Dodaj do ulubionych

PILNIE OPIEKUNKI ŻOLIBORZ

16.06.05, 16:15
Poszukuję opiekunki wiek 20-40 lat do 1,5 rocznego chłopczyka, o dobrym
serduszku (ale nie za miękkim) na 9 gdz. dziennie przez 5 dni w tyg kontakt
696477407 po 18. Anna
Obserwuj wątek
    • whiteeye Re: PILNIE OPIEKUNKI ŻOLIBORZ 16.06.05, 21:28
      Witam.
      Mam na imię Ola, jestem studentka trzeciego roku pedagogiki specjalnej (studia
      dzienne). Właśnie szczęśliwie zakończyłam sesję i poszukuję pracy na okres
      wakacji ( do 10 września), – ponieważ muszę jeszcze, właśnie we wrześniu odbyć
      praktyki asystenckie w szkole specjalnej.
      Jestem pogodna i opiekuńcza, lubię przebywać w towarzystwie dzieci i jestem
      zdania, że można się od nich wiele nauczyć. Jestem osoba spokojna, nie mam
      żadnych nałogów, a lubię przebywać na wolnym powietrzu, spacery, jazdę na
      rowerze. Lubię czytać i tworzyć. Doceniam też chwile spędzone w domu z
      najbliższymi – mam trójkę młodszego rodzeństwa i dwójkę starszego – wiec w domu
      zawsze jest wesoło. Moimi młodszymi braćmi opiekowałam się od ich najmłodszych
      lat, więc to w domu zdobywałam pierwsze, bardzo cenne doświadczenia w opiece
      nad dziećmi – ucząc się od mamy pielęgnacji i troski o maluchy. Bracia już dziś
      są prawie dorosłymi mężczyznami (Michał – 17 lat, Leopold – 14 i Grzegorz 11),
      więc moja opieka ogranicza się do rozmów i pomocy w nauce, ale zawsze milo
      wspominam chwile z ich dzieciństwa, które były tez moim udziałem.
      Jako studentka wciąż zdobywam nowe informacje także z zakresu rozwoju dziecka,
      nie jestem może specjalistką, ale studia dały mi wiedzę, która jest dużym
      uzupełnieniem wiedzy potocznej. W ciągu studiów uczęszczam jako wolontariuszka
      do ośrodka wsparcia, gdzie opiekuję się i spędzam czas z dziećmi w wieku
      przedszkolnym –wspólna zabawa, poszukiwanie sposobów na wesołe spędzenie czasu,
      ale też uczestnictwo w zajęciach, np. ruchu rozwijającego Weroniki Sherborne.
      Dzieci są bardzo żywe i wiele razy wychodziłam z ośrodka zmęczona, ale zawsze
      szczęśliwa i pełna pozytywnych emocji. Od października będę miała zaszczyt
      opiekować się nowonarodzonym dzieckiem mojej koleżanki:). Od października będę
      też uczestniczyła jako słuchacz w zajęciach muzykoterapii połączonej z ruchem
      rozwijającym, prowadzonych w szkole przyszpitalnej. Uczestniczyłam jako
      wolontariusz w olimpiadzie specjalnej w pływaniu – byłam jedną z osób
      odpowiedzialnych za miłe i twórcze spędzenie czasu między startami zawodników.

mieszkam na Zoliborzu ul. Slowackiego.

kontakt mail’owy whiteeye@gazeta.pl lub telefoniczny 607886846.
      Życzę wszystkim miłego dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka