Dodaj do ulubionych

Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód?

19.05.11, 13:43
Pytam raczej kobiety.
Obserwuj wątek
    • thelma.3333 Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 13:57
      jesli masz na mysli 'samochod faceta potencjalnego kandydata' to owszem, ale chyba nie w ten sposob, o jakim Ty myslisz; ja sie najlepiej bawilam na randce, gdzie chlopak mnie odwozil do domu starym gratem, a jak zlapal za drazek od skrzyni biegow, to zostal mu on w rece :-)
      niestety nic z tej znajomosci nie wyszlo, ale to co sie wtedy usmialam, to moje
    • slottka.ja Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 14:13
      Oczywiście, że zwracamy....ale
      nie oznacza to, że jeśli facet ma wypasioną fure to moje uda stają otworem.
      Fajnie, żeby miał jakiś niebagatelny samochód, np zabytkowy, unikatowa wersja, ciekawy kolor czy wyposażenie, włącza mi się czerwona lampka gdy za bardzo się o niego troszczy czy zwyczajnie ma bzika, nie wróży to najlepiej, nawet może się na autach nie znać i jeździć byle czym;) chociaż najlepiej gdyby miał jakiś starszy typ jaguara;)
      Ci w nowoczesnych sportowych autach najczęściej tak samo traktują kobiety tj. szybko i dla sportu.
    • fredoo Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 14:25
      A jak ma Poloneza albo Fiata Uno? Hę.....?
      • slottka.ja Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 14:33
        fredoo napisał:
        > A jak ma Poloneza albo Fiata Uno? Hę.....?

To widać ma bardzo ciekawą osobowość:))
        Kiedyś oszalałam na punkcie faceta co jeździł oplem corsą....
        • lia.13 Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 06.06.11, 21:26
          aleś pojechała, zestawić Fiata Uno czy Poloneza z Oplem Corsą.
    • skinny_florida_bebe Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 14:40
      Dla mnie ważne by to auto było, nie musi być jakies super ekstra wypasione, ale musi być. Choc jak już ma to wypasione to jest to plus:)

P.S. Blachara nie jestem :)
      • jungleman Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 07.06.11, 10:11
        skinny_florida_bebe napisała:

> Dla mnie ważne by to auto było, nie musi być jakies super ekstra wypasione, ale
        > musi być. Choc jak już ma to wypasione to jest to plus:)
        >
        > P.S. Blachara nie jestem :)

uhm.... jasssne. :P

• senseiek A ja jestem blacharz.. ;) 07.06.11, 10:55
          > > Dla mnie ważne by to auto było, nie musi być jakies super ekstra wypasion
          > e, ale
          > > musi być. Choc jak już ma to wypasione to jest to plus:)
          > >
          > > P.S. Blachara nie jestem :)
          >
          > uhm.... jasssne. :P

A ja tam uwazam, ze kazda kobieta powinna miec wlasne auto. Nie wazne jakie, byle by bylo, zeby mnie mogla wozic jak jestem pijany (czyli codziennie wieczorem.. i w nocy... i w sumie rano jak jeszcze do konca nie wytrzezwialem, i w dzien tez, jak wypije jakies piwo albo dwa do obiadu).. Ale jak bedzie bardziej wypasione, to jest to na plus.. :)

ps. Jestem blacharz.. ;)
    • cafem Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 16:01
      Ani trochę. Samochodem mi żaden facet nie zaimponuje, choćby i porsche miał.
      (żeby nie było, nie raz w porsche siedziałam - nie kręci mnie to)

Fajnie, jeśli samochód ma. Ale posiadanie roweru np. lub mocne nogi do biegania półmaratonów dużo bardziej pożądane, bo sam samochód nie czyni faceta:)
    • iwona334 Nikiedy tak. na Oldmobile 19.05.11, 16:06
      Jezeli ktos jezdzi zadbanym Oldmobilem - to znaczy, ze ma styl.

A jak jezdzi niezadbanym - to znaczy, ze to z duszy harcerz :)
    • mallwia Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 16:34
      Nie.Nie interesuje mnie samochód tylko mężczyzna.

www.youtube.com/watch?v=nF7yuNg_zWE
      • niceflower454 Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 06.06.11, 23:44
        do mallwia-nooo......nie wiem,czy jesteś szczera.Ja nie dość,że beznadziejnie jeżdźę to na dodatek wszędzie węsze niebezpieczeństwo.I prawie zawsze mam rację!

Lubię facetów,którzy stwarzają mi podstawy do tego ,żebym czuła się bezpiecznie.
    • anaisanais96 Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 17:27
      W ogóle mnie nie interesuje jaki samochód ma facet. Ale przyznaję, że jeśli ężczyzna ma stałą pracę , a nie ma żadnego samochodu to już wydaje mi się to podejrzane.
      • josef_to_ja Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 21.05.11, 19:03
        A jak nie ma prawka?
        • lia.13 Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 06.06.11, 21:25
          no i właśnie brak prawka jest spełnieniem podejrzeń :D Dla mnie brak prawa jazdy nie jest normalne. Sama jestem kobietą, mam prawo jazdy od 8 lat i nie bardzo wyobrażam sobie życie bez prawa jazdy i samochodu. Mężczyzna bez prawa jazdy budzi moje niepomierne zdziwienie. Żeby nie było, koleżanki też zazwyczaj namawiam by się odważyły zrobić kurs i nabyć kompetencje do jazdy samochodem. O koleżance, która nie ma prawka i nie chce nawet podjąć próby zdobycia tego dokumenty myślę sobie "jeeeeny, ale baba", o facecie zaś "co za łamaga-niedorajda".
          Samochód musi mieć. Już nie ważne jaki, ale musi mieć. Szwagier nie ma prawa jazdy z powodów zdrowotnych i jest to znaczne utrudnienie. Siostra musi wszędzie go wozić, zawozić i odwozić dziecko do przedszkola... nie wszędzie da się dojechać tramwajem czy autobusem i wtedy brak samochodu=prawa jazdy daje się we znaki.
          • shigella Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 06.06.11, 22:12
            lia.13 napisała:

> no i właśnie brak prawka jest spełnieniem podejrzeń :D Dla mnie brak prawa jazd
            > y nie jest normalne. Sama jestem kobietą, mam prawo jazdy od 8 lat i nie bardzo
            > wyobrażam sobie życie bez prawa jazdy i samochodu.
            Jeny, matus slusznie mnie przed moim facetem ostrzegala, bo nie dosc ze jest morderca z Internetu, to jeszcze nie ma ani prawka, ani samochodu.
            Podejrzany zatem do kwadratu!.
            Nie przyszlo Ci do glowy, ze ktos moze po prostu nie potrzebowac samochodu, a wywalanie masy pieniedzy tylko po to, zeby moc sie pochwalic kawalkiem blachy nie kazdemu odpowiada?
            Do pracy nie ma sensu dojezdzac (nie ma miejsc parkingowych), sklep mamy niedaleko, w razie koniecznosci wystarczy wsiasc w autobus czy wezwac taksowke.
            W blachosmroda zainwestujemy, jesli bedzie nam do czegokolwiek potrzebny.
            Nie oceniam ani nigdy nie ocenialam ludzi po wartosci samochodu, mieszkania czy innych materialnych aspektach zycia i mam nadzieje, ze nie spotkam w zyciu zbyt wiele takich osob.
            • xsl Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 07.06.11, 09:52
              samochód nie jest inwestycją. ułatwia życie a to kosztuje.
              powiedz, czym się różni jazda własnym samochodem od jazdy taksówką.
              zauważam, że sporo osób uważa, że można się spokojnie obyć bez auta. i że zmieniają zdanie gdy pojawiają się dzieci.
              nazywanie samochodu "blachosmrodem" trąci jakąś fiksacją pseudoekologiczną...
            • jungleman Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 07.06.11, 10:22
              shigella, dziękuję Ci za ten post - teraz wiem, że choć w mniejszości, to jednak są jeszcze normalni ludzie, ze zdrowym spojrzeniem na rzeczywistość, a nie spaczeni psychicznie rzekomą koniecznością posiadania samochodu za wszelką cenę i cierpiący niezmiernie że nie mogą tym samochodem do mieszkania bezpośrednio wjechać.
              • the_dzidka Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 07.06.11, 11:02
                > shigella, dziękuję Ci za ten post - teraz wiem, że choć w mniejszości, to jedna
                > k są jeszcze normalni ludzie, ze zdrowym spojrzeniem na rzeczywistość, a nie sp
                > aczeni psychicznie

Wszystko fajnie - tylko że nazywanie samochodów blachosmrodami jest dla mnie dziecinadą i nie traktuję takich ludzi poważnie, ponieważ mają na oczach końskie okulary.

Traktowanie auta jako czegoś w rodzaju ozdóbki do pochwalenia się znajomym (chwalenie się samochodem? Toż to zwykłe narzędzie pracy jest!) jak również nie branie pod uwagę faktu, że niektórzy ludzie, w tym pisząca te słowa, poruszają się samochodem, kiedy muszą - a potem go odstawiają na parking i wsiadają na rower - jest właśnie spaczeniem psychicznym, tyle że w stronę przeciwną od trzymanej przez kapłanów motoryzacji. Znaj proporcjum, mociumpanie. Przeginka nie jest dobra w żadną stronę, vide przyjeżdżanie samochodem na Legię czy do ZOO, ale z drugiej strony ciekawa jestem, ile czasu zajęłoby mi zawiezienie 100 kg karmy do kociego schroniska, gdybym tego samochodu nie miała.
      • silic Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 24.05.11, 11:30
        A co w tym jest podejrzanego ? I czy kobieta ze stałą pracą i bez samochodu też podejrzliwość implikuje ?
        • anaisanais96 Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 25.05.11, 11:56
          Jeśli spotykam faceta bez prawka od razu myślę o nim jak o mężczyźnie nieporadnym. PO prostu to dziwne gdy w dzisiejszych czasach on nie ma prawa jazdy. Jeśłi kobieta nie ma to nie dziwię się:)
          • silic Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 25.05.11, 15:55
            Ale tu jest mowa o samochodzie a nie o prawie jazdy.
    • khinga Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 17:53
      Pewnie! Mężczyzna musi posiadać samochód i nim jeździć oczywiście.
      Najlepiej, gdyby był to Aston Martin DB 7 :-D

fredoo napisał:

> Pytam raczej kobiety.
    • berenika.5 Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 18:05
      W sumie nie bo się nie znam ale różnice między złomem a super autem zauważę hahah.
    • fredoo Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 18:34
      To po co te chłpy wypruwają żyły. Ja przyznam, że nacenniejsze podboje dokonałem Polonezem
    • xolaptop Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 18:52
      Samochód to zbytek, kiedyś gdy nie każdego było na taki pojazd stać, jego posiadanie mogło może komuś zaimponować, ale te czasy już minęły. Zbędne koszty.
    • zamysleniee Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 20:11
      Nie tyle na auto, co na to, jak sobie radzi za kierownicą, jakim jest kierowcą. Dobry kierowca - męski facet.
      • black-sandra Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 20:16
        Mnie interesuje facet zaradny , a facet zaradny ma zawsze samochód :)
    • zamysleniee Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 20:18
      u mnie świetny kierowca = słabość
      • maly.jasio dobrzi 19.05.11, 20:30
        zamysleniee napisała:

> u mnie świetny kierowca = słabość

jestem marnym kierowca, viem, chociaz jezdze cwierc wieku.

No i ? :)
        • zamysleniee Re: dobrzi 19.05.11, 20:32
          no i masz minus, ale nie wnikam w czym możesz uzyskać plus. Wszak temat jest o autach.
          • maly.jasio no jak to ? 19.05.11, 20:50
            zamysleniee napisała:

> no i masz minus, ale nie wnikam w czym możesz uzyskać plus. Wszak temat jest o
            > autach.

skoro przyznaje sie do slabosci w tej branzy,
            to moze jestem samokrytyczny,
            wiec w innych branzach silny ? :)
            • zamysleniee Re: no jak to ? 19.05.11, 20:57
              więc tak jak napisałam wcześniej , w innych branżach/kwestiach możesz zbierać plusy, być silny.
              • maly.jasio Re: no jak to ? 19.05.11, 21:00
                zamysleniee napisała:

> więc tak jak napisałam wcześniej , w innych branżach/kwestiach możesz zbierać p
                > lusy, być silny.

za lenivy na to jestem :)
                natomiast znam swietnych kierowcow i silnych ludzi.
                dotarlo ?
                • zamysleniee Re: no jak to ? 19.05.11, 21:03
                  ta dotarło. Jesteś leniwy i masz znajomości.
                  • maly.jasio poddaje sie. :) 19.05.11, 21:20
                    zamysleniee napisała:

> ta dotarło. Jesteś leniwy i masz znajomości.

to sie zgadza. ale nie musze z nich korzystac, bo za wolno jezdze.

Buenas Noches.
                    • zamysleniee Re: poddaje sie. :) 19.05.11, 21:26
                      Bye
    • seren.dipity Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 19.05.11, 20:37
      Moje autko przed przeglądem ma przegląd u mechanika, no i też jak coś akurat nie tak, to telefon do niego. Myjnia i te sprawy. Ogólnie zwracam uwagę;)
    • olewka100procent Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 20.05.11, 01:50
      tak , zdziwiony ? zwracam uwage co nie koniecznie wiąże się z ,,lece na ten samochód ,,
    • shedir1 Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 20.05.11, 08:48
      Hehe właśnie nad tym ostatnio myślałam. W realu nie bo mam męża i inni mnie nie inetresują, mamy swój samochochodzik i jest mi dobrze ale w fantazjach...wszystko wypasione. Właśnie ostatnio miała sytuację kiedy jechałam do pracy samochodem, korki bo Kraków w tym miejscu rozkopany i patrze na facetów w samochodach i fantazjuje. A że trasa cały czas ta sama i godzina tez to już takie nawet znajome twarze :) i nagle jest, bohater moich częstych fantazji, zawsze w swoim wypasionym samochodzi, a dzisiaj w jakimś spierdłym samochodziku....i kurde przestał być dla mnie atrakcyjny. Znalazłam nowy obiekt moich poniedziałkowo-piątkowych wyobrażań w fajnym wozie.
      Ale tak serio to naprawde nie ma dla mnie znaczenia samochód i zasobnośc potrwela. Najważniejszy jest facet i nasze relacje.
      Pozdrawiam
    • praktyczna Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 20.05.11, 10:49
      tak, jak przechodze przez jezdnie :)
    • zabazabazaba Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 21.05.11, 09:55
      jeśli pytanie dotyczy czy u potencjalnego kandydata to umawiam się z facetem a nie z samochodem
      zwracam natomiast uwagę, jeśli facet chce zaimponować właśnie czymś takim typu wypasiony samochód - od razu mi się odechciewa, określanie swojej wartości poprzez posiadane przedmioty/gadżety jest żałosne
    • wyboista Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 21.05.11, 21:02
      Generalnie powinien mieć prawo jazdy i samochód. Natomiast, bubek w lexusie etc...
      jawi się jako osoba, która musi samochodem właśnie się dowartościować. Ja lubię, kiedy facet samochód traktuje jako użyteczny sprzęt, ale jw i nie ładuje własnie w samochód bezsensownie kasy (utrzymanie drogiej fury, ubezpieczenie etc.) Reasumując, dobrze jeśli ma np. stare volvo, audi, ale może być i polonez;-)
    • lacido Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 21.05.11, 22:54
      tak
      jak jest, to już duży plus ;)))
      • grassant Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 24.05.11, 21:49
        lacido napisała:

> tak
        > jak jest, to już duży plus ;)))

pewnie, ze duży, przecież to przedłużenie penisa :D
        • lacido Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 24.05.11, 22:00
          e tam penis nie czarodziejska miotła do transportu nie nadaje się :P
          • grassant Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 25.05.11, 00:05
            lacido napisała:

> e tam penis nie czarodziejska miotła do transportu nie nadaje się :P

chcsz powiedieć, ze na penisie nie da sie odlecieć? :))
            • lacido Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 25.05.11, 21:01
              odlecieć może i da ale mnie o dolatywanie bardziej chodzi :P
              • grassant Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 25.05.11, 23:54
                do lata coraz bliżej i bez transportu :)
                • lacido Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 25.05.11, 23:58
                  taaa :) jednak dobry transport nie jest zły ;)
                  • grassant Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 26.05.11, 17:05
                    dokąd chcesz być wytransportowana? :)
                    • lacido Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 26.05.11, 21:14
                      na pewno nie windą do nieba ;)
                      • grassant Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 26.05.11, 23:40
                        to może na szafot ;)
                        • lacido Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 27.05.11, 13:47
                          prędzej stos ;)
                          • grassant Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 27.05.11, 23:02
                            stos pacierzowy? :)
                            • lacido Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 27.05.11, 23:05
                              płonący ;)
                              • grassant Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 28.05.11, 09:11
                                może przerywany? ;)
              • grassant Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 25.05.11, 23:55
                dolecieć też się da. to coś wznioślejszego, jak dojście
                • lacido Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 25.05.11, 23:59
                  ja o chlebie Ty o niebie ale niech CI tam na zdrowie ;)
                  • grassant Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 27.05.11, 23:03
                    Na zdrowie! :)
    • fredoo Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 23.05.11, 09:47
      Samochód jest godny uwagi gdy ma więcej niż 30 lat albo kosztuje więcej niż 300 tys.
      Z mężczyznami chyba jest tak samo.
    • dydaki Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 23.05.11, 22:20
      tak,
      w lexusach jeżdżą zakompleksieni palanci. omijam.
      • tiamatx Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 24.05.11, 00:04
        Tak z czystej ciekawosci, co jest nie tak z kierowcami lexusow? Bo juz 2 osoby w tym watku sie negatywnie wypowiedzialy. Lepszy jest BMW, Mercedes albo Audi od Lexusa?

Zawsze mi sie wydawalo, ze w odbiorze spolecznym wlasnie niemiecka trojca jest synonimem dresa/bubka/zakompleksionego palanta (opinia oczywiscie bezsensowna ale pokutujaca w ludzie)
        • xolaptop Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 24.05.11, 22:12
          kto? co? - Leksus
          kogo? czego? - Leksusa
          komu? czemu? - Leksusowi
          kogo? co? - Leksusa
          z kim? z czym? - z Leksusem
          o kim? o czym? - o Leksusie
          w wołaczu, jak w mianowniku

Przynajmniej ktoś skorzysta z tego wątku.
          • lacido Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 24.05.11, 22:16
            uczył Marcin Marcina... :)

sprawdź może jednak ten wołacz :P
            • voxave Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 25.05.11, 16:06
              Tak,zwracamy uwage na samochod-----ma jechac czyli musi być sprawny...
            • xolaptop Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 25.05.11, 21:26
              Uzupełniam:
              wołacz - o Leksusie

Nie zajmuję się językiem polskim, więc przy okazji też skorzystałem i dziękuję.
              • lacido Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 25.05.11, 21:50
                :)
                proszę bardzo
                a już myślałam, że będziesz szedł w zaparte
                • xolaptop Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 26.05.11, 21:22
                  Od razu widać, że się nie znamy :)
                  • lacido Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 26.05.11, 21:46
                    co w tym dziwnego skoro się nie znamy? :)
                    • xolaptop Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 26.05.11, 22:19
                      nie znamy się, więc nie ma w tym niczego dziwnego :)
                      • lacido Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 26.05.11, 22:22
                        doszliśmy do porozumienia - niesamowite ;)
                        • xolaptop Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 26.05.11, 23:13
                          zdarza się, nawet ludziom, którzy się nie znają ;)
          • mol_chemiczny Re: Powiedzcie czy zwracacie uwagę na samochód? 06.06.11, 21:33
            > kto? co? - Leksus
            > kogo? czego? - Leksusa
            > komu? czemu? - Leksusowi
            > kogo? co? - Leksusa
            > z kim? z czym? - z Leksusem
            > o kim? o czym? - o Leksusie
            > w wołaczu, jak w mianowniku
            >
            > Przynajmniej ktoś skorzysta z tego wątku.

Komuś chyba się zasady odmiany końcówek (zresztą fakultatywne!) pomyliły z czymś innym.
    • passionati NIE !!!! 28.05.11, 12:54
      ja nie zwracam uwagi na auto ( mam własne) raczej patrzę, co mężczyzna sobą reprezentuje!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka