ci co tu zachwalali to chyba na kierowniczych stanowiskach (zatrudnieni bezpośrednio przez Deutsche Bank), praca polega na telemarketingu, jeden fax na całe biuro, kilka telefonów na zespół, jak dorwiesz klienta to dopiero jedziesz. Limit na auto to 450 zł (parodia !!!!!)na m-c (ok 5 samochodów na zespół 10 osób). Wyczerpiesz limit to jedziesz za swoje. Za faktury to możesz nawet 2 miesiące czekać. Nie spieszą się ze zwrotem twoich pieniędzy. Przy rekrutacji obiecują złote góry a po zatrudnieniu na ziemie sprowadzają. Awans owszem ale jak kilka razy pod rząd przekroczysz plan. O prowizjach i innych sprawach człowiek dowiaduje sie po kilku tygodniach. Na kierownika to szans nie ma. Rekrutują z zewnątrz. Duża rotacja pracowników. Po tygodniu zaczynasz szukać innej pracy. Oto fakty wspaniałej pracy w db - PBS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 28.12.07, 13:23 Skad ty masz takie informacje. Pracuję tam od pół roku i znam realia. Zarobki sa ok, premie też i sporo ludzi z wewnatrz juz awansowało:-) z doradców na zasępców z zastępców na kierowników nawet dwóch kierowników już awansowało na dyrektorów regionu. A ciebie chyba nie przyjeli i dlatego siejesz zamet. Plany sprzedażowe sa duże to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 22:34 wiem z wlasnego doświadczenia, nie sieje zametu tylko przedstawiam fakty. Plany owszem są do zrobienia. Zastanawiam sie tylko kogo ty reprezentujesz. Nie ukryje sie tego ze w firmie istnieje duża rotacja ludzi, podstawa marna a produkt malo konkurencyjny, ja u siebie żadnych konkretnych awansow nie zauważylem (przepraszam - z mlodszego doradcy na doradcę). Ale karierę mozna tu zrobić!!! Kpina. Przedstawiłbym ci jeden przypadek awansu ale nie nadaje sie na to forum. Ja już odchodze, mam lepszą propozycje za godziwe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawczyni Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 22:36 ja wlasnie podpisałam umowę o pracę i dostałam podstawy 2700 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alunia Re: DB Kredyt IP: 195.136.143.* 13.01.08, 13:07 bardzo proszę o podanie więcej info na temat tej pracy. czy zespoły wyrabiają miesięczne plany??czy ciężko się "dopchać" do auta aby dojechać do klienta oraz na czym rzeczywiście polega praca w tej firmie, bo na rozmowie było wszystko pięknie i ładnie ubrane???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 15.10.07, 19:32 Weronika negocjuj więcej bo widełki są dużo wyższe. Doradca do 3000 brytto spokojnie moze krzyknąć. Zastępca koło 4500. Nie daj sie ja pracuję jako kierownik DB i mam duzo wyższą stawkę-ale negocjowałam solidnie. Powodzenia. Fajnie jest w db. We wrzesniu zrobiłam prawie 200% planu i bede mieć niezła premię...:-) \ja jestem bardzo zadowolona:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: DB Kredyt IP: *.ekspres.net.pl 16.10.07, 17:05 część, dzięki za info ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć ponieważ upierali się przy 1000 zł netto i twierdzili że jest to narzucone "z góry" ( a byli wyraźnie zainteresowani moją osobą). Nie wiem w jakim województwie startowałaś bo ja na południu Polski. Daj mi proszę jakieś wskazówki odnośnie negocjowania, a co do pensji - czy plany są realne do wyrobienia? i czy mam rozumieć że doradca może dostać ok. 1800 zł netto podstawy / z-ca ok. 3000 zł a kierownik ok. 4000 zł + premię ???? I czy 100% premii to jest dodatek w wysokości 100% podstawy? Bardzo proszę o informacje bo jestem nieco zdezoirentowana (patrz inne opinie na forum). Z gory dziękuję za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 17.10.07, 22:29 1000 netto to cie podpuszczali czy sie zgodzisz:-) Nie ma mowy nie zgadzaj sie na taką stawke jeszcze nie słyszałam zeby ktoś w tej firmie tak kiepską miał podstawę. 1600 netto to minimum dla doradcy. Moi doradcy maja troche więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: DB Kredyt IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.10.07, 11:08 co ty piszesz? 1600 netto minimum? Chyba zart. Sama mam duzo mniej i nie jestem jedyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: DB Kredyt IP: *.budryk.pl 18.10.07, 13:29 A pracujesz jako Doradca? Jeżeli to nie tajemnica to jak to naprawdę wygląda (zarobki, atmosfera, plany sprzedażowe itp.). Daj znać proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: DB Kredyt IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.10.07, 14:33 Tak jako doradca. Wszytko zalezy od placowki do jakiej trafisz i z jakimi ludzmi bedziesz pracowac. Premie dla doradcow od 1100 brutto! Ja akurat dojezdzam do innego miasta.Plany sa nakladane na caly oddzial- nmie ma planow indywiualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 18.10.07, 20:10 Ja pracuję jako kierownik oddziału. Moi doradcy maja 2500 brutto podstawy. Atmosfera jest fajna ale nasz oddział wyrabia plany pewnie te oddziały gdzie planu nie ma mają gorsza atmosferę bo to wszystko wokół wyrobienia planu sie kręci. Nie ma planów indywidualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: DB Kredyt IP: *.ekspres.net.pl 18.10.07, 20:26 Dochodzę do wniosku że wszystko zależy od miejsca i możliwości sprzedazowych. Ale jeszcze jedno pytanie co z premiami? Jak wyrobisz 100% planu to jaka premia? a co kiedy nie wyrobisz planu (np. 60% planu)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: DB Kredyt IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.10.07, 22:47 Napisałam ci wyżej od jakiej kwoty zaczynają się premie. Jak nie wyrobisz 100% nie masz premii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 18.10.07, 23:57 Premia dla doradcy zaczyna sie od 1100 brutto. A jak nie wyrobicie planu to Doradcy nie maja premii a Kierownik nie ma premii i jeszcze ma na pieńku z Dyr. Regionu:-) Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: DB Kredyt IP: *.budryk.pl 19.10.07, 13:47 Myślę że oferta DB jest bardzo dobra (procedury, akceptowalne dochody itp.) i w zasadzie najwazniejszą kwestią jest lokalizacja i miejscowość w którym znajduje się oddział. Czy którejkolwiek z Was nie udało się wyrobić planu? i odwrotnie czy miałyście np. 200%? i jak tam z marketingiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 28.12.07, 13:19 Własnie zamknelismy plan-czyli premia znowu bedzie spoko:-) Ale ciężko było w tym miesiacu. Wielki plan, krótki miesiac...uff zrobilismy. Zabieram moich ludzi wieczorem na drinki:-)a co przecież mnie stać:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 22:36 to masz przynajmniej gest. szanuj swoich ludzi bo to od nich zalezy twoja pensja, gdy ci rzucą wypowiedzenie zostanie ci marna podstawa 3500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 02.01.08, 19:45 To nie jest "wielki gest" ja po prostu mam fajnych ludzi w zespole. I zdaję sobie sprawę ze oni własciwie pracuja" na mnie" i dlatego chcialabym zeby i oni byli zadowoleni. A pracujemy zespołowo-plany sa oddziałowe więc to bardzo pomaga budować fajna atmosferę. ale jak podkreślam mam fajnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwianna Re: DB Kredyt IP: *.icpnet.pl 07.01.08, 11:44 Tylko pozazdrościć tej atmosfery. Właśnie w poszukiwaniu planów placówkowych i dobrej atmosfery jestem na 3 etapie rozmów do db jako zastępca kierownika. Mam nadzieję na udaną współpracę bo wcześniejsze rozmowy wspominam jako miłe i profesjonalne. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwianna Re: DB Kredyt IP: *.icpnet.pl 07.01.08, 11:47 A masz może jakieś wieści na temat oddziału db w Koninie? Odpowiedz Link Zgłoś
partner_sr Re: DB Kredyt 05.05.08, 15:36 Witaj. Startuję na podobne stanowisko, mam rozmowę w najbliższym czasie. Czy możesz mi określić jakie są wielkości planów miesięcznych (widełki). Będę Ci wdzięczny za Twoją subiektywną opinię tego stanowiska. Czy warto jest sie nim interesoweać mając stały etat w innym banku. Mnie osobiście motywuje wynagrodzenie i zawężenie specjalizacji z całokształtu obsługi klienta i pogoni za nim do wąskiej działki kredytów wyłacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 22:54 netto podstawy to można mieć 1000, plan niewyrobiony to 0 prowizji ...do tego oszczędzają na czym się tylko da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 06.01.08, 21:28 Nie masz racji ale nie zalezy mi zeby Cię wyprowadzać z błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 22:07 Dużo osób tu bardzo narzeka.... a ja powiem jak jest w moim przypadku. Jako doradca mam 2600 brutto + premia min. 1500 brutto za 100% planu. pracuję od lipca i tylko raz planu nie zrobiliśmy. bywają miesiace, że netto nawet 4500 udało mi się zgarnąć, najsłabiej ok. 2500 netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: DB Kredyt IP: *.icpnet.pl 07.03.08, 21:18 kazdemy obiecywali zlote gory,samochod bez problemow,latwosc realizacji planow,a po tygodniu kazdy zaczynam ponowne poszukiwania pracy z ktorej wyszedl telemarketing tylko i wylacznie,samochod i telef z limitem.kazdy kto zaczyna dostaje 1300brutto i kazdym wydaja sie zainteresowani.jedna wielka lipa!!!!!!!!szukajcie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
partner_sr Re: DB Kredyt 05.05.08, 15:32 Witaj, jeśli możesz udziel swojej wiedzy gdyż startuję na stanowisko kierownika w nowej placówce db kredytu. Zastanawiam sie jakie są plany średniomiesięcznie i czy kierownik ma ciężki kawałek chleba? Decyduje się przejść na to stanowisko z etatu bankowego, ufam że bedzie to spokojniejsza praca niż doradcy klienta. Ufam, że wąska specjalizacja daje większe możliwości i spokojniejszą pracę. Jakie jest Twoje zdanie z doświadczenia własnego w tym zakresie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 03.03.08, 10:38 powiedz mi prosze jak wyglada szkolenie wstepne w db kredyt ile trwa jaka atmosfera jest w pracy, jakie zarobki no i czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
z3aga Re: DB Kredyt 09.08.07, 18:46 Dzisiaj byłam na pierwszej rozmowie z KIT do DB Kredyt. Jestem bankowcem od ponad 7 lat. pracuję w PKO BP jako doradca private banking i nawet nieźle zarabiam powyżej średniej krajowej +premia kwartalna, ale plany bardzo wysokie i na wiele produktów, trzeba jeździć i szukać klienta. Jak ktoś pracuje w oddziale Db Kredyt na Sląsku jako kierownik niech napisze o pracy i zarobkach. Jest to spółka grupy Deutsche Bank, a tam płacą bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 02.01.08, 19:44 Ja pracuje jako kierownik na ślasku. Juz pisałam ze jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: DB Kredyt IP: *.asystent.ds.polsl.pl 03.01.08, 20:26 Mam pytanie.. czy nie szuksz moze kogoś nowego do zespolu? Do rzadkości teraz nalezy takie podejscie szefa do pracownikow, wiec tylko pogratlowac postawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 04.01.08, 19:49 Szukam:-) serio szukamy fajnego doradcy klienta. Bo jest nas 3 a powinno być nas cztery osoby w oddziale. A Ty jesteś ze sląska? Może daj jakiś kontakt do Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: DB Kredyt IP: *.asystent.ds.polsl.pl 06.01.08, 21:54 Tak jestem ze Slaska. A czy mozesz mi napisac w jakim mieście jest Wasz oddzial? I czy duze znaczenie ma to ze jeszcze nie pracowalam dla bankowosci,choc bardzo szybko sie ucze.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piterek00 Bardzo proszę o odpowiedz 13.01.08, 18:45 Witam Zostałem zaproszony na rozmowę jako doradca klienta w Warszawie proszę o odpowiedź jaka jest pensja podstawowa jakie są premie jaki plan sprzedażowy czy jest on do wyrobienia, jakie są świadczenia poza płacowe czy jest możliwość awansu i jak przebiega rozmowa rekrutacyjna o co pytają na co sie przyszykować bardzo dziękuje za odpowiedzi i pomoc Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Bardzo proszę o odpowiedz IP: 80.54.174.* 13.01.08, 23:26 No przeciez wszystko to masz wyżej już napisane. O planach sprzedazowych w Warszawie ci nie powiem bo ja na slasku jestem. Ale plany sa na oddział a nie na osobę. izależą od wielu czynników. Są dośc duże ale my na razie zrobilismy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajaj Re: DB Kredyt IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.08, 16:04 Witam wszystkich, dostalam prace w db kredyt ale mam watpliwosci:/ czy ktos wie jakie sa na prawde zarobki, jaka premia i czy wszystko jest tak ladie pieknie jak oni obiecuja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: DB Kredyt IP: *.skynet.net.pl 30.01.08, 20:39 Witam, Czego można się spodziewać na I etapie rozmowy kwalfikacyjnej w PBS na stanowisko Przedstawiciel Bankowy ds. Sprzedaży? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były "doradca" Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 12:33 z doradztwem to ma mało co wspólnego, zatrudniaja do pracy w telesprzedaży, oferta pracy jest tak przedstawiona aby skusic najwieksza ilosc osób a potem i tak sie wycina, podstawe maja jedna z najmniejszych w finansach, narzędzia pracy - kpina, auto ci dadza jak bedziesz duzo sprzedawal ale juz karta paliwowa to masakra, jak nie zatankujesz za swoje to jedynie pociag ci zostanie by podjechac do klienta w innym miescie, na forum zachwalaja chyba tylko kierownicy zespołów bo i co maja robic, maja 2,5 tys podstawy na reke , samochód do dyspozycji (aurisa na dojazd do pracy, do klienta nie pojada bo i po co jak sie nie znaja na sprzedazy), popracowałem troche u nich, ubaw niezły z tego mialem, roszady straszne, programy motywacyjne ......... lepiej nie wspominac), szkolenie zapewniaja owszem ale jak wypełniac druki i nic poza tym, reszte naucz sie sam, jak nie pracowales w kredytach to masz pierwsze 2 miesiace czysta podstawe. jedyna szansa dla tej firmy to wyciac wszystkich kierowników, pozostawic dyrektora, bedzie wiecej na prowizje dla "telesprzedawców" - koszty mniejsze, no i oczywiscie musieliby poprawic czas załatwiania wniosków bo jak klient ma czekac 5 ni na kredyt to juz kpina, a wystarczyłoby zatrudnic jedna osobe do wprowadzania danych do kompa idecyzja byłaby wstepna juz na miejscu tak jak w biurach kredytowych db Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: DB Kredyt IP: *.skynet.net.pl 02.02.08, 19:37 A gdzie pracowałeś? W Warszawie może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 20:57 mozesz sie spodziewac ze napewno zostaniesz zatrudniony chocbys nie wiem co wczesniej robil , zatrudniaja nawet ludzi ktorzy nigdy nigdzie nie pracowali i nie maja zadnego doswiadczenia, z pensji to pewnie 1400 lub 1500 brutto podstawy i sluzbowy telefonik z 60 pln na limicie jak przkroczysz to sam doplacasz samochodu nie dostaniesz bo dostaja tylko 3 najlepsze osoby z kazdego zespolu i w sumie to tyle, bedziesz siedzial 8 godzin dziennie i dzownil po ludziach ktorzy maja dosc kredytow i wciskal im je na sile. POWODZENIA \:D:D:D PS. zgadzam sie ze stwierdzeniem ze wywalic trzeba kierownikow i wtedy wszystko by sie zmienilo, nie maja zadnego pojecia o kredytach i musza dopytywac o wszystko po cichu innych doradcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimono Re: DB Kredyt IP: 89.25.150.* 21.02.08, 20:05 Z pewnością należy dodać, że praca w db kredyt to nie jest praca w pbs polska, która tylko działa pod brandem db kredyt. pbs jest zwykłą spółką i koło banku kadra tam zarządzająca tylko przechodzi. Nie wiem, jak jest w db kredycie, ale pbs polska to masakryczna żenada. Pracowałem tam jakiś czas. Obóz pracy, tak jak to wcześniej ktoś napisał. Zachęcają na rozmowie narzędziami do pracy i świetną atmosferą.Żadnych wymagań, byle byś za wiele nie chciał podstawy. Tymczasem już po kilku dniach wszystko jest nie tak. Nie wolno wychodzić z biura na więcej niż pół godziny w ciągu dnia i straszą, że zgodnie z KP konsekwencje będą wyciągane. Tymczasem stanowiska pracy nie nadają się nawet do wypicia kawy. Stołki, od których po godzinie siedzenia bolą plecy, biurko dostawione do ściany, tak że jak kichniesz, to walisz łbem w ścianę i jeszcze we dwóch siedzieliśmy przy jednym. 2 komputery na 10 osób i zmuszanie do telemarketingu... trauma hehe. Atmosfera reżimu. Każdy się boi odezwać. Nawet jak się papier skończył "bo budżet się wyczerpał na ten miesiąc", to za swoją kasę ludzie kupowali, żeby było jak ofertę wysłać do klienta. O autach i telefonach nie wspomnę. Wszystko się nadaje na solidne pismo do zarządu Deutsche Banku. Myślę, że baardzo by się im to spodobało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 21.02.08, 21:34 W db-kredyt nie dostaniesz auta to fakt-ale to dlatego ze jesli pracujesz na stanowisku doradcy klienta nie jest ci potrzebne, kierownik oddziału ma ryczałt na paliwo (niezbyt wielki)ale własciwie to pracuje sie w oddziale więc ten limit wystarcza. Podstawa dla doradcy zaczyna sie od 2300 brutto ale premie sa do wyrobienia i sa duże.Najlepsi doradcy maja większa podstawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: DB Kredyt IP: 193.201.167.* 19.03.08, 12:25 podstawa zaczyna sie od 2300 brutto ????????????? Nie rozsmieszaj mnie. Chyba tylko w twoim oddziale. Pracowałam w DB kredyt i do kwoty 2300 brutto było daleko. No może z premia. I to nie tylko ja taka podstawe mialam. Bardzo duzo os. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 21.02.08, 21:36 "Stołki, od których po godzinie siedzenia bolą plecy, biurko dostawione do ściany, tak że jak kichniesz, to walisz łbem w ścianę i jeszcze we dwóch siedzieliśmy przy jednym. 2 komputery na 10 osób i zmuszanie do telemarketingu" tonie jest o db-kredyt - idź przynajmniej do oddziału i zobacz jak wyglada to zobaczysz ze sa normalne fotele biurowe, każdy ma swoje stanowisko przy którym pracuje, komputer na biurku - wystarczy iść zobaczyć a nie pisać herezje bez wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozumienie tekstu Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 09:16 Czytajmy całość wypowiedzi, a nie to nam akurat pasuje :/ Wcześniej napisane jest : "Nie wiem, jak jest w db kredycie, ale pbs polska to masakryczna żenada. Pracowałem tam jakiś czas." Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aw-it Re: DB Kredyt 29.02.08, 01:12 Witam Mam dosyć pilną sprawę i prosiłbym o odpoiwedz. Wysłałem aplikację do firmy pośrednictwa pracy na stanowisko przedstawiciela handlowego. Oczywiscie po kilku dniach otrzymalem telefon z zapytaniem czy moga przeslac moje dokumenty dalej w ogloszeniu bylo napisane ze jest to praca w terenie pani przez telefon powiedziala praca stacjonarna ok niech bedzie. Otrzymalem telefon i zaproszenie na pierwszy etap rozmowy do deutsche banku jako ze w łodzi otwieraja nowy oddzial sprzedaży. Luzna rozmowa z miła pania pytania odnosnie oczekiwanych zarobkow tego co oferuja czyli telefon, komputer bardz palmtop by moc u klienta wyliczac raty kredytu oraz auto sluzbowe, pomyslalem fajnie. Pozniej drugi etap pam Manager w innym odzdziale banku przeprowadzal znow rozmowe odnosnie oczekiwan itp i powiedzial ze jesli bede to ja otrzymam tego samego dnia telefon od nich. Po kilku godzinach dzwonia zapraszaja na ustalenie warunkow wspolpracy. Podczas spotkania gdzie proponowano mi juz prace otrzymalem warunki placowe mimo iz powiedzialem im ze chce minimum podstawy 2000 brutto plus prowizje i zarowno pani z 1 etapu nie zrobila dziwnej miny a manager na 2 etapie stwierdzil ze slabe mam wymagania to nagle z jego ust padla propozycja 1400 brutto podstawy myslalem ze padne ale ok mozna negocjowac manager nieugiety wiec zostalo tak jak mialo byc pozniej przedstawienie planow sprzedazy i wyliczenie zachecajacych prowizji za wyrobienie planow bo od tej przewidzianej na 1 miesiac to bylo chyba 400 zł brutto z tego co pamietam, oczywiscie omowienie umowy narazie wirtualnej bo nie mialem jej jeszcze przed nosem opowiedzenie o narzedziach do pracy i nowym biurze. Kilka dni pozniej spotkanie zapoznawcze z nowymi pracownikami mialy byc 4 osoby okazalo sie ze jest ich 7, biuro to dwa puste jak narazie bo mebli nie przywizli pomieszczenia gdzie w jednym wielkosci 4*4 bedzie siadzialo 7 osob a w drugim tej samej wielkosci managerowie, wypisanie kwestionariuszy osobowych i ustalenie wyjazdu tyklko mam do was pytanie bo moje watpliwosci sa coraz wieksze. Mam jechac w poniedzialek do wawy na szkolenie kilkudniowe natomiast jedziemy pociagiem bo aut jeszcze nie ma bedzie 7 osob a pan manager nie wie nic, czym tam jedziemy chyba pociagiem ale nie wie czy sie z nami rozliczaja czy nie, ile bedzie aut dla nas tez nie wiedza, czy 2 na osobe czy kazdy bedzie mial swoje do dyspozycji chociaz nei sadze, jak wyglada umowa tez nie wiem porzeciez nie podpisze im zadnych weksli inblanco ani nic w tym stylu wiec nie chce jechac na szkolenie poki tego nie widzialem a co jesli tam sie nei zgodze mam wrocic pociagiem?? Mam wielkie watpliwosci czy mam poswiecac na to czas i pieniadze agencji deutsche banku bo jesli jest to zwykly telemarketing a ja dzwonie do ludzi i prosze sie o kredyty to serdecznie dziekuje, poczatkowo spotkania mial mi umawiac telemarketing pozniej okazalo sie ze sam musze to robic dzwoniac do lekarzy, prawnikow itp. Prosze o szybka odpowiedz i przepraszam za bledy interpunkcyjne zeby nikt sie nie czepiał:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josue Re: DB Kredyt IP: 217.153.60.* 29.02.08, 09:21 Chcą Cię przerobić niestety. Pracuję w sprzedaży i wiem jak wygląda teraz rekurutacja w naszym kraju, firmy wymyślają jakieś historie i stanowiska bez pokrycia bo ciężko znaleźć sprzedawcę. Realnie myślę że manager dostanie służbówkę i nikt więcej, o laptopie i zwrocie za pociąg też nie marz, takie są realia. Przeanalizuj to pod takim kątem, czy firma do człowiekowi samochód i laptopa do dyspozycji jeśli chce mu płacić 1400zł brutto ? Jeśli chcesz zarabiać jako sprzedawca to masz wiele możliwości, kwestia jaki produkt i firmę wybierzesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw-it Re: DB Kredyt IP: *.toya.net.pl 29.02.08, 10:52 Dziękuję serdecznie za odpowiedz juz zrezygnowałem po telefonie do managera ktory nadal twierdzi ze nic nie wiadomo, umowy pokazac nie moze itp. itd szkoda jedynie ze dobrze sie zapowiadalo, posiadam kilkuletnie doswiadczenie w sprzedazy ale jak na chwile obecna ludzie oferuja warunki to az nie wiadomo co robic smiac sie czy plakac na tych rozmowach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 13:19 Tak, to jest zwykły TELEMARKETING. Mówię to z całą pewnością i odpowiedzialnością. Później Ci będą wmawiąć, że panujący wokół chaos i syf to kwestia tego, że oddział dopiero się tworzy. Praca polega na tzw. "zimnych telefonach". Wydzwaniasz do przypadkowych ludzi z ofertą kredytową. Żadnych baz klientów nie ma, więc niech Cię nie dziwi, jeśli będziesz piątym przedstawicielem db kredyt który dzwoni do danej osoby. I przygotuj się na to że Twoje wynagrodzenie będzie się składało z samej podstawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDF Tychy Jest alternatywa - Śląsk, Małopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 14:22 Witam, Czytam sobie ten wątek od samego początku i prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie jak możecie zgadzać się na takie warunki. Polecam współprace z profesjonalną firmą doradztwa finansowego IDF. Krótko: + uczciwe, przejrzyste warunki współpracy; + profesjonalne szkolenia; + ściśle sprecyzowana ścieżka kariery i awansu; + fantastyczna atmosfera pracy; + najpiękniejsze biura w Polsce Jako że na dniach kończymy rekrutacje polecam przesłać CV na adres: idf2008@gazeta.pl Obiecuje skontaktować się z Państwem bezpośrednio. Podaje adres "prywatny" ze względu na spam, który niestety dezorganizuje nam korespondencję Powodzenia i udanego weekendu! :) IDF www.idf.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDF jeszcze dziś wyślij CV idf2008@gazeta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 14:25 PS Jako że sporo piszą Państwo o zarobkach. Płacimy pensje, nie zapomogi. Odpowiedz Link Zgłoś
idf2008 Panią "Miki" też zapraszamy 29.02.08, 14:31 Jeśli faktycznie ma Pani doświadczenie i zda Pani nasz egzamin otrzymywane wynagrodzenie może diametralnie się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: IP: 217.98.12.* 03.03.08, 12:34 powiedzcie mi prosze jak wyglada szkolenie wstepne w db kredyt ile trwa? jaka atmosfera jest w pracy, jakie zarobki, czy limity są do wyrobienia no i czy warto pracować w db kredyt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToM Re: IP: *.aster.pl 14.09.08, 10:21 Hej, ja pracuje w db kredyt. szkolenie wstepnetrwa 2 i pol tygodnia (oczywiscie na weekend wraca sie do domu). w firmie to jest kultowe szkolenie na ktorym rodza sie przyjaznie a czasem i zwiazki :) Ja je bardzo dobrze wspominam - duzo informacji, ale i sporo zabawy, basen, jacuzzi, imprezy do rana itd :) Co do samej pracy to wiem ze bywa roznie. Sa placowki krore maja problemy z realizacja planow ale znakomita wiekszosc je robi choc zazwyczaj trzeba sie troche postarac. Mi sie bardz podoba, szczegolnie atmosfera i wiezi miedzy ludzmi z innych placowek. z dyrektorem regionu wspolpracuje sie b sympatycznie i mozna razem po pracy wypic piwko. Ale ja z natury jestem optymista :) Zgadzam sie ze rekrutacja trwa dlugo, Z szacunku do firmy juz nie bede wspominal ile bylem rekrutowany ;P Ale oplacalo sie :) No i awans mam za chwile :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: IP: *.rev.snt.net.pl 28.10.09, 14:53 Rany boskie jaki ty człowieku pusty jestes,za mało w dupe regionalnemu wchodzisz chyba,Tomeczku kochany pie...sie pedale.Trzeba być totalnym debilem żeby pracowac w takiej sekcie.Ludzie!!!!Czy was wszystkich pojebało do reszty?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Panią "Miki" też zapraszamy IP: *.rev.snt.net.pl 28.10.09, 14:50 A ty jesteś debilem czy tylko udajesz idioto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffcia Re: jeszcze dziś wyślij CV idf2008@gazeta.pl IP: 217.153.82.* 26.07.08, 19:39 hehe dobre.. spodobalo mi sie to z tą zapomogą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: jeszcze dziś wyślij CV idf2008@gazeta.pl IP: *.rev.snt.net.pl 28.10.09, 14:49 Pie...sie cioto jebana.Fidel ch... i wy wszyscy jego dziwki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Jest alternatywa - Śląsk, Małopolska IP: *.bugaj.pabianice.pl 09.03.08, 15:03 Jesteś miszcz, pewnie pod innym nikiem klepiesz ludziom o pracy której nie znasz a teraz oferta pracy - do dopiero musi byc firma krzak. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado82 Re: Jest alternatywa - Śląsk, Małopolska 08.05.08, 00:18 Nie na meila gazetowego nie wiadomo komu na pewno CV nie wyślę.Człoweik cos mówi o ofercie pracy i nawet sie nie podpisał pod tym imieniem i nazwiskiem - to reprezentuje ta firmę i rekrutuje do niej czy sie wstydzi? Ale gazetowy meil to juz przesadził. Jestem uzytkownikiem zalogowanym poprosze na gazetowego meila konkretna ofertę z prawdziwymi danymi firmy i meilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Góra Mura Re: DB Kredyt IP: *.jelonki.robbo.pl 09.06.09, 10:27 Nie polecam tam pracować, chyba że ktoś nie ma innej propozycji, ale zapewniam że wszystko będzie lepsze niż to bagno. Wynagrodzenie?-Śmiech na sali od 1300 do 2000brutto dla eksperta!!! Telefon służbowy z limitem 60zł i palmtopa, auta z kartą paliwową 400zł miesięcznie (na cały zespół oczywiście) a po 1,5 tygodnia kończy się karta i trzeba wlewać za swoje, kredyty nie wchodzą więc jeśli zadowala was sama podstawa to powodzenia :) Jak nie masz klienta to idziesz ,,z buta" w miasto i rozdajesz ulotki, albo chodzisz po Galeriach i namawiasz ludzi żeby wzieli kredyt albo kartę, jak nie pasuje to siedzisz cały dzień na telefonie z książką telefoniczną i dzwonisz. KATASTROFA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY Re: DB Kredyt IP: *.suwalki.vectranet.pl 15.06.09, 21:42 Pracuję jako przedstawiciel bankowy, jestem zatrudniony od ponad dwóch miesięcy . Mam pytanko , czy w innych placówkach też nie ma wglądu w udzielone kredyty przez naszych doradców ( tylko oni wypracowują target ). Gdy o coś pytam to mi odpowiadają , że to tajemnica bankowa . To po co ja podpisałem w umowie , że tajemnica bankowa mnie obowiązuje ? Czekam na odpowiedź i z góry dzięki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY Re: DB Kredyt IP: *.suwalki.vectranet.pl 16.06.09, 23:31 Już nie pracuję ale nadal chcę się tego dowiedzieć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warto?warto ?? Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 22:22 ja na twoim miejscu dalbym sobie spokój z tą pracą, bedziesz siedzial 8 godzin dziennie i dzwonil po prawnikach , lekarzach , architektach i kseigowych ktorzy znaja juz twoja oferte na pamiec prewija im sie ona 3 , do 4 razy dziennie , maja juz faksy i maile z ofeta i potrafia liczyc odsetki jakie chcesz im wpakowac, sam kredyt nie jest konkurencyjny , jesli ksiegowa ktora pracuje ponad 1`5 lat bierze 40 tysi na 6 doplaca do niego drugie tyle no to cos jest nie tak , nie wiem jak w lodzi ale w warszaawie ostatnio bylo z 35 osob w 3 malych pokojach i mial powstawac 4 zespol w korytarzu tak w korytarzu , na awans nie masz co liczyc chyba ze z mlodszego doradcy na doradce na specjaliste i eksperta po 100 do 200 pln brutto za awans , wiec uciekajcie stamtad. Najlepszym wyjsciem byloby wywalenie kierownikow ktorzy sami nigdyu niepsrzedawali kredytow tylko karty kredytowe i zatrudnienie 10 osob ktore sie na tym znaja a nie tworzyc oboz pracy i obiecujac super warunki , przpominam 35 osob i jedna toaleta , 35 osob i dwa male wieszaki na plaszcze , 35 osob i jeden czajnik , na 35 osob sa 4 komputery i jedna drukarka , po prostu zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw-it Re: DB Kredyt IP: *.toya.net.pl 03.03.08, 23:21 Też miałem propozycje pracy od nich nawet przeszedlem te ich etapy rekrutacji zrezygnowealem jak dowiedzialem sie co to za praca i na cyzm ma polegac a co do warunkow pracy to tzn wynagrodzenia to w dsa dawali o wiele wiecej do sprzedazy kart kredytowych a tutaj okazalo sie ze bede pracowal nie w db kredycie tylko w agencji banku i dzwonil do klientow w łodzi beda dwa pomeiszczenia wielkosci 4*4 i w jedym bedzie siedzialo na poczatek 7 osob a co dalej do warunkow to juz wiecej powiedziec nie moge bo nic nie bylo do konca wiadomo jak prowadzilem z nimi rozmowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 04.03.08, 08:23 wy mówicie chyba o zupełnie czym innym ja sie pytam o prace w db kredyt gdzie w oddziale pracuje 3 doradców 1 z-ca kierownika i 1 kierownik! Jak wyglada tam praca, jakie zarobki, ile trwa szkolenie wstępne i jaka jest atmosfera? Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo1 Re: DB Kredyt 15.03.08, 17:11 Powiem tak Własnie zaprponowano mi pracę w db kredyt Po trzech spotkaniach zadzwonił telefon i pan z Deutsche banku zaproponował stanowisko doradcy klienta z wynagrodzeniem 2500 brutto + za wykonanie 100% planu kolejne 1500 brutto premii. To chyba nie jest źle. Nie wiem na ile ma się do tego kiedy przy pytaniu na rozmowach o oczekiwane zarobki powiedziałem że 2000 na rękę + premie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 17.03.08, 09:41 czy możesz powiedzieć w jakim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Praca w DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 18.03.08, 18:58 Praca ok, mogę to powiedzieć z czystym sumieniem po kilku m-cach w db kredyt. Też miałam obawy, ale się zdecydowałam i nie żałowałam ani przez chwilę. Plany do wyrobienia (chociaż wiadomo miesiące są różne). Polecam! Co do wynagrodzeń: -doradca do 3000 brutto -zastępca do 4000 brutto -kierownik do 6000 brutto Premie zależne od stanowiska, ale przy wykonaniu planu nawet druga podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytanie Opiekun Klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 23:14 A czy orientujecie się w kwestii wynagrodzenia na stanowisku "Opiekun Klienta"? Mam niebawem rozmowę kwalifikacyjną, a zmiana pracy (w innej branży) byłaby dla mnie korzystna dopiero przy 2400-2500 zł netto. Jak to jest z tymi premiami za realizację planów?? Będę wdzięczna za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: DB Kredyt IP: 193.201.167.* 19.03.08, 12:28 Jak kazdy ma swoje biurko ??? Ja ja pracowałam to w kazdym oddziale bylo o jedno biurko mniej niz doradcow . Wiec jedna os nie ma gdzie siedziec. Wiec nie kazdy ma swoje biurko. Pisz prawde. Ludzie zaptajcie sie doradcow z DB kredyt a nie kierownikow. Oni to nie maja na co narzekac, ale doradcy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: DB Kredyt IP: 129.35.231.* 19.03.08, 12:53 są oddziały w których są 3 biurka ale w większości biurek jest 4 wiec każdy pracownik ma swoje biurko. a premie dla doradcy to 1100 brutto za 100% a nie 1500... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Re: DB Kredyt IP: *.182.133.78.cable.morena.jarsat.pl 19.03.08, 17:24 ja bylam dzisiaj na rozmowie... bylo bardzo przyjemnie :) jutro ide na 2etap :) i jezeli byliby zainteresowani to chetnie sie zgodze na wspolprace... wiem ze maja 1samochod na 2osoby... a co do kasy to mam nadzieje ze mniej niz 2500brutoo nie bedzie.. chcoiaz krzyknelam wiecej... pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PBS Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 24.02.09, 20:42 Kimono nie wiem gdzie Ty pracowałeś,ale chyba nie w PBSie, jakieś wierutne kłamstwa wypisujesz,a z reżimem to się chyba jeszcze nie spotkałeś. Prawda jest taka, że jest nacisk na plany i to zrozumiałe bo każdy na tym najwięcej zarabia, a jeśli Ty byleś totalna sierota to pewnie dlatego siadziałes jak mysz pod miotła żeby w oczy sie nie rzucać i nie zostać wylanym. A kawy to ja nie wiem jakie ilości wypijasz skoro Ci się na normalnym,tradycyjnym biurku nie może zmieścić. A jesli chodzi o papier to nie pietam żebym kiedykolwiek z własnej kieszeni wykładała na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z-ca KierownikaDB Re: DB Kredyt IP: *.icpnet.pl 04.04.08, 19:48 Buachachachacha...Ty chyba z konkurencji jesteś że takie bzdury wypisujesz...Szkoda czytać ale pośmiać się można. Nie masz pojęcia o pracy dla dużej korporacji a jeśli praca dla Ciebie to siedzenie na 4 literach i picie kawki to zatrudnij się w biurze kredytowym za 700 zł. Total rotfl z Twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 19.03.08, 19:59 Od 1 marca była podwyzka progów premiowych i przy 100% dla doradcy jest teraz 1500 brutto i progi są co 5%wykonania to wiecej premii, a przedtem były co 10% wykonania. Db-kredyt powstał w lutym 2007 i wtedy faktycznie w oddziałach były trzy biurka dla 4 osobowej załogi. Od lipca wszystkie otwierane oddziały mają juz taka ilość biurek ilu jest pracowników w oddziale. Czy tak trudno jest jechać do 2-3 oddziałów db-kredyt i zobaczyć na własne oczy co i jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 20.03.08, 09:20 bzdura, progi premiowe zmieniły się ale o ile dobrze pamiętam od 130%, za 100% dla doradcy dalej jest 1100 zł brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrozik Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 15:26 "Miki" to zapewne osoba z działu kadr db. Nikt z personelu db nie ma siły na wypisywanie tekstów pochwalnych na temat tego "banku", są zajęci poszukiwaniem klientów na "atrakcyjne" produkty. Tak więc daruj sobie te teksty. Powiem wam, jak wygląda rekrutacja: są wytyczne wewnętrzne, aby permanentnie prowadzić selekcję kandydatów bez istnienia aktualnej potrzeby. Ci potencjalni ludzie mają stanowić zapas. Tak to właściwe słowo. Rekrutacja trwa wiele miesięcy,w z czym stale są na stanie banku potencjalni następcy obecnych pracowników. Ktoś wyleci, wtedy wstawia się koło zapasowe. Bank nie otwiera nowych oddziałów od wielu miesięcy, ale stale rekrutuje pod przykrywką rzekomego planu rozwijania sieci sprzedaży (3 lub 4 etapy na przestrzeni 3-5 m-cy). Szkoda czasu (urlopu), radzę rozejrzeć się za innym pracodawcom. Kto nie wierzy, przekona się na własnej skórze. Ps. zarobki: doradca: 950 netto, premia (jak ją zobaczy): 350-400 netto, z-pca: 1300 netto, premia (j.w.): 150-200 netto, kierownik: 1800 netto, premia: 350-500 netto (j.w.). Pozdrawiam, życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki do mrozik IP: 80.54.174.* 20.03.08, 20:38 oj mrozik mrozik ciebie nawet do zapasu nie przyjęli... Do konca tego roku będzie 120 oddziałów na razie jest 75. Pojęcia zielonego nie masz ale wypisujesz. Racja ja zachwalać nie będę bo jak będzie za duzy ten zapas pracowników i jeszcze ja im sie znudzę...:-) Wypisujcie sobie co chcecie ja pracuję i nie narzekam a kasę zarabiam duzo fajniejszą niż kolezanki z branzy w konkurencyjnych bankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan mrozik'a Re: do mrozik IP: *.ae.katowice.pl 27.03.08, 12:31 Do "Miki" - żałosna jesteś skoro po pracy siedzisz jeszcze na necie i chwalisz swego chleobodawcę. Co do DB to firma nieźle mobbinguje skoro kierownicy i doradcy uciekają do innych firm, a o bankach nie chcą słyszeć ani słowa. Fakt, że jedna panna dała i awansowała, ale na miesiąc, bo na jej miejsce znalazła się kolejna chętna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simp Re: do mrozik IP: *.chello.pl 27.03.08, 20:32 hmm, to może kolega mrozik pochawali się czym się zajmuje ? co robi tak wspaniałego, że krytykuje innego pracodacę ? a może to tylko taka natura Polaka, który z zasady jest zawistny bo jak on nie to inni też nie. Oczywiście odpisze na tego posta elokwentnie i będzie bronił swoich racji, a pisanie zajmie mu dwie godziny bo będzie szukał po wszystkich słownikach, ale cóż tak to już bywa w naszym kraju (a specjalnie popełniam kilka błędów, żeby było od czego zacząć). Życzę powodzenia i trzymam kciuki za tzw. "złotego pracodawcę", który zapłaci 20 tyś pln, da samochód służbowy i pozwoli na pracę w wolnej chwili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: do mrozik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 13:27 pensja: 7000 brutto plus prowizja 18 - 25000 brutto (miesięcznie) plus samochód bez limitu kilometrów plus komórka 200 brutto plus 2 wyjazdy integracyjne w kraju plus wakacje letnie lub zimowe (do wyboru)dla dwóch osób w kraju plus prywatna opieka medyczna (abonament miesięczny 400 brutto) plus laptop po 2 latach do odkupienia za 1,22 brutto plus dowody wdzięczności... Pracodawca to jeden z dystrybutorów alkoholi. Razem znacznie więcej niż 30000 pln neto/m-c. Pracuję tu od 4 lat i tylko raz miałem propozycję zmiany pracy za 4000 brutto plus 1000 brutto premii plus telefon z 60 pln brutto limitu /m-c, oczywiście uśmiałem się i serdecznie podziękowałem. Mrozik ty chyba jesteś z branży,znam jednego kolesia o takiej ksywie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena [...] IP: *.ae.katowice.pl 31.03.08, 12:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek S. [...] IP: *.ae.katowice.pl 31.03.08, 12:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanplaneta3 Re: do mrozik 31.03.08, 19:48 Bzdety wypisujecie. Nie mylcie pośredników, współpracowników, firm pośrednictwa pracujących dla Deutsche z db kredyt, który jest z grupy Deutsche Banku. Zarobki niezłe (doradcy od 2300 brutto podstawy plus premia już od 100% około 1100 br.). ZAKAZ telemarketingu, normalne zasady pracy, plany na oddział, a nie indywidualny wyścig szczurów. Fajna atmosfera i szansa na awanse dla najlepszych, bo struktury sie budują. W tym roku otwarcie 60 nowych oddziałów. Pracuję od pół roku jako doradca i nie narzekam. Wyciągam 3tys. na czysto. Zapraszam do naszego grona. Poszukajcie w swojej okolicy placówek i sami się przekonajcie jak to wygląda od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: getme Re: do mrozik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 09:44 A jak jest z umowami? Czy jak się przechodzi z innego banku (na stanowisko kierownicze), to można wynegocjować umowę na stałe od razu? Mi wstępnie powiedzieli, że umowa na 3 mies., a potem dopiero na czas nieokreślony. Dzięki za info... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 21.03.08, 14:03 Czesc. Bylem ostatnio na rozmowie rekrutacyjnej na kierownika zespolu. Czy ktos wie ile jest takich etapow rekrutacji i czy ciezko jest sie do tej firmy dostac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fili Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 21.03.08, 15:16 ja bylem na wszystkich 3 etapach. 1 etap to ludzie z KIT 2 i 3 etap to ludzie z banku. Nie wiem czy cieżko sie dostać poprostu trzeba im się spodobać. Wlaśnie z niecierpliwością czekam na telefon od banku bo mieli sie ze mna skontaktować po ostatnim etapie w ciągu dwóch tygodni i dać znać czy chcą mnie zatrudnić a 2 tygodnie mineły we wtorek więc troszkę się niecierpliwię i nie wiem co robić bo mam oferte pracy w innym banku. Wcześniej po każdym etapie mówili że sie odezwą do miesiąca i po ok 2-3 tygodniach dostawałem telefon z zaproszeniem na kolejny etap. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacepr Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 21.03.08, 15:41 Do miesiaca trzeba czekac za odpowiedzia to bardzo długo. w tym czasie mozna miec juz inne obcje. A wiesz cos na temat finansow. Ile daja podstawy itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: DB Kredyt IP: 83.2.104.* 01.05.08, 15:16 hej napiszcie proszę co czeka na mnie w 3 etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zażenowany Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 11:47 na tym forum panuje CENZURA, ZOBACZCIE ILE KOMENTARZY USUNIĘTO. WOLNOŚĆ SŁOWA HMMM....czy propaganda ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEZNAJOMY Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 07.05.08, 19:26 I co odezwali sie do Ciebie ?? bo ja też czekam i już miesiąc minłął a tu cisza. Proszę o info. Bo nie wiem czy nie są mną zainteresowani czy też trwają tak długo przygotowania zanim otworzą placówkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 08.05.08, 08:17 Ja też się niecierpliwiłem ale po 5 tygodniach zadzwonili więc czekaj cierpliwie tak czy siak zadzwonią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEZNAJOMY Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 09.05.08, 08:13 ok, dziękuję za info, ale ja już czekam z 7 tygodni:(. Startowałem na kierownika oddziału i jestem po 3 etapie a mieli się odezwac po 3 tygodniach!!Nie wiem czy to dobrze, że aż tak zwlekają. A Ty czekałeś przez 5 tygodni i co udało Ci się?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 09:43 tak udało mi się i tez sie niecierpliwilem bo wolalbym wiedziec co i jak i juz zbieralem sie do tego zeby do nich zadzwonic i powiedziec ze sa nie slowni a tu akurat dostałem telefon z informacja ze chciliby mnie zatrudnic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIECIERPLIWY Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 21.05.08, 06:40 I CO FIFLI ODEZWALI SIE JUZ DO CIEBIE PO 3 ETAPIE, KIEDYŚ PISAŁEŚ, ŻE Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA TELEFON CZEKASZ????!!!!!!BO JA TEŻ CZEKAM, I NIE WIEM DLACZEGO SA TACY NIESŁOWNI-TYLKO CISZA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desirek Re: DB Kredyt IP: 129.35.231.* 01.04.08, 16:25 takich bzdur w życiu nie czytałem; nie wiem kto zgodziłby się w ogóle pracowac za takie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOLDI Re: DB Kredyt IP: *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 22.03.08, 01:13 Witam! Mam ofertę pracy w db kredyt na stanowisku: Przedstawiciel Handlowy ds. Sprzedaży Produktów Bankowych. Proponują mi w pierwszych 2 miesiącach 1400 brutto podstawy, kom i takie tam, ale plan z tego co wiem ma każdy pracownik z osobna (odpowiednio 30,70,120tyś zł) czy taki plan jest osiągalny???? Zostałem już poinformowany, że praca jest na zasadzie telemarketingu, ale ile tak naprawdę można wyciągnąć na tym stanowisku???? Waham się czy przyjąć ofertę, najwyżej po 2 miesiącach zrezygnuje (chyba że będę musiał podpisać „lojalke” za szkolenie)ale mam nadzieję że będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 22.03.08, 20:22 Ale do db-kredyt czy do deutsche Banku PBC? Jeśli do db to akurat to stanowisko jest bardzo gó..a...ne. jeśli do db to do oddziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOLDI Re: DB Kredyt IP: *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 23.03.08, 00:19 No właśnie do db kredyt... czyli co stanowisko nie za bardzo???? Ale chyba spróbuje swoich sił, najwyżej zrezygnuję... Jak myślisz wziąć tą prace czy sobie odpuścić i szukać czegoś lepszego????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Re: DB Kredyt IP: *.182.133.78.cable.morena.jarsat.pl 26.03.08, 16:56 ja tez sie zastanawiam czy przyjac te prace czy nie... niedlugo ide na 3etap... rozmowa dotycz. kasy... i obawaim sie jednak ze zaproponuja cienizne... a ze teraz mam 3tys brutto... najprawdopodobniej nie zmienie... a szkoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nolka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 22:16 Cześć, też dzisiaj byłam na rozmowie rekrutacyjnej I etap stanowisko kierownicze do jednego z oddziałów w Warszawie. Powiedziałam że moje oczekiwania finansowe to min 6000 brutto. Osoba która prowadziła rozmowę rekrutacyjną nie skomentowała moich oczekiwań dotyczących wynagrodzenia. Miała za to moje CV i zastanawiam się nadal jak trafiło w jej ręce - podobno to rekrutacja z polecenia czyli zostałam zarekomendowana przez osobe z która już wcześńiej pracowałam w innym banku. Zastanawiam się jak wyglądają dwa następne etapy rozmowy. Czytam ten wątek od początku i zastanawiam się o co tu chodzi . Na rozmowie zostałam poinformowana że w ty samym czasie powstało db należace do deutche i inna firma pod tą samą nazwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 31.03.08, 20:07 Wstrzeliłas sie w widełki, tylko przy nastepnych etapach obstawaj przy swojej stawce. Będą robic wrażenie ze za dużo powiedziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 21:30 dzięki, w niektórych bankach dają tyle na stanowisku doradcy- przynajmiej w moim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 31.03.08, 21:45 No to jak masz tyle jako doradca to raczej nie idz do db. Zmienia się dla kasy głównie wiec skoro tyle masz to nie zmieniaj. Ja w poprzednim banku na tym stanowisku miałem 4200 brutto bo 3 podwyzkach wiec mnie sie opłaciło przejść. A który to bank jesli wolno zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: getme Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 16:02 właśnie jestem po trzeciej rozmowie rekrutacyjnej. przebiegałą w miłej atmosferze (z dyr. region. i personalną). mam pytanie: czy placówka db kredyt ma do dyspozycji samochód służbowy? bo dzisiaj się dowiedziałam, że nie, tylko ryczałt na paliwo do samochodu prywatnego. a na wcześniejszych rozmowach była mowa o samochodzie służbowym do dyspozycji. proszę o info... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 02.04.08, 22:26 Placówka db nie ma do dyspozycji samochodu. Jedynie ryczałt i to niewielki. Ale ja nie wychodzę w teren wogóle to w zasadzie ten ryczałt mi wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: getme Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 10:36 jaka jest premia dla kierownika za wyrobienie planu 100 %??? czy plany są duże...jakiego rzędu na miesiąc??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki do getme IP: *.gprs.plus.pl 05.04.08, 18:19 Nie podam ci kwoty premii ani wysokości planów na forum bo to jednak dość poufne sprawy firmy, co innego podstawa a co innego premie nawet moi doradcy nie wiedzą ile dostaje premii. Jak chcesz to napisz na mojego gazetowego meila mikado82@gazeta.pl i pogadamy- jeśli naprawde chcesz sie coś dowiedzieć i zastanawiasz nad ta praca. Na forum nie ma sensu gadac ile ludzi tyle opinii. Mało obiektywne wypowiedzi. Dużo zalezy od wielkości miasta w którym sie pracuje i ogromnie duzo zalezy od przełozonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _sk Re: do getme IP: 80.48.4.* 07.10.08, 07:01 Wita, pozwoliłam sobie do ciebie napisać ponieważ przeglądam forum i myślę, że może ty poważnie udzielisz mi kilka informacji. Z góry bardzo proszę o informacje na temat pracy w db kredyt, atmosfera w banku, system motywacyjny, wynagrodzenia i czy produkty są sprzedawalne? Obecnie pracuję jako doradca w polbanku i sobie chwalę, podstawa taka jak chciałam i plany spokojnie do wyrobienia, a tu pewnego dnia tel z db kredyt i teraz sama nie wiem co zrobić:-( Będę za kilka dni szła na drugi etap rozmowy na stanowisko z-ca kierownika, czy warto? Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna na tym etapie i na te stanowisko? Bardzo proszę o inf ponieważ nie wiem czy warto.., jedynie to stanowisko pracy jest wyższe, zawsze to jakiś krok do przodu, ale nie znam tego banku ani osób tam pracujących, w moim mieście też nie ma jeszzce oddziałów więc nie mam jak sprawdzić, dlatego z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam ziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie mogę Re: DB Kredyt IP: *.centertel.pl 10.07.08, 10:17 Bardzo gó..ane? A pracowałeś tam czy Cię boli konkurencja która wykasza Ci klientów i ledwo zipiesz z planem. Porozmawiaj z pracownikami a nie pisz farmazonów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELA Re: DB Kredyt IP: *.ib.tcz.pl 04.04.08, 18:02 BYŁAM NA DRUGIM ETAPIE NA STANOWISKU KIEROWNIKA ODDZIAŁU POWIEDZIAŁAM IM, ŻE ZARABIAM 5.2OO NIE CHCIAŁABYM STRACIĆ. CZY ABY TAKA KWOTA MNIE NIE DYSWALIFIKUJE???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z-ca KierownikaDB do ELA IP: *.icpnet.pl 04.04.08, 20:23 Ela masz tyle brutto czy netto? Bo jak brutto to możesz tu trochę zawalczyć, jak netto to szkoda Twojego czasu :-) aż tak dobrze nie płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: do ELA IP: *.gprs.plus.pl 04.04.08, 22:23 zgadzam sie z Zastępca Kierownika;-) dokładnie tak;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: do ELA IP: *.sta.vectranet.pl 07.04.08, 20:17 słyszałem że dobrze płaca , ale ile w tym prawdy to sam diabeł wie, wiem jak trzeba zasuwać w baku i walczyc o kazdego klienta, idę na rozmowę na stanowisko kierownicze i kwotę którą chciałbym dostac to min 6000 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: do ELA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 20:37 Troszkę to nie jasności. Jedni mowią o placowce inni o doradcach db kredyt. Ja pracuje jako doradce od jakiegoś czasu. i Sporo osób z Was się myli co do wynagrodzenia i warunków. Wcześniej pracowałem w innym banku i wynagrodzenie jakie tutaj mam jest ciekawsze niż piszecie. Jeżeli ktoś ma zamiar siedzieć przez 8 godzin i popijać kawkę to na pewno nie będzie zadowolony, ale co może chcieć za takie siedzenie. Ktoś wspominał o przerwach, powiem tak jestem nałogowcem i co pół godziny idę sobie zapalić a i tak spokojnie plan ze spora nawiązką wyrabiam. A za to naprawdę dobre pieniadze można wyrobić. I tak na marginesie co do samochodów, jak zaczynałem pracowac to po tygodniu pracy dostałem samochód, a i karta paliwowa jest niczego sobie. Na wyjazdy mi wystarcza a prywatnie czasem tylko ze sowich tankuje. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: do ELA IP: *.skynet.net.pl 08.04.08, 17:27 450zł to niczego sobie karta? No wybacz, ale 5 samochodów na 10 (a nawet więcej) osób, gdzie od każdego wymaga się zrealizowania planu sprzedażowego przy takiej ilości paliwa, to mocne nieporozumienie... Przychodzi połowa miesiąca, a kierownicy każą jeździć za swoje, a na zwrot z faktury można czekać grubo ponad miesiąc. Jak już jesteśmy przy "narzędziach pracy", to warto dodać, że na tą samą ilość osób jak pisałem powyżej jest 1 (słownie: jeden!) komputer. Niestety praca jako doradca DB nie jest szczytem marzeń... Oczywiście nie wykluczam tego, że są również jakieś plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: why Re: do ELA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 00:07 niewykluczasz plusow?? Jezuuu kochany a jakie sa plusy jesli jest jeden komputer na okolo 10 osob i 5 samochodow z czego 3 maja osoby ktore wyrobia plany a reszta na wyjazdy do klienta za 450 pln miesiecznie, jakie plusy jesli po 2 tygodniach jezdzisz za swoje a faktury to legenda, dostaniesz albo nie zwrot i to po 2 miesiach, plusy o Boze jeden faks, zawsze brak papieru i tonera w drukarce, jeszcze jakies plusy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: do ELA IP: *.skynet.net.pl 09.04.08, 07:21 Tak, świadomie napisałem o plusach... Dobra atmosfera między pracownikami moim zdaniem zawsze jest jakimś plusem. BTW, nie wiem czemu, ale mam wrażenie jakbyśmy pisali o tym samym zespole... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: why Re: do ELA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 20:59 hmmm... o tym samym zespole ... jesli o tym samym to atmosfera w nim jest zajebista, nie wiem jak cie naprowadzic na ten zespol hmm... pilka z zszywek i dlugopisy w faksie mowi ci to cos ?? chyba jakos wiem z kim rozmawiam , Sadamie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: do ELA IP: *.skynet.net.pl 09.04.08, 21:22 I właśnie tym miłym akcentem zakończmy, żeby nie powiedzieć za dużo... ;] Buziaczki i do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: why Re: do ELA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:33 o fuck sadam ty cholero jedna . . . do jutra ale pompa heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki do why IP: 80.54.174.* 10.04.08, 21:49 no tak tylko że wy nie mówicie o db-kredyt Deutsche Banku PBC SA, nie piszecie o oddziałach wariaci, ale weoło macie w pracy pozazdrościć. 10osób przy jednym komputerze? Co mozna robić w 10 na jednym kompie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sADAMhujSAM Re: do why IP: *.skynet.net.pl 10.04.08, 22:15 Jeden siedzi i przegląda naszą klase, pięcioro innych czeka na swoją kolej pod pozorem zrobienia bazy klientów (samych "ubezpieczonych osiemdziesiątek"), a pozostali (cała wesoła czwórka) gra w państwa-miasta. Co robi kierownik w tym czasie? Gdybym napisał, to by było już zbyt zdradliwe, a i tak już zbyt dużo napisałem nt. naszego sukcesu i efektywnego zarządzania zespołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: why Re: do why IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 20:58 o nie nie sadamie nie zgodze sie z toba !! faktem jest ze jedna osoba przeglada nasza klase pod pozorem robienia bazy i ze reszta czeka na swoja kolej ale ta reszta to 4 a nie 5 osob bo ta "najstarsza jedyneczka" najczesciej jest na papierosie albo gdzies na miescie :D:D:D a co do gry w panstwa i miasta i wesolej czworki to uwazam ze najwyzszy czas zmienic gre i pograc w zbijaka :D:D:D jesli natomiast chodzi o kierownika to hmm... czy on czuwa hmm... wydaje mi sie ze bardziej probuje w koncu dojsc tak naprawde o co chodzi w tych kredytach i z czym to sie je bo najmniej z nas wszystkich czaji o co chodzi :D:D:D a i zapomnialem o naszych przerwach na koniec wspomniec ktore sa po prostu na calej linii najlepsze ze wszystkich i trwaja wiecznosc w koncu dwa razy po 5 minut i 45 minut na obiadek to wyczyn kierownictwa, nieliczac tego ze jak wracamy od klienta o 20:00 do domku bo klient byl w suwalkach czy w krakowie to i tak mamy liczony 8 godzinny czas pracy i najgorsze chyba ze wszystkiego jesli jedziemy z kims z pracy i on siedzi z nami w tym samochodzie to niech lepiej uwaza bo ubezpieczenie najprawdopodobniej go nie obejmie ( to taki przyklad z autopsji zeby nie bylo ze sciemniam). jest zabawnie to fakt i to po maksie ale ta atmosfere ta dobra oczywiscie tworza jedynie pracownicy zwykli doradcy ktorzy nie chca zamieniac tego odzialu w oboz pracy i wiaza koniec z koncem dostajac co miesiac zapomogi zamiast wyplat serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia w poniedzialek na obiad kebab :D:D mam nadzieje ze sam na niego nie pojde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: do ELA IP: *.eranet.pl 11.04.08, 23:06 ok, duzo tu poczytalam o zarobkach w DB, więc obraz tego wszystkiego mam.Obecnie jestem trenerem w jednym z przodujących banków (też korporacja )... no i szukam zmian. Czy ktoś wie ile zarobić może trener , caucher itp. czekam na odp.czy ktos ma kontakt z Zespołem szkoleń w DB czy coś takiego i czy ktos może określic jak tam wygladaą szkolenia???to dla mnie ważne. z góry dziękuję. pozdrawiam:- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STAL Re: do ELA IP: 217.98.12.* 14.04.08, 09:07 co możecie powiedzieć o db kredyt jako pracodawcy? czy jest to firma w której jest duza rotacja pracowników czy może jest to firma gdzie można liczyć na pewne zatrudnienie? Jaka jest atmosfera pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wito Re: do ELA IP: *.ae.katowice.pl 15.04.08, 11:28 Moja koleżanka była na ich etapach. Kiszka, rekrutacja długotrwała, a rekrutujący niezbyt błyskotliwi, tak jakby była to ich pierwsza rekrutacja i nie znali specyfiki branży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stal Re: do ELA IP: 217.98.12.* 15.04.08, 12:00 co możecie powiedzieć o db kredyt jako pracodawcy? czy jest to firma w której jest duza rotacja pracowników czy może jest to firma gdzie można liczyć na pewne zatrudnienie? Jaka jest atmosfera pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do ELA IP: *.ae.katowice.pl 16.04.08, 11:47 Jak widzisz kilka komentarzy zostało usuniętychz forum, pewnie były zbyt krytyczne, a ta krytyka nie była konstruktywna. U nas na uczelni ten bank nie ma dobrej opinii. Kilka osób ma znajomych, którzy tam kiedyś pracowali i sami się zwolnili. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado82 mm 16.04.08, 20:00 jak mogli "kiedyś" tam pracować jak ten bank funkcjonuje zaledwie rok na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zioom Re: mm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 22:48 jezuuu kiedys czyli pewnie na poczatku jakos w lipcu / sierpniu, przeciez 8 miesiecy to masa czasu jeszcze w jednym banku :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel Re: mm IP: *.ae.katowice.pl 22.04.08, 17:02 tak, tak od momentu rozpoczęcia szkolenia w zw. z otwarciem pierwszych oddziałów minął grubo ponad rok czasu. Aby poznać bank nie trzeba w nim stracić kilku klat życia, bo to dobre dla ofiar. A propos rekrutacji, to radzę uważać, bo do faceta mojej kumpeli wydzwania jakaś wariatka z banku, na którą natknął się w trakcie rekrutacji. Dzwoni do niego z domowego numeru, zapewne się w nim zakochała. Ja tam nigdy nie mam zamiaru pracować jako telemarketerka za psie pieniądze z przekonaniem o pseudo rozwoju i pseudo wynagrodzeniu dla Niemca. Odpowiedz Link Zgłoś
karioka74 jaka prawda? Świeżo po rozmowie rekrutacyjnej 24.04.08, 21:25 Wiec jak jest naprawdę z tą firmą? Szukam lepszej pracy niż mam i nie chcę zamienić siekierki na kijek. Po przeczytaniu poprzedników mam wrażenie, że pani z która rozmawiałam "ściemniła" na temat wysokości przeciętnej pensji.Rejon Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOLDI Re: jaka prawda? Świeżo po rozmowie rekrutacyjnej IP: *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 24.04.08, 22:35 Jakie stanowisko???? Doradca (przedstawiciel handlowy)????jeśli tak to sobie odpuść podstawa 1400 brutto, a żeby zarobić coś więcej to trzeba mieć mega farta. Praca polega na telemarketingu i co najważniejsze bazę klientów musisz sobie sama zrobić.... Cała polska jest obdzwoniona, a ofert jest mało konkurencyjna. masz do zaproponowania 2 produkty(gotówka i konsola), a „profile” i tak mają lepsze warunki u konkurencji.... Co do warunków pracy to powiem tyle: 2 komputery na 21 osób, komórka z limitem 500 minut (wewnątrz firmy za free), telefon stacjonarny – 14 sztuk na 21 osób, auta- 5 sztuk na 10 osób limit 450 zł na auto miesięcznie. Ja już szukam innej pracy. Mam nadzieję, że szybko coś znajdę... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karioka74 Re: jaka prawda? Świeżo po rozmowie rekrutacyjnej 25.04.08, 06:40 dzięki za info. Informacja bardzo cenna dla mnie .Nie będę się w to pakować. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki do karioka74 IP: 83.2.141.* 25.04.08, 18:01 Przecież oni nie piszą ci o tym db-kredyt. Skoro tam rekrutujesz sie to idz do oddziału i zobacz ze tam pracuja 4 osoby i kazda ma swój komputer i telefon na biurku. Idz zobacz jak wyglada oddział ilu pracowników i co i jak. Słuchasz głupich opinii i na tej podstawie chcesz podejmowć decyzje? Skoro tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: mm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 20:16 Z całą stanowczością mówię Ci że mogli !!! Jak? Ludzie uciekają stąd po miesiącu. Na ich miejsce szuka się kolejnych "ofiar". I tak w kółko. Wieczna rekrutacja, wieczne mydlenie oczu i jeden wielki TELEMARKETING Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabor Re: mm IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.08, 10:17 Eee głupoty wypisujecie, można bardzo sensownie zarobić (ja wyciągam 4-kę miesięcznie), a i jeszcze w nagrodę na wycieczkę polecieć na Majorkę. Ale to fakt, lenie zwalniają się po miesiącu;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: mm IP: 80.54.174.* 02.05.08, 20:20 W kwietniu zarobiłam 9 tyś netto. Za siedzenie w 10 osób przed jednym komputerem tyle na pewno by nie zapłacili. Najwięcej narzekają ci co ich zwolniono po paru miesiącach. W nosie mam co kto mysli o tym banku. Ja pracuje atmosfera jest fajna, kasa też i nie narzekam. Mam dwadzieściakilka lat-zarabiam niezła kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zioom Re: mm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 11:21 9 tysi netto mowisz , hmm... fajnie a w jakim miescie ?? dodam tylko ze dla tych ktorzy siedza w temacie jest to do sprawdzenia, kazdy z nas ma jeszcze jakis znajomych ktorzy pracuja w DB, i mowie tutaj ja przynajmniej o db jako sprzedaz ta telemarketingowa czyli w tych pomieszczeniach przy telefonie, komputerze, albo faksie, a nie w oddziale przy swoim biureczku gdzie jest 4 do 5 osob, zebysmy sie zrozumieli dobrze, napisz w jakim miescie wyciagnelas w taki sposob 9 tysi netto bo nie chce mi sie wierzyc, no wybacz ps.a jesli chodzi o majorke to przeczytajcie regulamin, tam jest jak walek napisane ze to jest dla kierownikow i slowa nie ma o zwyklych pracownikach, choc moze sie to zmienilo, jesli tak to i tak nie macie szans, bo wycieczke i tak zgarnie JOZIN - dla niego serdeczne podrooo :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki zioom IP: *.gprs.plus.pl 04.05.08, 23:58 Nie no to ja mowie o oddziale db-kredyt Deutsche Banku czyli o oddziale gdzie jest 4 pracowników, są 4 biurka 4 komputery , 4telefony i 1 faks i gdzie normalnie się pracuje - przychodza ludzie biora kredyt (bo innych produktów nie ma) gdzie owszem dzwoni się do ludzi ale nie można powiedzieć żeby to był jakiś szeroko zakrojony telemarkating bo sprzedaje sie ludziom którzy przyją a nie prze telefon. To ja w takim oddziale tyle zarobiłam. Ja nic nie wiem o tym oddziale db-telemarketingu. I jest to jedno z dużych miast w Polsce, żeby była jasność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommsky Re: miki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 12:11 czego mogę spodziewać się na trzeciej rozmowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zioom Re: miki IP: *.nordeabank.pl 07.05.08, 13:51 w oddziale czy w db telemarketing bo tam takiej niema :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: miki IP: *.rtk.net.pl 10.05.08, 11:45 Czy ktoś mi napisze jak wyglądała jego trzecia rozmowa do oddziału DB Kredyt???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: miki IP: 83.2.141.* 11.05.08, 12:18 Normalnie wyglada tak samo jak poprzednie tylko znowu z innymi ludźmi-psycholog i dyrektor główny najczesciej jest na 3 rozmowie. A tak to normalnie nie ma jakichś wycudowanych testów czy czegos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli zuzia gdzie sie odbywa wstepne szkolenie db kredyt ? IP: *.gprs.plus.pl 07.07.08, 20:37 rosze o info dotyczace miescowosci gdzie odbywaja sie wstepne szkolenia dla przyszlych pracownikow db kredyt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: zioom IP: *.chello.pl 12.05.08, 20:15 hejka, kto mi powie ile się czeka na decyzje od banku po 3 etapie na kierownika? Ile kto czekał. Będę wdzięczna za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabor Re: mm IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.08, 12:39 Majorka i Turcja też dla Doradców, ja lecę do Turcji, nie wiem kto na tej Majorce wyląduje szczęściarz jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
pit-66 Re: mm 16.05.08, 23:56 Miała szczęście i tyle.. bo to praca dla szczęściarzy i tych co ..... Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-pingwin Re: DB Kredyt 13.05.08, 20:15 Wyszukiwarka kredytów mieszkaniowych www.partnerskieprogramy.pl/wyszukiwarkakredytow.html porównanie kont osobistych. www.partnerskieprogramy.pl/kontaosobiste.html porównanie kart kredytowych www.partnerskieprogramy.pl/porownaniekartkredytowych.html Można sprawnie wybrać coś dla siebie bez konieczności płatnych konsultacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 83.2.141.* 13.05.08, 20:19 Ja czekałam 1 tydzien ale znam ludzi którzy czekali do 6 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
pit-66 Re: DB Kredyt 16.05.08, 23:52 Powiem tak że ta firma nie ma żadnego ładu i składu... pracują tam nie kompetentni ludzie... i inni doradcy z innych firm śmieją sie...ze tak powiem same wyrzutki tam pracują..równie te osoby mogłyby sprzedawać ciuchy na stadionie:-D Zero przeszkolenia itp zero selekcji no bo kto ma to zrobić jak te osoby co zatrudniają nie maja o tym pojęcia. O tej firmie każdy to powie kto tam pracował.. a tak wogóle ludzie i kierownicy tam pracują po układach ...każdy każdego obgaduje i nie ma jedności... już o przekrętach i rożnych kombinacjach nie wspomnę.w takiej firmie nie da sie zarabiać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki do pit-66 IP: *.gprs.plus.pl 18.05.08, 14:05 Masz manię spiskową wiesz:-D Przykro mi że cie nie przyjęli do tej pracy... cóz :-)) nie przejmuj się fakt ze to jeden z lepiej płacących banków na rynku ale cos znajdziesz zdąbędziesz doświadczenie to może Deutsche Bank db kredyt zaprosi cię w swoje szeregii:-) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pit-66 Re: do pit-66 19.05.08, 10:34 Ja jestem byłym pracownikiem...i mi ten bank w Gardle staje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: do pit-66 IP: *.chello.pl 19.05.08, 20:28 no to jak Ci w gardle staje to nie gadaj o nim więcej bo możesz się zaksztusić. Co za frustart. Może wyjedziesz na saksy, tam będzisz miał lepiej. Nie znam tego banku, ale się rozglądam i jak czytam takie rzeczy to mi się .... chce Odpowiedz Link Zgłoś
pit-66 Re: do pit-66 20.05.08, 11:05 Bo taka jest prawda i przestrzegam innych żeby w to bagno sie nie pchali..DB kredyt nie jest bankiem jest tylko agencja która...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: do pit-66 IP: *.gprs.plus.pl 20.05.08, 17:56 Ej pit-66 to ty nawet nie wiesz gdzie pracowałes. Nie bede cie teraz uświadamiac ze db-kredyt jest bankiem z grupy Deutsche Bank PBC bo skoro tam na szczescie nie pracujesz to snuj swoją opowieść dalej...:-)) ale przypał pracował i nie wie gdzie :-D Odpowiedz Link Zgłoś
pit-66 Re: do pit-66 22.05.08, 23:14 Ja wiem gdzie pracowałem ale jak nie wiesz pracowałeś dla Agencji która współpracuje z Deutsche Bankiem....Ta agencja jest sub partnerem.zresztą i tak jest polewa...Ja i moim doradcami śmiejemy sie z tej firmy....zresztą tez wiele sie słyszy od byłych pracowników..A ty sie ciesz ze jeszcze tam pracujesz ale na jak długo...pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktotam Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 21:11 w db zatrudniona jestem os samego poczatku... i jedno jest pewne... jak tylko możecie nie pakujcie sie w to... szukam innej pracy od dluzszego czasu... ale juz napewno nie w takim charakterze... mam dość dzwonienia do ludzi i wysłuchiwania że mam sie pier..., spier... i takie tam rózne - bo mają już dość naszych telefonów... kierownictwo?? jakie kierownictwo?- oni nie wiedzą co to znaczy kierować zespołem- oni są nauczeni wyciskać z ludzi ostatnie soki.. czy jesteś chory.. czy ktoś bliski ci umarł- to wszystko nie ważne- ważne jest abyś miał sprzedaż- przywoził wnioski, boli cię coś, źle się czujesz- co to kogo obchodzi- ty masz dzwonić i kredyty wydzwaniać, urlop?- he jak sobie zapracujesz to go masz a jak planu sprzedażowego nie będzie - nie zrealizujesz go -to o urlopie tez możecie pomarzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boks Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 22:00 bardzo dobrze powiedziane!!! i mam wrażenie ze wszyscy pracownicy tej firmy cały czas szukają pracy. w jednym się nie zgodzę, coś sie dzieje biorę wolne i nikt nie ma pretensji. ale reszta jak najbardziej najbardziejszejsza:)prawda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 80.54.174.* 19.05.08, 22:52 A w jakiej pracy się przejmują nastrojami pracowników???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 13:40 DB Kredyt to bank? Od kiedy? Wynalazki typu "Dobry Kredyt" "Chwilowka" czy "Provident" to tez sa banki? Sa polaczone z baza BIK-u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 21.05.08, 20:42 a ten z jakiej bajki się urwał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki do Menel IP: *.gprs.plus.pl 21.05.08, 21:04 Menel teraz sie wykazałeś...nieznajomoscią tematu:-)) Db-kredyt to bank jak najbardziej i to z jednej z najlepszych na swiecie grup finansowych Deutsche Bank i jest połączony z bazą BIK. Ty bys tam kredytu raczej nie dostał:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy czekam na telefon :((((((((((((((((((((( IP: *.chello.pl 22.05.08, 11:38 MIKI POWIEDZ jak to jest ze minęło ponad 2 miesiące po 3 etapie na kierownika placówki a oni się jeszcze do mnie nie odezwali . Nie wiem co mam myśleć!! czy jak oni nie są kimś zainteresowani to dają znać telefonicznie???????? PANI NA ROZMOWIE MNIE ZAPEWNIAŁA, ŻE NAWET JESLI BEDZIE DECYZJA NEGATYWNA-TEŻ DO MNIE ZADZWONIĄ!!!!TYLKO ILE MOŻNA CZEKAĆ ROK!!!!!! BEZ SENSU. WOGÓLE MIAŁ KTOŚ OD NICH TEL. Z DECYZJA NEGATYWNĄ ?? NIE WIEM O CO CHODZI?!!!!WKURZA MNIE TO BARDZO!! PISZCIE JAKIE MACIE W TEJ SPRAWIE DOŚWIADCZENIA! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki do niecierpliwy IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 00:14 Zadzwonia na pewno. Fakt ze czekasza bardzo długo. Prawdopodobnie terimin otwarcia twojej placówki się przesunał i dlatego. Słuchaj proponuję Ci zadzwonić do osoby rekrutujacej (masz nr bo sie wyświetla jak dzwonia) i zapytac na jakim etapie jest rekrutacja. To nie jest żle widziane -naorawde. Skoro sie denerwujesz zadzwoń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOLDI o pracy w DB IP: *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 24.05.08, 22:24 Ja już na szczęście mam nową pace, i traktuje DB jako życiową pomyłkę, jedyne co dobrze będę wspominał to kolegów z teamu. Pozdro. GOLDI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOLDI Re: do niecierpliwy/\ o pracy w db IP: *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 24.05.08, 22:29 Ja już na szczęście mam nową pace, i traktuje DB jako życiową pomyłkę, jedyne co dobrze będę wspominał to kolegów z teamu. Pozdro. GOLDI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 21.05.08, 20:41 oj szkoda mi Cię, ale z tego co piszesz to powinnaś się cieszyć że dali Ci szansę, bo jak od dłuższego czasu wysyłasz CV i nadal nic nie masz to świadczy o tym jakim jesteś pracownikiem - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pit-66 Re: DB Kredyt 22.05.08, 10:36 Właśnie że mam prace z normalnymi ludźmi i w normalnych warunkach i z tego sie ciesze.I wreszcie robie to co lubię.A nie jedna toaleta na tyle osób grupa na korytarzu i limity na paliwo.Ta firmę nawet nie stać na sprawdzenie przyszłych kredytobiorców nawet.I tak prędzej czy później upadnie:-D.POzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 11:17 Skoro to jest bank , to na poziomie Lukasa-nie obrazajac nikogo:)Co to za bank co specjalizuje sie w kredytach i ma taka dziwna nazwe. Nie oszukujcie sie-jestescie czyms w stylu centrum kredytowego-nie ma nawet co mowic o kredycie, ja bym nawet konta u was nie otworzyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 22.05.08, 12:51 hmm, powiem szczerze, że myślałem iż na tym forum jest szansa na prawdziwą, merytoryczną dyskusje, ale się pomyliłem dlatego ten wpis jest moim ostatnim. Jedna szuka pracy dla toalety, a drugi o wymownym nicku "menel" pisze o czymś o czym nie mabladego pojęcia. życzę powodzenia, moze w innym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
pit-66 Re: DB Kredyt 22.05.08, 23:07 Pisze właśnie jak jest a nie mydle oczu jakimiś zarobkami itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 22.05.08, 23:57 ja bym nawet konta u was nie > otworzyl... Menel ty wogóle nie znasz tematu-owszem nigdy w db-kredyt nie otworzysz konta bo my ...nie oferujemy kont:-D Tylko kredyty-robimy jedno i dobrze. Jest nas 4 w oddziale więc raczej kolejki ani do toalety ani gdziekolwiek indziej sie nie tworzą nawet do czajnika nie ma kolejaki...:-DDD. Skupamy sie wyłącznie na udzielaniu kredytów więc jęsli bardzo chcesz polecę ci jakis bank gdzie otworzysz konto bo przykro mi ale my sie tym nie zajmujemy.... Wogóle nie wiesz o jakim banku mówisz:-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RiTa Re: DB Kredyt IP: *.dlugoleka.sdi.tpnet.pl 24.05.08, 22:42 Ale z tymi kolejkami to chyba była mowa o agencjach PBS...(db bez obsługi na miejscu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 23:14 "Wogóle nie wiesz o jakim banku mówisz:-DDD" No wiec widzisz-DB Kredyt to nie jest bank-Deutsche Bank jak nazwa wskazuje jest bankiem. DK Kredyt to jakas za przeproszeniem popierdolka scisle nakierunkowana na kredyty-przykro mi. Przeczytajcie sobie definicje banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki doMenel IP: *.gprs.plus.pl 25.05.08, 10:03 No więc widzisz-DB-Kredyt to w rozwinieciu "Deutsche Bank - Kredyt" .Dziecko Deutsche Banku wyodrębnione do udzielania kredytów ludziom mniej zamoznym niz dotychczasowy klient Deutsche. Jak widaomo niebiskie oddziały Deutsche posiadają w ofercie wszystkie produkty bankowe (inwestycje, lokaty, leasing, hipoteka , kredyty) dedykowane głównie dla ludzi z wysokimi dochodami.Czerwone oddziały DB-Kredyt wyodrębniono do obsługi tego sektora ludzi którzy do tej pory nie byli obsługiwani przez Deutsche (czyli do mniej zamoznych lub wręcz o bardzo niskich dochodach) -w ofercie jest tylko kredyt gotówkowy i konsolidacyjny, jesli ktoś ma kase do zainwestowania bądz lokowania czy nawet chce otworzyć konto to zostanie obsłuzony w niebiskim oddziale nie ma potrzeby zeby powielac ta obsługe w nowych czerwonych oddziałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik15-Wrocła Re: DB Kredyt IP: 83.8.61.* 27.08.08, 11:59 witam wszystkich serdecznie, trzeba rozroznic dwie rzeczy:D sa nabory na doradce klienta ds. kredytow w placowkach i na przedtswiciela handlowego/ mobilnego doradce. nie wiem jakie sa warunki w placowkach, wiec nic nie napisze, ale jako przedstawiciel handlowy to po prostu poracha, wiecznie mobing, narzekania klientow, brak ogolnopolskiej bazy danych, czyli tzw. powilenaie klientow i wieczny lament z ich strony (grozby i zastraszania). Kierownicy i menadzerowie temow brak slow, jedynie co jest spoko to klimat miedzy ludzmi pracujacych pod jakims teamem i ludzmi pracujacych w takich miejscach. Jak ktos takie cos lubi to trzeba uzbroic sie w cierpliowsc i mocne nerwy :D Serdecznie pozdrawiam i zeby tutaj pracowac trzeba dwa razy dobrze to przemyslec. Przyznam tez z gory ze db kredyt nie ma tak wspanialych i konkurencyjnych warunkow, a tzw skoring klienta jest strasznie kiepski :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 00:02 Co > to za bank co specjalizuje sie w kredytach A bo widzisz kochany specjalizowac się w kredytach może tylko bank, firmy typu provident itp moga udzielac wyłącznie pożyczek. Ale dla ciebie pożyczka a kredyt to pewnie to samo-a jednak jest subtelna róznica. Poza tym zaden podmiot gospodarczy nie może pod grożba kary posługiwac sie słowem " bank" w nazwie jesli bankiem nie jest. A kazdy człowiek jest dorosły i w umowie wszystko jest napisane trzeba sie tylko wysilic i przeczytac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 24.11.08, 20:41 Człowieku o czym Ty piszesz,jak to nie stać na sprawdzenie przyszłych kredytobiorców??? Gdybyś był dobrze zorientowany to byś wiedział że pośrednicy nie maja dostępu do BIku tylko Banki!!!!! I to nie kwestie finansowe o tym decydują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 02.03.09, 14:19 W db kredyt pracowałam przez kilka miesięcy i jedyne co powiem to: żenada! Kadra tzw. kierownicza jest nieprofedsjonalna, ponadto jest to zgraja chamów, którzy swoich pracowników wyzywają (tzn soich pracowników), cały czas trzeba dzwonic i wciskac ludziom kit. kredyt jest bardzo drogi i nie oplacalny, do tego beznadziejne ubezpieczenia ktorek= kaza potencjalnym klientom wciskac. praca ta, to okłamywanie klientów. Zarobki- dramat. niecały 1000zł podstawy;/, premie sa tak skonstruowane zeby wyrobienie planu i jej dostanie było niemozlwe, ban np w ostatniej chwili odrzuca wniosek i caly miesiac pracy idzie na marne. Jest limit na paliwo 450zł- co jest smieszne bo jednym autem jezdzi kilka osób, na tel kom tz jest limit... kłamią, osukują mamią. ODRADZAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra rada Re: DB Kredyt IP: *.telpol.net.pl 03.03.09, 22:14 Jeżeli ktoś chce pracować w DB przez agencje, mianowicie w PBS to zdecydowanie odradzam. Wszystko co monia napisała jest prawdą. No może podstawa bo można wynegocjować. Atmosfera jest fatalna, przełożony tragedia. Często chamskie docinki ze strony przełożonego, brak szacunku dla kobiet. Kierownik to nie osoba która kieruje zespołem tylko osoba odpowiedzialna za dręczenie swojego pracownika. Jeżeli ktoś da się raz by po nim "jechano" to tak już zostanie... Można dużo tu pisać na ten temat.. JEŻELI CHODZI O PBS ODRADZAM!! Pozdrowienia dla Katowic;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi.. Re: DB Kredyt IP: *.21.pl 08.03.09, 14:07 pytanie do dobra rada Mam 3 etap w pbs i zastanawiam sie czy rzeczywiscie jest tak zle? prosze o info ..rozmowe mam w katowicach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra rada Re: DB Kredyt IP: *.telpol.net.pl 10.03.09, 21:42 zdecydowanie odradzam... Powiem tak: jak ja zaczynałem prace w PBSie były 2 zespoły było nas w biurze około 25 osób.. teraz jest 5 zespołów. Najlepsze jest to że z osob ktore wtedy pracowały zostały się 4. Przypominam jest teraz 5 zespołów! Więc teraz masz pogląd na tą firme. Tak naprawde wszystko zaczęło się sypać w maju. Ludzie po prostu nie pozwolili sobie na głupie gadanie i obrażanie... Zero profesjonalizmu ze strony przełożonych.... Zdecydowanie odradzam szkoda czasu i nerwów... uwierz wiem co pisze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzz Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 27.05.08, 16:55 ale mi się śmiać chce z was!!!!!!!! gadanie ze 8000zł mozna zarobić chyba nie o tym db rozmawiamy!!!!!!!!!!!!!!!rozmowy bedziecie mieć2 lub 3 to zalezy a to tylko dla picu tam ludzi potrzebują i kazdego przyjmą no chyba ze jakiego matoła?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex db Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 27.05.08, 17:16 pracowałem w db kredyt ponad rok - o rok za dużo, myślę... mówie tu o placówkach db kredyt nie o call center. wcale nie płacą duzo, przyjmą rzeczywiście każdego kto chce pracowac bo nie ma komu pracować niestety...(zwłaszcza w dużych miastach). wymyślają żeby łazić z ulotkami, ofertami po lekarzach, prawnikach i innych vipach a programu dla vipów nie ma więc śmiech na sali jak już taki"vip" przyjdzie spytać o specjalną ofertę a tu: oprocentowanie standard 20%. istna żenbada! kłamie się klientów strsznie zeby tylko wzieli ten cholernie drogi kredyt i to jeszcze z ubezpieczniem bo odetną ci premię. z premią też nie jest wesoło, możesz zrobić nawet 300% planu a nie dostać nic bo zrobiłeś jakiś błąd za który policzą ci max punktów i z premii nici. dodam że błędy każdy popelnia w każdym banku tylko inne banki dają czas i szanse naprawienia błędu, dosłania brakującego dokumentu itd a ten pseudo bank nie daje takiej szansy. papierologii w bród, tysiące raportów o tym samym, bo dyrektor nic nie robi, siedzi tylko na laptopie, nudzi mu się i wymyśla coraz to nowe raporty dla podniety chyba bo wszystkie sa o tym samym tylko w innym układzie. ok, firma daje dobry socjal: wode, kawe, herbate, ciastka i paluszki nawet, lokale wypasione ale klimatyzacji nawet nie ma i klienci zdychają z gorąca, nie mówiąc o biednych doradcach ocierających pot z czoła i udających że jest cudownie a wiatraczek 1 na 70m2 wystarcza w zupełności.. kierownicy oddziałów to zazwyczaj ludzie bardzo młodzi: 24-30 lat którzy po studiach od razu w większości byli kierownikami i nie mają pojęcia jak się pracuje, umieją tylko grzac tyłki w fotelach i wysyłać ochrzan że za mała naciągnąłeś klienta, że nie wziął ubezpiecznia itd.dodam że atmosfera panuje szorstka i sztuczna, nie lubię takiej, źle się w takiej pracuje, niby miło ale sztucznie... powiem szczerze ze nie polecam,rok się wymęczyłem. wcześniej również pracowałem w innym banku i skusili mnie do db podstawą, tylko wychodze dużo gorzej bo w tamtym banku od tego czasu były mega podwyżki, poza tym za wykoananie planów wypłacane są premie a nie za nieskazitelnośc. szanujcie prace którą macie jeżeli nie jest wam źle a jeżeli jest źle to nie idźcie do db kredyt bo wpadniecie z deszczu pod ruynnę... cieszę sie z rezygnacji, mam nadzieję, ze ostrzegę kilka osób żeby nie rezygnowali tak łatwo z dotychczasowej pracy i nie dali sie omamić głupimi gadkami z db, zwłaszcza jeśli chodzi o awanse-wola na kierownika przyjąc osobę z zewnątrz a nie awansować np. zastępcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: 83.2.141.* 27.05.08, 21:32 Pewnie w niektórych oddziałach tak jest jak piszesz bo atmosfere tworza ludzie a nie nazwa banku w którym sie pracuje. Ja mam przelew średnio 7500 netto co miesiąc najwiecej dostałam 9600:-)) Ja nie chodze nigdzie z ulotkami bo mam od tego hostessy, a i mam klimatyzacje w oddziale ale rzecywiście w wielu oddziałach nie ma. Kierownicy to akurat sa ludzie z doświadczeniem w banku nie ma ani jednaj osoby na stanowisku kierownika która by była zatrudniona po studiach ale bez dośawidczenia wczesniej w banku. A obcinka premii za błedy... no coz to nie sklep spozywczy tylko praca z danymi klienta i pieniędzmi które musza być poprawne- wystarczy sie pilnowac, w rocznej karierze w naszym oddziale raz był bład za 4 punkty a to ja wiesz jeszcze na poziom premi nie wpływa:-) Jestem zadowolona i mnie sie podoba chociaz oczywiście jest parę durnot w tej organizacji tzn durnych wymysłów które wymagałyby zmiany ale... nie ma ideału.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 22:31 Miki, byłam na I rozmowie i jestem zamotana po przeczytaniu całego forum, bo tak sprzeczne są opinie. Zależy mi na odpowiedzi na pytania: 1. Czy nie mając doświadczenia na kierowniczym stanowisku mam szansę zostać kierownikiem(bo na rozmowie zaproponowano mi zastępcę) mam 3 lata jako doradca 2. Czy płacą za nadgodziny czy odbiera się wolne(oddział pracuje 10 godzin a mają być 4 osoby) 3. Jakie narzędzia pracy dostaje z-ca kierownika?Laptop,auto? 4. W małym mieście jakiego rzędu są plany (miesięczne czy kwartalne) i w jakich odstępach czasu są płacone premie 5. Czy jest szansa wynegocjować płacę podstawową na poziomie 4-5 tys na rękę (podobnie dają w innych bankach, kiedy tworzą nowe placówki) i NA JAKI OKRES DAJĄ UMOWĘ(WAŻNE) Jest to dla mnie bardzo istotne, gdyż mam stałą pracę w przyzwoitych godzinach ale w kiepskim towarzystwie,przez które nie ma motywacji do wstawania rano. Ale nie chciałabym potem żałować.Będę wdzięczna za precyzyjną odpowiedź, która pomoże mi podjąć decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado82 Re: DB Kredyt 09.06.08, 20:33 ad.1 jak nie masz doświadczenia to rzeczywiście masz szanse na zastępcę jedynie ale jest szansa na awans-bo takie w firmie są, ad2. generalnie to nie tworzy sie nadgodzin ale jesli juz sa to do odbioru, oddział jest otwarty 10 godzin i przychodzi sie na dwie zmiany od 8 do 16 i od 10 do 18 albo drugi sposób to 4 dni po 10 h a piąty dzięn wolny-do wyboru przez pracowników i kierownika, ad3. Po co kierownikowi laptop? ma komputer na biurku a w domu mu niepotrzebny, samochodu nie ma jest ryczłat na auto ale bardzo mały. ad 4.plany sa miesięczne, są duże ale do wyrobienia, ad 5. negocjacje podstwy to juz indywidualne zdolności kandydata, umowe mozesz negocjować od razu na stałe, niektórym to sie udaje. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 09.06.08, 21:53 Witam wszystkich:i tych na tak i tych na nie. Idę na rozmowę w sprawie pracy na stanowisko z-ca kierownika. Po rozmowie z Panią z KIT czekałam 6 tygodni na telefon. Obiecuję, że jeśli dostanę posadę to napiszę, jaką dostałam pensję.Dziękuję mikado82 za wartościowe informacje. Wiecie że, w Warszawie w PKO BP są plany 600000 kredytu na kwartał na doradcę? Ciekawe jak to się ma do DB kredyt.Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikado82 Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 00:48 600 000 nA kwartał to raczej bardzo bardzo mało... pammietajmy jednak ze PKOBP ma inne produkty na które tez sa plany, DB-Kredyt ma tylko kredyt i Wa-wa to milion miesięcznie to tak srednio....Na zastępce negocjuj podstawę do 4 tys i umowe na czas nieokreslony od razu to bedzie dobrze. Premie są ok:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 12:50 Ciekawa jestem, czy zaczynałaś pracę w nowej placówce, czy dołączyłaś do zespołu DB kredyt. Pytam bo cały czas zastanawiam się jak pozyskiwać Klientów.Początki zawsze są trudne i nie wiem czy firma daje jakiś okres na zaistnienie w danym mieście i wtedy plany podnosi, czy od początku na maxa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 20.06.08, 14:21 Byłam dziś na 3 rozmowie. O dziwo, był to dialog a nie przepytywanie. Miła atmosfera, zero stresu. Czekam na telefon.Myślę że na TAK.Dam znać jaki wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś z DB Re: DB Kredyt do JW IP: *.gprs.plus.pl 20.06.08, 20:06 ciekawe ile powiedziałaś że chcesz zarabiać? jak mało to byli mili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: DB Kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:40 dzięki za odpowiedź, właśnie zostałam zaproszona na II etap, poszerzona wiedza z pewnością się przyda:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obs Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 29.05.08, 21:36 przypadkowo sprawdzam to forum bo ktoś mi bliski zastanawia się nad ofertą i jak czytam to co piszesz to zastanawiam się czego oczekujesz od pracy? Pracując w banku powinno się sprzedawać i obsługiwać Klientów. Pracując w takiej firmie jak DB Kredyt, która ma w nazwie "kredyt" jest chyba naturalne, że powinno się sprzedawać kredyty. No chyba, że się mylę? Jak dostaniesz pracę w salonie samochodowym jako sprzedawaca to będziesz narzekać, że musisz sprzedawać samochody, a do tego wszystkiego marża jest duża i sporo palą, tak ? wydaje mi się, że nie rozumiesz pojęcia "praca" i szczerze właściciele tej firmy powinni się cieszyć, że już Cię tam nie ma. Baw się dobrze bo pracować to chyba nie potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amkja Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 18:40 hej! zostałam zaproszona na rozmowe na doradce klienta, proszę o informację czy jako doradca bede miała za zadanie pozyskiwać klientów telefonicznie?? i czy w placówce jest obsługa pieniężna, i jak to jest z tymi podstawami i premiami?? Jakie są plany na 100 tys miasto. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki jeden pan Re: DB Kredyt IP: *.skynet.net.pl 08.06.08, 22:58 Telefonicznie to się pozyskuje będąc zatrdunionym dla agencji sprzedaży, tj. PBS Polska Sp. z o.o. W placówce nie ma obsługi gotówkowej, wszystko odbywa się bezgotówkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amkja Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 16:48 dziękuje bardzo za inf. a jak to jest z tymi podstawami dla doradców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: DB Kredyt IP: *.skynet.net.pl 09.06.08, 17:44 1400-1600-1800-2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: DB Kredyt do Miki IP: 217.98.12.* 10.06.08, 10:23 Chciałbym sie dowiedzieć jakie są mniej więcej plany sprzedażowe (m- c) nakładane na oddział DB. Bardzo mi na tym zależy bo nie mam porównania z moją dotychczasową pracą w banku. Dzieki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikado82 Re: DB Kredyt do Miki IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 19:39 wielkośc planów jest zalezna od wielu czynników. Od wielkości miasta od miesića w roku, od tego nawet jaka powierzchnie mają witryny oddziału, czy akurat jest emisja reklamy telewizyjnej i rózne takie czynniki.... Nikt ci nie powie jakie dokładnie sa plany bo to tajemnica biznesowa. Plany sa duże. Jak Ci powiem ze jest milion w tym miesiącu to i tak nie bedziesz w stanie ocenić czy to duzo czy do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 10.06.08, 21:04 Masz rację. Jeśli sie uda to przetestuje to sama. teraz zapoznaję się z ofertą konkurencji i obmyślam jak przyciągnąć Klientów. Myślę, że mogą o to pytać w czasie rozmowy. a jeśli chodzi o plany, to teraz łatwo nie sprzedaje się kredytów. w moim mieście jest 60 tyś. mieszkańców a banków 20 (oddziałów). i każdy ma plany! Ciągle otwierają się nowe placówki. jestem dobrej myśli. najważniejszy jest zaangażowany zespół i lider. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 21:57 Ja jestem z 300 tys miasta i mam plany na placowke 1,5 mln w gore - pracuje w banku bez hipotek. Wiele zalezy od promocji banku i zapotrzebowania klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: DB Kredyt do Miki IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 16:41 Jestem już po rozmowie. Było trochę stresu. Panie bardzo kompetentne i miłe. Mam dostać informację zwrotną do 3 tygodni.mam mieszane uczucia co do tego jak wypadłam. 40 minut słowotoku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt do Miki IP: 83.2.141.* 12.06.08, 19:27 a mozesz napisac do jakiego miasta? Na pewno dostaniesz odpowiedz nawet jesli sie nie zaprezentowałes. Trzymam kciuki:[-))Tak naprawde zeby sie przekonac to trzeba spróbować -ile ludzi tyle opinii więc nie słuchaj tylko spróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: DB Kredyt do Miki IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 20:03 Pruszków koło Warszawy. Długo przygotowywałam sie do rozmowy. Trochę zjadły mnie nerwy, ale potem rozluźniłam się i rozmowa szła płynnie. na stole leżało wiele, WIELE cv różnych ludzi. Trwa rekrutacja na dużą skalę. Będę czekała z niecierpliwością na telefon z DB kredyt. obawiam się, że brak doświadczenia w zarządzaniu w strukturach bankowych może zaważyć. Teraz mam swoją działalność i ja jestem szefem, ale w innej branży. Mam nadzieję że 10 letnie doświadczenie w bankowości pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt do Miki IP: 83.2.141.* 12.06.08, 20:11 Leżało wiele cv róznych ludzi bo trwa rekrutacja do kilkunastu oddziałów. Kurcze 10 lat własna działalnośc to szalone doświadczenie- naprawde chcesz przejsc "na etat"? Firma lubi ludzi z inicjatywą. Będzie okej zobaczysz:-) jak cie przyjmą to napisz:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: DB Kredyt do Miki IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 20:29 10 lat w bankowości PKO BP i Bank Handlowy, od 2 lat własna działaność. ja chce wrócić do banku. To mnie kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: DB Kredyt do Miki IP: *.gprs.plus.pl 12.06.08, 20:33 Zastanawiam sie, dlaczego proces rekrutacyjny trwa tak długo? KIT, teraz w centrali - wypytali mnie juz o wszystko. Jeśli zaproszą mnie na kolejne spotkanie to o co będą pytać? podobno jeszcze 2 rozmowy mnie czekają, przy czym ostatnia to podpisywanie umowy. oczywiście jesli mnie zaproszą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt do Miki IP: 83.2.141.* 12.06.08, 20:42 albo sie cos zmieniło albo cos nie do konca masz info. Spotkania zwykle sa 3 a umowa zawsze była w pierwszym dniu szkolenia podpisywana ale moze teraz jest inaczej. Szczerze mówiąc będą Cię pewnie znowu pytac o to samo tylko kto inny i jesli wszyscy co cie przesluchiwali maja podobne odczucia ze sie nadajesz to Cię przyjmują:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUCIO Re: DB Kredyt do Miki IP: *.chello.pl 12.06.08, 21:12 Wszystko pięknie...tylko szczerze mówiąc ludzie sie napalają, że jakoś te rekrutacje szybko przebiegną a tak naprawdę rekrutacja trwa miesiącami. Nie jest wogóle prawdą, że po 3 etapie odezwą się w ciągu 3 tygodni-chyba, że kto ma szczęście...!!!Mój kumpel jest już z 3 miesiące po ostatniej rozmowie i jeszcze się nie odezwali????!!! Poważnie..i w co tu wierzyć??nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TATU Re: DB Kredyt do Miki IP: *.chello.pl 12.06.08, 21:16 dziwne to wszystko... Uważam, że db to dobry bank, mimo ze są różne opinie, ale poważnie nie szanują pod tym względem ludzi...zwlekają i rekrutują na siłę mimo, że nie wiadomo kiedy bedzie otwierana nowa placówka. Takie jest moje zdanie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt do Miki IP: 83.2.141.* 13.06.08, 20:19 Na miejscu osoby która czeka na odpowiedz mimo ze zapowiedziane trzy tygodnie mineły zadzwoniłabym do osoby rekrutującej (numer masz bo dzwonią z niezastrzezonego nr) i zapytałabym na jakim etapie jest rekrutacja. Na pewno nie bedzie to zle widziane a wrecz przeciwnie- skoro powiedzieli ze dzadza odpowiedz w ciagu 3 tygodni to powinni to zrobić i ja bym zadzwoniła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikuś chodzenie z ulotkami? IP: *.e-wro.net.pl 14.06.08, 17:57 ale trzeba chodzić z ulotkami np. po "vipach" czyli lekarzach, prawnikach i mówić , że mamy specjalny kredyt dla vipów (którego tak na serio, to w ogóle nie mamy)? a jak będziemy tak chodzić z tymi ulotkami , w upale, deszczu , itp. to możemy zostać poszczuci wilczurem? były już takie przypadki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: chodzenie z ulotkami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 09:38 Niekompetencja ludzi z DB w sprawie rekrutacji i informacji zwrotnych jest odrażająca, niby to takie "cudo" a naprawdę chyba trochę przereklamnowane. Mówiono mi, że do dwóch tygodni będe miał info zwrotme bez względu na wynik. A tu już 5 tygodni i NIC. Jeżeli czyta to forum, któraś z osób mając wpływ na tą sytuację bardzo proszę nie rubcie z ludzi Debili albo - albo. Strasznie psujecie sobie tym reputację co może się kiedyś zemścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 16:19 Witam. Dziś zadzwonili z DB Kredyt i idę w piątek na 3 rozmowę. Jestem spokojna. na 2 rozmowie byłam 4 dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 17:00 czy ktoś może mi powiedzieć czym rózni sie praca doradcy i zastepcy kierownika i kierownika w db kredyt? po co 2 doradców i 2 kierowników w placówce? czy kierownik zajmuje sie kadrami? zarządza czy sprzedaje? pytam bo byłem na rozmowie z KIT i tam w zasadzie dowiedziałem sie że ich praca wcale sie nie różni. do obowiązków należy sprzedaż. dobra rozumiem , ale co robi kierownik??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amkja Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 18:14 hej! zostalam zaproszona na 2 etap, bardzo szybko do mnie zadzwonili :) i jestem ciekawa jak wyglada rozmowa na 2 etapie z kim sie rozmawia i o co konkretnie pytają, proszę o odp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: DB Kredyt amkja IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 19:04 to zależy na jakie stanowisko startujesz? o poprzednie prace i dlaczego tam nie pracujesz, jak sobie wyobrażasz prace na tym stanowisku, jak zdobywać klientów i ... pierwsze pytanie co wiesz o db kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 19:07 Kierownik nie sprzedaje, zastepca w miarę potrzeb tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 19:24 To po co 4 stanowiska sprzedazy w oddziale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ``` Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 17.06.08, 09:51 Właśnie.Jakie zadania należą do z-cy Kierownika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareczek Re: DB Kredyt IP: *.e-wro.net.pl 17.06.08, 16:07 trzeba szukać klientów, w tym celu będziesz wykonywał około 200 telefonów dziennie do klientów z książki telefonicznej. Musisz ładnie prosić tych ludzi, aby wzieli kredyt. Pamiętaj , że możesz dostać opie**ol , bo przecież cały czas dzwoni i namawia tych niewinnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 17.06.08, 19:04 no to jak jest z tym wydzwanianiem do ludzi i chodzeniem z ulotkami?? może niech wypowie sie ktoś kto tam pracuje. na rozmowie rekrutacyjnej dostałem pytanie: a jeżeli nie ma pan możliwości wyjść z oddziału z ulotkami bo jest pan sam i nie może pan dzwonić- bo nie, to jak pozyska pan Klientów? ja wymyśliłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.gprs.plus.pl 17.06.08, 19:10 czy u Ciebie w Oddziale wydzwaniacie do Klientów i chodzicie z ulotkami? może uznasz to za pytanie retoryczne, ale mi raczej chodzi o skalę tego zjawiska. Teraz wszystkie banki MUSZĄ to robić żeby mieć sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt do MIKI IP: 83.2.141.* 17.06.08, 19:27 U mnie jest tak ze mam 5 hostess pracujących po 5 h dziennie wiec one chodza z ulotkami po ulicy i po blokach- za to sie im płaci, jest tez stanowisko przedstawiciela sprzedazy i to są osoby ( u mnie obecnie 7 takich osób) które jezdza z ofertami do firm, zostały do tego przeszkolone i to jest jedyne ich zadanie. Dorradcy w oddziale sprzedają (maksymalizacja sprzedazy i konsolidacja to najważniejsze dla nich pojęcia) wszystkim tym których pozyskają hostessy i przedstawiciele, dostają kontakty z infolini do ludzi którzy skontaktowali się smsem albo przez strone internetową - i te kontakty musza obdzwonić. Zastepca tez sprzedaje ale u mnie ma przede wszystkim za zadanie przygotowac plan pracy hostess, kontrolowac je i rozliczac i zajmuje sie wszystkim co dotyczy administracji i papierologi dotyczacej hostess, poza tym zastepca zajmuje sie wysyłaniem dokumentów do centrali - za wszystkie przewinienia w dokumentacji wysłanej do centrali( od literówek po niekompletność) sa liczone błedy i obcinka premi więc "zrobienie" poczty do wysyłki troche zajmuje i jest dość odpowiedzialne. Zastepca też ma poza mną uprawnienia do zatwierdzania wniosków, zastępca jest tez odpowiedzialny za stan i wysyłanie zestawien dotyczących kart. Ale jesli jest duzo ludzi i kolejka to z-ca sprzedaje tez. To tak w skrócie bo ppodział obowiązków i to czy doradcy biegają z ulotkami czy nie zalezy od organizacji i postanowień kierownika. Ja pracuję w dużym miescie więc pewnie mi latwiej ale dokładnie tak to mam poukładane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt do MIKI IP: 83.2.141.* 17.06.08, 19:30 A chciałam jeszcze uczciwie dodac ze jeżdze tez do firm bo jesli z jakiejs firmy mamy kilku klientów to zawsze warto tam jechac i powiedzmy "przedstawić się". Jeżdziłam tez do nauczycieli po szkołach to fakt-to robiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt do MIKI IP: 83.2.141.* 17.06.08, 19:31 Pracuję rok i nigdy w tym czasie ani ja ani reszta pracowników nie wydzwanialiśmy do ludzi np. z ksiązki telefonicznej. Nie mam pojecia czy inne oddziały to stosuja - ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki jeden Pan Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.skynet.net.pl 17.06.08, 21:23 Witam, Widzę, że główny problem tego tematu polega na myleniu dwóch stanowisk: 1) Pracownik placówki DB Kredyt 2) Pracownik odpowiedzialny za mobilną sprzedaż, który sprzedaje produkty DB Kredyt, a zatrudniony jest przez agencję sprzedaży PBS Polska Sp. z o.o. Więc może uściślijmy, za szeroko zakrojone dzwonienie i inne powiązane z tym formy pozyskiwania klientów są odpowiedzialni ci drudzy, tj. doradcy mobilni. Ci zatrudnieni przez PBS zawsze dojeżdżają na miejsce do klientów i nie mają biur w tylu miastach co zwykłe oddziały, bo podzielone jest to na regiony, czyli np. Katowice, Warszawa, Wrocław, Gdańsk, Kraków itd... Więc jak już ktoś tak zażarcie chce dyskutować, to najpierw sugerowałbym określić w jakiej formie pracuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 17:20 hej dostałam prace w DB Kredyt mam nadzieje ze to dobra decyzja pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt do MIKI IP: 83.2.141.* 29.06.08, 20:17 Gratuluję. Jakie miasto? jakie stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAGA Re: DB Kredyt do MIKI IP: 212.160.70.* 30.06.08, 06:33 hejka nie wiecie gdzie teraz db kredyt planuje otwierać nowe placówki-i czy wogóle planuje-intresuje mnie rejon śLąSKA??!! PROSZę O INFO. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xander Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.gprs.plus.pl 05.07.08, 01:49 też dostałem sie do db kredyt. wiesz gdzie odbywają sie szkolenia i jak długo trwaja?mnie nie poinformowali jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 14:39 szkolenie jest w falęcinie pod warszawa i chyba trawaja ok 3 tyg z tego co mi wiadomo, daj znac jak bedziesz wiedzial kiedy jedziesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xander Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.gprs.plus.pl 06.07.08, 14:14 witaj, mam szkolenie od 14 lipca.Dostałem się do placówki w województwie opolskim która dopiero powstanie.szczegóły poznam jutro dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.gprs.plus.pl 06.07.08, 21:09 Szkolenie jest w Falentach 15 km od Warszawy trwa 2,5 tygodnia. W tym osrodku szkoleniowym jest suuuper jedzenie ja przytyłam tam 4 kg -serio:-)) Ale jest tez basen, sauna do dyspozycji, bilard, tenis. Szkolenie jest od 9 rano do 16 mniej wiecej potem wolne. Na szkoleniach oczywiście zależy od ludzi ale na ogół jest fajowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 19:08 hej ja jade w sierpniu, bede pracowac w kuj- pom. pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: DB Kredyt do MIKI IP: *.sta.vectranet.pl 25.07.08, 23:47 hello ja dzis tj.25.07.08 dostałam odpowiedz z DB KREDYT odnośnie przyjęcia do pracy obecnie mam prace w innym banku na czas nieokreślony 2500 brutto premia co 3 m-ce o ile jest plan :) proszę o podpowiedz co i jak.... po przeczytaniu forum trochę namieszało mi się w głowie....a na dniach muszę złoży wypowiedzenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: DB Kredyt do MIKI IP: 212.160.178.* 26.07.08, 19:33 A z jakiego jesteś miasta? Czy jest ktoś tutaj z Bolesławca i czeka na odpowiedź bądź już ją dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik15-Wrocła Re: DB Kredyt IP: 83.8.61.* 27.08.08, 12:11 co do formy zatrudnienia to na bank w cudzyslowiu na bank nie bedziecie przyjeci prze Deutsche Bank, tylko prze firme PBS- firma zajmujaca sie sprzedaza kostkarek do lodow i perfum w szaszetkach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: DB Kredyt IP: 217.98.12.* 03.07.08, 15:47 Byłem na II etapie rozmów. Młoda kobieta z HR chciała mnie zajeździć pytaniami; drążyła i przerabiała każde moje słowo. Ciężko było. Odp za 2-3 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DB Kredyt IP: 195.117.179.* 08.07.08, 21:22 A jakie pytania Ci zadawała na II etapie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 12:13 Dzień dobry Przebrnęłam przez całe forum...z przykrością muszę stwierdzić, że o pracy w db kredyt wiem tyle smao co przed lekturą Waszych postów:( niezmiernie mnie to zasmuciło ponieważ jutro wybieram sie na pierwszą rozmowę w sprawie pracy w db kredyt i cenne byłyby dla mnie szczere wskazówki, rady i opinie... Wasze wypowiedzi są skrajnie różne..od zachwytów po wieszanie psów na db kredyt... To tyczy się zarówno samej organizacji pracy w db kredyt, jak i pracowników, warunków pracy i przede wszystkim pracy ..cós ja przeczytałm na forum zarobiki według jednych 1400 brutto według innych 3000 netto (tyczy sie to podstwy wynagrodzenia)...czym mam sobie to tłumaczyc?? czy tym że zarobki są silnie uzależnione od regionów w jakich pracujecie..czy też tym, że nie wszystkie wypowiedzi są prawdziwe?? po jutrzejszej rozmowie o ile będzie ona cokolwiek wnosiła do tematu forum zamieszcze swoją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaze Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 21.07.08, 14:42 Witaj , Ja byłem niedawno na rozmowie na stanowisko doradcy klienta w DB KREDYT i z tego spotkania wynikało ,że szukają ludzi do telemarketingu. Tz. pracuje się w oddziale ,ma swoje stanowisko ,ale w międzyczasie ,jak nie ma klientów ,to dzwoni się po ludziach i oferuje kredyty. A te pozytywne posty na forum to pisze jakas babeczka z kadr ,żeby mydlić ludziom oczy. Czekam na telefon ,zobaczymy co będzie dalej... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 10:41 Zgodnie z wczorajszą obietnicą zamieszczam informacje odnośnie pierwszej rozmowy....zaznaczam ze nie mam w tej kwestii dośiwadczenia....rozmowe tradycyjnie prowadziła pani z KIT nie mam jej nic do zarzucenia...była bardzo miła...pytania były typu jak wygaldała pani kariera dotychczasowa...czym odkałdnie zajmuje sie pani w obecnej pracy...czy ma pani doświadczenei w kierowaniu zespołem...jakie sa oczekiwania odnośnie zarobków. W ciagu 2-3 tygodni maja się odezwać...jesli tak bedzie zamieszczę na pewno informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 17:36 DOstałęs już odpwoiedź?? PO 3 spotkaniu odnoszę takei samo wrażenie co Ty. Generlanie pomysł na zdobycie kleita do wydzwaniania do ludzi i roznoszenie w wolnej chwilii listów. PS A jak z zarobakmi Tobie coś pwiedzieli?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaze Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 07.08.08, 12:14 Dostałem telefon ,że nie przeszedłem pomyślnie rekrutacji. Miejsce miała pierwsza rozmowa tylko ,gdzie zaproponowałem 3000 brutto podstawy + 1500 brutto premii. No cóż ,mi na pracy w DB KREDYT nie zależało ,skoro takie wymagania są wygórowane ,a dzisiaj trzeba się cenić. Zresztą po wypowiedziach z forum sprawdziło się to ,że ta praca sprowadza się do telemarketingu ,czyli namolnym wciskaniu ludziom kredytów przez telefon i nie tylko. Dziękuje ,ale ja w to nie wchodze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:22 Ja tez nie będę rozpaczała jeśli nie przejdę pomyślnie rekrutacji :) Chociaż co zabawne śmiało zażyczyłam sobie 2000netto premia 50-100% podstawy. W końcu to KIT do mnie zadzownił nie ja do KITu. Dla mnie to śmiesznie nieprofesjolane., że propopzycje finansowe są składane przez telefon BZDURA. Mnie pytano trzykrotnie o moje oczekiwania finansowe a sami nie potrafia się określić nie wątpię, że znajdą się chetni do pracy za mniej. blaze powodzenia życze w poszukiwaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaze Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 08.08.08, 16:50 Dziękuje ,ale coraz bardziej wątpie w prace u nas w sektorze bankowym. Właśnie jestem na rekrutacji w Citi Financial i znowu słyszę to samo... AKTYWNE POSZUKIWANIE KLIENTÓW ,no ludzie !!! ile można !!! Czy praca w bankach już tylko sprowadza się do akwizycji i telemarketingu ??? WIem ,że jest ogromna konkurencja ,ale bank powinien posiadać stałych klientów ,a tych nowych kusić atrakcyjnymi ofertami ,a nie zatrudniać ambitnych ludzi do siedzenia przy telefonach i namawianiu na k.kredytową czy jakąś pożyczke!!! Tymczasowka ,rowniez zycze powodzenia ,ale ja chyba rezygnuje z bankowosci. (chociaz sporboje jeszcze do doradztwa finansowego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:36 Otóż to...drogie kredyty......oprcentowanie lichwiarskie...i czymże mamy zachęcić tych klientów?? Blaze, że też tym osobom, które pzreprowadzają rozmowy chcę się ciągle pytać aplikantów "jak by Pani pozyskała klientów??" może liczą, że ktoś wpadnie wreszcie na genialny pomysł...podziękują mu mówiąc, że nie przeszedł pozytywnie procesu rekrutacji, a pomysł wykorzystają podpisujac się pod nim ??hehehe Nie mam jeszcze odpowiedzi z db...po lekturze forum specjalnie mnie to nie martwi:) Gdzies niżej jakaś forumowiczka chętnie podzieliła się inforamcją, że dostała pracę...ale niestety o zarobkach już nie wspomina zapewne nie ma o czym. Ja z bankowości jeszcze nie rezygnuję :)wręcz odwrotnie zacznę dopiero szukać:)db kredyt nie zraził mnie wystarczająco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 10:06 Blaze tylko pozazdrościć, ze doczekałaś się telefonu "zwrotnego" co prawda podziękowali Ci ale niektórzy i na to nie moga liczyć. Jestem miesiąc po trzeciej rozmowie.. poświeciłam swój czas...starciłam dwa dni urlopu...a Paniusie z DB są takie rzetelne i słowne, ze pomimo zapewnień,że dostanę inforamcję o ich decyzji jakakolwiek by nie była...do tej pory nie chwyciły za słuchawkę. Brawo za rzetelność..fachowosći przede wszystkim DOBRE WYCHOWANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda gadać Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 09.09.08, 13:01 no własnie, przychylam się do Waszego zdania!! ja też nie otrzymałam odpowiedzi!!!!czekałam az 5 miesiące choć mi tez obiecywali, że się na pewno odezwą a pani uparcie aż 2 razy powtarzała, że na pewno się odezwą. PROFESJONALIŚCI-SZKODA GADAĆ!!! SAMA tam zadzwoniłam. Nie wiem na czym wogóle polega ta rekrutacja ale rekrutowali mnie do jednego miasta a tej pory nie powstała tam placówka. I to jest prawda, gdzie jeden z członków forum napisał, że rekrutacje w DB trwają miesiącami!!!!i nic z tego nie wychodzi. pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 13:25 No cóż wpisy na forum nie pozostawiają wątpliwości...może dzwonią tylko do osób, którymi są zianteresowani...?? może to forma oszczędności na rachunkach za telefon...w końcu skoro non stop prowadzą rekrutacjię telefonów z "Pani już dziękujemy" byłaby masa czyż nie tak?? W moim mieście punkt już powstaje ale nie zal mi, że nie zadzwonili :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: DB Kredyt IP: 212.160.178.* 26.07.08, 19:35 A z jakiego jesteś miasta? Czy jest ktoś tutaj z Bolesławca i czeka na odpowiedź bądź już ją dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 10:40 Na telefon po rozmowie z Pania z KIT czekałam 3 dni jutro mam spotkanie w Deutsche. NA pewno coś napiszę:) Przyznam że się denerwuję. PS nie jestem z bolesławca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: DB Kredyt IP: 212.160.178.* 28.07.08, 11:01 Witam Ja jadę w środę na drugą rozmowę. Właśnie dzwonili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: DB Kredyt IP: 212.160.178.* 29.07.08, 20:57 I jak poszło? O co Cię pytali? Dostałaś odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 17:32 Jestem po trzeciej rozmowie. Tradycyjnie pierwsza rozmowa z Panią z KIT ..dwie kolejne w Deutsche.Otym już psiałam. PO każdej mieli się odezwac do 3 tygodni...a dzwonili po 3 dnaich. Teraz czekam na info czy się na mnie zdecydują czy nie. Ku mojemu zaskoczeniu na 3 spotkaniu odmówiono mi odpwoiedzi odnosnie zarobków. Bardzo mnie to zaskoczyło. Podobno opferta ejst przedstwaian telefonicznie tym osobom, które wybiorą. NO cóz..nie wiemc zy zadzownią...jesli tak to zamieszcze info z pewnością. Ogólnie ta praca pachnie mi zarabianiem na młodego kierownika...i realizacja jego świetnych -pomysłów typu telemrketing czy roznoszenie ulotek bezpośrednio od drzwi do drzwi. Takze poważnie sie zastanowie zanim powiem TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: DB Kredyt IP: 212.160.178.* 06.08.08, 21:03 A ja się dostałam. Jadę 18 na szkolenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 11:15 gratuluje cokolwiek Cię czeka. Jaką dosatąłs propozycję?? A wiesz moze czy w umiwe maja przewidzianą klauzule zabraniajacą pracy u konkurencji zakładajac, ze odejdziesz z db kredyt albo czy jakaś lojalnościówke tzreba u nich podpsiac (chodzi mi o zobowiazanie to prcyu nich przez jakis okres). NO i zasadnicza sprawa jakie stanowisko Ci zaporoponowali i jakie wynagrodzenie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była przedstawicie Re: DB Kredyt IP: *.centertel.pl 06.03.09, 17:54 Ja pracowałam w db kredyciejako przedstawiciel. Zarobiłam tam pare stówek, a kasy do dzisiaj nie przelali.Moim zdaniem oszukują przedstawicieli i ulotkarzy. Poniewaz od 2 miesiecy nie otrzymalam wynagrodzenia, będę dochodziła swojej sprawy drogą sądową. Nie polecam pracy w db kredycie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micolajek Re: DB Kredyt IP: *.tsi.tychy.pl 20.03.09, 20:59 tak, tak, nie ma to jak do sądu, a tam co się okazuje, że podałam błędny rachunek bankowy i zoonk bo trzeba pokryć koszty sądowe no i na kolejnym formum napiszę, że wszystko to wina PO, bo jak nie PO to kogo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica db Re: DB Kredyt IP: 85.232.233.* 30.07.08, 15:47 zarobki dla doradcy 2000 do 2600 brutto, nie wiem ile z-ca i ile kierownik, zwolniłam się dwa miesiące temu bo dla mnie to jest bagno ze żmijami które sobie na wzajem tyłki obrabiają, nie polecam tego miejsca do pracy, tam nie można liczyć na koleżeństwo, acha okroili mnie z podstawy, bo po ustaleniach na umowie było mniej kasy niż wynegocjowałam oraz obiecane stanowisko dostała inna osoba(praktyki manipulowania stanowiskami i premiami niesamowicie nadużywane) kolejna sprawa to po 100 % planu przychodzą błędy oddziału i premi możesz się spodziewać nikłej lub żadnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:29 strasznie brzmi to co napisalas, ale trzeba miec dystans i do takich opinii, ja poprzednio prawowalam z innej firmie z innymi osobami i wiem , że moich bylych wspołprocownikow opinia na temat mojej dawnej pracy tez nie bylaby za kolorowa, ja natomist na nia nie moge narzekac, tak wiec ile osob tyle zdan:) pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abra Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 25.09.08, 00:27 Witam wszystkich przeszłam pomyślnie 3 etapy i dostałam prace w Db kredyt. na szkolenie pojadę w 2 połowie października w Falentach koło W-wy, jestem z wielkopolski. Czy jest jakaś osoba która również wybiera się na szkolenie w tym samym okresie? Moje zarobki w okresie próbnym przedstawiają się następująco 2300zł brutto podstawy + premia od 2000 do 5000 zł co miesiąc oczywiście zależy od wykonania planu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anulka Re: DB Kredyt IP: *.chello.pl 10.08.08, 14:27 Witam wszystkich. Mam krótkie pytanie... Czy ubiegając się o pracę w db kredyt można być ich klientem. Mam kredyt w tym banku i nie wiem czy będzie to kolidowało z zatrudnieniem. Pilnie proszę o odp. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:39 W Twojej sytuacji nie jestem pewna...:/..ale z całą pewnością będąc już pracownikiem db lub nawet pośrednika, który sprzedaje db nie można być ich klientem. U Ciebie sytuacja jest "odwrotna"....ale chyba na tym forum odpwoiedzi nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q pracowałem tam dorywczo IP: 77.46.56.* 10.08.08, 15:57 własnie mialem na kierownika pisac skarge ale nie maja maila wszystko ok tylko kierownik glupi mowi ze to nastepny moze byc siurem a sam sie tak zachowywal fakt na niego byly naciski z gory na efekty bo naciskal nas ulotkarzy ale sam zachowywal sie zle kazal rozpinac bluzki etc. zeby zachecic klienta zartobliwie ale to bylo chamskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki db-kredyt IP: *.gprs.plus.pl 11.08.08, 22:57 A ja już nie pracuję w db-kredyt od prawie 3 tygodni. Fajna firma to była ale teraz chciałam spróbować coś w wewnętrznych strukturach banku-mam dość bezpośrednio sprzedaży. Żeby sie przekonac jak jest w db to trzeba spróbować a nie słuchac opinii z forum. Każdy tu moze nakłamac i nakoloryzowac jak chce. Oby moja nowa firma była jeszcze fajniejsza niż ta:-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
grazia123 Re: db-kredyt 16.08.08, 13:01 Hej! Sama nie wiem co o tym myśleć... a czy ktoś z Was wie jak płacą kierownikowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAKI55 Re: db-kredyt IP: *.187.c94.petrotel.pl 16.08.08, 20:58 Byłam na rozmowie wstępnej z Panią z KIT. Stanowisko Kierownik oddziału. Pensja 4500 netto mieści się w widełkach.Miasto 130 tyś mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kandydat Re: db-kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 22:14 I ja również byłem na rozmowie... Pierwszy raz spotakłem się z praktyką braku poufności... Myślę, że coś z tym zrobię, w końcu w aplikacji zapisałem klauzulę o ochronie danych osobowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarżący Re: pracowałem tam dorywczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 02:02 Hej,ja też napisałem skargę,na stronie głównej jest mail-ale jak do tej pory nie odpisali.Chamstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 17:41 powodzenia życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszywolnyptak Nowe forum dla bankowców i nie tylko... 07.09.08, 13:32 Witam wszystkich. Chcę Wam zaproponować odwiedzenie forum, którego adres podaję: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=71861 W założeniu ma to być forum bankowców, nie pracowników konkretnego banku, na równych prawach mają tam rację bytu zarówno byli jak i obecni pracownicy banków, a także wszyscy Ci, którzy chcą się czegoś o bankach i bankowcach dowiedzieć. Mam nadzieję, że dla wszystkich te forum stanie się potrzebnym i cennym źródłem informacji. Pozdrawiam i zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszywolnyptak Re: Nowe forum dla bankowców-adres 08.09.08, 16:27 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=71861 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasówka Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 10:00 Przebrnij przez forum bo kwoty i info o tym "jak wogóle ejst " padają kilkakrotnie...a że róznią się o drobne 1000 do 1500zł cóz...taka rzetelnośc forumowiczów :( Od siebie moge anpsiać tyle...o ile miło wspominam rozmowy kwalifikacyjne o tyle kontakt po rozwach jest poniżej krytyki. NIkt się do mnie nie odezwał przez miesiąc...a miałi dać odpwoiedź do 3 tygodni...żenujące?? Jak dla mnie bardzo...szanujmy sie ludzie wzajemnie...i swój czas...3 rozmowy...2 dni straconego urlopu..a "Panie z DB" nawet nie oddzwoniły i nie podziękowały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deli Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 18:38 ktoś tam wcześniej napisał, że zaproponowano mu od 2000 do 5000 brutto premii, w zależności od wyrobienia planu. I tu moje pytanie czy 2000 złotych to premia gwarantowana - bez względu na plan ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Looka Re: DB Kredyt IP: *.eranet.pl 23.10.08, 19:26 Pamiętaj o tym, że nie ma premi gwarantowanych!!! Na premie musisz sobie zarobić! Premia jest od 1000 do 6000 brutto! Ale to 5000 jest praktycznie nierealne, bo trzeba zrobic 400% planu żeby dostac taka premie. I jeszcze jedno na premie nie wpływa tylko zrobienia planu na volumenie ale jeszcze kilka dośc istotnych czynników! Ważne jest to, że plany sa do realizacji ;)) Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deli Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 19:50 dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kii Re: DB Kredyt IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.08, 21:50 pracuje w db od kilku miesięcy i szczerze przyznam ze gorszej pracy w życiu nie miałem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: DB Kredyt IP: *.eranet.pl 30.10.08, 16:17 A ja tam jestem zadowolona! Pracuje ponad 8 miesięcy i co prawda czasem można ponarzekać, praca jak praca, to jest sprzedaż a nie praca w panstwówce, więc, chyba wiedzieliście na co sie piszecie! A najbardziej uwielbiam dzień w którym pensja z premią wpływa na konto! Mmmmmmmmm tyle radości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: DB Kredyt IP: *.54.170.65.tvksmp.pl 03.11.08, 20:44 witam ja tez pracuje w db ponad rok i nie narzekam na kase, atmosfere w pracy. w kazdej pracy jest inaczej zalezy od ludzi, bo mozna trafic na super ludzi a plan nie bedzie robioy i dupa z premii hehehe a mozna trafic na super teren i robic plany i wtedy jest git, jedno co moge smialo powiedziec to nie oplaca sie isc do db w malych miastach no chyba ze slonsk :)pozdro ps a premia zalezy od calego zespolu tak naprawde jesli chodzi wam o kase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: DB Kredyt IP: *.eranet.pl 05.11.08, 14:14 Zgadzam się z Toba Stanisławie... Wystarczy zgrany zespół, który trzyma sie razem!!! A reszta to jakoś sama przychodzi ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DB Kredyt IP: *.gprs.plus.pl 27.11.08, 19:16 Co tam w db-kredycie. W moim banku kryzys daje sie we znaki. A jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: DB Kredyt IP: *.77.classcom.pl 27.11.08, 18:09 "BAGNO" Wykorzystują człowieka do granic możliwości.. zwykły telemarketing, dzwonisz po ludziach i wciskasz kredyt lub kartę..którzy mają już tego dosyć, żenada!!! Żadnych szkoleń i przygotowania do pracy, a później o wszystko mają pretensje jak coś nie wychodzi!! A o kierownikach nawet szkoda wspominać.. tumany po szkołach podstawowych i kursach tańca, tacy ludzie zarządzają zespołami!! Atmosfera w pracy też jest wspaniała, jeden drugiego by sprzedał za 1zł. Śmieszne limity paliwowe, do wszystkiego trzeba dokładać, nawet do głupiego telefonu kom:) Najlepsze na koniec, podstawa 1300zł brutto hahaha.. Obiecują złote góry, z czego w rezultacie jest wielka kicha!! ŻAŁOSNA PRAWDA:) SZKODA CZASU, DRAMAT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: DB Kredyt IP: *.eranet.pl 30.11.08, 20:15 Ups, wiesz co Ty chyba nie pracyjesz w placówce db Kredyt... Tam nic nie wciskasz tylko obsługujesz Klienów, którzy przychodza po kredyt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he.. Re: DB Kredyt IP: *.77.classcom.pl 09.12.08, 15:18 Bardzo dobrze!! Znowu ktoś napisał prawdę o tym kołchozie!!!! Żenująca śmieszna PRAWDA!!!! Szkoda czasu.. telemarketing i akwizycja przez pseudo doradców he he.. Trzeba dokładać kasę z własnej kieszeni, no to myślę że mamy już cały obraz tej śmiesznej firmy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdz Re: DB Kredyt IP: *.54.170.65.tvksmp.pl 07.01.09, 20:34 widze ze byly pracownik jest nieudacznikiem heheh poniewaz: wynagrodzenie sie negocjuje, jesli nie stac Cie na wiecej niz 1300 br to jestes na prawde cienki, bez ambicji, bez wyksztalcenia i doswiadczenia a mozna wynegocjowac fajna kase hehe ps nie dla psa kiełbasa :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: DB Kredyt IP: *.77.classcom.pl 23.01.09, 16:50 Hahhaa debil.. kiełbasę to chyba matka Tobie wieszała na szyi, żeby się chociaż psy z Tobą bawiły na podwórku,bo nikt inny nie chciał!! Wielki Pan Doradca (tzn. lichwiarz, przekręt) poczuł się urażony, a może jesteś jednym z tych kierowników po Szkole Podstawowej? Z pewnością zrobisz tam karierę:) Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo [...] IP: *.ptim.net.pl 23.01.09, 17:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: DB Kredyt IP: *.xdsl.centertel.pl 28.01.09, 19:56 Lepiej bym tego nie opisała:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: DB Kredyt IP: 129.35.231.* 29.01.09, 17:56 Ja też tam pracowałem, i uważam ze było w porzo. Ale znudziała mi się sprzedaż. Przeszedłem do biura, na ciepłą posadkę :-). A ty pracowałeś Wawie i było ci źle ? Slyszalem, ze bylo innym z Wawy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisław Re: DB Kredyt IP: *.54.170.65.tvksmp.pl 31.01.09, 17:36 urażony przestań :)) mam wyższe wykształcenie. co do psa i kiełbasy to zapraszam Cie do zabawy z moim pit bullem zobaczymy kto się będzie śmiał hehehehe co do lichwy to niestety we wszystkich bankach jest drogo i tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: DB Kredyt IP: *.77.classcom.pl 09.02.09, 15:19 Masz wyższe wykształcenie.. chyba w planach ćwierć mózgu, których nigdy nie zrealizujesz!!!! Pit Bull.. hahahahaaa co za prostak z Ciebie, a Ty pewnie jesteś łysy i chodzisz z kijem po osiedlu?! PRAWDA WAS BOLI TCHÓRZE.. BANKOWCY ZA 10zł!!!! Leje na was wszystkich!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Claire Re: DB Kredyt IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.09, 23:58 Mam wrażenie, że nie szło Ci najlepiej, a wręcz pokuszę się na stwierdzenie, że ..... bardzo źle. I pewnie stąd taka opinia. Znam ludzi, którzy pracują naprawdę długo i dają radę. Jeśli robisz plan, jesteś zadowolony, bo to przekłada się na pieniądze. To jest sprzedaż, niestety nikt nie poda Ci pełnego talerza, musisz to zrobić sam. To praca dla twardych i upartych ludzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY Re: DB Kredyt IP: *.suwalki.vectranet.pl 25.06.09, 07:36 Chcę tylko wiedzieć czy w innych placówkach też nie ma wglądu w udzielone kredyty przez naszych doradców tylko oni wypracowują target . Gdy o coś pytam to mi odpowiadają że to tajemnica bankowa . To po co ja podpisałem w umowie że tajemnica bankowa mnie obowiązuje ? Czekam na odpowiedź i z góry dzięki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 11:28 Kierownicy mają dobrze jak są plany grupowe to wiadomo mają fajna kase a takie pytanie jak wam idzie teraz ze sprzedaza kredycikow jest ktos Odpowiedz Link Zgłoś
alla-lalla Re: DB Kredyt 05.12.08, 10:33 Wczoraj byłam na pierwszej rozmowie. Maglowały mnie Panie z DB, a nie z KIT-u. Kazały mi sprzedać .... traktor. Nie mam pojęcia czy dobrze wypadłam, czekam na telefon. Ogólnie atmosfera była bardzo miła, ale często tak jest na rozmowach a później nic z tego nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: DB Kredyt IP: *.eranet.pl 07.12.08, 19:22 Dziewczyno jesli masz oferte innej pracy to natychmiast zmień swoje plany!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakota Re: DB Kredyt IP: *.aster.pl 12.12.08, 17:47 Jestem w trakcie rozmów na stanowisko Kierwonika i mam jedno zasadnicze pytanie, czy możecie konkretnie napisać jakie są plany - chodzi mi o cyfry. Wiem są różne w zależności od wielkości miasta ale mimo to proszę napiszcie. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dbkredyt DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 13:19 Witamy! Jak wiadomo w db kredyt specjalizujemy się w udzielaniu szybkich kredytów gotówkowych w kwocie od 500 zł do 100 000 zł,z niskimi ratami, w okresie nawet do 6 lat. Przy czym najważniejszy jest fakt,iż nie potrzeba poręczycieli !!! Jako bank mamy bogate doświadczenie oraz solidne podstawy finansowe. Należymy do Grupy Deutsche Bank - jednej z największych instytucji finansowych. Oprócz kredytów gotówkowych, oferujemy Państwu kredyty konsolidacyjne z jedną niższą ratą oraz karty kredytowe. Kartę kredytową db kredyt mogą Państwo mieć już za 0 zł - wystarczy, że w ciągu miesiąca od aktywacji karty co najmniej raz się z niej skorzysta, wykonując dowolną transakcję! Korzystny okres spłaty karty-az do 56 dni! W razie wszelkich pytań prosimy o kontakt wszystkie zainteresowane osoby z okolic Bytomia, Zabrze lub Gliwic. Doradca klienta: Marlena 510 991 907 Hania 510 991 919 Iza 510 991 897 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bili Re: DB Kredyt IP: *.eranet.pl 26.12.08, 19:33 Dziewczyno!!! Nie interesuje nas ofrta banku, ponieważ większość z nas ją zna, sami w większości pracujemy w oddziałach banku!!! Właśnie tacy inteligentni specjaliści pracuję w DB Kredyt! Porażka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmas Re: DB Kredyt IP: *.tsi.tychy.pl 28.12.08, 12:22 no ładnie, wyśmiewa innych, a sam popełnia błędy w pisowni - a z jakiego Ty jesteś banku specjalisto od inteligencji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radko Re: DB Kredyt IP: *.rzeszow.mm.pl 28.12.08, 13:05 Bili ma rację, wątek jest o pracy w db kredyt, a tu ktoś ni z gruchy ni z pietruchy wyjeżdża z ofertą banku, nie ma to jak pewien rodzaj bezczelności :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisław Re: DB Kredyt IP: *.54.170.65.tvksmp.pl 07.01.09, 19:44 co do kasy jako doraca mam 3 tysie brutto podstawy , atmosfere super i co najwazniejsze sie kreci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: DB Kredyt IP: *.77.classcom.pl 23.01.09, 16:39 To jest właśnie przykład idiotek (tzn.Doradców Klienta), które pracują w tej firmie! Hahhaaaa Żal:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: DB Kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 15:11 Proszę o informacje, czego można spodziewać sie na 3 rozmowie rekrutacyjnej?? Odpowiedz Link Zgłoś
markuss1983 Re: DB Kredyt 05.04.09, 20:58 Witam! Pracuje już ponad pół roku i te komentarze się sprawdzają, ale trzeba zauwazyć, że firma nastawiona jest na zyski i osoba pracująca tam nie wykonywująca planów nie mam tam czego szukać, prosta rzecz bo jej sie nie opłaca. Podstawa jest taka jak w komentarzach poniżej. Prawdą jest też, że polityka zmienia się jak pogoda wiosną i utrudnia życie agentom ale wszystko do czasu. Prawdą jest też, że czlowiek szybko się wypala, ale jeśli nie sprobujesz to nie dowiesz sie. Da BÓG i szczęście to moze i zarobisz 5 netto :) Odpowiedz Link Zgłoś