Dodaj do ulubionych

Melancholia

14.11.11, 18:54
Witam

Parę dni temu obejrzałam film Melancholia. Po pierwszej godzinie filmu prawie się poddałam i chciałam wyłączyć laptopa ale było dość wcześnie, więc oglądałam dalej.
Druga część filmu była lepsza i hmm skłaniała do refleksji.Film specyficzny.
Opowiada o zachowaniu paru osób które wiedzą, że do Ziemi niebezpiecznie zbliża się inna planeta i uderzy w nią.
W ostatniej scenie widać jak Melancholia zderza się z Ziemią.
Nie chodzi mi jednak o ocenę filmu, ale o coś innego.
Po filmie zaczęłam się zastanawiać jak to byłoby " na serio "
Jak zginęlibyśmy ?
Czy najpierw udusilibyśmy się z powodu braku tlenu ?( planeta zniszczyłaby naszą atmosferę )
Czy może powpadalibyśmy w ogromne rozpadliny, kiedy Ziemia by się rozpadała ?
Co stałoby się z grawitacją ?
Czy spadlibyśmy po prostu w przestrzeń kosmiczną ?

Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić...
Obserwuj wątek
    • asnew2 Re: Melancholia 14.11.11, 20:04
      Jeśli Ziemia rozpadłaby się od środka, wtedy zniknełaby grawitacja...
      A my spalilibyśmy się w atmsoferze :)

---

gry na place zabaw
      sex filmy
      Warszawa
      Kołdry, Pościele, Poduszki
    • dona.a Re: Melancholia 14.11.11, 22:06
      Widziałam film w kinie jakiś czas temu, faktycznie pierwsza część nudnawa, ale końcówka ze zbliżającą się planetą czy co to tam było, narastający hałas, nieuchronność tragedii robią przygnębiające wrażenie.
      Chyba nie chciałabym tego przeżyć.
      • stepniak.basia Re: Melancholia 24.11.11, 22:24
        to fajnie że ten film wzbudza też pytania "techniczne" o koniec świata. bardziej jednak mnie zachwiciły niezwykłe kreacje aktorskie i niesamowite sylwetki psychologiczne głównych bohaterów. film jest fantestyczny, a najlepsze jest to, że taki scenariusz dałoby się idealnie skepścić, zrobić kolejny, nudny, "amerykański" film katastroficzny z wątkiem miłosnym w tle. To co zrobił reżyser to arcydzieło, oryginalne, piekne, zapadające w pamięć forever. Konstrukcja fabuły przypomina mi morska falę - na poczatku spokojnie a potem wszystko się nawarstwia, wyjasnia, postac glownej bohaterki wreszcie staje sie zrozumiała. polecam!
    • Gość: Antonia Re: Melancholia IP: .42.* / *.dyn.dsl.cantv.net 02.05.12, 16:10
      Film Babycall (2011) jest super! Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka