IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.11, 19:49
Dla odmiany zgadzam się z autorem w 100%:) Z tym, że ja nawet tej jednej gwiazdki bym nie dał! Jak widzę na co pieniądze PISF wydaje, to się wszystkiego odechciewa!!! ŻENADA!
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Weekend * IP: *.toya.net.pl 08.01.11, 16:02
      Recenzja oddaje to co zobaczyłam, wstydziłam się oglądać ten film - masakra.
    • Gość: magda Re: Weekend * IP: 89.230.88.* 08.01.11, 20:27
      Niestety w polskim kinie zauważalne jest, że jakość filmu jest odwrotnie proporcjonalna do szumu medialnego wokół niego. (patrz: Ciacho, komedie romantyczne, a na drugim biegunie Erratum czy Plac Zbawiciela)
      Dlatego jak zauważyłam pierwsze zwiastuny, promocje w tivi i wychwalanie przez samego reżysera jakie to super, hiper, w kosmos wy*ebane, to stwierdziłam, że bezpiecznie będzie się od tego trzymać z daleka, bardzo daleka.
      • Gość: ewik Re: Weekend * IP: *.nette.pl 23.01.11, 21:14
        Mam dokładnie te same odczucia. Im większa promocja tym większe dno. Mało się słyszało o filmie Kołysanka a był dopracowany i wart wielokrotnego obejrzenia.
    • Gość: P Weekend * IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 23:27
      TEN KTO NAPISAL TA RECENZJE NA TEMAT TEGO FILMU TO CHYBA NAJGORSZY BURAK Z POD SKLEPU BYLEM NA TYM FILMIE I CALA SALA KINOWA SMIALA SIE JEDNYM SLOWEM BYL RYK ZE SMIECHU(ZAJEBISTA KOMEDIA POLECAM)A TEN BARAN CO NAPISAL O TYM FILMIE TO CHYBA JAKIS NARKOMAN BO TAKIE GLUPOTY POPISAL NA TEMAT TEGO FILMU ZE NIE WIERZE ZE KTOS TAKI MOZE PRACOWAC W GAZECIE.DLA MNIE TO POWINIEN ISC MOZE DO SREDNIEJ SZKOLY I JA W KONCU SKONCZYC BO JEST TOTALNYM KRETYNEM I TYLE
      • Gość: Regina Re: Weekend * IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.11, 12:08
        po pierwsze-dlaczego wrzeszczysz?
        po drugie- moze cala sale wypelniali dresiarze?
        po trzecie-jestes chamem!
        • Gość: P Re: Weekend * IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 13:36
          KRZYCZE BO TACY LUDZIE SA NIEDOROZWINIECI,nie rozumieja co to komedia,sorki ale chamem to jestes ty..bo wlasnie cham nie rozumie zartu jaki jest zawarty w tego typu filmach:)I JAKA MASZ WYOBRAZNIE "CALA SALA DRESIARZY"buuuhahahahhaha oj wlasnie tacy hjak ty siedza w domach i maja masakre zamias bardziej kolorowego zycia same mentalne glupoty w glowie i bolywood.zal mi takich ludzi..pozdrawiam sentymentalna porazke
          • Gość: aha Re: Weekend * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 14:19
            To po lobotomii człowiek dostaje takiego poczucia humoru i polotu jak ty? Nie wiedziałem. A może jesteś liderem opinii zatrudnionym przez szmatławą agencję PR żeby naganiać jeleni na film i podszywasz się pod anonimowego internetowego półgłówka? A może po prostu jesteś półgłówkiem. A morze jesteś Cezarym Pazórom, co?
            • Gość: P Re: Weekend * IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 15:56
              Wiesz poprostu sie zastanawiam czy powiedzialbys mi to prosto w twarz,ale hwdp,mniejsza o to pólglowkiem jestes ty bo nie masz pojecia o co chodzi w tej komedi akurat znakomicie obcuje w takim swiecie i wiem ze bardzo dobra parodia sie udała Cezaremu,watpie zeby Pazura czytal takie szmatlawce jak ten kretynie Ja wszedlem przypadkowo i dlatego opisuje ale nie chce mi sie tracic czasu,dla mnie jestes totalnym kretynem a nie krytykiem filmowym wiec szkoda slów i tyle nie chce ci ublizac bo napewno o tym wiesz i spadam.Dla wiekszosci film jest swietny wiec twoja opinia malo ma tu do rzeczy
              • misiania Re: Weekend * 09.01.11, 16:19
                piarowiec, jak nic. gramatyka i stylistyka zbyt skomplikowane, jak na wstawione wulgaryzmy. no i wybór miejsca na wyrażenie opinii - forum GW??? przedobrzyłeś, złociutki.
                • Gość: P Re: Weekend * IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 16:54
                  ty "srebrniutka" idzcie pod kino i poprostu zapytajcie ludzi o opinie a nie obrzerajcie sie w jakis komorach i do tego takie pierdoly wypisywac,zaczerpnijcie opini u ludzi a nie po kanalach laboratoryjnych miedzy soba..tak w ogole to OGLADALISCIE TEN FILM??czy moze wam sie cos popierdzielilo i ogladaliscie INSPEKTORA GADETA a nie WEEKEND..
                  • Gość: s Re: Weekend * IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 16:58
                    No ja oglądałem i ludzie w kinie także ,nie musiałem ich pytać o opinie bo film rzeczywiście mało komu po wyjściu z kina się podobał ,tak że zgadzam się z przedmówcami.
                  • misiania Re: Weekend * 09.01.11, 17:00
                    wiesz, naprawdę ci to nie wychodzi. może piar to nie twoje powołanie? spróbuj w jakimś domu mediowym, tam robota łatwiejsza.
                • przebiegla_gabriela Re: Weekend * 11.01.11, 15:52
                  Hehe, uśmiałam się. Misiania, masz 100% rację. Chłopak napisałby po swojsku "weszłem", a on tu z ynteligenckim "wszedłem" i to na forum kinowym GW :)
              • Gość: aha Re: Weekend * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 22:12
                Wiesz, po prostu potwierdziłeś moją opinię. Zajmij się stary uczciwą pracą, nawet ktoś mało inteligentny taką znajdzie zamiast brylować w dziale kultura gazety, trafiając tu przypadkowo po raz trzeci. Na zagraniczne filmy pewnie nie chodzisz bo nie nadążasz z czytaniem napisów więc nie masz wiedzy nt. tego czym może być komedia gangsterska i dlaczego Weekend to takie dno. Ale jest na to rada. W ramach osobistego rozwoju - skoro zrobiłeś już pierwszy krok idąc do kina - przeczytaj teraz jakąś książkę. Najlepiej coś z serii Poczytaj mi Mamo, np. Pinokia skoro jesteś ambitny. Wróżę przemianę duchową.
                Miałem dobry dzień to ci odpisałem. Nie musisz dziękować. Nie pozdrawiam.
                • Gość: P Re: Weekend * IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 22:31
                  posluchaj poprostu znam takie towazystwo i mam wyksztalcenie wyzsze jezeli ludzie by sie zabijali na codzien w Polsce to psy by wszystkich pozamykali,Pazura zrobil swietna parodie polskich gangsterow i nie obrazaj nas bo nie nie masz pojecia jacy wyksztalceni ludzie potrafia robic interesy z jakimi ludzmi..chodzi o to ze ja jestem zwyklym widzem i mi sie podobal film Pazure bardzo lubie jako aktora i mysle ze mu sie udalo mu sie KARYKATURALNIE przedstawic srodowisko polskich"gangsterow"gdybys zobaczyl na zywo jak sie to wszystko odbywa to wtedy bys napewno to mogl krytykowac,jak bys zawalu nie dostal")to tylko film dla relaxu,nie ma tam prawdziwych scen!!!slyszysz??NIE MA TAM PRAWDZIWYCH SCEN! wiec ochlon pomysl ze to dobra zabawa..moze kiedys zostaniesz gangsterem i gazeta zacznie ci wiecej placic albo bedziesz Mr lewiatan:)zycze ci powodzenia ja tam sie usmialem i widzialem ludzi mile zaskoczonych.
                  • Gość: LOL Re: Weekend * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 23:30
                    Gość portalu: P napisał(a):

> posluchaj poprostu znam takie towazystwo i mam wyksztalcenie wyzsze

TOWARZYSTWO... "..i mam wyższe wykształcenie jak prezydent Kwaśniewski.." 12 groszy by Kazik..dziecinko nie wychodzi ci niestety
                • Gość: Moda189 Re: Weekend * IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 23:03
                  Jestem studentka dziennikarstwa. Mam przygotowac recenzje na temat tego filmu. Bylam w kinie, ogladalam, obserwowalam. Jak dla mnie film udany. Moze nie jest to ideal tego gatunku ale nie uwazam, zeby bylo to totalne dno jak piszesz. Po pierwsze, trzeba wziac pod uwage, iz C. Pazura wystapil pierwszy raz w roli rezysera (jak ty pisales pierwsza recenzje lub inny tekst dziennikarski,o ile skonczyles taki kierunek a nie ekonomie, to nigdy w zyciu nie uwierze ze zrobiles to bezblednie). Po drugie, nie wymagajmy od komedii czegos czego komedia nie posiada czyli powagi. Po trzecie, mam wrazenie, ze nie masz pojecia (zreszta jak wiekszosc ludzi) jak zachowuja sie ludzie "zyjacy poza prawem" i jak wyglada ich "praca". Zeby krytykowac "gangsterow" to trzeba troche wiedziec o ich zyciu, zachowaniach, wyksztalceniu. Ale coz, nie wszystkim dostepne sa takie informacje, badz nie wszyscy sie tym interesuja. Po czwarte, wyraznie widac nawiazania do Matrixa i jesli ktos potrafi odczytac pewne aluzje to je odczyta, jesli nie ma ktos na ten temat pojecia to trudno. Po piate, od pierwszej sceny widac ze jest to swoisty pamflet skierowany przeciwko srodowisku "gangsterow". TO MA BYC SMIESZNE. W czasach rozkwitu popkultury normalne jest to, ze od widza nie wymaga sie duzo. Widz nie jest erudyta. Widz ma sie odprezyc, posmiac. To nie moze byc cos wyszukanego, bo w rozrywce nie o to chodzi. Najstarsze teksty sa najfajniejsze, kultowe, ponadczasowe. I o to wlasnie chodzi. Nie doszukujmy sie moralizatorstwa, patosu, niepotrzebnej powagi. Z tego co zauwazylam to ludzie w kinie sie smiali z filmowych tekstow, dlatego tez nie rozumiem dlaczego tak duzo zlych komentarzy. Przeciez chyba nikt nie kazal im sie smiac. A jednak. I nie uwazam, ze film moze podobac sie dresiarzom czy kibicom. W ogole co to jest za porownanie: "Ja jestem normalny to mi sie nie podoba, tobie sie podoba to jestes dresiarzem badz kibicem". Ludzie i wy mowicie o erudycji, o kulturze, o tolerancji? Wy jestescie krytykami? Jesli potraficie obrazac kogos za to ze chodzi w dresach to jest to poprostu smieszne. A wrecz tragiczne. Im bardzie patrze na polskie spoleczenstwo tym bardziej widze jak staje sie "uposledzone" wlasnie dlatego ze opiera sie czesto na opini ludzi, ktorzy wypowiadaja sie na tematy, na ktore nie maja zielonego pojecia. Poprostu zal czytac... Zastanawia mnie tylko jedno: czy autor recenzji ma odpowiednie wyksztalcenie do tego by takie recenzje pisac? zastanawia mnie to, gdyz wiem jak praca i zawod dziennikarza wygladaja od srodka...
                  • misiania Re: Weekend * 09.01.11, 23:24
                    o matko. idź, zamelduj komu trzeba, że wykonałeś 1000% normy trendsetterowej, ja ci mogę jakieś zaświadczenie podpisać (może dostaniesz premię), tylko już nie męcz się więcej, bo się spocisz. no i zdecyduj czy jesteś chłopczykiem, czy dziewczynką, bo chyba ci się myli od czasu do czasu.
                    • Gość: bee Re: Weekend * IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 01:59
                      i nadziwić się nie mogę ...
                      Dlaczego wszystkich chcesz obrazić?
                      Czy tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie? po coś innego poszedł do kina? nie ma kompleksów?
                      Sądzę, że Twoje wynurzenia są nie na miejscu i już dawno przekroczyły granicę dobrego smaku. Proponuję więcej dystansu - do filmu - na pewno (to ma być rozrywka), do Własnej Opinii - również..
                      Żyj i pozwól żyć
                    • Gość: P Re: Weekend * IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 08:28
                      hahhahaha.ty to chyba tyle cpasz ze juz nie wiesz z kim piszesz:)okna ci sie popierdzielily..wiem jak wygladasz jestes duza meska kobieta:)imiona rodzicow?TADEUSZ TADEUSZ..oj daj spokoj idz pod kino sie pokloc albo przyjeb jakiemus widzowi bo mu sie film spodobal..wiesz dobry wpier..i kazdy ci powie ze film byl beznadziejny:):):):)
                  • Gość: jamjam Re: Weekend * IP: 109.95.200.* 18.01.11, 17:46
                    Gość portalu: Moda189 napisał(a):

> Jestem studentka dziennikarstwa. Mam przygotowac recenzje na temat tego filmu.

A na jakiej uczelni studiujesz? Gdzie cię nauczyli pisać - "recezja na temat filmu"? Jeśli posiadasz studentko Słownik Poprawnej Polszczyzny to znajdziesz tam informację, że mówimy i piszemy - recezja czegoś -r. filmu książki; recenzja z czegoś -r. z wystawy, z koncertu, to raz.

Dwa, cały tekst to bełkot. Coś ci dzwoni, ale generalnie widać, że nie masz marną wiedzę na temat filmów, kina, na temat tego, jak interpretowac filmy. Poza tym marnie piszesz, chaotycznie.

Chroń nas Panie przed takimi dziennkarkami/ dziennikarzami!
                    Lepiej zmień kierunek studiów póki nie jest za późno.

PS
                    TO MA BYC SMIESZNE

A co jeśli nie śmieszy, a tylko tumani i przestrasza?
        • butters77 Re: Weekend * 09.01.11, 20:09
          Gość portalu: Regina napisał(a):
          > po pierwsze-dlaczego wrzeszczysz?

Może autor tej błyskotliwej opinii zasugerował się komentarzami, że o filmie było głośno - i pomyślał, że trzeba się drzeć? ;-)
      • Gość: mg Re: Weekend * IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.11, 11:00
        Drodzy Państwo, właśnie czytamy wypowiedź targetu Pana Pazury. Ale ostrożnie, może być jeszcze bardziej agresywny...
        Nieuzasadnione zarzuty ("narkoman", "burak"), to chyba pozostałości po dialogach w filmie. Ktoś, kto poleca Panu redaktorowi powrót do szkoły średniej (sic!), sam powinien zacząć używać znaków interpunkcyjnych. Wykrzyczany "kretyn" na końcu wypowiedzi w idealny sposób odzwierciedla poziom intelektualny i kulturowy człowieka, będącego fanem tego typu filmów. Ja nie wiem, czy Pan Cezary mógłby prosić o lepszą recenzję własnego dzieła niż napisana przez gościa portalu P.
    • butters77 Recenzja ***** 09.01.11, 20:05
      Świetna recenzja. Na film Pazury się nie wybieram (cieszę się, że Paweł Felis zrobił to za mnie ;-), ale tak wyrażoną opinię czytałam z przyjemnością.
      Dyskusja w podobnym tonie odbyła się w ostatnim "Tygodniku Kulturalnym" w TVP Kultura - uczestnicy programu nie kryli zażenowania poziomem "weekendowego" dowcipu.
      • dona.a Re: Recenzja ***** 09.01.11, 21:19
        butters77 napisała:

> Dyskusja w podobnym tonie odbyła się w ostatnim "Tygodniku Kulturalnym" w TVP K
        > ultura - uczestnicy programu nie kryli zażenowania poziomem "weekendowego" dowc
        > ipu.

Żałuję, że nie oglądałam. Zapewne wśród dyskutujących nie było pani Odorowicz, która hojną ręką wsparła to dzieło publicznymi pieniędzmi, ciekawa byłabym jej uzasadnienia tego rozdawnictwa.
        • Gość: zina Re: Recenzja ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 21:41
          TK jest pod linkiem:
          www.tvp.pl/kultura/magazyny-kulturalne/tygodnik-kulturalny/wideo/07012011-2140/3595116
          O Weekendzie zaraz na początku.
    • Gość: bee Weekend * IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 22:21
      też wolę C.Pazurę jako aktora, ale czy to powód, żeby recenzje lub dyskusje takie ogniste?... A propos TK - "prowincjonalni kibole" też zbyt wysokiego lotu raczej nie są :)
      Mnie osobiście Radosław ubawił, Ada Biedrzyńska - również.
    • Gość: widz Weekend * IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 23:37
      nie wiem skąd aż taka krytyka filmu który ma być czystą rozrywką. dobra obsada : lewandowski - dla mnie odkrycie. świetni: andrzejewski, tyndyk, sulej, frycz. dużo dobrych dialogów , te o wielkiej stopie staną się kultowe, dobre efekty, muzyka. film trochę za długi, fabuła mało skomplikowana. ale sala się śmiała więc efekt osiągnięty.
      • Gość: ppap Re: Weekend * IP: 10.0.100.* 10.01.11, 20:12
        dialogi zostały napisane z myślą o tym,żeby były "kultowe", co słychać było w każdej scenie filmu. Niestety, skupienie się na "kultowości" dialogów spowodowało, że są one nienaturalne, wymuszone i kompletnie nieśmieszne.
        Lista płac jest imponująca, to fakt. Pazura dał zarobić wszystkim krewnym i znajomym. Szkoda, że nie przełożyło się to na jakość filmu. Film znajdzie amatorów (co widać choćby po wpisach na tym forum), ale ogólnie jest cieniutki. 20 zł zamiast na bilet do kina lepiej przeznaczyć na piwo, a film obejrzeć za 2 lata w telewizji. Nic do tego czasu nie stracicie :)
    • Gość: kreol Re: Weekend * IP: 212.180.192.* 11.01.11, 09:46
      Pazura ma ludzi za debili. To największy gniot od czasu Gulczasa i Szamanki.
    • Gość: mariusz Weekend * IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 17:26
      Właśnie wróciłem z projekcji. Na całej sali była JEDNA osoba, która co jakiś czas wybuchała śmiechem. Kiedy po seansie zapaliło się światło okazała się nią podpita 16-latka. Cytaty: "a magiczne słowo? Abrakadabra! " już w tylu skeczach słyszałem różne odmiany, że to już nie bawiło. Udział panów z kabaretu "Ani Mru mru" też nie dzwignął filmowego humoru. Dno!!!
      • Gość: ronny Re: Weekend * IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.11, 21:24
        I ten gniot powstał za nasze pieniądze. Film jest współfinansowany przez Polski Instytut Sztuki Filmowej. Układ działa. W końcu Pazura też debiutant.
    • Gość: piotre Re: Weekend * IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 18:20
      po 40 minutach wyszedlem z seansu. nie moglem zniesc tego. Szczegolnie kiepskich zartow, ktore potem sa jeszcze tluymaczone nam, tak abysmy je na pewno zrozumieli...
    • redspawn13 Re: Weekend * 01.02.11, 16:42
      Film żenada!!! Stanowczo odradzam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka