Dodaj do ulubionych

dyktafon cyfrowy

IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.11, 14:38
Mam złożyć zamówienie na profesjonalny dyktafon cyfrowy, dostałem takie zadanie od przełożonego, jestem jednak laikiem w temacie. Potrzebuję informacji, jak odróżnić porządny sprzęt od drogiego bubla? Jakimi parametrami mam się sugerować przy wyborze? Proszę o informacje, które pomogą mi w zakupie.
Obserwuj wątek
    • Gość: pankracy Re: dyktafon cyfrowy IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 16:56
      Jeśli chcesz żeby sprzęt był wysokiej jakości zwróć uwagę na: czułość mikrofonu – im większa tym lepiej, filtracje szumów, czas nagrywania oraz czas pracy w trybie nagrywania – im dłużej tym lepiej. Dobrze jest też zwrócić uwagę na możliwość dyskretnego włączenia, w pracy dziennikarza się przydaje. Cenowo taki dobry dyktafon to od 500 do 800 zł.
      • Gość: antypink Re: dyktafon cyfrowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.11, 11:31
        o dziękuję za odpowiedź może byś w takim razie coś polecił? wazne jest dla mnie takze aby dyktafon był niewielkich rozmiarów i umożliwiał, dyskretne nagrywanie, w miarę potrzeby.
    • antic Re: dyktafon cyfrowy 20.03.11, 12:00
      Ja tutaj dorzucę możliwość nagrywania w PCM - wszystkie te wymienione wyżej rzeczy posiada np. Olympus LS-5 (ok 800zł) lub Sony ICD SX 750 (ok 650zł). Olympus wydaje się łatwiejszy w obsłudze i ma możliwość rozbudowy pamięci (microSD).
    • Gość: gazeta.pl Re: dyktafon cyfrowy IP: 62.87.152.* 21.03.11, 11:17
      Gość portalu: pablo napisał(a):

> jeśli zależy ci na dyskretnym nagrywaniu sprawdź rel="nofollow">www.spy-shop.pl/dyktafony-c-36_5.html

sam takiego używałem, dobry sprzęt, służył przez wiele lat.
      pozdrawiam Piotr P.
    • Gość: moloko Re: dyktafon cyfrowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.11, 15:54
      Diasonic DDR-5300 przez trzy lata używałem nie zawiódł mnie. polecam.
    • ada436 Re: dyktafon cyfrowy 02.08.12, 20:49
      Ja bym poleciła model DDR-7000 (droższy od DDR-5300 o około 150 złotych). W pakiecie: mikrofon stereofoniczny (do 10 m), zaawansowana filtracja szumów, aktywacja głosem, programy czasowe, dyskretne nagrywanie, pamięć 2GB, czas nagrywania 55h. Wszystko czego trzeba:). Tani nie jest, ale mogę zaręczyć, że sprawnie działa i długo służy.
    • yogi1985 Rejestrator DR2 - Uwaga Bubel 25.01.13, 23:13
      Muszę powiedzieć że spodziewałem się czegoś znacznie lepszego, gdyż sprzęt wygląda dosyć solidnie, natomiast w rzeczywistości to zwykły chiński bubel, poczynając od matowego plastiku, beznadzieja. Oprogramowanie również pozostawia wiele do życzenia, jak chociażby to że po każdorazowym wyłączeniu urządzenia, resetuje ono swoje ustawienia do postaci fabrycznej (masakra). No i nie ma tutaj mowy o nagrywaniu w 360 stopni a stereo jest ledwo słyszalne. Masakryczny Shiet. Zawiasy klapek są stworzone chyba tylko po to żeby się urwać, wyglądają jak od zabawek dla dzieci. Nawet w 1/3 nie dorównuje sprzętowi poprzedniej epoki takiemu jak minidisc. A szkoda bo myślałem że będę mógł spokojnie zrezygnować z nagrywania analogowego. Cóż, pozostaje już więcej nie nabierać się na takie gówna tej firmy. Każdemu odradzam !!!
      Daje link do reklamy żeby nikt się nie nabrał : www.conrad.pl/Dyktafon-DR2.htm?websale7=conrad&pi=304369
    • madziara19865 Re: dyktafon cyfrowy 16.04.14, 19:29
      Witam!
      Posiadam taki bardzo dobry dyktafon cyfrowy OLYMPUS DM-550...Dostałam go w prezencie używałam go 2 razy w życiu i tak sobie leży...Dyktafon ten otrzymywał nagrody za funkcjonalność itp.Jeśli jest Pani zainteresowana dalej kupnem to jest kwestia dogadania...Proszę pisać na maila madziara19865@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka