szifox 27.09.06, 07:00 jak oceniacie działania PiS zmierzające do uzyskania większości w Sejmie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
student6 Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 07:44 Od początku uważałem, że moralna rewolucja musi byś wprowadzana oddolnie, a nie odgórnie. I lepiej, że krach IV RP przyszedł właśnie teraz niż miałby przyjsć za kilka lat, przynajmniej nie zdążyli tylu szkód dla Polski zrobić. Odpowiedz Link
swimmer_ka73 Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 07:56 To co się dzieje teraz w Polsce - przechodzi wszelkie granice...dobrze że wczoraj PIS się skompromitował. Ale najgorsze jest w tym to, że PIS uważa to za prowokację innych partii aby zniszczyć PIS> I niestety oni twierdzą, że nic się nie stało. ZGROZA mili państwo... Odpowiedz Link
student6 Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 08:04 Najgorsze jest to, ze zwalą wszystko na UKŁAD i dużo ludzi to łyknie Odpowiedz Link
aa9612 Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 10:03 2 dni temu pisałem , że najlepszym rozwiązaniem byłaby ordynacja większościowa. Nie byłoby wtedy mowy o "kupczeniu stanowiskami". Na to szifox że społeczeństwo jeszcze do tego nie dojrzało (?!). Jak sobie wyobrażacie rozmowy o koalicji w przyszłym parlamencie jeżeli np. PO wygra ale nie zdobędzie większości?. Pójdą do Pawlaka i poprosza a on się zgodzi? Czy też będą negocjować ( kupczyć ) warunki ( stanowiska)? Jeżeli w kontekście stanowisk mówi się o korupcji politycznej to pierwszą była propozycja oddania kilku mnisterstw przez PiS dla PO rok temu. Nieprawdaż? Inną sprawą jest kontekst weksli ( tegop bronić nie bedę) i ocena czy wolno posłowi głosować inaczej niż przewodniczący czy nie? Albo też z innej strony ocena czy poseł jest godzien zaufania jeżeli podpisuje takie weksle. Odpowiedz Link
szifox Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 11:45 Ordynacja większościowa nic nie poradzi ani zacietrzewienie Kaczyńskich ani na patologiczmy sposób sprawowania władzy przez PiS. PiS zamiast zawczasu rozprawić się z Samoobroną, wolał z nimi upychać kolanem ustawy. Odpowiedz Link
aa9612 Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 11:56 Poradziłby, ponieważ wybory wygrałaby PO i mogłaby bez przeszkód zrealizować program "podatki 3 x 15%". Czemu sie upierasz? Ordynacja większościowa zmiotłaby Samoobronę a przy tym LPR I PSL - ponieważ nastąpiłaby polaryzacja. Nie byłoby wielotygodniowych negocjacji koalicyjnych. W USA są 2 partie, w Niemczech 2 + zieloni i w GB chyba 2. Czemu u nas nie? Odpowiedz Link
szifox Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 11:50 Kuchciński właśnie powiedział, że mają do czynienia z potężną prowokacją ... Tym razem nawet sam Majewski nie rozładuje złości za te PiSowskie kłamstwa... Odpowiedz Link
student6 Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 12:19 Z prowokacją mamy do czynienia wtedy, jeżeli ktoś mając kamerę specjalnie kogoś podpuszcza... Moim zdaniem ta sytuacja miałaby również miejsce i bez nagrania, tyle że to spotkanie akurat zostało nagrane... Tu nie chodzi o kupczenie stanowiskami bo to jest normalne przy rozmowach Mnie osobiście najbardziej zdenerwowało: 1. utworzenie funduszu dla posłów Samoobrony (za publiczne pieniądze - o zgrozo) 2. miejsce dla kogoś z rodziny p. Beger tojuż ostre przegięcie Jeżeli chodzi o ordynację to prezentuję 3 stanowisko - a mianowicie jednomandatowe okręgi wyborcze (a więc ordynacja wiekoszościowa tylko w innej formie) Odpowiedz Link
aa9612 Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 12:58 Nie wiem czy odpowiem na temat. Tu jest takie towarzystwo które lubi politykować. Odpowiedz Link
student6 Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 15:20 Jeżeli nie dojrzlei do JOW-ów do dlaczego Twoi zdaniem dojrzeli w ogóle do ordynacji większościowej. Odpowiedz Link
aa9612 Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 15:49 student6 napisał: > Jeżeli nie dojrzlei do JOW-ów do dlaczego Twoi zdaniem dojrzeli w ogóle do > ordynacji większościowej. To była prowokacja z mojej strony. Dałeś się złapać ) Odpowiedz Link
aa9612 Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 12:59 Do jednomandatowych okregów wyborczych społeczeństwo jeszcze nie dojrzało. Odpowiedz Link
szifox Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 13:48 Jeżeli była to zapewne z inicjatywy samego PiS, przyda im się jako pretekst do zwarcia szeregów w zwalczaniu układu lub układów, których PiS nie potrafi zdefiniować od roku ... Zresztą to już nieważne, bo ten ich koszmar sam się ujawni prawdopodobnie już 7 października .... Odpowiedz Link
aa9612 Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 14:10 Jeżeli była to zapewne z inicjatywy samego PiS.... Wierzysz w to co piszesz? Zresztą to już nieważne, bo ten ich koszmar sam się ujawni prawdopodobnie już 7 października .... Niwatpliwie do tego czasu usłyszymy o kilku nowych " megaaferach". Odpowiedz Link
szifox Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 14:19 guzik mnie obchodzi czy to była prowokacja czy nie prowokacja, wystarczy mi, że wszyscy ujrzeli kulisy "moralnej odnowy" w wykonaniu Kaczyńskiego i jego partyjnych koleżków Odpowiedz Link
sos_lek Re: zmierzch IV RP ? 27.09.06, 16:13 z zaistniałej sytuacji nalezy wysnuć jeden wniosek - ILE KOSZTUJE NASZ GŁOS - bo to dzięki naszym głosom wrzucanych do urn -politycy ustawiają -STOŁKI SOBIE I RODZINIE - Odpowiedz Link
aa9612 ... Panie Waldku Pan się nie boi... 29.09.06, 14:41 Każdy słyszał tą piosenkę. A czy ktoś widział film na podstawie którego ona powstała? Pytam , bo historia lubi się powtarzać. Odpowiedz Link
szifox IV RP w natarciu 10.10.06, 19:03 był ktoś może na wiecu poparcia dla rządu ? ... fajnie było ? ... sporo kasy poszło na reklame bo nawet cały cały Radzymin oplakatowali, ciekawe kto sponsorował ? Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 10.10.06, 21:15 Panie Waldku Pan sie nie boi... Wachowski z Wałęsą z Panem stoi ( choć nie tylko) Wiesz szifox skąd ta piosenka? Odpowiedz Link
student6 Re: IV RP w natarciu 10.10.06, 21:38 Miałem tą wątpiwą przyjemność poruszać się tego dnia samochodem po Warszawie. Oprócz demonstracjji zamknięta ul. Targowa z powodu remontu. Genialny strateg musiał nad tym myśleć. Odpowiedz Link
robaczek441 Re: IV RP w natarciu 10.10.06, 21:45 Nie cała ul. Targowa, ale jedna jezdnia w kierunku Gocławia do przystanku Ząbkowska, co zresztą jest kontynuacją remontu zaczętego tydzień temu również w weekend, bo strach było by pomyśleć o konsekwencjach podobnego remontu w dni powszednie. Odpowiedz Link
student6 Re: IV RP w natarciu 10.10.06, 21:51 Wiem że jedna nitka, bo druga była zamknięta tydzień wcześniej. Pochwalam również decyzję zamknięcia drogi w weekend zamiast tygodnia. Po co jednak zamykać drogę tego dnia kiedy są planowane demonstracje. Albo postawię pytanie odwrtonie, po co wydawać zgodę na demonstrację kiedy w stolicy remontuje się podczas weekendu kluczowe arterie (np. Targowa, Krakowskie Przedmieście, Krakowska) Odpowiedz Link
robaczek441 Re: IV RP w natarciu 10.10.06, 21:53 Student mieszasz pojęcia. Demonstracja odbyła się w innych miejscach i nijak miała się do przeprowadzanych remontów. Odpowiedz Link
student6 Re: IV RP w natarciu 10.10.06, 22:02 I właśnie o to chodzi. Nie dość że w Warszawie mieliśmy korki wywołane remontami ulic, to jeszcze zablokowane centrum demonstracjami. Z punktu widzenia Radzyminiaka bardzo utrudniony był dojazd do mostu Świętokrzyskiego, zakorkowany był Śląsko-Dąbrowski i Gdański. Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 10.10.06, 23:25 W tytule tematu mamy IV RP trochę żartem - jak rozumiem - troche serio. Nie chce juz dłużej pytać o piosenkę Kazika o Waldku. Powstała ona na motywach wydarzeń przedstawionych w "Nocnej zmianie" z czerwca 1992r. Myślę że po obejrzeniu tego dokumentu niejednemu prześmiewcy IV RP szczęka nieco opadnie. Odpowiedz Link
szifox Re: IV RP w natarciu 11.10.06, 02:06 No cóż ... obejrzałem ten kontrowersyjny dokument, który jest dostępny także w internecie, na poniższej stronie: video.google.pl/videoplay?docid=2185058413755445485&q=nocna+zmiana Uwzgledniając fakt, że były to początki demokracji mogę zrozumieć formę jaką miały rozmowy w sprawie odwołania Olszewskiego. Zwłaszcza dlatego, że Kurski w tym dokumencie przedstawił fragmenty, które zapewne mu odpowiadały. Myślę, też że sporo światła na "panikę Wałesy" rzucają wydarzenia z ostatnich kilkunastu miesięcy, których bohaterami są Kurski i Macierewicz. Głównie chodzi o ich nierzetelność i pomówienia, które dotychczas nie znalazły potwierdzenia w rzeczywistości np. sensacje z dziadkiem Tuska w Wermachcie, afera billbordowa, rzekoma agentura szefów MSZ itp. Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 11.10.06, 09:11 Lekko to strawiłeś. No cóż. A chcesz dowody na uwłaszczenie agentury. Ciekaw jestem czy też określisz je jako grzechy młodej demokracji? Odpowiedz Link
szifox Re: IV RP w natarciu 11.10.06, 10:57 nie musisz mnie uświadamiać w tej kwestii, mnie też drażni np. taki KOTT z Big Banku ... ale uważam, że 40 lat komunizmu nie da się rozliczyć w jedną noc Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 11.10.06, 11:20 W Czechach i Niemczech się udało. A wiesz dlaczego. Bo tamtejsza opozycja nie utrzymywała kontaktów z reżimem. Bo był tam większy niż u nas - przyznaję - zamordyzm. Ale przez to nie było u nich Magdalenki. A u nas w Magdalence stworzono zabezpieczenia majątkowe i prawne dla aparatu komunistycznego w tym służb specjalnych. Powtarzam - na życzenie przeslę Ci niepodważalne dowody. Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 09:26 Szifox napisał odnośnie inwigilacji w demokracji: "No cóż ... obejrzałem ten kontrowersyjny dokument, który jest dostępny także w internecie, na poniższej stronie: video.google.pl/videoplay?docid=2185058413755445485&q=nocna+zmiana Uwzgledniając fakt, że były to początki demokracji mogę zrozumieć formę jaką miały rozmowy w sprawie odwołania Olszewskiego. Zwłaszcza dlatego, że Kurski w tym dokumencie przedstawił fragmenty, które zapewne mu odpowiadały." Wg mnie to obrona KALI-DEMOKRACJI. Odpowiedz Link
szifox Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 09:41 Kaczyńscy kłąmią zarem z całym PiSem to z TVN 24 Lech Kaczyński podkreślił, że koalicję trzeba zbudować wokół obecnego rządu, gdyż prowadzi on politykę zapewniającą utrzymanie wysokiego wzrostu gospodarczego. Dzięki polityce rządu spada też bezrobocie i przestępczość. Rosnąca koniunktura w żadnym przypadku nie wynika z działa podejmowanych przez rząd Marcinkiewicza czy Kaczyńskiego, oni płyną na fali tego wzrostu. Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 09:54 Tusk Rokita i Gronkiewicz wraz z całym PO to fachowcy i mówią prawdę. We wrześniu 2005 zapowiedzieli że benzyna i Euro za bodajże w ciągu 4 miesięcy będą kosztować po 6 PLN. Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 09:58 A charakteryzująca poprzedni rząd SLD i widoczna na każdym kroku determinacja w walce z przestepczością to fakt bezsprzeczny ))))) Odpowiedz Link
szifox Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 10:02 No to może niech się skoncentrują na tym co potrafią, zamiast wprowadzać zamęt w dziedzinach, w których nie mają kompetencji. Odpowiedz Link
szifox Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 10:27 czyli ... na niczym ... szkoda, że zabrakło im tej determinacji do nie układania się z przestępcami ... Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 10:44 Wysyp zboża to przestepstwo ( zgoda) a podsłuchiwanie i działania służb specjalnych - za zgodą ówczesnie rzadzących - wobec demokratycznie wybranych partii - sa wg Ciebie uzasadnione wyższym dobrem. Bo społeczeństwo nie dojrzało do demokracji? Gdzie były tzw. "autorytety" z W. Szymborską na czele zazwyczaj w liczbie zbliżonej do setki podpisujace w ciągu jednego dnia listy protestacyjne nmastepnie drukowane w " Gadule Wyrodnej" ( zaporzyczone od W. Łysiak)? Gdzie był Trybunał Konstytucyjny ( niepodważalna wyrocznia chroniaca demokrację i ład konstytucyjny i zasiadajace tam niepodważalne autorytety. Milczeli w imię dobra raczkujacej demokracji? Teraz też demokracja raczkuje? Więc gdzie są teraz gdy na dzienne światło wychodzi afera współmierna do Watergate. Na tym własnie polega zakłamanie naszego życia publicznego. I tych elit. Z przestepcą Lesiakiem organizuje sie programy i w spokojnej atmosferze wyłuszcza on swoje racje jak ofiara pomówień. Prosze nie pisz mi, że interesuje Cię przyszłość praca , dobro rodziny i nizsze podatki a reszta to zabawa w ciuciubabkę Kaczyńskich. Mnie też to interesuje. Też mam dzieci i chce dla nich najlepiej. Odpowiedz Link
szifox Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 10:01 Nie ma ludzi nieomylnych, ale są uczciwi i nieuczciwi. Kaczyńcskich przypisujący sobie i PiSowi zasługi innych do tych pierwszych napewno zaliczyć się nie da. Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 10:28 Ale Tuski się mylili celowo a nie ot tak. A jeżeli mylili sie bo sie mylili to chyba nie można o nich powiedzieć że się tak dobrze znają na gospodarce i na PiSie. A jeżeli mylili się celowo to są nieuczciwi. Każdy rząd gdy są sukcesy to przypisuje je sobie. Złożoność polega na tym że gdyby rzadził PO i sie chwalił to uznałbyś zapewne że to ich zasługa. Odpowiedz Link
szifox Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 10:39 Widzisz gdyby faktyczenie wprowadzili ułatwienia dla przedsiębiorców i niższą fiskalizację to napewno bym ich chwalił. Największym sukcesem gospodarczym tego rządu będzie mała nowelizacja nowelizacji ustawy o przedsiębiorczości, która miała wejść w życie z początkiem 2007 roku. Mała nowelizacja będzie polegała na przesunięciu wejścia w życie nowelizacji o 12 miesięcy. Sukces ten będzie polegał na tym, że przesuniecie terminu nie spowoduje zablokowani możliwości zarejestrowania przedsiębiorstwa na początku 2007 r. To rząd jest beneficjentem koniunktury a nie odwrotnie, jak twierdzi L. Kaczyński. Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 10:54 To rząd jest beneficjentem koniunktury a nie odwrotnie, jak twierdzi L. Kaczyński. Zgadzam się - tak jest. Nawet Z. Gilowska powiedziała ze choćby nic nie robić to mamy jak w banku kilka lat wzrostu. Pewnie się z tym zgodzisz. Ale jak do tego mają się słowa fachowców z PO odnośnie ceny benzyny i Euro. Przecież oni w tym momencie chcieli zdestabilizować sytuację gospodarczą - dlatego do rozpowszechnienia tych prawd uzywali byłej Prezes NBP. A wiemy że w gospodarce funkcjonuja tzw. przepowiednie samospełniajace się. Dowodem na to są częste nerwowe ruchy na giełdach po wypowiedziach polityków. Odpowiedz Link
szifox Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 11:07 Akurat giełda wyjatkowo cierpliwie znosi wybryki polityków. PiS jedynie co robi dobrze to jest grzebie w starych szafach, z których czasami rzuci coś na ławę, po to aby odwrócić uwagę od kompromitacji lub bezradności rządu i koalicji. Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 11:32 Napisałem że g i e ł d y - majac na myśli bardziej ogólny stan. Rok temu można powiedzieć zaczelismy doświadczać braku reakcji giełdy. Wcześniej - powiedzmy 2 lata nikt z polityków nie formułował tak radykalnych prognoz katastrofy gospodarczej jak PO , aby można było to przyrównywać. "... rzuci coś na ławę, po to aby odwrócić uwagę od kompromitacji lub bezradności rządu i koalicji." No cóż , dla Ciebie to jest tylko coś - dla mnie to analogia do Watergate. Róznica polega tylko na tym że słowo Watergate zna cały świat a w Polsce po ujawnieniu w 1997r. przez Siemiatkowskiego działalności służb w celu pognebienia opozycji nikt poza tzw. "oszołomami" nie potepił - ani "autorytety Gaduły Wyrodnej" ani Trybunał Konstytucyjny. I tak jest do teraz - mimo upływu 9 lat. Nawet Ty dziś usprawiedliwiasz to dobrem poczatków demokracji i jest to dla Ciebie jedynie "coś". "Coś" w odróżnieniu od "Taśm Prawdy". Odpowiedz Link
student6 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 11:40 A ja bym spalił wszystkie tajne teczki, szafy Lesiaka i inne mebelki. Dokumenty, które najbardziej kompromitowały ówczesne władze, służby specjalne i te najbardzuej "niebezpieczne" juz dawno zostały zniszczone. Zostały tylko takie żeby poobrzucać się trochę błotkiem. Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 11:47 Adaś Michnik też najchetniej spaliłby je teraz jako "architekt" oferty dla aparatu totalitarnego z Magdalenki i jako ktoś kto od lat twierdzi że służą obrzucaniu błotem. Jednak jego niekonsekwencja polega na pewnym epizodzie. Jeszcze w 1989r. został on i jeszcze TYLKO trzech lub czterech innych zaufanych dopuszczony przez Kozłowskiego do grzebania w tym tzw. "gównie". I gzrebał z upodobaniem kilka miesięcy. Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 11:57 Aby nie uchodfzić za gołosłownego ( zwracam uwagę na źródło i rok): Ernest Skalski w artykule "Wielki kompromis" nawoływał: "To musi być oferta dla całego aparatu. trzeba tym ludziom otworzyć możliwość ubiegania się o przejmowanie na własność części majątku, którym zarządzają jeśli dają nie gorsze od innych gwarancje jego wykorzystania. Na pewno zaś należy im obiecać co najmniej roczne wypowiedzenie z zachowaniem realnej wartości zarobków, zachowanie przywilejów niechby drażniących, wszechstronną pomoc przy podejmowaniu nowego zajęcia czy samodzielnej działalności gospodarczej. Ewentualne wcześniejsze odpowiednio korzystne emerytury. Oraz- co ważne - żadnych osobistych rozliczeń z tytułu ich wcześniejszej działalności." (Ernest Skalski, Wielki kompromis, Gazeta Wyborcza nr 60, wydanie z dnia 31 lipca 1989, str. 3-4; załącznik d) Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 12:00 Aby nie być gołosłownym 2 ( zwracam uwagę na rozstrzelony druk): Jerzy Szperkowicz na lamach "Gazety Wyborczej" a więc za aprobatą jej redaktora naczelnego, który ponosi pełną odpowiedzialność za tę publikację, pisał: "Chcąc uczynić reformy gospodarcze głębokimi i nieodwracalnymi warto uwikłać ludzi nomenklatury w działalność gospodarczą tak, by osobiście byli zainteresowani w powodzeniu i trwałości reform. W dodatku, gdyby udało się energię i niewątpliwe zdolności tkwiące w nomenklaturze zaprząc do uruchomienia martwych lub półżywych składników majątku narodowego, mogłoby się to opłacić także materialnie. N i e r o z p a c z a m z p o w o d u z a n i ż o n y c h w y c e n m a j ą t k u przechodzącego w ręce spółek nomenklaturowych. Zawsze można przecież oszacować. Że będzie to forma kredytowania? Będzie. Potraktujmy to jako odprawę nomenklatury, która społeczeństwu służyła, nie zasłużyła się, ale tracąc przywileje zaszczyty czuje się wywłaszczona z dorobku dwóch pokoleń. Opowiadam się za odczepnym." (Jerzy Szperkowicz, "Uwłaszczać i nie żałować", Gazeta Wyborcza z dnia 25 września 1989 roku; załącznik c) Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 12:02 Aby nie być gołosłownym 2 i 1/2 ))) W art. "Ultrasi rewolucji moralnej" z 16 kwietnia 2005 roku Adam Michnik nadal, mimo upływu 16 lat negatywnych doświadczeń, sugerował jako pozytywne rozwiązanie dla polskiej transformacji "Kartę" Ludwika XVIII: "Ludwik XVIII ogłosił Kartę, która była aktem pojednania pomiędzy restauracją a rewolucją. Została tam zagwarantowana nienaruszalność własności z epoki napoleońskiej i utrzymany status szlachty cesarstwa; zadeklarowano równość obywatelską i podstawowe wolności. Nawet królobójcom obiecano zapomnienie win." (Gazeta Wyborcza nr 88, wydanie waw z dnia 16/04/2005 - 17/04/2005 ŚWIĄTECZNA, str. 13; załącznik b) Stwierdzenie Adama Michnika o "zagwarantowaniu nienaruszalność własności z epoki napoleońskiej" w istocie odnosi się do zagwarantowania nienaruszalności majątku komunistów, przez co usprawiedliwia prywatyzację nomenklaturową. Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 12:05 Anbgs 3: W dniu 27 kwietnia 1990 roku powód ( Adam Michnik ) jako poseł wystąpił przeciwko przeciwko odebraniu przywilejów emerytalnych byłym ubekom, a następnie głosował przeciwko rządowemu projektowi ustawy (Stenogram 28 posiedzenia Sejmu z dnia 27 kwietnia 1990 roku. Dyskusja nad projektami ustaw o zmianie ustaw; o zaopatrzeniu emerytalnym; o zaopatrzeniu emerytalnym pracowników i ich rodzin oraz projektem uchwały, kol. 266-267; załącznik f) Odpowiedz Link
szifox Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 12:07 to może jeszcze dodaj uwłaszceniach o SKOKach ... Odpowiedz Link
szifox Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 12:03 ... zapewne zbiegiem okoliczności jest, że "kwity" na Rokite zaczęły się znajdować kiedy PiS znalazł się pod ścianą ... zauważyłem, też że w takich trudnych chwilach prezydent występuje z orędziem, w których straszy "układem" wtedy dosłownie się czuję jakbym oglądał teatrzyk lalek .... Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 12:09 Wcześniej nie chcieli robić zadymy. Na Rokitę to nie są kwity - to jest domysł oparty o funkcję jaką wówczas pełnił i jaka pozwalala mu na dostep do informacji niejawnych. Rokita twierdzi że służby wtedy go nie interesowały. Nie rozstrzygam tylko prostuję. Odpowiedz Link
szifox Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 12:11 no to niech się wezmą do dzieła i zabiorą te majątki ubekom ... na co czekają ? ... myślą że ludzie będą słuchać bajek przez kolejne 3 lata ? Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 12:14 To jest juz niemożliwe. Czy uważasz inaczej? Odpowiedz Link
aa9612 Re: IV RP w natarciu 13.10.06, 12:13 Tylko prosze zauważ szifox że uwłaszczanie aparatu po zaniżonych cenach tez wpłynęło pośrednio na Twój status jako przedstawiciela społeczeństwa które nie zostało uwłaszczone ( tak wyjaśniam aby Cie ktoś nie posadził o nomenklaturę ). Oj przepraszam - otrzymaliśmy bony NFI. Odpowiedz Link