elizabeth44 16.11.06, 10:54 Wczoraj Żmijewska i męzem o 19.30 przy Panoramie na drzwiach przykleiła kartę i robiła zdjęcia. Następnie tą kartkę zdjeła. Czy ktoś też to widział? Ciekawe co biedaczka kombinuje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ronin30 Re: Co jest grane? 16.11.06, 20:14 A ja też to widziałem. Nie wiedziałem o co chodzi. Przylepiła jakąs kartę na drzwi - zrobiono zdjęcie i potem zdjęto tą kartkę. Też mi to śmierdzi. Nie zdziwiłbym się jakby oskarżyła mieszkańców że głosowali pod wpływem np. narkotyków. Biedula nie może pogodzić się z porażką. Trzeba mieć honor i umieć odejść. A gdzie są te jej wartości chrześcijańskie. Tak powoływała się na nie. Zamiast latać po mieście niech zacznie pakować się w Ząbkach - jej czas tam się już kończy. Pozdrawiam . Ronin30 Odpowiedz Link
elizabeth44 Re: Co jest grane? 17.11.06, 19:23 Oj widzę, że jak temat jest śmierdzący, to nikt nie chce go podjąć. Dziwne. Myślałam, że będą zaraz krytyczne uwagi co do czepiania się porządnej osoby jaką jest p. Żmijewska. Odpowiedz Link
robaczek441 Re: Co jest grane? 17.11.06, 19:56 Nie wiem o co pani chodzi. Jest już po wyborach. Czas porzucić postawę pełną agresji i wrogości. Idą święta!!) Lepiej było by zająć się rozliczaniem władzy z przedwyborczych obietnic..dzieci w Łosiu czekają na remont przedszkola, chodnik na Weteranów czeka.. czekają i młodzi ludzie na obiecane im miejsca pracy w mającym powstać nowym zakładzie Sorayi..itd.. Odpowiedz Link
elizabeth44 Re: Co jest grane? 17.11.06, 20:19 robaczek441 napisał: Czas porzucić postawę pełną agresji i wrogości. O jakiej agresji mówisz J. Ż? A co do rozliczania władzy z przedwyborczych obietnic to nie za wcześnie? Trzeba poczekać. Ciekawe czy też p. Żmijewska rozliczyłaby się z przedwyborczych obietnic po 5 dniach od wyborów? Odpowiedz Link
elizabeth40 Re: Co jest grane? 18.11.06, 12:42 Bardzo prosze nie mylić elizabeth40 z elizabeth44. Nie interesyją mnie wasze intrygi. Jestem z dala od wszelkiego rodzaju układów i układzików o czym mieli okazje przekonać się osobiście burmistrz i niektórzy obecni i byli radni. Uchodzę za osobę nieugodawą. Dlatego 4 lata temu przegrałam wybory, ponieważ do końca chcę być lojalna bez względu na wszystko. Odpowiedz Link
iga551 Re: Co jest grane? 20.11.06, 14:21 Elizabeth40, jeżeli chciałaś być tak bardzo lojalna wobec burmistrza, to powinnaś w ogóle nie kandydować, lecz głosować właśnie na niego.Chyba nie wiesz co tak naprawdę oznacza słowo lojalność.Przegrałaś, bo ludzie zobaczyli w burmistrzu te cechy, których ty nigdy mieć nie będziesz, z którymi się trzeba urodzić, a które posiada nam obecnie panujący, a mianowice : skromność, wrażliwość na ludzką krzywdę,kultura osobista, poszanowanie innego człowieka bez względu na to kim on jest. On nigdy nie poszedłby do domów namawiać ludzi, aby na niego głosowali... Trzeba mieć klasę... Odpowiedz Link
orleando Re: Co jest grane? 20.11.06, 15:24 a to dobre..klutura osobista, skromność ...cechami wrodzonymi .. ubawiłem sie do łez!!!! Odpowiedz Link
iga551 Re: Co jest grane? 20.11.06, 21:23 Orleando, nie znam takiego słowa :klutura, a może ty nie znasz takiego: kultura., no nie dziwiłabym się bardzo gdybyś nie znał... Odpowiedz Link
student6 Re: Co jest grane? 20.11.06, 16:06 Igo obawiam się że Elizabeth 40 nie jest tą Elżbietą o której myślisz... Odpowiedz Link
iga551 Re: Co jest grane? 20.11.06, 21:03 Skoro pani podająca się za Elizabeth40 pisze, że 4 lata temu przegrała wybory to któż to może być? Burmistrza poznałam półtora roku temu, miałam okazję być z nim w wielu różnych sytuacjach, a także w jego rodzinnej miejscowości gdzie ludzie bardzo go lubią i szanują.Zdania o nim nie zmienię.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
elizabeth40 Re: Co jest grane? 21.11.06, 00:11 Do iga 551 Szanowna igo proszę nie mylić mnie z Panią E.Ż. chyba nieopatrznie przeczytałaś moją wypowiedź i źle zinterpretowałaś to co napisałam. Reszy nie będę komentować, obawiam się , że znów tego nie zrozumiesz. Jeśli chodzi o wrażliwość i pozostałe cechy, które wymieniasz to obawiam się, że bym Cie zaskoczyła, ponieważ ja pomagam bezinteresownie i anonimowo. Na pewno nie raz o mnie słyszałas nie mając zielonego pojęcia o kim mowa. Ale nie wiem czy ty rozumiesz co mam na myśli. Odpowiedz Link
iga551 Re: Co jest grane? 21.11.06, 07:42 Jestem w Radzyminie od półtora roku.Znalazłam się tu, ponieważ też działam społecznie i sądzę,że bardzo aktywnie.W Radzyminie się urodziłam i mieszkałam 35 lat.Znam ludzi, każdy kamień, drzewo, problemy miasta, które już na zawsze zostanie moim, choćby nie wiem gdzie los mnie rzuci.Być może pomyliłam osoby/ zbieżność imion/ za co sorry.Wypowiedziałam się jedynie na temat pani, która kandydowała / na szczęście dla Radzyminiaków - bezskutecznie/,ponieważ temat ten bardzo mnie absorbował.Jeszce raz I'm very sorry! Odpowiedz Link
orleando Re: Co jest grane? 21.11.06, 11:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14936&w=52156247&a=52156387 Odpowiedz Link
latarnik7 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 24.11.06, 11:02 do orleando iga551 napisała: > Jestem w Radzyminie od półtora roku.Znalazłam się tu, ponieważ też działam > społecznie i sądzę,że bardzo aktywnie.W Radzyminie się urodziłam i mieszkałam > 35 lat.Znam ludzi, każdy kamień, drzewo, problemy miasta, które już na zawsze > zostanie moim, choćby nie wiem gdzie los mnie rzuci.Być może pomyliłam osoby/ > zbieżność imion/ za co sorry.Wypowiedziałam się jedynie na temat pani, która > kandydowała / na szczęście dla Radzyminiaków - bezskutecznie/,ponieważ temat > ten bardzo mnie absorbował.Jeszce raz I'm very sorry! o ile umiem czytać to Pani Iga551 napisała iż była mieszkanką Radzymina przez 35 lat, a teraz od półtora roku działa społecznie na naszym terenie, a mieszka? i jeszcze aktywność w istocie ostatnio wielka szczególnie w okresie kampanii i po (na forum). Jeszcze jedno w jakim mieście Pani głosowała czy w Radzyminie? Odpowiedz Link
iga551 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 24.11.06, 16:20 do Latarnik7.Jestem niezaangażowana politycznie.Możesz wierzyć albo nie.Rodzina moja od ponad 100 lat tu mieszka.Ojciec coś kiedyś zrobił dla tego miasta i chcę kontynuować jego dzieło. Może się niedługo dowiesz, nie lubię chwalić dnia przed zachodem słońca.W Radzyminie zostawiłam kiedyś serce i teraz po nie wróciłam.Nie zależy mi na żadnym wynagrodzeniu, rozgłosie itp.To co robię,czynię z myślą o rodzicach, którzy tu spoczywają, o koleżankach z Ogólniaka, które dzielnie mnie wspomagają i za co im jestem wdzięczna i o wszystkich, którzy przychodzą do nmie z uśmiechem i ciepłym słowem, może twoja mama lub babcia też? Odpowiedz Link
delfin454 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 24.11.06, 16:50 igo551 zdrać tajemnicę na kogo głosujesz ? na pana Mikulskiego czy pana Solisa ? Odpowiedz Link
iga551 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 24.11.06, 19:13 Najchętniej zagłosowałabym na Ciebie tak mi się podobasz delfinku!!! Odpowiedz Link
student6 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 24.11.06, 23:37 Nie wiem kim jest Iga i jakoś szczególnie mnie to nie interesuje. Skoro postawiłeś jej pytanie o to czy głosuje na solisa czy na mikulskiego sugerujesz że jest z Wołomina. Nawet jeśli to co? Najważniejsze jest to że działa dla Radzymina (animacja kultury). Odpowiedz Link
student6 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 24.11.06, 23:38 A ty delfinku jesteś z radzymina i jaki pożytek ma z ciebie to miasto? Odpowiedz Link
delfin454 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 25.11.06, 15:12 student6 napisał: > A ty delfinku jesteś z radzymina i jaki pożytek ma z ciebie to miasto? co robię ? PRACUJĘ ,narazie mam tak absorbującą pracę iż tylko miastu przesyłam podatek , jak przejdę na emeryturę ,zaczne się udzielać , a teraz się rozglądam i przyglądam. Czy jest w tym coś złego ? Ale się rozpisałem . Na tym dziś kończę ,idę na piwko - Pozdrawiam Odpowiedz Link
szifox Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 26.11.06, 01:22 delfin454 napisał: >> jak przejdę na emeryturę ,zaczne się udzielać ... ... jak liczysz na te emeryturę to się dobrze do niej przygotuj ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14936&w=52782237 Odpowiedz Link
iga551 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 25.11.06, 10:23 "Ibi patria, ubi bene". Odpowiedz Link
student6 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 25.11.06, 11:20 Obawiam się, że Cyceron może sie okazać dla niektórych zbyt trudny Odpowiedz Link
iga551 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 25.11.06, 14:05 Dla tych, którzy nie znają Cycerona, a raczej łaciny: "Tam moja Ojczyzna,gdzie dobrze". Odpowiedz Link
delfin454 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 25.11.06, 14:42 Quid, quid latine dictum sid - altum videtur -cokolwiek powiesz po łacinie brzmi mądrze idąc twoim śladem Et quacumque viam dederit fortuna sequamur. - idźmy drogą, jaką nam los nadarzy. Odpowiedz Link
delfin454 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 25.11.06, 15:06 student6 napisał: > Najważniejsze jest to że działa dla Radzymina ja jestem nią zachwycony i całkowicie popieram jej ciężką pracę (oby takich ludzi było więcej ) pozdrawiam Odpowiedz Link
delfin454 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 25.11.06, 15:00 wiem , wiem ,( wspólne korytarze łączą ludzi ) ale narazie mnie to nie nęci pozdrawiam Odpowiedz Link
delfin454 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 25.11.06, 15:02 do igi wiem , wiem ,( wspólne korytarze łączą ludzi ) ale narazie mnie to nie nęci pozdrawiam Odpowiedz Link
iga551 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 26.11.06, 00:36 Na nikogo się nie oglądałam i nie oglądam i z nikim nie chcę " mieć wspólnego korytarza". "Medice,cura te ipsum". Odpowiedz Link
iga551 Re:Obiektywizm czy ... radzyminianki mieszkanki? 26.11.06, 00:51 Do delfina.Nie przeceniaj się , nikt od ciebie niczego nie żąda, możesz spokojnie pić to piwko, no bo co ci pozostaje? Chyba tylko wybór miejsca, polecam bramę lub róg na Traugutta. Odpowiedz Link
jacek_501 Re: Co jest grane? 21.11.06, 08:36 Moi drodzy, wszyscy po części macie rację, bo szczerze mówiąc każdy z Was czego innego oczekuje od władzy i inaczej ją postrzega. Każdy z nas uważa, że co innego jest priorytetem dla Radzymina, dlatego utożsamia się z tym, czy innym kandydatem. Pana Piotrowskiego już wszyscy znamy, wiemy co zrobił i jaki jest. Osobiście pamiętam jego początkowe działania jako przewodniczącego rady rodziców w Szkole nr 2 na ul. Konopnickiej. Dużo by można wspominać, ale nie o to chodzi, bo Szanowny Pan Burmistrz od tego czasu wiele się zmienił. Czy na lepsze? To dopiero historia pokaże. Co do jego rywalki powiem szczerze, że rolę jaką wtedy odegrała jest naprawdę ciężka i nie wdzięczna. Weszła do władz Urzędu w dość nie ciekawym okresie i dlatego okres sprawowania przez Nią władzy nie należał do najciekawszych. Jakoś jednak udało się jej utrzymać budżet "na wodzy", z czego oczywiście skorzystał jej następca. Czy rządy te mogły być lepsze? Owszem mogły. Stało się jednak tak jak jak się stało. Kończąc tę moją trochę przydługą wypowiedź proszę zwróćcie uwagę, czy za ten obecny bum nie płacimy trochę za wysokiej ceny. Zerknijcie na BIP i zastanówcie się, czy zadłużenie naszego miasta nie jest dość znaczne w stosunku na jednego mieszkańca? No cóż - pożyjemy - zobaczymy. Co do zachowań, o których piszecie to nie należy sobie tym w ogóle zaprzątać głowy. Wszak nie jeden sfrustrowany polityk w geście rozpaczy robił rzeczy nie zrozumiałe dla innych. Dopóki nikogo nie krzywdzi to niech sobie nosi nawet ulotki na sobie. Nie jest w tej chwili żadną osobą publiczną więc niech sobie żyje jak chce. Pokiwajmy tylko z politowaniem głową i pomyślmy, że to może jest rachunek jaki płaci za nerwy, nieudaną kampanię, itd. Pamiętajmy jednak na koniec, że zarówno Piotrowski, jak i Żmijewska to są mieszkańcy naszego miasta. Może myślą oni inaczej, może co innego jest dla nich priorytetem w służbie dla miasta, ale myślę, że myślą oni i czują po naszemu, po radzymińsku! Odpowiedz Link
iga551 Re: Co jest grane? 24.11.06, 09:21 Tak,zarówno pan burmistrz jak i p.Ż. są mieszkańcami Radzymina, lecz uważam, że w swoich poczynaniach różnią się zasadniczo.Skoro burmistrz zdobył tyle głosow, to chyba jednak świadczy to, że ludzie naprawdę go kochają i chcą, bo po prostu jest dobrym człowiekiem, każdego wysłucha.Do pani Ż. w czsie trwania jej kadencji trzeba się było zapisywać na rozmowy.Już sam ten fakt wskazuje na to, jak są traktowani nasi mieszkańcy przez panią, której się nie udało na nowo zaistnieć. Odpowiedz Link
orleando Re: Co jest grane? 24.11.06, 10:11 Niestety p. Zbyszek P. nie jest rodowitym Radzyminiakiem, a zarabia 11 tysięcy miesięcznie za zaciągnie kredytów..które póżniej my spłacimy.. Zresztą sama pani wspomniała, że mieszka w Radzyminie od pótora roku więc pani informacje na temat burmistrzowej są nierzetelne.. niech pani powstrzyma się od plotek, bo to tylko świadczy o pani niedojrzalści.. Odpowiedz Link
student6 Re: Co jest grane? 24.11.06, 11:21 Panie Januszu, może wobec tego Pan nam powie ile Pani Elżbieta żmijewska zarabiała będąc burmistrzem. Wtedy nikt nie będzie opierał się na plotkach. Odpowiedz Link
ronin30 Re: Co jest grane? 24.11.06, 12:48 Orlando dostał czkawki Poszperałem i cos znalazlem. To chyba wszystkich zaspokoi radzymin.bip-gov.pl/zalacznik?idZalacznika=41031 radzymin.bip-gov.pl/zalacznik?idZalacznika=38603 radzymin.bip-gov.pl/zalacznik?idZalacznika=37161 Odpowiedz Link
przedemerytka Re: Co jest grane? 24.11.06, 13:09 ronin30 napisał: > Poszperałem i cos znalazlem. To chyba wszystkich zaspokoi > radzymin.bip-gov.pl/zalacznik?idZalacznika=41031 > radzymin.bip-gov.pl/zalacznik?idZalacznika=38603 > radzymin.bip-gov.pl/zalacznik?idZalacznika=37161 nie mogę się niczego dopatrzec z poleconych linków, a moze to sympatyczny atrament Odpowiedz Link
ronin30 Re: Co jest grane? 24.11.06, 13:37 No tak jak się nie umie to sie nie umie. Nie wiem jak trzeba zrobić zeby mozna było wejsc na podany adres.Przepraszam Proponuje więc wejśc na strone radzymin.bip-gov.pl/ wyszukiwarce trzeba napisać Nr uchwały 277/XXIV/2000 następnie 419/XXXVI/2001 następnie 545/XLII/2002 To są jak mi sie wydaje wszystkie dokumenty dotyczące wysokości zarobków p. Ż. Odpowiedz Link
pracusia3 Re: Co jest grane? 24.11.06, 11:26 juz kiedyś były plotki ,ze Burmistrz zarabia 12 tys. i znalazla się osoba, która w BIPie Urzędu odnalazła uchwałę o wynagrodzeniu Burmistrza, wynika z niej że zarabia 9 tys. brutto. Gdyby płacił podatek 20 % to brałby do ręki 6 tys a skoro wchodzi w pułap 40 % to pewnie ma do ręki około 5 tys. Może to i nie jest mało, ale wziąwszy pod uwagę odpowiedzialność - to nie są jakieś kokosy. Gdy piszesz 11 tys. to mozna pomuśleć że tyle ma do ręki, a to jednak olbrzymia rożnica Odpowiedz Link
wyborca131 Re: Co jest grane? 24.11.06, 15:16 Dziś w gazecie fakty wyczytałem, ze w Radzyminie odbył się bal dziękczynny na 500 osób za doskonałą współpracę burmistrza Piotrowskiego (zarabia 10 albo 12 tysięcy), z firmą SORAYA 10 listopada 2006 za to, że Soraya zdobyła "Laur Konsumenta" i sfinalizowała również zakup niezbędnej nieruchomości (10ha) pod budowę nowego zakładu. Piszą jeszcze, że firma wiele zawdzięcza doskonałej współpracy z władzami Radzymina. Słyszałem również, że drukarnia Winkowski będzie organizowała bal w Wyszkowie dla 2 tysięcy nowych pracowników, aby podziękować za doskonałą współpracę z władzami Radzymina i za to, że już na wiosnę drukarni w Radzyminie nie będzie. Wszystko dzięki fenomenalnej współpracy władz Radzymina. Odpowiedz Link
elizabeth44 Re: Co jest grane? 24.11.06, 15:25 Januszku widzę ze przegrana twojej żony padła ci na głowę. Juz wczesniejsze posty mówią ile zarabia burmistrz. A co do Winkowskiego sam powinienieś wiedzieć jak to było. Przestan wypisywać takie głupoty i zacznij się leczyć Odpowiedz Link
iga551 Re: Co jest grane? 24.11.06, 16:01 Do Orleanda. Tak, pan Zbyszek nie jest Radzyminiakiem, ale więcej zrobił i robi dla tego miasta niż niejeden Radzyminiak.Ja także jestem Radzyminianką, jestem tu prawie co dzień i wiem jakie Radzymin ma problemy.Osądzić mnie mogą tylko ci,którzy mnie osobiście znają.To co napisałeś świadczy o tym, że lubisz ludzi ranić nic o nich nie wiedząc i wydając zbyt pochopne opinie.Obyś się kiedyś nie przeliczył.Miłego dnia, a właściwie wieczoru. Odpowiedz Link