Dodaj do ulubionych

Equilibrium - pierwotna wersja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:02
Przeglądając wątki na tym forum napotkałem się na stwierdzenie, że pierwotna
wersja tego filmu jest znacznie lepsza niż wersja która ukazała sie na dvd, a
nawet w kinach! Czy ktoś wie czym różnią się te wersje, tzn. co dodano a co
usunięto, albo w ogóle jaki kształt miała ta owa pierwotna wersja?
Obserwuj wątek
    • antediluvian Re: Equilibrium - pierwotna wersja 31.08.05, 10:31
      Roznice :

- obsada, nie chce sklamac (bo juz nie pamietam) jeden z aktorow umarl i
      musieli czesc scen nagrac od nowa.
      - wyglad siepaczy systemu - nie bylo tych obciachowych kaskow motocyklowych.
      - wycieto pare dodatkowych scen z tamtej wersji, niestety.
      • Gość: Tagi Re: Equilibrium - pierwotna wersja IP: *.sulejow.sdi.tpnet.pl 01.09.05, 12:25
        A możesz napisać mniej wiecej jakie sceny zostały usunięte i pod jakim tytułem
        poszukiwac tej wersji. Może wiesz tez czy ta wersja jest dostępna do
        ściągnięcia np. przez emule, albo czy ukazała sie na DVD?
    • dyzio241 Re: Equilibrium - pierwotna wersja 01.09.05, 22:09
      heh co krasc sie zachcialo? bo sciganie plikowz emule to zlodziejstwo i jest
      nielagalne
      • Gość: Kil Re: Equilibrium - pierwotna wersja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 16:22
        Po pierwsze to sciąganie na użytek prywatny nie jest karana, a dopiero
        rozpowszechnianie za pieniądze podlega pod paragraf, w przeciwnym wypadku
        nalezałoby pozamykac wszyskie serwisy udostepniajace linki do sciagniecia. Po
        drugie: dystrybucja w Polsce tytułow na DVD poszukiwanych przez kinomanow
        kuleje; na konkretne tytuły trzeba czasem poczekac nawet pare lat zanim ukarza
        sie na tym nosniku. Po trzecie: to nie jest odpowiedz na pytania w powyzszym
        wątku, wiec po co sie wtracać? Po czwarte: mozna dostac odpowiedzi na owe
        pytania bo mnie również zaciekawił wygląd i pozyskanie tej wersji "Equilibrium"?
        • Gość: jo Re: Equilibrium - pierwotna wersja IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 04.09.05, 18:05
          jaki aktor tu zmarl podczas krecenia??? kogo gral???
    • Gość: krzych00 eee IP: 193.24.201.* 04.09.05, 18:00
      Nie widziałem tej wersji, ale mam nadzieje, że istnieje taka wersja gdzie nie ma
      tego błędu z pistoletem. Poprostu przy montażu filmu coś się komuś pokićkało,
      jedna scena miała być poźniej niż druga, a jak ktoś zwraca uwagę na takie rzeczy
      to może to zauważyć w czasie oglądania. Właśnie tak se myślę, że w pierwotnej
      wersji nie ma tego błędu...
      Co nie zmienia faktu, że ten film jest świetny...
      • Gość: ziutek Panie "antediluvian" prosze o odpowiedzi IP: *.sulejow.sdi.tpnet.pl 05.09.05, 15:05
        Film "Equilibrium" jest świetny toteż wątek ciekawy, dlatego prosiłbym
        pana "antediluvian" o odpowiedzi na wcześniejsze pytania bo wiele kwestii tu
        poruszanych mnie frapuje.
        • Gość: jo Re: Panie "antediluvian" prosze o odpowiedzi IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 05.09.05, 15:35
          znalazlem na imdb.com ze nikt podczas krecenia nie zginal - chodzilo o to ze
          zone prestona podczas jej spalenia grala inna osoba niz podczas aresztowania
          poniewaz aktorki ktora grala w pierwszej scenie nie mogli... znalezc :)

na napisach leci: X1 jako Vivana Preston i X2 jako Preston's Wife
          dobre! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka