weronikahol 07.07.09, 23:11 Dostałam ofertę pracy w tej firmie (wydaje pisma "Gentleman" i "Home@Market". Czy ktoś coś wie na jej temat? Tak sobie podobało mi się na "dzień dobry", ale może się mylę...Doradźcie mi coś, proszę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: E. Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.aster.pl 07.07.09, 23:40 Wiem tylko tyle, że mają jakieś kolosalne kłopoty finansowe - duża rotacja kadrowa od lat, ludzie odchodzą, przychodzą tylko gorsi. Pisma, które wymieniłaś są nieobecne na rynku. Odradzam, bo to chyba strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikahol Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? 07.07.09, 23:42 Tak to wyglądało: niby dwa pisma, a trzy (chyba) pokoje wraz z kadrami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.chello.pl 22.07.09, 23:06 Do E: Widże że pracowałąś (eś) w tej firmie (lub jeszcze pracujesz) bo ją znasz. Nie wiem, czy wiesz, że ostatnio zwolnił sie cały dził marketingu i sprzedaży. Chyba latwo nie domyślić z jakich powodów...Czy byłas (eś) wśrod tych osób? Do Woroniki: Omijaj z daleka te firmę! Obciach! Jesli pracujesz to otem wykasowujesz z cv! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.chello.pl 14.01.10, 13:05 Ludzie, Pan Prezes, jest nie biznesowy , nie polecam pracy w Nu media, jak ktyoś zmał, Marka K, to wie o co chodzi, nie za wszelką cenę, wystaje słoma z butów, wielki Pan biznesmen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gentleman Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 01:18 Aby tam pracować musisz mieć na imię Magda lub Piotr. To nie żart, rotacja jest tak duża, że szefom nie chce się zapamiętywać innych imion. Ostatnio mieścili się przy ul, Stawki, poprzednio przy Puławskiej. Zapytaj jakiegokolwiek komornika o nazwisko właściciela Bachurskiego vel mister barter, a będziesz miała całość wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.aster.pl 24.07.09, 15:52 teraz wyrzucaja ich ze Stawek bo nieplacili, przenoszą się do lokalu Bachurskiego do firmy sprzedajacej cygara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cooll Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.net-serwis.pl 07.08.09, 13:23 Syf kiła i mogiła...nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isidore Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.aster.pl 15.08.09, 11:57 Szkoda czasu, niedługo te dwie gazetki padną (brak kasy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwoogie Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 20:58 Z tego, co wiem, to juz sie wyniesli z Intraco. Wisza mi 500 zl za tekst, a Madrzak nie odbiera komorki. Innych telefonow nie mam, a stacjonarne, ktore podaja na stronie. Pewnie juz upadaja, a o kasie moge zapomniec... Jak ktos ma na nich namiary, to bardzo prosze o pomoc. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2can Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.chello.pl 26.08.09, 14:47 Adres: Aleje Jerozolimskie 101/14.Telefonów nie podają, bo chyba się ukrywają. Ciekawe, czy ich ogloszeniodawcy - jeśli ich mają - wiedzą, ze nakład Gentlemana wynosi 10 razy mniej, niż podają na stronie (nikt ich nie sprawdza...)Powodzenia - honorarium należy Ci się jak miska psu - muszą Ci zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafik Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.tktelekom.pl 15.01.10, 11:01 wita, nie znajac tej firmy zglosilam swoja kandydature na stanowisko w ich firmie. dobrze ze wpadlam na pomysl by "wygooglać" sobie coś o niej:) ktoś z tej firmy do mnie dzwonil z tego numeru: 22 62 80 231 moze to komus pomoze w odzyskaniu kaski:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalina Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.home.aster.pl 11.11.11, 15:22 Wiem że to stary wątek ale czy ostatecznie otrzymałeś/łas kasę? mi wiszą tez. nie podaruję idę do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelika Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.01.11, 15:23 Angelika E. i Piotr B. - dobrana para w nabieraniu reklamodawców do Rezydencji i Gentelmena. Łatwo sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosui Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 12:57 powiem tak- nie chcicjcie miec nic wspolnego z tym wydawncitwem! pracownicy wyplaty dostaja z dwu , trzy miesiecznym opoznieniem, nie sa szanowani,a traktopwani jak dzieci, do tego pani prezes nie wywiazuje sie z umow zawartych ze wspolpracujacymi firmami, tj reklamy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mekej Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 13:33 pracowałem tam przez 2 tygodnie! co za żenada przez te 2 tygodnie nie mieliśmy na czym pracowac bo nie bylo komputerów :D nie wiem jak bylo pozniej bo podziekowalem hehe Jedyna warta zapamietania rzecz to poznanie pana Pujszo w porządku facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 12:11 Pan Pujszo bryluje i udaje, że jest z innego świata, a nie płaci pracownikom i współpracownikom. Niektórym nie płacą już od lutego. Nie sądzę, żeby mieli kolosalne kłopoty finansowe, bo gazety ciągle sie ukazują, organizują bankiety i sesje zdjęciowe. Ale to żenujące , że Pujszo lansuje się na okrągło, a nie stac go na płatności. Żenada, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.aster.pl 06.10.09, 19:14 Bo Pujszo jest z inego świata. I niewiele ma do gadana. Najgorszym nieszczęściem dla tych gazet jest "pani prezes", która niedawno była akwizytorem reklam. Kompletnie nie zna sie na prowadzeniu firmy i skandalicznie traktuje pracowników - jak wszystkie prymitywne osoby, które zostały szefami. Dlatego udało jej się w krótkim czasie doprowadzić do bankructwa. Nie wierzcie w te wszystkie gale - to na kredyt od naiwnych firm. Za żadne skarby nie idxcie do Numedii do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez bede madrzak:) Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: 80.48.85.* 23.10.09, 12:41 czyta to moze ktos kto ma ochote domagac sie swoich praw i zaskarżyć cala tą pania prezes i jej amatorska calkiem robote? bo ja bardzo chetnie dodam parę faktów od siebie, ktore pomoglyby ją pograzyc.bladz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.chello.pl 24.10.09, 02:26 Taka sobie informacyjka dla tych, którzy nie mogą wyciagnąć forsy od "srumedii": w zeszły czwartek miała odbyć sie kolejna Wielka Gala Gentlemana, tym razem w teatrze Capitol. Gwiazdy, wykwitna kuchnia, trunki, nagrody cenne itp. Okazuje się, że mają pieniądze, tylko nie dla tych, którzy na to wszystko zapracowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.chello.pl 24.10.09, 16:10 Link www.plotek.pl/plotek/51,79592,7178362.html?i=0?bo=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.aster.pl 01.12.09, 16:36 Ja też nie mogłam przez dłuższy czas dostać pieniędzy.W końcu po kilku miesiącach zastraszyłam sądem i dali mi moje grosze.Nie odbierają telefonów, nigdy nikogo nie ma na miejscu. Wydają teraz "Rezydencje" - nakład tyle co nic.Warto sprawdzić w Związku Dystrybucji Prasy. Polecam sprawdzenie reklamodawcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jean45 Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: 85.222.87.* 01.01.10, 19:50 KOCHANI ŚCIGAJCIE WŁAŚCICIELA PIOTRA BACHURSKIEGO !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojenka Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.chello.pl 13.01.10, 17:47 dzisiaj skontaktowała się ze mną jakaś przedstawicielka tej firmy z numeu: (22) 6280231 i chciałą przyjąć mnie do pracy na grafika/operatora dtp, wacham się co wy o tym myślicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.biznesdsl.etel.pl 13.01.10, 18:36 Ja również otrzymałam ofertę pracy w Numedia, czytając te wszystkie wypowiedzi zaczynam na poważnie się zastanawiać czy w ogóle się tam pojawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogo Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.chello.pl 13.01.10, 20:05 Jeśli lubisz ośmiogodzinną robotę (chyba 2 gazety trzeba będzie robić)za grosze, w dodatku płacone kiedy popadnie - to przestań się wachać, a zacznij się wahać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: 94.254.134.* 14.01.10, 14:00 Odradzam zdecydowanie pracę w tym czymś i to z wielu powodów m.in.: niekompetencja, niewypłacalność itd... zresztą każdy kto zacznie tam pracować bardzo szybko się o tym przekona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojenka Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: 82.177.11.* 14.01.10, 14:21 namówiliscie mnie, olewam ich, jak zadwoni z pytaniem czemu nie przyszłam na rozmowe to powiem jej że opinie w necie są bardzo negatywne i że raczej rezygnuje, zobacze co powie. w razie czego napisze. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławo Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.aster.pl 06.03.10, 13:59 Ojenko (zakładam, że Kobieta), skoro piszesz waham się przez "ch" to znaczy, że jesteś idealną kandydatką do pracy w tej firmie!!! Moim zdaniem, jeśli nie umiesz nic - podpisz umowę, bo... nic nie stracisz, a czas spędzony w Numedia umili Ci, narzekający na szefostwo, zespół. Jeśli natomiast umiesz cokolwiek, to zainwestuj w szukanie innej firmy (oraz naukę j. polskiego), gdyż za pół roku poczujesz się jak gumowa laleczka z sexshop'u po wieczorze kawalerskim właściciela.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: 83.238.101.* 10.02.11, 13:16 i tu sie mylisz problemy finansowe byly przez Pujszo imprezki itd ten facet jest z innego swiata nie zna sie na interesach tylko na panienkach i imprezach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.chello.pl 14.01.10, 12:59 Panie Prezesie, min innymi dzieki Panu zmarł Marek K, Pan mówi raz tak raz inaczej, miała być umowa co do nowej spółki w czwartek było ok, w piątek już nie, gratuluję biznesu, i nie polecam wszystkim takiego pracodawcy, nie ma swojego zdania, powodzenia w tzw wydawnictwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 19:27 jak tak dalej pójdzie to byłych pracowników Pana Bachurskiego, bedze więcej niż wynosi wydanie jego Warszawskiej gazety no ale na "nazwisko" trzeba zapracować , w końcu coś musi swoim potomkom przekazać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graficzka Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.tktelekom.pl 15.01.10, 11:06 hej:) a w poniedzialek mialam isc na rozmowe kwalifikacyjna:) i nie pojde, bo widze ze same zle rzeczy na ich temat wypisuja na necie. podaje nr z jakiego do mnie dzwonili, moze komus z was sie przyda: 22 62 80 231 pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.robbo.pl 19.01.10, 11:59 witajcie! zadzwonili do mnie i zaprosili na rozmowę. po tym wszystkim co przeczytałem jestem załamany, że taka firma może istnieć ale pójdę na rozmowę (w końcu to nic nie kosztuje), zobaczę co proponują i dam wam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leila Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: 94.75.121.* 21.01.10, 17:55 Niestety takie firmy istnieją (przestrzegam też przed firmą XXL Media, równie często dającą ogłoszenia dot. pracy, co Numedia). Zależy im na wydawaniu pisma jak najtańszym kosztem, tzn. oszukując kolejnych pracowników, którzy pracują za darmo, lub za pół rynkowej stawki. Mało kto idzie do sądu pracy, bo te kwoty jednorazowo są niewielkie, 1 - 1,5 tys. zł. Rozmowa kwalifikacyjna może być nawet miła, bo zależy im na "jeleniach", a tych jest coraz mniej, głównie osoby młode, spoza Warszawy, bo w środowisku te oszukańcze firmy są już dobrze znane. Dopiero kłopoty zaczną się w chwili wypłaty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.jmdi.pl 01.02.10, 22:29 zabieranie paczek, ktore przychodza do grafikow, marketingowcow, asystentow, nie placa na czas, nie placa w ogole ostatnie pensje wywiady podpisuja obcymi nazwiskami - gdy juz nie pracujesz u nich! pracujesz dla dwoch gazet, Cfaniakuja przy kazdej okazji. pracowalam tam pare miesiecy temu i do tej pory wisza mi kase. .... cos jeszcze do dodania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.wroclaw.mm.pl 02.02.10, 11:50 Nie polecam, straszna rotacja, szczególnie w dziale marketingu. Problemy z płatnościami i szacunkiem dla drugiego człowieka. Aż dziw, że są tyle lat na rynku i jeszcze znajdują naiwnych ludzi gotowych pracować na cały etat za 500zł. Szkoda tych fajnych młodych zdolnych dziewczyn (bo zatrudniają tylko dziewczyny), których energia do pracy wypala się szybciej niż nakład w tym wydawnictwie, który z miesiąca na miesiąc jest coraz mniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.aster.pl 05.02.10, 09:31 Uważajcie na tę firmę. Wydostać od nich pieniądze graniczy z cudem. Nakłady czasopism niewielkie. Arogancja, nieodbieranie telefonów,traktowanie ludzi jak roboli, żyją tylko z naiwnych reklamodawców ale i oni już uciekają po sprawdzeniu nakładu . Nie wiem dlaczego nikt się tą firma nie zajmie! Ale myślę, że i na nich przyjdzie czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elisabeth Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.aster.pl 27.07.10, 22:05 hej, czy ktos pracowal bezposrednio z Mariuszem Pujszo? bede wdzieczna za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten co wie Kto wie o firmie SruMedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.10, 10:49 Jedyny na nich sposób: 1. Idź na rozmowę kwalifikacyjną z pozycji fachowca do wynajęcia. 2. Wszelkie manipulacje przy ustalaniu wynagrodzenia ucinaj od razu. 3. W czasie rozmowy kwalifikacyjnej zapytaj czy pracują na legalnym oprogramowaniu (pamiętaj, że jako fachowiec oczekujesz standardów) 4. Patrz w oczy Mądrzak, czy osoby rekrutującej z pozycji "Czy jesteś pewien, że Was na mnie stać?" 5. Przy powitaniu/pożegnaniu mocno zdecydowanie uściśnij dłoń. Pamiętaj, ze biały wywiad to umiejętność pozyskiwania ogólnodostępnych informacji. Skoro to czytasz, to już jesteś świadomym pracownikiem i osobą, która nie da się łatwo wykorzystać. Twoja wiedza i doświadczenie kosztuje. Jeżeli jej nie masz, to potraktuj NuMedia jako 3-miesięczne pole doświadczalne. Kasy nie zarobisz, ale doświadczenie przyda Ci się na resztę życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala lala Re: Kto wie o firmie SruMedia? IP: *.jmdi.pl 14.04.10, 17:29 doświadczenie ok, ale tylko do CV. Ale będziesz musiała (facetów nie zatrudniają, wiec nie piszę "musiał") sama tam wszystkiego się uczyć. Nie zarobisz, bo mogą Ci nie wypłacić pensji. Rozmowa rozmową, ale interesuje Cię praca z tak nieodpowiedzialnymi ludźmi, którzy wymigują się od płacenia. Na końcu zwalniają bez sensownego uzasadnienia. Szkoda czasu. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kto wie o firmie SruMedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 08:48 To oszuści!!! Przede wszystkim NuMedia to oszuści i zdecydowanie nie polecam tam pracować. Opinie rynku o wydawanych przez nich gazetkach mówią same za siebie- wystarczy chociażby wpisać Home&Market ( magazyn gospodarczy) i doszperać się do niedawnej afery z przekłamanymi rankingami ( tu kto najwięcej zapłaci za reklamę ma zagwarantowaną wysoką pozycję) w PR. Oficjalny nakład też jest oszukany- trzeba podzielić przez ok. 10. Obecnie staczają się po równi pochyłej, a jeszcze ze 2 lata temu mieli jakąś pozycję na rynku. Gale świecą pustkami, bo już nikt z grubych ryb nie chce tam chodzić i odbierać ewentualnych nagród- jest to obciach po prostu, więc nawet, żeby w CV wpisać to jest to obciach- ja wykreśliłam. Co do pracy- harujesz 8h dziennie za 800 zł brutto na zleceniu- z oczywistych powodów rotacja jest bardzo duża- co 2-3 miesiące. Pracuje tam kilka osób, a te, które widnieją w składzie redakcji nie istnieją. Przykładowo pani ds. marketingu to nikt inny jak prezes Mądrzak we własnej osobie. Asystentki też mają podwójne tożsamości, żeby zrobić sztuczny tłok. Firma mieści się na Al. Jerozolimskich w zagraconym mieszkaniu, które w kwestiach estetytycznych pozostawia wiele do życzenia. Ze Stawek zostali wyrzuceni- wcześniej z CFP na Puławskiej, bo nie płacili. Teraz siedzą w lokalu Bachurskiego, bo nie mają pieniędzy. Każdy komornik w Warszawie zna Bachurskiego i Mądrzak. NuMedia nie płaci nawet podatków i od wielu lat ma non stop na głowie komorników. Także nie ma co liczyć, że zapłacą w terminie to marne wynagrodzenia, a o ostatniej pensji można zapomnieć. I tak od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: Kto wie o firmie SruMedia? IP: *.home.aster.pl 11.02.11, 18:24 jezeli oczerniasz ludzi z imienia i nazwiska to moze tak bys sie szanowny gosciu przedstawil miej troche godnosc i odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 08:32 To oszuści!!! Przede wszystkim NuMedia to oszuści i zdecydowanie nie polecam tam pracować. Opinie rynku o wydawanych przez nich gazetkach mówią same za siebie- wystarczy chociażby wpisać Home&Market ( magazyn gospodarczy) i doszperać się do niedawnej afery z przekłamanymi rankingami ( tu kto najwięcej zapłaci za reklamę ma zagwarantowaną wysoką pozycję) w PR. Oficjalny nakład też jest oszukany- trzeba podzielić przez ok. 10. Obecnie staczają się po równi pochyłej, a jeszcze ze 2 lata temu mieli jakąś pozycję na rynku. Gale świecą pustkami, bo już nikt z grubych ryb nie chce tam chodzić i odbierać ewentualnych nagród- jest to obciach po prostu, więc nawet, żeby w CV wpisać to jest to obciach- ja wykreśliłam. Co do pracy- harujesz 8h dziennie za 800 zł brutto na zleceniu- z oczywistych powodów rotacja jest bardzo duża- co 2-3 miesiące. Pracuje tam kilka osób, a te, które widnieją w składzie redakcji nie istnieją. Przykładowo pani ds. marketingu to nikt inny jak prezes Mądrzak we własnej osobie. Asystentki też mają podwójne tożsamości, żeby zrobić sztuczny tłok. Firma mieści się na Al. Jerozolimskich w zagraconym mieszkaniu, które w kwestiach estetytycznych pozostawia wiele do życzenia. Ze Stawek zostali wyrzuceni- wcześniej z CFP na Puławskiej, bo nie płacili. Teraz siedzą w lokalu Bachurskiego, bo nie mają pieniędzy. Każdy komornik w Warszawie zna Bachurskiego i Mądrzak. NuMedia nie płaci nawet podatków i od wielu lat ma non stop na głowie komorników. Także nie ma co liczyć, że zapłacą w terminie to marne wynagrodzenia, a o ostatniej pensji można zapomnieć. I tak od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz S. Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: 132.246.92.* 22.04.10, 18:34 Czy ktos wie gdzie Piotr Bachurski jest zatrudniony? Czy p.Madrzak to jego zona? Czy prywatnie tez oszukuja ludzi? Slyszalem, ze to bogaty gosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mix Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.jmdi.pl 27.04.10, 11:17 Dostałam lakonicznego maila od p. Rity Schultz z góry narzuconą data i godziną spotkania na stanowisko asystentki redakcji na al. jerozolimskie. Przyznam, że takie potraktowanie włączyło mi czerwoną lampkę. Kim jest ta Rita? Czy słusznie domyślam się, że zatrudniają najtańszym kosztem na zlecenie i pracuje się na zasadzie "przynieś, wynieś, zrób ksero"? Proszę o konkretne odpowiedzi, bo nie wiem jak ich potraktować. A oszukać się nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mriett Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 12:59 wystarczy przeczytac powyższe wpisy , z pieniązkami krucho i na stabilną prace bez szans , nie dać się nabić ze po okresie próbnym beda gory złota , a redakcja przejsciowa bo inną własnie przygotowują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskierka Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: 109.196.145.* 04.05.10, 15:56 kurcze... I do mnie zadzwonili dziś. Ogloszenie znalazlam w internecie, ale nie była napisana nazwa gazety. Jedyne informacje, to to że wydawnictwo poszukuje dziennikarzy do czasopisma, wynagrodzenie od 1000 zł do 3000 tysięcy. W wymaganiach podali między innymi doskonałej znajomości zasad poprawnej polszczyzny itd, itp. Swoje c.v. wysłałam, a dziś dostałam zaproszenie na rozmowę. Właśnie na Al. Jerozolimskie. Jednak po tym, co tu przeczytałam, to jestem juz pewna, że tam się nie zjawię... A powiem, że w pierwszej chwili naprawdę się ucieszylam, jednak mój zmysł detektywistyczny nakazał mi najpierw poszukac info w necie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.aster.pl 02.06.10, 17:25 OSZUŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.aster.pl 10.06.10, 19:01 Dziwię się, że jeszcze reklamodawcy chcą się reklamować w tych gazetach, których nakład jest minimalny może ... 300 sztuk!!!!! Myślę, że to pismo istniej tylko po to by za reklamę umieszczoną w "Rezydencjach" dostać do domu : meble, porcelanę, sztućce, tapety, zasłony.Warto by to sprawdził prokurator.Dlatego nie mają pieniędzy na wypłaty bo wszystko idzie w towarze do własnego domu. UWAŻAJCIE NA NICH!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.midd.adsl.virginmedia.com 11.06.10, 00:09 Ja pracowalam dla pana Bachurskiego 7 lat temu - Magda Madrzak nie byla wtedy zwiazana z nim romantycznie, natomiast w kwestiach finansowych duzo bylo szeptow, niezaplaconych pensji i rachunkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafik Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 15:29 Chciałbym przestrzec szukających pracy grafików przed firmą National Opticts. To jest takie studio graficzne na ul. Dzikiej.Pani Iza robi casting i pod pretekstem testów dwudniowych opędza sobie zlecenia. Potem obiecuje że chce współpracować i będzie w kontakcie. Oczywiście współpracować nie ma najmniejszego zamiaru a Twój projekt wykorzystuje comercyjnie o czym się przekonałem robiąc stroną we flash, której pliki wylądowały na FTP klienta a ja nie dostałem za to pieniędzy. Nie wróżę tej firmie przyszłości a osobom mającym zamiar współpracować z tym studiem radzę omijać je szerokim łukiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY PRACOWNIK bachurski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 02.09.10, 18:25 BACHURSKI I CAŁA JEGO KLITA IDIOTÓW KTÓRZY PRACUJĄ DLA NIEGO JAK MRÓWKI NIE DOSTAJĄ KASY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FIRMY: NU MEDIA, FIDELIO, WARSZAWSKA GAZETA, UNITED EXPRES, I KILKA INNYCH KTÓRE WYDAJĄ PO KOLEI PSEUDO TYTUŁY: GENTLEMAN, GAZETA FINANSOWA, WRSZAWSKA GAZETA, HOME&MARKET TO JEDNO I TO SAMO!!! PONADTO MAJĄ PROBLEMY Z FIRMAMI (WISZĄ IM KASE I SIĘ NIE ROZLICZAJĄ, NIE CZUJĄ ODPOWIEDZIALNOŚCI PO PODPISANIU UMÓW) KTÓRE ANGAŻUJĄ DO ORGANIZOWANIA IMPREZ G.F I GENLEMAN.............. NIE RADZĘ!! DO POTENCJALNYCH PRACOWNIKÓW ORAZ KLIENTÓW! UWAGA RÓWNIEŻ NA NAKŁADY PISM! NIE PRZEPROWADZAJĄ ŻADNYCH BADAŃ ANI NIE MA ICH W ZKWP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dż. Re: bachurski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.225.120.* 14.09.10, 08:23 Niestety to prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: bachurski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.238.101.* 21.09.10, 14:54 oszust - nie płaci pracownikom, przede wszytkim patrzy na siebie, on ma na wszystko - pracownicy dostają ciągle swoją kasę z opóźnieniem, szkoda że tylu fajnych, zdolnych ludzi się u niego marnuje, ludzie opamiętajcie się, prędzej czy później będziecie żałować pracy u Bachurskiego Piotra, człowieka który ma się za wielkiego gentlemana, a jest zwykłym śmieciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Z. Re: bachurski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 132.246.92.* 24.09.10, 19:16 To prawda co piszecie o tym draniu, ale dlaczego nikt nie pociąga go do odpowiedzialności za wszystkie przekręty? Dlaczego dajecie się naciągać? Facet chyba jest poza prawem! Albo ma wysokie znajomości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: bachurski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 25.09.10, 19:17 Zapomnieliście jeszcze o piśmie " Rezydencje". To było oszustwo. Dawali w nim reklamy, za towar. Meble, zasłony , porcelana szła do domu szefowej pisma. Za setki tysięcy złotych bez podatku. To był przekręt nie z tej ziemi. I wszystko bezkarnie.Może ktoś wreszcie zainteresuje się tymi przekrętami. Jak sobie pourządzali za darmo mieszkania. Przecież to można sprawdzić ile Rosenthal za reklamę dawał porcelany ze sklepu w Promenadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wes Re: bachurski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 22.11.10, 23:12 Włazi w dupę PiS, to ma.. "koneksje". Partia perfidnych złodziei :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz S. Re: bachurski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 132.246.92.* 27.09.10, 18:46 Pytanie do "ktoś" - ....on ma wszystko.... - co takiego ma Bachurski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: 83.238.101.* 10.02.11, 13:13 oj mam wrazenie, ze kolezanka odeszla albo raczej zwolniona ja z H&M i sie wyzywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia oszusci ! Bachurski i jego rodzina wariatów! IP: *.acn.waw.pl 02.09.10, 18:28 Nie poznałam w życiu większego gnoja. Brak kasy, ciągła rotacja pracowników, niewypłacanie pieniędzy firmom i pracownikom. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Czy ktoś coś wie o firmie NuMedia? IP: *.aster.pl 25.09.10, 19:23 Dlaczego nikt nie pociąga firmy do odpowiedzialności za wszystkie przekręty? Dlaczego dajecie się naciągać? Facet chyba jest poza prawem! Albo ma wysokie znajomości! A magazyn Rezydencje z Panią szefowa na czele. Za reklamy w magazynie zamiast pieniędzy od firm brała " dobra" do domu. Porcelanę, meble, lustra, drzwi i co się tylko dąło. Nikt tego nie chce sprawdzić - to dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
leonore Bachurski Piotr Bollinari Home&Market Gentelman 10.11.10, 21:17 forum.gazeta.pl/forum/w,140,118572640,11857 Odpowiedz Link Zgłoś
leonore Re: Bachurski Piotr - dobry link 10.11.10, 21:27 forum.gazeta.pl/forum/w,140,118572640,118572640,Bachurski_Piotr_Bollinari_Home_Market_Gentelman.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylyniewolnik powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 13:15 1) Trochę faktów- info wiarygodne- KRS Niby Srumedia to Srumedia, a Bachurski to Bachurski. Ale nie do końca. Też mnie oszukała srumedia, ale z tego co wiem, to Bachurski oficjalnie z tą firmą już od kilku lat miał mało wspólnego- wydzierżawił im pisma i poszło... po równi pochyłej. Oficjalnie. Z danych KRS wynika zupełnie co innego- niby oddzielnie, ale jednak cały czas jechali na tym samym wózku. Od kwietnia 2007 wspólnikiem NuMedii jest nie Piotr Bachurski, a jego żona- Nina Bachurska, z domu Sarnacka. Z danych KRS wynika, że Bachurski jest Prezesem następujących spółek ( tylko te mediowe, ale są też inne): Bachurski MediaCorp, Bollinari Publishing House ( Home&Market, Gentleman, Rezydencje), Gazeta Finansowa, United ExPress, Warszawska Gazeta i Monti&Co ( nie prasa, ale ważna ze względu na powiązania). Magda Mądrzak ma za to sporo większościowych udziałów w powiązanych z Bachurskim spółkach. W skrócie: A. NuMedia: początkowo głównym udziałowcem był Bachurski ( 90 udziałów, 45000 wartość), Mądrzak miała 5 za 5000 zł. Pod koniec 2004 r. Bachurski przestał być udziałowcem i MM stała się głównym udziałowcem ( 90 udziałów). W 2007 r. Nina Sarnacka ( obecnie żona Bachurskiego) objęła 10 udziałów za 5 000. Stan na dziś: Magda Mądrzak 90 proc. , NINA BACHURSKA 10 proc.; prezes: Magda Mądrzak. W międzyczasie: NuMedia od 2005 r. ma 399 udziałów o wartości 199 500 zł w Monti&CO, gdzie do dziś prezesem jest PIOTR BACHURSKI!!!! Również od 2005 r. NuMedia ma 94 udz. ( praktycznie właściciel) o wartości 47 000 zł w …. GAZECIE FINANSOWEJ, której prezesem jest… PIOTR BACHURSKI!!!! (wcześniej GF należała do MediaCorp, gdzie Bachurski jest udziałowcem i prezesem). B. Gazeta Finansowa: podsumowując: należy do NuMedii C. Do lata 2010, Home&Market, Gentleman i Rezydencje należały do NuMedii ( w ramach dzierżawy, czy coś- w necie można znaleźć info, te tytuły należą do PB). Obecnie wróciły pośrednio do Bachurskiego i należą do Bollinari Publishing House. Tu głównym udziałowcem ( 99; 49 500 zł) jest firma UTS, której 100 proc. udziałowcem jest.. Nina Bachurska, żona Piotra Bachurskiego i mniejszościowy udziałowiec NuMedii. Prezesem jest oczywiście Piotr Bachurski, bo kto inny. D. Jeśli chodzi o Ninę Bachurską, ma ona jeszcze 99 proc. ; 49 500 zł w Warszawskiej Gazecie, której prezesem jest tradycyjnie już Piotr Bachurski. E. Z kolei Piotr Bachurski ma jeszcze 99 udz. wartych 49 500 zł w United Express, której to firmy jest również prezesem. Firma powiązana działalnościowo z resztą firm zajmujących się gazetami, ich dystrybucją i promocją. F. PB ma jeszcze Hokuspokus Studio Ludzi Kreatywnych, w której o dziwo prezesem nie jest, choć ma 99 proc. udziałów- prezesem jest prawnik wszystkich tych firm- Aldona Zaorska ( nawet wypowiada się w tej aferze PR za czasów NuMedii jeszcze). G. Jest jeszcze Fidelio, w której udziały ma Gazeta Finansowa, czyli NuMedia ale już nie jest to dokładnie sprawdzone w KRS, szkoda czasu na płotki. PS. Dla ścigających NuMedię: siedzi teraz na Placu Trzech Krzyży tam gdzie Bachurski. Byli pracownicy NuMedii mówią, że mimo, iż NuMedia nie ma już tych pism, robi dla nich reklamy cały czas. Czyli to samo mięcho, tylko w innym sosie. Także to jest raczej wyczerpująca odpowiedź na pytanie, czy to ten sam syf… 2). Czy warto tam pracować, czyli płace, warunki itp. Komentarze na forum polecam. Poza tym: mediamikser.pl/article/10589/rezygnacja-czesci-zespolu-miesiecznika-home-market poza notką o odejściu ( i powodach) zespołu i dzierżawą, reszta to ściema. Najlepsza z nakładem- 50 tys.!!! Dobre… jak 1-2 tys. Home&Market miał za czasów NuMedii to max. Teraz za duży też nie jest. Na stronie podają, że 15 tys. Dobre!!! Max 3-5 tys. Płace: tragedia jeśli chodzi o stawki, tragedia też z wypłatą. Kartę kredytową polecam, jak zamierzacie tam pracować. Warunki pracy: to samo. Przyniesiesz sobie, to masz. Opinia na rynku Home&Market: wpiszcie ranking PR- sama prawda, choć nawet pojęcia nie mają, że za NuMedii wszystko tam tak było robione. A teraz NuMedia im reklamy robi hehe. Wnioski nasuwają się same. Tu muszę jednak przyznać, że te ich nowe rankingi, np. banków, to na serio kawał dobrej, uczciwej roboty z pełną metodologią, a nie na zasadzie: kto wykupi najdroższą reklamę. Ale jest nowa naczelna- więc to raczej jej zasługa, za NuMedii takich rankingów nie było. Pewnie nie chce żadnych oszustw itp. Dlatego długo raczej nie pociągnie, albo ją przekabacą i przymknie oko na rankingi. www.homemarket.com.pl/wrzesien2010/0.html Jest jeszcze Gentleman: też zmieniono naczelnego, więc jest nadzieja. www.wirtualnemedia.pl/artykul/jerzy-moson-nowym-naczelnym-gentlemana Ogólnie szansa jakaś jest, że może coś się zmieni i warto być tego świadkiem. Choć z drugiej strony bardzo duże ryzyko, patrząc na osoby zarządzające/właścicieli i powiązania w tym całym interesie… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.aster.pl 01.12.10, 10:32 Zapomniałeś napisać o anMedia. To też odnoga, teraz w Gdańsku. Kręcą jak mogą, głównie na frajerach co dają do ich pism reklamy np. do "Rezydencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: powiązania!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.11, 17:46 Dlaczego firmą An Media w Gdańsku nie zajmie się Urząd Skarbowy i odpowiednie służby? Czy ktoś to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.12, 19:24 znowu zmieniają pracownikow i nazwe firmy. Pan Bachurski ma "czyste ręce" do "czarnej roboty" ma ludzi jak to sie nazywało w czasach II wojny światowej ? tak jakoś z niemiecka na F... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.01.11, 15:17 AnMedia - siostra NuMedia Ta firma to oszustwo, oszustwo, oszustwo. Brak mi słów jakie maja powiązania, że Urząd Skarbowy milczy!!!!!!!!!!! Przecież te oszustwa sa do sprawdzenia w każdej chwili. Na ile został oszukany Urząd Skarbowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sell Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 00:13 Z tym pozytywnym wpływem nowej naczelnej bym nie przesadzała. Wcześniejsza była osobą o wiele bardziej kompetentną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.play-internet.pl 27.04.11, 12:05 Niestety - dołączam do grupy osób, które ten cały bałagan wokół pana B. chciał oszukać. Uciekłam w porę. Zdaje się, że nie zamierzali dać mi umowy. A przecież pracowałam. Kilka dni. No syf straszny u nich jest. Ludzi, nawet klientów, którzy kupują od nich książki (nowa gałąź działalności?), traktują jak wariatów i upierdliwców, którzy tylko im głowy zawracają. Warunki pracy są straszne. Ile tam gazet produkują w tych dwóch pokojach? Mnie chciało zatrudnić Fidelio. Miałam robic cos chyba dla Gazety Finansowej. Telefony odbierają jako Gazeta Warszawska albo United Express. Poza tym robią Gazetę Lubelską. W biurze wala sie Gentleman i inne tytuły wymieniane wyżej. Nakład rzeczywiście mają niewielki. Teksty do gazet kopiują skądś, nie piszą. Reklamodawców mają dużo. Którejś gazety jeszcze nie zgłosili do jakiegoś rejestru gazet. Pan B. i kilka Pań, które tam siedzą (Kasia Mazur, Aldona Zaorska) są właścicielami/prezesami tych wielu, wielu firm. Syf w tym biurze - i w sensie bałaganu (nie mogłam krzesła do biurka dosunąć, bo pod biurkiem wala się stos papierów), i organizacji, i traktowania pracowników (nie-włascicieli), klientów, i relacji między pracownikami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.11, 06:52 Czy ktoś może mi odpowiedzieć dlaczego takim oszustwem AnMedia i UnMedia i Sru Media nie zajmie się Urząd Skarbowy i Urząd Antykorupcyjny????????? Jakie to są powiązania????? Gdzie Pani Pitera? Przecież to jeden wielki przekręt A najbardziej dziwne jest to, że są jeszcze reklamodawcy, którzy daja się nabrać na tak małe nakłady tych pism> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.zone5.bethere.co.uk 28.09.11, 23:33 Pytasz dlaczego? Przeczytaj jeszcze raz wszystkie komentarze. Okolo 70% z nich (poczatkowych) nalezy do jednej osoby. Reszta jest pisana juz przez kogos innego (ktos przejal paleczke)... Znajduje sie tu jeszcze kilka komentarzy "pojedynczych osob". Sa podobne do Twojego, pytaja dlaczego nikt ich do sadu nie podal. Odpowiedzi brak... Odpowiedz Link Zgłoś
piollo Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia 27.02.12, 19:01 Nie sądzę, aby pisała to jedna osoba. Piotr Bachurski i spółka przekręciła już tyle osób, że kończą się zasoby Warszawy (są tu już zbyt dobrze znani jako nie niewypłacalni i nie godni współpracy), dlatego pewnie uderzają teraz w inne rynki. Myślę, że dobrze znają realia polskich sądów gospodarczych, polskich komorników itd. Wykonałem sporo roboty dla Piotra Bachurskiego i Niny Sarnackiej (dzisiaj Bachurskiej). Dla FIDELIO też robiłem. Dla NuMedia zrobiłem część jednego numeru Home&Market. Dla Gentelmana też miałem coś robić, gdy naczelnym tego pisma miał zostać Paweł Saleta. Kasę odzyskałem po wielu bojach. Chwaliłem sobie tę robotę, a Bachurski był dla mnie bardzo miły i trochę na nim zarobiłem. Płacili jak większość firm - z opóźnieniem. Za ostatnie faktury był problem z płatnościami, więc wysłałem WEZWANIE DO ZAPŁATY i postraszyłem kosztami sądowymi. Zaczęli płacić w ratach. Potem oddałem sprawę mojemu prawnikowi i zaprzyjaźnionemu komornikowi... ostatecznie kasa wpłynęła na konto. O nic więcej nie prosiłem. Na pewno sporo pracowników oszukali, jeżeli u moich innych klientów spotykam ludzi, którzy pracowali u Bachurskiego i nie chwalą się teraz tym w swoich CV. Inni pracodawcy widząc "Bachurski" w CV krzywią się podobno i pytają o tę pracę w ten sposób: "Pracowała Pani u Bachurskiego? Uuuuuuu...." ;) Ważna kwestia w związku z tym, że jakoś nikt nie może z nimi zrobić porządku: Piotr Bachurski podaje się za Żyda - na pewno ma sporo kontaktów z innymi Żydami, więc na pewno sobie pomagają. Miałem innego klienta (prawdziwego Izraelczyka) i współpraca była super. Targował się, ale płacił (przynajmniej mnie, bo podobno innym firmom to niechętnie - mnie płacił, bo mój kolega u niego pracował i pilnował moich płatności). Kiedyś potrzebował wizę na Białoruś, na którą podobno trzeba było czekać 3 miesiące. Po wykonaniu jednego telefonu zadzwonili do niego po 15 minutach z ambasady Białorusi z przeprosinami i informacją, że wiza czeka do odbioru :) Cóż... może to jest odpowiedź, dlaczego Bachurski jest nietykalny? Może mnie zapłacił wszystko z odsetkami, bo mnie trochę lubił? Nie wiem? Może płaci wszystkim, tylko trzeba się o kasę upomnieć sądownie? Po co płacić od razu, skoro można odczekać ;) Przynajmniej w tym kraju robi tak wiele firmy... nie doprowadzają do spraw sądowych, ale nie płacą faktur w terminie. A skoro nikt się o płatność nie upomina, to po co płacić? Prosta żydowska zasada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 01:25 chyba Pan trochę przesadza Panie Podbielski Piotrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanok Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.12, 12:23 Obawiam się, że większość tych komentarzy, napisali ludzie, którzy zostali naciągnięci przez P. Bachurskiego. Pracowałem dla niego i ten okres w swoim życiu wspominam bardzo źle. Dobrze, że można dzisiaj sprawdzić pracodawcę. Pozdrawiam sprawdzających!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piollo Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia 04.07.12, 07:30 Gość portalu: xyz napisał(a): > chyba Pan trochę przesadza Panie Podbielski Piotrze z czym "przesadziłem"? Napisałem tylko o swoich doświadczeniach z historii, jak większość osób w tym wątku. Polacy też mi nie płacą, więc może z tym uogólnieniem nt. jednej niepłacącej nacji być może trochę przesadziłem... Zawsze chwalę Żydów za to, że sobie pomagają! Tego im zazdroszczę... PS. Czemu "xyz"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.dynamic.mm.pl 30.08.12, 14:00 Pracowałam w Fidelio - i teoretycznie byłam zatrudniona przez Katarzynę Mazur (naczelna Home&Market, Rezydencje), ale wszystkie te firmy to jedno i to samo... Oczywiście na początku świetlane wizje przyszłości, perspektywy itd. a w praktyce biuro rodem z PRL-u niemalże: awarie sprzętu, brak nawet czajnika elektrycznego, żeby sobie herbatę zrobić..., walające się wszędzie stosy gazet, brud i syf ogółem. Podobny bałagan organizacyjny - niby wszyscy pracują w innej firmie (NuMedia, UIT Expres, Fidelio, Bollinari itd.), ale tak naprawdę jedna i ta sama firma. Mimo, że zatrudniała mnie Mazur, to osobiście Bachurski nie omieszkał mieć do mnie różnych pretensji. Odnośnie samego Bachurskiego - oślizły typ podstarzałego amanta - cwaniaka z układami. Młode dziewczyny przyjęte świeżo do pracy jakimiś głupiutkimi tekstami, komplemencikami, całowaniem w rączkę osaczał (a ma drugą żonę o połowę młodszą od siebie, więc od razu widać, że świeży towar chętnie sam sprawdzi), ale jak któraś nie była zbyt skora do jego żarcików to już zaczynał schodzić na ziemię i czepiać się o wszystko. Zakłamany parszywiec, nawet sam podrzucał pomysły tematów do "Gentlemana" typu: Jak pozbyć się starej żony? Ciekawe kiedy Ninka mu się znudzi, bo będzie już miała za duży przebieg... Jak skończyła mi się umowa to w oczekiwaniu na następną minęło ok. 4 miesięcy - a że Pani Mazur nie ma czasu, a że Aldona nie przygotowała umowy, a że coś tam znowu. I tak sobie pracowałam na czarno, bez większego zaangażowania, bo nawet jak powinnam dostać kasę z prowizji czy nawet samą podstawę, to zawsze było"COŚ" na przeszkodzie: a to klient nie zapłacił a to coś innego, zapłacę za tydzień, za dwa, itd. Faktycznie, kasa w końcu była, ale po takich akcjach to skutecznie odechciewało mi się pracować, bo moje myśli zamiast na pracy skupiały się na nie zapłaconych rachunkach. A jak się spóźniłam kiedyś do pracy to osobiście Mr Bachurski mnie opieprzył - to dopiero paranoja! mimo, że nie miałam nawet umowy i prawnie mnie tam nie powinno być! Jak zaczęłam się dopominać o umowę to bardzo szybko została podjęta decyzja, że musimy niestety się rozstać. A na koniec Pani Mazur zdziwiona wielce zapytała mnie co się stało, ze straciłam motywację do pracy? Dobre sobie... Do dziś nie odzyskałam wszystkich pieniędzy, które jest mi winna! Wielka (dosłownie, bo do najszczuplejszych nie należy) Pani Redaktor wielce poczytnej i opiniotwórczej gazety "Home&Market". Klienci już nie bardzo chcą reklamy w tych tytułach, poza tym jeśli chodzi o kwestie merytoryczne to też pełno baboli się zdarza. Osobiście miałam styczność z tworzonymi czasami naprędce raportami czy rankingami, niektóre nawet miałam stworzyć osobiście (Panie google dopomóż), natomiast klientom wciskało się kity typu: ranking został stworzony przez Komitet Redakcyjny na podstawie analiz ankiet przeprowadzonych wśród, np. klientów i banków oraz na podstawie notowań na giełdzie firm z danej branży. Ale najlepsze motywy były ze zdobywaniem reklamodawców pod dany ranking lub zestawienie, np. najlepszych firm z branży spożywczej - jak nie było reklamodawców - rankingi/zestawienia zazwyczaj się nie ukazywały - ot cała filozofia opiniotwórczej roli mediów w dzisiejszych czasach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.14, 15:06 Również jesteś świeżo po pracy w United Express. Wszystkie opinie z internetu się zgadzają- po pół roku wyciągnięto ze mnie moją bazę klientów, a następnego dnia zwolniono, bo rzekomo podpisali umowę z firmą zajmującą się pozyskiwaniem reklam i to ich wyjdzie taniej niż moja i koleżanki pensja. I nie dostałyśmy ostatniej wypłaty. Oszuści, nikt tam długo nie zagrzeje miejsca, nie ma co liczyć na godne warunki pracy, nie mówiąc o umowie o pracę! Gdy szanowna pani Magda nas zwalniała, to stała nad nami, gdy się pakowałyśmy, żebyśmy chyba nic nie wyniosły z tak bogato zaopatrzonego biura. Z nikim nie mogłyśmy się pożegnać- jak psy wyrzucone i po sprawie! Widzę, że wątek już tu wygasł, ale sprawa jest dalej aktualna- oni nic się nie zmienili, więc niech kolejni uważają i nie wierzą w ogłoszenia o pracę w księgarni, rozmowę, na którą pani Magda zaprasza pod fałszywym nazwiskiem, żeby nikt nie mógł sobie wygooglować opinii o niej i cudowną ofertę- może zamiast księgarni chce pani spróbować w marketingu? Jak najdalej od nich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Pietrasz Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.14, 15:56 Przeprosiny. Ja, niżej podpisana oświadczam, że mój wpis z 11.06.2014r. o godz. 15.06 był kłamliwy i bezpodstawnie godził w dobro osobiste spółki United Express, jej zarządu oraz pracowników. W związku z powyższym oświadczam, że nie jest prawdą jakobym ja i moja koleżanka nie otrzymały wypłaty, całość rozliczenia z tytułu umów została nam w całości wypłacona przed terminem zawartym w umowie, które miałyśmy podpisane ze spółką. Nie jest prawdą, że zostałyśmy jak psy wyrzucone, nie jest też prawdą, że byłyśmy pilnowane, ani, że z nikim nie mogłyśmy się pożegnać. W związku z powyższym, za powyższe kłamstwo oraz inne krzywdzące opinie noszące znamiona bezprawnego pomówienia przepraszam pana Piotra Bachurskiego, panią Magdalenę Mądrzak oraz spółkę United Express. Podpisana Agnieszka Pietrasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzionka Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 00:36 Jakbym czytala o tym co ja robilam..tylko mnie zatrudnial P. Bachurski, wydzwanial jak tam reklamy ida i zawsze pretensje ze malo i malo...a wkoncu mnie zwolnili po roku...przez telefon! i nie on tylko P. Marzena Wielgosz, ktora do konca udawala jakto jej sie ze mna dobrze pracowalo i jak to jej przykro.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzdury piszecie Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: 83.238.101.* 29.10.12, 13:45 Drodzy Marketingowcy - Nieudacznicy! Zamiast wypisywać te bzdury weźcie się w końcu za jakąś robotę, jak ktoś chce to potrafi, jak ktoś jest leniem to widzi wady we wszystkich wokół tylko nie w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdura Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 11:58 Pani Marzenko, jest Pani najbardziej pracowitym marketingowcem, jakiego znam- zatrudniać tak wiele osob, na krótkie okresy, to naprawdę ciężka praca. Taki obrót "personalny", każdego trzeba przyuczyć, kazdego zatrudnic i każdego zwolnić, każdemu dać temat- potem przejąć prowadzenie ich tematów, bardzo ciężka sprawa, pewnie kończą się już darmowe ogłoszenia w InfoPraca :), na szczęście jest dużo innych stron internetowych dla poszukujących pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.12, 20:46 poczekaj chwilke, jak wiesz Temida jest ślepa więc pewnie dlatego wolniej działa. Jednak czasem okazuje się bardzo skuteczna.. zbiera materiały :o) pozdrawiam, ciekawe czemu sie zaden inspektor u nich nie zatrudni.... taki nowy radziaj kontroli :o) a może tam już ktoś taki pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: powiązania!!!! Bachurski Piotr, NuMedia IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.14, 09:31 Bachurski, jaka jest Twoja cena? Za ile napiszesz największe zamówione gowno? Odpowiedz Link Zgłoś