Gość: kate IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 25.10.03, 08:32 Czy może ktoś wie coś na temat pracy w MENIS ,jaka atmosfera , jakie zarobki, itd .... Bardzo będe wdzięczna za odpowiedzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zoska Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.10.03, 23:30 ja wiem tylko tyle, ze sa wielkie i pyszne obiadki... az sie potem nie chce pracowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
tabykyrkby Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 27.10.03, 15:18 pracuje, pensje sa rozne zalezy od stanowisk, sekretarka ma 105o na reke, obiadki owszem dobre, ale nie az takie ze nie chce sie pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to znowu ja Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: 217.153.44.* 28.10.03, 12:56 Atmosfera - w zaleznosci od dzialu a pensje...baaardzo kiepskie. Najnizsze chyba ze wszytskich Ministerstw. Specjalista ok. 2000 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
tabykyrkby Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 28.10.03, 15:04 Gość portalu: to znowu ja napisał(a): > Atmosfera - w zaleznosci od dzialu a pensje...baaardzo kiepskie. Najnizsze > chyba ze wszytskich Ministerstw. Specjalista ok. 2000 brutto. cieawe z jakiego jestes departamentu :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
franula Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 28.10.03, 16:02 referendarz i podreferenadarz dla sciskolsci a nie referent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracuś Nie ministerstwo IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 21:08 a czym oni się zajmują ? czy to to samo co starszy inspektor i inspektor ? i jak wyglada "drabina" stanowisk ? U mnie referent 1000 brutto, starszy ref. 1500 brutto, inspektor 2000 brutto,st. insp 2500 brutto, specjalista 3000 brutto (max stawki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to znowu ja Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: 217.153.44.* 29.10.03, 14:28 ... z departamentu na I pietrze... Odpowiedz Link Zgłoś
tabykyrkby Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 30.10.03, 11:39 jestem pietro wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
madziula10 Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 28.10.03, 13:01 TO TROCHĘ MNIE ZASKOCZYŁYŚCIE, ŻE AŻ TAKIE NISKIE ZAROBKI, JAK SPECJALISTA MA 2 TYS.ZŁ BRUTTO TO ILE MA REFERENT ALBO PODREFERENT?????1000ZŁ BRUTTO????? ZAŁAMKA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pontifexmaximus Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 28.10.03, 13:11 madziula10 napisała: > TO TROCHĘ MNIE ZASKOCZYŁYŚCIE, ŻE AŻ TAKIE NISKIE ZAROBKI, JAK SPECJALISTA MA > 2 TYS.ZŁ BRUTTO TO ILE MA REFERENT ALBO PODREFERENT?????1000ZŁ BRUTTO????? > ZAŁAMKA!!!!!!!! Niestety takie są płace w administracji. W mediach podają zawsze pensje uśrednione, obejmujące calą erkę, co mocno znieksztalca rzeczywistoć. Np. jednym z problemow z budową autostrad w Polsce jest brak specjalistów ds. koncesji, etc. Niemal wszyscy, którzy mogliby zajmowac się tym (reprezentować interes panstwa - społeczeństwa, podatników), pracują już u koncesonariuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatka Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.03, 11:53 Mam pytanie jak wygląda droga stanowisk, czyli po jakim czasie można przejść np. ze stanowiska referenta na wyższe stanowisko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to znowu ja Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: 217.153.44.* 29.10.03, 14:27 nie musisz na poczatku pracowac jako referendarz. ja zaczelam np. od specjalisty (do tego potrzebne jest wyksztalcenie wyzsze + jakies 2 lata stazu pracy) potem masz 18 m-cy zeby zrobic tzw. sluzbe przygotowawcza a potem twoja kariere okresla ustawa o sluzbie cywilnej czyli w duuuzym skrocie: awans co jakies dwa lata. Nie ma co ukrywac. Do pracy w sluzbie cywilnej trzeba miec serce, checi i ....dodatkowe zrodla dochodu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziula10 Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 29.10.03, 19:36 Po waszych opiniach na temat pracy w MENIS, uważam że nie jest aż tak źle jak ludzie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.11.03, 14:02 Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda rekrutacja w MENIS???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to znowu ja Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: 217.153.44.* 06.11.03, 15:47 Ogloszenia zamieszczane sa na stronie www.usc.gov.pl Odpowiadasz na nie i albo Cie zapraszaja na rozmowe albo nie ;-) jezeli tak, to pan badz tez pani, z ktora rozmawiasz zadaje ci pare pytan o rzeczy, ktore na ogol zawarte sa w ogloszeniu jako: wymagania konieczne. potem ewentualnie ktos porozmawia z toba po angielsku. No i wlasciwie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś