Dodaj do ulubionych

Turystyka...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.03, 07:58
CZy nie uwazacie, ze lezajsk marnuj swoja szanse bycia miastem atrakcyjnym
turystycznie... Nie wykorzystujemy w pwlni tego ze mamy Bazylike i slynne
organy oraz grob zydowskiego cadyka... A przciez dla Lezajska moze byc to
wielka szansa!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rewizorka Re: Turystyka... IP: *.net 16.05.03, 09:09
      Mpiotrku, czy ty zawsze żerujesz na cudzych pomysłach?? Już to samo napisał San
      na tym forum, którego bardzo cenię za mądre wypowiedzi. Natomiast ty piszesz
      chyba dla poprawienia statystyk.
      • Gość: Roxboro Re: Turystyka... IP: *.175-200-24.mtl.mc.videotron.ca 16.05.03, 14:49
        Wlasnie to jest jedyny sposob na rozruszanie towarzystwa,na probe wyciagniecia
        z zastoju,popatrz sobie na miasta Jaslo,Mielec na forum,dojdziesz do wniosku
        ze w tych miastach cos sie dzieje.
      • Gość: Mpiotrek Re: Turystyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.03, 11:08
        Jasne nie mam co robic tylko nabijac licznik na naszym forum- zreszta sesja
        letnia sie zbliza wiec nie powinienem tutaj zagladac tylko brac sie za
        rycie... Widzialem, ze jest zastoj na forum i przypomnialem sobie, ze ktos juz
        to gdzies poruszyl, ale wydaje mi sie ze watek nie zostal wyczerpany... Chyba
        ze chcecie kolejny watek z cyklu Wasze piwo jest super, Browar do likwidacji,
        Chca zlikwidowac browar... Czy zycie w Lezajsku konczy sie na piwei? Przeciez
        jest tyle tematow do przedyskutowania, a Ty Rewizorko zamiast zarzucac komus
        cos moglabys poddac pod dyskusje jakis temat- ja chetnie wezme w niej udzial!!!
    • Gość: Rewizorka Re: Turystyka... IP: *.net 19.05.03, 23:54
      Odwiedziłam w ostatni weekend Leżajsk. Obserwowałam to i owo. W Pierwszym
      Programie Polskiego Radia słyszałam w sobotę o leżajskiej Bazylice a właściwie
      to o organach. Czasem to mam wrażenie że w Polsce i świecie więcej wiedzą na
      temat naszego miasta niż my sami - mieszkańcy tego miasta. Ilu mieszkańców zna
      historię tego miasta, ilu zna legendy związane z nim?? Ilu?? Sądzę że niewielu.
      Z reguły wiadomo co podkreślił Mpiotrek, że mamy klasztor, organy, grób.... ale
      nic poza tym. Ilu mieszkańców zabrało swoje dzieci, by im pokazać to co mamy i
      opowiedziało co nieco z historii??

Śmieszną rzecz widziałam: wesołe miasteczko w Leżajsku... czy ktoś to widział??
      • Gość: Damian K. Re: Turystyka... IP: *.shbiuro.com.pl / 172.22.6.* 20.05.03, 20:57
        Jest takie porzekadło ... "cudze chwalicie swego nie znacie ..." Mogę się
        założyć o skrzynke piwa !:P, że znajdziesz wielu krakowiaków, którzy nie byli
        ot chocby na kopcu kościuszki, czy na wawelu czy w kościele mariackim.
        • Gość: Rewizorka Re: Turystyka... IP: *.net 20.05.03, 21:38
          Oczywiście że tak. Ale żeby coś wypromować trzeba to najpierw poznać.
          • Gość: Kasperr Re: Turystyka... IP: *.zab.citynet.pl / 10.6.1.* 20.05.03, 22:28
            Zacznijmy zatem od siebie. Na pczatęk proponuję poczytać o Klasztorze.
            Miłej lektury!
            www.bernardyni.ofm.pl/klasztor/lezajsk/historia.htm
            Pozdr,

Kasperr
            • Gość: Mpiotrek Re: Turystyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.03, 22:05
              Ja tez musze przyznac Wam racje... ja sam naprawde niewiele wiem o historii
              naszego miasta, choc zawsze sie nia interesowalem... Bycmoze wskazane by bylo
              utworzenie jakiegos muzeum ziemi lezajskiej, bo na pewno eksponatow do takiego
              muzeum nie brakuje, a najlepszy dowod tosala historyczna na auli w Chroberku...
              Podobno takie muzeum juz kiedys istanialo, ale co sie z nim stalo ? wiem ze
              ekponaty zostaly przeniesione wlasnie do Chroberka i tam zostaly... Bycmoze
              jeszcze kiedys wroca na swoje miejsce? ALe powiem Wam, ze Lezajsk jest bardzo
              znanym miastem jak na swoja wielkosc... wielu znanych ludzi pochodzi jezeli nie
              z samego miasta to z okolic... Ostatnio sie dowiedzialem,zw zona rekora AGH (ta
              ktora w dowod milosci ma swoj pomnik, slynna laweczke) pochodzi z Lezajska!!!
              • Gość: Kasperr Re: Turystyka... IP: *.zab.citynet.pl / 10.6.1.* 21.05.03, 23:11
                To Ci MPiotrek jeszcze powiem, że sam rektor AGH-u, prof. Tadeusiewicz odbywał
                ze swoją zoną praktyki w leżajskich Silikatach :-) Poważnie.
                Pozdr,

Kasperr
                • Gość: Roxboro Re: Turystyka... IP: *.175-200-24.mtl.mc.videotron.ca 22.05.03, 02:51
                  A czy to prawda,ze Stan Borys mieszkal w Lezajsku?
                  • Gość: Rewizorka Re: Turystyka... IP: morele:* / 172.16.20.* 25.05.03, 10:51
                    najpierw mnie okrzyczeliście a teraz sami głupoty wypisujecie. to jest
                    dyskryminacja!!!
                    • Gość: Roxboro Re: Turystyka... IP: *.175-200-24.mtl.mc.videotron.ca 25.05.03, 16:38
                      O nie,tylko szukamy slawnych ludzi,ktorych wszyscy znaja
                  • stefanprotek Re: Turystyka... 13.08.03, 09:49
                    Gość portalu: Roxboro napisał(a):

> A czy to prawda,ze Stan Borys mieszkal w Lezajsku?

Tak. Całą rodzina Guzków mieszkała pod klasztorem (o ile dobrze pamiętam). Wyjechali na stałe gdzieś w latach 70-tych...

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka