zwierz.alpuhary 28.02.09, 19:42 To jest forum dyskusyjne a nie tablica ogłoszeń. W opisie forum są dwa linki, pod którymi można zamieszczać dowolną ilość ogłoszeń w przeznaczonych do tego miejscach, więc proszę z nich skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysek2101 Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 19:59 drogi zarzadco, widze tu duzo wiecej ogłoszeń, które nie sa usuwane. Formum jest najlesza forma dania ogłoszenia, ale widac nie jest to Ci znajome. Szkoda, ze tylko moje prośby szukania sa usuwane a inne nie... badz konsekwentny w swoim działaniu Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:16 Tygrysku, masz poniekąd rację. Swego czasu moje ogłoszenie było wyrzucane regularnie i owo wyrzucanie było uzasadniane tak samo - miejsce ogłoszeń jest gdzie indziej. Od tego czasu jestem wyczulona na ogłoszenia i faktycznie nie wszystkie są tak skrupulatnie usuwane. Mam nadzieję, że wynika to z faktu, że admin też człowiek i nie spędza całego swego czasu na forum. Proponuję umieść swoje ogłoszenie we właściwym miejscu, bo zdaje się nie masz innego wyjścia. Ewentualnie załatw swoją sprawę poza forum. Ja tak właśnie zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:26 Od tego czasu jestem wyczulona > na ogłoszenia i faktycznie nie wszystkie są tak skrupulatnie > usuwane. Mam nadzieję, że wynika to z faktu, że admin też człowiek i > nie spędza całego swego czasu na forum. - administratorów jest tutaj czterech - usuwane są ogłoszenia-ogłoszenia, zostawiamy natomiast wszelkiego rodzaju prośby o zdanie, opinię etc. Przykład: informacja o nowej knajpce w Pruszkowie z prośbą o opinie zamieszczona przez marti78nez nie została usunięta, bo nie ma po temu żadnego powodu. Podobna informacja zamieszczona przez właściciela knajpy została usunięta natychmiast. Chyba sobie to gdzieś zapiszę i będę każdorazowo wklejał, bo już mi się nie chce po raz n-ty tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek2101 Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:29 hmmm, a to nie jest ogłoszenie???- czy może móżdzek mojej blond głowy jest za mały żeby to zrozumieć??????????? "opiekunka szuka pracy Autor: vero.1 10.02.09, 07:36 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytując Odpowiedz opiekunka, która parę lat temu opiekowała sie moim dzieckiem, szuka pracy zajmie się dziećmi w wieku przedszkolnym na pare godzin dziennie czyli przyprowadzenie z przedszkola i opieka do momentu powrotu rodziców, jesli byłaby taka potrzeba to mogłaby też wykonywać jakieś prace domowe np. prasowanie pani mieszka na osiedlu staszica wiec najchętniej przyjęłaby ofertę pracy z tego osiedla, osiedla prusa lub niedalekich okolic pani jest emerytką, osobą miłą i ciepłą do dzieci jesli ktoś byłby zainteresowany to proszę o kontakt mailowy " Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:35 no więc właśnie ciężko powiedzieć, czy to jest ogłoszenie czy rekomendacja zadowolonych klientów, więc powstrzymaliśmy się od usunięcia. Cięte są tylko ogłoszenia sensu stricto. Gdyby ta pani sama zamieściła ogłoszenie, też byśmy je usunęli. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek2101 Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:39 hmm, adminku nie pozostawiasz mi wyboru jak tylko pokombinowac:)). dla mnie to co ci przytoczyłam było zwykłym ogłoszeniem dltaegoż nie mogłam pojąc czemu moje znikają a inne mimo, że sa podbijane nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:19 forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html "Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe lub wyznaczone fora." Oczywiście, że forum jest najlepszym miejscem, tylko że z punktu widzenia zamieszczającego a nie forumowiczów - dla nich to jest zwykły spam. A ogłoszenia takie jak pani, są usuwane co do jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek2101 Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:24 hmm, adminie- człowieku, skoro jestes taki konsekwetny to badz do końca i usuń wszystrkie tego typu ogłoszenia:). Ja wychodze z założenia, ze jeżeli kos nie ma ochoty to po prostu nie czyta. A jak juz to w doświadczenia wiem, że powinno sie przeniśc na odpowiedzni watek a nie usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:29 A jak juz to w doświadczenia wiem, że powinno sie > przeniśc na odpowiedzni watek a nie usunąć. toteż dwa ogłoszenia zostały przeniesione na forum Dam pracę: Warszawa (bo akurat tam możemy przenieść) natomiast pozostałe dwa zosały skasowane. > hmm, adminie- człowieku, skoro jestes taki konsekwetny to badz do > końca i usuń wszystrkie tego typu ogłoszenia:) patrz: wyjaśnienie powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:36 Tygrysie, zwierz MA rację, takie są zasady i tyle. Wiem, że Twojego czy mojego jako ogłoszeniodawcy punktu widzenia - najlepiej jest założyć specjalny wątek dla swojego ogłoszenia. Wtedy jest przez chwilę widoczne. W wątku "dam pracę" znika od razu, bo jest to wątek bardzo długi. Dla mojej prywatnej przyjemności Twoje ogłoszenie mogłoby sobie powisieć. Jednakże jest to sprzeczne z regulaminem forum, który to regulamin zwierz zacytował powyżej. Próbowałaś z tradycyjnymi papierowymi ogłoszeniami, rozlepianymi w okolicy Twojego domu? Może ogłoszenie na kablówce? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek2101 Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:40 Miiczko, tu chodzi o zasade, albo usuwa się wszystko dlabo nic:)). Można było napisac od razu kobieto nie umieszczaj ogłoszeń i bym to pojeła, a tak to sie tylko rozjuszyłam Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:51 Wiem :-) Rozumiem Cię. Pamiętam jak się wściekałam kiedy moje ogłoszenie było wyrzucane :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek2101 Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:55 w sumie to mnie to bawi, bo gdyby mi od razu powiedzieli to bym nie była taka uparta. a ja jestem jak byk, hahahha zadziałało to na mnie jak przysłowiowa płachta na byka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
soloviev Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:55 Ciąć, wywalać i kasować, no i banów nie żałować. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek2101 Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 20:56 sam sie zabanuj:), jak nie masz ochoty to po prostu nie czytaj:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 21:46 to ja pozwole sie wtracic. fakt, te watki o ogloszeniach sa nieco przydlugie, moze by tak, co 100 postow, robic, hm, kolejna edycje? taka skromna propozycja:) Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 22:01 Bardzo dobry pomysł. A poprzednią edyzję można zalinkować w kolejnej. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 23:05 Hmm, a gdyby tak nawet nie otwierać nowej edycji, tylko usuwać stare? W sumie można usunąć każdy post poza pierwszym, nie usuwając wątku. To jest bardzo dobry pomysł tak czy owak:) Odpowiedz Link Zgłoś
apurimac Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 23:14 Jakie prawa i obowiązki posiada zarządca tego forum? ----------------------------------------- Zapisane są cztery Ewangelie, piątą pisze każdy własnym życiem - ks. Jerzy Popiełuszko Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Prośba do tygrysek2101 28.02.09, 23:22 ale masz na myśli Agorę czy nas, administratorów społecznych? My zasadniczo możemy kasować/publikować skasowane wątki, przenosić je gdzie indziej, przypinać/odpinać wątki na górze i zgłaszać różne postulaty do oberadminów. A obowiązek mamy w zasadzie jeden - egzekwowanie regulaminu i netykiety + różnych zasad ustalonych przez forumowiczów. Jeśli masz zastrzeżenia do naszej pracy, mozesz sie poskarżyć pod adresem forum.abuse@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
apurimac Re: Prośba do tygrysek2101 01.03.09, 17:00 Dziękuję za informację. A jak wygląda kwestia dostępu administratorów społecznych do adresów IP? ----------------------------------------- Zapisane są cztery Ewangelie, piątą pisze każdy własnym życiem - ks. Jerzy Popiełuszko Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Prośba do tygrysek2101 01.03.09, 17:13 widzimy adresy IP (nie zawsze pełne) i możemy z tego wyciągać wnioski, kiedy np. jakieś jednorazowe nicki zaczynają dyskutować ze sobą z tego samego komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
apurimac Re: Prośba do tygrysek2101 01.03.09, 17:21 A czy istnieją jakieś formalne regulacje, które zabraniają wykorzystywać adminom informacje pozyskiwane w ramach pełnionej funkcji do innych celów niż zarządzanie forum? Np. ujawniania pozyskiwanych adresów IP, lub wniosków z ich analizy osobom trzecim? ----------------------------------------- Zapisane są cztery Ewangelie, piątą pisze każdy własnym życiem - ks. Jerzy Popiełuszko Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Prośba do tygrysek2101 01.03.09, 17:45 szczerze mówiąc, nic mi o tym nie wiadomo, pewnie gdzieś tam są. Dla nas to jest oczywiste, że takich rzeczy nie wolno robić. Odpowiedz Link Zgłoś