Dodaj do ulubionych

JUTRO Chmielewska na żywo

12.05.10, 20:07
zaczynam nowy watek, zeby wszyscy go dostrzegli - miło mi zapowiedzieć, ze autorka zgodziła się na wywiad i udzieli go jutro dla Dzień dobry TVN, po godz. 10. Postaram się dla tych, którzy ni dadzą rady obejrzeć wsadzić go na stronę BYczkow na Facebooku.
A - konkurs w którym można wygrać lunch z Chmielewską, naprawdę na nim bedzie! jest w najnowszym Naj
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: JUTRO Chmielewska na żywo 12.05.10, 20:10
      Dzięki serdeczne za wiadomość! Oglądamy jutro Dzień Dobry TVN !
      • ewa9717 Re: JUTRO Chmielewska na żywo 12.05.10, 20:23
        DOBRA PORA, CZŁOWIEK JUŻ WSTANY I NAKAWIONY BĘDZIE wink
        • se_nka0 Re: JUTRO Chmielewska na żywo 12.05.10, 20:29
          Jestem bardzo ciekawa. Przed występem w ,,Europa da się lubić,, Gurua trzasnęła
          sobie naparstek lekarstwa. Pomogło. Zakupiła zapasik. Zuż... zażyje jutro czy
          nie ? wink
        • stara.gropa Re: JUTRO Chmielewska na żywo 12.05.10, 20:32
          Ewo! Wrrrrrr.
          • ewa9717 Re: JUTRO Chmielewska na żywo 12.05.10, 20:35
            Gropko (!), to było speszyltuju! wink
            • stara.gropa Re: JUTRO Chmielewska na żywo 12.05.10, 20:42
              Tak myślałam smile
      • the_dzidka Re: JUTRO Chmielewska na żywo 12.05.10, 20:35
        A o której godzinie jest "Dzień Dobry TVN"? Wnioskuję, że to jakiś
        program poranny, ale konkretnie?
        • ewa9717 Re: JUTRO Chmielewska na żywo 12.05.10, 20:40
          Dzień dobry TVN: 8.30-11.00.
        • heniulaa Re: JUTRO Chmielewska na żywo 12.05.10, 20:42
          Dzidko spokojnie pewnie i tak nie obejrzymy.
          Bo już tak jest, że jak TVN coś pożytecznego nadaje to akurat jesteśmy w pracy smile

ale ale przypomniałam sobie WŁAŚNIE że przez ścianę mam zaprzyjaźnione biuro
          prasowe i tam MAJĄ TELEWIZOR!!!

może mi nie pożałują...
          • ter.eska Re: JUTRO Chmielewska na żywo 12.05.10, 20:49
            Będę musiała zameldować się w pracy pól godz.wcześniej(normalnie chodzę na 10.30),ale czego się nie robi dla GURUYsmile.
            Czy ja dobrze czytam:GURUA wystąpiła w Europa da się lubić???
    • heniulaa Re: JUTRO Chmielewska na żywo 12.05.10, 20:46
      a jutro trzeba po prostu wyguglowć "dzień dobry tvn na żywo" i da się obejrzeć
      jak ktoś nie ma dostępu do tv
    • minerwamcg Re: JUTRO Chmielewska na żywo 12.05.10, 21:08
      Jesteś zaiste Byczkiem Opatrznościowym big_grin Dzięki za informacje!
      Wywiad obejrzę z dziką przyjemnością, o ile ktoś gdzieś wrzuci w sieć, bo
      telewizora nie mam, a w pracy oglądać jutro jak na złość się nie da...
      Aczkolwiek - wiem, co będzie. Gurua piękna, w niebieskich pończo... pardon, to
      nie z tej piosenki. No, w każdym razie miewątpliwie w pończochach, do
      minispódniczki, znowu mnie wpędzi w kompleksy swoimi olśniewającymi nogami.
      Peruka ciemnoblond, sylwetka "z tyłu liceum", na szyi być może bursztyny. W ręce
      papieros. Opowieści o "Byczkach", kotach, zdrowiu, o tym, co Gurua Lubi, czego
      nie. Znam, znam. Ale posłucham (i popatrzę!) z niesłabnącą frajdą!
      • minerwamcg P.S. 12.05.10, 21:10
        Aha, może i o Zachwycającym Towarzystwie wspomni jakie ciepłe słówko...
        (rozmarza się)
        • ewa9717 Re: P.S. 12.05.10, 21:13
          A swoją ścieżką: zapali czy nie? wink
          • minerwamcg Re: P.S. 12.05.10, 21:21
            Stawiam, że tak! Ktoś się założy, że nie? smile
            • orale Re: P.S. 12.05.10, 21:44
              Ciekawe kto zmusił Guruę do tego występu i to o tak wczesnej porze,
              pewnie skacze z radoścismile O matko i córko, nie zazdroszczę
              wywiadowcy.
              • minerwamcg Re: P.S. 12.05.10, 21:51
                No! Można się rozsądnie spodziewać czegoś na temat "nie lubię dziennikarzy bo
                zadają głupie pytania i nie czytali Autobiografii". Ale rozumiem Guruę. Też bym
                nie lubiła. No bo czemu nie czytali?!
                • orale Re: P.S. 12.05.10, 21:54
                  na szczęście Mołek jest tylko w weekendy, mam nadzieję że trafi na
                  Wellman, istniałaby szansa na fajną rozmowę
          • asia.sthm Re: P.S. 12.05.10, 22:00
            > A swoją ścieżką: zapali czy nie? wink

Czy cos sie zmienilo w telewizorni? Wbrew wszystkim przepisom swiata, powinna
            zapalic - inaczej nie widze. Inaczej pozabija wszystkich, wlacznie ze specami od
            swiatla i telewidzami.

Prosze uprzejmie podstawic link pod nos. Od teraz do soboty wieczor bede sie
            strasznie spieszyc...wiec uprzejmie prosze podstawiac. Potem zupelnie mnie w
            internecie nie bedzie.
            Litosci moi mosci ...jakos tak.
            • minerwamcg Re: P.S. 12.05.10, 22:07
              Dołączam się do prośby. Jak mawiał pewien świętej pamięci Arab, Allach lubi
              okazujących współczucie.
              • aganoreg Re: P.S. 12.05.10, 22:32
                Tez prosze o linka, za granica TVNu nie da sie obejrzec nawet w internecie.

Ps. Ktore "byczki" na FB to te wlasciwe? wink
                • heniulaa Re: P.S. 13.05.10, 07:30
                  Coś się wymyśli...
                  • se_nka0 Re: P.S. 13.05.10, 08:01

ter.eska - Gurua wystąpiła w ,,Europie...,,.

Sama o tym pisze w 6 cz.Autobiografii - ,,Stare próchno,,str.200.
                    • 36krzysiek Re: P.S. 13.05.10, 09:04
                      No, no, to już tylko krok do Tańca z gwiazdami.
                      • stara.gropa Re: P.S. 13.05.10, 09:28
                        Jako jurorka?
                        • konopika Re: P.S. 13.05.10, 10:17
                          Czekam przed telewizorem i cierpię, że jest Pieńkowska z Wampirem, o ile lepiej
                          by się czekało gdyby tam była Welman z Prokopem. Ale czekam.
                          • se_nka0 Re: P.S. 13.05.10, 10:27
                            Już za chwilę !!! Najbardziej tajemnicza pisarka w Polsce wink !!!
                            • kocio_pierzaczek Re: P.S. 13.05.10, 10:37
                              Zaczyna się! Wywiad robiony u Guruy w domu - "Cała prawda o mnie".
                              Widać bursztyny i wielką wiąchę bzu. Gurua bardzo ładnie wygląda w
                              stroju ecru.
                              • ewa9717 Re: P.S. 13.05.10, 10:44
                                No i nie zakurzyła, choć o paleniu było całkiem sporo wink
                                • eulalija Re: P.S. 13.05.10, 10:46
                                  Króciutko było, w zasadzie my to wszystko wiemy. Gurua pięknie
                                  wyglądała. A bez był w dwóch odcieniach fioletu, śliczny.
                              • se_nka0 Re: P.S. 13.05.10, 10:44
                                Super wypadła Gurua, NIE paliła, ale mowa o papieroskach była wink
                                • gabrielle Re: P.S. 13.05.10, 10:48
                                  Świetny wywiad! Prowadzący sobie poradziłsmile

Najbardziej podobało mi się zakończeniebig_grin
                                  • 36krzysiek Re: P.S. 13.05.10, 11:40
                                    Może ktoś skróci o czem było?
                                    • g0p0s Re: P.S. 13.05.10, 11:46
                                      Na razie wiemy, że o paleniu.
                                      • ewa9717 Re: P.S. 13.05.10, 11:56
                                        Że to taki erzac spotkań z czytelnikami, które katorżniczo praco so,
                                        już ich Gurua nie odbywa,na meszkę, której efektów działania do dziś
                                        się pozbyć nie może, zwaliła; o paleniu, o polskim sądownictwie
                                        i "sprawiedliwości", o najczęsciej zadawanych pytaniach;
                                        o "Byczkach..." i o pepenc blasze na byczkach, o Peerelu jako
                                        doskonałym tle dla kryminałów i o jakich przestępstwach z tego
                                        okresu się pisało, a o jakich nie i dlaczego, że "Byczki...", do
                                        których w rozmowie wracano wedle zasad kompozycji ramowej, to środek
                                        między WC a KW wink
                                        • eulalija Re: P.S. 13.05.10, 12:07
                                          A, właśnie, o tym najczęstszym pytaniu i odpowiedzi, że to są
                                          wszystko żywe osoby i już Gurua boi się przyznać kogo wymyśliła.
                                    • eulalija Re: P.S. 13.05.10, 12:02
                                      O siedmiu latach walki z konsekwencjami meszkowymi, które wyrwały
                                      możliwość jeźdźenia na bursztyn, o umiejscowieniu w czasie byczków,
                                      o łagodności (głupocie i beznadziejności) polskiego wymiaru
                                      sprawiedliwości, tu Gurua zgłosiła chęć pójścia do więzienia za te
                                      słowa, pod warunkiem, że z laptopem. O niekonsekwencji wobec
                                      palaczy, palących mirihuanę, wobec zażywających narkotyki, o
                                      wypuszczaniu za dobre sprawowanie, o tym gwałcie, o którym jest w
                                      autobiografii.
                                    • g0p0s Re: P.S. 13.05.10, 13:29
                                      W imieniu własnym (oraz samozwańczo memłona) odciętego od TV,
                                      dziękuję za relacje.
                                      • groha Re: P.S. 13.05.10, 13:50
                                        Załapałam się na samą końcówkę, więc powiem tylko, że nie wiem dlaczego, ale
                                        zalągł mi się ("w tyle głowy", jak to teraz modnie się określa) i wciąż mi po
                                        niej chodzi pewien znany skądinąd cytacik: skumbrie w tomacie pstrąg...
                                        • asia.sthm Re: P.S. 13.05.10, 13:55
                                          > znany skądinąd cytacik: skumbrie w tomacie pstrąg...

To bedzie tytul nastepnej ksiazki. Juz to z gory wiem. Wystarczajaco kulinarnie
                                          i tajemniczo. Nadaje sie na tytul kryminalu jak zloto.
                                      • 36krzysiek Re: P.S. 13.05.10, 14:50
                                        Dzienks za streszczenie.
                                        • finetka68 Re: P.S. 13.05.10, 15:58
                                          aganoreg napisała:

> Tez prosze o linka, za granica TVNu nie da sie obejrzec nawet w internecie.
                                          >
                                          > Ps. Ktore "byczki" na FB to te wlasciwe? wink

www.facebook.com/pages/Byczki-w-pomidorach/112461765457092?ref=ts
                                          • finetka68 Re: P.S. 13.05.10, 16:09
                                            wywiad do obejrzenia tu
                                            KLIK
                                            • dorka_31 Re: P.S. 13.05.10, 16:18
                                              Ja tylko jestem ciekawa czy ten brak spotkań z nami to też wina
                                              meszki...
                                              Wywiadzik był krótki, ale miło było popatrzeć (wyjątkowo udało mi
                                              sie nawet nie zapomnieć). Gurua wygladała rewelacyjnie! smile
                                              • ter.eska Re: P.S. 13.05.10, 17:16
                                                Wywiad był cudo,ale...stanowczo za krotki,GURUA wyglądała świetnie,wypowiedzi były na medal,zmartwiły mnie tylko meszki(a raczej ich wpływ na GURUĘ),no i wypowiedz,że koniec spotkań z czytelnikami,czyli nie mamy już szans na wspólnego sylwestra.
                                                • annbell Re: P.S. 13.05.10, 23:37
                                                  meszki?

zaintrygowało mnie to? Co to za tajemnicza nazwa choroby?
                                                  Pierwszy raz widziałam Panią Joannę, ale jej ksiązki są mi znane. A dziesiejszy
                                                  wywiad pokazał, że ona jest bardzo intrygująco-błyskoltiwą i mądrą pisarką. Robi
                                                  lepsze wrażenie, bardziej ciekawi niż niejedna współczesna pisarka lub grafomankatongue_out
                                                  Ile Pani Joanna liczy sobie lat? Dziś wyglądała olśniewająco... I przypomniała
                                                  moją sp Babcię... Moja Babcia tez do końca elegancka (fryzura zrobiona, włosy
                                                  nakręcone w lekkie loki, kostiumik) spódniczka tyle co za kolanko i ładne łydki
                                                  miała takie gładkie alabastrowe jak u 30. Coś jak dziś u Pani Joanny....

Pozdrawiam wszystkich czytelników, koniecznie dajcie znac jak tam nowa pozycja
                                                  się podobna..red bulls..czerwone byczkitongue_out
                                                  • orale Re: P.S. 14.05.10, 09:11
                                                    meszki to takie małe muchy, co gryzą. I jak ich dużo ugryzie
                                                    człowieka to potem są nieprzyjemne skutki.
                                                  • annbell Re: P.S. 14.05.10, 16:12
                                                    meszki to te małe muszki owocówki?

Dziękuję za informację. Ale te meszki..to tak w formie żartu, czy faktycznie
                                                    Pani Joanna jest na nie uczulonawink?
                                                  • orale Re: P.S. 14.05.10, 17:14
                                                    Meszki nie są niestety żartem. Dopadły panią Joannę w ilościach
                                                    hurtowych, na dodatek za jakiś czas powtórka z rozrywki nastąpiła.
                                                    Dużo ich było bardzo a tego żaden organizm, nawet nieuczulony, nie
                                                    zniesie bez przykrości.
                                            • asia.sthm Re: P.S. 13.05.10, 17:12
                                              Finetko z wdziecznosci cie wysciskam. Wpadnij koniecznie na majowe, sledzikiem
                                              poczestujemy, a ty bedziesz miala prawo odmowic.
                                              Dzieki za klika smile
                                              • finetka68 Re: P.S. 13.05.10, 17:19
                                                dzięki za zaproszenie smile
                                                • ter.eska Re: P.S. 13.05.10, 17:32
                                                  Finetko ja tez składam ukłony,co prawda oglądałam,ale z radością będę do tego wracać.
                                                  • papuga_ara Re: P.S. 13.05.10, 18:01
                                                    Dlaczego ja tego nie oglądałam?? Miałam rano włączone "Dzień
                                                    dobry...", popatrzyłam chwilę, znudziło mi się i przełączyłam się
                                                    gdzie indziej, a, chyba na robienie prania... A tu takie były potem
                                                    atrakcje!! Ale obejrzę w spokoju zalinkowany materiał. Dzięki!
                                                  • orale Re: P.S. 13.05.10, 18:21
                                                    Dzięki za link
                                                    Teresko, nie martw się końcem spotkań z czytelnikami, my nie
                                                    jesteśmy zwykli czytelnicysmile
                                                  • ter.eska Re: P.S. 13.05.10, 18:31
                                                    orale dzięki za pocieszeniesmile,fakt-takich zajobów jak my nie łatwo znaleźćbig_grin
                                                  • orale Re: P.S. 13.05.10, 18:37
                                                    Obejrzałam wywiad i wysłuchałam uważnie co pani Joanna powiedziała.
                                                    Otóż powiedziała, że nie spotyka się już z czytelnikami. Znaczy to
                                                    niespotykanie zaczęlo się już jakis czas temu. A z nami spotkała się
                                                    ostatnio miesiąc temu. Zatem już jak najbardziej spokojna jestem, że
                                                    to nie o nas chodzi.
                                                    Po drugie papierosy. Otóż Gurua mówi, że w miejscach gdzie się nie
                                                    pali to nie pali i nie ma problemu. A wcale niesmile Parę lat temu po
                                                    spotkaniu w empiku w Arkadii zaprosiliśmy Guruę na lody. Tam nie
                                                    wolno palić. I co? I pani Joanna wyjęła z torebki turystyczną
                                                    popielniczkę i spokojnie sobie zapaliła, a pan T. latał w nerwach
                                                    negocjować z personelemsmile
                                                    Poza tym faktycznie wyglądała rewelacyjnie i nawet była miła dla
                                                    pana redahtora
                                                  • aganoreg Re: P.S. 13.05.10, 20:09
                                                    Finetko dziekuje podwojnie!
                • byczkiwpomidorach Re: P.S. 14.05.10, 12:09
                  te z okładką książki smile
    • konopika Re: JUTRO Chmielewska na żywo 14.05.10, 09:48
      Oglądałam, ale nie mogłam się pochwalić od razu, bo mnie odcięli od świata. Ktoś
      uszkodził linię.
      Gurua wygląda super. Ale reklamować ten wywiadzik jako wywiad było zdecydowanym
      nadużyciem, jak dla mnie za krótko, za mało i nic nowego, ten niedosyt, to
      pewnie przez te moje wyobrażenie o wywiadzie, który by zrobiła Dorota Wellmam.
      Tyle dobrze, że p.redaktor przygotowany, choć nie podobało mi się, jak się
      chichrał kiedy Gurua mówiła, że nie pali jednego za drugim i nie pali gdzie nie
      wolno, mimo, że nie wiem jak bym się sama zachował w takiej sytuacji, ale ja nie
      jestem dziennikarzem.
      • konopika Re: JUTRO Chmielewska na żywo 14.05.10, 09:50
        A, no i zapomniałam, a miałam pamiętać i od tego zacząć.

Serdecznie dziękuję byczkuwpomidorach za informację.
    • byczkiwpomidorach Re: JUTRO Chmielewska na żywo 14.05.10, 12:12
      dla wszystkich, którzy nie mogli oglądać - dziendobrytvn.plejada.pl/25,33286,wideo,,176144,joanna_chmielewska_w_ddtvn,aktualnosci_detal.html jjest w całości smile)))
      strasznie lubię WAS za to ze doceniacie to moje klepanie w klawisze smile))))
      • stara.gropa Re: JUTRO Chmielewska na żywo 14.05.10, 12:47
        Doceniamy to mało powiedziane. Już myślimy jak uhorendować uczynną
        koleżankę wink
        • bbbzyta Re: JUTRO Chmielewska na żywo 14.05.10, 12:52
          Możemy ustanowić nagrodę imienia byczkówwpomidorach za dostarczanie na forum świeżych wieści chmielewskich. Nagroda oczywiście w postaci puszki bwp, może być z autografem bwp, ew. Sz.P. Prezes Kocia w zastępstwie.
          • pomaranczuch Re: JUTRO Chmielewska na żywo 14.05.10, 16:21
            Z poślizgiem, ale też widziałam. Piknie było, Gurua naprawdę świetnie się
            trzyma, ale podbnie jak większość uważam że ta rozmowa była zbyt krótka
            • goonia Re: JUTRO Chmielewska na żywo 14.05.10, 16:55
              Obejrzalam, dwa razy nawetsmile Dzieki Finetko.
              • kocio_pierzaczek Re: JUTRO Chmielewska na żywo 14.05.10, 22:15
                > Już myślimy jak uhorendować uczynną
                koleżankę.

Chyba "uhoredować"?...
                A byczki w ogóle da się kupić? Rok temu z Kołobrzegu przywiozłam
                za to specjał w postaci rybich wątróbek w puszce. Rzadkie świństwo.
                • the_dzidka Re: JUTRO Chmielewska na żywo 15.05.10, 18:29
                  > Rok temu z Kołobrzegu przywiozłam
                  > za to specjał w postaci rybich wątróbek w puszce. Rzadkie
                  świństwo.

Pacz pani, a ja uwielbiam rybie wątróbki w puszce! Tłuste są
                  strasznie, więc jadam bardzo rzadko, ale sam cymesik!
                  • se_nka0 Re: JUTRO Chmielewska na żywo 15.05.10, 18:36
                    annbell - nie tylko Pani Joanna jest na nie uczulona. Wiele osób, po ,,
                    meszkowym,, lecie cierpi na różne dolegliwości. Znam osobiście owe osoby.Sama
                    goiłam nogę pół roku, ponieważ jedna meszka ukąsiła tam, gdzie było spuchnięte.
                  • finetka68 Re: JUTRO Chmielewska na żywo 15.05.10, 18:45
                    byczkiwpomidorach napisała:

> dla wszystkich, którzy nie mogli oglądać -
                    rel="nofollow">dziendobrytvn.plejada.pl/25,33286,wideo,,176144,joanna_chmielewska_w_ddtvn,aktualnosci_detal.html
                    jjest w
                    całości smile)))

he he tyle, że to video z tego lnika jest dostępne tylko w PL

dlatego ja podałam od razu link do video, które można obejrzeć na całym świecie
                    /patrz kilka postów wyżej/

P.S.ale co mi tam wink mogę podać link jeszcze raz:
                    Kliknij
                    w link
                    • finetka68 Re: JUTRO Chmielewska na żywo 15.05.10, 18:48
                      takie byczki w sosie pomidorowym widuję w sklepach:
                      https://a01.cdn.a.pl/zdjecie-8496/neptun-byczki-w-sosie-pomidorowym-300g-Product2.jpg
                      https://www.kier.eu/strony/components/com_virtuemart/shop_image/product/7617882b8043704e54fe56ec81d7e408.jpg
                      https://img.nokaut.pl/p/f6/05/f605992a80cd3138e9f73af78bb4d385500x500.jpg
                      • doratos Re: JUTRO Chmielewska na żywo 18.05.10, 12:34
                        Niestety ja jestem z tych niekumatych,kliknęłam i dalej nie
                        wiedziałam jak to ugryśc,więc spróbuję ten dostępny tylko w PL,
                        może jest dla takich głupszych jak ja?smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka