Gość: krunia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:36 widzialem i polecam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orissa Re: Dom z piasku i mgły 19.12.04, 13:53 Niesamowity film, mocny i niestety dołujący, z tragicznym finałem. Doskonała gra aktorska Bena Kingsley'a. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goa Re: Dom z piasku i mgły IP: *.gwardii.osi.pl 19.12.04, 23:04 Ja również polecam. Świetny film, fakt dołujący dramat skłaniający do refleksji. Znakomite zdjęcia i taktowna muzyka oddają niesamowity klimat i nastrój tego filmu. Ben Kingsley doskonały, niesamowita rola. Jennifer również b.dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Dom z piasku i mgły IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.12.04, 23:21 Dołączam się do pozytywnych recenzji poprzedników. Film świetnie zrobiony, widać, że reżyser nie ma amerykańskiego pochodzenia. I jeszcze nie zdążył przesiąknąć Hollywoodem. Na marginesie - znowu Jennifer Conelly stoi na molo...to już chyba obsesja, po Dark city i Requiem dla snu. Może sama prosi o tę scenę, gdzie tylko można ją wcisnąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Dom z piasku i mgły 19.12.04, 23:24 Mocny i dołujący. To dopiero wchodzi do kin?? Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Dom z piasku i mgły 20.12.04, 11:09 Ignatz, remiera jest chyba w styczniu, ale były już pokazy przedpremierowe. Odpowiedz Link Zgłoś
anutka1 Re: Dom z piasku i mgły 20.12.04, 19:11 noo film ma niezłe opóżnienie - ja go oglądałam pod koniec czerwca lecą samolotem linii BA Lonyn-Phoenix. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Dom z piasku i mgły IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.12.04, 23:51 Wiesz, nikt nie mówi, że dopiero teraz oglądał:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Dom z piasku i mgły 21.12.04, 00:12 Oglądałem to na poczatku września w wersji dvdrip i byłem święcie przekonany, że oglądam świetny ale ok. dwuletni film, który zarządzeniem okrutnych dystrybutorów nie wszedł na ekrany tylko od razy na dvd. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Dom z piasku i mgły 21.12.04, 18:01 ignatz napisał: > Oglądałem to na poczatku września w wersji dvdrip i byłem święcie przekonany, ż > e > oglądam świetny ale ok. dwuletni film, który zarządzeniem okrutnych > dystrybutorów nie wszedł na ekrany tylko od razy na dvd. Jeśli podobał Ci się ten film, to wybierz się do kina, aby obejrzeć na większym ekranie niż monitor czy TV...Na prawdę warto, na małym ekranie nie sposób wychwycić majstersztyku aktorskiego Kingsley'a :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Dom z piasku i mgły 21.12.04, 20:11 Przemyślę to, być moze nie pójdę sam, oglądanie takiego tirdżerkera z jakaś nadobną młodą damą podniesie moje akcje w jej oczach ani chybi :-) A może się mylę? Poza tym Kingsley wioelkim aktorem jest, jego talent byłoby widac i na wyświtlaczu komórki, howgh ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moka Re: Dom z piasku i mgły IP: *.chello.pl 07.01.05, 17:46 Wspaniały film! Bardzo,bardzo smutny, ale i bardzo piekny. Powalił mnie na łopatki. Connely jest wspaniała. Chociąż Penn byl naprawdę dobry w 'Rzece tajemnic', to ja jednak nie rozumiem, jakim cudem tego Oscara rok temu nie dostał Kingsley, który w Domu z piasku i mgly stworzył fantastyczną, przejmującą kreację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Dom z piasku i mgły IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.01.05, 23:23 I bardzo dobrze, bo Oscar, niestety, g...m jest. Nie odzwierciedla prawdziwych artystycznych wartości filmów (reżyserów, kreacji aktorskich, operatorów), ale jest nagrodą Akademii. Nawiasem mówiąc, ciekawe, czemu ludziom podoba się Rzeka Tajemnic...z tym patetycznym, idiotycznym zakończeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Dom z piasku i mgły 10.01.05, 16:40 film przepiękny, porywający, poruszający. losy 3 osób, a nawet 3 rodzin splątane w jeden... od jednej decyzji zależy tak wiele. reżyser do końca zwodzi, podsuwa sytuacje, z których jeszcze jest wyjście... tylko czy oni z niego skorzystają? muzyka i zdjęcia również piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkak10 Re: Dom z piasku i mgły 10.01.05, 22:15 jednym slowem przepiekny, polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marisa Nic specjalnego. IP: *.pl / 212.244.43.* 14.01.05, 22:25 Film jest ciekawy i nie straci się czasu,ale nie jest to aż taka rewelacja jak się mówi.Jak dla mnie przesadnie pompatyczne i naciągane. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Nic specjalnego. 18.01.05, 13:11 Może i pompatyczne, ale i mistrzostwo aktorskie Bena Kingsleya. Dla mnie to przede wszystkim film o losach emigrantów w Ameryce, o amerykańskim śnie i gorzkiej jego konfrontacji z rzeczywistością. Warto oglądnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingeborga Dlaczego tylko 3 gwiazdki? IP: 217.153.152.* 20.01.05, 11:32 Swietny film, a Gazeta jak zwykle przespala sprawe i dala tylko 3 wstydliwe gwiazdki. Coraz czesciej zastanawiam sie czy ogladaja filmy, ktore recenzuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Dom z piasku i mgły IP: .53.99.* / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 13:52 Polecam film- szczególnie ciekawa, chociaz przepełniona dramatyzmem fabuła- ale przecież to samo życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Dom z piasku i mgły IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:32 Ostrzegam, jeśli ktoś przeczytał książkę, może być mozno rozczarowany..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wzruszona Re: Dom z piasku i mgły IP: *.akademiki.uni.torun.pl 12.02.05, 18:56 Dawno nie opłakałam tak mocno żadnego filmu ;) POLECAM - wg. mnie duuużo lepsze niz American Beauty... Odpowiedz Link Zgłoś