sibeliuss 11.02.16, 09:05 W ramach inwestycji zaplanowano 5 etapów o łącznej liczbie około 600 lokali mieszkalnych. kddevelopment.pl/oferta/nowy-ozarow?gclid=CNGaiMef78oCFUYTwwodDhICKg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 11.02.16, 16:02 Czy ktoś się już zdecydował na zakup mieszkania w tej inwestycji? Ja mam zarezerwowane mieszkanie ale zastanawiam się jeszcze, gdyż na wizualizacjach widać jakby to nie było osiedle zamknięte. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Osiedle Nowy Ożarów 11.02.16, 20:58 Tym lepiej, ta furtka miałaby dodawać prestiżu? W zwiększenie bezpieczeństwa nie daję wiary. Odpowiedz Link
wiola8877 Re: Osiedle Nowy Ożarów 31.01.17, 15:21 Cześć! my kupiliśmy no i faktycznie, nie jest to osiedle zamknięte. Nam nie przeszkadza to za bardzo, ale i tak liczymy,że po jakimść czasie może uda się ze wspólnotą poruszyć tę kwestię. Odpowiedz Link
pt147 Re: Osiedle Nowy Ożarów 14.02.17, 15:50 Witaj To już potwierdzone, że nie jest to osiedle zamknięte? Ja od sprzedającego miałem informacje przy kupnie, że osiedle ma być zamknięte mimo ze nie ma tego na wizualizacji Odpowiedz Link
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 16.01.17, 09:06 Ktoś kupił mieszkanie w tej inwestycji? Ja kupiłem w klatce A i na razie jestem zadowolony z postępu prac. Jestem ciekawy opinii innych "przyszłych mieszkańców" :) Odpowiedz Link
wiola8877 Re: Osiedle Nowy Ożarów 31.01.17, 15:20 Cześć, my kupiliśmy też w klatce A :) Chyba będziemy sąsiadami.Postep prac faktycznie super, może spełnią się zapowiedzi dewelopera o oddaniu inwestycji w okolicy września/października a nie grudnia Odpowiedz Link
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 01.02.17, 08:27 Witam sąsiadkę :) Kiedy deweloper mówił Wam o terminie wrzesień/październik? Nam w lato mówił, że realny jest nawet maj/czerwiec, ale ciężko mi w to uwierzyć. Odpowiedz Link
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 02.02.17, 14:57 Zapraszam na forum www.nowyozarow.fora.pl/. Mam nadzieję, że pojawi się więcej mieszkańców. Odpowiedz Link
yarr74 Re: Osiedle Nowy Ożarów 05.02.17, 11:09 Witam, czy oglądał ktoś z państwa tą inwestycje w środku np. na "dni otwarte" ? My nie mamy szczęścia aby obejrzeć ,jak nie deszcze i błoto na budowie to teraz tynkują i nie ma możliwości aby wejść. Odpowiedz Link
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 05.02.17, 14:27 A rozmawialiście bezpośrednio z kierownikiem budowy? Najlepiej umawiać się bezpośrednio z Panem Wojtkiem. My byliśmy około miesiąc temu. Odpowiedz Link
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 05.02.17, 17:43 Jeszcze mam pytanie, tynki są kładzione wewnątrz, czy na zewnątrz? Zapraszam na forum www.nowyozarow.fora.pl/. Odpowiedz Link
yarr74 Re: Osiedle Nowy Ożarów 05.02.17, 18:59 Czyli w tygodniu podjechać na budowę ,pytać o kierownika i umówić się na oglądanie budowy? W ten weekend były dni otwarte ale dzwoniąc do biura sprzedaży dowiedzieliśmy się że nie ma możliwości oglądania inwestycji -kładzione są w środku tynki więc może w kwietniu dopiero bo w marcu chyba nie skończą- Odpowiedz Link
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 05.02.17, 23:19 Najlepiej zadzwonić do kierownika z którym uzgadnialiście zmiany w mieszkaniu. On powinien dać numer do kierownika budowy, który jest często na miejscu. Ale jeśli faktycznie kładą tynki w środku to nie wpuszczą. Odpowiedz Link
yarr74 Re: Osiedle Nowy Ożarów 06.02.17, 09:06 "uzgadnialiście zmiany w mieszkaniu" -może pan w skrócie wytłumaczyć co to znaczy -pierwsze słyszę Odpowiedz Link
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 06.02.17, 11:02 Nie wiem na jakim etapie była inwestycja jak kupowaliście mieszkanie. My kupowaliśmy na samym początku i mogliśmy uzgodnić zmiany zanim jeszcze mieszkanie zostało wybudowane. Zmiany były np. w zakresie dobudowania ściany, zmiany rozmieszczenia gniazdek, przyłączy itp. Zmiany uzgadnialiśmy z ówczesnym kierownikiem budowy. Odpowiedz Link
wiola8877 Re: Osiedle Nowy Ożarów 10.02.17, 15:40 Dziwne....bo my jesteśmy umówieni na jutro na zobaczenie naszego mieszkania:) Odpowiedz Link
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 12.02.17, 11:11 Jak wrażenia po oglądaniu mieszkania? Odpowiedz Link
wiola8877 Re: Osiedle Nowy Ożarów 13.02.17, 11:14 Bardzo pozytywnie. Bylismy od razu z ekipą remontową i sa zdania,że np ściany będą tylko do malowania bo proste nawet :) Niestety skrytykowali kładzenie gładzi w takie mrozy bo popeka wszystko za 2 lata. Na szczęście gwarancje mamy 5 lat... Kierownik mówił,że może wczesną jesienią odda się budynek Odpowiedz Link
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 13.02.17, 14:12 No to są dobre wieści. Mam jeszcze pytanie, czy u Pani w mieszkaniu już kładą tynki i jest już hydraulika? Czy rury w kuchni i łazience wychodzą ze ścian w odpowiednich miejscach czy idą na zewnątrz od pionu? Odpowiedz Link
wiola8877 Re: Osiedle Nowy Ożarów 13.02.17, 14:35 Kładą póki co gładzie a hydraulike będą robic w tym tygodniu wiec mogliśmy jeszcze nanieść zmiany. Odpowiedz Link
kaktusek1 Re: Osiedle Nowy Ożarów 13.02.17, 15:18 Nad osiedlem przelatuje dużo samolotów w kierunku Okęcia. Nie będą one zbyt uciążliwe? Odpowiedz Link
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 13.02.17, 15:38 Myślę że będzie je słychać przy otwartych oknach, ale plusem jest to, że nad Ożarowem lądują, a nie startują, więc myślę, że tragedii nie będzie. Odpowiedz Link
dan.uta Re: Osiedle Nowy Ożarów 07.05.18, 14:50 Czy odbiory idą zgodnie z planem? Zostało 1 mieszkanie i jestem nim zainteresowana ale musze je mieć juz.... ponoć odbiór w maju!? Czy to prawda? Odpowiedz Link
patwikp Re: Osiedle Nowy Ożarów 15.02.17, 23:04 Jutro idziemy na spotkanie z deweloperem i planujemy podpisać umowę rezerwacyjną. Jakieś dobre rady, o co warto dopytać, a co nie jest oczywiste, na co zwrócić uwagę? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
yarr74 Re: Osiedle Nowy Ożarów 13.03.17, 20:30 Witam, dostał ktoś może zawiadomienie od developera o zakończeniu VI etapu budowy? Odpowiedz Link
krasiakos Re: Osiedle Nowy Ożarów 28.03.17, 11:35 Chyba nikt - zapraszam na grupę FB mieszkańców - www.facebook.com/groups/592180320966417/ - temat był / jest poruszany Odpowiedz Link
wiolaz85 Re: Osiedle Nowy Ożarów 30.11.17, 18:47 Witam Ma ktoś może jakieś nowe wiadomości odnośnie obudowy Nowy Ożarów? Odpowiedz Link
wiolaz85 Re: Osiedle Nowy Ożarów 30.11.17, 18:48 wiolaz85 napisała: > Witam > Ma ktoś może jakieś nowe wiadomości odnośnie budowy Nowy Ożarów? Odpowiedz Link
wiolaz85 Re: Osiedle Nowy Ożarów 30.11.17, 18:49 Witam Ma ktoś może jakieś nowe wiadomości odnośnie budowy Nowy Ożarów? Odpowiedz Link
patwikp Re: Osiedle Nowy Ożarów 06.02.17, 17:53 Witam, My również zastanawiamy się nad kupnem mieszkania. Czy ktoś, kto już jest "po" mógłby napisać ile wyniosła opłata rezerwacyjna? Trochę przeraża mnie kwota, którą nam podano. Dla porównaniu inna inwestycja - Miasteczko Ożarów wymagają 5x niższego zadatku. Odpowiedz Link
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 07.02.17, 13:06 U nas kwota rezerwacyjna wyniosła około 3% wartości mieszkania, ale my kupowaliśmy w zeszłym roku jak jeszcze mało mieszkań było sprzedanych. Wydaje mi się, że można tą opłatę negocjować jeśli jest dużo wyższa obecnie. W miasteczku Ożarów ogólnie ceny są trochę niższe, ale zdecydowaliśmy się na Nowy Ożarów ze względu na to że na parterze są ogródki i są dostępne komórki lokatorskie w garażu i na piętrach. Odpowiedz Link
kaktusek1 Re: Osiedle Nowy Ożarów 10.02.17, 12:27 Witam. co się dzieje z ta kwota jeśli umowa nie zostanie sfinalizowana? Odpowiedz Link
yarr74 Re: Osiedle Nowy Ożarów 07.02.17, 19:23 Od nas na początku chciano 10tyś ,ostatecznie umowa rezerwacyjna wyniosła 5tyś. Odpowiedz Link
patwikp Re: Osiedle Nowy Ożarów 07.02.17, 19:55 O, no to od nas tak samo 10 tysięcy. A ogólną cenę mieszkania dało się negocjować? Ogólnie byli "elastyczni" co do jakiś negocjacji, nie mówię już tylko pieniężnych jako takich, ale nawet terminów płatności/wzięcia kredytu? Odpowiedz Link
kaktusek1 Re: Osiedle Nowy Ożarów 10.02.17, 12:30 Witam. co się dzieje z ta kwota za rezerwacje jeśli nie otrzymam kredytu i nie dojdzie do podpisania umowy? Pozdrawiam Odpowiedz Link
yarr74 Re: Osiedle Nowy Ożarów 10.02.17, 13:42 Jeżeli skorzysta pan z "ich" doradcy ,(expander jest w budynku dewelopera)i jemu nie uda się znaleźć banku dla pana to ta kwota zostanie panu zwrócona ,jeżeli pan sam ,bądź pana doradca nie da rady z kredytem opłata panu przepada. Odpowiedz Link
kaktusek1 Re: Osiedle Nowy Ożarów 10.02.17, 14:35 Dzięki 😊jeszcze pytanie,co się dzieje z ta kwotą po zakupie mieszkania? Zaliczana jest na poczet mieszkania? Odpowiedz Link
wiola8877 Re: Osiedle Nowy Ożarów 10.02.17, 15:41 Oczywiście, zaliczana jest na poczet mieszkania. Będzie również ujęta w umowie deweloperskiej od notariusza :) Odpowiedz Link
patwikp Re: Osiedle Nowy Ożarów 12.02.17, 12:15 A to, że w razie nie otrzymania kredytu oddają całą kwotę jest jakoś zapisane w umowie? Korzystał ktoś może z opcji załatwienia kredytu poprzez doradcę expandera? Jakieś opinie? Wszystko poszło dobrze? Wydaje się korzystniejsze skorzystanie z usług doradcy, jednak na temat samego w sobie expandera słyszałam mnóstwo kiepskich opinii, co tylko zrobiło mi zamęt w głowie :/ Odpowiedz Link
milaaaaa Re: Osiedle Nowy Ożarów 12.02.17, 14:32 Witam, mogę przesłać na e-meila wzór umowy rezerwacyjnej do poczytania :-) nie korzystam z opcji Expandera, bo byłam zdecydowana na kredyt w Pko Bp.Mam zaufanego doradcę, który załatwił mi wszystko terminowo i dokładnie, a terminy są tu bardzo ważne, więc gdyby ktoś chciał namiary to polecam.Jestem już po podpisaniu umowy deweloperskiej,opłata rezerwacyjna wyniosła 5 tys zł, cena mieszkania była do negocjacji. Odpowiedz Link
adman1982 Re: Osiedle Nowy Ożarów 12.02.17, 19:10 Witam, można wiedzieć ile Pani płaci za m2? A ile było wyjściowo? Odpowiedz Link
patwikp Re: Osiedle Nowy Ożarów 12.02.17, 19:15 To ja poproszę o taki wzór wraz z namiarami na doradcę jeśli można na maila pat.pietrow@gmail.com :) PS. nie obawiała się Pani sytuacji, że nie zwrócą tych 5 tysięcy, jeśli kredyt nie zostanie przyznany? W sumie to nasza największa obawa i największy znak zapytania nad współpracą z Expanderem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
milaaaaa Re: Osiedle Nowy Ożarów 12.02.17, 19:57 Już mam przyznany,więc 5 tys poszło na poczet mieszkania.Zawsze jest ryzyko że kredytu się nie otrzyma, dlatego też korzystałam z pomocy zaufanego doradcy,żeby wyrobić się w terminach.Informację wysyłam na emeila. Odpowiedz Link
yarr74 Re: Osiedle Nowy Ożarów 13.02.17, 18:16 Można wiedzieć jak się pani umówiła na oględziny mieszkania? Odpowiedz Link
patwikp Re: Osiedle Nowy Ożarów 14.02.17, 10:11 A jak z opiniami o deweloperze? Skąd czerpaliście informacje, z internetu, po znajomych? Ktoś może był w sąsiedztwie i pytał osób, które zamieszkują oddane już inwestycje? Ja co i rusz słyszę same złote rady i zaczynam mieć mętlik w głowie. Odpowiedz Link
pt147 Re: Osiedle Nowy Ożarów 14.02.17, 15:46 Witam W tamtym roku nabyłem mieszkanie na Osiedlu Nowy Ożarów, zastanawiałem się nad każdą dostępną ofertą w Ożarowie, u mnie zdecydowało głownie położenie, wygląd i fakt ze deweloper ma już na swoim koncie kilka ukończonych inwestycji Opinie czerpałem z drugiej ręki min. od znajomego którego znajomy mieszka w bliźniakach na partyzantów, jest zadowolony tylko kazał zwrócić uwagę na dopilnowanie poprawek przed odbiorem... ale to pewnie standard Pozdrawiam Odpowiedz Link
krasiakos Re: Osiedle Nowy Ożarów 21.02.17, 12:05 Zapraszam na grupę FB: www.facebook.com/groups/592180320966417/ Odpowiedz Link
yarr74 Re: Osiedle Nowy Ożarów 14.03.17, 09:10 Witam, dostał ktoś może zawiadomienie od developera o zakończeniu VI etapu budowy? Odpowiedz Link
anja10002 Re: Osiedle Nowy Ożarów 18.01.18, 16:29 Witam, a jak sie Wam mieszka wogóle na osiedlu, ampytam bo chciałabym sie przeprowadzić, bede mieszkać sama, badam czy sympatycznych sąsiadów bym miała:) Odpowiedz Link
tanitazaitceva Re: Osiedle Nowy Ożarów 28.01.19, 08:44 Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/ Odpowiedz Link