Dodaj do ulubionych

Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Sportu!!!

IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 25.10.03, 08:32
Czy może ktoś wie coś na temat pracy w MENIS ,jaka atmosfera , jakie zarobki,
itd ....
Bardzo będe wdzięczna za odpowiedzi!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: zoska Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.10.03, 23:30
      ja wiem tylko tyle, ze sa wielkie i pyszne obiadki... az sie potem nie chce
      pracowac:)
    • tabykyrkby Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 27.10.03, 15:18
      pracuje, pensje sa rozne zalezy od stanowisk, sekretarka ma 105o na reke,
      obiadki owszem dobre, ale nie az takie ze nie chce sie pracowac.
    • Gość: to znowu ja Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: 217.153.44.* 28.10.03, 12:56
      Atmosfera - w zaleznosci od dzialu a pensje...baaardzo kiepskie. Najnizsze
      chyba ze wszytskich Ministerstw. Specjalista ok. 2000 brutto.
      • tabykyrkby Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 28.10.03, 15:04
        Gość portalu: to znowu ja napisał(a):

> Atmosfera - w zaleznosci od dzialu a pensje...baaardzo kiepskie. Najnizsze
        > chyba ze wszytskich Ministerstw. Specjalista ok. 2000 brutto.

cieawe z jakiego jestes departamentu :) pozdr.
        • franula Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 28.10.03, 16:02
          referendarz i podreferenadarz dla sciskolsci a nie referent
          • Gość: Pracuś Nie ministerstwo IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 21:08
            a czym oni się zajmują ? czy to to samo co starszy inspektor i inspektor ? i
            jak wyglada "drabina" stanowisk ?
            U mnie referent 1000 brutto, starszy ref. 1500 brutto, inspektor 2000
            brutto,st. insp 2500 brutto, specjalista 3000 brutto (max stawki)
        • Gość: to znowu ja Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: 217.153.44.* 29.10.03, 14:28
          ... z departamentu na I pietrze...
          • tabykyrkby Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 30.10.03, 11:39
            jestem pietro wyzej
    • madziula10 Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 28.10.03, 13:01
      TO TROCHĘ MNIE ZASKOCZYŁYŚCIE, ŻE AŻ TAKIE NISKIE ZAROBKI, JAK SPECJALISTA MA
      2 TYS.ZŁ BRUTTO TO ILE MA REFERENT ALBO PODREFERENT?????1000ZŁ BRUTTO?????
      ZAŁAMKA!!!!!!!!
      • pontifexmaximus Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 28.10.03, 13:11
        madziula10 napisała:

> TO TROCHĘ MNIE ZASKOCZYŁYŚCIE, ŻE AŻ TAKIE NISKIE ZAROBKI, JAK SPECJALISTA MA
        > 2 TYS.ZŁ BRUTTO TO ILE MA REFERENT ALBO PODREFERENT?????1000ZŁ BRUTTO?????
        > ZAŁAMKA!!!!!!!!

Niestety takie są płace w administracji. W mediach podają zawsze pensje
        uśrednione, obejmujące calą erkę, co mocno znieksztalca rzeczywistoć. Np.
        jednym z problemow z budową autostrad w Polsce jest brak specjalistów ds.
        koncesji, etc. Niemal wszyscy, którzy mogliby zajmowac się tym (reprezentować
        interes panstwa - społeczeństwa, podatników), pracują już u koncesonariuszy.
    • Gość: Beatka Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.03, 11:53
      Mam pytanie jak wygląda droga stanowisk, czyli po jakim czasie można przejść
      np. ze stanowiska referenta na wyższe stanowisko???
      • Gość: to znowu ja Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: 217.153.44.* 29.10.03, 14:27
        nie musisz na poczatku pracowac jako referendarz. ja zaczelam np. od
        specjalisty (do tego potrzebne jest wyksztalcenie wyzsze + jakies 2 lata stazu
        pracy) potem masz 18 m-cy zeby zrobic tzw. sluzbe przygotowawcza a potem twoja
        kariere okresla ustawa o sluzbie cywilnej czyli w duuuzym skrocie: awans co
        jakies dwa lata.
        Nie ma co ukrywac. Do pracy w sluzbie cywilnej trzeba miec serce, checi
        i ....dodatkowe zrodla dochodu.
        pozdrawiam
    • madziula10 Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor 29.10.03, 19:36
      Po waszych opiniach na temat pracy w MENIS, uważam że nie jest aż tak źle jak
      ludzie mówią.
    • Gość: Baśka Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.11.03, 14:02
      Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda rekrutacja w MENIS????
      • Gość: to znowu ja Re: Praca w Misterstwie Edukacji Nadorowej i Spor IP: 217.153.44.* 06.11.03, 15:47
        Ogloszenia zamieszczane sa na stronie www.usc.gov.pl
        Odpowiadasz na nie i albo Cie zapraszaja na rozmowe albo nie ;-)
        jezeli tak, to pan badz tez pani, z ktora rozmawiasz zadaje ci pare pytan o
        rzeczy, ktore na ogol zawarte sa w ogloszeniu jako: wymagania konieczne. potem
        ewentualnie ktos porozmawia z toba po angielsku.
        No i wlasciwie tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka