Gość: Roxboro IP: *.133-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 19.10.03, 15:53 Czy to prawda,ze w Lezajsku sa plany budowy hipermarketu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mpiotrek Re: Hipermarket IP: *.eko.uj.edu.pl 20.10.03, 13:18 ??? Hipermarket u nas??? Slyszalem o jakims supermarkecie, ale wielkopowierzchniowe sklepy w Lezajsku to chyba fantazja... Lezajsk jest za malym miastem, zeby taki hipermarket odnosil zyski... poza tym chyba weszla w zycie jakas ustawa zabraniajaca budowy takich sklepow w miastach ponizej 50 tys. mieszkancow... Zastanawiam sie tez gdzie moglby taki sklep powstac... chyba tylko przy planowanej obwodnicy.... bo nie znam jakiejs duzej dzialki blisko centrum... Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprotek Re: Hipermarket 21.10.03, 14:59 Że niesmiało wtrące: a przedszkole? po co się spaliło? Pozdrawiam ---------- Socjalizm albo zdrowie wybór należy do Ciebie ! ---------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian K. "ShadoW" Re: Hipermarket IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 21.10.03, 19:22 teren ten ma odkupić Spółdzielnia i swtorzyć tu parking lub zieleniec. Dlaczeo wy wszędzie szukacie jakiegoś spisku ? Przedszkole sie spaliło to pewnie od razu ktoś z przedstawicieli władz przyszedł i podpalił żeby mi tu pod oknem LeClerca ( czy co tam innego ) zbudowali. Bez przesady ... Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprotek Re: Hipermarket 22.10.03, 14:41 Gość portalu: Damian K. "ShadoW" napisał(a): > teren ten ma odkupić Spółdzielnia i swtorzyć tu parking lub zieleniec. To Spółdzielnię stać na to? A za co to kupi? Wszak na kontach komornik siedzi? Mają zaskórniaki czy co? A może znów się "dogadają" z miastem? I kupią ale tak jaby nie kupili? Rączka rączkę........ Pozdrawiam ---------- Socjalizm albo zdrowie wybór należy do Ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian K. "ShadoW" Re: Hipermarket IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 22.10.03, 16:13 Hehe. A skąd pan wie że komornik siedzi na ich kontach ? Pracuje pan tam czy słyszał od babć plotkarek spod bloku ? Ktoś głupią plotkę roznoiesie a póżniej ludzie panikują ... jakby komornik siedział na kontach spółdzielni to myśli pan że siedziały by teraz w domu w którym grzeją grzejniki ? Nie sądze ... A informacje o zakupie tego terenu przez spółdzielnie posiadam z gazety Super Nowości lub Nowiny już nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: larynx Re: Hipermarket IP: *.dialup.telenergo.pl 22.10.03, 22:36 z tego co slyszalem to na placu spoldzielni moze powstac kolejny kosciol purpuraci maja na to wielka chetke Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprotek Re: Hipermarket 23.10.03, 07:52 NIe wiem czy to akurat na placu spółdzielni. Trzebaby sprawdzić. Ale fakt jest faktem. Odpowiedni list od biskupa dotarł do Wielce Szanownego Pana burmistrza. I zdaje się, że ma dość dużą zagwozdkę... Swoją drogą trzecia parafia w 15 tysiecznym mieście? hmmm... Pozdrawiam ---------- Socjalizm albo zdrowie wybór należy do Ciebie ! ---------- Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprotek Re: Hipermarket 23.10.03, 07:49 > Hehe. A skąd pan wie że komornik siedzi na ich kontach ? Pracuje pan tam czy > słyszał od babć plotkarek spod bloku ? kto wie... kto wie... Proponuje Panu małą zabawę. Zgoda? Niech Pan spróbuje namówić kogoś z aktualną książeczką mieszkaniową przypisaną do Spółdzielni Mieszkaniowej w Leżajsku do podjęcia z niej pieniędzy... Dowie się Pan wielu ciekawych rzeczy o Spółdzielni. A babć plotkarek spod bloku należy słuchać, oj należy... Czasami ciekawych rzeczy się można dowiedzieć (między plotkami) Pozdrawiam PS. Czasami się Pan więcej dowie niż ze środków musowego przykazu... ---------- Socjalizm albo zdrowie wybór należy do Ciebie ! ---------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanAdam Re: Hipermarket IP: 149.156.15.* 23.10.03, 11:16 Witajcie! Fajne forum o Lezajsku odkrylem. Stefan co Ty piszesz. Ksiazeczek mieszkaniowych nie wydawala spoldzielnia tylko bank PKO BP, i to bank PKO BP wspolnie ze Skarbem Panstwa jest gwarantem wkladu mieszkaniowego a nie Spoldzielnia Mieszkaniowa w Lezajsku czy jakakolwiek inna. A co do SM w Lezajsku. Mam mieszkanie w Lezasjku w bloku i w Rzeszowie tez w Spoldzielni mieszkaniowej. I Stefan, taka Spoldzielnie jak w Lezajsku to powinnsmy wszystkim chwalic. Czlowieku, gdybys widzial jak wyglada ta spoldzielnia w Rzeszowie. Jak pojdziesz to nic nie zalatwisz. Nic. Urzedniczki wredne, czynsze duzo wyzsze, klatki brudne, bloki niezadbane, trawa niekoszona. A u nas? Sam sie rozejrzyj. Bloki ocieplone, mamy termostaty, klatki czysciutkie- widac, ze ktos oto w Lezajsku dba. Widac, ze jest gospodarz jakis w tej Spoldzielni. Wiesz co, tak mi sie wydaje, ze jak cos jest dobrze (Lezajska SM ) to tego nie potrafimy docenic. A jakby w tej spoldzielni sie zle dzialo to bysmy robili wielkie "halo" i wtedy bysmy dopiero to wszystko docenili. Milego dnia! JanAdam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mpiotrek Re: Hipermarket IP: *.eko.uj.edu.pl 23.10.03, 17:25 Cos sobie przypominam afere ze spoldzielnia mieszkaniowa... aLe wydawalo mi sie, ze sa dwie w Lezajsku, bo chodzilo o te nowe bloki (nie pamietam ulicy, ale na przeciwko Gimnazjum), wiec pomyslalem, ze skoro spoldzielnia miala pieniadze na remont siedziby to nie splacilaby wierzycieli??? Zreszta zmylila mnie nazwa, bo w oficjalnych pismach widniej nazwa "Spółdzielnia Mieszkaniowa w Leżajsku", a w gazecie napisali o "Leżajskiej spółdzieli Mieszkaniowej"... wiec jeżeli nazwa była w cudzysłowiu to jest to nazwa pomiotu i dlatego pomyslałem, że przy okazji budowy tamtych bloków powstała nowa, coś w stylu TBM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasperrr Re: Hipermarket IP: 195.150.0.* 23.10.03, 23:57 Cześć! MPiotrek masz rację - są dwie spółdzielnie mieszkaniowe w Leżajsku. Ta "nasza" to Spółdzielnia Mieszkaniowa w Leżajsku. I ta nie ma żadnych problemów. Natomiast Leżasjaska Spółdzielnia MIeszkaniowa to ta która ma bloki pod klasztorem, tam niedaleko samoobsługowego sklepu Społem - koło torów- kojarzysz? I Leżajska Spółdzielnia Mieszkaniowa faktycznie ma problemy bo jest źle zarządzana. To fakt. Dobrej nocki, Kasperrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian K. "ShadoW" Re: Hipermarket IP: *.lezajsk.info / 172.16.2.* 24.10.03, 23:43 Dokładnie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mpiotrek Re: Hipermarket IP: *.eko.uj.edu.pl 25.10.03, 10:42 Wydaje mi się, że inwestycją w Leżajsku mogłyby być zainteresowane sieci handlowe: Plus Discount, Leader Price, Albert, Delikatesy Centrum i Intermarche/ Bricomarche. Sieci te skupiają swoją działalność w miastach takich jak nasze... Mógłby być to dla nich opłacalny interes. Powstanie nowego sklepu mogłoby być związane z wybudowaniem Centrum Handlowego w poblizu przyszlej obwodnicy... Odpowiedz Link Zgłoś