Gość: Anka Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.com.pl 09.11.02, 11:27 Requiem dla snu. W zyciu nie widzialam czegos takiego: po zakonczeniu filmu cala widownia, a kino bylo napchane do granic mozliwosci, siedzi wryta w fotele, w wiekszosci splakana, i sie nie rusza. Dopiero po dluzszej chwili ludzie zaczeli wstawac itd. Mnie tez ten film zdolowal jak nic innego. Chociaz Przelamujac fale bylo blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Pianista IP: *.speed.planet.nl 10.11.02, 08:52 Okrucienstwo pokazane w najczystszej formie. Po obejrzeniu pianisty wierzyc sie nie chce ze czlowiek zrobil to czlowiekowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 212.191.69.* 09.11.02, 15:33 Przypomnial mi się jeszcze film nie tyle przygnębiający ( choć do przyjemnych nie należy ), co drażniący - "Funny Games". Trudno mi bylo o nim zapomniec, mimo że bardzo chcialam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mido Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: proxy / *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 15:38 Chyba "Ognisty Podmuch". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: najbardziej przygnębiający film IP: *.ds.uj.edu.pl 11.11.02, 18:23 Kolejność przypadkowa: Dług Nazwij to snem Wonderland Mifune Festen Tańcząc w ciemnościach - tu nie jestem oryginalna:) Syn Jezusa Suzhou Wiarołomni Requiem dla snu Cześć Tereska Intymność Edi Spłakałam się też na "Billy'm Elliocie", ale ogólny wydźwięk tego film nie jest przecież przygnębiający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: najbardziej przygnębiający film IP: *.clt.bellsouth.net 25.06.03, 16:38 "Syn Jezusa?" Nastraja wrecz optymistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdy Re: Najbardziej przygnębiający film. 11.11.02, 18:46 "czesć Tereska". Marzyłam by stało się coś niespodziewanego,nawet wielka zbrodnia czy cokolwiek co by przełamało tą rzeczywistość, co sprawiłoby, że mogłabym pomyśleć "to film". Ale nie to do końca było życie obok mnie, tereska wraca do domu kończy sie film i pozostaje taka sama rzeczywistość tuż obok. Nie ma chyba nic bardziej dołującego. Odpowiedz Link Zgłoś
xena2 Re: Najbardziej przygnębiający film. 13.11.02, 08:39 wg mnie to: AMORES PEROS (czemu tego nikt nie wymienił?? przygnębiający jak diabli) I CZEŚĆ TERESKA Odpowiedz Link Zgłoś
scarion Re: Najbardziej przygnębiający film. 13.11.02, 13:12 Tak jak juz wiele tu razy wymieniany "Requiem for a dream". Nie wiem czemu tak rzadko pojawial sie Kieslowski mam tu glownie na mysli "Podwojne zycie Weroniki". To film po ktorym bardzo dlugo chodzilem przygnebiony. Poza tym dwa filmy z nurtu "wietnamskiego" "Łowca jeleni" i "Pluton". No i Lynchowska "Zagubiona auostrada". Dla mnie film wyrazajacy w sposob doglebny cyklicznosc zycia i zdarzen. Potworne uczucie. Ha i jak juz o Aranowskim byl amowa to "pi". Jest jednak w tym filmie sporo nadziei lecz zrobil na mnie ogromne wrazenie... Szkoda geniuszu... Odpowiedz Link Zgłoś
scarion Re: Najbardziej przygnębiający film. 13.11.02, 13:21 Zapomnialem dodac ostatnio obejrzana "Droge do zatracenia". Wydaje mi sie ze film wbrew pozorom baardzo meski i twardy. Ogromne wrazenie! Moze nie kazdego przygnebia, ale ten koniec... przewidywalny a jednak ma sie caly czas, zanim on nastapi, nadzieje ze to nieprawda i ze sie zle przewiduje. Mistrzostwo prowadzenia kamery. Mozecie sie ze mna nie zgadzac, ale takie moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
reinemargot Re: Najbardziej przygnębiający film. 22.11.02, 19:03 scarion napisał: > Tak jak juz wiele tu razy wymieniany "Requiem for a > dream". Nie wiem czemu tak rzadko pojawial sie Kieslowski > mam tu glownie na mysli "Podwojne zycie Weroniki". To > film po ktorym bardzo dlugo chodzilem przygnebiony. > Poza tym dwa filmy z nurtu "wietnamskiego" "Łowca jeleni" > i "Pluton". > No i Lynchowska "Zagubiona auostrada". Dla mnie film > wyrazajacy w sposob doglebny cyklicznosc zycia i zdarzen. > Potworne uczucie. Ha i jak juz o Aranowskim byl amowa to > "pi". Jest jednak w tym filmie sporo nadziei lecz zrobil > na mnie ogromne wrazenie... Szkoda geniuszu... No wiesz, za wytrawnego kinomana Cie nie uwazam... "Podwojne zycie Weroniki'? "Zagubiona autostrada"? Jedyne, co w nich przygnebia to muzyka (jest bardzo dobra, ale taka monumentalna i rozdzierajaca). Poza tym rezyser "Pi" i "Requiem dla snu" ma na nazwisko Aronowski, Darren z reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
sellma Re: Najbardziej przygnębiający film. 24.11.02, 23:32 reinemargot napisała: > scarion napisał: > > > > > Tak jak juz wiele tu razy wymieniany "Requiem for a > > > dream". Nie wiem czemu tak rzadko pojawial sie Kieslowski > > > mam tu glownie na mysli "Podwojne zycie Weroniki". To > > > film po ktorym bardzo dlugo chodzilem przygnebiony. > > > Poza tym dwa filmy z nurtu "wietnamskiego" "Łowca jeleni" > > > i "Pluton". > > > No i Lynchowska "Zagubiona auostrada". Dla mnie film > > > wyrazajacy w sposob doglebny cyklicznosc zycia i zdarzen. > > > Potworne uczucie. Ha i jak juz o Aranowskim byl amowa to > > > "pi". Jest jednak w tym filmie sporo nadziei lecz zrobil > > > na mnie ogromne wrazenie... Szkoda geniuszu... > > No wiesz, za wytrawnego kinomana Cie nie uwazam... "Podwojne zycie Weroniki'? " > Zagubiona autostrada"? Jedyne, co w nich przygnebia to muzyka (jest bardzo dobr > a, ale taka monumentalna i rozdzierajaca). Poza tym rezyser "Pi" i "Requiem dla > snu" ma na nazwisko Aronowski, Darren z reszta. Reinemargot, Wydaje mi sie, ze chodzi tutaj o subiektywne opinie i kwestia tego, co powinno kogos przygnebiac, a co nie, raczej nie podlega dyskusji... > No wiesz, za wytrawnego kinomana Cie nie uwazam... No coz, wierzmy, ze gosc potraktuje to powaznie i nadrobi zaleglosci. pzdr, sellma Odpowiedz Link Zgłoś
ilja Re: Najbardziej przygnębiający film. 26.11.02, 21:36 plakac to plakalam przez pol "tamtej strony ciszy". strasznie smutny, moze nie do konca przygnebiajacy, ale z drugiej strony to wszystko jest takie prawdopodobne... ktos wspomnial "miasto aniolow" - jeden z najdenniejszych filmow jakie w zyciu widzilam. jak zrobic kino awangardowe w hollywood? nakrecic klasyczny ckliwy romans i usmiercic bohatera. ale dopiero w ostatnich scenach zmienic kierunek, zeby nie bylo przewidywalnosci. film strasznie niespojny. a "zdrowas mario" po polsku to drobne przegiecie... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.ae.krakow.pl 09.12.02, 00:35 reinemargot napisała: > scarion napisał: > > > > > Tak jak juz wiele tu razy wymieniany "Requiem for a > > > dream". Nie wiem czemu tak rzadko pojawial sie Kieslowski > > > mam tu glownie na mysli "Podwojne zycie Weroniki". To > > > film po ktorym bardzo dlugo chodzilem przygnebiony. > > > Poza tym dwa filmy z nurtu "wietnamskiego" "Łowca jeleni" > > > i "Pluton". > > > No i Lynchowska "Zagubiona auostrada". Dla mnie film > > > wyrazajacy w sposob doglebny cyklicznosc zycia i zdarzen. > > > Potworne uczucie. Ha i jak juz o Aranowskim byl amowa to > > > "pi". Jest jednak w tym filmie sporo nadziei lecz zrobil > > > na mnie ogromne wrazenie... Szkoda geniuszu... > > No wiesz, za wytrawnego kinomana Cie nie uwazam... "Podwojne zycie Weroniki'? " > Zagubiona autostrada"? Jedyne, co w nich przygnebia to muzyka (jest bardzo dobr > a, ale taka monumentalna i rozdzierajaca). Poza tym rezyser "Pi" i "Requiem dla > snu" ma na nazwisko Aronowski, Darren z reszta. Kurka, czepiasz sie bo Aronofsky a nie Aronowski. Imie sie zgadza.hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julian30 Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 5.1.* / *.oxfd.cable.ntl.com 13.11.02, 20:58 tak....amores perros,jeszcze bym dodal moze american story X(polskie tlumaczenie--wiezien nienawisci)-ciary! requiem dla ssnu--zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: proxy / 198.208.26.* 13.11.02, 13:16 KIDS - raczej nie nastraja optymizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.ae.krakow.pl 13.11.02, 21:42 Requiem dla snu(co za oryginalność ;-) Intymność Ziemia niczyja 11.09.01 (wiem, że to dokumenty ale...) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.agro.ar.szczecin.pl 14.11.02, 15:13 a Wszystkie poranki swiata? ma niesamowitą atmosferę, bardzo przygnebiająca, ale starszna przyjemnośc mi sprawia oglądanie tego filmu własnie przez tą atmosferę, no i muzykę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaGdzie Re: MOZE NIE NAJBARDZIEJ PRZYGNEBIAJÁCY, ALE... IP: webcacheW* / *.aranruth.dialup.pol.co.uk 19.11.02, 22:01 Nie czutalam poprzednich, wiec moze ktos ten ma taki gust jak ja. dla mnie smutnawym filmem jest 'milosc i smierc w Wenecji'. Temat stary jak swiat, fantastyczne wykonanie i scenariusz. 'Powiedz, ze nie jestes zakochany w jej wspomnieniu'. milczenie. No comment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deedee Re: MOZE NIE NAJBARDZIEJ PRZYGNEBIAJÁCY, ALE... IP: *.inetia.pl 22.11.02, 09:57 Dla mnie przygnebiajaca byla rzeczywistosc bohaterow filmu "Nocny kowboj", na pewno top 10 w kategorii z filmem (sorry za ewentualny blad w nazwie) Koani squatsi na pierwszym miejscu- kazdego zdoluje no i Reqiem dla snu. poza tym polskie filmy kina moralnego niepokoju przygnebiajace zawsze i wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuzet Re: MOZE NIE NAJBARDZIEJ PRZYGNEBIAJÁCY, ALE... IP: *.acn.waw.pl 22.11.02, 18:27 Dla mnie najbardziej przygnebiajacy byl film "Tanczas w ciemnosciach" (moglem nieznacznie przekrecic tytul :)) Grala w nim Bjork matke tracoca wzrok i zbierajaca pieniadze na operacje syna. Jeszcze te dolujace piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Tańcząc w ciemnościach IP: *.bphpbk.pl 07.04.03, 15:12 zainspirowana przez to forum obejrzałam wczoraj Tancząc w ciemnościach... rzuciło mną po ścianach, potem na kolana... nie spałam i nie wiedziałam/ wciąż nie wiem co z sobą zrobić... ten film nie jest przygnębiający, on jest po prostu okropny... Odpowiedz Link Zgłoś
sellma Re: Najbardziej przygnębiający film. 22.11.02, 18:36 "Dancer in the dark"-straszny dol. Troche mniejszy-"Julia" z Fonda lub ogladany, kiedy bylam mlodsza film o Kasparze Hauserze. No i "15 minutes" z De Niro; NIESAMOWICIE DOLUJACA CHALA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.02, 23:16 Zdecydowanie "Tańcząc w ciemnościach". Wstrząsający!!! Odpowiedz Link Zgłoś
reinemargot Re: Najbardziej przygnębiający film. 22.11.02, 18:55 Juz dawno doszlam do wniosku, ze wielka sztuka prawie zawsze jest przygnebiajaca. Po prostu sztuka z reguly traktuje o czlowieku, a to podle i okrutne stworzenie, o ktorym w zasadzie niewiele pozytywnego mozna powiedziec. Lubie tez przygnebiajace ksiazki i smutna muzyke, choc opowiadam duzo dowcipow i smieje sie czesto i glosno. Tylko przygnebiajace filmy i ksiazki dostarczaja mi niezapomnianych wrazen. Oto moja lista (dodatek do poprzednich propozycji, z ktorymi zgadzam sie calkowicie): -"Leon Zawodowiec" -"Ziemia niczyja" -"Odwazny" -"Vengo" -"Pozegnanie z krolem" -"Panna Nikt" (temu filmowi pierwsze miejsce!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muerte2 Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 62.233.236.* 05.03.03, 21:18 Nie wiem czy już był, ale najbardziej przygnębiającym filmem pozostaje dla mnie czarnobiały - "Noc żywych trupów" Romero z 1967 r. (?). Jedyny człowiek, który przeżył atak zombie zginął z rąk ludzi zabijających te potwory. Do dziś nie mogę sobie tego darować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deimos Najbardziej przygnębiający film. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.02, 21:36 "Między piekłem a niebem" z Robinem Williamsem... Requiem raczej mnie zaszokowało niż przygnębiło. Żaden film nie działa jednak na mnie tak przygnębiająco jak płyta Pink Floyd "The Final Cut"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danone Najbardziej przygnębiający film... IP: 153.19.135.* 28.11.02, 17:55 Może stylowe 'Dawno temu w Ameryce'? A francuska 'Nienawiść' Mathieu Kassovitza z oprawą czarno-białego teledysku i fatalizmem otaczającym głównych bohaterów? Oba filmy to majstersztyki. P.S.Jeśli chodzi o muzykę to chyba najbardziej dołuje coś w typie portishead i massive attack.. Ale nie dołujcie się zbyt, obiecajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lizard Re: Najbardziej przygnębiający film... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.02, 11:17 Najbardziej przygnebiajacy film? Bylem wczoraj na Ali-G. Naprawde przygnebiajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zab_kaa Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 12:03 miedzy piekłam a niebem, popieram - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Md Requiem for a dream!!!!!!!!!!!!! IP: *.mad.es.ibm.com / *.es.ibm.com 28.11.02, 15:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bu...:))) Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: proxy / 195.94.193.* 30.11.02, 12:03 Dla mnie zdecydowanie Utalentowany Pan Ripley, musiałam oglądać na raty bo nie wytrzymywałam napięcia, pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Arcadio Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 217.153.38.* 09.02.03, 11:56 Woyzeck - jak mało jest człowieka w człowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawdx Stroszek, Opętanie, Wyśnone życie ... IP: *.acn.waw.pl 01.12.02, 00:24 1. Stroszek - Herzoga 2. Opętanie - Żuławskiego 3. Wyśnione Życie Aniołów 4. Czas apokalipsy 5. Manneken Pis 6. Dług Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przygnębiona Re: Stroszek, Opętanie, Wyśnone życie ... IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 08.12.02, 15:38 Na Dlug, Manneken sie zgadzam, Czas Apokalipsy - fakt, pewne momenty masakruja psychike. Moim faworytem, niezmiennie od wielu lat w tej kategorii, sa Wsciekle psy, a szczegolnie scena (wplywajaca na odbior przeze mnie calego filmu), w ktorej Michael Madsen podchodzi z brzytwą do zwiazanego policjanta: brrrrr. Przygnebiaja równiez: wszystkie filmy z serii Debiuty 2000, np. Moje miasto czy Szczesliwy czlowiek; Piknik pod Wiszaca Skala - to jeden wielki smutek, pierwsze obejrzenie Wielkiego Zarcia, drugie juz tak nie przygnebia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiodor Re: Stroszek, Opętanie, Wyśnone życie ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.03, 15:25 Oglądając filmy z cyklu Debiuty 2000 mam wrazenie, że młodzi polscy reżyserzy wychodzą z założenia, że jak film jest smutny, przygnębiający i (broń Boże) bez happy endu to wtedy jest super, a oni są super awangardowymi, undergroundowymi i w ogóle cool twórcami. Przed tym programem powinno być ostrzeżenie: "Uwaga! Wielka dawka pesymizmu mogaca Ci zaszkodzić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mum Re: Najbardziej przygnębiający film K19 IP: *.acn.pl 07.12.02, 11:31 K19 doskonały i straszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Najbardziej przygnębiający film IP: *.ds.univ.gda.pl 14.12.02, 15:40 Ja niestety orginalna nie bede:"Zostawić Las Vegas","Requiem dla snu" i "Ziemia niczyja" Odpowiedz Link Zgłoś
kaszank Re: Najbardziej przygnębiający film. 15.12.02, 12:30 Z klasyków: "Łowca jeleni", chyba nie ma tam nic, co by nie tchnęło tragizmem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybila_Vane Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.pronet.lublin.pl 18.12.02, 15:43 REQUIEM DLA SNU. Film naprawdę wstrząsający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrigez Złodzieje rowerów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 20:55 tylko tyle Odpowiedz Link Zgłoś
biankorniko Re: Najbardziej przygnębiający film. 26.12.02, 18:47 Ostatnio przygnębił mnie 3 godzinny, szary, monotonny i chory japoński film "EUREKA" - choć kończy się optymistycznie i nie jest wcale najgłupszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuo Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 12:24 Gość portalu: Sacto napisał(a): > Mi na długo pozostało w pamięci "Zostawić Las Vegas". Nie wiem czy po > jakimkolwiek filmie czułem się aż tak bardzo zdołowany (może jeszcze "Nie czas > na łzy" z Hilary Swank). Mieliście podobne odczucia? Nikt nie wymienił "Człowiek, którego nie było" braci Coen. Nie chodze zwykle na przygnebiajace filmy, ale w CJG napisal, ze to komedia. No i poszlismy na ta "komedie". Po jej obejrzeniu, to juz tylko skoczyc z mostu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sim Requiem dla snu! IP: 62.233.179.* 27.12.02, 18:36 To dla mnie najbardziej dołujący film jaki widziałem. Miałem po nim tygodniowego doła. I jeszcze te skrzypce w tle. Brrr Powinni go puszczać wszystkim, którzy chcą się bawić narkotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 19:34 dla mnie zdecydowanie najbardziej przygnębiający jest "Szczęśliwy człowiek" Małgorzaty Szumowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zeppelin99 "Pętla" z mistrzem Gustawem Holoubkiem! 29.12.02, 00:44 po tym filmie przez miesiac nie dotykalem zadnego alkoholu... do tej pory zostawil slad, jest inaczej niz bylo przedtem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 15:56 Tańcząc w ciemnościach i Dług Krzysztofa Krauzego - to dwa numery jeden, następnie Edi i Pianista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleu20@wp.pl przecież nadzy leigh... IP: *.chello.pl 31.12.02, 12:43 jest sylwester , a tu taki temat...anyway, mój faworyt to "nadzy" mike'a leigh - film doskonały jeśli chodzi o penetrację nędzy ludzkiej psychiki, jej ograniczeń, słabości, omamów, złudnych nadzieji, rozczarowań...nic po tym filmie nie pozostaje czystego...zbrukana każda nadzieja...i ten ostatni kadr gdy koleś- chory flaneur - odchodzi kulejąc w mgłę. Ten film, cóż, nikt po jego obejrzeniu nie jest takim jakim był przedtem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiu Re: przecież nadzy leigh... IP: *.oceanic.domain / 192.168.2.* 02.01.03, 15:38 Gość portalu: bleu20@wp.pl napisał(a): > jest sylwester , a tu taki temat...anyway, mój faworyt to "nadzy" mike'a leigh > - > film doskonały jeśli chodzi o penetrację nędzy ludzkiej psychiki, jej > ograniczeń, słabości, omamów, złudnych nadzieji, rozczarowań...nic po tym > filmie nie pozostaje czystego...zbrukana każda nadzieja...i ten ostatni kadr > gdy koleś- chory flaneur - odchodzi kulejąc w mgłę. Ten film, cóż, nikt po jego > > obejrzeniu nie jest takim jakim był przedtem. Dołek , ale ostania scena nie wiem czemu nie przygnębiła mnie wręcz odwrotnie. Facet może nie wiedział dokąd zmierza ale z pewnością zdawał sobie sprawę przed czym ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiu najbardziej przygnębiający film IP: *.oceanic.domain / 192.168.2.* 02.01.03, 15:52 1.KOBIETA SAMOTNA - taki dół , po co opowiadać takie historie? 2.TAŃCZĄC W CIEMNOŚCIACH - przynajmniej genialna muzyka, ale nie mogę jej słuchać bo ciągle staje mi przed oczami film. 3.REQUIEM DLA SNU - muzycznie i wizualnie rewelacyjny film, po wyjściu z kina nie mogłem się otrząsnąć jak by ktoś młotem pneumatycznym jeździł mi po mózgu. 4.NIENAWIŚĆ - PODOBNIE JAK REQUIEM - TYLKO TU MŁOT WALI RAZ A DOBRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 80.51.244.* 02.01.03, 16:38 Pianista_____nie obejrze go drugi raz nigdy!powinno sie go pokazywac antysemitom,rasistom,etc.-ja do nich nie naleze i bylo to po prostu straszne oglądać ten film siedząć w kinie,około 3 w nocy.podobał mi się,ale NIGDY WIĘCEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daner Re: Najbardziej przygnębiający film. 02.01.03, 19:55 Moje typy:"Krótki film o zabijaniu", "Dług", "Szczęśliwy człowiek"-straszne doły.A może coś o najoptymistyczniejszych filmach?Każdy z pewnością zacznie od "Amelii",ja dorzucę "Dym" i"Lekcje włoskiego dla początkujących" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiodor Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.01.03, 00:14 Jak byłem mały strasznie łeb mi zrył "Jelonek Bambi", scena śmierci mamy Bambiego wpędziła mnie w pierwszą w życiu poważną depresję. Ostatnio "Wiedźmin" strasznie mnie przygnębia. Po obejrzeniu wersji kinowej myślałem, że gorzej nie można. Można, co twórcy udowadniają w serialu. A poważnie to chyba nie będę oryginalny: "Zostawić Las Vegas", "Requiem dla snu" ("Pi" też nieźle ryje banię), "Sprzedawca marzeń". Dla równowagi psychicznej najbardziej pozytywny film: "Prosta historia" Ps. Co za temat! 7 miesięcy a wiara pisze! Zuch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 13:11 zgadzam sie w zupelnosci co do "Requiem dla snu" jako najbardziej przygnebiajacego filmu. trudno sie bylo przez jakis czas otrzasnac... brrrrrrr... . ale dla rownowagi podam "Foresta Gumpa". wprawdzie jest to juz tytul lekko "wyswiechtany", ale wzrusza mnie i bawi caly czas. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sufin999 Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.03, 19:01 moim zdaniem naprawde przygnebiajcym filmem bylo 8 mm, a to glownie dlatego, ze bylo filmem kiepskim i nie warto bylo tracic na niego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptaszydło Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.erathia.szczecin.pl 04.01.03, 20:01 Myślę ,że zapomnieliście całkiem o takich filmach jak "Betty Blue" i "Zycie jest piękne" ,uwielbiam takie przygnębiające filmiki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anyz Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 18:55 Z tych świeższych, obecnie powstających filmów to zdecydowanie bedzie "Pokój syna". Piekny, bardzo smutny film. Ale po głebyszm namysle napawa niesamowitym optymizmem i wiarą. Polecam wszystkim którzy nie widzieli. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiodor Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.03, 16:01 Dodam jeszcze "Życie jest piękne" i "Ziemia niczyja" świetne komedie, ale śmiejesz się przez łzy. Chyba "Wojownicy" nie jestem pewny tytułu, film o angielskich żołnierzach służacych w misji pokojowej na Bałkanach. "W Imię Ojca", "Tańcząc w Ciemnościach". Ostatni odcinek "Cudownych Lat", przygnębia bo jest ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś