Dodaj do ulubionych

MARS - Konkurs Case Study

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 22:48
Witam,

Z uwagi na liczne wątpliwości dotyczące przebiegu konkursu przeprowadzonego przez firmę MARS - "Rozwiąż case, wygraj szkolenie",
chcę rozpocząć dyskusję na temat tego konkursu, jak i samej firmy MARS i jej praktyk.

mars.pl/wydarzenia.aspx?&nid=16
Konkurs case study "Rozwiąż case, wygraj szkolenie" miał początkowo trwać do 26 marca, ale nagle został przedłużony do 4 kwietnia.
Czyli zmieniły się zasady konkursu w trakcie jego trwania.
Można domniemywać, że było to spowodowane zbyt małą liczbą zgłoszeń.

Po zakończeniu konkursu, MARS długo zwlekał z ogłoszeniem wyników,
dopiero 22 kwietnia zamieścił enigmatyczną notatkę
mars.pl/wydarzenia.aspx?nid=21

Wygląda na to, że nie ogłoszą publicznie "zwycięzców", chociaż na forum MARS zarzekali się, że upublicznią listę nagrodzonych osób.

Coś mi się wydaje, że zrobiono nas w balona i MARS nie zamierza zorganizować tych warsztatów!

Czy ktoś zna kogokolwiek, kto wygrał w tym konkursie?
Ja znam kilka osób, które nie wygrały, więc sprawa jest bardzo podejrzana.

Zapraszam do dyskusji :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gate Re: MARS - Konkurs Case Study IP: *.aster.pl 06.05.08, 00:24
      Mnie bardzo razi nieprofesjonalizm, który daje się odczuć w niedotrzymywaniu
      terminów. Ten konkurs na pewno nie jest priorytetem Marsa, ale jednak to całe
      zwlekanie z jakąkolwiek odpowiedzią to po prostu brak szacunku do startujących,
      którzy jednak włożyli trochę wysiłku w przygotowanie rozwiązania.

Ja nie dostałam w każdym razie żadnej wiadomości zwrotnej.
      • Gość: On Re: MARS - Konkurs Case Study IP: 195.116.32.* 06.05.08, 09:07
        Ja również podpisuje się pod powyższymi uwagami - info zwrotnej nie
        dostałem i średnio wierzę w możliowść zoorganizowania tych
        warsztatów dla potencjalnych zwycięzców. Zresztą nawet jesli tu się
        takowi pojwią to jak mamy sprawdzić czy są oni prawdziwi czy
        podstawiani - tak jak ma to miejsce w osobach rzekomo piszących na
        blogu i forum marsa.../poza wyjątkami oczywiście....
        • Gość: dubai dutyfree fun Re: MARS - Konkurs Case Study IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 09:14
          Na razie wyglada, ze forum MARS jest niemoderowane i moga wypowiadac sie bez
          przeszkod osoby zawiedzione :)
          To chyba jedyna pozytywna rzecz ;)
          • Gość: KingS Re: MARS - Konkurs Case Study IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.08, 15:14
            Cytat ze strony Mars "Zasada odpowiedzialności dotyczy każdego
            szczebla korporacji Mars, począwszy od zobowiązania
            współpracownika do przestrzegania najwyższych norm uczciwości
            i rzetelności, a skończywszy na etycznej odpowiedzialności korporacji wobec
            społeczności lokalnych i środowiska naturalnego..."

Więc jak z tym jest naprawdę?
            • Gość: gate Re: MARS - Konkurs Case Study IP: *.aster.pl 06.05.08, 17:38
              oho..ciekawe dlaczego notka o konkursie zniknęła z aktualności na stronie
              Marsa.. chyba niestety sprawdzają się nasze podejrzenia
              • Gość: dubai dutyfree fun Re: MARS - Konkurs Case Study IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 18:09
                Na wszelki wypadek mam kopie tej strony na dysku :)

A tak w ogole, to moze napiszemy jakies pismo/odwolanie od wynikow konkursu...
                Co o tym sadzicie?

Pozdrawiam
                • Gość: Wiliams Re: MARS - Konkurs Case Study IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.08, 20:04
                  Powiem nie żartując, że tak myślałem nad uruchomieniem jakiegoś poważnego
                  medium... Kurcze Mars jest uważany za poważną firmę, dodam że za taką ją miałem
                  co najmniej jak P&G... a tu piskus żanuła
                  • Gość: Animek Re: MARS - Konkurs Case Study IP: 66.90.73.* 07.05.08, 09:46
                    A czego się wszyscy spodziewaliście?? Że jak firma duża to traktuje
                    poważnie swoich pracowników lub tym bardziej ludzi całkowicie im
                    obcych?? Bzdura. Najważniejsze zawsze będa cele korporacji ustalane
                    odgórnie i to się nie zmieni. Pracownicy czy produkcyjni czy biurowi
                    zawsze są na drugim miejscu.
                    Co autora postu - na jakiej podstawie myślałeś, że Mars jest uważany
                    za poważną firmę, co najmniej jak P&G? I jedna i druga nie jest
                    święta bo korporacja nie może być święta. Wielu ludzi odchodzi z
                    MARS'a i P&G. Ani jedna, ani druga firma nie jest firmą
                    profesjonalną pod względem HR bo nie może być. Zbyt dużo się tam
                    dzieje rzeczy, nad którymi nie mają kontroli, a konsekwencje ponoszą
                    jak zawsze - szeregowi pracownicy.
                    Sam niedawno, po kilku latach pracy w jednej z największych
                    korporacji na świecie, zamieniłem ją na mniejszą, ale bardziej
                    transparentną, gdzie więcej widać niż nie widać. Ja wiem, że MARS
                    (były MasterFoods) i P&G fajnie wyglądają w CV, ale umowa o pracę
                    podnoszona jest do wymiaru paktu o akceptacji życia w cieniu, bo jak
                    masz problemy nikt nie ruszy palcem by Ci pomóc, a praca w
                    korporacji to nie tylko blask chwały pracodawcy, ale również wiele
                    upokorzeń równania do roli mało znaczącego pionka. Jeśli komuś się
                    to podoba - takie firmy są właśnie dla niego.
                    • Gość: ON Re: MARS - Konkurs Case Study IP: *.aster.pl 07.05.08, 18:58
                      Spodziewałem się tego że nie opublikują nazwisk zasłanijąc się
                      ustawą o ochronie danych..choć czy te nazwiska istniją? czekawe
                      kiedy nasze posty znikną z forum...
                      • Gość: dubai dutyfree fun Re: MARS - Konkurs Case Study IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 21:06
                        Cała sprawa została niesmacznie rozwiązana :/

Obrona MARSA w moim odczuciu jest bardzo infantylna.
                        Zrzucają na nas winę, że nie wyraziliśmy zgody na przetwarzanie danych
                        osobowych. Tymczasem sami nie potrafili napisać porządnego regulaminu.
                        Mam wrażenie, że pracują tam niekompetentne osoby (pewnie nie wszyscy), które
                        nie mają za grosz szacunku dla potencjalnych kandydatów.

Przykre, że mamy do czynienia z takimi prymitywnymi praktykami ze strony
                        "poważnej" firmy, na jaką kreuje się MARS.

Pozostaje nam informować np. znajomych, którzy rozważają aplikowanie do MARSA,
                        aby dokładnie przeanalizowali czy warto.

Mam nadzieję, że następnym razem studenci zastanowią się przy wyborze
                        najlepszych pracodawców w rankingach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka