killgrill 01.11.09, 09:35 coz za szowinistyczny tytul. Moze napiszmy: Kobiety nie radza sobie w kuchni- tylko o tym nie wiedza? Wszak to Bismark wsadzl je sila tam ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: myk Re: Bliny IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 01.11.09, 09:38 Nawet nie czytam.Zapraszam do Francji gdzie pracuje jako kucharz i zadnej pani tam jako kucharki nie zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Bliny IP: 89.72.31.* 01.11.09, 10:48 Zagadka: co znaczy BLIN po rosyjsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mallick Re: Bliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 10:52 Wiemy o tym bardzo dobrze tylko po co się wysilać skoro są kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia Re: Bliny 01.11.09, 10:57 To nie są bliny. Bliny to językowy odpowiednik naleśników. Poza tym bliny i naleśniki wyglądają tak samo. Natomiast to, co widac na zdjęciach, to oład'i czyli oładki, racuchy, placki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bliny IP: 188.33.77.* 01.11.09, 11:00 mąki szymanowskiej, co to jest i czym sie różni od mąki zwykłej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolw Re: Bliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 11:08 Blin = kurde ;) Odpowiedz Link Zgłoś
martee4 Re: Bliny 01.11.09, 13:37 "Wiemy o tym bardzo dobrze tylko po co się wysilać skoro są kobiety?" A to, przepraszam, kobiety są tanią siłą roboczą? W takim razie ja wnoszę taki postulat, od dziś MĘŻCZYŹNI DO GARÓW!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko Re: Bliny IP: 77.255.248.* 01.11.09, 14:24 W którym miejscu są to bliny, pan kucharz niech się łaskawie przejedzie na białoruską wieś to zobaczy jak się robi "BLINY". Przepis zaprezentowany powyżej to nic innego jak racuchy/placki, a na pewno nie bliny. Ciasto na bliny "NIE JEST" ciastem drożdżowym. A wiedzę mam właśnie ze wsi zza wschodniej granicy, gdzie bliny są faktycznie narodową potrawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cukarz Re: Bliny IP: *.aster.pl 01.11.09, 15:19 trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. kobiety nie mają pojęcia o gotowaniu i tyle. mogą wykonywać powtarzalne czynności według przepisu ale nie jest to gotowanie tylko bezmyślne działanie zgodnie z procedurą. Odpowiedz Link Zgłoś
mag-43 Re: Bliny 01.11.09, 16:39 a ja gotuję od kiedy pamiętam, natomiast w arkana sztuki wprowadzała mnie babcia. Teraz z żoną wymieniamy się przy tym stanowisku pracy i żadne z nas nie rozpatruje tej kwestii pod kątem płci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adomas Re: Bliny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.09, 18:56 Bardzo lubię gotować, lubię robić potrawy kuchni hinduskiej i meksykańskiej, moja żona robi kuchnię polską i francuską :) Jesteśmy oboje z siebie zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś