Dodaj do ulubionych

Świński festiwal w Papui

IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.09.09, 20:48
takim "ciekawym" na wpoł uszczypliwym komentarzem opatrzony jest ten artykuł.
Nie sądzę aby Papuasi byli w czymś poszkodowani a my znowu byśmy byli tak bardzo cywilizowani.ogolnie 3-ka z plusem
Obserwuj wątek
    • Gość: zombie Re: Świński festiwal w Papui IP: *.kielce.vectranet.pl 28.09.09, 14:31
      No chyba 5 kobiet za jedną świnię. Kobieta jest na raz a świni za boga nie zjem za jednym razem :-)
    • Gość: meg Re: Świński festiwal w Papui IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 28.09.09, 18:40
      Widze, ze nie tylko w katolickiej Polsce sa męskie prostaczki...
    • Gość: wodz_matolow Re: Świński festiwal w Papui IP: *.arizona.edu 28.09.09, 18:40
      1) Zachodnia czesc Nowej Gwinei to Irian Jaya (nie Iran).

2) Tutul jest mylacy - opisujecie zachodnia Nowa Gwinee, czyli Irian, a tytul mowi o Papui
    • Gość: wawrzyniec Re: Świński festiwal w Papui IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.09.09, 22:38
      Papua, Papua - ta indonezyjska prowincja zmienila juz nazwe i nie nazywa sie Irian Jaya tylko Papua Provinsi
    • Gość: wawrzyniec Re: Świński festiwal w Papui IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.09.09, 22:43
      P.S. ciekawe czy autorzy tekstu zdaja sobie sprawe, ze to co widzieli to show dla turystow, mam zdjecia z tej samej wioski z tymi samymi ludzmi, wodza Yani mozna spotkac na papierosku u prefekta policji w Wamenie w calkiem 'zachodnim' striju... Bardzo niski poziom merytoryczny tekstu. Jesli Panstwo sa dziennikarzami, to utwierdza mnie tylko w przekonaniu ze szkoda publikowac o wlasnych podrozach. Jak ktos chce zobaczyc 'prawdziwsza' Papue to trzeba pojechac w dzungle na lowland do Korowaiow i podobnych plemion. Baliem to juz Disneyland dla naiwnych od jakiegos czasu.
    • Gość: huh? Re: Świński festiwal w Papui IP: *.tokyo.ocn.ne.jp 27.11.09, 16:18
      "Ich jądra swobodnie dyndają między udami, podobnie jak nagie piersi u kobiet."

Na zdjęciach kobiety mają piersi tam gdzie trzeba...
    • Gość: ciapek z białegost Re: Świński festiwal w Papui IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.09, 14:44
      Jaka turystyka taka cepelia:
      "Nieraz przekraczamy rzekę w bród, wspierani na ramionach Scorpio i jego pomocników."
      Obraźliwe dla mnie byłoby, gdybym miał kupować świnię gospodarzowi od niego samego, aby ten ją zjadł. Kombinują jak górale ;D
      I parę innych uwag. Niestety, na wakacje za 10tys to ja nie wybiore sie do Papuy.
      Rozczarowany jestem artykułem. Najważniejszą sprawą dla redaktora były wiszące jajka, gołe cycki, cena samicy i seks wśród świn. Łał. Gratuluję wakacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka