Dodaj do ulubionych

drugie najpopularniejsze kłamstwo

14.08.11, 19:32
drugie najpopularniejsze kłamstwo po - "wlasnie miałem/am zadzwonić" to chyba "seks był super" ;)

zainspirowane przez jimbimka ;)
Obserwuj wątek
    • magdaxxxx86 Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 14.08.11, 19:41
      hehe;) to trzeba sobie takiego faceta dobierac by nie musiec tak klamac, bo brzydko jest klamac;)
      • e-no-kolego Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 14.08.11, 20:42
        Jesteś najpiękniejsza?
        • magdaxxxx86 Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 14.08.11, 20:46
          nie bardzo widze zwiazek z moja wypowiedzia...
          • lidka_77 Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 14.08.11, 20:49
            Twoja uroda wywarła takie wrażenie, że kolega uwiesil się nie na tej gałęzi drzewka ;)

nie wiem czy "jesteś najpiękniejsza" to popularne kłamstwo - ja go nie słyszałam, za to sama tak o sobie czasem mówię ;)
          • e-no-kolego Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 14.08.11, 20:51
            ok.przepraszam to było kłamswo właśnie;)
            • magdaxxxx86 Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 14.08.11, 20:52
              heh napisales pod moja wypowiedzia;) przepraszam;) myslalam ze to jakas aluzja do wspomnianego przeze mnie "brzydkiego klamstwa"
              • mariuszdd To dziecko jest twoje 15.08.11, 11:59
                ?
                • koham.mihnika.copyright najlepszy wpis 15.08.11, 12:30

• madame_charmante Będę ci pomagać przy dziecku :P 15.08.11, 16:23
                  n/t
      • lidka_77 Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 14.08.11, 20:47
        > hehe;) to trzeba sobie takiego faceta dobierac by nie musiec tak klamac, bo brz
        > ydko jest klamac;)

w sumie nie napisałam z czyich ust to kłamstwo, ale miałam na myśli faceta, a nie siebie :)
        • magdaxxxx86 Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 14.08.11, 20:54
          ach to pewnie mozna jescze dodac ze obiad byl dobry i zupa wcale nie byla za slona tylko dobrze doprawiona;)
      • roxxxxanne2026 Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 11:47
        Dodaj jeszcze:ależ kochanie w każdej sukience wyglądasz jak miss polonia:)))))))))))))
    • papryczka.chili Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 07:25
      ..za Toba mogę iśc pieszo...

lub

na Ciebie cała noc mogę czekać chodząc i obserwując księżyc

• jimbimka Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 09:24
        ;-))

1. nie spałem z nią

2. kocham Cię

3. wszystko zrozumiałem

4. zrobię wszystko, żeby ci to udowodnić
        • skrzydlo_smoka Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 11:48
          "Laski z dużym biustem wcale mi się nie podobają."
          • mrarm Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 13:14
            U mnie kłamstwo wyglądałoby raczej tak: laski bez cycków wcale mi się tak nie podobają.. ale ogólnie to moja dziewczyna jest naj:) I to już nie jest kłamstwo :)
        • texeira Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 11:56
          - "Pieniądze się dla mnie nie liczą"
          - "On jest tylko moim przyjacielem"
          - "Jestem potwornie gruba - jak Ty możesz tego nie widzieć???"
          - " Tak naprawdę nigdy w swoim zyciu nie spotkałam/spotkałem kogoś tak wyjątkowego jak Ty"
          - "On/Ona to juz tylko przeszłość"
    • teqilaa Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 11:57
      "rozmiar nie ma znaczenia" ;)
    • aga_marc Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 12:13
      Jestem sam i samotny....
    • mayenne Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 12:35
      "Zostańmy przyjaciółmi"
      Ale to już chyba klasyk.
      • mayenne Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 12:37
        A! I jeszcze:
        "Żona mnie nie rozumie. Już od dawna ze sobą nie śpimy".
        • sanna.i Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 16:04
          I jeszcze z tego gatunku:
          "Już od dawna ze sobą nie sypiamy"
          "Jesteśmy razem tylko dla dziecka"
          "Jesteśmy w trakcie rozwodu"

A ze strony pań:
          "Ta sukienka już stara jest, mam ją ze dwa lata"
          "To tylko mój kolega"
    • rozbojnick Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 12:42
      - wielkość nie ma znaczenia...
      - nie musi być przystojny, bogaty itd, byle miał to coś...
    • lava71 boli mnie głowa ...;) 15.08.11, 12:54

• e-no-kolego Właśnie myślałem o Tobie... 15.08.11, 13:22
      :)
    • nienawidze_pomidorowej Zawsze będę.... 15.08.11, 13:23
      cię kochał(a) i nigdy Cię nie zdradzę.
      Generalnie cała przysięga małżeńska (mam na myśli konfrontację z życiem) sam tekst szlachetny.
      Na delegacji będę siedział w hotelu ba sam nie będę łaził po mieście.
      Nie podobają mi się młodsze.
      Nie wiem po co się odchudzasz.

i cała lawina pokrewnych....
      • praktyczna po zlapaniu in flagranti ... 15.08.11, 13:43
        Kochanie .. to nie jest to co myslisz :)
    • selica Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 13:34
      Mnie osobiście najbardzie wqwia hasło 'o nic nie chodzi' względne 'nic się nie stało', wypowiedziane takim tonem, że od razu widać, że w istocie na pewno o nic nie chodzi...
    • robkita Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 13:36
      Chcialbym zaprotestowac wobec traktowania wyrazen :

"Laski z dużym biustem wcale mi się nie podobają."

jako klamstwa bo te poglady sa bardzo powszechne i prawdziwe.

Natomiast chce dolozyc :

"Boli mnie dzisiaj glowa"
      "Mam okres"

Te odpowiedzi zdarzaja sie zbyt czesto i ja zwykle traktuje je jako wymowke. Okres to nie choroba zakazna.

Oraz, gdyby laska przyszla na umowione spotkanie i powiedziala : "boli mnie dzis glowa ale przyszlam" to bym dla niej zupelnie zmiekl. Juz lepiej powiedziec "Wiesz, wolalabym abysmy sie nie spotykali", to daje wiecej punktow niz "mam okres".

Ja jakby mi na kims zalezalo to bym ze zlamana noga przyszedl. :)
      • mayenne Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 13:56
        robkita napisał:
        Chcialbym zaprotestowac wobec traktowania wyrazen :
        jako klamstwa bo te poglady sa bardzo powszechne i prawdziwe.

Pozwolę sobie się nie zgodzić. :P To często są ewidentne kłamstwa, służące do manipulacji, mające na celu usprawiedliwienie siebie przed sobą i przed światem, a głównie przed "obiektem" oraz zdobycie "obiektu" na drodze wywołania współczucia, jaki to biedny miś, niezrozumiany, zaniedbany itd. Trzeba go przytulić do piersi i pozwolić się wyżalić na tę "złą kobietę" żonę.
        • robkita Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 14:37
          Jak malzenstwo sie wypala, to mysle ze facet ktory tak mowi , mowi wlasnie tak bo to czuje.
          Chociaz sa tacy ktorzy mowia tak aby sie wytlumaczyc, tak jak mowisz.

Mysle ze "Zona/maz mnie nie rozumie, juz ze soba nie spimy" sprawdza sie w duzej wiekszosci
          malzenstw ktore maja pare lat na za soba. Przynajmniej te ktore doprowadzily do rowzodow plus co najmniej drugie tyle gdzie ludzie ciagna juz od dawna zdechla szkape.
          • mayenne Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 15:47
            robkita napisał:
            Jak malzenstwo sie wypala, to mysle ze facet ktory tak mowi , mowi wlasnie tak bo to czuje.
            Chociaz sa tacy ktorzy mowia tak aby sie wytlumaczyc, tak jak mowisz.

Mysle ze "Zona/maz mnie nie rozumie, juz ze soba nie spimy" sprawdza sie w duzej wiekszosci malzenstw ktore maja pare lat na za soba. Przynajmniej te ktore doprowadzily do rowzodow plus co najmniej drugie tyle gdzie ludzie ciagna juz od dawna zdechla szkape.

No dobrze. Ale czemu ona nie rozumie? A może on żony też nie rozumie? A nie lepiej byłoby spróbować powalczyć zamiast szukać pocieszenia w nowym biuście? Właśnie dlatego uważam, że w większości wypadków to jest kłamstwo. Bo bez zadawania sobie trudu walki idzie taki na łatwiznę. A gdyby się przyłożyć, to może by zrozumiała? I vice versa? Bo ona pewnie też ma poczucie, że mąż jej nie rozumie.
            Jak słucham moich kolegów z pracy, to aż mnie trzepie czasem. Z ich gadek wynika, że żony to zło wcielone (jak dobrze, że mi żona nie grozi ;) ). Żony takie i owakie. A jak mówię im, z czego to wynika, że o związek trzeba dbać, proponuję - załatw opiekę do dziecka, zaproś żonę na randkę, to słyszę w odpowiedzi: Oszalałaś? Nie chce mi się. To już wolę z piwem TV pooglądać.
            A potem, że nie rozumie, że nuda, że rutyna... Ech... :(

Pomijam już oczywistą oczywistość, że część mężczyzn tak czy siak stosuje ten tekst świadomie kłamiąc. Żeby wytłumaczyć ślad po obrączce z jednej strony, i wzbudzić litość i troskę z drugiej, licząc na coś więcej. Podobno kobietom zdarza się, że uprawiają seks z litości. Np.tu o tym piszą:
            kobieta.wp.pl/gid,12427337,img,12427381,kat,67116,title,Dlaczego-kobiety-uprawiaja-seks-Z-litosci,galeriazdjecie.html?ticaid=1cd8f&_ticrsn=3
            Ciekawe, czy owi mężczyźni mają tego świadomość i czy im to w jakikolwiek sposób przeszkadza.
            • madame_charmante to te różnice w myśleniu :) 15.08.11, 16:28
              "boli mnie głowa" = zawsze kłamstwo,
              "żona mnie nie rozumie" = widocznie on tak czuje :))))
              LOL .. tekst roku !!!!!!!
            • robkita Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 16.08.11, 14:02
              Ja traktuje troche ten caly watek troche jak zabawe. Bo tak naprawde to wlasciwie wszystko co ktos powie moze okazac sie prawda, falszem albo nieporozumieniem. A dla tej drugiej osoby nie zawsze jest latwo odgadnac co jest co. I czesto ludzie sie posluguja uproszczeniami np. ze jak mowi "kocham Cie" to napewno nieprawda. Moze nie mam racji ale wydaje mi sie ze szczegolnie kobiety posluguja sie takimi analogiami. Faceci analizuja bardziej logicznie, czy cos wogole ma jakis sens. Ja, wlasciwie to kazdy przypadek traktuje indywidualnie i prawie zawsze wychodze z zalozenia ze osoba mowi prawde. Albo raczej ze to co mowi jest dla tej osoby prawda.

Co do tego co piszesz to niektorzy traktuja inne osoby jak przedmioty i ja to widze i na przykladzie mezczyzn i kobiet. Mnie tez skreca jak to slysze.

Czasem dochodzi sie do wniosku zeby cos zakonczyc. Cos co okazalo sie pomylka. Mozna to zrobic tak ze sie mowi, koncze, wyprowadzam sie jutro, i wtedy zaczac od nowa. Ale wiekszosc zostaje, jednoczesnie szukajac kogos innego bo wyprowadzka stwarza ze zostaje sie samotnym. Jezeli trafi sie na tego/ta jadyna wtedy nastepuje rozstanie. Mysle ze wiekszosc zarowno kobiet jak mezczyzn tak robi. Niektorzy szukaja nigdy nie znajdujac nikogo.
              • kalllka Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 16.08.11, 14:03
                a kita odpowiadala na pytanie?
                • robkita Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 16.08.11, 14:08
                  a kalka zadawala mi jakies pytanie ? (zdziwiony)
          • lia.13 Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 20:21
            robkita napisał:

> Jak malzenstwo sie wypala, to mysle ze facet ktory tak mowi , mowi wlasnie tak
            > bo to czuje.
            > Chociaz sa tacy ktorzy mowia tak aby sie wytlumaczyc, tak jak mowisz.
            >
            > Mysle ze "Zona/maz mnie nie rozumie, juz ze soba nie spimy" sprawdza sie w duz
            > ej wiekszosci
            > malzenstw ktore maja pare lat na za soba.
            Taaa, szczególnie odnosi się to do małżeństw, w których "żona mnie nie rozumie i w ogóle już ze sobą nie sypiamy" a tylko przypadkiem żona jest aktualnie w 3 miesiącu ciąży ;) z Panem Mężem oczywiście, co by nie było wątpliwości :P
      • wb79 Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 15:26
        "Ja jakby mi na kims zalezalo to bym ze zlamana noga przyszedl. :)"

Ja raz przyszedłem, teraz mam źle zrośniętą nogę...
    • i.szarak Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 13:42
      hehe

'lubie inteligentne kobiety' - wypowiadane przez faceta
      • mayenne Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 13:58
        Sugerujesz, że faceci nie lubią inteligentnych kobiet?
        • lidka_77 Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 14:07
          pewnie lubią inteligentne kobiety, o ile te mają jeszcze inne atuty, duże atuty ;)
          • mayenne Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 14:14
            Muszą być "inteligentne i oczytane", powiadasz?
            A ja myślałam, że z facetem to i pogadać czasem powinno się dać. :P
            • alcabin Przed Tobąbył tylko jeden i wykorzystał moją naiwn 15.08.11, 17:00
              Przed Tobąbył tylko jeden i wykorzystał moją naiwność:(

A co do inteligentnych kobiet, to może i lubią, tylko gdzie taka znaleźć.
              (Nie mylić inteligentnych z tymi, które maja o swojej inteligencji za wysokie mniemanie.)
              • mayenne Re: Przed Tobąbył tylko jeden i wykorzystał moją 15.08.11, 17:20
                alcabin napisał:
                A co do inteligentnych kobiet, to może i lubią, tylko gdzie taka znaleźć.
                (Nie mylić inteligentnych z tymi, które maja o swojej inteligencji za wysokie mniemanie.)

Nie dam się sprowokować. :P
              • robkita Re: Przed Tobąbył tylko jeden i wykorzystał moją 16.08.11, 10:31
                Ja wogole nie stosuje tego typu metod. Przykro mi ze ktos cie oszukiwal. Wlasciwie to wszystko
                co sie mowi moze byc prawda albo falszem. Duza czesc informacji jest tez falszywie odbierana w stosunku do intencji, czyli nieporozumieniem. Mysle ze zawsze mozna zapytac faceta czy chce sie tylko przespac czy on naprawde zamierza oposcic swoj zwiazek. Jezeli w jakimkolwiek przypadku klamie to nie jest wart spedzenia z nim dodatkowej sekundy. Kobiety tez klamia aby uzyskac jakis cel. Mam nadzieje ze nastepnym razem trafisz na kogos bardziej wartosciowego.
    • szymizalogowany "Spierdziales sie? -, Kurde, chyba ty" hehe 15.08.11, 14:12

• voytas67 Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 17:12
      "to nie jest tak myślisz" :)
    • tymon99 Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 17:50
      "nie śpię, nie śpię!"
      "to nie ja"
      "to już tak było"
      "to nie moja wina"
      "to nie jest tak, jak myślisz"
      "nie wiem, kim jest ta kobieta"
    • rychuslmc Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 18:05
      nie,nie jestes gruba.:)
      • nabakier Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 21:03
        jesteś taaaki męski :)
        • obywatel_piszczyk Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 22:06
          Nie, żebym bronił facetów, ale oni w przeciwieństwie do kobiet, traktują z przymrużeniem oka wszelakie bzdetne komplemenciki. Faceci doskonale wiedzą, że kobiety są łase na takie pierdoły, dlatego skrzętnie to wykorzystują...
    • epsycholog24h.pl Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 15.08.11, 23:41
      Zrobiłem/łam tak, bo nie chciałam go/jej skrzywdzić.

...

Co o tym sądzicie?
    • natalia-kowalska Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 16.08.11, 01:03
      "Znam cię lepiej niż myślisz"
      "Wiem, co dla ciebie dobre"
      "To niechcący"
      "Nie wiem, co powiedzieć"
      "Naprawdę mi smakuje" (itp. zaczynające się od "naprawdę" z, co oczywiste, "Naprawdę cię kocham" na czele;)
      Właściwie prawie wszystko, co zaczyna się od "Naprawdę ..."
      "Nic nie szkodzi"
      "Na pewno zadzwonię" (itp. zaczynające się od "na pewno" )
      "Gdybym wiedział, to nigdy (na pewno) bym... itd.
      "Mówię to szczerze"
      "Jesteś wyjątkowa" lub "Nie spotkałem jeszcze kogoś takiego jak ty"

W zasadzie to wiekszość relacji międzyludzkich opiera się na kłamstwie. I aż strach pomyśleć, co by było, gdyby tak nie było;))
    • mewhoo Re: drugie najpopularniejsze kłamstwo 16.08.11, 05:43
      "Nie pamiętam" :))))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka