Dodaj do ulubionych

ANTYDEMOKRACJA

02.11.06, 19:38
UWAGA! UWAGA!Ukazał się program

Zwiększyć liczbę miejsc pracy i nowych zakładów.

Obecny Burmistrz Zbigniew Piotrowski stworzył takie warunki, że gmina nasza
stała się przyjazna dla inwestorów. Powstają nowe osiedla, lokują się nowe
duże firmy.
Powstają nowe miejsca pracy. Za Żmijewskiej żadna firma nie ulokowała się w
gminie.
W jaki sposób chciałaby Żmijewska zwiększyć liczbę miejsc pracy?

Powstrzymać likwidację szkół i przedszkoli.
O jakie szkoły i przedszkola chodzi, gdyż żadne nie są likwidowane.
Może znów chodzi o Zespół Szkół Terenów Zieleni. Przecież organem prowadzącym
szkoły jest powiat.
www.powiat-wolominski.pl/index.php?cmd=teleadresy&opt=pokaz&id=27
Poprawić stan służby zdrowia i rozbudować szpital
Przecież obecnie szpital się rozbudowuje. To o co chodzi?

Zbudować drogi, wodociągi i kanalizację ze środków Unii.
Żeby zbudować to wszystko za pieniądze unijne trzeba mieć zagwarantowane
środki własne.
Dlaczego pełniąc obowiązki skarbnika w Ząbkach nie zostały wybudowane tam
inwestycje z środków unijnych?

I na zakończenie dlaczego będąc Burmistrzem nie rozbudowała szpitala,
dlaczego nie wybudowała dróg, wodociągów i kanalizacji? Dlaczego będąc
Burmistrzem nie uruchomiła autobusy ZTM do Radzymina? Dlaczego nie wybudowała
basenu?
Obserwuj wątek
    • krolowa_magaa Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 06:36
      Programem p. Piotrowskiego jest nadal być burmistrzem, zarabiać 12 tysięcy
      złotych i brać kredyty.
      • wars27 Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 09:21
        droga królowo,
        Każdy chce dobrze zarabiać, więc nie dziw się że i p. Piotrowski chce tego samego!
        Ty też zapewne upominasz się o podwyżki u pracodawcy bo za grosze nie będziesz
        pracować???!!!

a co jest programem p. Żmijewskiej?? czy ten program się czymś różni od p.
        Piotrowskiego?? niczym, z wyjątkiem tego że obecny burmistrz więcej zrobił niż
        Żmijewska. a co, liczysz na to że Ci basen wybuduje??a może MZA dociągnie do
        radzymina??? zejdź na ziemię kobieto! dlaczego tego wcześniej nie zrobiła??!
        miała szansę i nie wykorzystała! zresztą co ja będę się tu rozpisywał! przecież
        p.Żmijewska nie ma najmniejszych szans. wszyscy chyba dobrze o tym wiedzą tylko
        zwolennicy owej pani liczą na łud szczęścia, i nie dziwię im się bo robił bym
        dokładnie tak samo!!

wars27

• student6 Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 09:28
          Każdy chce dużo zarabiać? Czyżbyś obnażał intencje kandydata? Różnica miedzy
          mną a burmistrze, jest taka, że mi pensje wypłaca osobap rowadząca własną
          działalność gospodarczą - z własnych pieniędzy, a burmistrz otrzymuje pensję z
          pieniędzy podatników - czyli również moich.

Ale nieważne. Czy mógłbyś mi wyjaśnić dlaczego pomysł budowy pływalni w
          Radzyminie i doprowadzenia autobusów ZTM (nie MZA) jest nierealny
          • wars27 Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 13:38
            Chaciński,

wobec tego dlaczego nie startujesz na urząd Burmistrza i nie ogłosisz wszem i
            wobec że nie będziesz brał pensji tylko pracował społecznie??!! napewno dostał
            byś dużo głosów! a może byś nawet i wygrał wyborysmile) Burmistrz to nie radny i
            musi troszkę zarabiać, uważam że obecna pensja burmistrza wcale nie krzywdzi
            podatników! jest tak jak w sam raz! niezamało nie zadużo!

niech będzie że ZTM a nie MZA skoro jesteś taki pedant, ale i tak wszyscy wiedzą
            o co chodzi!! co nie znaczy że nie masz racjismile

a kto powiedział że jest to nierealne??!bo ja napewno nie!!

odnosnie tego basenu- jest to realne ale nie w przyszłej kadencji i do tego jest
            to całkowicie nieopłacalny interes!! żadnych zysków a koszta ogromne jak na
            naszą gminę!! zrób sobie biznes plan i wtedy się przekonasz o racji kolegi z forumsmile

ZTM- to już jest bardziej realna sprawa, chociaż obciążęnie dla gminy też będzie
            ogromne. Najpierw zaś trzeba zagwarantować na to środki w gminie, co oznacza że
            inne inwestycje takie jak chodniki, drogi oświetlenie itp... musiały by stanąć
            na rzecz ZTMu. wszystkiego przy takim budżecie jaki mamy(łącznie z funduszami
            unijnymi)nie da się zrealizować i wtedy będziesz pisał na forum i krzyczał na
            mieście jakie to dziury są w jezdni i dlaczego nie ma obwodnicy radzyminasmile)
            prawda jest taka, Burmistrz poprostu będzie musiał wybrać, i tyle!! ale, w tym
            przypadku jest to całkowicie uzasadnione ponieważ ogromna ilość naszych
            mieszkańców jeździ codziennie do stolicy i te autobusy są potrzebne!!!

gdzieś w swojej wypowiedzi mnie obraziłeś pisząc coś o "małych mózgach" czy coś
            takiego! nie rzucaj się jak rybka bez wody!smile

wars27
            • student6 Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 13:48
              "liczysz na to że Ci basen wybuduje??a może MZA dociągnie do
              radzymina??? zejdź na ziemię kobieto! dlaczego tego wcześniej nie zrobiła"
              Odebrałem to jako sugestię, że pomysł jest nirealny.

1. Nie startuję na burmistrza chociazby z tego powodu, że nie spełniam
              określonego ustawą wieku.
              2. Nie mał mózgi, ale małe rozumki - cytat z Kubusia Puchatka
              3. Zgadzam się że w przyszłorocznym budżecie środków na ZTM nie ma. Możan
              zaryzykować stwierdzenie że mozliwie jest uruchomienie linii od 1 września z
              rezerwy budżetowej.
              4. Basen się nie opłaca? Takich inwestycji nie mierzy się to miarą. Zapytam Cię
              w takim razie czy pomoc społeczna się opłaca?

Pozdrawiam
              • wars27 Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 14:48
                student,

pomoc społeczna oczywiście że się opłaca!! bez dwóch zdań!! zaś co do inwestycji
                związanej z basenem to miezry się mierzy, bo są to kolosalne pięniążki a
                utrzymać ciężko! owszem gdyby pewne było że gmina będzie dokładać do tego
                interesu jakąś malutką część np. 20% to jak najbardziej, ale nie w przypadku
                kiedy gmina musiała by dokładać 70%!! takiego obciążenia nasz budżet by nie
                wytrzymał, i sytuacja była by taka że zawitał by do urzędu komornik, zlicytował
                gminę i taki był by finał tej historii!!

pozdrawiam,
                wars27
            • szifox Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 14:40
              Mam nadzieję, że twoi faworyci do samorządu nie reprezentują twoich poglądów, w
              przeciwnym razie to byłby prawdziwy dramat dla Radzymina gdyby wygrali wybory.

Zgodnie z projektem Narodowej Strategii Spójności całość środków Europejskiego
              Funduszu Społecznego w Polsce na lata 2007 – 2013 (8,1 mld euro) zostanie
              przeznaczona na Program Operacyjny Kapitał Ludzki.

Program Operacyjny Kapitał Ludzki składa się z 10 Priorytetów, realizowanych
              równolegle na poziomie centralnym i regionalnym. Jednym z priorytetów tego
              programu jest:

- PROFILAKTYKA, PROMOCJA I POPRAWA STANU ZDROWIA SPOŁECZEŃSTWA

Priorytet ten przewiduje finansowanie min. infrastruktury przeznaczonej dla
              rozwoju sportu i rekreacji.

Twierdzisz, że budowa publicznego obiektu sportowego dla 18 tysięcznej gminy
              jest nie opłacalna ... hala Sportowa i sala w Zaubicach też jest nieopłacalna ?

... a może budowa budynku komunalnego dla 43 rodzin była opłacalna ?
      • radzyminianka1 Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 14:05
        Nie wiem skąd ci się wzięło te 12 tysięcy złotych zarobków Burmistrza – nie
        rozsiewaj plotek.
        Wynagrodzenie Burmistrza jest jawne i Uchwały w tej sprawie znajdują się na
        stronie bip.radzymin.pl/.
        Uchwała nr 7/II/2002 oraz Nr 154/XII/2003. Jak z nich wynika wynagrodzenie
        wynosi łącznie 9.030,00 zł brutto czyli do ręki – 40% podatku.
        bip.radzymin.pl/index.php?id=246
        bip.radzymin.pl/index.php?id=92
        • przyjacielradzymina Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 14:09
          Pani jest chyba pracownikiem tego urzędu, ładnie to tak w czasie pracy, a może
          to należy do Pani obowiązków służbowych?
          • radzyminianka1 Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 14:21
            Jak wcześniej pisałam jestem na rencie, osobą niepełnosprawną. Mam więc dużo
            czasu i odwiedzam różne strony www.
            W ten sposób chcę sprawdzić czy na forum są pisane informacje prawdziwe.
            Niestety po sprawdzeniu przekonuję się, że są kłamliwe.
            Gdybyś był przyjacielem Radzymina to nie obstawałbyś za kłamstwami.
            Pozdrawiam
            • przyjacielradzymina Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 14:46
              przepaszam, że pomyliłem płeć i stan zdrowia, pozory mylą, jeśli chodzi o
              przyjaźń to jej dowodem jest zatroskanie o przyszłość tego miejsca, w którym do
              tej pory było czym oddychać, w co wątpię po zrealizowaniu wielko-przemysłowych
              planów obecnego burmistrza: "24 godziny dla biznesu", a co z mieszkańcami? Czy
              była konsultowana społecznie lokalizcja nowego terenu przemysłowego? Ona zamyka
              drogę rozwoju Radzymina jako miejsca zamieszkania dla bogatszych warszawiaków.
              Będzie przemysł, i co za tym idzie charakter robotniczy miasta. Koniec z
              marzeniami o drugim Serocku. Tam nie wpuszczają przemysłu!!!
              • radzyminianka1 Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 14:53
                Dziękuję za przeprosiny.
                Kto szuka nie błądzi. Ja chcę wiedzieć zarówno o jednym kandydacie jak i o
                drugim. Chyba nic złego nie robię.
                Po sprawdzeniu analizuję wysuwam wnioski które później przedstawiam na forum.
                Pozdrawiam - Może się zaprzyjaźnimy
              • radzyminianka1 Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 15:08
                Sprawdziłam wszystkie uchwały z lat 2004-2006 i więcej nie znalazłam uchwał w
                sprawie ustalenia wysokości wynagrodzenia dla Burmistrza Miasta i Gminy
                Radzymin. Czyli ostatnią podwyżkę miał w 2003 roku.
              • szifox Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 15:18
                ... tutaj akurat się zgadzamy ... ja też jestem przeciwny "naginaniu się" dla
                wielkiego przemysłu. To są oczywiście spektakularne kroki a główną ich zaletą
                jest prestiż, najczęściej wykorzystywany kampaniach wyborczych.

Podam na przykładzie Coca-Coli,
                - ma własne ujęcie wody,
                - własną oczyszczalnię,
                - słabo kształtuje wewnętrzny popyt, ponieważ zamówienia realizuje centrala w
                Warszawie
                - generuje duży tranzyt ciężarowy
                - jakiekolwiek próby nakłonienia inwestora do zatrudniania przede wszystkim
                lokalnych mieszkańców są nie do wyegzekwowania.

Władze powinny się skoncentrować na pozyskiwaniu małych i średnich
                przedsiębiorstw, których działalność będzie harmonizowała z osadnicznym
                charakterem Radzymina.

W Radzyminie jest np. taka jedna firma produkująca nowoczesne w pełni
                zautomatyzowane maszyny dla poligrafii, bardzo cenione zagranicą, zatrudnia ona
                znakomitych automatyków i inżynierów także z terenu Radzymina. Oby takich firm
                było u nas jak najwięcej, ale do tego przydała by się pomoc Gminy np. w
                charakterze wsparcia w doradztwie i pozyskiwaniu dotacji dla projektów
                inwestycyjnych.

Stąd też pomysł powołania Ref. Planowania i Rozwoju, który w kompetencjach
                miałby między innymi rozpoznanie w zakresie możliwości pozyskiwania funduszy na
                inwestycje gminy jak i przesiębiorców.
          • radzyminianka1 Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 14:40
            Jeżeli już jest poruszany temat zarobków kandydatów na Burmistrza, to zapraszam
            wszystkich mieszkańców do zapoznania się z zarobkami p. Żmijewskiej –
            oświadczenie majątkowe za 2005 rok.
            umzabki.bip.org.pl/pliki/umzabki/zmijewska_elzbieta.pdf
            W oświadczeniu tym p. Żmijewska podała zarobki netto w wysokości 53907,94zł.
            Dzieląc na 12 miesięcy wychodzi, że miesięcznie pobiera 4492,32zł netto, czyli
            też pracuje za pieniądze podatników, a nie ku Chwale Ojczyzny. Są to zarobki za
            2005 rok – być może w tym roku są większe.
            Pozdrawiam
            • radzyminiacy Re: ANTYDEMOKRACJA 03.11.06, 19:05
              Jak to jest z tą ulotką?

4 lata temu pewien człowieczek kandydując na Burmistrza miał 40 lat. Minęły 4
              lata ów ten sam człowieczek ma 43 lata. Jak to jest. Bo my licząc lata
              dalibyśmy człowieczkowi 44 lata.
              wybory2002.pkw.gov.pl/wojt/t1/dk1/w14/p1434/g143409.html
              W oświadczeniu majątkowym człowieczka widnieje data urodzenia 25.10.1962r.
              Czyli skończył człowieczek 44 lata.
              Czy człowieczek czuje się za staro?

Ów człowieczek również powstrzyma likwidację szkół i przedszkoli.
              Pytamy się – O jakie szkoły chodzi i przedszkola?
              Proponujemy drogim mieszkańcom, aby to sprawdzić u źródła, czyli skontaktować
              się telefonicznie z Dyrektorem każdej placówki. Tam na pewno uzyskają Państwo
              prawdziwe informacje.
              Poniżej podajemy kontakty do poszczególnych placówek:
              Przedszkola - www.radzymin.pl/index.php?id=38
              Szkoły podstawowe - www.radzymin.pl/index.php?id=39
              Gimnazja - www.radzymin.pl/index.php?id=40
              Szkoły średnie - www.radzymin.pl/index.php?id=75

Ów człowieczek również chce rozbudować szpital. Właśnie jest rozbudowywany. Już
              ten punkt programu człowieczka jest nieaktualny.

Pozdrawiamy
              Trzeźwo patrzący Radzyminacy
              • krolowa_magaa Zawsze blisko ludzi 03.11.06, 19:36
                Nie rozpuszczajcie plotek tylko zerknijcie na ostatnią stroną ulotki:

"Jeżeli chcecie Państwo porozmawiać o problemach swojej miejscowości, razem z
                wami poszukam rozwiązań, których oczekujecie.
                Odpiszę na każdy list, podejmę każdą rozmowę i chętnie się z Państwem spotkam
                osobiście, aby wspólnie rozwiązać trudne sprawy".
                oto adres e-mail:
                elzbietazmijewska@poczta.onet.pl
                Tel. 0-506 683 862
                • esky Re: Zawsze blisko ludzi 03.11.06, 20:16
                  12 tys. za stanowisko burmistrza.... tak, jak na tego burmistrza to o 10 tys za
                  duzo. w korporacji wystarczy być kierownikiem żeby zarabiać więcej - ale tam
                  trzeb a coś potrafić. a co potrafi ten pan który teraz zarabia 12 tys....??? NIC
                  NIC NIC
                  w dodatku na platkatach wygląda na zdjęciu jak nie jeden alkoholik stojący na
                  konstytucji....
                  • szifox Re: Zawsze blisko ludzi 03.11.06, 22:25
                    ... weź sobie człowieku załóż blog, pisz tam co chcesz i nie zaśmiecaj nam
                    forum idiotycznymi i obelżywymi tekstami ...
                • 159357nn Re: Zawsze blisko ludzi 03.11.06, 20:17
                  Witamy serdecznie na forum ,
                  ale prosimy zgłosić się do administratora i potwierdzić wpis
                  • krolowa_magaa Re: Zawsze blisko ludzi 03.11.06, 20:20
                    Zacytowałam słowa z ulotki - nie mojej.
                    • 159357nn Re: Zawsze blisko ludzi 03.11.06, 20:24
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14936&w=50240830
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka