Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w KRKA Polska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 02:57
    Jakimi samochodami w KRKA Polska poruszają się przedstawiciele?
    Może ktoś wie czy mają namierzanie GPS?

Ostatnio dostałam ofertę pracy z firmy medycznej której nazwy nie wymienię-
    6000 km miesięcznie i perspektywa poruszania się wyeksploatowanym Seicento z
    gazem- na samą myśl krzyż boli :)
    Dodatkowo namierzanie GPS- prawie kaplica....
    Obserwuj wątek
      • Gość: lolo Re: Praca w KRKA Polska IP: *.olsztyn.mm.pl 26.01.08, 12:53
        powiedz jaka to firma z tym seicento? słtyszałaś może coś o firmie vitamed??
        • Gość: znajomy pracownika Re: Praca w KRKA Polska IP: *.eranet.pl 26.01.08, 14:32
          Corolla / Auris.
          GPS oficjalnie nie, ale kto wie jak jest ;-)
          Przecież może być lokalizacja poprzez tel. kom. i nawet o tym nie
          wie pracownik.
      • Gość: wicker Re: Praca w KRKA Polska IP: *.toya.net.pl 26.01.08, 14:59
        w województwie łódzkim przedstawiciel krka ma 2500 zł netto + wspomnianą Toyotę.
        ponoć atmosfera w firmie fatalna - naciski kierownictwa, zawyżanie planów itd.
        firma z typu - "na rok, a potem szukam czegoś innego", mam dwóch znajomych
        którzy pracowali i się pozwalniali. raczej odradzam, choć może conieco tam się
        zmieniło na lepsze???
        • Gość: wera Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.12, 09:11
          nic sie nie zmienilo ,male zarobki,duzo roboty,nie ma z czym pokazac sie u lekarzy a mobing daj spokoj,toyoty stare i wytluczone poracha i tylko strasza,strasz,strasza a pensja 2500brutto
      • Gość: iujbft Re: Praca w KRKA Polska IP: *.034.c85.petrotel.pl 30.01.08, 12:06
        nie polecalm. mordownia. kasa ok 2500 na rękę, zależnie od
        doświadczenia, ale już dłużej popracujesz i jesteś dobra to o wiele
        więcej.
        • Gość: oporepor Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 18:43
          2500na ręke to małooo na początek pracyy??Szokkk.To idz najlepiej do roboty za
          850 na reke to wtedy moze docenisz swoja pensje!!
          • Gość: x Re: Praca w KRKA Polska IP: *.eranet.pl 10.03.08, 21:46
            Kolego w tej branży i na tym stanowisku to dolne widełki.
            Takie realia.
            • Gość: thomason Re: Praca w KRKA Polska IP: *.toya.net.pl 10.03.08, 22:22
              do kogo ty się człowieku zniżasz skoro twierdzisz że 2500 to bananowe kokosy z
              Wysp Bergamuta??? Za 850 to możesz iść orać pole do hipermarketów!

a Krka na poważnie to pensja głodowa. Polfa Rzeszów po roku pracy płaci 5000 na
              rękę + daje Toyotę Corollę na własny użytek. Glaxo Chemie nie schodzi poniżej
              4500, Alfa Wasserman płaci 4000 koła.
              • Gość: bc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.gprs.plus.pl 16.03.08, 08:51
                pracowałam w krka-3800 netto, kusząca propozycja (5000)konkurencji
                podkusiła mnie do zmiany. Sprytna zagrywka na 3 miesiące, teraz
                szukam pracy a znajomi pną się po szczeblach kariery.
                • rep_pm Re: Praca w KRKA Polska 16.03.08, 12:22
                  Gość portalu: bc napisał(a):

> pracowałam w krka-3800 netto, kusząca propozycja (5000)konkurencji
                  > podkusiła mnie do zmiany. Sprytna zagrywka na 3 miesiące, teraz
                  > szukam pracy a znajomi pną się po szczeblach kariery.

Cześć bc. Możesz napisać jak w KRKA wyglądała kultura pracy? Tz. mam na myśli
                  jacy kierownicy regionalni, jak z samochodami (czy jest GPS i czy jest limit
                  kilometrów). Mam właśnie dylemat czy przejść z firmy "oryginalnej", ale z nie
                  najlepszą atmosferą w pracy do KRKA.
                  • Gość: jeszcze KRKA Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 19:36
                    Witaj rep_pm, Nawet nie myśl o przejściu z firmy oryginalnej do
                    KRKI.. Ja przeszedłem z innej generycznej i przeżyłem prawdziwy
                    szok kulturowy. Okropna prowizorka, duża rotacja, brak
                    jakiegokolwiek logicznego zarządzania. Narzedzia praktyczne żadne a
                    przy tym fatalna atmosfera i parcie na wyniki..(nie dziwi więc
                    rotacja). Na poziomie kierowników główna metodą jest opeer przy
                    całym regionie i wieczne czepienia sie wszystkiego. O budżecie też
                    zapomniij... pozdrawiam
                    • rep_pm Re: Praca w KRKA Polska 18.03.08, 09:08
                      A może ktoś napisać jak wygląda sprawa GPS'ów w samochodach (czy są) i czy są
                      jakieś limity kilometrów?
                      • rep_pm Re: Praca w KRKA Polska 18.03.08, 09:12
                        ...i jeszcze bardzo ważne. Czy nie ma tam żadnych weksli, bo takie coś dla mnie
                        od razu firmę dyskwalifikuje.
                        • rep_pm Re: Praca w KRKA Polska 19.03.08, 11:53
                          UP
                          • Gość: karol Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 00:43
                            Ja tez chcialbym wiedziec jak najwiecej o KRKA :)
                            • Gość: nova Re: Praca w KRKA Polska IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 03.07.08, 20:03
                              dostałam zaproszenie do KRKA już do Warszawy i chciałabym uzyskać
                              jakieś wskazówki odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej, pozdrawiam :)
                              • Gość: gogo Re: Praca w KRKA Polska IP: *.domainunused.net 15.07.08, 20:01
                                powiem tak...jesli nie masz żadnego doświadczenia to idz dostaniesz
                                po glowie ale roboty się nauczysz i po roku zmienisz na lepsza.
                                Auto mozesz prywatnie uzywać jesli podpiszesz papier masz limit ok
                                300km na mieiac za który potrącaja Ci kase i paliwo lejesz
                                samodzielnie.
                                Kierownicy sa bardzo różni ..zależy jak trafisz .
                                Natomias zadnych weksli nie ma .
                                • Gość: ex-krkaREP Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 22:53
                                  pracowalem kilka lat w krka...jest ciezko ale roboty naucza...a
                                  pozniej poszukasz normalnej firmy...nacisk
                                  niewyobrazalny,plany "ambitne",kierownictwo zróznicowane-nie chce tu
                                  wiecej pisac ale zalezy do jakiej grupy promocyjnej sie
                                  trafi...zawsze bylo w miare ok w dziale psychiatrii...jak jest teraz
                                  nie wiem-kilka miesiecy mnie tam nie ma i tylko zaluje ze tak pozno
                                  zmienilem...powodzenia!
                                  • Gość: Rep_KRKA Re: Praca w KRKA Polska IP: *.aster.pl 03.01.09, 13:31
                                    witam!Pracuje w krka od nieco ponad roku i....przymierzam sie do zmiany pracy...masz cos godnego polecenia.Moim marzeniem jest Jansen Cillag ale....tam rzadko rekrutuja...Czekam na info!
                                    Pozdrawiam
                                  • Gość: były pracownik Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 14.09.12, 13:56
                                    Tak jak ktoś wspomniał- pierwsza styczność KRKA może zrazic do tej branży..a juz na pewno stycznośc z kierownikiem z regionu podlasia i mazur- cep jakich malo; nie warto zostawać w tej faszystowskiej firmie
                                    • Gość: B Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.12, 19:56
                                      Zgadzam sie w 100%. Facet to prymityw, niedouczony. po polskiemu mówić to on umi . Mobbing seksualny to zdaje się jego hobby.
                              • Gość: azzz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.lanet.net.pl 25.09.08, 13:56
                                powiedz cos wiecej o II etapie jak wygladal z kim rozmowa jakie pytania?no i czy
                                cie zatrudnili?

pozdr
                    • Gość: exKRKArep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 22:55
                      racja!!!
                      ja teraz jestem w oryginalnej...i nie ma co ani kogo porownywac!!!a
                      zarzadzanie w krka to po prostu "żal";)
                      • Gość: frodo Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.202.* 14.08.08, 22:19
                        nic się nie zmieniło... ale psychiatria nadal OK, najciężej kardiologia jak zawsze. też szukam orginalnej. pozdro kolego
                        • Gość: realia Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dreamhost.com 28.08.08, 23:22
                          tak właśnie wygląda w KRKA zgadzam się z przedmówcą, firma oryginalna to dobry
                          kierunek
                      • Gość: Tomek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.147.127.205.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.09.11, 13:53
                        Nie wiem jak jest w KRKA ale pracowałem w oryginalnej niemieckiej firmie, nie było tygodnia bez zwolnień, nacisk gorszy niż w generykach, zarządzanie masakryczne - przez sadyzm, mobbibg i zastraszanie - a to wszystko jeden łysy gość.
                        • Gość: Rec Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 29.09.11, 18:42
                          Nie pracowałem w KRKA, ale byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Pierwszy etap standardowy, kilka zdań o sobie itp, w drugim etapie w siedzibie firmy konkretniejsze pytania typu co byś zrobił gdyby lekarz.. itd. Rozmowa na poziomie, więc zastrzeżeń nie mam. Nie przyjęli mnie a o tym fakcie zostałem powiadomiony mailem. Ogólnie wrażenie KRKA robi dobre a i produkty ich są znane.
                    • Gość: wera Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.12, 09:21
                      szczera prawda co gosc mowi
                  • Gość: Iza Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 08:32
                    hej, ja przeszłam z firmy oryginalnej ( właśne z nie najlepszą atmosferą)
                    Jestem mega zadowolona.Nie ma drugiej takiej firmy w której są takie możliwości rozwoju. Mój znajomy po roku został kierownikiem. Firma bardzo prężnie się rozwija: cały czas szukają kierowników, trenerów, product managerów.Jestem szczerze zadowolona
                    • Gość: JA Re: Praca w KRKA Polska IP: 80.51.9.* 11.10.10, 13:21
                      oHoHo... Indichar wydał rozkazjak widzę: Wszyscy co umiejo pisać po polski, majo natentychmiast zrobić po co najmniej 3 wpisy na forum!! Pozytywne !! Ne, Ne...
                    • Gość: aha Re: Praca w KRKA Polska IP: *.szczecin.mm.pl 11.10.10, 20:26
                      hehe, szukają bo ciąle się etaty zwalniają :-)) Oczywiście, po roku można zostac kierownikiem- pytanie na jak długo- bo jak pokazuje krkowe życie- max 2 lata w niektórych liniach... A potem degradacja w najlepszym wypadku!! Takie to o to są możliwości rozwoju!!
                      • Gość: iyz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 06:12
                        max 2 lata? cóz jeśli ktoś się nie sprawdza to nie rozumiem czemu mieliby go trzymać na pozycji, na kórej się nie sprawdza. Czy Ty za dużo nie oczekujesz?
                        • Gość: GOść Re: Praca w KRKA Polska IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.12.10, 23:16
                          Niestety muszę się zgodzić, że KRKA to nie jest firma, z którą należy wiązać jakiekolwiek nadzieje. Brak poszanowania dla pracowników, w terenie wszyscy o wszystkich wszystko wiedzą. Jeżeli macie możliwość pracy w innej firmie to nawet się nie zastanawiajcie. Szkoda czasu i nerwów.
                          Good luck!
                          • Gość: noe Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.10, 23:14
                            pracuje w krka ju prawie rok i nie rozumiem tych waszych wypowiedzi... jak dla mnie forma jest ok po za malymmi mankamentam. wsedzie zdarzaja sie niedociagniecia. co do duzej rotacji, firma jest duza wiec rotacja tez jest spora..... ludzie sami sprobujcie, jak sie nie boicie pracy i chcecie pracowac to wszystko bedzie ok. pracuje w specjalistyce i powiem szczerze POLECAM
                  • Gość: wera Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.12, 09:19
                    tu nie ma atmosfery pracy,tu jest robota do zrobienia nie ma przyjazni i kolezanek,ma sie lustrznae odbicie ,smsem nadajesz gdzie jestes i masz limit kilometrow dobrze sie zastanow wszedzie jest tak samo
              • Gość: gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.mlociny.waw.pl 04.02.09, 19:01
                A Ty się w ogóle nie wypowiadaj człowieku skoro nawet nie wiesz że
                Polfa Rzeszów to już nie Polfa tylko ICN, że nie ma czegoś takiego
                jak Glaxo Chemie itp.
                Krka jako pracodawca jest bardzo solidna - docenia i nagradza
                odpowiednio tych najlepszych.
                Pzdr
                • Gość: xxx Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 20:38
                  Jestem pracownikiem Krka od 2 lat, niestety muszę przyznac, że wiele
                  rzeczy o których tu mowa to prawda. Ale chyba każdy rep przyzna, że
                  nasza praca w każdej firmie oceniana jest po wynikach i jeśli ktoś
                  chce pracowac uczciwie to bedzie za to doceniony. Premie są mizerne
                  ale to jakie każdy z nas ma wyniki to przepustka do innych firm. Bo
                  nawet jeśli bedzie się gdzieś pracowało i 4 lata, to cięzko sie
                  dostac do firmy oryginalnej jeśli nie miało się dobrych wyników.
                  Leki są bardzo dobre i lekarze je lubią. Plany spore i często
                  nierealne do wyrobienia. Atmosfera zależy od tego jaki jest zespół i
                  DM. A flota.... no cóż, ja złego słowa nie powiem bo mi bardzo
                  pomogli i to bez naliczania żadnych dodatkowych kosztów z mojej
                  strony. Ale przyznam, że każdy jest traktowany inaczej. W każdej
                  firmie są jakieś niedociagnięcia, tu ewidentnie przeszkadza mi
                  nieprofesjonalne traktowanie prcowników i obiecanki bez pokrycia.
                  Jeśli ktoś jest dobry i postawi na swoim to może sobie sporo
                  wynegocjowac.
                • Gość: kole Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 13:02
                  tej żurek, wyliż dupę ne ne-mu...trochę powagi chłopie, płacą ci za ten pr?
              • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.tmark100.revers.nsm.pl 30.10.09, 21:45
                w krka płaca nadal 2500 na poczatek i fatalnie sie pracuje;nic sie
                nie zmieniło od lat....
              • Gość: piotr Re: Praca w KRKA Polska zarobki polfa IP: 109.200.82.* 07.05.10, 18:05
                cześć fantasto !!!
                pracowałem w polfie rzeszów- czyli icn wiele lat
                po 10 latach pracy pensja netto to góra 3.500 pln
                kadra zarządzająca nieprofesjonalna
                jako pierwsza praca ok.
                po roku zmieniać
                • Gość: Ja Re: Praca w KRKA Polska zarobki polfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 22:51
                  Witam optymisto,
                  W KRKA pensja większa, a po pół roku cie wy..ja albo sam zmieniasz prace na
                  mniej płatna ale spokojna...Docenisz jeszcze mniejsze zarobki w Polfie i
                  spokojna normalna prace..Najbardziej rozbawił mnie Twój tekst o
                  nieprofesjonalnej kadrze zarządzającej w Polfie :))) W KRCE to po prostu
                  chodzący profesjonalizm (dystrykt po miesiącu pracy w terenie, prodact po
                  trzech....)wiedza i kompetencja, że HEJ!! Ze starosłowiańskim Pozdrowieniem: NE,
                  NE!!
              • Gość: sonia Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.10, 08:27
                Cześc wszystkim, ja pracuję w KRKA. Faktycznie zaczynałam od 2800 na rękę ale po 1,5 roku dzięki mojemu zaangażowaniu mam 3600 na rękę i jestem u progu kolejnej podwyżki.
                Firma jak firma. Ja mam fantastyczny zespół i mądrego,ludzkiego szefa. Nie ma GPS i innych pierdół. Rotacja jest faktycznie duża ale to też jeden z największych zespołów sprzedażowych na naszym rynku więc pewnie wprost proporcjonalna.
                KRKA jest b. ceniona w środowisku lekarskim.
                Myślę,że niektóre opinie są mocno przerysowane i pisane przez ludzi którzy zostali zwolnieni bądż wlekli sie w ogonie rankingów bez szans na podwyżkę.Cóż...nie każdy nadaje się do tej roboty.Pozdrawiam
            • Gość: ziołonacałezło Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 22:47
              he he, dolne widełki, ja pracuję w firmie farmaceutycznej i zarabiam 1900 netto.
              A auto służbowe tylko do użytku służbowego. Bo innaczej płaci się baaardzo duże
              pieniądze za km.
          • Gość: darek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 14:26
            Masz racje,w dupach im sie poprzewracało,skóra,fura i komóra i najlepiej 5 kola
            na reke,dopiero wtedy szlachta sie zastanowi czy warto pracowac,ale na szczescie
            mamy kryzys i zycie tych lewusow zweryfikuje
            • Gość: ktos Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 18:15
              ty chamie
            • Gość: mik Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 08:39
              jesteś bardzo prostym człowiekiem;
              1. sprawdź definicję słowa kryzys i porównaj z definicją słowa
              recesja
              2. praca PM jest wbrew pozorom ciężka, czasami niewdzięczna
              3. pracuję w KRKA i myślę o zmianie bo klimat jest do du...
              4. ludzi wykształconych i doświadczonych należy dobrze wynagradzać i
              tylko ktoś tak prosty jak TY tego może nie wiedzieć
              pozdrawiam
              • Gość: Gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.home.aster.pl 19.01.10, 18:45
                Zgadzam się. Człowiek wykształcony musi zarabiać więcej niż 2800 zł.
            • Gość: :) rozmowa kwal. w cud miód w łodzi IP: 62.233.181.* 26.11.09, 20:23
              witam, był może ktoś dziś na rozmowie z krka w cud miód w łodzi?
      • Gość: auto Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dreamhost.com 29.08.08, 01:05
        toyota corolla i auris
        • Gość: mila Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 19:10
          Wszystko się zgadza!!! Plany nierealne, naciski ogromne, szczególnie
          w kardio, regionalni cisną coraz bardziej bo ich też cisną. Do tego
          mikro tereny, na których w kółko trzeba się kręcić. GPS oficjalnie
          nie, ale zakładają w telefonach.
          Ogólnie nie polecam. Ja na szczącie mam ten etap za sobą:)))))))))))
      • Gość: gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.eranet.pl 03.10.08, 17:26
        Widze ze nie ma ani jednej pochlebnej opinii na temat firmy KRKA. Ja
        chciałabym wiedzieć czy w tej firmie sa jakies prowizje, za te
        ciezko wypocone wyniki. I ogolnie nie rozumiem tez formy rozliczania
        pracwonikow, jak jest weryfikowana sprzedaż ??? Na podstawie badan w
        aptekach czy w opinii lekarzy ?? Czy może mi ktoś ta kwestie
        wyjaśnić. Pozdrawiam wszystkich ktorzy byli, sa i beda zwiazani z ta
        firmą :) Acha i jeszcze jedno. czy jestesmy rozliczani indywidualnie
        czy zespolowo wynikiem ???
        • Gość: x Re: Praca w KRKA Polska IP: *.eranet.pl 04.10.08, 00:18
          Nie zadawaj takich pytań podczas rekrutacji, bo będzie jasne, że nie
          masz pojęcia o branży.
          • Gość: jaa Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 11:01
            jak to jest z tymi autkami? jaki jest limit km na miesiąc w celach sluzbowych? i
            jak to jest w przypadku celow prywatnych? leje sie paliwo z wlasnej kieszeni to
            rozumiem, ale jeszcze potrącają z pensji?

jak wyglada system premiowy i czy rzeczywiście są to konkretne sumy ( oczywiście
            adekwatne do wyników)

szanse rozwoju w firmie na inne stanowiska?

pozdr,
            • Gość: xxx Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 17:08
              szanse rozwoju są dość duze bo czesto są rekrutacje wewnetrzne wiec
              trzeba tylko chcieć...
              a jesli chcesz uzywac samochodu prywatnie to masz limit ok. 300 km
              miesiecznie i podpisujesz papier na to-doliczaja Ci do pensji kwote
              ktora jest opodatkowana i ozusowana...
              z premiami jest roznie...
              • Gość: jaa Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 01:19
                a moglbys usciślić co to znaczy że z premiami jest różnie?
                • Gość: jaa Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 11:37
                  właściwie lepiej być repem dużej firmy takiej jak KRKA czy mniejszej?

a czy w KRKA są szanse rozwoju tylko pionowego czy również poziomego? np. do
                  działu rejestracji leków?
                  • Gość: gość portalu Re: Praca w KRKA Polska IP: *.bsk.vectranet.pl 08.10.08, 17:36
                    KRKA to przede wszystkim praca ze świetnymi lekami bardzo wysokiej
                    jakości. Nie zastanawia Was dlaczego praktycznie we wszystkich
                    dziedzinach terapeutycznych leki KRKA są liderami rynku? Ok,
                    rozbudowany field force, dobry marketing - ale to wszystko działa
                    tylko do pewnego pułapu; resztę weryfikuje lekarz i pacjent.
                    KRKA daje ogromne możliwości rozwoju - awans jest możliwy w wielu
                    różnych kierunkach, tylko trzeba chcieć. Piszę to z perspektywy
                    kilku lat doświadczenia jako PM w kilku firmach - i wiodących
                    oryginalnych i tych trochę mniejszych. KRKA ma sporo do naprawy, ale
                    ma też jedną baaardzo ważną cechę - w jej strukturach pracują osoby
                    niezwykle inteligentne i duże oryginały - niestety coraz trudniej je
                    zauważyć, bo toną w setkach zwyczajnych, szarych, głupawych
                    pracowników. Pozdrawiam wszystkich kiedyś/obecnie związanych z KRKA!
                    A firmę polecam.
                    • Gość: xxx Re: Praca w KRKA Polska IP: *.static.szczecinek.net.pl 09.10.08, 19:49
                      Ktoś kto pisze, że w firmie KRKA pracują inteligentni ludzie wcale
                      się nie myli tylko ci ludzie to przedstawiciele a nie cała góra. Ci
                      drudzy należą do tych innych nieco ... Większość kierowników
                      regionalnych to ludzie którzy nie mają pojęcia o zarządzaniu
                      zespołem zresztą jak i cała góra dlanich nie liczy się człowiek. Nie
                      polecam nikomu pracy w tej firmie bo obiecują złote góry, ale to
                      tylko obiecanki. Zgnębią was i każą pracować po 12, 13 godzin
                      wymyślając jakieś tabelki i różne inne cuda, a nawet jeśli się do
                      tego dostosujecie to i tak powiedzą, że jak będą chcieli to was
                      wszystkich wymieniom
                      • Gość: jaa Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 01:07
                        hmm...widzę, że opinie bywają róóóóóóóóóżne...tak było i będzie zawsze.

do xxx - mowiłeś, że z premiami bywa różnie - co to oznacza??

• Gość: xxx Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.08, 20:40
                          To znaczy, ze bardzo czesto plany nie sa osiagalne + nie jasne
                          zasady co jeszcze sie liczy oprocz planu... ale tak tez jest tez w
                          innych firmach...
                          • Gość: repek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 15:20
                            a jak to wygląda w psychiatrii?? może ktos pracował i napisze troche wiecej na ten temat
                      • Gość: temida Re: Praca w KRKA Polska IP: *.toya.net.pl 17.10.08, 18:19
                        Obecnie pracuję jako przedstawiciel KRKA :) Grupa Kardio :) I powiem Wam - nie
                        jest źle. Cenię sobie swoje preparaty - mają bardzo dobrą renomę wśród lekarzy.
                        Uważam, że zarabiam niezłą kasę (przyzwoita pensja repa), mam satyswakcję ze
                        swojej pracy (pokonywanie codziennych trudności to dla mnie próba charakteru).
                        W KRKA jest wiele do dopracowania - zwłaszcza "na górze", ale nie znam
                        generycznej firmy, która nie miałaby jakichś tam minusów - zawsze jest coś za
                        coś :)

Praca 12 - 13 godzin - ha ha ha. Koleżanko pracująca 12-13 godzin w KRKA - jeśli
                        pracowałabyś UCZCIWIE 8 godzin dziennie w naszej firmie, to nie narzekałabyś na
                        wyniki, tabelki itp :)))))))))
                        Problem w tym, że przeciętny pracownik w Polsce patrzy tylko jak tu zrobić
                        wałki. Podstawowe pytanie kandydatów do pracy przedstawiciela to to, czy w
                        samochodzie jest GPS :) Sorry...
                        • Gość: SVRS Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 18:40
                          dobry wieczór
                          jestem nowy na tym forum , dzis zadzwonili do mnie z KRKA i
                          zapraszaja na rozmowe rekrutacyjną na PM , prosze powiedziecie jak
                          jest w KRKA , widze ze opinii jest duzo ale przeważają te złe , ja
                          pracuje uczciwie i jest stem prostym człowiekiem ukierunkowanym na
                          dany cel , powedziecie prosze o czym mowic na rekrutcji
                          • Gość: frodo Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.202.* 26.10.08, 20:27
                            Do nauki super firma, nauczysz sie nieźle pracować jako rep, jak dasz radę w KRKA to wszędzie sobie poradzisz. Zazwyczaj ludzie którzy maja niezłe wyniki odchodza po roku lub dwóch do innych firm gdzie dostaną kasę dużo lepszą za taka sama pracę. To jest właśnie błąd KRKA, puszczają ludzi super wyszkolonych...ale cóż taka praca.
                          • Gość: kingerx Re: Praca w KRKA Polska IP: *.168.wmc.com.pl 27.10.08, 18:05
                            Witaj,
                            kolego poczytaj:

karierawfarmacji.wordpress.com/category/sciezki-kariery/
                            www.pracuj.pl/praca-farmaceutyka-artykuly_12398.htm#top
                            bądź sobą i z prawdziwymi jajami, rozmawiaj tak jakbyś był produktem
                            i chciałbyś go sprzedać
                            pzdr
                            • Gość: frodo Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.202.* 30.10.08, 18:55
                              :))) cos chciałas mi udowodnic tymi artykułami?
                          • Gość: mike Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.08, 18:15
                            Zacznę może od tego, że KRKA jest dla mnie firemką tylko pretendującą do miana
                            profesjonalnej, z zasadami, budzącą zaufanie etc., natomiast rzeczywistość jest
                            druzgocąca i chyba przesłania swoja głupotą wielu innych pracodawców na rynku
                            farmaceutycznym...

Chętnie więc opowiem Ci jak wyglądała moja rekrutacja w tej firmie (mimo, iż
                            działo się to jakieś trzy lata temu to z opowiadań niewiele się zmieniło).
                            W moim przypadku było tak: 1sza rozmowa w moim rodzimym mieście z dwoma panami
                            kierownikami, w ciągu tygodnia telefon i zaproszenie na 2gą rozmowę w Warszawie
                            w siedzibie firmy. Na drugiej rozmowie pani kierownik działu personalnego oraz
                            dwóch panów dyrektorów liniowych. Pytania na obydwu rozmowach dosyć standardowe.
                            Odpowiedź pozytywna z zastrzeżeniem "proszę czekać". Proszę czekać zamieniło się
                            w okres ponad miesiąca, po którym zadzwoniłem do działu personalnego z pytaniem
                            "Kiedy można spodziewać się podpisania umowy i zatrudnienia?" i tu nastąpił
                            przysłowiowy ZONK - odpowiedź: "Ze względu na zmiany organizacyjne w firmie nie
                            możemy pana zatrudnić".
                            Była to oczywiście wierutna bzdura a firma zdecydowała się po prostu na kogoś
                            innego wprowadzając mnie w błąd tak postępując. Przypadek sprawił, że w tym
                            samym czasie proponowali oni pracę jednej z moich obecnych koleżanek
                            zatrudnionej w innej firmie generycznej. Koleżanka ostatecznie nie podpisała
                            umowy z krką a kilka miesięcy później się przez przypadek "zgadaliśmy" na ten
                            temat...

Przestrzegam Cię więc drogi czytelniku przed metodami rekrutacji w tej firmie
                            oraz sposobami postępowania i komunikacji z ewentualnymi kandydatami do pracy u
                            tego arcyprofesjonalnego ;-) pracodawcy.

... można by dołożyć jeszcze kilka innych historii zasłyszanych od PMów z tej
                            firmy, ale jako, że nie są to informacje z pierwszej ręki niech wypowiadają się
                            sami. Kwintesencją "profesjonalizmu" wspomnianej firmy jest chyba ciągła rotacja
                            pracowników, a to mówi samo za siebie.
                        • Gość: Kiedyś Krka Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 19:31
                          Malinowski uciekaj z forum!!! To juz chwyt ponizej pasa!!!
                        • Gość: Aga D Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 23:48
                          Zgadzam się. pracuję już 2 lata , mam doświadczenie w dwóch innych firmach farmaceutycznych które pod przykrywką etyki tak samo postępowały z ludźmi.
                          Praca Repa ogólnie jest trudna dlA LUDZI KTÓRZY się do tego nie nadają.Ja się tym bawię, świetnie zarabiam. Przez te dwa lata ani razu nie ominęła mnie podwyżka, mam fantastycznego szefa i fajny zespół. KRKA - jak każda inna firma. Żal mi ludzi,którzy wypisują te wszystkie bzdury- pewnie się im nie udało ale gdziekolwiek pójdą to pewnie się im nie uda bo po prostu się do tego nie nadają.
                      • Gość: pracownik krki Re: Praca w KRKA Polska IP: *.devs.futuro.pl 13.11.08, 10:01
                        Te osoby, które piszą o wymianie przedstawicieli to chyba pracowały
                        w regionie łódzkim. Ja pracuję w KRKA 3 rok, gdzie ja to nie miałam
                        się przenieść ze swoimi wynikami, myślałam, że wszyscy na mnie będą
                        czekać w firmach oryginalnych za 4000 min. A tu mam wielu znajomych,
                        którzy zostali zwolnieni za wyniki z dobrych firm, często
                        oryginalnych i od 5 miesięcy nie mogą znaleźć pracy. Nie mówiąc już
                        że firma NovoNordisk szuka pracownika od pół roku i nikt im się nie
                        podoba, Servier robi pranie mózgu przez 5 tygodni szkolenia w
                        Warszawie, a Pliva zmienia pracowników co umowę. Pokora uderzyła mi
                        do głowy, bo w wielu regionach mam kolegów i koleżanki, które
                        pracują po 3-4 lata i niektórzy dużo chorowali, ale nie zostali
                        zwolnieni za niewiadomoco, tylko sobie pracują. Jest to w prawdzie
                        dość skąpa firma, ale stabilna. Ja osobiście jestem zadowolona. A
                        jak ktoś pracuje, żeby mieć darmowe rozmowy i paliwko, to
                        powodzenia. Ja pracuję dla kasy, może ewentualnie za pare lat dla
                        awansu, który w firmie oryginalnej następuje po 10 latach pracy. Nie
                        wierzcie, że w innych firmach jest cudownie, a w KRCE chcą Was
                        wycisnąć jak cytrynkę. Gorzej jest w Lekamie, Plivie, Tevie, Berlin
                        Chemie, nie wspomnę o Polpharmie, w której kasa super, ale ciśnienie
                        straszne. Zresztą jak kto woli, albo średnia kasa i stała praca,
                        albo super kasa i jedna umowa.
                        • Gość: frodo Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.202.* 13.11.08, 17:33
                          masz sporo racji. tez pracuje w krka i nie narzekam... no moze na kase. wiem jednak ze w krka repy mają nawet 4500 netto...sa tacy. to ze mnie jest ok nie zmieni faktu ze krka to taki mały czerwony owad w czarne plamy :))))

jeśli ktos moze napisać jaka atmosfera jest w bristolu i astrze to bede wdzięczny.
                          • Gość: gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 14:22
                            Zdecydowanie nie polecam pracy w Krka, na żadnym ze stanowisk - ani
                            PM, ani wyżej. No może jedynie warto być szefem linii - osoby na
                            tych stanowiskach niewiele robią... Pracowałem w Krka i jako
                            przedstawiciel i "na górze". Zero szacunku dla człowieka! A
                            szczególnie dla przedstawiciela! Zarobki - dolne widełki branży.
                            Jedynie Ci co wytrzymali kilka lat zarabiają tyle, ile konkurencja
                            daje "na wejście"... Ale jest ich niewielu - wieloletni pracownicy
                            Krka to bardzo mały odsetek wśród przedstawicieli - max 8-10%.Premie
                            kwartalne, o ile się je wypracuje, nie przekraczają miesięcznej
                            pensji - najczęsciej dostaje się netto 300-1500 pln... Rotacja
                            pracowników jest olbrzymia.
                            Miejsca na najwyższych szczeblach zarządzania zajmują
                            niekompetentne, nieszanujące innych ludzi osoby. Oszustwa i intrygi
                            to chleb powszedni w tej firmie. Osoba odpowiedzielna za flotę ma
                            dużo więcej do powiedzenia niż kierownictwo średniego i wysokiego
                            szczebla. Poza tym nie dasz mu w łapę, nie odkupisz wysłużonego
                            służbowego auta (200 tys. km przebiegu).
                            Kiedyś można się było w Krka nauczyć zawodu, teraz już nie. Za
                            krótkie szkolenia, zero integracji, zero możliwości rozwoju (nie
                            mylić z awansem). Szkolenia są przeprowadzane wg słoweńskich
                            schematów nijak mających się do polskiej rzeczywistości. Pracując w
                            Krka stoi się w miejscu... Zdecydowanie odradzam. Uważajcie - teraz
                            Krka ma takie braki w zatrudnieniu, że jedynym kryterium przyjęcia
                            na praktycznie każde stanowisko jest chęć pracy w Krka... Jedyny
                            plus dla Krka, to dobre leki - wartościowe molekuły, generyki
                            jakością nieodbiegające od oryginałów. Ale co z tego, jeżeli
                            pracownik jest tam traktowany jak śmieć...
                            • Gość: frodo Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.202.* 16.11.08, 20:51
                              widzę że wiesz o czym piszesz, z tym szefem floty to dałeś eheheeheheehehehhe no ale taka prawda,
                            • Gość: Gość portalu Re: Praca w KRKA Polska IP: *.szczecin.mm.pl 19.11.08, 14:04
                              Na czym polega i jak wygląda/wyglądać powinien dzień pracy w firmie
                              KRKA?
                              • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.202.* 19.11.08, 20:48
                                eheheeeee podobnie jak w innych firmach :), zaczynasz prace o 8 kończysz o 16. W tym czasie robisz 12 wizyt - lekarze, apteki, w zależności od lini w jakiej pracujesz. wracasz do domu raportujesz dzień i tak cały tydzień
                                • Gość: gosc portalu Re: Praca w KRKA Polska IP: *.szczecin.mm.pl 19.11.08, 22:46
                                  A dokładniej, jaką wizję pracy mają pracodawcy odnośnie pracy ich
                                  przedstawicieli???
                                  • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.202.* 20.11.08, 17:23
                                    jaką wizję??? hmmm....sprzedaż
                                    • Gość: PERS Re: Praca w KRKA Polska IP: *.szczecin.mm.pl 20.11.08, 17:44
                                      A jak wygląda rozmowa a pracę w KRKA?
                            • aisu1234 Re: Praca w KRKA Polska 27.11.08, 22:54
                              Gość portalu: gość napisał(a):

> Zdecydowanie nie polecam pracy w Krka, na żadnym ze stanowisk -
                              ani
                              > PM, ani wyżej. No może jedynie warto być szefem linii - osoby na
                              > tych stanowiskach niewiele robią... Pracowałem w Krka i jako
                              > przedstawiciel i "na górze". Zero szacunku dla człowieka! A
                              > szczególnie dla przedstawiciela! Zarobki - dolne widełki branży.
                              > Jedynie Ci co wytrzymali kilka lat zarabiają tyle, ile konkurencja
                              > daje "na wejście"... Ale jest ich niewielu - wieloletni pracownicy
                              > Krka to bardzo mały odsetek wśród przedstawicieli - max 8-
                              10%.Premie
                              > kwartalne, o ile się je wypracuje, nie przekraczają miesięcznej
                              > pensji - najczęsciej dostaje się netto 300-1500 pln... Rotacja
                              > pracowników jest olbrzymia.
                              > Miejsca na najwyższych szczeblach zarządzania zajmują
                              > niekompetentne, nieszanujące innych ludzi osoby. Oszustwa i
                              intrygi
                              > to chleb powszedni w tej firmie. Osoba odpowiedzielna za flotę ma
                              > dużo więcej do powiedzenia niż kierownictwo średniego i wysokiego
                              > szczebla. Poza tym nie dasz mu w łapę, nie odkupisz wysłużonego
                              > służbowego auta (200 tys. km przebiegu).
                              > Kiedyś można się było w Krka nauczyć zawodu, teraz już nie. Za
                              > krótkie szkolenia, zero integracji, zero możliwości rozwoju (nie
                              > mylić z awansem). Szkolenia są przeprowadzane wg słoweńskich
                              > schematów nijak mających się do polskiej rzeczywistości. Pracując
                              w
                              > Krka stoi się w miejscu... Zdecydowanie odradzam. Uważajcie -
                              teraz
                              > Krka ma takie braki w zatrudnieniu, że jedynym kryterium przyjęcia
                              > na praktycznie każde stanowisko jest chęć pracy w Krka... Jedyny
                              > plus dla Krka, to dobre leki - wartościowe molekuły, generyki
                              > jakością nieodbiegające od oryginałów. Ale co z tego, jeżeli
                              > pracownik jest tam traktowany jak śmieć...

ŚWIĘTA PRAWDA, odradzam tę firmę każdemu, można polecić tylko wrogowi
                            • doo-sia Re: Praca w KRKA Polska 01.02.09, 23:40
                              co prawda to prawda... niestety.
                              ale nie tylko on jeden... w tej firmie to chyba połowa ludzi mysli
                              tylko o tym jak kombinować!
                        • Gość: exrep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.eranet.pl 04.12.08, 21:44
                          pracowałem w kilku firmach i muszę przyznać że KRKA to największe
                          badziewie jakie istnieje na rynku, gdyby nie narzędzie "wiadomo
                          jakie" to już dawno poszłaby na dno, oni idą na ilość a ludzi mają w
                          dupie!!! Ludzie nie idźcie tą DROGĄ !!!
                          • Gość: pm KRKA czy Celon? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.09, 12:04
                            A pracowales moze w Celon Pharma? Ktora firme byscie wybrali KRKA
                            czy Celon? Plisss.. doradzcie!
                      • aisu1234 Re: Praca w KRKA Polska 27.11.08, 22:39
                        całkowicie się zgadzam z przedmówcą, przedstawiciele KRKI są bardzo
                        cenionymi pracownikami, ale nie przez szefów KRKI tylko później gdy
                        odejdą do innej firmy. KRKA to tzw kuźnia talentów, kształci dobrych
                        repów, ale nie szanuje tego i ludzie odchodzą, wiem bo pracowałam
                        tam prawie 4 lata w kardiologii
                      • Gość: mik Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 08:54
                        muszę niestety przyznać rację przedmówcy; znam wiele osób
                        pracujących w KRKA i są wśród nich ludzie bardzo ciekawi, bogaci
                        (osobowościowo); niestety KRKA nie szanuje ludzi! Chyba wychodzą z
                        założenia, że zawsze znajdzie się ktoś na to stanowisko, nikt nie
                        myśli czy będzie to lepszy człowiek (pod względem kompetencji).
                        Awansują wierni, nie sprzeciwiający się często nierozsądnym
                        koncepcjom rozwoju firmy. KRKA to ewidentny przykład organizacji, w
                        której pokutuje niekompetencja kierownictwa. Szkoda, bo to mógłby
                        być absolutny lider spośród firm generycznych.
                        Piszę to jako osoba pracująca w KRKA od kilku m-cy; są to moje
                        spostrzeżenia i szczerze nie polecam tej firmy; w ciągu kilku
                        najbliższych m-cy zamierzam odejść z KRKA z dużym niesmakiem...
                  • Gość: pati Re: Praca w KRKA Polska IP: *.128.56.114.static.crowley.pl 08.02.10, 15:23
                    Ty chyba nie chcesz dostać tej pracy tylko uzyskać informacje do
                    jakiejs ankiety. Jak moze zadac takie pytanie czy awans poziomy czy
                    tylko pionowy?? nikt na siłe Cie nie bedzie awansował pozioma jak
                    chcesz pionowo itp. To Ty starasz sie o awans gdzie sobie zyczysz.
                    NIC NA SIŁĘ.
                • Gość: ktos Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 18:19
                  jak się przykmujesz to mówią że możesz do 10 tys a w rzeczywistosci
                  jest niejasny system premiowania
        • Gość: expracownik Re: Praca w KRKA Polska IP: *.eranet.pl 04.12.08, 21:38
          ta firma jest chora...gorsza od biedronki, ci wszyscy dyrektorzy
          powinni sami łykać te psychotropy, które produkują, mieliby większą
          sprzedaż, w tej firmie jest zespół "trenerów" i "dystryktów" z
          których większość to zwykłe szpicle jeżdżące za ludźmi i kablujący
          do durekcji żeby "zapunktować" jak dystrykt potrafi swoich ludzi
          podpieprzać to jest już DNO! a jest kilku takich, ogólnie wyzysk,
          robota za kasę mniejszą niż w spożywce, toyota z przebiegiem
          230000km i koleś od floty który ma się za dyrektora firmy w rzeźbi
          tą firmę na potęgę, gdyby fyro wiedział to by go dawno wykopał, ale
          jak oni wolą się zajmować pierdołami i śledzenie ludzi to niech ich
          inni w tym czasie ru...ą!!! hahaha... nikomu nie polecam!!!!!!!!!!
          • Gość: exkyrek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.128.56.114.static.crowley.pl 05.12.08, 23:56
            śledzą to chyba tych, których podejrzewają o nicnierobienie i
            szukają dowodów. A kolo od floty nieraz po nocach pomagal nie tylko
            mi, ale i innym w wypadkach- jest całą dobe do dyspozycji każdego
            repa. Nie słyszałam, żeby był jeszcze w jakieś innej firmie taki
            oddany samochodziarz. Jakie mają w KRKA samochody, takie on musi
            wydawać, ale przynajmniej pozwala je szybko naprawiać, a nie czeka
            aż sie ktoś zabije. Inna sprawa z tymi kierownikami i trenerami - ci
            to mogliby się zając prawdziwą pracą rzeczywiście
            • Gość: poszukujący Re: Praca w KRKA Polska IP: 194.145.96.* 06.12.08, 10:21
              A dlaczego w nocy? Nie można tego zrobić w dzień...?
              • Gość: pati Re: Praca w KRKA Polska IP: *.128.56.114.static.crowley.pl 08.02.10, 15:25
                Bo wypadki są w nocy i przez weekend równiez:))
            • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.202.* 06.12.08, 19:11
              heheeeeee nic dobrego na szefa floty nie mozna powiedzieć, kombinator i tyle, kazdy byłby lepszy od niego bo byłby człowiekiem. A co do dyspozycji samochodziarza... hmmm taka praca on musi być 24 h/dobe, zadna zasługa
            • Gość: _były ph krka Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 12:48
              W każdym salonie Toyoty nienawidzą Pana M. Powszechne są opinie w firmie, że
              rozbitki robi na boku w garażu pod Wawą a dyro wie tylko takie znajomości jakie
              ma pan M. to mało kto ma w Warszawie i dlatego nie leci ze stołka. Do tego
              potrącanie pieniędzy za stłuczki- wymuszają podpisanie papierów, których kopii
              nie dostajesz, a w świetle prawa jest to totalny gniot. Podobnie jak
              przedłużanie umowy za 3 razem na czas określony (powinno być na czas
              nieokreślony). W mojej i nie tylko Toyocie połowa auta tonęła w szpachli
              (zderzaki, błotniki) a tak nie naprawia serwis Toyoty. Można by się rozpisywać
              na temat tej firmy ale niczego to nie zmieni...
              • Gość: h Re: Praca w KRKA Polska IP: *.realestate.net.pl 28.01.09, 22:56
                hejka
                fajna i jajna praca - tłuc furki, pewnie robicie zakłady czyja korolla podjedzie
                na krawężnik z większą prędkością albo w której komputer wskaże większe zużycie
                wachy.
                Ja jeszcze w życiu furki nie rozbiłem chociaż nic mi za to nie grozi.
                Ładne towarzystwo - repy - myślą tylko i kombinują gdzie jest GPS a gdzie
                namierzanie i żeby wyjechac na jakie wypasione szkolenie z doktorami i odkupić
                furkę i awansować na dystrykt area sales managera który właściwie nic nie robi
              • Gość: krka Re: Praca w KRKA Polska IP: *.128.56.114.static.crowley.pl 08.02.10, 15:47
                NIkt nie lubi panam M. Wszyscy go nienawidzą. To gnida. Kanalia. Ale
                jak Ty byłbyś karłowaty, rudy, zezowaty i niski to też byś gnębił
                ludzi - to jego jedyne pole gdzie ktoś go zauważa.
            • Gość: Były pracownik Re: Praca w KRKA Polska IP: *.aster.pl 09.12.08, 21:52
              Co do kierownika floty to popieram tę wypowiedź w całej
              rozciągłości. Pamiętam czasy gdy nie było tego psychola, który jest
              na górze teraz (wtajemniczeni wiedzą o kim mówię) i Macek zawsze
              dostępny był od rana do nocy. Zawsze pomagał we wszystkich
              wypadkach, stłuczkach, sprawach wiążących się przy tej okazji z
              policją. Pamiętam jak wyprowadził dla PM-ów na prostą sprawy, które
              normalnie byłyby z góry przegrane przez PM-a. To bardzo dużo, a
              docenią to ci, którzy pójdą do innych firm i zostaną w takich
              przypadkach pozostawieni sami sobie. A wszyscy PM-ni wiedzą, że
              stłuczki i tym podobne sprawy zdarzają się często, bo gdzie drwa
              rąbią tam wióry lecą :-).
              Co do kierowników i wyższych stanowisk to faktycznie ci z
              kręgosłupem i charyzmą już nie pracują. Zostali ci co ślepo, bez
              własnej inwencji i pomysłu robią tak jak każe ten chory człowiek -
              sami wiecie kto :-)!
            • Gość: exrep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.play-internet.pl 08.11.11, 22:37
              Pan Jacek od floty to kreci takie lody ze juz chyba ze 3 mieszkania kupil. Ma dole z kazdego przegladu, kazdego wypadku i awarii... wiem bo mu zalatwilem lepsze ceny u innego dealera to to olal (a firma by tysiace zł zaoszczedzila) jak jechalem na przeglad auta to zawsze patrzylem co robią i okazywało się ze 6 godzin nikt nawet do auta nie wsiadł a potem wlewali olej, wymieniali plyn hamulcowy (co 3 miesiace - kompletnia bzdura) i dostawałem rachunek na 1500zł (a pan od floty pewnie 20% z tego) to samo z wypadkami 0 blacharnia tez mu odpalala dzialke ... dlatego byl taki chetny do pomocy nawet w nocy co ze wszystkiego mial pieniadze - nawet z holowania ...
          • Gość: bonzo Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 29.01.09, 16:42
            A ty myślisz, że dyrekcja nie wie co szef floty wyprawia???
            Naiwniak...
        • Gość: nolpaza Re: Praca w KRKA Polska IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.02.12, 13:12
          firma KRKA jest specyficzna firma i jedno co moge powiedziec, dobra na start. nie ma co sie tu zatrzymywac na dluzej szkoda czasu.
        • Gość: bz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 15:02
          Witam,

KRKA ma bardzo dobre leki, ale Dyrekcja- to jakas porazka. Dyrektor Marketingu i sptrzedazy to cham jakich malo, Dyr. Marketingu placze na spotkaniach budzetowych.
          Przedstawicieli traktuje sie jak kupe, ktora tylko szuka, jak oszukac pracodawce. Product managerowie to ludzie z lapanki, nie ma ani jednej osoby z wyksztalceniem medycznym. Pensja zalosna, wporownaniu z innymi firmami. Samochody sluzbowe to jakas pomylka- nie dosc, ze uzywane, to jeszcze z przebieiem nawet i 200 000 km.
          Zenua.
          • Gość: Były Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 18:34
            Prócz płaczu którego nie mogę potwierdzić to wszystko niestety prawda. Pracując w tej zielonej papce, ktoś kto nie ma porównania obrzydzi sobie branże.
            • Gość: gosc 22 Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 19:30
              Tez sie przylączam.
              Pracuja tam Produkt Menagerowie, ktorzy nie maja bladego pojecia o tym, co robia. Tylko psychiatria trzymala poziom. Teraz, gdy wywalili taka fajna dziewczyne od przeciwdepresyjnych, pracuja tam ludzie, ktorzy nawet pomysłu na to, co robią nie maja.
              • Gość: ex OTC Re: Praca w KRKA Polska IP: *.radom.vectranet.pl 09.05.12, 10:07
                myślę że chyba wszystko zostało już powiedziane, nie mam zamiaru się tu rozwodzić jaka ta firma jest bo każdy kto pracował wie, począwszy od zastępcy dyrektora handlowego (dla jasności Pana Pe) po T. I. to ludzie którzy nas jako MR traktują jak dno... szkoda że Mirka już nie ma...
                • Gość: Repex Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.12, 11:08
                  Co tu dużo mówić. Ilość postów, w tym samym tonie mówi sama za siebie. Niestety to wszystko co zostało napisane wcześniej to prawda. Chcesz być traktowany jak śmieć? Chcesz być traktowany jak złodziej? Wiesz już co zrobić.
        • Gość: ciekawy? Szef Działu Promocji RX: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.13, 19:01
          Czy ktoś z forumowiczów pracował z Szefem Działu Promocji leków RX - Grzegorzem Gajewskim?
        • Gość: Poszkodowana Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.13, 20:47
          Praca w tej firmie to istny koszmar! Pracowałam w niej, kultura jest poniżej zera!
          Moja kierowniczka szantażowała mnie, śledziła,poniżała... Wypytywała lekarzy czy byłam danego dnia i co zrobiłam. Pisała na mnie nagany (które sama wymyślała), dawała mi dodatkowe prace i pospieszała. Robiła mi cały czas awantury i nie chciała wypuścić wcześniej z pracy (moje dziecko wylądowało w szpitalu). Kategorycznie odradzam prace w tej firmie!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mimi Re: Praca w KRKA Polska IP: 212.106.160.* 11.12.08, 22:55
        Jestem pracownikiem KRKA i z przykrością muszę stwierdzić że
        zamieszczone tutaj negatywne recenzje są niestety faktem. I nie
        chodzi mi bynajmniej o kierownika floty..to jest w tym wsztystkim
        najmniej istotne..zarządzanie Firmą jest fatalne, wszystko na ostnią
        chwilę ,obiecywane podwyżki są jak fatamorgana i ciągłe
        zwodzenie...system premiowy jest niejasny, w połowie kwartału
        zmieniają plany jeśli pierwszy miesiąc kwartału okazuje się dobry i
        sugeruje dużą sprzedaż. Generealnie ŻENADA. Odradzam nowym
        przedstawicielom pracę w tej firmie.Ja szukam w innej firmie...
        • Gość: Pan Re: Praca w KRKA Polska IP: *.128.56.114.static.crowley.pl 17.12.08, 12:57
          A czy jest coś pozytywnego w tej firmie ?
          W końcu pracuje tam wiele osób.
          Czekam na szczere komentarze.
          • Gość: na szczęście EXREO Re: Praca w KRKA Polska IP: *.eranet.pl 18.12.08, 09:22
            ta firma idzie na masówkę, zatrudnia mnóstwo ludzi prosto po
            studiach bo łatwo im wyprać mózg i przestraszyć...większość co ma
            trochę oleju w głowie po pewnym czasie jak widzi ci się dzieje to
            ucieka stamtąd i nikt nie żałuje...sam tak zrobiłem i nie wróciłbym
            tam za żadne pieniądze...na każdy argument firma twierdzi że jak ci
            się coś nie podoba to spadaj, i tak rotacja trwa cały czas stąd tyle
            ludzi ale już niedługo...teraz zachodzą tam bardzo duże zmiany i
            bardzo dużo ludzi się pozwalnia na własną rękę bo jak ktoś np.
            pracuje ze specjalistami 2 lata a nagle się go rzuca do lekarzy
            rodzinnych to sorry ale ja bym nie zaakceptował takiej zmiana jak
            wiele innych osób dla których szczere brawa. Tzreba pokazać temu
            kolesiowi na górze (wtajemniczeni wiedzą o kogo chodzi) żeby sobie
            nie myślał że może sobie tak pomiatać POlakamai nie mówiąc już o
            braku jakiegokolwiek szacunku. pozdrawiam
            • Gość: aneta Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 18:19
              hej jutro ide na rozmowe do krka napiszcie kto był juz na 1 etapie o
              co pytaja z czego się przygotować żeby dobrze wypaść
              • Gość: rekrutacja krka Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 23:01
                I jak po rozmowie...
                Ja byłem na dwóch etapach...zero konkretów... Tylko papka korporacyjna i
                standardowe pytania...co by było gdyby... Młodsza Pani z HR łatwa do
                zmanipulowania - zero własnej inicjatywy w prowadzeniu dyskusji ten sam temat
                był poruszany na obydwu rozmowach... Tak więc wrazenie jakie odniosłem po tych
                rozmowach to takie ze firma stara się znaleźć osoby łatwe do obrobki plastycznej...
                • Gość: Wojciech Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 11:46
                  dobrze ich przejrzałeś..
                  Teraz dużo firm farmaceutycznych szuka ludzi łatwych do zmanipulowania i do
                  wyprania mózgu, a KRKA jest w tym niczym mistrz...
                  • Gość: rekrutacja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:18
                    Jest ktoś po jakiś ostatecznych rozmowach? Przecież teraz znowu rekrutują w
                    całym kraju... I tak co kwartał? Ktoś coś wie?
              • Gość: autor Re: Praca w KRKA Polska IP: *.128.56.114.static.crowley.pl 08.02.10, 15:51
                Postudiuj strone internetową, poznaj leki i subst czynne i
                wzkazania, pokaz ze chcesz tylko do nich. Zaskocz ich wiedza,
                zaimponuj ze przygotowałes sie do rozmoway i zalezy Ci na pracy.
      • Gość: ,.l; Re: Praca w KRKA Polska IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.01.09, 23:39
        paranoja
        • Gość: DH Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 18:18
          Witam,
          z wielkimi nadziejami rozpocząłem czytanie forum,z wielkim zwodem
          kończę. Mam jednaj pytanie: otrzymałem zaproszenie do rekrutacji na
          DM, warto?
        • Gość: DH Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 18:20
          Witam,
          z wielkimi nadziejami rozpocząłem czytanie forum,z wielkim zawodem
          kończę. Mam jednaj pytanie: otrzymałem zaproszenie do rekrutacji na
          DM, warto
          • Gość: ee Re: Praca w KRKA Polska IP: *.kalisz.mm.pl 27.01.09, 15:56
            Ja też dostałam zaproszenie na DMa i przyznam się, że po tym co
            przeczytałam to chyba nie pojadę :(
            • Gość: DM Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:40
              Ja odpuszczam. Niezły bajzel, brak zmotywowanych PM oznacza brak
              efektywnej współpracy.
              Zamieszczę może ogłoszenie: odstąpię miejsce na rekrutacji na
              stanowisko DM:) ?
              • Gość: rekrutacja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 07:57
                Czemu miałbyś nie spróbowac... rozmowa rekrutacyjna to dobre medium informacyjne
                na temat firmy... Dowiesz się czy osoby rekrutujace prezentuja soba "buractwo"
                czy porfesjonalizm :) No i czy przyszły Dyr to osoba skrzywiona
                Pozdro
                • lelleq Re: Praca w KRKA Polska 29.01.09, 16:10
                  Także dostałem zaproszenie na PM i szczerze mówiąc jestem nieco
                  zaskoczony opiniami, a dokładnie ich negatywnym brzmieniem. To mój
                  debiut jesli chodzi o prace jako PM, a wypowiedzi poprzedników nie
                  pozostawiają wiele do myslenia.Mimo wszystko pojade na szkolenie
                  zeby się przekonac. Może będę załował i moja przygoda z firma
                  zakończy się szybciej niż myślałem ale przynajmiej nie bedę miał
                  sobie nic do zarzucenia.
                  • Gość: hit Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 09:27
                    I jak po szkoleniu?
                    • Gość: lois roden Re: Praca w KRKA Polska IP: *.telpol.net.pl 18.02.09, 21:38
                      wiele prawdy w tym co piszecie o KRKA, pracowalam w tej firmie prawie 2 lata.
                      duzo obiecują mało robią.
                      kierownicy lubią śledzić i donosić gdzie się da :)
                      śmieszne :)
                      w porę odeszłam i ciesze sie z tego.
                      Pan od floty jest OK - nie mogę złego słowa powiedzieć.
                      z resztą się zgadzam.
                    • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 212.122.214.* 25.02.09, 23:16
                      Firma przez cały rok robi rekrutację i nikogo nie
                      zatrudnia.Potencjalny kandydat traci dwa dni(osoby aktualnie
                      pracujące 2 dni urlopu) i kasę na dojazd.Firma tworzy bazę danych?bo
                      pracowników raczej nie szuka.
                      • Gość: ziomek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 03.03.09, 20:48
                        najgorzej w szczecinie tam pracuje taka porąbana stara regionalna
                        ktora kiedys nie dostala sie na medycyne a teraz sie wytrzasa nad
                        pracownikami.odradzam odradzan :-)
                        • Gość: ziomek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 03.03.09, 20:52
                          tą ze szczecina powinni dawno zwolnić niewiem kto ja tam
                          trzyma,zołza numer 1 w polsce,wszyscy maja o niej taka opinie,a
                          brzydka jak noc :-)
                          • Gość: darioG Re: Praca w KRKA Polska IP: *.toya.net.pl 04.03.09, 12:08
                            mam do was wszystkich pytanko, czy ta firma o ktorej tak "mile" piszecie dziala
                            w calej Polsce i ogolnie jest taka zwała, czy wszyscy jestescie z jednego miasta ?
                            • Gość: TULIP Re: Praca w KRKA Polska IP: *.toya.net.pl 06.03.09, 21:18
                              Buahaha
                              Te opinie, a naliczyłżem ich do tej pory mniej niż 100 są moim zdaniem w dużej
                              mierze bezwartościowe [sic]. A nie, przepraszam - mają one wartość...
                              terapeutyczną, ale wyłącznie dla wypisujących je nieudaczników ;-) Bo tylko
                              jacyś nieudacznicy, którym doskwiera nuda (np: brak pracy po zwolnieniu z KRKA
                              za nieróbstwo) mogą w ten sposób wylewać swoje żale...
                              Kurcze - Wielce Przedstawiciele Medyczni się znaleźli - jaśnie księżniczki i
                              książęta po łuniwersytetach (dumnie obnoszący się ze swym tytułem bakałarza i z
                              tego tytułu mający nieuzasadnioną ambicję zarabiania minimum pięciu magicznych
                              tysi): asy ekonomi, niedościgłe autorytety biblioteko-i-innego-znastwa, adepci
                              wszelkiego rodzaju mniej lub bardziej egzotycznych, lub wcale nieegzotycznych
                              kierunków, którzy szukają szczęścia w branży farmaceutycznej. ŻAL MI WAS jak
                              czytam wasze wypowiedzi.
                              Skoróśta takie uczune profesjonalisty, to zostawta tę nędzną farmacyę i idźta
                              pracować zgodnie z kierunkowym wykształceniem - w takim przypadku i zarobki
                              pewnie większe otrzymacie niż np. w KRKA i zaszczyty niechybnie na was
                              oczekiwane spłyną, nie mówiąc już o premiach za sam fakt, żeśta piśmienni są :-))))
                              Buachacha - polaczki - buachacha.
                              Może nadchodzące lata (kryzysu) nauczą was rozsądku i pokory...
                              • Gość: ExKRKA Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 08:12
                                Ooo widze ze Tomaż kazal kadrze kierowniczej przeczytac forum i
                                odpowiednio zareagowac...a jedyne co kadra umie to opluc pomowic i
                                obrazic...No bo doniesc sie nie da, bo nie bardzo wiadomo na
                                kogo...Zalosne...zalosne..
                                • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.200.* 10.03.09, 21:12
                                  TULIP, czy ty nie jesteś przypadkiem z Radomia :) Tak czy inaczej zgadzam sie z Tobą. Jak ktoś jest nierobem i dla niego fura i telefon to priorytet w pracy niech gra w totka i liczy na szczęście :)))))
                                  • Gość: gosc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 08:15
                                    Niby "repie", a powiedz no mi coz to za "prirytety" daje super
                                    firma KRKA ?. Napisz bo chce wiedziedziec co ma do powiedzenia w
                                    tej sprawie dzial trenerski?
                                    A tak bez ironii o firmie swiadcza fakty, a szczegolnie rotacja.
                                    Uzywasz slowa nieroby (bardzo zreszta chzrakterystycznego i czesto
                                    uzywanego przez kadre "firmy"), czy wiec nie wydaje ci sie dziwne
                                    ze 80% naboru w KRCE to nieroby (bo tyle jest zwalnianych lub
                                    odchodzi do 6 miesiecy) a w innych normalnych firmach proporcje sa
                                    odwrotne?? Cos tu chyba jednak nie tak z pracodawca, co??
                                    • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.200.* 11.03.09, 20:06
                                      sa osoby ktore repuja w krka 4, 5 lat i konkurencja do nich dzwoni a oni jednak zostaja
                                      • Gość: gosc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 21:13
                                        Krzywa Gaussa. Na 500 osób zawsze znajdzie się kilka, którym takie
                                        zarządzanie bedzie odpowiadalo. Wiele mozna wnioskowac po samym
                                        rozkladzie opini na forum. Po ilosci wypowiedzi widac, że firma
                                        budzi emocje, a po ilości negatywnych, że jednak coś z nią jest nie
                                        tak...
                                        • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.200.* 13.03.09, 19:27
                                          w tej branży nie ma idealnej firmy...produkt to produkt, generyk czy orginał co za różnica. jak ktoś jest dobry to KRKA nie straszna, da sobie rade.
                                          • Gość: gosc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.158.206.161.umts.dynamic.eranet.pl 13.03.09, 23:08
                                            No skoro idziemy tym tropem...w tej branzy sa firmy dobrze i zle
                                            zarzadzane...Sa firmy, ktore maja jakas jasna strategie realizowana
                                            konsekwentnie w czasie i sa takie , ktore nerwowo i bez sensu
                                            zmieniaja ja ad hoc powodujac wielki chaos w terenie. Do której
                                            kategorii nalezy KRKA patrz wiekszosc powyzszych wypowiedzi...Jak
                                            ktos dobry w KRKA to czesto, gesto go dystrykt zniszczy bo sie
                                            bedzie bal. Bo w KRCE dzis jestes kierownikiem jutro mozezsz zostac
                                            zdegradowany do repa...I jest roznica miedzy oryginalem a generykiem
                                            i firmami, ktore sie nimi zajmuja...zapewniam. No i niestety znowu
                                            widze indoktrynacyjne hasla czesto w KRCE powtarzane i znowu mam
                                            dziwne wrazenie ze nie dyskutuje z repem z terenu...
                                            • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.200.* 14.03.09, 22:21
                                              zapewniam Cię że jestem repem, moze zyt optymistycznie podszedłem do tematu bo ja akurat nie mam źle.
                                              P.S. nie można generalizować problemu, z KRKA nie zwalniają bez powodu, wiem co piszę. Co do dystrykta zgadzam się, ale są też wyjątki.
                                            • Gość: Zajebisty Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 09:46
                                              Na samym szczycie tej pół- śmiesznej Firmy siedzi NE NE (jest
                                              to osoba bardzo wykształcona ponoć po MBA, mówi trzema językami -
                                              naraz.  Czasami cieszę się że nie jestem tak wykształcony bo byłbym
                                              taki jak NE NE (chwała dla tego co rozumiał jego przemowy).
                                              Myślałem, że w zarządzaniu już nic nie jest do wymyślenia, ale tu
                                              mała niespodzianka firma wprowadziła dwie strategie, które usilnie
                                              wdraża w życie.:)Pierwsza to:
                                              Zarządzanie przez je….(super motywowanie-nowy trend w zarządzaniu
                                              zasobami ludzkimi)-firma doprowadziła to do perfekcji, ale jak
                                              będziesz w firmie to sam to sprawdzisz na własnej skórze 
                                              Druga:
                                              Zarządzanie przez chaos: odpowiednie osoby na odpowiednim
                                              stanowisku: np. kierownik produktu po 3 miesięcznym okresie pracy w
                                              Krka, szef trenerów-po resocjalizacji (człowiek orkiestra-samochodu
                                              popilnuje i szkolenie poprowadzi) -cały dział trenerski to czysta
                                              kpina: ich wiedza polega na jej braku-sam się przekonasz-zapraszamy
                                              Ciekawą osobowością jest Pani dyrektor na pewna cześć polski-wymyśla
                                              wskaźniki, którym nadaje swoje nazwisko, perfekcyjnie opanowała
                                              wcześniej wspomniane techniki zarządzania( jak to człowiek szybko
                                              może się wdrożyć-gratuluje talentu-ona na pewno go posiada, ale w 4
                                              literach
                                              Pojęcie premii w tej firmie nie istnieje (czysta utopia) –plany są
                                              nie realne na większości terenów(chyba że masz szczęście i dostałeś
                                              niezły teren)-jeśli kończy się Ci umowa, która jako trzecia ma być
                                              na czas nieokreślony to dobry znak (musisz szukać pracy)-firma nie
                                              przedłuża i mówi baj baj
                                              Samochody-na początek dostaniesz corolle- jakieś 150-220 tys. km
                                              (ale może Cię czekać niespodzianka bo w obecnym okresie w linii KA
                                              (kardiologia Artois na 110 przedstawicieli zostało 50 osób wiec
                                              czeka Cię prawie nowa auriska-czy nie zastanawiało was dlaczego
                                              tylko do KRKa są wieczne rekrutacje (pomyśl)
                                              Mam nadzieje, że wszystkich przekonałem do wstąpienia w szeregi pół-
                                              śmiesznej firmy
                                              • Gość: Ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 21:29
                                                A wiecie co jest najgorsze?? To, że to wszystko prawda.... Ja
                                                to się dziwię tylko jakim to cudem jeszce funkcjonuje? Ten kolos na
                                                glinianych nogach przy rozsadnym zarządzaniu mógłby być jedną z
                                                lepszych firm w kraju. No ale zarzadzanie przez j...nie to wg. nich
                                                najlepszy sposób żeby dobre wartościowe repy zostały i były
                                                zmotywowane do pracy...Ne Ne bo pociag odjeżdża...a kto nie zdazyl
                                                jego wina Ne Ne..:)
                                                • Gość: Zajebistyprzebudze Re: Praca w KRKA Polska IP: 89.161.23.* 13.09.09, 10:32
                                                  Na wstepie pozdrawiam-zaczynam:)
                                                  Moze od kawału:
                                                  Ulubione słowo Ne Ne:.............? tak to jest: ne (zgadłeś/aś)
                                                  hehehhe
                                                  Moze pamietacie reklame MacDonalda: fajni ludzie, nienormowany czas
                                                  pracy, fajne warunki??? , a moze frytki -przymominacie sobie???
                                                  Dobra wiadomość dla wszystkich z tej stajni Maca: KRKA zatrudnia po
                                                  MCDonaldzie: znudziło CI sie smażenie frytek, hambuksów juz nie
                                                  chcesz być królem zmiany- firma Cie przyjmie-jak nie wiesz jak sie
                                                  dostac to zacznij ... od wyzej podanej knajpy:)
                                                  Perfekcja tej firmy polega na tym: ze ludzie odchodza taborami-
                                                  rotacja jakiej nie ma w innych firmach.NIe wiem czy takich rzeczy
                                                  ucza moze na MBA( NE NE nie słuchał wykładów o motywowaniu i
                                                  zarzadzaniu zasobami ludzkimi-do szkoly mały ludziku:) cale
                                                  szczescie ze tego nie konczylem)
                                                  Pozdrawiam
                                          • Gość: mik Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 09:00
                                            takie podejście to ja rozumię, ale przy kopaniu rowów pod rury
                                            kanalizacyjne!
                                            różnica jest zasadnicza jeżeli mówimy o firmie oryginalnej w
                                            porównaniu z generyczną
                                            albo nie masz zbyt dużego doświadczenia zawodowego albo nie miałeś
                                            zbyt wiele do powiedzenia skoro uważasz, że firma nie potrafi
                                            pracownikowi utrudniać życia i pracy
                                          • Gość: tola Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 17.05.09, 22:56
                                            Zgadzam się z przedmówcą. W każdej firmie są plusy i minusy, tyle ze
                                            najczęsciej mówi się o tych minusach/ Każdy chciałby brać dobrą kasę
                                            i za dużo się przy tym nie "narobić",najlepiej zeby za nic płacili,
                                            haallloo ludzie! czasy się troszkę zmieniły
                                            • Gość: aaa Re: Praca w KRKA Polska IP: 212.209.42.* 08.09.09, 22:46
                                              "KRKA to ne bankomata", zapwne wszyscy już słyszeli. Pewnnie,że
                                              czasy sie zmieniły, ale trzeba się szanować.
                                          • Gość: goja Re: Praca w KRKA Polska IP: 89.167.13.* 30.06.09, 19:32
                                            droga koleżanko ,narobiłaś tylę błędów i mysle ,że idealnie nadajesz
                                            sie do tej firmy
                              • Gość: OLdi Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.09, 08:00
                                Tulip to wy wypitalajcie z Polski jako 60 generyk nie jestescie tu potrzebni
                                mamy generykow sporo i to lepszej jakosci.
                                To za polaczkow.
                                Co do roboty masz rację nie którzy mają kiepskie podejście ale pamiętaj kasa to
                                nie wszystko pamiętaj aby praca przy okazji sprawiała przyjemność a nie była
                                tylko obowiązkiem.
                              • Gość: On Re: Praca w KRKA Polska IP: *.globalconnect.pl 30.07.09, 13:24
                                Ty Chłopcze roztropcze,kto Ciebie zatrudnił,ze takie byki walisz pisząc
                                cokolwiek. Ta firma to syf maksymalny i wikszosc przeszła np do
                                "Adamedu" Najlepiej nie wypowiadaj się!!! buraku
                              • Gość: ts Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 11:23
                                ludzie uciekaja za granice, bo sie szanuja, lepszy zmywak za 8 tys
                                na lape niz byle jaka robota w polszy czyt 10-14 h harowy na dobe za
                                2-3,5 tys na lape i jeszcze cie nie szanuja mimi ze to twoj kraj
                          • asus2010 Re: Praca w KRKA Polska 22.04.10, 22:56
                            Co Wy gadacie tam jest najlepsza zabawa jaką w życiu przeżyłem, pracowałem jako
                            listonosz i mnie tam przyjęli.
                            Pracowałem ponad rok i odłożyłem na niezłą furę a raczej rower.
                            Dostałem TOYOTĘ COROLLĘ super AUTO pierwszy raz w życiu miałem okazję zrobić z
                            siebie na wiosce kozaka, takich rękawów zazdrościli mi chłopaki z okolicy i
                            panny nawet sikały po gaciach jak wpadałem na zakręt.Muza chodziła po basach i
                            sopranach, że uszy bolały.
                            Na szkoleniach takie imprezy , że aż krowy w oborach ryczały.
                            Ludziska takie fajne i pomocne we wszystkim.
                            Ino u tych doktorów klękałem i prosiłem bo tak mi kazali:)
                            Telefon miałem wypas z radiem trochę wyświetlacz szwankował.

Ja tam się czułem jak w rodzinie ne,ne,ne.
                            Wy narzekacie ale ja miałem raj i lans.

Pozdro dla całej KISZKI sorry KYRKI
                        • Gość: normalny facet Re: Praca w KRKA Polska IP: *.aster.pl 15.07.10, 18:01
                          Bralem udzial w procesie rekrutacyjnym na stanowisko product
                          managera. Po stronie firmy byly 3 osoby. Rozmowa byla mila i tyle
                          dobrego moge powiedziec. Osoby reprezentujace KRKA bardzo malo
                          konkretne ale doskonale buduje atmosfere spotkania w taki sposob ze
                          po 10 minutach interview wiedzialem ze na pewno nie chce tam
                          pracowac. Rownie dobrze mozna te osoby "wystawic" w muzeum figur
                          foskowych. Generlanie raczej nie polecam pracy w tej firmie
                          • Gość: Były Re: Praca w KRKA Polska IP: 80.51.9.* 16.07.10, 07:30
                            Facecie, ciesz się, idź na pielgrzymkę, daj na mszę dziękczynną :)), za to, że
                            podjąłeś taką świetną decyzję. A tak poważnie świetnie ich wyczułeś. Praca w tej
                            policyjno-konfidenckiej, działającej bez ładu i składu firmie to po prostu męka
                            dla normalnego człowieka. Pozdrawiam
                          • Gość: Zulu Re: Praca w KRKA Polska IP: *.toya.net.pl 12.01.11, 19:52
                            Heh, zupełnie miałem takie samo wrażenie. Współczuję tylko pani z HR bo słabiutka jej pozycja ;) generalnie nie wiedzą czego chcą (chyba, że nie mają nic do gadania-tak to wygląda) a i nie dajcie się wkręcić w "burzę mózgów" bo tylko wyciągną od was cenne informacje, które spokojnie możecie sobie jako dobry kapitał zostawić na później. Generalnie wrażenie komunistycznego molocha pod blichtrem nowoczesnej firmy - ja olałem :)
                      • Gość: autor Re: Praca w KRKA Polska IP: *.128.56.114.static.crowley.pl 08.02.10, 15:55
                        Firma zatrudnia 750 przedstawicieli to b duzo i rekrutacja jest
                        ciągle bo w tak wielkim gronie co chwila ciąża, zmiana pracy,
                        awanse.
                      • Gość: jedynyuśmiechnięty Re: Praca w KRKA Polska IP: 178.73.48.* 27.09.10, 13:39
                        Drodzy,
                        Strzeżcie się tej firemki, jak ognia! Beznadziejne zarządzanie, Prezes, który ma węża w kieszeni( nie raz zdarzało mi się nie potrzymac premii, lub czekać na nią długimi miesiącami)
                        Firemka niewarta tego, zęby w niej pracować. dla zainteresowanych- więcej szczegółów, pozdrawiam
          • Gość: NOWY W TEJ BRANZY Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 13:48
            HEJ
            chciałbym was prosić o radę czy warto zmienić pracę ( obecnie pracuje w branży finansowej w sprzedaży mam gps w aucie muszę tłumaczyć się z postojów powyżej 10 minut mam normowany czas pracy, bardzo ciężko doprosić się np. o wolną godzinę, która i tak odrabiam po godzinach, jedyny plus to pensja na czas i w miarę stabilna praca rzadko zwalniają).
            Z tego co czytam część z was bardzo narzeka na warunki w tej firmie i tak się zastanawiam czy naprawdę jest tak żle
            Będę wdzięczny za każdą radę
            • Gość: prac Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 18:31
              pracaowac trzeba wszedzie, praca uzalezniona jest od tego pod jakiego kierownika trafisz, i do jakiej dzialki sie dostaniesz. ogolnie praca nie pokrywa sie z tym co tutaj pisza. ja pracuje rok i jest ok. nie mam sprawdzanego auta i nie jestem sledzony co robie w ciagu dnia. jednak by bylo dobrze musisz sie wykazac.
            • Gość: Była pracownica Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.13, 20:50
              Ta firma to koszmar. Zobaczysz później będzie jeszcze gorzej, każą Ci się ze wszystkiego rozliczać (firma nie płaci za hotel (jeśli jesteś na szkoleniu)), a jeśli naobiecywali Ci podwyżek to jeśli jakąś zobaczysz to będzie prawdziwy Cud!
          • Gość: cinek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 19:28
            czy warto? odpowiedz sobie na pytanie, czy chcesz być marionetką? I już masz odpowiedż!
          • Gość: gość_apj Re: Praca w KRKA Polska IP: *.tkk.pl 10.05.11, 21:51
            Warto, firma się rozwija prężnie, można awansować. Jak wszędzie mogą być drobne zgrzyty.
            Zarobki dobre, warunki też. Na pewno 100% lepsza niz lek-am . Ostatnio zmieniono mi rejon i na nowym - pierwsze pytanie w gab. to czy jestem z lek-amu , bo jeśli tak to dziękują za wizytę było parę) . Ja nie narzekam, a wybór należy do Ciebie.
            • Gość: ala Re: Praca w KRKA Polska IP: *.26.rev.vline.pl 17.05.11, 13:15
              Witam, czy komunikatywna znajomość angielskiego jest rzeczywiście konieczna w tej pracy?
          • Gość: Yankes Re: Praca w KRKA Polska IP: *.elblag.vectranet.pl 13.07.11, 00:04
            2 lata pracowalem w Kyrce mogę powiedzieć szkoła życia, ale po takiej szkole latwiej na innych rozmowach kwalifikacyjnych. Zarządzanie przez chaos i motywowanie przez jebanie, to domena firmy... Na podwójnych wizytach trzeba odwalac szopkę, która nie miała nic wspólnego z normalną pracą.... Przesunięcia z aptek sieciowych, o których firma nie chce wiedzieć tak wiec pracujesz na "koleżanki" z wiekszych miast...
            Po 2 latach przyszlo do przedłużania umowy na czas nieokreslony i wtedy stwirdzili ze sie jednak nie nadaje bo slabo plan robie... (dostalem 3 premie z rzedu (w sumie 2000 zł minus podatek: nawet na TV nie starczyło.) ) Pozdrawiam "stara" ekipe z painballa sztutowo:)
      • Gość: pm krka czy celon? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.09, 12:30
        A ktora firma lepsza? Krka czy Celon??? Pozdrawiam wszystkich PM:)
        • Gość: rep Re: krka czy celon? IP: 193.24.200.* 18.03.09, 18:51
          jesli chodzi o psychiatrie to to zdecydowanie KRKA
      • Gość: katerina07 Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 14:28
        No to pięknie mnie wystraszyliście:)A ja wlaśnie dostalam zaproszenie na rozmowę z tą "piękną" ze Szczecina.Generalnie nie boję się pracy,dopadl mnie kryzys, nie ma co wybrzydzać,ale jak ona jest tak trudnym czlowiekiem to zaczynam się zastanawiać
      • Gość: ruda Re: Praca w KRKA Polska IP: 91.189.216.* 17.03.09, 16:05
        nie będę orginalna i tej firmy z pewnością nie polecę!
        1.obiecują premie i podwyżki po czym szybko zapominają
        2.praca od 8-16 w terenie później raporty, tabele itd. - raczej nie pracuje się
        8 godzin, nadliczbowych nie ma oczywiście, bo to o ironio jest nienormowany czas
        pracy
        3. ktoś na forum wypowiadał się jakie to wielkie z nas państwo(przedstawiciele)
        - to ciężka praca, w której trzeba myśleć, niebezpieczna (jazda samochodem,
        agresywni pacjenci) i porównania do kasjerki w Tesco są niepoważne
        4. wracając do KRKI - rotacja ogromna - przed kryzysem ciężko było znaleźć
        pracowników, teraz wiadomo...
        5. Niezła szkoła - raczej gorzej być nie może, ale czy warto ponieść cenę za tą
        nauką - zszargane nerwy, wątpię
        6. w rejonie w którym pracowałam szef robił wszystko by zająć nam prywatny czas
        - w tym soboty i jeszcze uważał, że my się tym cieszymy że spędzamy z nim czas
        7. pieniądze w dolnych granicach widełek, premie raczej wirtualne - jeśli
        zwiększała się ilość osób, które się kwalifikowały to zmieniały się kryteria....
        8. żadnych normalnych szkoleń, w tym sprzedażowych, tylko sekciarskie gadki
        9. firma raczej dla osób samotnych bez rodziny, które cały swój czas poświęcą
        firmie - finansowo i w żadnym innym wymiarze po prostu nie warto
        10. firma moloch - człowiek czuje się anonimowo, ludzie na jednym terenie z
        różnych linii często się nie znają... maleńkie tereny, non stop bujasz się do
        tych samych lekarzy, którzy mają tego dość z wzajemnością zresztą

• Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.200.* 17.03.09, 22:13
          wspmniałaś o widełkach, możesz podać jakie są widelki w firmach farmaceutycznych bo chciałbym sie dowiedzieć czy rzeczywiście sie mieszcze w tych dolnych. Prosze o kwotę netto :)))))
          • rraaddeekk Re: Praca w KRKA Polska 18.03.09, 11:21
            widełki od najniższej krajowej po kikadziesiąt tysięcy ;-)
            Jednak mediana to około 2 x średnia krajowa.
          • Gość: ruda Re: Praca w KRKA Polska IP: 91.189.216.* 18.03.09, 13:28
            ok. 2.500 - może nie wygląda to dramatycznie, ale w większości przypadków tyle
            zostaje, bo premie są bardzo rzadko i baaaaardzo małe, może ktoś dostanie 2, 3
            stówy więcej na początek, ale z dużym doświadczeniem, a teraz w czasie kryzysu
            wątpię żeby w KRCe dało się cuda wynegocjować.
            • Gość: rrr Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 18.03.09, 19:49
              jak jest duza rotacja to juz sami sobie wystawiają ocene i nie ma co
              wiecej pisac
        • Gość: h,, Re: Praca w KRKA Polska IP: *.gl.digi.pl 19.03.09, 22:32
          piszesz, ze mały teren, dziewczyno a pracowałas kiedys na duzych
          terenach, bo ja pracuje na olbrzymim i mam 6oo tys planu, gdzie w
          zyciu tego nie zrobie- no ale coz rynek moj tyle generuje wiec nie
          ma rzeczy niemozliwych wg. mojej firmy:) chciałabym miec mini
          terenik tak jak wlasnie maja w KRKA, bo przynajmniej wynik zrobisz i
          udziały podniesiesz. Po drugie firma ta ma z opinii lekarzy bardzo
          dobre leki, a to tez jest wazne...
          pozdrawiam
          • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 07:17
            To czemu jeszcze nie zlozyles CV??? Tam taka rotacja , ze jedynym
            kryterium przyjęcia jest chec pracy w KRCE...a marzenia trzeba
            spelniac...
            • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.200.* 20.03.09, 20:26
              Rotacja w KRKA jak wszędzie. Jeśli w firmie pracuje 500 przedstawicieli to rotacja procentowo bedzie podobna do firmy gdzie jest 50 repów. Zawsze znajdzie się ktoś komu cos nie spasuje. No sorki ale na 500 repa nie ma bata.
              • Gość: Młody Re: Praca w KRKA Polska IP: 78.133.207.* 20.03.09, 21:42
                Witam wszytskich którzy maja doswiadczenie w pracy w KRCE.

Prosze doradźcie mi jak postępować na rozmowie rekrutacyjnej, dostałem sie do drugiego etapu w Warszawie, o co beda pytali... co odpowiadać? jak sie zaprezentować?
                Nie piszcie mi rad zebym tam nie ejchal ze to starta czasu, ja bardzo chce pracowac w tej firmie i bardzo mi zależy zeby sie nauczyć nawet kosztem dostania po dupie. Pozdrawioam wszytskich którzy wkladaja serce w to co robią.!
                • Gość: 7 lat w KRKA Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.09, 23:05
                  Witam z takim pozytywnym nastawieniem, nie masz się czego obawiac.
                  Pozdrawiam.
                • Gość: hrick Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 14:46
                  Jeśli już sie dostałeś do KRKA to Ci szczerze współczuję. Jeśli
                  chcesz dostać po dupie to dobrze trafiłeś, przy okazji zrobią z
                  Ciebie woła pociągowego do orania. Jeśli masz w sobie chociaż
                  odrobinę rozsądku i poczucia własnej godności to zrozumiesz co daję
                  Ci do zrozumienia. Nie bądź głupi ciężkiej pracy można się nauczyć
                  wszędzie, ważne żeby Twoja praca była doceniona przez firmę, dla
                  której pracujesz. Pozdrawiam
              • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:15
                Pomysl repie zanim cos napiszesz, bo albo jestes tak zmanipulowany
                ich sekciarskimi haslami albo nie jestes repem. Uswiadamiam Cie co
                napisałes: % to %. W liczbach bezwzglednych 250 z 500 to 50 %, a 5 z
                50 to zaledwie 10%. I na takim poziomie ksztaltuje sie rotacja w
                normalnych firmach. Bo jak napisales zawsze znajdzie sie ktos ktomu
                nie pasuje. A 60 czy 50 % rotacji to raczej wynik innych dzialan
                tzw. kierownictwa. Milych snow o potedze...
                • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.200.* 21.03.09, 18:08
                  więc uważasz że grupą 500 przedstawicieli rządzi sie łatwiej niż 50 osobami :))))
                  zapewniam cię że w skali roku w KRKA nie ma rotacji 50% :)))) A nawet jesli bedzie większa niż te 5% przysłowiowych twoich procent to nic nie znaczy. Abstrachujac od nazwy firmy bo jaka ona by nie była, zgodnie z regułami rynku i zarządzania rotacja musi byś wieksza bo i liczba zatrudnionych jest wyższa :)))
                  Sama nazwa KRKA nic tu nie zmienia.
                  I jeszcze, ja nie mówie ze jest idalnie, mowie ze da rade pracować, jak bedzie okazja do zmiany to pomyśle. Ale z deszczu pod rynne nie ma sensu. To musi być okazja. Bo zmieniac ot tak nie ma sensu.
                  • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 21:35
                    A ja powiem tak. Pracowalem w KRCE, wiem jak tam jest. Pracuje teraz
                    w jeszcze wiekszej korporacji i takiej rotacji nie ma. Praca jest
                    stabilna, spokojna i dobrze zorganizowana. Realizuje sie dlugofalowe
                    plany, nie dziala w potwornym chaosie. Więc to nie kwestia tego, ze
                    wiekszym zespolem trudniej sie rzadzi, rzecz w jakosci zarzadzania i
                    kompetencji kadry zarzadzajacej. A w KRCE to jest duzy problem.
                    Zastraszenie, brak zaufania i skupienie na kontroli (czesto
                    bezsensownej), awansowanie miernych, biernych ale wiernych nie ma
                    nic wspolnego z dobrym zarzadzaniem. Nie wiem w jakiej linii
                    pracujesz ale u mnie w zespole na 12 osób w ciagu ośmiu miesiecy
                    zrotowalo 6 osob. Sam policz jak to rotacja w skali roku... Badz
                    czujny i szukaj okazji, sama nie przyjdzie :). Pozdrawiam
                    • Gość: xz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 21.03.09, 21:42
                      no najlepiej jak próbują bronić firmy która ma reputacje fatalna ze
                      względu na rotacje (bo tylko tak można sobie nabić wierną armie
                      wrogów , tylko poprzez rotacje)
                      to zawsze piszą jedno : rotacja jest taka jak wszedzie .przecież
                      wszedzie jest rotacja . o co wam chodzi? a gowno prawda tam gdzie
                      jest duża rotacja tam są do dupy kierownicy czyli management
                      • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 22:32
                        Sam widzisz xy, proboje repowi logicznie wytlumaczyc a on ciagle
                        populistyczne i sekciarske slogany jakie im wtlaczaja na
                        szkoleniach, ("nie ma rotacji, rotacja jest wszedzie, jesli duza
                        firma to rotacja musi byc wieksza itd...") Nic nie musi, jakby tak
                        było to Coca-Cola by juz dawno nie istniala (stosujac przełozenie
                        KRKI pt, duze zatrudnienie = duze trudnosci w zarzadaniu)Firma
                        fatalna i tyle, a do tego nielojalna w stosunku i do pracownika i do
                        klienta...z zastraszonym managmentem bez kompetencji..
                    • Gość: lolek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 20:54
                      W przyszłym tygodniu jade do Wawy na II etap na PM.
                      Po przeczytaniu wszystkim wypowiedzi mam bardzo duże wątpliwości.
                      Zastanawiam się na ile jest w tym prawdy, jak rozładają się szale,
                      warto czy nie warto wchodzić do gry? Tym bardziej, że musiałbym
                      zrezygować z obecnej pracy ....
                      i jeszcze wydać kasę na dojazd tam i z powrotem
                      • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.24.200.* 14.04.09, 19:12
                        napisz gdzie pracujesz to powiem Ci czy warto :)))
                      • Gość: ciekaw Re: Praca w KRKA Polska IP: 212.160.172.* 13.05.09, 23:10
                        hej lolek i jak byles na drugim etapie?
                        ja mam zaproszenie na next week i ciekaw jestem
                    • Gość: kopiczek Re: Praca w KRKA Polska IP: 109.243.134.* 28.02.10, 18:07
                      ze wszystkim się zgadzam, Brawo!!nic się nie zmieniło. Chaos, chaos i jeszcze raz CHAOS!! na dłuższą metę tak pracować się nie da
                  • Gość: krkarep Re: Praca w KRKA Polska IP: 77.236.0.* 18.11.09, 21:40
                    taaaaa u mnie w linii w tym roku rotacja "zaledwie" 75%, zresztą
                    podejrzewam że nie tylko w mojej. Wystarczyło pojechac na cyklówke
                    we wrześniu - ilu ludzi było znanych?? W pażdzierniku na szkoleniu
                    wstępnym było ponad 40 osób, a szkolenie organizowane jest co
                    miesiąc.
                    • Gość: :) rozmowa kwalifikacyjna w cud miód w łodzi IP: 62.233.181.* 26.11.09, 20:17
                      witam, był ktoś może dziś na rozmowie z krka w cud miód?
                • Gość: 7 lat w KRKA Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.09, 23:08
                  Średnia rotacja krajowa w firmach sektora farmaceutycznego
                  kształtują sie w granicach 20%.
                  Więc się nie mądrzyj !!!!
        • Gość: 7 lat w KRKA Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.09, 23:02
          Siosta posłucha sama siebie. To jest kompleks..., i grafomania...
          Pozdrawiam
          • Gość: :)) Re: Praca w KRKA Polska IP: *.158.206.156.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.09, 21:03
            Gość portalu: 7 lat w KRKA napisał(a):

> Siosta posłucha sama siebie. To jest kompleks..., i grafomania...
            > Pozdrawiam

Mistrzostwo świata, 7 słów i zadnego sensu ....podziwiam..No chyba,
            że to trafna charakterystyka własnego postu....
            • Gość: przyszły rep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 18:08
              Tym bardziej że nie istnieje słowo "mądrzyj się"...
              • Gość: :)) Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 19:08
                Taa... 7 lat w KRCE tłumaczy wszystko...:))
                • Gość: hrick Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 14:38
                  Jeśli piszesz o sobie (o stażu pracy) to już Ci szczerze
                  współczuję...
                  • Gość: kkk Re: Praca w KRKA Polska IP: *.izacom.pl 29.05.09, 10:46
                    Na początku zaznaczam, że w krka nie pracuję :) Ludzie, ale umówmy się, że jak
                    ktoś jest dobry w tym co robi to firma się go nie pozbywa. A jak ktoś jest słaby
                    to go wywalają a potem taki sfrustrowany delikwent wylewa wszystkie żale na
                    forach internetowych. Żenua!
                    • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.susi.pl 30.05.09, 19:58
                      święta racja
                    • Gość: Gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 11:28
                      Ludzie, ale umówmy się, że na żadnym forum poswięconym innej firmie
                      farmaceutycznej nie ma tylu negatywnych wpisów... Widać więc, może
                      Krka ma zadziwiajace zdolności do prdukowania "sfrustrowanych
                      delikwentów" czy jak ??
                      • Gość: maciek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 22:43
                        ale nie ma co bylem tam na rozmowie
                        komisja z kamienna twarza
                        jak na maturze
                        a jakos nie wydaje mi sie zeby ktokolwiek z nich sprzedawal

jedna kobieta to jakas totalny swir
                        zapatrzona w firme
                        twierdzi ze zeby byc dobrym repem trzeba poswiecic czasu
                        niz na studia magisterskie
                        bo to jest znacznie trudniejsze
                        • Gość: kwiat wiśni Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 17:44
                          Co polecacie?
                          Krka czy Polfa Tarchomin?
                        • Gość: kopiczek Re: Praca w KRKA Polska IP: 109.243.134.* 28.02.10, 18:13
                          hahaha:) przedsmak pracy w KRKA, "ne mysl ze bedzie tak łatwo, ne ne
                          ne" :)
                          • Gość: jocelka Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 19:11
                            Witam,mam pytanie do nadal pracujących w KrKa.Jestem pracownikiem
                            firmy obecnie przebywającym na u.wychowawczym,rozważam powrót do
                            pracy,ale mineło sporo czasu prawie 4 lata i nie mam praktycznie
                            kontaktu z ludzmi z ktorymi kiedys pracowalam ( z tego co mi wiadome
                            dawno już ich w firmie nie ma)Jak sie pracuje w dzisiejszych
                            realiach?Jaka jest kondycja firmy na rynku?Któż to jest Pan Ne Ne -
                            bladego pojecia nie mam?Pozdrawiam
              • Gość: 7 lat w KRKA Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 23:10
                mądrego to i dobrze poczytac....
        • Gość: autor Re: Praca w KRKA Polska IP: *.128.56.114.static.crowley.pl 08.02.10, 15:59
          I znoów prawda leży pośrodku. Każdy z firmy oryginalnej marzy o
          małych terenach , marzy by przynajmniej w obrębie swojego
          województwa a czesto maja 1/4 Polski itp. Wiec może pensje troche
          mniejsze ale wygodna - bo nie jedzie sie 3-5 godzin do pracy tylko
          15-30 min.
      • Gość: jack Re: Praca w KRKA Polska IP: *.static.xcore.pl 18.09.09, 22:53
        bardzo fajna firma
        • Gość: pytam pm a JAK? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.09.09, 19:51
          a jak wygląda rozmowa w wawie? z jedna panią z hr czy jakiś skład ?
          o co pytaja czy są jakieś ac? testy, czy sprawdzają język obcy czy
          co?
          Napiszcie proszę i i po jkim czasie odpowiedź od chwili wizyty w
          stolicy, bo czekam także na wiadomości z innej firmy. Ile to trwało
          u Was?

• Gość: ana Re: a JAK? IP: 78.8.137.* 28.09.09, 15:22
            witam,
            ja również zostałam zaproszona na rozmowę do Warszawy. Ciekawa jestem jak to
            wygląda, może ktoś coś wie na ten temat?
            • Gość: yhy Re: a JAK? IP: 188.33.93.* 28.09.09, 17:14
              ślepa jesteś??? poczytaj co wyżej napisali...
            • Gość: pmm do Ana IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.09.09, 17:29
              na jaki region sie wybierasz, kiedy msz rozmowe?
              • Gość: ana Re: do Ana IP: 78.8.137.* 28.09.09, 18:16
                na woj. dolnoslaskie. rozmowe mam w srode.
                • Gość: pmmm Re: do Ana IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.09.09, 20:20
                  moge zapytac, pracowals wczesniej w branzy ? masz doswiadczenie ?
                  • Gość: ana Re: do Ana IP: 78.8.137.* 28.09.09, 20:29
                    no właśnie nie i trochę się tym martwię. ale zobaczę, może nie będzie tak źle. A Ty masz jakieś doświadczenie? i na jaki region startujesz?
                    • Gość: krka Re: do Ana IP: 193.24.200.* 29.09.09, 22:22
                      w środy wszystkich oblewają
                      P.S. Pozdrów Jolę :))))
                      • Gość: krka Re: do Ana IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.09.09, 23:55
                        Baaardzo smieszne, sama sobie /sam sobie pozdrow !

• Gość: mmm Re: do Ana IP: *.teoc.pl 30.09.09, 17:30
                          I jak tam po rozmowie?
                          o co pytali?
                          na jaki region ?
          • Gość: siora zajebistego Re: a JAK? IP: 89.161.0.* 11.10.09, 09:41
            Tak jest skład(jedno osobowy-zwany dałn skład)kobieta która w kółko zadaje te
            same pytania(w brawo wyczytała- na emeryturę kobieto tyle ona wie o rekrutacji
            co ja o galaktyce)
            Pytania są bardzo wyszukane?
            Jak myślisz jak masz na imię?a tak poważnie:
            np. Jak myślisz na czym polega praca przedstawiciela?
            Dlaczego chcesz pracować w tej branży?
            Pierdy jak ja to nazywam-ja na szczęście pracuje teraz w normalnej firmie
            pozdro dla Zajebistego
      • lonka11 Praca w KRKA Polska 07.10.09, 14:59
        witam jestem nowa na forum, interesuje mnie praca w firmie farmaceutycznej KRKA
        nie mam doświadczenia czy są tu osoby, które aktualnie pracują w KRKA?
        • Gość: trzeźwy Re: Praca w KRKA Polska IP: 212.59.229.* 08.10.09, 00:33
          słucham, co Cie interesuje?
          • lonka11 Re: Praca w KRKA Polska 08.10.09, 09:23
            interesuje mnie:
            1. jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?
            2. jak się pracuje w linii KA kardiologicznej?
            która linia jest najlepsza?
            3. słyszałam że są jakieś szkolenia kilkudniowe, testy itp? jak to wygląda?
            4. w jakim regionie w-wy najlepiej sie pracuje? czy w trakcie pracy można się
            starać o przeniesienie na inny region?
            5. czy osoba bez doświadczenia da sobie radę ?
            6. jak obecnie z zarobkami i czy są premie?
            • Gość: lonka11 rozmowa kwalifikacyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 12:40
              jak wygląda 2 rozmowa z kimś z HR?
              o co pytają?
              • Gość: lola Re: rozmowa kwalifikacyjna IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.09, 22:41
                witam,
                Pracowałam w tej firmie kilka lat, więc nie wypowiem się na temat rozmów
                kwalifikacyjnych, bo osoby które mnie rekrutowały już tego nie robią;)
                jeśli chodzi o ludzi bez doświadczenia jako PM, to firma takich lubi. Wyszkoli
                ich sobie, mało zapłaci i będą chodzili jak w zegarku.
                Najlepsza jest (albo była) linia kardiologiczna, a w szczególności KA. Bardzo
                dobre leki, świetnie znane w środowisku lekarskim i chętnie pisane. Ogólnie
                firma lubiana przez lekarzy.
                Jeśli chodzi o szkolenia i dział trenerski, to jest to niestety totalne pranie
                mózgu. Działanie według schematu, zero własnej inwencji. Grunt to mieć do
                wszystkiego dystans i nie dać się zmanipulować.
                Dodam tylko, że jest to świetna firma szkoleniowa i na początek mogę ją śmiało
                polecić, gdyż każdy nauczy się pracy.
                Mogę również potwierdzić, że bardzo rzadko zdarzają się zwolnienia. Z reguły
                doświadczenie PM sami odchodzą, gdyż mają dosyć walki o pieniądze. Są mamieni
                podwyżkami i awansami ale nic za tym nie idzie. Oczywiście w momencie składania
                wypowiedzenia kasa jest od zaraz. Ale ci ambitniejsi i tak odchodzą, zazwyczaj
                do lepszych firm i za większą kasę.

• Gość: naiwniak Re: rozmowa kwalifikacyjna IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.10.09, 23:48
                  hehe, dostaja sie owszem bez doswiadczenia osoby spokrewnionw z
                  esrodowiskiem lekarskim...kuzynki panow doktorow na przyklad....

hehe zenada.
                • lonka11 Re: rozmowa kwalifikacyjna 11.10.09, 13:27
                  dzięki za informacje, myśle że wartow to wejść na początek....

Gość portalu: lola napisał(a):

> witam,
                  > Pracowałam w tej firmie kilka lat, więc nie wypowiem się na temat
                  rozmów
                  > kwalifikacyjnych, bo osoby które mnie rekrutowały już tego nie
                  robią;)
                  > jeśli chodzi o ludzi bez doświadczenia jako PM, to firma takich
                  lubi. Wyszkoli
                  > ich sobie, mało zapłaci i będą chodzili jak w zegarku.
                  > Najlepsza jest (albo była) linia kardiologiczna, a w szczególności
                  KA. Bardzo
                  > dobre leki, świetnie znane w środowisku lekarskim i chętnie
                  pisane. Ogólnie
                  > firma lubiana przez lekarzy.
                  > Jeśli chodzi o szkolenia i dział trenerski, to jest to niestety
                  totalne pranie
                  > mózgu. Działanie według schematu, zero własnej inwencji. Grunt to
                  mieć do
                  > wszystkiego dystans i nie dać się zmanipulować.
                  > Dodam tylko, że jest to świetna firma szkoleniowa i na początek
                  mogę ją śmiało
                  > polecić, gdyż każdy nauczy się pracy.
                  > Mogę również potwierdzić, że bardzo rzadko zdarzają się
                  zwolnienia. Z reguły
                  > doświadczenie PM sami odchodzą, gdyż mają dosyć walki o pieniądze.
                  Są mamieni
                  > podwyżkami i awansami ale nic za tym nie idzie. Oczywiście w
                  momencie składania
                  > wypowiedzenia kasa jest od zaraz. Ale ci ambitniejsi i tak
                  odchodzą, zazwyczaj
                  > do lepszych firm i za większą kasę.
                  >
                  • Gość: mamamakakak a praca w biurze w Wawie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.09, 14:58
                    witam, czy jest ktoś, kto pracuje lub pracował w biurze KRKA w
                    Wawie? jaka jest atmosfera czy tak jak w terenie pracuje się długo?
                    czy tu także szkolenia, podwyżki i awanse to kpina?
            • Gość: kate Re: Praca w KRKA Polska IP: 94.254.205.* 15.10.09, 21:24
              jak wglada drugi etap rekrutacji w KRKAa?

czy sa testy, angielski etc ?????? to wazne
              • Gość: jhjoh Re: Praca w KRKA Polska IP: *.orix.pl 16.10.09, 10:28
                trwa jeszcze rekrutacja na warszawę?
                • lonka11 Praca w KRKA Polska 23.10.09, 11:43
                  jak obecna sytuacja w KRKA czy jest ktoś po 2 rozmowie?????????
                  ile się czeka na odpowiedz od nich???
                  • Gość: bhbhbhb Re: Praca w KRKA Polska IP: 80.50.127.* 26.10.09, 10:33
                    ja dostałem odp tego samego dnia :)
                  • Gość: gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 29.10.09, 15:05
                    hmm...mi dali znać szybko, na następny dzień zarówno po pierwszej jak i drugiej
                    rozmowie,wynik pozytywny ale zrezygnowałam, nie warto tam pracować...mam sporo
                    znajomych i nikt nie chwali tej firmy, zastanawiająca jest ta młoda pani z HR na
                    drugim etapie, rzeczywiście widać że firma szuka ludzi łatwych do ułożenia tak
                    jak ona. Jedzie się na rozmowę cały dzień a ona trwa 20 min., i to takie same
                    pytania, jak na pierwszej...śmieszne...
        • Gość: krka Re: Praca w KRKA Polska IP: *.128.56.114.static.crowley.pl 08.02.10, 16:05
          Osobiście uważam, że dla osoby niedoświadczonej, od razu po studiach
          praca w KRKA jest idealna. NIe wydaje mi się by inne firmy biły się
          o niedoswiadczonego absolwenta. I jak Cie juz przyjmą to jak
          bedziesz sumiennie pracowac dostrzeze to firma konkurencyjna i
          zaproponują Ci dwa razy wiecej i juz jestes gosc. A jeszcze rok temu
          biedny absolwent.
      • Gość: baobab Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 14.10.09, 13:20
        Kiedyś w KRKA było lepiej. Pracuję (jeszcze, ale dobrzy ludzie już
        mi donieśli, żebym szukała roboty). Wiem, że nie ma namierzania,
        dasz rade ukręcić wolny jeden dzień, ale nie za często. Teoretycznie
        limitów km. nie masz, ale prowadzisz ewidencję wyjazdów. Masz limit
        km. prywatnych. Oczywiście tankujesz za swoje, plus podatek. Z
        telefonu lepiej nie korzystać prywatnia, bo zwracasz.
        Na każdą naprawę samochodu musisz mieć zgodę z samej góry. A tak
        wogle to na wszystko masz procedury. Biurokracja i to tragiczna.
        • Gość: fes czy Praca w KRKA Polska to akwizycja?? IP: *.chello.pl 23.10.09, 18:46
          ????
        • Gość: ja Re: Praca w KRKA Polska IP: *.centertel.pl 24.10.09, 18:15
          Istnieje tez stanowisko Przedstawiciela Farmaceutycznego, czy są
          tylko medyczni?
          • Gość: nie wymyśliłem Re: Praca w KRKA Polska IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.11.09, 19:57
            Ja uważam, że sporo opinii o tej firmie jest krzywdzących. Leki ma naprawdę
            dobre, lekarze je piszą czy jesteś w terenie czy nie. Każdy kolejny generyk coś
            tam sobie skubnie ale liderem i tak nadal jest KRKA. Jak chcesz podwyżkę to
            dostaniesz, autko wymienią na lepsze jak stare będzie nie dobre, jak będziesz
            chciał zmienić teren, linie albo awansować to też jest taka możliwość -NAPRAWDE
            tylko musisz rzucisz papierami- im szybciej to zrobisz tym szybciej Ci to
            wszystko zaproponują. Jak dobry byś nie był to jednak nigdy do floty Ciebie i
            tak nie wezmą.
            • Gość: X Re: Praca w KRKA Polska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.10, 22:02
              Tak zgodzę sie z Tobą ale tylko co do leków. Lekarze faktycznie
              lubia tą firme i jej leki. Fajnie sie je promuje i da się zrobić
              wynik. Co do podwyżki to porażka, trzeba prosić sto razy, a i tak
              okroją i nie dadza tyle ile sie chciało.
              Inne negatywy : straszna rotacja, co szkolenie nowe twarze,
              człowiek traktowany instrumentalnie (jak nie ty to kto inny)
              zwalniany z zaskoczenia i bez skrupułów, brak poczucia stabilizacji.
              Lepiej nie przywiązywać sie do zespołu, bo za chwilę i tak bedzie
              inny. Jeśli ktoś ma ciekawszą propozycję, to generalnie odradzam!!!
          • Gość: krka Re: Praca w KRKA Polska IP: *.128.56.114.static.crowley.pl 08.02.10, 16:07
            Sa tez farmaceutyczni, którzy tylko po aptekach ale ich jest mniej i
            maja wieksze tereny
      • Gość: jaaa Jak wyglada etap warszawski IP: 89.191.147.* 29.11.09, 09:48
        Wie ktos moze jak wyglada etap warszawski??? Mam na niego jechac i
        nie wiem czego sie spodziewac.
        • Gość: .............. Re: Jak wyglada etap warszawski IP: 62.233.181.* 09.12.09, 11:42
          WITAM, byłem własnie w warszawie i czekam na odpowiedź, był ktoś z
          was ostatnio na rozmowie w wa-wie?
          • Gość: Gość Re: Jak wyglada etap warszawski IP: *.chello.pl 21.12.09, 18:07
            witam, czy dostałeś już może odpowiedż z warszawy z drugiego etapu? Ja też
            byłem 9.12 i mają ponoć się odezwać jeszcze przed świętami. Czy ktoś może już
            coś wie o wynikach?
            • bazia.magda Czy przedstawiciel naukowy powinien mieć doświadcz 19.01.10, 20:56
              Witam, mam pytanie do osób chcących podzielić się praktyczną wiedzą jak wygląda
              kwestia wymagalności doświadczenia jeśli ubiega się o stanowisko przedstawiciela
              naukowego w KRKA. Ogłoszenia często nie zawierają informacji o tym.
              Czy w związku z tym można myśleć, że nie jest ono warunkiem konicznym, a
              odbywające się w tej firmie szkolenia dostatecznie przygotują do pracy? Będę
              wdzięczna za poważne odpowiedzi. Pozdrawiam
              • Gość: ja Re: Czy przedstawiciel naukowy powinien mieć dośw IP: 77.236.0.* 21.01.10, 20:56
                Nie muszisz mieć doświadczenia, mało tego wiekszośc która przychodzi
                do pracy doświadczenia nie ma:) Są szkolenia, akurat na to narzekać
                nie można więc śmiało możesz aplikować.
                • Gość: vvv Re: Czy przedstawiciel naukowy powinien mieć dośw IP: *.chello.pl 21.01.10, 21:34
                  w ogóle nie trzeba mieć doświadczenia . jest taka rotacja że dla
                  każdego się miejsce na chwile znajdzie
                  • Gość: eeee Re: Czy przedstawiciel naukowy powinien mieć dośw IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.02.10, 18:15
                    Powiedzcie mi czy na rozmowach sa jakies tsty z angielskiego? czy znajomosc tego
                    jezyka stanowi jakies kryterium?
                    jak wogole wyglada rozmowa na pierwszym etapie?
                    Ile teraz zarabia mlody Rep?
                    • Gość: PN Paranoja!!! IP: *.izacom.pl 17.04.10, 14:21
                      LUDZIE!!!
                      Zastanówcie się czy firma tak traktująca wszystkich pracowników przetrwała by
                      tyle czasu na rynku i miała tak wysoką pozycję w rankingu najlepiej
                      zarabiających firm???
                      Pracuję w KRKA ponad rok i napiszę tak:
                      -Nie ma firm idealnych, zawsze znajdzie się coś co będzie komuś przeszkadzać.
                      -Żądają wyników? Straszne! To jest firma, która zarabia na sprzedaży a nie na
                      utrzymywaniu pracowników, którzy nic nie robią. Jak komuś się nie podoba
                      kapitalizm to zawsze może wyjechać do Chin albo na Kubę.
                      -Leki są bardzo fajne w promocji, ceny większości bardzo przyzwoite, no i
                      gadżety, które się w większości lekarzom podobają.
                      -Zgodzę się z tym, że budżety są małe, tylko z kolei jeżeli masz sprzedaż to
                      masz też większy budżet. Jasne, proste i zgodne ze wszelkimi zasadami marketingu.
                      -Jeżeli chodzi o stwierdzenie, że "w pracy nie ma przyjaciół". Tak jest w każdej
                      firmie, i nie zależy to od szefostwa, tylko od waszych współpracowników.
                      -O podwyżki rzeczywiście trzeba walczyć ale zastanówcie się, czy gdybyście mieli
                      własną firmę to tak chętnie rozdawalibyście pieniądze ot tak każdemu, kto sobie
                      tego zażyczy?

Podsumowując:
                      Jeżeli szukasz pracy a nie firmy, która będzie cię utrzymywać za przesiadywanie
                      w Mac-u to nie ma znaczenia czy będzie to KRKA, Sandoz czy Polpharma.
                      W każdej pracy możesz trafić na szefa idiotę.
                      Jeżeli sprzedaż ci nie idzie to może czas zastanowić się czy praca repa jest dla
                      ciebie. Jest tyle zawodów nie wymagających specjalnych umiejętności: policjant,
                      kierowca tira czy pracownik zmywaka w londyńskich restauracjach.
                      Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w terenie (albo w angielskim pubie ;P )
                      • Gość: Tomasz Re: Paranoja!!! IP: 80.51.9.* 18.04.10, 23:59
                        Malina za dużo wypiłeś na transmisji pogrzebu...dzień pracy jest jutro od 7.30.
                        Nigdzie się nie spóźniłeś, zdążysz to jeszcze powiedzieć.
                        Ze słoweńskim pozdrowieniem NE NE,
                        Tomasz
                      • Gość: krka Re: Paranoja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 15:55
                        Mam nadzieję, że podtrzymujesz tą opinię....realistyczną ale i w
                        moim przekonaniu pozytywną ;-). Mam z nimi drugi etap. Pracy się nie
                        boję i sprzedaż lubię. To byłaby moja pierwsza firma farmaceutyczna.
                  • Gość: gosc-inka Re: negatywne podejscie IP: *.183.225.25.dsl.dynamic.eranet.pl 08.10.10, 14:10
                    Poczatkowo te wszytskie negatywne opinie PMow zniechecily mnie do KRKA, ale po przemysleniu, bardziej do samych pracownikow tego szczebla! Jak pomysle, ze mialabym pracowac z tak negatywnymi ludzmi to zalamka... Zero konkretow, wszystko blee, wszyscy buuu, a jak ktos zada pytanie o szczegoly, np. przebieg rekrutacji to brak odpowiedzi (bo 'mlodsza pani od HR jest beznadziejna' to slaba podpowiedz). To ludzie tworza firme a ludzie to WYYYYYYY!!! I jesli sami jestescie beznadziejni to w rezultacie brak zespołu i beznadziejna firma. Powodzenia w dalszym gorzknieniu!
              • Gość: krka Re: Czy przedstawiciel naukowy powinien mieć dośw IP: *.128.56.114.static.crowley.pl 08.02.10, 16:10
                Przyjmuja tez bez doswiadczenia i wtedy przez 3 mies masz troche
                mniejsza pensje. Jesli masz doswiadczenie to od razu masz wieksza
                pensje. Nie wymagaja doswiadczenia bo sami Cie naucza wszytkkiego
      • fereol Re: Praca w KRKA Polska 09.02.10, 01:15
        A mnie ciekawi jaki wiek skreśla już człowieka z możliwości starania
        się o pracę PM/PF. Z tego co widzę i słyszę to samych młodych biorą.
        • Gość: z Re: Praca w KRKA Polska IP: 109.243.13.* 09.02.10, 16:36
          czy ktoś może odpowiedzieć jak to jest z tym angielskim?Czy jest potrzebny w
          pracy? czy są jakieś testy w trakcie rozmowy rekrutacyjnej?
          jak wygląda cały proces weryfikacji?
          Moze ktos ma na dniach zaproszenie na rozmowe?
          Pozdrawiam
          • Gość: PN Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 22:07
            Na stanowisku PN (tak N, bo Rep Naukowy) angielski jest potrzebny
            tylko w przypadkach, gdy przychodzą maile z centrali (dwujęzyczne:
            słoweński i angielski).

Zwykle to jakieś komunikaty dotyczące przerwy technicznej w
            działaniu serwera pocztowego itp.

Na upartego wystarczy obsługa google translaor ;-)
            • Gość: PMka Re: Praca w KRKA Polska IP: *.icpnet.pl 09.02.10, 23:24
              Absolutnie nie jest potrzebny język.Zatrudniają wszystkich,bez
              dośw.itd. Ta firma ma bardzo słabą/złą opinię wśród PM. Można iść
              tam na chwilę po dośw.
              • Gość: z Re: Praca w KRKA Polska IP: 109.243.165.* 09.02.10, 23:56
                właśnie zastanawiam sie po co wymagaja bardzo dobrej znajomosci angielskiego
                skoro tak naprawde nie jest do niczego potrzebny w pracy - mam na mysli
                przedstawiciela medycznego...

Mam jeszcze pytanie - ile jest etapow rekrutacji?czy mozliwe ze po 2 zadzwonia i
                zaprosza do wspolpracy?
                • Gość: oldrep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.centertel.pl 10.02.10, 23:31
                  w tej firmie angielski nie jest ci do niczego potrzebny, krka nie
                  jest ciekawym miejscem pracy, jeśli masz mozliwość poszukaj innej
                  firmy, a jeśli już tu trafisz to życzę Ci normalnego kierownika ub
                  kierowniczki, bo jak trafisz na szefa z manią wyższości i z
                  wystającą słomą z butów to pożałujesz ze tu jesteś, zjeba dzień w
                  dzień gwarantowana, brak pochwał za dobrą i ciężką pracę, zawsze
                  jest źle, pełna kontrola, codzienne pytanie gdzie jesteś, co bardzo
                  ważne nie można mieć kolegów pracy bo zbyt wiele możesz się
                  dowiedzieć, twoim obowiązkiem jest praca w godzinach pracy i poza
                  nimi, codzienny raport po godzinie 16:30 i wieczorne odbieranie
                  maili, nie mozesz mieć życia prywatnego, musisz mieć włączony
                  komputer bo przychodzą maile, często popracujesz też w weekend bo
                  taka jest potrzeba i polecenie... zastanów się zanim podejmiesz
                  decyzję!
                  • Gość: kogi Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 10:48
                    słyszałem o tej firmie, ale nic pozytywnego, podobno w regionie
                    slaskim jest niezla dystrykt, oderwana od pługa, głupia jak but a
                    jednak ktoś ja posadził na stanowisku kierowniczym i sie wyżywa na
                    repach bo nie wie co to kultura, napiszcie coś na ten temat bo
                    widziałem bo dostałem cynk o rekrutacji i nie wiem czy aplikować, a
                    slask to moj region i nie chciałbym trafić na dystrykta pół-mózga
                    • Gość: maylilly wielkopolska IP: *.icpnet.pl 11.03.10, 21:04

Czytając wypowiedzi na tym forum nieźle się uśmiałam;)Dzięki za
                      poprawienie nastroju;p
                      Pracuję w KRCE, w linii kardiologicznej ponad rok. Lekko nie jest,
                      ale tak przecież wygląda praca w tej branży. Nie ma nic za darmo.
                      Codziennie pracuje się na wynik i śmieszny jest ten, kto sądzi, że
                      jest inaczej. Myślicie, że jak nie zrobicie wyniku, to przyjmą was z
                      otwartymi ramionami w innej firmie? W takim razie jesteście w
                      błędzie...
                      Ja trafiłam na najlepszego kierownika pod słońcem:) Nie będę się
                      tutaj rozpisywać nad Jego zaletami, ale powiem/ napiszę krótko: równy
                      gość:)Zawsze można na Niego liczyć. Wymagający, ambitny, ale
                      jednocześnie taki "ludzki":) Jak widać w tej firmie pracują nie tylko
                      "potwory";p
                      Pozdrawiam wszystkich narzekających i wracam do mojej pracy, przecież
                      noc jeszcze młoda;D

• Gość: pepe z południa Re: wielkopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 22:00
                        ostatnie wydarzenia przekonały mnie, że w tej firmie liczy się
                        wiele, ale nie praca jest na pierwszym miejscu, niestety ten równy
                        gość, wymagający (czego?) ma swoje ciemne strony, ale pracuj dalej ,
                        w mojej firmie jeżeli ktos pracuje po nocach, to ma źle
                        zorganizowany czas, za 10 lat organizm upomni się o swoje, ale
                        wówczas nawet nie będziesz wiązała tego z zarwanymi nocami, toż to
                        idiotyzm, zresztą krke nie interesuje jak pracujesz, trzeba się
                        wykazać innymi osiągami.
                        • Gość: Niezorientowny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 11:29
                          Witam Wszystkich,
                          w KRKA pracuj od niedawna i nie jestem jeszcze zorientowany we wszystkich
                          panujących tu zasadach. Mam pytanie do osób pracujących w KRKA, czy jest
                          możliwość wykupu samochodu firmowego, jeśli pracuje tu od niedawna? Jaki jest
                          koszt takiego samochodu.Słyszałem że cena takiego samochodu jest bardzo
                          korzystna. Pozdrawiam
                    • Gość: bls Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 09:21
                      No ładne, ładne opinie ma Krka. Zastanawia mnie ile to "dobrego"
                      musiała ta firma zrobić dla swoich pracowników żeby sobie takie
                      zdanie wypracować. A moze jest ktos zadowolony z tej pracy ??? w
                      końcu troche ludzi tam pracuje przez dłuższy czas niż 3 lub 8
                      miesięcy?:)
                • Gość: yo Re: Praca w KRKA Polska IP: 188.33.230.* 11.02.10, 15:21
                  sprawdzaja poziom angielskiego, przykladowe rozmowki - jesli nie znasz to okaze
                  sie ze klamales i dowidzenia.

Jezyk jest bardzo wazny - badania kliniczne zwykle sa w jezyku ang i trzeba je
                  sobie tlumaczyc.
                  • Gość: oldrep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.centertel.pl 11.02.10, 17:20
                    ciekawe kto miałby to sprawdzać, przecież dystrykci nie znają
                    języka, widzę że nie masz pojęcia o czym piszesz
                    • Gość: sap Re: Praca w KRKA Polska IP: 109.243.176.* 11.02.10, 17:46
                      moze sprawdzaja wyrywkowo... to dlaczego jest wymagana dobra znajomosc
                      angielskiego... z drugiej strony wstyd jak przełozeni sami nie posluguja sie ty
                      jezykiem
                • Gość: repus Re: Praca w KRKA Polska IP: 109.243.255.* 13.02.10, 00:16
                  o prawda co pisza.... pracowalam 1,5miesiaca (mazowieckie)i nie moglam dluzej
                  wytrzymac, zakonczylam wspolprece sama (w zawodze juz 4 lata i nigdy nie mialam
                  tak zlej atmosfery) - nie
                  polecam, chyba ze ktos chce sie leczyc dodatkowo u psychologa, niszca ludzi
                  psychicznie, traktuja jak smiecia mimo ze pracowalam od8-18 w terenie a pozniej
                  jeszcze po2-3godz na komputerze (bezsensowne tabelki analizy itp). Narzedzia,
                  wynagrodzenie takze nedzne. Nie warto nawet isc na rozmowy. Ale fakt ze ciagle
                  kogos szukaja chyba sam mowi za siebie.
                  • Gość: oldrep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.centertel.pl 15.02.10, 20:08
                    najgorsze jest to ze donoszenie sstało się normą, niektórzy
                    dystrykci na tym bazują, przekabacają młodych niedoświadczonych
                    repów, a ci chcąc się przypodobać donoszą na kolegów, a z takiego
                    donoszenie nic dobrego sie nie rodzi oprócz plotek, pomówień, intryg
                    itd. ciężko to wytrzymać, ale są tacy którzy się w tym doskonale
                    odnajdują, takich osób ze szczurzym ryjem jest wiele
                    • Gość: kopiczek Re: Praca w KRKA Polska IP: 109.243.134.* 28.02.10, 17:47
                      Wszystko się zgadza- w tej firmie nie ma dobrych znajomych z pracy. Są za to plotkarze i intryganci rozgoryczeni brakiem odpowiedniego wynagrodzenia. Przeważają starsze i na dodatek zgorzkniałe kobiety, które młodsze utopiłyby już za sam wiek. bardzo ciężko tu o jakąkolwiek pomoc-Dystrykt obawia się Kierownika Linii więc w razie problemow Radź sobie sam!Mega ciśnienie na wyniki, beznadziejne zarządznie firmą, najnizsze na rynku budżety a plany kierownictwa najwyższe...a i praca po godzinach-na kompie, bo nie wolno Ci go włączyć przed godzina 16, bo do 16 masz byc w aucie ( to co,ze na drugiej zmianie malo który lekarz Cie przyjmie) pojebane...
                      • Gość: pepe z południa Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 12:56
                        Podziwiam ludzi pracujących w tej firmie. nie jestem
                        przedstawicielem żadnej firmy, ale muszę powiedzieć, że to
                        bezlitosna, wczesnokapitalistyczna fabryka eksploatowania ludzi. Jak
                        jesteś niepotrzebny (najczęściej z powodu intrygi) - na do widzenia
                        kopniak. Słowa podziękowań- szefostwo zapomniało jak to się robi.
                        Ponura perspektywa na przyszłość, bo inni to widzą i z pewnością nie
                        zrobią dobrej reklamy firmie. Czytając to forum doszedłem do
                        wniosku, że tak beznadziejnej firmy jeszcze nie spotkałem. Zresztą
                        co to za firma, która głównie robi leki generyczne. Feeeeeeeeeeee.
      • Gość: Laik Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 13:03
        Witam serdecznie,
        mnóstwo tu odpowiedzi dotyczących PM, a co byście powiedzieli na
        temat PF. Czy też jest tak źle (zresztą ciężko dziś o pracę, o
        której można by było pisa same superlatywy)? Czy ktoś mógłby
        rzeczowo opowiedzie o rozmowie kw. pierwszej jak i drugiej. Nie mam
        doświadczenia jeżeli chodzi o farmację (tylko B2B). Jednego mogę byc
        pewny, "czemu akurat jako PF chce Pan pracowac?". Nie ukrywam, że
        kwestie finansowe oraz "czysta" praca. Za odpowiedzi dziękuję.
        Pozdrawiam
        • Gość: kopiczek Re: Praca w KRKA Polska IP: 94.254.132.* 10.03.10, 20:57
          PM-to przedstawiciel medyczny, PF- przedstawiciel farmaceutyczny, w KRKA nazywa się to "przedstawiciel naukowy"...heh, smiech na sali. wszędzie oprócz u lekarzy pracuje się w aptekach-fatalnie
      • Gość: foxik Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.10, 01:23
        Czy jest tu ktoś, kto rozpoczyna we wtorek po Świętach szkolenie w Krka?
        Dostałem tą pracę (Rx), wiem że po nich starzy PMowcy jadą ale to będzie moja
        pierwsza praca w tej branży (8 lat w handlu ale inna działka). Więc - gdyby ktoś
        się wybierał na wtorek do Wawy, to może nawiążemy kontakt? Zawsze razem raźniej.
        Piszcie na forum lub foxfire2004@o2.pl
        • Gość: novy Re: Praca w KRKA Polska IP: *.tomaszow.mm.pl 04.04.10, 10:15
          A na jaki region będziesz?
          • Gość: Kamyk Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 18:06
            Hej, czy kochni forumowicze mogliby DOKŁADNIE nakreśli na czym polega
            tzw "etap warszawski" kwalifikacyjny?:)
            • Gość: gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.04.10, 20:05
              Na rozmowie z Panią z HR.
              • Gość: Kamyk Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.10, 08:08
                Rozumiem a jakies pikantne szczegóły romoy zPania HR?.... :)
                • Gość: były "PN" Re: Praca w KRKA Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 00:17
                  na etapie warszawskim to samo co na pierwszej rozmowie.
                  krka to firma, w której nabierze się doświadczenia i po 8-12
                  miesiącach trzeba się ewakuować, bo psychicznie ciężko wytrzymać. to
                  dobra firma jeśli ktoś nie pracował w branży. ciśnienie niesamowite
                  a pieniądze nędzne. za dobre wyniki zamiast pochwały i premii
                  potrafią dać nową obudowę do telefonu służbowego lub nowszy
                  samochód!!!( czyli za wyniki dostajesz narzędzia do pracy) szkoda
                  gadać, jeśli nie musisz koniecznie pracować w Krka to próbuj gdzie
                  indziej!!!
            • Gość: choco Re: Praca w KRKA Polska IP: *.naramowice.maverick.com.pl 08.04.10, 09:50
              O firmie Krka słyszałam same złe opinie i to nawet nie od
              pracowników, ale od lekarzy. Myślę,że przepisują oni leki Krka tylko
              z litości (sami mówią o bardzo złym traktowaniu pracowników) dla
              często zaczynających w tej branży przedstawicieli medycznych. To
              dobra firma by bez doświadczenia zacząć bo łatwiej się tam dostać
              (ogromna rotacja i mniej chętnychdo pracy), ciężko jest dostać się
              do dobrej firmy bez doświadczenia bo i konkurencja większa.
              Generalnie firma to dno ale od czegoś trzeba zacząć a pozytywne
              opinie piszą chyba osoby z rekrutacji bo nie mają chętnych do pracy.
              Wszędzie trzeba pracować by zarabiać: 12-14 wizyt + siedzenie przed
              komputerem; niewiele jest firm, w których jest "raj na ziemi" i w
              związku z tym komfortem pracy rekrutują bardzo rzadko.
              Reasumując jeśli zaczynasz- jeśli dostałeś pracę w tej firmie
              wytrzymaj, postaraj się o dobre wyniki by już nawet po pół roku móc
              się pochwalić spektakularnymi wzrostami a bez problemu dostaniesz
              pracę w innej firmie za lepsze pieniądzę.
              Pozdrawiam
      • Gość: Paranoja!!! Re: Praca w KRKA Polska IP: *.izacom.pl 17.04.10, 14:22
        LUDZIE!!!
        Zastanówcie się czy firma tak traktująca wszystkich pracowników przetrwała by
        tyle czasu na rynku i miała tak wysoką pozycję w rankingu najlepiej
        zarabiających firm???
        Pracuję w KRKA ponad rok i napiszę tak:
        -Nie ma firm idealnych, zawsze znajdzie się coś co będzie komuś przeszkadzać.
        -Żądają wyników? Straszne! To jest firma, która zarabia na sprzedaży a nie na
        utrzymywaniu pracowników, którzy nic nie robią. Jak komuś się nie podoba
        kapitalizm to zawsze może wyjechać do Chin albo na Kubę.
        -Leki są bardzo fajne w promocji, ceny większości bardzo przyzwoite, no i
        gadżety, które się w większości lekarzom podobają.
        -Zgodzę się z tym, że budżety są małe, tylko z kolei jeżeli masz sprzedaż to
        masz też większy budżet. Jasne, proste i zgodne ze wszelkimi zasadami marketingu.
        -Jeżeli chodzi o stwierdzenie, że "w pracy nie ma przyjaciół". Tak jest w każdej
        firmie, i nie zależy to od szefostwa, tylko od waszych współpracowników.
        -O podwyżki rzeczywiście trzeba walczyć ale zastanówcie się, czy gdybyście mieli
        własną firmę to tak chętnie rozdawalibyście pieniądze ot tak każdemu, kto sobie
        tego zażyczy?

Podsumowując:
        Jeżeli szukasz pracy a nie firmy, która będzie cię utrzymywać za przesiadywanie
        w Mac-u to nie ma znaczenia czy będzie to KRKA, Sandoz czy Polpharma.
        W każdej pracy możesz trafić na szefa idiotę.
        Jeżeli sprzedaż ci nie idzie to może czas zastanowić się czy praca repa jest dla
        ciebie. Jest tyle zawodów nie wymagających specjalnych umiejętności: policjant,
        kierowca tira czy pracownik zmywaka w londyńskich restauracjach.
        Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w terenie (albo w angielskim pubie ;P )
        • Gość: dd Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 07.05.10, 23:47
          "policjant,
          > kierowca tira czy pracownik zmywaka w londyńskich restauracjach."
          1000 razy łatwiej dostać prace jako rep , przedstaiciel itp dlatego
          macie ludzi i możecie ich traktować jak śmieci
        • Gość: ZIUTEK Re: Praca w KRKA Polska IP: *.icpnet.pl 10.05.10, 11:57
          Zdecydowana większość opinii o firmie jest negatywna ze względu na jej politykę kadrową. Rotacja jest spora - 4 - 5% repów wymienia się co miesiąc (grupy na comiesięcznym szkoleniu wstępnym mają ok. 30 osób, repów jest ok. 600). Stosunkowo niskie kryteria naboru - brak dośw. i wykształcenia kierunkowego sprawiają, że zawsze jest kolejka chętnych do pracy za niewielkie pieniądze. Niezadowolonych lub pracujących poniżej oczekiwań łatwo zastąpić. Najlepsi odejdą do konkurencji lub wywalczą sobie lepsze warunki. Klienci: lekarze, farmaceuci przyzwyczaili się do częstych zmian. Model jest sprawdzony i działa od wielu lat więc po co cokolwiek zmieniać?
          Moja rada dla aplikujących lub rozpoczynających pracę w KRKA: nie obiecujcie sobie zbyt wiele, to raczej etap w drodze a nie zwieńczenie waszych marzeń o idealnym pracodawcy
      • Gość: xyz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itcomp.pl 11.05.10, 12:24
        witam. proszę o kilka wskazówek odnośnie drugiego etapu:) Czy rozmowę
        przeprowadza jedna osoba? Jak wygląda rozmowa? Czy są to standardowe pytania czy
        może z "innej beczki"? Nie mam doswiadczenia w tej branży ale bardzo chciałbym
        je zdobyć i mimo złych wypowiedzi na temat KRKI chciałbym dostać tą pracę:)
        pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc:)
        • Gość: ZIUTEK Re: Praca w KRKA Polska IP: *.icpnet.pl 11.05.10, 15:28
          nie wiem czy to standard, mniej więcej tak było w moim przypadku:
          2 rekruterów, gadka o CV, historii zatrudnienia, podejściu do pracy,
          planach zawodowych, kilka pytań na myślenie np. jak oszacować potencjał
          klienta, oczekiwania finansowe i do domu. po kilku dniach tel. z
          wynikiem pozytywnym. powodzenia
          • Gość: xyz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itcomp.pl 11.05.10, 18:11
            Czyli raczej standardowe pytania:)
            Dziękuję za pomoc.Mam nadzieję, że mi się uda:)
            Pozdrawiam:)
      • Gość: kama Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itcomp.pl 11.05.10, 18:53
        A może wiecie ile osób przechodzi do drugiego etapu?
        • Gość: ON Re: Praca w KRKA Polska IP: 109.243.211.* 11.05.10, 21:14
          a jakie to ma znaczenie? czasem przechodzi do drugiego etapu 3 osoby
          czasem 1 a czasem nawet 5. wszystko zależy od ilości wakatów na danym
          terenie. Czasem wysyłają proporcjonalnie do ilości wakatów.aaa!
          zwalniają tez po 3 m-ącach pracy ( po okresie próbnym)-NO MERCY...
          • Gość: xyz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itcomp.pl 11.05.10, 21:22
            Chcesz powiedziec, że wszystkich zwalniają po trzech miesiącach czy było tak w
            Twoim przypadku;P
            pozdrawiam
          • Gość: xyz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itcomp.pl 12.05.10, 20:39
            Chyba jednak zaryzykuję jesl uda mi sie dostac pracę w krka. Bo przecież kto nie
            ryzykuje ten nie zyskuje:)
      • Gość: xyz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itcomp.pl 11.05.10, 21:28
        Chcesz powiedzieć, że wszystkich zwalniaja po trzech miesiącach czy było tak w
        Twoim przupadku;P
        pozdrawiam
        • Gość: hahah rotacja to największy wstyd dla firmy IP: *.chello.pl 11.05.10, 22:13
          dłużej szkolenia wstępne trwają niż praca
          • Gość: hmmm Re: rotacja to największy wstyd dla firmy IP: *.itcomp.pl 11.05.10, 22:31
            Dlaczego zwalniają? i czy wszystkich?
      • Gość: xyz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itcomp.pl 11.05.10, 22:22
        Wytłumacz mi w takim razie dlaczego zwalniają? Za co? Wszystkich?
        • Gość: ZIUTEK Re: Praca w KRKA Polska IP: *.icpnet.pl 12.05.10, 11:06
          lol
          no bez jaj, nie wszystkich :)
          chodzi o to, że w wielu firmach 3-miesięczny okres próbny jest tylko
          formalnością, rozgrzewką przed dalszą pracą a Słoweńcy bez skrupułów
          zrezygnują z Ciebie po tym czasie jeśli nie zrobisz wyniku
          • Gość: zniesmaczony Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.10, 20:36
            wiecie co ... tak czytam wasze wypowiedzi i az plakać sie chce co wy
            tu piszecie.. 3 miesiące i zwalniają.. dobre.... chyba tego któremu
            nie chce sie pracować w terenie jego nie ma wogóle.. nikt darmozjada
            trzymal nie bedzie. trzeba pracowac jak wszedzie a nikt was nie
            zwolni. jezeli chodzi o atmosfere jak wszedzie raz dobrze raz zle
            zalezy od cibie jakie masz podejscie do pracy... jak ktos sam z soba
            nie umie wytrzymac to jak tu pracowac no nie? podzielam wypowiedz
            kolegi ... jak nie pasuje kapitalizm to na kube zapraszam " tam nie
            tzreba pracować wszystko jes za DARMOOOO!!!"
            • Gość: gosc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 14:04
              witam
              Czy ktoś był na drugim etapie w warszawie w sprawie pracy na region
              śląska? Jak było? pozdrawiam.
              • Gość: xyz Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itcomp.pl 18.05.10, 21:55
                W takim razie proszę o kilka wskazówek.....co zrobić aby sie utrzymać, aby nie
                zwolnili tak jak piszecie? Nie mówię o ciężkiej pracy i zaangażowaniu bo to dla
                mnie oczywiste....
                pozdrawiam
                • Gość: wyleczony z błota Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 18.05.10, 22:06
                  "o ciężkiej pracy i zaangażowaniu bo to dla
                  mnie oczywiste.... "
                  boś naiwny i nie znasz realiów tego rynku pracy .
                  żeby się jak najdłużej utrzymać w takich "pracach" trzeba być
                  lepszym szczurem od innych -bo to w końcu wyścig szczurów bez dwóch
                  zdań (jest rywalizacja , plany , rankingi ,a kto ostatni ten odpada-
                  w takich realiach ludzie bedą ze sobą walczyć zawsze) a i tak z
                  czasem cię zwolnią bo takie są ich założenia w tych
                  firmach "sprzedażowych" tym bardziej w branży farmaceutycznej
                  dlatego ja się na firmowego laptopa nie pisze , komórke też wole
                  swoją -bardzo dobra nokia pzdr
                  • Gość: xyz\ Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itcomp.pl 18.05.10, 22:13
                    Spoko spoko stary....widzę , że jestes strasznie spiety i zdegustowany:)Nie ma
                    się co degustować hihi
                    Każdy robi to co lubi a to, że ty nie lubisz ciężkiej racy i korzystania z
                    cudzych komórek to już Twoja sprawa:)
                    Ja mam troszkę inne do tego podejście i tak łatwo nie wywieszam białej flagi.....
                    Sukcesów zawodowych i zadowolenia z NOKII :)
                    • Gość: ZIUTEK Re: Praca w KRKA Polska IP: *.icpnet.pl 19.05.10, 09:49
                      masz rację, kolega jest zdegustowany ale Ciebie też to czeka w tej
                      "firmie".
                      żeby utrzymać się w wyścigu musisz robić jakieś 80-90% planu (jeśli
                      uda Ci się zrobić 100 lub przekroczysz, zostajesz doceniony przez
                      zwiększenie normy)
                      a propos telefonów: pierwsza wiadomość jaką dostałem na służbową
                      komórkę to "j...ć KRKA" - wysłana oczywiście do poprzedniego
                      użytkownika :)
                      droga od optymizmu, który pokazujesz do podobnego stwierdzenia może
                      okazać się krótka...
                      • Gość: gosc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.10, 13:34
                        Ziutek widzę, że jesteś jedyną pomocną osobą na tym forum. Powiedz
                        jeszcze czy ciężko jest zrobić te 80 90 proc planu? Masz może jakiś
                        patent?
                        pozdrawiam
                        • Gość: ZIUTEK Re: Praca w KRKA Polska IP: *.icpnet.pl 20.05.10, 11:30
                          masz 12 wizyt dziennie (OTC 8) żeby się wykazać. jeśli trafisz we
                          właściwe miejsca i zrobisz swoje powinno wystarczyć. to specyficzna
                          praca, po miesiącu będziesz wiedział czy to dla Ciebie. pozdr
            • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.200.120.* 17.07.10, 17:03
              racja, po 3 miesiącach to sprawdzą czy wogóle chce Ci się pracować. Nikt po 3 miechach nie zrobi wyniku, no chyba że juz pracował w firmie. bez doświadczenia nie ma szans
      • Gość: gosc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 13:36
        Witam
        A powiedzcie mi co z ustawą o zakazie odwiedzaania lekarzy w czasie
        ich godzin pracy? Jak sobie z tym poradzić?
        • Gość: UWAGA Re: Praca w KRKA Polska IP: 94.254.235.* 22.05.10, 21:34
          I tu własnie potrzebna jest kreatywność:) teraz masz 10-11 wizyt
          lekarskich + 1-2 apteczne, podobno szukają teraz nowych pracowników, a
          starych zwalniają-kończą się um. na czas określony; nowi pracownicy
          podobno otrzymują teraz dużo niźsze wynagrodzenie, zreszta -
          przyjdziesz do firmy to sam zobaczysz jak wszystko się kręci...
          • Gość: gosc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itcomp.pl 30.05.10, 14:06
            Jak wygladają pierwsze dni pracy? Jeździsz sam do lekarzy czy może ktos jeździ z
            początkującym repem?
            pozdrawiam
            • Gość: ON Re: Praca w KRKA Polska IP: 109.243.7.* 30.05.10, 15:34
              na początku jeździsz w towarzystwie innego przedstawiciela. o tym kiedy
              zaczynasz pracowac sam decyduje zazwyczaj kierownik regionu.
              powodzenia!
              • Gość: gosc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.itcomp.pl 30.05.10, 16:44
                Dzieki:) pozdrawiam
        • Gość: rep Re: Praca w KRKA Polska IP: 193.200.120.* 01.06.10, 23:03
          żadna firma tego nie przestrzega, nawet te zwane "etyczne" wchodzą i wychodzą kiedy chcą do gabinetu :)
          • Gość: Gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 11:34
            Widze ze duzo negatywnych opinii, mam wiec pytanie - jak to jest z
            tymi testami ktore trzeba zaliczyc? Testy z lekow i chorob... jakies
            konsekwencje gdy ktos tego nie zda? podpisalam umowe i szczerze to
            przeraza mnie ilosc tych informacji - ktos moze odpowiedziec na to
            pytanie? tzn. zwalniaja czy jednak mimo wszystko dawaja szanse i
            puszczaja w teren?
            • Gość: ON Re: Praca w KRKA Polska IP: *.lublin.mm.pl 12.06.10, 13:10
              Testy zdajesz kilka razy w roku, najlepiej je zaliczać bo podczas rozmowy
              oceniającej wyciągane są konsekwencje - ocena za wiedzę merytoryczną. Poza tym
              Twoją wiedzę będzie miał okazję sprawdzić w praktyce kierownik regionalny lub
              trener podczas superwizji. Nie martw się-wszystko jest do ogarnięcia:)
              • Gość: Gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 16:19
                No dobrze ale co sie stanie jesli tych pierwszych testow nie
                zalicze? jakie sa konsekwencje?
                • Gość: ON Re: Praca w KRKA Polska IP: 109.243.30.* 15.06.10, 20:14
                  Nic wielkiego się nie stanie:) w zasadzie to nic. staraj się kolejne
                  testy zaliczać. pzdr!
                  • Gość: Gość Re: Praca w KRKA Polska IP: *.derby.waw.pl 24.06.10, 00:40
                    Podobno są miejsca w psychiatrii na Siedlce?
                    Tylko słuszałam, że DM z tego terenu to dramat.
                    Zero kultury, telefony po 22, wyzwiska...
                    Ktoś może coś wie na ten temat?
                    • Gość: gosc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 21:29
                      Mam pytanie słyszałam o urlopie korporocyjnym czy to prawda i czy jest to legalne ??
                      • Gość: ON Re: Praca w KRKA Polska IP: 109.243.134.* 06.07.10, 19:58
                        tak, to prawda. Zgodnie z Kodeksem Pracy pracodawca ma obowiązek
                        udzielić pracownikowi nieprzerwanie urlopu w ilości 10 dni. Krka robi
                        urlop dla wszystkich w tym samym czasie. pzdr!
                        • Gość: anonim Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 21:09
                          a to legalne, że pod przymusem wysyłają ???
                          • Gość: ON Re: Praca w KRKA Polska IP: 109.243.72.* 14.07.10, 20:26
                            W zasadzie to nie wiem. Chyba tak. decydując się na prace w korporacji
                            trzeba przyjąć zasady w niej panujące w tym urlop korporacyjny...
                            Heh...nie każdemu to pasuje, ale co może zrobić? NIC.
                            • Gość: x Re: Praca w KRKA Polska IP: 196.219.199.* 15.07.10, 11:10
                              Urlop korporacyjny to gwarancja terminu urlopu.
                              Już w styczniu wiesz kiedy możesz się wybrac na urlop.
                              Możesz kupić wycieczkę i wiesz, że nikt w ostatniej chwili nie
                              powie... jest ważny projekt do zakończenia i niestety nie możesz iść
                              na urlop.
                              W porównaniu z innymi korporacjami, to wielka zaleta.
                              W Krka urlop korporacyjny jest zwykle początkiem sierpnia.

Jedan minus tylko widzę... urlop w najdroższym i najbardziej
                              zatłoczonym sezonie.

Pozdrawiam z urlopu, o który "walczyłem" do ostaniej chwili, bo w
                              mojej korporacji nie ma urlopów korporacyjnych.
                    • Gość: ktoś Re: Praca w KRKA Polska IP: *.14lo.lublin.pl 04.08.10, 13:22
                      z tego co wiem to nie jest tak źle. czy miejsce wolne jest - tego nie wiem
                      • Gość: adamed :) Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 20.08.10, 23:08
                        CNS ma wielki problem, jak nie dadzą repom większych pensji to mogą zapomnieć o Zalaście. Adamed miał kilka lat temu ten sam problem. Dał spore podwyżki, spore premie i teraz to repy a KRKA odchodzą do Adamedu. Ja już zdecydowałem. Parówa położy cały CNS, no ale chłop z hurtowni może go uratuje. Buahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaa
      • Gość: JIMI Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 14:49
        Bylem na rozmowie w katowicach na początku września 2010. ROzmowa 'normalna" dwie osoby
        rekrutujące miły klimat tylko rozmowa ze o wszystkim i o niczym , osoby rekrutujące nie widziały
        albo nie chciały powiedzieć na jaki teren szykają osoby, jakie produkty sie promuje - możliwe ze
        szykują się zwolnienia starych przedstawicieli a oni teraz juz szukają kogoś kto potem ich zastapi.
        Lipa z umowami pierwsza 3 miesiace potem 1 rok i następna 1 rok wiec długo firma sprawdza
        pracowników. Czy będzie kolejny etap zobaczymy ale jeśli mnie firma zaprosi to 10 razy musze się
        zastanowić bo kasa raczej nie za duża - i tu też niestety minus pytanie ile chce pan zarabiać - podaję
        kwotę - oni na to "nierealne" na poczatku, wiec pada pytanie wiec ile państwo możecie
        zaproponowć - niejasna odpowiedz. Może sie okazać w Waraszawie ze masz 1500 zł przez 3
        miesiace
        • Gość: gosc Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 15:28
          Trochę przesadziłeś z tym 1500 JIMI !!!!! Nie powiem Ci jak dużo bo dżentelmeni nie rozmawiają o
          pieniądzach...nawet na internetowym forum:) Jesli dostaniesz pracę w kyrce mozesz byc mile
          zaskoczony wypłatą..... Jesli jestes repem z doswiadczeniem mozesz dostac jeszcze wiecej ale
          musisz to sobie wynegocjowac....POWODZENIA
          • Gość: t-rep Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 09:37
            Zaskoczony to będzie, ale czym innym he he :)
            • Gość: niedoszłyrep Praca w KRKA Polska - byłem na rozmowie IP: *.net144.okay.pl 29.09.10, 20:10
              byłem na rozmowie w krakowie - poziom rozmowy poniżej krytyki - zostałem zbluzgany po tym jak powiedziałem ile chce zarabiać .....nie polecam !
              • Gość: d Re: Praca w KRKA Polska - byłem na rozmowie IP: *.chello.pl 29.09.10, 23:19
                to ile powiedziałeś ,że się tak popluli?
                • Gość: goscinka - IP: *.183.225.25.dsl.dynamic.eranet.pl 08.10.10, 14:12
                  Poczatkowo te wszytskie negatywne opinie PMow zniechecily mnie do KRKA, ale po przemysleniu, bardziej do samych pracownikow tego szczebla! Jak pomysle, ze mialabym pracowac z tak negatywnymi ludzmi to zalamka... Zero konkretow, wszystko blee, wszyscy buuu, a jak ktos zada pytanie o szczegoly, np. przebieg rekrutacji to brak odpowiedzi (bo 'mlodsza pani od HR jest beznadziejna' to slaba podpowiedz). To ludzie tworza firme a ludzie to WYYYYYYY!!! I jesli sami jestescie beznadziejni to w rezultacie brak zespołu i beznadziejna firma. Powodzenia w dalszym gorzknieniu!
                  • Gość: he Re: - IP: *.chello.pl 11.10.10, 21:00
                    dziwisz się przedstawicielom medycznym i innym przedstawicielom , że są tym wszystkim przytłoczeni? napewno nie tylko krka jest do bani- sądzę , że 99% firm .chyba , że jest jeszcze wakat pm w caritasie i nie ma tam rankingów ,rotacji ,ingwilacji i mobbingu sprzedażowego -tzw "ciśnienia " . zresztą na tą prace nie ma mocnych ,dlatego warto ją podejmować tylko za bardzo duże pieniądze choć i to bardzo mało
        • Gość: koko Re: Praca w KRKA Polska IP: 89.108.238.* 21.10.10, 21:42
          Powiem tak: umów na czas nieokreslony KRKA nie daje. woli wymieniac pracowników. Rotacja w tej firmie-jak dobrze poszukacie na Internecie i popytacie znajomych-jest na poziomie 75%. To baaardzo dużo. Nie mozna zaprzeczyć, że w KRKA wiele się nauczysz jeśli chodzi o pracę PM, na premie jednak nie licz i na spektakularne podwyzki też nie. Zarobki-3500 brutto na początek, podobno od polowy roku dają znacznie więcej dla początkujacych REPÓW. Pozdrawiam.
          • Gość: XYZ Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 06:19
            KRKA szuka kieronika linii RX i OTC. Ciekawe czy Ci kierownicy sami odeszli czy im podziękowano za brak wyników. Wie ktoś?
            • Gość: cinek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 31.10.10, 10:12
              jak w życiu. Jedni sami odchodzą, inni musząi odejść. Ale nie polecam samej firmy. Szukaj czegoś innego.
              • Gość: Iy Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 05:14
                byłam na rozmowie rekrutacyjnej i w sumie bylo miło i przyjemnie, ale nikt do mnie nie dzwoni. Zakladałam, że nawet jeśli decyzja będzie negatywna to się o niej dowiem, a tu nic. Jak długo w Krce trwa odpowiadanie po rozmowie rekrutacyjnej? Czy może się zdarzyć, że nie odpowiedzą w ogóle?
                • Gość: cinek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 01.11.10, 06:38
                  Oczywiście, że mogą nie odpowiedzieć. To taka kultura tej firmy, ale nie tylko tej.
                  • Gość: iy Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 13:22
                    dzięki cinek za info. Szkoda, bo potrzebuję tej pracy. W porównaniu z tym co mam teraz to byłoby dla mnie i tak super zmiana, nawet jeśli wszystkie negatywne opinie, które tu padły o KRCE są prawdziwe.
                    • Gość: cinek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 01.11.10, 20:09
                      Nie żałuj. Nie ma czego. Krka to kolos, źle zarządzany, ciągłe rotacje, i to nie tylko na stanowisku PM, ale na wyższych również, brak szacunku. Poczekaj.
                      • Gość: iy Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 21:00
                        gorzej zarzadzanej firmy, która nie szanuje ludzi w prównaniu do tej , w której jestem sądzę, że nie ma. Jeśli rotacja miałby coś wyjasnić , to u mnie jest wyższa niż w KRCE. Jednak w ponad dwa tygodnie to się chyba jednak można sto razy zecydować czy się kogoś chce czy nie więc i tak nie pozostaje mi nic innego jak czekać na coś innego.
                        • Gość: cinek Re: Praca w KRKA Polska IP: *.chello.pl 01.11.10, 21:26
                          ups! to ja Cię przekonuję, że Krka nie jest dobrym pracodawcą, a Ty mówisz, że masz jeszcze gorszego. Co to za firma, jeśli możesz zdradzić?
                          • Gość: iy Re: Praca w KRKA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 04:31
                            to nie jest firma farmaceutyczna, ciągle się ogłasza, łatwo znależć. Dwie koleżanki jednak odeszły do farmaceutycznych - jedna do Sandoza , a jedna do Polfarmy i sobie chwalą więc może i mnie się uda. Co miesiąc odchodzi 50 osób i tyle samo startuje. Przykładowe teksty do nowego pracownika "a co to za nowa pinda" są na porządku dziennym. Sa też lepsze teksty, ale nawet mi się nie chce pisać. Gdyby mi ktoś wcześniej powiedział, że takie rzeczy jakie ja mam na codzień są mozliwe to bym mu nie uwierzyła. A są możliwe. Także nic mnie nie zaskoczy, żadna KRKA nie jest straszna jak się popracowało trochę w takich warunkach jak ja.
                    • Gość: gosc1 Re: Praca w KRKA Polska IP: *.116.201.127.kutno201.tnp.pl 06.01.11, 15:27
                      Witam, czy mówicie na rozmowie kwalifikacyjnej, że was zwolniono z poprzedniej firmy?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka