Dodaj do ulubionych

Dom z piasku i mgły

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:36
widzialem i polecam
Obserwuj wątek
    • orissa Re: Dom z piasku i mgły 19.12.04, 13:53
      Niesamowity film, mocny i niestety dołujący, z tragicznym finałem. Doskonała
      gra aktorska Bena Kingsley'a. Polecam.
      • Gość: goa Re: Dom z piasku i mgły IP: *.gwardii.osi.pl 19.12.04, 23:04
        Ja również polecam. Świetny film, fakt dołujący dramat skłaniający do
        refleksji. Znakomite zdjęcia i taktowna muzyka oddają niesamowity klimat i
        nastrój tego filmu. Ben Kingsley doskonały, niesamowita rola. Jennifer również
        b.dobra.
    • Gość: jaija Re: Dom z piasku i mgły IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.12.04, 23:21
      Dołączam się do pozytywnych recenzji poprzedników. Film świetnie zrobiony,
      widać, że reżyser nie ma amerykańskiego pochodzenia. I jeszcze nie zdążył
      przesiąknąć Hollywoodem.
      Na marginesie - znowu Jennifer Conelly stoi na molo...to już chyba obsesja, po
      Dark city i Requiem dla snu. Może sama prosi o tę scenę, gdzie tylko można ją
      wcisnąć:)
    • ignatz Re: Dom z piasku i mgły 19.12.04, 23:24
      Mocny i dołujący. To dopiero wchodzi do kin??
      • orissa Re: Dom z piasku i mgły 20.12.04, 11:09
        Ignatz, remiera jest chyba w styczniu, ale były już pokazy przedpremierowe.
      • anutka1 Re: Dom z piasku i mgły 20.12.04, 19:11
        noo film ma niezłe opóżnienie - ja go oglądałam pod koniec czerwca lecą
        samolotem linii BA Lonyn-Phoenix. ;)))
        • Gość: jaija Re: Dom z piasku i mgły IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.12.04, 23:51
          Wiesz, nikt nie mówi, że dopiero teraz oglądał:)))))))
          • ignatz Re: Dom z piasku i mgły 21.12.04, 00:12
            Oglądałem to na poczatku września w wersji dvdrip i byłem święcie przekonany, że
            oglądam świetny ale ok. dwuletni film, który zarządzeniem okrutnych
            dystrybutorów nie wszedł na ekrany tylko od razy na dvd.
            • orissa Re: Dom z piasku i mgły 21.12.04, 18:01
              ignatz napisał:

> Oglądałem to na poczatku września w wersji dvdrip i byłem święcie przekonany,
              ż
              > e
              > oglądam świetny ale ok. dwuletni film, który zarządzeniem okrutnych
              > dystrybutorów nie wszedł na ekrany tylko od razy na dvd.

Jeśli podobał Ci się ten film, to wybierz się do kina, aby obejrzeć na większym
              ekranie niż monitor czy TV...Na prawdę warto, na małym ekranie nie sposób
              wychwycić majstersztyku aktorskiego Kingsley'a :-)
              • ignatz Re: Dom z piasku i mgły 21.12.04, 20:11
                Przemyślę to, być moze nie pójdę sam, oglądanie takiego tirdżerkera z jakaś
                nadobną młodą damą podniesie moje akcje w jej oczach ani chybi :-) A może się
                mylę? Poza tym Kingsley wioelkim aktorem jest, jego talent byłoby widac i na
                wyświtlaczu komórki, howgh ;-)
    • Gość: Moka Re: Dom z piasku i mgły IP: *.chello.pl 07.01.05, 17:46
      Wspaniały film! Bardzo,bardzo smutny, ale i bardzo piekny. Powalił mnie na
      łopatki. Connely jest wspaniała. Chociąż Penn byl naprawdę dobry w 'Rzece
      tajemnic', to ja jednak nie rozumiem, jakim cudem tego Oscara rok temu nie
      dostał Kingsley, który w Domu z piasku i mgly stworzył fantastyczną,
      przejmującą kreację.
      • Gość: jaija Re: Dom z piasku i mgły IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.01.05, 23:23
        I bardzo dobrze, bo Oscar, niestety, g...m jest. Nie odzwierciedla prawdziwych
        artystycznych wartości filmów (reżyserów, kreacji aktorskich, operatorów), ale
        jest nagrodą Akademii.
        Nawiasem mówiąc, ciekawe, czemu ludziom podoba się Rzeka Tajemnic...z tym
        patetycznym, idiotycznym zakończeniem...
    • justa_79 Re: Dom z piasku i mgły 10.01.05, 16:40
      film przepiękny, porywający, poruszający. losy 3 osób, a nawet 3 rodzin
      splątane w jeden... od jednej decyzji zależy tak wiele. reżyser do końca
      zwodzi, podsuwa sytuacje, z których jeszcze jest wyjście... tylko czy oni z
      niego skorzystają? muzyka i zdjęcia również piękne.
    • agnieszkak10 Re: Dom z piasku i mgły 10.01.05, 22:15
      jednym slowem przepiekny, polecam !
    • Gość: Marisa Nic specjalnego. IP: *.pl / 212.244.43.* 14.01.05, 22:25
      Film jest ciekawy i nie straci się czasu,ale nie jest to aż taka rewelacja jak
      się mówi.Jak dla mnie przesadnie pompatyczne i naciągane.
      • czesiekkk Re: Nic specjalnego. 18.01.05, 13:11
        Może i pompatyczne, ale i mistrzostwo aktorskie Bena Kingsleya. Dla mnie to
        przede wszystkim film o losach emigrantów w Ameryce, o amerykańskim śnie i
        gorzkiej jego konfrontacji z rzeczywistością. Warto oglądnąć.
        • Gość: Ingeborga Dlaczego tylko 3 gwiazdki? IP: 217.153.152.* 20.01.05, 11:32
          Swietny film, a Gazeta jak zwykle przespala sprawe i dala tylko 3 wstydliwe
          gwiazdki. Coraz czesciej zastanawiam sie czy ogladaja filmy, ktore recenzuja.
    • Gość: asia Re: Dom z piasku i mgły IP: .53.99.* / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 13:52
      Polecam film- szczególnie ciekawa, chociaz przepełniona dramatyzmem fabuła- ale
      przecież to samo życie.
      • Gość: mamoniowa Re: Dom z piasku i mgły IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:32
        Ostrzegam, jeśli ktoś przeczytał książkę, może być mozno rozczarowany.....
    • Gość: Wzruszona Re: Dom z piasku i mgły IP: *.akademiki.uni.torun.pl 12.02.05, 18:56
      Dawno nie opłakałam tak mocno żadnego filmu ;)
      POLECAM - wg. mnie duuużo lepsze niz American Beauty...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka