Gość: porcupinee IP: phoenix:* / 192.168.5.* 03.05.03, 12:42 proponuję utworzyc ranking najgorszych filmów, jakie kiedykowliek widzieliście, polskich i zagranicznych - miejsce pierwsze - titanic!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomcrac Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking 03.05.03, 14:20 kolego, kolezanko nie wiem czy reprezentuje poglad wiekszosci, ale mam juz serdecznie dosc powielania tych samych schematow na tym forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porcupinee Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: phoenix:* / 192.168.5.* 03.05.03, 16:56 jestem tu pierwszy raz więc nie wiem jakie schematy powielam, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomson Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.ilabs.pl 03.05.03, 22:16 "kamasutra" i amerykańskie superprodukcje w stylu "Titanica" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AL Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 04.05.03, 15:16 Zdecydowanie Epoka Lodowcowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tori Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: 212.33.69.* 04.05.03, 17:18 Wydaje mi się, ze amerykańskie superprodukcje, np Titanic jeszcze czymś się bronią (scenografia, kostiumy, itd), natomiast najgorszym filmem jaki widziałam to Cynga Wosiewicza. Co za straszne gówno Odpowiedz Link Zgłoś
julla Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking 07.05.03, 00:30 "Smażalnia story"- polski film z lat 80- tych; kuriozum na skalę światową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku na muniu Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: diak:* / 10.6.1.* 07.05.03, 23:18 Idioci - Larsa Von Triera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.03, 11:12 wszystkie te debilne filmy Pazury i Lubaszenki gloryfikujące mafię i gangsterów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vik Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.chello.pl 31.05.03, 22:29 Gość portalu: tori napisał(a): > Wydaje mi się, ze amerykańskie superprodukcje, np Titanic jeszcze czymś się > bronią (scenografia, kostiumy, itd), natomiast najgorszym filmem jaki widziałam > > to Cynga Wosiewicza. Co za straszne gówno Cynga to nie jest żadne gówno! (choć ciężko to też uznać za arcydzieło) Najgorszy jest Batman Forever. Od kiedy obejrzałem ten film mam lęk przed chodzeniem do kina! A zamiana M.Keatona na V.Kilmera to barbarzyństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldiq Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.sycow.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 11:38 ostatnio - Smakosz (Jeepers Creepers)- kręciło to chyba ze trzech reżyserów z trzech różnych scenariuszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.dot / 192.168.3.* 09.06.03, 14:16 Smakosz jest zajebisty....może ktos ma muzykę do tego filmu? Jeepers creepers where You got those eyes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdds Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 00:40 pokojowka na manhattanie slicznotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.crowley.pl 08.05.03, 11:39 Zagraniczne: Krol tanczy, AI Polskie: Superprodukcja, Jak to sie robi z dziewczynami, Show Odpowiedz Link Zgłoś
nowamloda Re: Moje... 11.05.03, 09:49 W porownaniu z powiesciami, ktore posluzyly do twz. adaptacji - w kolejnosci kiczowatosci: 1. Lord of the Rings 2. Bridget Jones 3. High Fidelity 4. Kariera N.D. Odpowiedz Link Zgłoś
urszullka gdzie Ty masz oczy?? 13.08.03, 17:23 Bridget i Władca - rewelacja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.zicom.pl 11.05.03, 19:29 Telewizja pokazała kiedyś taki film - amerykański oczywiście - o pewnej cheerleaderce i jej mamusi, która w swej ambicji, aby córeczka była najlepsza, doprowadza do śmiertelnego zejścia jej konkurentki. Podobno na faktach, ale jakby nie było - chała wszechczasów. Nieprawdopodobnie głupie i do tego źle zrobione (jak większość amerykańskich filmów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.zicom.pl 11.05.03, 19:39 To znowu ja, bo zapomniałam o czymś chyba jeszcze gorszym - amerykańskiej (a jakże!) przeróbce holenderskiego thrillera pt. "Zniknięcie". Nie pamiętam, jaki to miało tytuł w wersji amerykańskiej (być może taki sam), grał tam Jeff Bridges, co mnie zasmuciło, bo go cenię za "Fisher Kinga". Pierwowzór był genialny pod każdym względem (sugestywny, duszny klimat, osiągnięty za pomocą najprostszych środków, żadnych efektów specjalnych), remake zaś taki, że nie wiadomo było, czy się śmiać, czy płakać - jak można tak spieprzyć zakończenie??? Kto widział oba filmy, ten wie, o co mi chodzi, nie mam słów na określenie tego, co ujrzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.lot.pl 11.05.03, 22:05 racja w 100 procentach - amerykanie maja to do siebie,że potrafią jak nikt spieprzyć wszelkie przeróbki.holenderskie "zniknięcie" było super. jak zobaczyłem robin hooda z costnerem,to myślałem, że spadnę z krzesła- kaszana w każdym calu.kultowy pozostaje serial brytyjski-pierwsza seria chyba troche lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: 81.210.23.* 12.05.03, 11:40 Gość portalu: marcin napisał(a): jak > zobaczyłem robin hooda z costnerem,to myślałem, że spadnę z krzesła- kaszana w > każdym calu.kultowy pozostaje serial brytyjski-pierwsza seria chyba troche > lepsza Ale chyba trudno nazwać "Robin Hooda" z Costnerem przeróbką serialu.... IMHO największą zbrodnią była przeróbka "Nieba nad Berlinem"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłka Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.chello.pl 12.05.03, 17:09 Trudno by mi było sie zdecydować, tyle chały już w swym życiu widziałam, ale zgadzam sie, ze amerykańskie przeróbki europejskich filmów, to prawdziwa katastrofa i obraza każdego kinomana. Jednak, kiedys widziałam chiński film, którego tytułu za nic sobie po dwudziestu latach nie przypomne, a który był normalnie wyświetlany w kinach. Rezyser zaczynał wątki i ich nie kończył, po prostu o nich zapominał, całośc to był prawdziwy groch z kapusta bez składu i ładu. O scenografii nawet nie wspomnę, rezyseria, że sama byłabym lepsza, nie mając nic z tym zawodem do czynienia. No, ale to była socjalistyczna produkcja i dystrybucja, a poza tym dawno i nieprawda. Przypomniał mi sie ten film, bo właśnie wczoraj w nocy nie mogac usnąć, zaprawiłam się podobną produkcją, tym razem amerykańską z roku 1990 "Frankenstein przyszłości". Pokazało to TVN. Złote maliny do kwadratu! Odpowiedz Link Zgłoś
muerte2 Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking 24.05.03, 23:37 Juz sam nie wiem, który był najgorszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: 213.17.153.* 09.06.03, 11:59 Swięte słowa! Holenderska wersja była super, pamiętam, że trafiłam na ten film zupełnie przypadkiem (jakieś strasznie nudne wakacje, w czasie których oglądałam chyba wszystko co leciało w telewizji) i zrobił na mnie wielkie wrażenie. Natomiast wersji amerykańskiej nie byłam w stanie oglądnąć do końca, no po prostu się nie dało! Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekimuchomorek Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking 18.06.03, 10:55 nie widziałem wersji holenderskiej ale myśle że z tym akurat filmem jest tak: jest to film do ogladnięcia jeden raz bo znając zakończenie to juz nie to samo. Nie chodzi o to że każdy film ma jakieś zakończenie ale o to że ten ma specyficzne. Ja widziałem wersje amerykjańską i polecam każdemu , podejrzewam że jak bym miał okazję teraz zobaczyć holenderską to już by mi się nie podobała bo... - patrz początek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Blade runner. IP: 62.233.175.* 13.05.03, 09:05 Wole juz chyba YYYYYYrka i jego kosmiczna nominacje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gollum Re: Blade runner. IP: *.akademiki.uni.torun.pl 13.05.03, 20:35 Ludzie, to wszystko nic! Niech ktoś z was obejrzy sobie kiedyś któryś z radzieckich "produkcyjniaków", np. o przepędzeniu stada bydła z jednego kołchozu do drugiego (1,5 godziny, przeplatane dialogami bohaterów o partii itp.). Zaręczam, nawet najgorsza polska czy amerykańska chała nie może się z tym równać... "niestety" dziś trudno do tych cudeniek dotrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) wladca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 21:51 wiem ze pewnie sie ze mna nie zgodzi wiele osoob.. ale dla mnienajgorszym filmem byla 1 cz wladcy pierdzieli.. koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Femme Fatale.. IP: 217.153.47.* 26.05.03, 21:53 Scenarzysta musiał się wybitnie namęczyć, żeby stworzyć takiego knota jak Femme Fatale. To naprawdę nie lada sztuka. Powinien dostać za to jakąś nagrodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syk Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.oskar.net.pl 31.05.03, 09:33 A "bruce lee kontra superman"? Kto tego nie oglądał niech zamilknie na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek mlode wilki IP: *.icpnet.pl 31.05.03, 22:10 oszukac przeznaczenie (final destination) a z polskich - mlode wilki - 1,5 godz. bitego gowna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 13:55 Horror o lodziarzu. Nie wiem jaki tytuł, ale był beznadziejny. Jakis lodziarz zabijał dzieci i robił z nich lody. Brawo za scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: 213.77.7.* 02.06.03, 14:15 1. American Beauty 2. (ex aequo) Filmy Jima Jarmuscha - wszystkie 3. Jeepers Creepers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 20:54 Matrix 2!!!!!!!!!!!!!!!!!! Totalny Syf!!!!!!! P.S ktoś wspomniał o filmach jarmuscha...chyba pomylił kategorię albo sie na tym nie zna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XIonc Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: 213.77.7.* 03.06.03, 09:29 To nie jest ranking filmów zaliczonych do światowej chały tylko tych, ktore się nie podobały, a ja Jarmuscha wręcz nie znoszę! To dno i 5 metrów mułu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtak Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.03, 23:48 Gość portalu: XIonc napisał(a): > To nie jest ranking filmów zaliczonych do światowej chały tylko tych, ktore się > > nie podobały, a ja Jarmuscha wręcz nie znoszę! To dno i 5 metrów mułu! Chyba nigdy nie widziałeś Ghost Doga albo Nocy na ziemi. Nie można generalizować. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: 213.77.7.* 29.07.03, 14:58 Gość portalu: Wojtak napisał(a): > Chyba nigdy nie widziałeś Ghost Doga albo Nocy na ziemi. Nie można > generalizować. > pzdr No właśnie oglądałem - jest to dla mnie nic innego jak tylko przeintelektualizowana nie wnosząca nic do mojego życia papka. I żeby nie było że nie lubię kina ambitnego - uwielbiam Wendersa, Lyncha i parę filmów Mike'a Leigh. Ale Jarmusch... błe.... Poza tym zauważ że takie wątki nie mają sensu - zawsze znajdzie się ktoś kto uważa za wspaniałe coś na co inni patrzeć nie mogą. I ja też nie rozumiem jak może nie podobać się Titanic (mam wspaniałe osobiste wspomnienia związane z tym filmem) Miasto Aniołów (czyli "przeróbka" Nieba nad Berlinem z genialną kreacją Nicolasa Cage'a). Z kolei inni moga szaleć za American Beauty, choć ja tego tego nie rozumiem (szaleństwa, nie filmu). Ba, znalazł się nawet fan filmu Smakosz AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA - i to jest dopiero horror :))) Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking 14.08.03, 11:19 no sorry! Jarmusch jest geniuszem! moge sie zgodzic ze nie wszystkie jego filmy sa jednakowo dobre, ale 'NOc na Ziemi' albo 'Ghost dog' to mistrzostwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.03, 09:12 Bezapelacyjnie:"Misja na Marsa"- bylam na tym z klasa; nudny,okropny film z beznadziejnym zakonczeniem-"Jestesmy marsjanami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Nie oglądacie filmów po prostu... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 14:00 To, że ktoś zalicza do najgorszych filmów takie produkcje jak Titanic lub Władca Piersćieni oznacza tylko tyle, że baaaardzo mało w życiu widział. Wymienione filmy mogą się podobać (mi się podobały, w tym Władca bardzo - uwielbiam twórczość P. Jacksona :), mogą nie, ale uznawanie ich za kompletne dno świadczy o bardzo ograniczonej skali porównawczej. Ostatnio na TV4 można było zobaczyć na przykład Kapitana Amerykę - i to jest dopiero złe kino! Złe aż do poziomu fascynacji nim. Nie wiem jak Marvel mógł dać licencję na takiego gniota, dzisiejszy przeciętny Daredevil to przy Kapitanie film roku. Czasami wypożyczamy ze znajomymi stare horrory. Trafiliśmy tą metodą na Freaks, film o doktorze, który tworzył hybrydy ludzi i roślin, a w fabułę zaplątana była grupa karłów. I to chyba będzie właśnie najgorszy film, jaki widziałem. Nudny, męczący i w swej durnocie w ogóle nie zabawny (bo większość złych horrorów jest zabawna i za to je kocham). A z ostatnio wyświetlanych filmów zdecydowanie wymieniany już tu dwukrotnie Smakosz. Po obiecującym początku z trąbiącą ciężarówką film osiąga dno fabularne i pozostaje na tym poziomie do końca. Kicz potrafi być zabawny - ten nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Nie oglądacie filmów po prostu... IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.12.* 18.06.03, 16:59 w kategorii "ekranizacja komiksu " Fantom - przeszedł bez echa, i dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtak Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 00:00 Dla mnie najgorsze filmy, poza kiepską fabułą są źle nakręcone, źle zagrane, mają słabe zdjęcia i brak w nich jakiegokolwiek sensu. Dlatego też określanie Titanica, lub Władcy Pierścieni najgorszymi filmami jest spłyceniem tematu. Nie są to dobre filmy, ale przecież każdy z nas widział takie przy których wyżej wymienione to arcydzieła. Oto moje propozycje: z zagranicznych: -masa przygłupich horrorów, wśród których polecam "Odmrożeńców" (czy ktoś to oglądał?) -japoński film o zbrodniach w czasie II wojny światowej (nie pamiętam tytułu, wiem że jeden z głównych bohaterów to gen. Hihihaha) - koszmar w najgorszych snach nie widzieliście tak dennego filmu z polskich -"Wirus" - m.in. za to że aktorzy grali jakby czytali z kartki -"Pan Tadeusz" - tragedia Wajdy, jedyny pożytek z tego filmu to mozliwość zastosowania na lekcjach polskiego w liceum -"Nic śmiesznego" - nic śmiesznego Tyle żłych wspomnień na razie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka16h Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.03, 16:33 "Coś tam away: Lot skazańców." Czemu??? Bo strrrasznie to chciałam oglądać, nawet zaczęłam i... i nie mogłam dokończyć!!! Nawet akcja się ni rozkręciła jeszcze na dobre!!! I dlatego to był jeden z najgorszych. A tak na serio to dokumentalne na Discovery Civilitation. Ojciec non stop ogląda. Do umarcia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anutka1 Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking 09.06.03, 12:33 "Godziny" !!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIotr Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.acn.waw.pl 26.07.03, 14:31 Pewnie nic nie zrozumiałaś -idiotko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOspasmin Ludkowie mili!Tak nie mozna! IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 16:53 Cholera!Znowu o Matrixie?!!Nie macie jakiegos innego tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin "Ruda Sonja" najgorsza!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 17:51 Choć chałowatych filmów nie widziałem aż tak dużo (staram się omijać je z daleka) to nie sądze aby znalazł się syf gorszy od tej dziesiątki: 1. Ruda Sonja (Red Sonja)- według mnie to pastisz fantasy, dodatkowy minus za krzywe zęby Brigite Nielsen. 2. Zakonnica w przebraniu 2- ZERO smiechu i na dodatek rapowana wersja "Ody do radości", króra odstraszyłaby największych Euroentuzjastów. 3. Zagubieni w kosmosie- Matt LeBlanc parodiuje Joe Trivianiego z "Przyjaciół"(czyli samego siebie) i Gary Oldman w najgorszej roli swego życia 4. Lot skazańców- przez całe dwie godziny siedziałem z otwartą gębą nie mogąc uwierzyć w głupotę scenarzysty, dodatkowo-psychopatyczny morderca zmienia się w porzrądnego obywatela po tym jak pobawił sie lalkami z pięcioletnią dziewczynką 5. Życzenie śmierci 3- nigdy tak się nie uśmiałem na filmie sensacyjnym. Durne dialogi, brak logiki, zamiast ludzi z dachu spadają kukły. Najlepszy motyw- ostatni sprawiedliwy Charles Bronson zabija strzałem w plecy punka za to, że ukradł mu na ulicy aparat fotograficzny. potem w spokoju je loda, a przechodząca obok starsza pani widząc ciało tego złodzieja z radościa woła "Chwała Panu!" 6. Stój bo mamuśka strzela - nie pamiętam dokładnie ytułu, filmu tez chciałbym nie pamiętać. Stallone w głównej roli i wszystko wiedomo. 7.W podziemiach Planety Małp- po prostu kicz totalny (od razu zaznaczam pierwsza część jest swietna tak jak "Ucieczka z Planety Małp", ale reszty unikać!!! 8. Wysłannik przyszłości (The Postman)- głupi, przewidywalny, schematyczny, drewniane aktorstwo, patriotyczny niestrawny lukier ble, ble. Najlepszy cytat: w czasie walki Costnera z Bethlehem ten drugi mówi, że ma nad nim przewage bo w coś wierzy, a Listonosz (Costner) nie. Na co nasz kochany Kevin odpowiada "Wierze w Stany Zjednoczone" i nagle przybywa mu sił. 9. Dzień niepodległości - He he, wszystki"zalety" "Wysłannika przyszłości" oprócz tego brak logiki 10. No retreat, no surrender - nie pamiętam polskiego tytułu(chyba "Bez odwrotu"). To o chłopaku, którego duch Bruce'a Lee uczy karate. Aktorzy z drewna, głupota dialogów wrecz oślepia. Blisko listy : Titanic, Drakula- wampiry bez zębów, Blly Madison, Straszny film 2, Kula (Sphere) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spajola Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.03, 18:27 Zgadzam sie co do amerykanskich przeróbek, szczególnie "Nieba nad Berlinem" - tragedia! Ale wymienię polski film ktory sie tu jeszcze nie pojawil - "Farba" Rosy, z Agnieszką Krukówna. Oglądałam to - NA SZCZEŚCIE! - w telewizji, ale kolezanka byla na tym w kinie i sie niezle nacierpiala :) Jak taki gniot mógl zdobyć uznanie krytyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.06.03, 19:01 Polski- Karate po polsku Zagraniczny- Titanic Odpowiedz Link Zgłoś
wh2 Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking 17.06.03, 15:32 co do tytanika to moze sie niepodobac ze wzgledu na infantylną "treść" ale od strony realizacyjnej ( rzemieślniczej ) film jest bardzo dobry no! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.uk.ihost.com 18.06.03, 18:08 Godzilla (amerykanska, z M. Broderickiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: najgorsze filmy, jakie widzieliście - ranking IP: *.acn.waw.pl 21.06.03, 15:31 Gwiezdne Wrota, kto widział ten wie Odpowiedz Link Zgłoś