Dodaj do ulubionych

Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy?

23.08.11, 12:19
Pytanie do mężczyzn. Czy kobieta jest dla Was mniej atrakcyjna jesli ma rozstępy na brzuchu po ciązy? To problem wielu kobiet a uniknac najczęściej ich się nie da. Kobiety bardzo czesto rezygnuja z seksu bo uwazaja ze nie sa przez to dosc piękne...Jak reagujecie jak widzicie taki brzuch?
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 12:31
      A czy zwracasz uwagę na ogromny piwny bebech, czy wysportowany "kaloryferek" i ładnie wyrzeźbioną klatkę piersiową?
      • ivana Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 12:33
        Ogromny bebech swiadczy raczej o niedbaniu o siebie i mozna go zlikwidowac...
        • gaddzina Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 12:59
          A jakie to ma znaczenie, ze mozna lub nie mozna? liczy sie stan faktyczny. Na co zwracasz uwage?
    • gazeta_mi_placi Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 12:33
      Lekkim obrzydzeniem.
      Ładne toto nie jest.
      • ivana Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 12:39
        Ale nie da sie nic z tym zrobic. To naturalne, ze kobieta czesto ma rozstepy po porodzie. Myslalam ze mezczyzni nie zwracaja na to az takiej uwagi..
        • gaddzina Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 13:00
          Faceci sa wzrokowcami.

Poza tym jednym to bardziej przeszkadza, drugim mniej. Roznie jest i tyle.
          • ivana Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 13:02
            Gadzdzina dlatego pytam wlasnie....Waszym zdaniem co ma zrobic kobieta jesli ma taki problem? Nic nie moze zrobic a akceptacji kazdy czlowiek potrzebuje
            • sibeliuss Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 13:12
              Jesli facet płodzi dziecko to chyba zdaje sobie sprawę, że ciało jego partnerki może ulec zmianie, jesli ją naprawdę kocha i pożąda to takie duperele nie mają dla niego znaczenia.
              • ivana Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 13:15
                Sibellius oczywiscie masz racje jesli zalozymy ze ten facet uprawia pozniej z ta kobieta seks ... a jesli nie to co ona pozniej ma zrobic? Jak tu czytam to poptencjalny kochanek bedzie czul obrzydzenie jak zobaczy taki brzuch
                • black-sandra Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 13:24
                  Mąż , który nie akceptuje swojej żony po porodzie jest zwykłym dupkiem , o !
                  • gazeta_mi_placi Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 13:53
                    Każdy mężczyzna, bez względu na to czy jest ojcem czy nie, czy kocha żonę czy nie jest wzrokowcem i nic się na to nie poradzi.
                    Zawsze można uprawiać seks po ciemku.
                    • ivana Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 14:00
                      gazeta_mi_placi napisała:

> Każdy mężczyzna, bez względu na to czy jest ojcem czy nie, czy kocha żonę czy n
                      > ie jest wzrokowcem i nic się na to nie poradzi.
                      > Zawsze można uprawiać seks po ciemku.

Seks po ciemku potwierdzalby tylko fakt ze facet nie jest w stanie mnie zaakceptowac taka jaka jestem i wtedy kicha bo nie mam w tej sytuacji ochoty na faceta

• sibeliuss Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 13:33
                  Nie generalizuj. Jeśli będzie czuł obrzydzenie to znaczy, ze on też ma rozstępy - na korze mózgowej.
                  • ivana Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 13:38
                    sibeliuss napisał:

> Nie generalizuj. Jeśli będzie czuł obrzydzenie to znaczy, ze on też ma rozstępy
                    > - na korze mózgowej.

Sibeliuss czyli naprawde uwazasz ze prawdziwy mezczyzna nie powinien zwracac na to wiekszej uwagi?
                    • black-sandra Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 13:41
                      Taak , te rozstępy na korze mózgowej to mi się najbardziej podobaja :D
                    • sibeliuss Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 13:45
                      ivana napisała:

> sibeliuss napisał:
                      >
                      > > Nie generalizuj. Jeśli będzie czuł obrzydzenie to znaczy, ze on też ma ro
                      > zstępy
                      > > - na korze mózgowej.
                      >
                      > Sibeliuss czyli naprawde uwazasz ze prawdziwy mezczyzna nie powinien zwracac na
                      > to wiekszej uwagi?

Tak uważam.
              • gazeta_mi_placi Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 13:54
                Jeżeli kobieta zachodzi w ciążę i decyduje się urodzić dziecko to też powinna zaakceptować, że nie będzie wyglądać jak wcześniej choćby tonę balsamów wyszczuplająco-ujędrniających sobie wklepała.
              • gaddzina Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 14:35
                Pewnie jakby powiedzial, ze nie chce dzieci, bo beda rozstepy, to go by rzucila ;-). I wez tu zrozum kobiety ;P
    • saksalainen Zależy od całokształtu 23.08.11, 12:48
      Jeżeli kobieta jest poza tym zadbana i ma jako taką figurę, to pojedyncze rozstępy nie mają znaczenia (chyba że ma cały brzuch w paski, to by mi już troche przeszkadzało).

Poza tym zależy od wieku - inaczej się ocenia 20-latkę, inaczej 40-latkę, wiadomo że jak człowiek się starzeje to pewnych zmian na ciele nie da się uniknąć.
      • ivana Re: Zależy od całokształtu 23.08.11, 12:51
        Czyli jak rozumiem kobiety z rozstepami powinny w ogole nie pokazywac sie nago przy facecie? Juz nie mowiac o swobodnym seksie...bo nie moze on byc taki jesli kobieta poczuje sie nie akceptowana w całosci a tym bardziej jak poczuje obrzydzenie faceta...
        • black-sandra Re: Zależy od całokształtu 23.08.11, 13:11
          Z tego morał taki , że należy żyć w celibacie lub kochać się tylko przy zgaszonym świetle lub w ubraniu:D
          • ivana Re: Zależy od całokształtu 23.08.11, 13:13
            Sandro to smutne ale mam podobne zdanie, po co narazac sie na obrzydzenie ze strony mężczyzny? I co z tego ze kobieta jest zadbana i ladna ...to znaczy niewiele z tego co tu czytam
            • wersja_robocza Re: Zależy od całokształtu 23.08.11, 13:18
              Co ty bredzisz. Masa kobiet ma rozstępy, cellulit, krzywe nogi, nosy, nierówne piersi i co tam jeszcze sobie co lepsi esteci wymyślą i na sam dźwięk słowa krzykną: okropne.
              Największy problem ma ktoś, kto nie akceptuj tego u siebie. Najlepiej zacząć od samoakceptacji.
              • black-sandra Re: Zależy od całokształtu 23.08.11, 13:27
                wersja_robocza napisała:

> Największy problem ma ktoś, kto nie akceptuj tego u siebie. Najlepiej zacząć od
                > samoakceptacji.

Wiesz trudno zaakceptować takie brzydkie pręgi na brzuchu , a niektóre kobiety maja naprawdę nieładne i duzo zależy od partnera akurat w tej kwestii .
                • wersja_robocza Re: Zależy od całokształtu 23.08.11, 13:32
                  Wiem, jednak nie da się tego zmienić. Ale chyba tez trudno żyć potem w cieniu albo unikać partnera z powodu niedoskonałości.
                  Warto też pamiętać, że idealną skórę maja nieliczne kobiety.
                  • ivana Re: Zależy od całokształtu 23.08.11, 13:36
                    Tylko wersja_robocza napisała:

> Wiem, jednak nie da się tego zmienić. Ale chyba tez trudno żyć potem w cieniu a
                    > lbo unikać partnera z powodu niedoskonałości.
                    > Warto też pamiętać, że idealną skórę maja nieliczne kobiety.

Ale chyba panowie uwazaja inaczej...mysla ze wiekszosc kobiet ma idealna skore ...niestety...czy przemawia za tym niewielka ilosc partnerek czy skoncentrowanie sie na pieknie pan w TV?
                  • black-sandra Re: Zależy od całokształtu 23.08.11, 13:38
                    No nie da sie tego zmienic i trzeba zaakceptowac ale jak się masz rozebrać pierwszy raz przy facecie który tego jeszcze nie widział to zawsze masz te obawy jak On na to spojrzy i kobieta ma wtedy stresa :)
                    To , że idealna skórę mają nieliczni to muszą sobie wbić do głowy niektórzy niedojrzali faceci włąśnie .
                • shymoons Re: Zależy od całokształtu 24.08.11, 10:06
                  black-sandra napisała:

> Wiesz trudno zaakceptować takie brzydkie pręgi na brzuchu , a niektóre kobiety
                  > maja naprawdę nieładne i duzo zależy od partnera akurat w tej kwestii .

Zawsze można sobie wytatuować jakowąś zebrę, okapi albo inne danio pręgowane i po sprawie ;)
                  • ivana Re: Zależy od całokształtu 24.08.11, 10:28
                    Shymoons napisał;
                    > Zawsze można sobie wytatuować jakowąś zebrę, okapi albo inne danio pręgowane i
                    > po sprawie ;)

Shymoons jak nie wiesz co napisac to w ogole nie pisz...
                    Milego dnia
                    • shymoons Re: Zależy od całokształtu 24.08.11, 10:33
                      Dziękuję za trafną uwagę. Ale odpowiedz mi na pytanie co ma w podobnej sytuacji zrobić łysiejący facet? Też zrezygnować z seksu, kupić treskę czy może liczyć na akceptację partnerki?

pzdr
                      • ivana Re: Zależy od całokształtu 24.08.11, 10:36
                        shymoons napisał:

> Dziękuję za trafną uwagę. Ale odpowiedz mi na pytanie co ma w podobnej sytuacji
                        > zrobić łysiejący facet? Też zrezygnować z seksu, kupić treskę czy może liczyć
                        > na akceptację partnerki?
                        >
                        > pzdr

Z przyjemnoscią ci odpowiem. Łysiejacy facet ma glowe ogolic tak, aby wygladala estetycznie i nie wiedze zadnego problemu. Faceci z zaczeskami to koszmar. A faceci łysi ale radosni i ciepli, emanujacy pewnoscia siebie sa pociągający. Łysina nie jest zadnym problemem. Żadnym
                        • shymoons Re: Zależy od całokształtu 24.08.11, 11:01
                          No sama odpowiedziałaś sobie na pytanie: bądź radosna, ciepła, emanująca pewnością siebie. A Wtedy to i rozstępy nie będą żadnym problemem.

PS.
                          > Łysiejacy facet ma glowe ogolic tak, aby wygladala
                          > estetycznie i nie wiedze zadnego problemu

Ale to już Twoje poczucie estetyki. Podejrzewam, że są ludzie, których rajcują zupełnie inne fryzury. Pierwszy przykład z brzegu, który przyszedł mi do głowy, Jacek Poniedzielski ze swoim nieładem "owłosieniowym" i jego znaczne powodzenie u płci przeciwnej.
                          Generalnie: de gustibus non est disputandum
                          pzdr
            • black-sandra Re: Zależy od całokształtu 23.08.11, 13:23
              Ivano ja bym się tak nie przejmowała tym co tutaj niektórzy panowie piszą , bo piszą głupoty .
              Trzeba sobie poszukać takiego , który rozumie pewne rzeczy jakie sie dzieja z ciałem kobiety wbrew jej woli .
              • ivana Re: 23.08.11, 13:26
                Black Sandro ale celowo wpisalam to zagadnienie na forum zeby zobaczyc ilu mezczyzn jest wlasnie swiadomych naturalnych zmian w ciele kobiety i ilu wlasnie uwaza te sprawe za najmniej wazna w kobiecie...Jak na razie to panowie wypowiadaja sie raczej krytycznie i nie wiem czy jest to wynikiem niedojrzalosci czy raczej egoizmu ?
                • black-sandra Re: 23.08.11, 13:29
                  Stawiam na niedojrzałość inaczej sie tego nie da wytłumaczyc :)
                  • wersja_robocza Re: 23.08.11, 13:33
                    black-sandra napisała:

> Stawiam na niedojrzałość inaczej sie tego nie da wytłumaczyc :)

Obstawiam, że każdy z nich sypia tylko z Angeliną Jolie albo inną panną jpg.
                    • black-sandra Re: 23.08.11, 13:40
                      yhy akurat :D
                    • lepian4 Re: 23.08.11, 13:43
                      Zrobil sie z tego durnowaty babski festyn! Pytanie brzmialo, czy panowie zwracaja uwage na rozstepy? Panowie szczerze odpowiedzieli, ze tak, i ze rzadko im sie to podoba.
                      Tak trudno przyjac wam rzeczowa i szczera odpowiedz? Bedzicie teraz to oceniac wedlug wlasnych, spaczonych wartosci?
                      • ivana Re: 23.08.11, 13:46
                        epian4 napisał:

> Zrobil sie z tego durnowaty babski festyn! Pytanie brzmialo, czy panowie zwraca
                        > ja uwage na rozstepy? Panowie szczerze odpowiedzieli, ze tak, i ze rzadko im si
                        > e to podoba.
                        > Tak trudno przyjac wam rzeczowa i szczera odpowiedz? Bedzicie teraz to oceniac
                        > wedlug wlasnych, spaczonych wartosci?

Lepian przyjelam to do wiadomosci ale co dalej? skoro facetom to sie nie podoba to mam zrezygnowac z seksu?Bo do tego te wypowiedzi prowadza. Co w takiej sytuacji robic?
                        • lepian4 Re: 23.08.11, 13:52
                          Kpisz sobie? Kto kaze ci zrezygnowac z seksu?
                          Zreszta nie sadze ,bys miala za partnerow wysnionych krolewiczow z bajki. A jesli tacy byli, to na tym forum nie brakuje chetnych do wyleczenia sie z wlasnych kompleksow: a to misiu jest za maly, a to nos krzywy, komus blizny na nodze sie nie zagoily...
                          • ivana Re: 23.08.11, 13:57
                            lepian4 napisał:

> Kpisz sobie? Kto kaze ci zrezygnowac z seksu?
                            > Zreszta nie sadze ,bys miala za partnerow wysnionych krolewiczow z bajki. A jes
                            > li tacy byli, to na tym forum nie brakuje chetnych do wyleczenia sie z wlasnych
                            > kompleksow: a to misiu jest za maly, a to nos krzywy, komus blizny na nodze si
                            > e nie zagoily...

Nie wiem czy dobrze Cie zrozumialam ....chyba nie umiem rozmawiac w takim tonie jak proponujesz a skoro nie moge dostosowac sie mentalnie to tym bardziej nie doszlibysmy do porozumienia na plaszczyznie fizycznej bo seks rodzi sie w mozgu ...
                            • lepian4 Re: 23.08.11, 14:22
                              Przesadzasz, nie masz tez potrzeby siegac po ostateczny argument: fochy.

Jasne, ze seks rodzi sie w mozgu. W tym samym mozgu wydedukowalas sobie, ze powinnas zrezygnowac z seksu, bo.... Nie jestes sama z tymi problemami.
                              Gdzie sie podziewa w takich momentach ta wychwalona pod niebiosa kobieca intuicja?
                              Z perspektywy mezczyzny, kobieta z takimi rozwazanami, jak ty, jest boskim zbawieniem. Ubzduraja sobie jakies pierdoly, pozniej probuja sobie udowodnic, ze jest inaczej.
                              Swego czasu wyleczylem z t takich kompleksow panne, ktora ubzdurala sobie, ze ma za male piersi. Powiadam ci bomba! Taka byla jazda! Tak na marginesie: nie sadze, czy bez tych jej kompleksow mialbym sie czym dzis chwalic. Masz jeszcze jakies pytania?
                        • magdaxxxx86 Re: 23.08.11, 15:08
                          ivana, ale to ze sie nie podobaja facetom rozstepy (spodziewalas sie ze powiedza ze rozstepy sa piekne???) to nie oznacza ze brzydza ich na tyle zeby rezygnowac z seksu. to troche tak jakbys zapytala , czy facetom bardzoej podoba sie biust male b czy duze D, wiekszosc wiadomo jaka odpowiedz wskaze, co nei oznacza ze kobieta z malym b jest bez szans- co wiecej , jesli cala reszta bedzie lepsza niz u duzego d to moze miec wieksze szanse niz ta panna z duzymi cycami;) wiec nie dramatyzujmy. troche rozstepow to nie to samo co 30 kg nadwagi i napenwo zaden rozsadny facet sie od ciebie nie odsunie z tgeo powodu. a im wieksza uwage ty do tego przykladasz, tym bardziej on to zauwazy:)
                      • voxave Re: rozstępy 24.08.11, 16:21
                        Lepik--czy ty masz rozstępy na brzuchu,że tak perorujesz w tym watku ?
                        • lepian4 Re: rozstępy 25.08.11, 11:27
                          Odpowiadajac na te wscibskie pytanie odpowiadam grzecznie, ze nie mam rozstpow. Jestem zadowolony ze swojego ciala: brzuch plaski, jedrne posladki... Nadmiar tluszczu zostawiam na talerzu, wiec nie zapytuje sie na forum, czy ktos zwracalby uwage na moj brzuszek browarski.
                          Masz jeszcze jakies pytania?
        • saksalainen nieee 23.08.11, 13:58
          powinny czytać ze zrozumieniem.

Miałem bliski kontakt z kobietami dzieciatymi i nie mam pojęcia czy miały rozstępy - po dwójce czy trójce dzieci pewnie jakieś miały, ale nie zwróciłem na to uwagi, bo poza tym były zadbane.
          • ivana Re: nieee 23.08.11, 14:02
            saksalainen napisał:

> powinny czytać ze zrozumieniem.
            >
            > Miałem bliski kontakt z kobietami dzieciatymi i nie mam pojęcia czy miały rozst
            > ępy - po dwójce czy trójce dzieci pewnie jakieś miały, ale nie zwróciłem na to
            > uwagi, bo poza tym były zadbane.

Jak to ? Nie delektowales sie ich cialem? Nie calowales kobiet po brzuchu?
            • saksalainen Re: nieee 23.08.11, 14:06
              Owszem, ale rozstępów nie pamiętam - albo nie było, albo nie zwróciłem uwagi. Po ciąży chyba powinny być...
              • ivana Re: nieee 23.08.11, 14:09
                saksalainen napisał:

> Owszem, ale rozstępów nie pamiętam - albo nie było, albo nie zwróciłem uwagi. P
                > o ciąży chyba powinny być...

Nie wszystkie kobiety mają...
                • saksalainen Re: nieee 23.08.11, 14:16
                  Hmm, to może nie było...

Ale, tak jak pisałem: O całokształt chodzi. Jakieś pojedyncze szczegóły nie mają znaczenia, jeżeli cała kobieta mi się podoba - a jeżeli ją kocham, to już w ogóle nie.
    • bury_111 Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 13:42
      Ale jacy mężczyźni? Nowo poznawani czy współtwórcy rozstępów? („rozstępotwórcy”? „rozstępodawcy”?) Bo ci drudzy patrzą na kobietę nieco inaczej zwykle niż ci pierwsi.
      Na pewno najmocniej reaguję na rezygnację z seksu.
      • zawsze_gabagibagazyl Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 14:05
        Mam 49 lat, urodziłam 3 dzieci. Mam trochę rozstępów oraz lekką nadwagę. Mój obecny partner (jesteśmy razem 4 lata) nie przyczynił się do rozstępów, ale nie zwraca na nie uwagi i mówi, że kocha mnie taką, jaką jestem, kocha- więc akceptuje moje ciało. Mamy udany seks i to wcale nie po ciemku.
        • ivana Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 14:08
          zawsze_gabagibagazyl napisał:

> Mam 49 lat, urodziłam 3 dzieci. Mam trochę rozstępów oraz lekką nadwagę. Mój ob
          > ecny partner (jesteśmy razem 4 lata) nie przyczynił się do rozstępów, ale nie z
          > wraca na nie uwagi i mówi, że kocha mnie taką, jaką jestem, kocha- więc akcept
          > uje moje ciało. Mamy udany seks i to wcale nie po ciemku.

No tak ale w Twoim przypadku byla milosc a jak wiadomo milosc jest slepa, a co ma zrobic kobieta ktora nie szuka meza ale kochanka?
          • black-sandra Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 14:10
            ivana napisała:

> No tak ale w Twoim przypadku byla milosc a jak wiadomo milosc jest slepa, a co
            > ma zrobic kobieta ktora nie szuka meza ale kochanka?

Ma znelezc takiego , któremu to nie przeszkadza :)
          • zawsze_gabagibagazyl Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 14:19
            >No tak ale w Twoim przypadku byla milosc a jak wiadomo milosc jest slepa, a co ma zrobic kobieta ktora nie szuka meza ale kochanka? <
            To nie jest mój mąż. Mój ex- nieudany jak pierwszy naleśnik ;-) -tak mi dał popalić, że wybił mi instytucję małżeństwa z głowy. Spotkałam mężczyznę, któremu jego ex też obrzydziła instytucję małżeństwa. Nie mieszkamy razem, spotykamy się kilka razy w tygodniu. Jesteśmy ze sobą, bo chcemy. Uwierz mi, w takiej sytuacji rozstępy są absolutnie nieistotne.
    • wyimaginowany_stworek Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 14:27
      Jak facetowi przeszkadzają Twoje odstępy to proponuje wystawić go za drzwi!!
      Troszkę więcej pewności siebie dziewczyno.
      • lepian4 Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 14:28
        A skad ty to wiesz, ze on ma z tym problemy?
        • wyimaginowany_stworek Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 14:32
          Wnioskując z tego co pisze. Albo ona, albo ktoś jej bliski ma z tym problem.
          Rezygnacja z seksu dlatego, że ma się rozstępy po porodzie??? Jeśli nie mamy wpływu na to co się dzieje z naszym ciałem, to trzeba to zaakceptować.
          • lepian4 Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 15:04
            Rozstepy nie sa domena kobiet, ktore zaliczyly ciaze. Prosze wiec nie siac zametu!
            Paradoksalnie pociazowe rozstepy sa najczesciej pryszczem. Najgorsze sa te rozstepy, ktore wystepuja w wyniku regularnych wahan ciala: a tu cudna dieta zadzialala, a pozniej czekolada znowu posmakowala. Troche samodyscypliny kulinarnej czyni cuda.
            Autorka tego watku ma juz domysly, gdy maz uprawia z nia seks po ciemku. Moj Boze, patrzysz i nie grzmisz! W tych okolicznosciach stres tez nie jest najlepszym rozwiazaniem: kortyzol - hormonu stresu jest odpowiedzialny za powstawania rozstepow, ot co!
            • e-no-kolego Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 15:17
              Co za różnica? Prawdziwy facet, kochający - na pewno nawet nie da ci poznać, że coś jest nie tak.
              Przecież te wszystkie fizyczne dolegliwości po prostu się zdarzają. Akceptacja i dojrzałość polega na świadomości i pogodzeniu się z naturą. Po narodzinach dzieciaka już kompletnie nic mi nie było w stanie przyćmić zauroczenia TĄ kobietą. A w szczególnych przypadkach po prostu się starałem...
              :)
              • ivana Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 15:40
                Czyli reasumujac Wasze wypowiedzi rozstepy nie sa takie straszne jesli kobieta jest pewna siebie i zadbana tak jak ja;-)
                Bardzo serdecznie wszystkim dziekuje za poswiecony mi czas i za wszystkie wypowiedzi.
                Macie ode mnie mnie duzego Buziaka ...Panie rowniez ;-)
                Dzieki wielkie.
                Iv
                • e-no-kolego Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 19:28
                  chyba :"panowie szzególnie" , bo się oaże
    • allerune Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 14:46
      > Pytanie do mężczyzn. Czy kobieta jest dla Was mniej atrakcyjna jesli ma rozstęp
      > y na brzuchu po ciązy?

Obiektywnie mówiąc, to każda zmiana w ciele, czy to blizny, czy to rozstępy, czy to jeszcze inne odstające od ideału cechy, powodują że kobieta staje się mniej atrakcyjna. Rzadko jednak powoduje to aż taką niechęć, by nagle z pożądanej kobiety stała się jakimś straszydłem od którego sie ucieka.

> To problem wielu kobiet a uniknac najczęściej ich się ni
      > e da. Kobiety bardzo czesto rezygnuja z seksu bo
      > uwazaja ze nie sa przez to dosc piękne...

I to jest moim zdaniem głupota. Wielu facetów jest w stanie zaakceptować tego typu "mankament" u kobiety, która ich pociąga w wielu innych aspektach. Jeśli natomiast laska traci śmiałość, traci pewność siebie, boi się pokazać cokolwiek, boi się kusić faceta, to w efekcie staje się dla niego obiektem aseksualnym...
    • papryczka.chili Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 16:46
      ja zwracam na zmarszczki na mózgu rozstepy rzecz ludzka ja po ciązy nie mam .. a nawet jakbym miała to na pewno nie wpłynie to na moje małżeństwo
      • ivana Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 17:08
        papryczka.chili napisała:

> ja zwracam na zmarszczki na mózgu rozstepy rzecz ludzka ja po ciązy nie mam ..
        > a nawet jakbym miała to na pewno nie wpłynie to na moje małżeństwo

A na Twoj ewentualny romans? Tez nie wplynie? W zyciu rozne rzeczy sie zdarzaja...
        • papryczka.chili Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 23.08.11, 19:10
          mój czy męża??:D
      • evee1 Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 24.08.11, 05:58
        Jak sa zonaci, ktorym nie przeszkadzaja rozstepy u zony, to pewnie sa tez kochankowie, ktorym one nie przeszkadzaja. Moj maz to nie widzi roznicy jak wrazam od fryzjera, a rozstepy ma widziec?
        A tak poza tym co Cie akurat tak te rozstepy nurtuja?
        • ivana Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 24.08.11, 08:22
          evee1 napisała:

> Jak sa zonaci, ktorym nie przeszkadzaja rozstepy u zony, to pewnie sa tez kocha
          > nkowie, ktorym one nie przeszkadzaja. Moj maz to nie widzi roznicy jak wrazam o
          > d fryzjera, a rozstepy ma widziec?
          > A tak poza tym co Cie akurat tak te rozstepy nurtuja?

Oczywiscie ze nurtuja, to przeciez nic fajnego...jestem estetka..

• masher Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 24.08.11, 11:11
      przyjmijmy za norme ze czlowiek po pewnym wieku szuka piersi w okolicach kolan, wszystko juz nie jest takie jak kiedys a u facetow brzuszek zaczyna zaslaniac waclawa jak lubia dobre jedzenie. tylko czy to cos zmienia? ;) pewnie ze moze szczyt urody to to nie jest, morda poorana zmarszczkami, wory pod oczami, lysiny, siwizny i inne jednak sa norma. trudno byc plastikowa lala ktora nawet usmiechnac sie nie moze bo jej uszy z bokow glowy na czolo przejda :]
    • mayyaa Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 24.08.11, 12:57
      po co autorko zadajesz pytanie otwarte jak jasno widać,ze jedyne czego oczekujesz to twierdzenia" nie, rozstępy pociazowe sa suuper i wcale nam nie przeszkadzaja", ludzie pisza,ze im sie to nie podoba to zakceptuj to. Jestem kobieta i byc moze kiedys tez pociazowe rozstepy bede miec co na pewno nie zmioni faktu, iz uwazam ze sa one nietetyczne. Co innego miec kilka paseczkow a co innego caly brzuch poprzecinany czerwonymi szramami. Coz w zyciu nie wszystko jest ladne a to co brzydkie nie musi sie podobac. Zaakceptuj siebie lub powalcz z tym, jak ci zalezy a jak nie to sie przestań spinać na forum i obrazac na facetow ze maja okreslone poglądy.
      • ivana Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 24.08.11, 13:02
        Na nikogo sie nie obrazam. mayyaa napisała:

> po co autorko zadajesz pytanie otwarte jak jasno widać,ze jedyne czego oczekuje
        > sz to twierdzenia" nie, rozstępy pociazowe sa suuper i wcale nam nie przeszkadz
        > aja", ludzie pisza,ze im sie to nie podoba to zakceptuj to. Jestem kobieta i by
        > c moze kiedys tez pociazowe rozstepy bede miec co na pewno nie zmioni faktu, iz
        > uwazam ze sa one nietetyczne. Co innego miec kilka paseczkow a co innego caly
        > brzuch poprzecinany czerwonymi szramami. Coz w zyciu nie wszystko jest ladne a
        > to co brzydkie nie musi sie podobac. Zaakceptuj siebie lub powalcz z tym, jak c
        > i zalezy a jak nie to sie przestań spinać na forum i obrazac na facetow ze maja
        > okreslone poglądy.

Zle rozumiesz moje wypowiedzi. Na nikogo sie nie obrazam.
        • cynta Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 24.08.11, 13:46
          W USA reklamuja rozne kremy ktore podobno usuwaja rozstepy i blizny. Nie ma tego w Polsce. A robilas cos zeby ich nie miec? w czasie ciazy mam na mysli ...
    • rach.ell Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 24.08.11, 16:18
      Moj nie zwraca ale wie gdzie je mam...
    • atak_kobry Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 24.08.11, 23:27
      > Pytanie do mężczyzn. Czy kobieta jest dla Was mniej atrakcyjna jesli ma rozstęp
      > y na brzuchu po ciązy?

nie, bardziej atrakcyjna. Podniecają nas rozstępy. Szczególnie po ciąży.
      Lubimy też wielkie grube tyłki.
      ogólnie im brzydsza tym bardziej atrakcyja.

dziękuję.
    • robmar2007 Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 25.08.11, 08:02
      Tak, zwracają, bardzo są na tym punkcie wyczuleni. Zwracają też uwagę na: cellulitis, oponkę, grube łydki, cienkie łydki, małe piersi, duże piersi, liczne zmarszczki, gładką cerę, zbyt obfity makijaż, brak makijażu, paznokcie, włosy, uszy, brwi, rzęsy, zęby, dłonie, stopy, buty... Oj przepraszam... To kobiety zwracają:)))
      • ferro2 Re: Czy mężczyzni zwracaja uwage na rozstępy? 25.08.11, 08:50

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka