Dodaj do ulubionych

Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę?

• hydrograf 10000 lat doświadczenia.... 19.11.11, 14:10
      Od kiedy istnieje coś takiego jak cywilizacja, stare samce homo sapiens brały sobie młode samice... a tak na prawdę, to młode samice brały sobie starych samców. I nie robiły tego z miłości do siwych skroni tylko dlatego, że wraz z wiekiem przybywało wiedzy wynikającej z doświadczenia. Stary samiec mógł zapewnić młodej samicy lepszą przyszłość.

I to w zasadzie nie zmieniło się do połowy XX wieku. Dopiero wtedy, wraz z rewolucją socjalną zaczął obowiązywać standard, że małżeństwa zawierają rówieśnicy - w efekcie czego nastąpiła eksplozja rozwodów i matek samotnie wychowujących dzieci.

Wydaje mi się, że do trwałego związku, potrzebna jest przynajmniej jedna strona odpowiedzialna i doświadczona - trudno wymagać tego od 20-latków...

PS. Duże różnice wiekowe pomiędzy samcem a samicą są standardem u niemal wszystkich zwierząt stadnych.
    • grandier777 Nie każdy miś to potwór 19.11.11, 14:18
      Po pierwsze, nie wiem skąd ta wizja faceta który bezwarunkowo traci z atrakcyjności w okolicach 40-tki. Jeżeli dbasz o siebie i natura była w miarę łaskawa, wiek nie jest wielkim problemem. Dla wielu kobiet, w tym młodszych, wydaje się to wręcz sprzyjać znajomości. Jeżeli autorka widzi wokół siebie tylko trolle jak wyżej opisany, to tylko współczuć. Może warto przyjrzeć się współczesnym młodzieńcom, których zainteresowania to raczej browar czy komputer, lub oba, ale raczej nie sport.

Nie rozumiem, dlaczego, w myśl jakiego konwenansu mężczyźni mają się ograniczać do kobiet w podobnym wieku. Młode kobiety mają w sobie to coś, urok, energię i bezpretensjonalność których większość ich starszych koleżanek już z siebie nie wydobędzie. Sorry

Zostawmy w tym względzie wolną rękę obu stronom :)
    • pokemontazo [...] 19.11.11, 14:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pokemontazo Przepraszam jesli naruszylem "prawo lub regulamin" 19.11.11, 17:39
        Poniewaz jako czlowiek odpowiedzialny daze do poprawy,
        chcialbym zapytac w ktorym miejscu dopuscilem sie tego przewinienia.
        Email na konto pocztowe bylby wystarszczajacy chociaz chetniej uslyszalbym komentarz na forum.

Dodatkowo chcialbym zapytac sie jak ustosunkuja sie panstwo do wypowiedzi uzytkownika(uzytkowniczki) barbibarbi. Przedstawie tutaj moja analize tego co zostalo powidziane i mam nadzieje, ze moje watpliwosci zostano rozwiane.

>>Na kanwie wątków gdzie przewija się temat, że kobieta ma być dużo młodsza
        >>i już! Nawet niektórzy niefrasobliwi panowie przytaczają wzory
        >>matematyczne, ile to lat partnerka ma być młodsza. Ja nieśmiało napiszę, ze
        >>zwykłej ciekawości, wyjaśnijcie mi panowie jak to jest z tymi starszawymi
        >>misiami aspirującymi do dużo młodszych dziewczątek?

Wiec mamy "pytanie". Niestety nie jest sprecyzowane dokladnie czego dotyczy,
        wiemy ze podmitem sa mezczyzni wiazacy sie z mlodszymi partnerkami
        (w czasach pre-bardzo-feministycznych uznawane za zjawisko raczej normalne).
        Niestety niemozemy dokladnie doprecyzowac o co chodzi.
        "Jak to jest" nie jest pytaniem. Dodatkowo okresleniem uzytym do opisania mezczyzny po 40 jest "misiu". Czy celem tego okreslenia jest ukazanie jak uroczy, calusny i przytulasni jest 40+ letni mezczyzna?
        Nie, do 40+ letni mezczyzni nie pasuja do zadnego z tych okreslen.
        Zato patrzac z drugiej strony, okreslajac doroslego mezczyzne mianem misia,
        negujemy pozytywne atrybuty spoleczne (prawdziwe czy nie prawdziwe) ktore sa mu przepisywane.

>>Jak to jest kiedy taki miś 45+ na przykład, cudem dorwie w końcu tą swoją 22
        >>latkę

Dorwie? To znaczy uzyje przemocy czy podstepu? To jest pewnego rodzaju oskarzenie, czy autorka mogla by sie do niego ustosunkowac?

>> (ma być młodsza, bo zdrowe dzieci, nie napuchnie w ciąży itp) i tak leżą sobie
        >>w łóżku w jasnej sypialni o 8 rano. Ona otwiera jedno oko i natychmiast
        >>zamyka, bo jest przyzwyczajona do widoku swoich młodych kolegów i
        >>koleżanek,

Powyzej jest swietny przyklad poziomu intelektualnego autorki,

>> do swojego gładkiego wizerunku w lustrze, a tu leży jej "ukochany" -
        >>zwiotczały wór zmarszczek z włosami w nosie i w uszach, pewnie ma żylaki a
        >>może i hemoroidy, siwiejącą grzywę albo łysy łeb, brzuszysko mu się
        >>przelewa, dobrze jeśli zęby ma jeszcze swoje -

A tutaj mamy to o co sie rozchodzi. Zdehumanizowanie i bardzo silna agresja
        (obrzydzenie jest jednym z najsilniejszych czynnikow negatywnych)
        Nastawione na to zeby zaszkodzic pewnej grupie ludzi. ze wzgledu na ich przynaleznosc spoleczna i poglady. Czy autorka moze przedstawic statystyki lekarskie dowodzace tych twierdzen? Czy niemozliwym jest znalezienie osoby ktora zostala wlaczona do grupy "ludzi obrzydliwych" chociaz maja cialo i umysl greckiego boga?

Zdaje sobie sprawe, ze moja wypowiedz mogla byc uwazana jako obrzliwa czy prostacka (chociaz uzylem absurdu w stopniu, ktory powinien zwrosic uwage kogos kto chcialby zinterpretowac go doslownie). Wypowiedz tej pani jest dokladnym odzwierciedleniem tego, co ja przytoczylem jako "wyzywanie drugiego czlowieka ze mu stopy smierdza" (stopy to normalny element fizionomi, i ze wzgleduw biologicznych moga emanowac nieprzyjemny zapach jesli pewne zasady higieny nie so przestrzegane a nawet pomimo tego - jednakze ta wypowiedz jest chyba zbyt dziecinna zeby brac ja powaznie i NIE DYSKRYMINUJE zadnego czlowieka przypisujac mu negatywne cechy ktorymi nie dysponuje zeby uderzyc w pewna grupe spoleczna)

>>ciekawe co myśli sobie w takich momentach takie dziewczę i dlaczego
        >>decyduje się na sypianie ze starym dziadem? Jak myślicie panowie misiowie?

Pytanie? Poniewaz mezczyzni potrafia czytac w myslach?
        Nie wspominajac o drugiej czesci tego zlozonego zdania ktora okresla sie potoczniem mianem pytania: "kto jest twoim bohaterem i dlaczego Stalin".
        "Pytanie" zostalo zadane kazdemu mezczyznie ktory zwiazal sie z mlodsza partnerka - ale jakakolwiek proba odpowiedzi na nie ktoregos z wymienianych, jest jednoznaczna z okresleniem siebie starym dziadem (obelga)..
        • hudpes Re: Przepraszam jesli naruszylem "prawo lub regul 19.11.11, 18:33
          1000 x BRAWO !
        • barbibarbi Re: Przepraszam jesli naruszylem "prawo lub regul 19.11.11, 19:26
          ty, pokemontazo, ile ty masz lat, że tak się ekscytujesz tematem? sto?
          Wysmarowałeś cały elaborat, i co latek ci od tego ubyło, czy dalej ta sama smutna facjata w lustrze? No czasu nie zaczarujesz, nie ma siły. Ale się uśmiałam, smaruj dalej, albo podanie do admina napisz, że barbi taka niedobra, nie zapomnij o pieczątkach :-)
          • pokemontazo 200 19.11.11, 22:12
            Wysmarowalem caly elaborat, bo jak wczesniej napisalem w paru zdaniach to moderator to wywalil - i osobiscie mam nadzieje ze zrobil to dlatego poniewaz nie byl wstanie zrozumiec prostej analogi a nie poniewaz gdzies ktos przykazal ze nalezy oglupiac / sklocac ludzi takimi postami jak twoj.

Czy mi pomoglo? Nie, ale po przeczytaniu go (jesli ktos dobrnie),
            ktos kto sam tego nie zauwazyl dowie sie czym jest twoj post i czemu ma sluzyc.
            A to ukruci troche szkodliwe dzialanie ...
    • frup33 Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 15:21
      Panowie !!!!!!! gdy 40 roków mija dłuższa torba niż fuzyja i tyle w temacie.
      • barbibarbi Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 15:30
        frup33 napisała:

> Panowie !!!!!!! gdy 40 roków mija dłuższa torba niż fuzyja i tyle w temacie.

hłe, hłe, hłe
    • artur737 Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 15:43
      Nie ma nigdzie takiej zasady, ze facet musi sie zadawac wylacznie z rownolatkami, nawet w Biblii i Kodeksie karnym.

Jezeli ktos sie na te sytuacje oburza to raczej beda to starsze kobiety, ktore juz maja mniej brania (bo wiadomo, nie moga rodzic dzieci).

A jak sie czuja mlodki w objeciach starszego od nich pana? Zapewniam, ze bardzo dobrze i wcale nie wynika to grubosci portffela ich faceta.
      • barbibarbi Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 17:12
        artur737 napisał:

> Nie ma nigdzie takiej zasady, ze facet musi sie zadawac wylacznie z rownolatkam
        > i, nawet w Biblii i Kodeksie karnym.
        >
        > Jezeli ktos sie na te sytuacje oburza to raczej beda to starsze kobiety, ktore
        > juz maja mniej brania (bo wiadomo, nie moga rodzic dzieci).

No dobra, przyznaję się. Jestem starszą babką, ale jeszcze przed sześćdziesiątką, bardzo zadbaną. Chciałam sprawdzić nastawienie ludzi do takich związków, bo ostatnio spotykam się z 31 letnim facetem, on twierdzi że jestem wspaniała, piękna, ale trochę obawiam się czy nie mówi tego bo go wspieram finansowo (chwilowo, tylko dotąd jak stanie na własne nogi).

Myślę że to fascynacja z jego strony, dla mnie to przyjemność fizyczna i estetyczna (ehh, to ciało!) Intelektualnie lepiej się dogaduję z mężem, muszę się jednak mocno starać aby nie odkrył mojego romansiku. Dziękuję za wasze wpisy, bo teraz łatwiej mi uwierzyć, że taki młokos naprawdę może się zakochać w starszej doświadczonej kobiecie.
        • maly.jasio A jak to jest miec kilka zyc ? :) 19.11.11, 17:55
          barbibarbi napisała:

> No dobra, przyznaję się. Jestem starszą babką, ale jeszcze przed sześćdziesi
          > ątką, bardzo zadbaną.

W tym wielu miec 5-cio letnie dziecko
          (nawet adaptowane)
          to spory sukces.
          gratulujemy.
          bez ironii.
          • barbibarbi Re: A jak to jest miec kilka zyc ? :) 19.11.11, 19:32
            > > No dobra, przyznaję się. Jestem starszą babką, ale jeszcze przed sześć
            > dziesi
            > > ątką, bardzo zadbaną.

>
            > W tym wielu miec 5-cio letnie dziecko
            > (nawet adaptowane)
            > to spory sukces.
            > gratulujemy.
            > bez ironii.

no bo kobieta zmienną jest. Tamto to była zasłona dymna, a teraz to szczera prawda :-)
            Jak ciebie młode laski kochają, to mnie młodszy o 28 lat Romeo (tak naprawdę Roman, ale Romeo jest romantycznie) nie może? Jestem zadbana, odważna, jakbym mu nie pasowała to by nie wydzwaniał do mnie jak szalony, co? Zresztą nie on jeden.
            • mamtajemnice Re: A jak to jest miec kilka zyc ? :) 19.11.11, 19:48
              Co za zmiana, wow :)
              ale przez te Twoje wpisy to się niezłych nerwów najadłam.

Trzymam za Was kciuki.
            • maly.jasio alez moze :) 20.11.11, 18:36
              barbibarbi napisała:

> Jak ciebie młode laski kochają, to mnie młodszy o 28 lat Romeo (tak naprawdę Ro
              > man, ale Romeo jest romantycznie) nie może? Jestem zadbana, odważna, jakbym mu
              > nie pasowała to by nie wydzwaniał do mnie jak szalony, co? Zresztą nie on jeden
              >
              - alez moze. jezeli wam obojgu to pasuje, to nadal nie rozumiem, o co strzepisz jezyk.
        • mamtajemnice Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 19:47
          Ha! :) :) :)
        • pokemontazo Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 22:30
          @Autor: barbibarbi 15.11.11, 12:19

Na kanwie wątków gdzie przewija się temat, że mezczyzna moze być dużo młodszy i już! Nawet niektórzy niefrasobliwi panowie przytaczają wzory matematyczne, ile to lat partner ma być młodszy. Ja nieśmiało napiszę, ze zwykłej ciekawości, wyjaśnijcie mi panie jak to jest z tymi starszawymi babuszkami aspirującymi do dużo młodszych chlopaczkow?

Jak to jest kiedy taka babuszka 55+ na przykład, cudem dorwie w końcu tego swojego 30 latka (ma być młodszy, bo zdrowe dzieci, nie napuchnie itp. itd) i tak leżą sobie w łóżku w jasnej sypialni o 8 rano. On otwiera jedno oko i natychmiast zamyka, bo jest przyzwyczajony do widoku swoich młodych kolegów i koleżanek, do swojego gładkiego wizerunku w lustrze, a tu leży jej "ukochana" - zwiotczały wór zmarszczek z włosami w nosie i w uszach, pewnie ma żylaki a może i hemoroidy, siwiejącą grzywę albo łysy łeb, brzuszysko mu się przelewa, dobrze jeśli zęby ma jeszcze swoje - ciekawe co myśli sobie w takich momentach takie chlopie i dlaczego decyduje się na sypianie ze starym dziadem? Jak myślicie panie babuszki?
          -------------------------------------------------------------------
          W powyzszej wypowiedz jest dokladnym odbiciem pierwszego postu,
          (pogrubilem zmienione fragmenty) jakies komentarze?
          A zadajac wlasciwe pytanie,
          czy uwazasz ze uslyszenie tego uczynilo czyjes zycie lepszym.
          • barbibarbi Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 20.11.11, 00:12
            ło ojoj, coraz większą atencję dostrzegam, a jaka staranność! Litereczki podkreślone, ho ho.
            Pilny uczeń, dobry uczeń, odrobił lekcję. Siadaj, trzy plus - starannie ale bez polotu. Na przyszłość więcej wyobraźni, własnej inwencji, odrobinę humoru by się przydało.

Pokemon, wyluzuj!
    • imp.azure Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 15:48

Jest z facetem dla kasy - nie obchodzi jej jak on wygląda, ma kochanka:)
      Jest z facetem bo jest dobry w łóżku - tez jej nie obchodzi jak wygląda :)
      Jest z facetem bo go kocha - wygląd też nie ma tutaj większego znaczenia:)
      Możliwe także że znudzili jej się "mężczyźni" w jej wieku, bez ambicji, bez planów na przyszłość, bez przyszłości:)
      • cyklista Jak to jest mieć kobietę w tym samym wieku? 19.11.11, 21:40
        Jest z facetem dla kasy - nie obchodzi jej jak on wygląda, ma kochanka:)
        Jest z facetem bo jest dobry w łóżku - tez jej nie obchodzi jak wygląda :)
        Jest z facetem bo go kocha - wygląd też nie ma tutaj większego znaczenia:)

Autorka wątku ma jakiś problem, ale zamiast go opisać - obraża tatusia.
    • kowalik26 Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 17:27
      Mmmmm.... 45 =stary dziad ? No to musisz być na poziomie tych 22 latek o których piszesz. Sama więc sobie możesz na swoje pytania odpowiedzieć. Generalnie faceci po 45 są poważniejsi, bardziej odpowiedzialni i przewidywalni od Twoich rówieśników. Bywają również sprawniejsi w tym łóżku mając ciągle niezły wigor wzbogacony doświadczeniem. Jeśli łysina, siwizna czy żylaki Ci przeszkadzają to... żyj szybciej jak Amy Winehouse, bo już za chwilę Cię dopadnie. Na szczęście czas jest sprawiedliwy i żadna chirurgia plastyczna tego nie zmieni.
      TY TEŻ BĘDZIESZ STARA!!!
      Choć trudno uznać granicę starości na poziomie 45 lat :P
    • pppopularny znowu głupawa dyskusja o wieku w związku 19.11.11, 18:11
      strasznie was chyba ekscytuje ten temat, tymczasem widać, że piszą tu głównie dwudziestoparoletnie dzieci, które myślą, że młodość trwa wiecznie, a ci co są starzy, to chyba nie dbali o siebie dostatecznie albo dotknęła ich dziwna choroba, ich to przecież nie dotyczy ...
      jest na świecie bardzo mało mężczyzn, którzy wogóle mogą wybierać kobiety, wiekszość jest wybierana i cieszy się jak jakaś pani łaskawie da się przelecieć ... jak czytam o "ustawionych" zawodowo 26 - latkach ogarnia mnie pusty śmiech na ich wiedzę o świecie i kobietach i odechciewa mi się dyskutować, chłopcy, pożyjcie jeszcze ze 20 lat - wtedy cos napiszcie, bo dzisiaj to po prostu zawodzicie jak koguciki a kobiety się w większości z was śmieją po prostu ... dorosły człowiek zaczyna się tak naprawdę po 30-stce i dotyczy to obu płci. dwudziestoparolatek zazwyczaj może tylko pomarzyć o uwiedzeniu pewnej siebie atrakcyjnej 30-latki, chyba że go weźmie do wyrka jak żigolaka , więc tyle waszego, że sobie popiszecie jacy to z was wymiatacze lasek, w życiu pewnie strach wychynąć z kąta żeby dziewczyny nie zabiły śmiechem ... naprawdę, waszych ciasnych rozumów i pojmowania świata na poziomie gimnazjalisty nie trzeba aż tak reklamować w necie, raczej trzeba się wstydzić, że tak niewiele o życiu wiecie, o kobietach również. zresztą, cokolwiek tu napiszecie żeby sobie polepszyć samopoczucie i tak nie zmienia faktu, że dziś 30-latki to najbardziej pożądane kobiety. i napisałem to ja - facet lat 42, dwie byłe żony, ze dwadzieścia kochanek i ciągle jeszcze chętny na piekną trzydziestkę czy czterdziestkę - zgłaszajcie się, dwudziestki są po prostu za głupie.
      • wiesenblum Re: znowu głupawa dyskusja o wieku w związku 19.11.11, 18:40
        I tu Cie popieram, jestem w tym samym wieku i wiem jedno: kobiety przed 30-tka nie maja mi nic do zaoferowania, a gładka skora długie nogi białe zęby to zbyt mało by mi się chciało ;-) natomiast panowie przed 30-tka to nie jest żadna konkurencja. Nie ta liga życiowa.
        • balbina112 jak to jest?! cudownie:) 19.11.11, 23:12
          mam 29 lat i kochanka 42 letniego
          kasa mnie nie interesuje bo mam swoje życie i kasę
          to że czasem płaci a czasem ja - jest tak oczywiste jak 2+2
          sfleczały wór - cudowny męskie ciało, owłosiona klatka, która mnie kręcie, 3 dniowy zarost, niesamowita mądrość, rozmowy które są rozkoszą dla umysłu

seks, którego nie doświadczyłam z żadnym innym...przekraczanie granic, o których kobiety starają sie nie mysleć, bo to niemoralne, nie właściwe, bo może byłabym postrzegana jak dziwka

pełna otwartość i zrozumienie, uważne słuchanie i szacunek- podmiotowe traktowanie a nie jak przedmiot do wyru...ia

a co jest o poranku - otwieram oczy i jestem tak samo atrakcyjna po nocy jak on tak więc hmm wspólny prysznic, pieszczotny i ostry seks lub powolny i delikatny

trudno zrozumieć, ogarnąć - nie to kwestia otwartości i szerszego spojrzenia na sprawę
          nie określania kogoś w kategoriach obecnie panujących kanonów piękną
          dla jednego jesteś piękna a drugi nie wyobrażałby sobie nawet pocałunku z Tobą - tak samo jest w związkach, każdych związkach bez względu na wiek, płeć i rasę
          ile razy słyszmy: jak oni mogą być razem ze soba ?! mogą i chcą - pomijam typowe nastawienie sponsorskie- ale czasem układ jest oczywisty, więc oboje się zgadzają...to ich sprawa

temat ciekawy ale źle sformuowane pytania i na dodatek spłaszone odpowiedzi do kategorii seksu i sponsoringu...brak zrozumienia na tym forum dla czegoś co nie jest zgodne z naszymi wartościami
      • ladymama2828 :) 19.11.11, 23:03
        No i to mi się podoba:)
        Jako rasowa 30-stka pełna wdzięku, świadomości swojego "ja", niezależna i wykształcona zgadzam się w 100%.
        W trakcie rozwodu;)
        I szczęśliwa u boku 40-letniego Misia:)
    • sic-transit Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 19:09
      Nieważne co myśli ona. Za to on też patrzy na siebie, ten zwiotczały obrzydliwy wór zmarszczek, potem na nią - seksowną 20-kę i myśli z obrzydzeniem:
      - Nie rozumiem, jak można aż tak kochać pieniądze.

;)
    • ryszardus Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 19:19
      Jaka ty musisz być brzydka , że by tak zazdrościć miłości... Ciebie chyba nawet prawdziwy emeryt by nie zatrudnił na opiekunkę... feeee... A jaka zmierzła zołza z Ciebie jest? ... strzeż Panie od ognia , wody i takiej jak ta co ten wątek tka.
    • coppermind [...] 19.11.11, 19:46
    • delfina77 Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 20:55
      Myślę, że wielu mężczyzn mogąc uprawiać seks z młodą partnerką jest w stanie przełknąć fakt, że młoda dziewczyna jest z nimi tylko dla pieniędzy. Tak są niestety zbudowani. Prości, nieskomplikowani, sterowani jedną częścią ciała (nie wszyscy, od course!) :)
      • khadroma Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 21:24
        Hehehe! I tak sie wszyscy zestarzeją. I umrą. Tego sie nie uniknie.
        Nie pomoże wypisywanie mądrości na forach i wykłócanie się kto ma problem, a kto nie. :)
      • najlepszygeorge Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 21:53
        "Myślę, że wielu mężczyzn mogąc uprawiać seks z młodą partnerką jest w stanie przełknąć fakt, że młoda dziewczyna jest z nimi tylko dla pieniędzy."

A nawet jesli, to co z tego? Jego pieniądze - jego sprawa. Poza tym, myślę, że w tym wypadku to akurat ona może mieć problem z przełykaniem a nie facet ;)

"Prości, nieskomplikowani, sterowani jedną częścią ciała (nie wszyscy, od course!) :)"

Faceci są prości, natomiast dziewczyna, która jest z dziadem dla pieniędzy, uosabia na pewno złożoną i głębokość osobowość ' prawdziwej' kobiety :-> Dobre.
    • cyklista Statystyka 19.11.11, 21:23
      Tak na oko, 30-latków z obwisłym kałdunem i łupieżem jest więcej niż 45-latków z kałdunem i włosami w uszach.
    • aarvedui co to znaczy "aspirować do dziewcząt" ? 19.11.11, 21:29
      piszesz posta "ą-ę", a nie znasz znaczenia słów, którymi się posługujesz =)

"barbi" to zdecydowanie dobra ksywa dla ciebie
      • koham.mihnika.copyright mocno tleniona barbiebarbie (koniecznie dwa razy) 20.11.11, 04:19
        kwintesencja blondyzmu
    • mieux rywalizacja 19.11.11, 22:37
      barbibarbi napisała: (...)

Dziwne te Twoje opisy rzekomo nieatrakcyjnych mężczyzn i zupełnie niebywałe przypuszczenia co do odczuć kobiet, które z nimi są.

Znam młode dziewczyny, które uważały za zaszczyt i wyróżnienie, jeśli starszy facet wciągnął je do łóżka. Wcale nie chodziło o pieniądze, o posadę. Chodziło o sam fakt, że w grupie jest dużo młodych dziewczyn, a on wybrał akurat ją. Co prawda na tydzień czy miesiąc, lecz w tym okresie ona uważała się za lepszą od innych.
      Tego typu sytuacje były np. w redakcji (redaktor- praktykantki), na konkursach piękności (juror - uczestniczki) itp.
      • mag88889 Re: rywalizacja 19.11.11, 22:53
        Taki "zaszczyt" pasuje do średniowiecznych zwyczajów albo kobiet o niskim poczuciu własnej wartości. cóż to za zaszczyt być obiektem seksualnym przez dwa tygodnie bez żadnych głębszych uczuć?
        Czytam te wszystkie wątki o związkach młodych, starych o singlach itd itp, a prawda jest taka,że jak się pozna tą właściwą osobę albo po prostu się dojrzeje i naprawdę doświadczy co to jest miłość, partnerstwo i zaufanie, to te wszystkie pytania na forum są co najmniej zabawne, a czasami po prostu głupie. Poczwarka nie może wiedzieć jak to jest być motylem póki nim się nie stanie :)
      • koham.mihnika.copyright oraz...drums...the Whitehouse 20.11.11, 11:43

• lonely.stoner Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.11.11, 23:18
      a mi sie wydaje ze zwiazkow faceta 45lat z wielkim brzuchem i zmarszczkami z 22letnia atrakcyjna dziewczyna to jest jednak baaaardzo malo.

Raczej sa uklady- on 45 brzuchaty, zdziadzialy ale bardzo nadziany + 22letnia bardzo atrakcyjna dziewczyna - sponsoring

on 45 zadbany, fajny, ustawiony facet i 22 letnia bardzo atrakcyjna dziewczyna - zwiazek

on 45 zdziadzialy, ona 22lata gruba/brzydka/kulawa - zwiazek.

no i jeszcze sa rozne tam pary- starszej gwiazdy z kims mlodszym... kurde 20 lat roznicy to jest naprawde sporo.
      • sfiks Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 21.11.11, 23:45
        W czasie dwóch lat studiów już kilka razy natknęłam się na pary: on- kilkudziesięcioletni nauczyciel akademicki, ona-dwudziestoparoletnia studentka. Co więcej - w ogóle się z tym nie kryją, a nawet, jak głoszą plotki, jeden z wykładowców rozstał się z żoną, żeby oficjalnie związać się ze swoją "ulubioną" studentką. Masakra. Teraz ona zaczęła studia doktoranckie, wozi się jego luksusowym autem, a na wydziale to papużki nierozłączki normalnie... Nie powieim, facet niczego sobie, nie żadne straszydło, widac po nim, że nadziany, zadbany. Podobno w czasie przerwy świątecznej zabierze ją na śnieżne safari w Bieszczadach. Czyli wigoru mu chyba nie brakuje, lubi niezapomniane przeżycia ;) Ciekawe, jak sobie radzi nocą, czy też zadowala partnerkę gorącą bielą :P
    • partia [...] 19.11.11, 23:46
    • ag_84 Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 20.11.11, 10:46
      mam 26, mój facet - 47. nie jest zdziadzały - jeśli ktoś jest zdziadziały w tym związku to raczej ja, bo on uprawia codziennie sport itp, a ja nie;)
      poza tym, przez ostatnie kilka lat dosyć gęsto obcowałam z rówieśnikami, i cóż - oni po prostu nie są dla mnie. a mój jest i już.
      a facet 26-letni może być tak samo zapuszczony, jeśli nie gorzej, a niestety miałam do czynienia z takimi przykładami..
      • rumpa Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 20.11.11, 11:36
        ja mam 38 a facet zbliżajacy się do 50tki odpada w przedbiegach, zachwalane umiejętności seksualne mnie walą, bo zdecydowanie wolę power niż koronki i wyrafinowanie w łóżku maskujące brak owego powera nudzi mnie niemożebnie, wywołuje współczucie o ile oczywiście szlag mnie nie trafi przy marudzącym gościu.I już widzę że będę miala problem, całkiem niedługo. I rozumiem facetów co chcą bzykać młode kobiety. Nawet jak są brzydsze, to są po prostu piekniejsze, młodsze, zdrowsze, inna skóra,włosy, jasne białka oczu, tego się nie da podrobić. Inna rzecz, że faktycznie panowie na forach, podejrzewani o "srednią przeciętną" wyglądu poskiego mena w okolicach 50 tki , swoimi wynurzeniami mogą bawić. Przecież gdyby naprawdę mieli takie laski, to by je bzykali na potegę a nie marnowali czas w sieci :) no chyba że ich na potęgę to raz na tydzień a resztę czasu mozna przyjemnie spędzić przed kompem. No i taka częstotliwość połączona z masą miziania faktycznie może być przyciagająca dla mlodych kobiet.
        Gorzej, jak sprawa wypali. Znam jedna pania, byla wielka miłość, ale jak mi się zwierzyła, ona ma 55 lat, jest ostrą babką a on - 80 i jest dziadkiem. Mogłaby jeszcze pożyć a jest niańką przykutą do staruszka. Gdy jej równieśnice , wreszcie odchowawszy dzieci, lataja po całym swiecie, ona tkwi w domu, i powoli zaczyna gorzknieć.Życie ucieka. No ale o tym nie myślała jak wychodziła za mąż jako ciagle jeszcze nastolatka za dojrzałego, ustawionego w życiu, interesującego 40 latka.
      • mag88889 Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 20.11.11, 13:02
        A co zrobisz za 20 lat kiedy będzie zdziadziały?
    • split-fire Hmm, hajs? 20.11.11, 11:12
      > ciekawe co myśli sobie w takich momentach takie dziewczę i dla
      > czego decyduje się na sypianie ze starym dziadem?

Hmm, hajs? Z drzewa spadłaś wczoraj?
    • lolcia-olcia Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 20.11.11, 20:10
      podobno fajnie ;-)
      • magadanskaya Tak samo fajnie 15.08.13, 21:32
        jak mieć dużo starszego faceta.
        Ja lubię starszych, ale ja to ogólnie dziwna jestem :P
    • daliakonwalia Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 24.11.11, 15:50
      www.pudelek.pl/artykul/36556/61_letni_aktor_z_28_latka_zdjecia/
      pasuje do tematu jak ulał.
      Faktycznie obleśnie to wygląda.
      Wąski fuuuuuuuuujjj, nie dość że brzydki to jeszcze głupi.
    • dziala_nawalony Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.07.13, 00:23
      barbibarbi napisała:
      Ja nieśmiało napiszę, ze zwykłej ciekawości, wyj
      > aśnijcie mi panowie jak to jest z tymi starszawymi misiami aspirującymi do dużo
      > młodszych dziewczątek?
      >
      ... ciekawe co myśli sobie w takich momentach takie dziewczę i dla
      > czego decyduje się na sypianie ze starym dziadem? Jak myślicie panowie misiowie
      > ?

co za glupie pytanie,w twoim poscie miedzy wierszami wylewa sie żółć tej zostawionej,ale niech tam, nie moja sprawa.Odpowiedz pierwsza - aspirowanie do duzo mlodszych dziewczatek jest przyjemne, zwlaszcza kiedy sie uda..he..he.

odpowiedz druga - ..nie wiem i kogo to moze jeszcze obchodzic poza starymi babami?
    • lukka74 Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 19.07.13, 15:38
      Nie bardzo wyobrażam sobie "być" z 22-latką. O czym gadać? Boi przecież na ruch.niu świat się nie kończy. Ale to może dlatego, ze ja mam dopiero 39 lat...
    • midnight_lightning Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 26.07.13, 22:35
      Co to za pytanie i dlaczego na tym forum?

Na początek odpowiem przewrotnie i żartobliwie, posiłkując się wpisem innej zdziwionej:
      forum.gazeta.pl/forum/w,1190,122253849,,seks_po_50_tce.html?v=2
      jak widać z powyższego, pani zdziwiona jest, że panu po 50-ce jeszcze staje i to codziennie. Biedactwo myślało zapewne, że będzie musiała popracować co najwyżej raz w miesiącu, co prawdopodobnie jest dla kobiet zupełnie przystępną ceną za wygodne życie i częste zakupy.

A teraz poważnie: twoje pytanie należy przekonfigurować i umieścić na innym forum, forum dla kobiet.
      Tak, powinnaś spytać swoich koleżanek:

- dlaczego dla kobiety bardziej wartościowy jest staruch z kasą niż równolatek bez pieniędzy
      - czym dla kobiety tak naprawdę jest prostytucja

z innych kobiecy wątków my już wiemy, ze dobrowolne nadstawianie tyłka bogatym staruchom nie jest prostytucją (to big fun i przygoda), tak samo prostytucją nie jest sponsoring (utrzymywanie i dawanie prezentów to "obowiązek mężczyzny na poziomie" :)
    • man_sapiens Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 26.07.13, 23:14
      Każdy facet to wie. I po co u tym babom opowiadać?
      Domyślam się, że ty nie jesteś już z tych "dużo młodszych" (bo gdybyś była z tych dużo młodszych, to wiedziałabyś, jak działasz na dużo starszych) i masz nadzieję na odpowiedź w stylu "ach to jest niby takie super ale płytkie, powierzchowne. Nie ma to jednak jak te starsze, dojrzałe".
      Otóż zapewniam cię, seks z dużo młodszą kobietą jest wspaniały. I tylko z szacunku i poczucia obowiązku powtarzamy naszym starszym partnerkom, że są wspaniałe.
      • spadlygacie Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 07.08.13, 16:47
        man_sapiens napisał:

> Otóż zapewniam cię, seks z dużo młodszą kobietą jest wspaniały.

Ojej, ulżyło?
        A wszystkich rozśmieszyło. :))))))))))))))))))))))))))))))))
        Ta młodsza to ma w poprzek, czy jeszcze jakoś inaczej?

Seks z dużo młodszą to jak z własną córką bleeee.
        I jaka ta dużo młodsza musi być nieatrakcyjna, zakompleksiona i głupia, żeby bzykać się ze starym prykiem, którego inna , starsza od niej kobieta kopnęła w doopę, bo był do bani również i seksualnie.
        • man_sapiens Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 13.08.13, 00:11
          > Ojej, ulżyło?
          Niby co mi miało ulżyć?

> A wszystkich rozśmieszyło. :))))))))))))))))))))))))))))))))
          I o to chodziło!

> Ta młodsza to ma w poprzek, czy jeszcze jakoś inaczej?
          Nie, ma po prostu ładniejszą cerę, zgrabniejszą figurę, jędrne piersi i zgrabny brzuszek, niefarbowane włosy, milszy uśmiech, sprawniejsze ciało - krótko biorąc nie pachnie cmentarzem. A przede wszystkim nie ma głowy nabitej pretensjami, zazdrością i fochami. No i rozmowy z młodymi są ciekawsze.

> Seks z dużo młodszą to jak z własną córką bleeee.
          A seks ze starą, to jak z babcią - fuuuj. Nie wszyscy mamy córki - ale wszyscy mamy babcie :D

> I jaka ta dużo młodsza musi być nieatrakcyjna, zakompleksiona i głupia, żeby
          > bzykać się ze starym prykiem, którego inna , starsza od niej kobieta kopnęła w
          > doopę, bo był do bani również i seksualnie.
          Ulżyło? Naprawdę zdradził cię z młodszą, bo była brzydka?
          Fakt, że stara kobieta nie jest atrakcyjna dla młodych mężczyzn - co można wytłumaczyć bardzo biologicznie: nie może już urodzić i wychować dziecka, to i popęd do niej zerowy. Starszy mężczyzna może za to młodej kobiecie zapewnić pozycję społeczną i bezpieczeństwo, których nie jest w stanie dać jej zaczynający dopiero karierę. To oczywiście płaskie, biologiczne tłumaczenie dlaczego tak wiele młodych kobiet "leci" na tzw. dojrzałych (przejrzałych?) facetów.
          • six_a Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 25.08.13, 16:28
            >krótko biorąc nie pachnie cmentarzem.
            tak, bo w takim układzie ty pachniesz cmentarzem, więc wystarczy atrakcji.
          • 7laila Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 29.08.13, 12:45
            man_sapiens napisał:

> Fakt, że stara kobieta nie jest atrakcyjna dla młodych mężczyzn - co można wytł
            > umaczyć bardzo biologicznie:

Idź i wytłumacz swojej młodej paskudzie, żeby kupiła sobie sztuczny sprzęt na allegro, bo z porożem, które ci dość szybko urosło mocno zahaczasz o futrynę.
          • spadlygacie Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 29.08.13, 14:05
            man_sapiens napisał:

> Nie, ma po prostu ładniejszą cerę, zgrabniejszą figurę, jędrne piersi i zgrabny
            > brzuszek, niefarbowane włosy, milszy uśmiech, sprawniejsze ciało - krótko bior
            > ąc nie pachnie cmentarzem.

hahaha to się rozmarzyłeś. już sobie wyobrażam ten miły uśmiech na wściekłej, młodej facjacie, gdy cię przypadkiem odwiedzi dorosłe dziecko z twoim wnukiem. wnusio wgramoli ci się na kolana i powie "dziadzio kto to" wskazując paluszkiem na zgrabną figurę z jędrnymi piersiami siedzącą w sąsiednim fotelu a ty niewiele myśląc odpowiesz "babcia kochanie". :))))))))))))))))))

A przede wszystkim nie ma głowy nabitej pretensjami,
            > zazdrością i fochami.

krótko mówiąc nie zależy jej na starym pryku i tylko czeka, kiedy po raz kolejny wylądujesz w szpitalu, to ona sobie wtedy poszaleje. a jak zadzwonisz z prośbą, żeby cię choć raz odwiedziła to po raz pierwszy rzuci focha i to takiego, że nigdy nie dojdziesz o co jej biega.

> No i rozmowy z młodymi są ciekawsze.

takie ciekawe rozmowy młodej ze starym miałam okazję widzieć i słyszeć. ona coś mówi po chwili sama się śmieje, on wpatrzony w wielką plazmę. za chwilę on jej tłumaczy, a ona kompletnie nic nie łapie.

> A seks ze starą, to jak z babcią - fuuuj. Nie wszyscy mamy córki - ale wszyscy
            > mamy babcie :D

babcię to przyjdzie ci niebawem przywitać, zaraz po cmentarnej uroczystości, gdy tylko przekroczysz bramę do lepszego świata.

> Ulżyło? Naprawdę zdradził cię z młodszą, bo była brzydka?

nie, ale znam takiego nieudacznika i fajtłapę, którego żona kopnęła w cztery litery i znalazła sobie prawdziwego mężczyznę z krwi i kości. kobitka z drugim mężem ma udane życie, również seksualne a jej ex po wielu latach dorwał w końcu brzydką jak noc ale młodą wieśniaczkę, dla której po ślubie stał się jedynie przeszkodą.

> Fakt, że stara kobieta nie jest atrakcyjna dla młodych mężczyzn - co można wytł
            > umaczyć bardzo biologicznie: nie może już urodzić i wychować dziecka, to i popę
            > d do niej zerowy.

nie wyjeżdżaj z młodymi facetami, bo nie o nich tu mowa. żadna szanująca się kobieta nie pójdzie do łóżka z gó...arzem, który mógłby być jej synem. prawdziwy mężczyzna nie ma problemu z popędem seksualnym do własnej żony, bez względu na wiek, ale ciamajda z przedwczesnym wytryskiem musi skorzystać z pomocy kubeczka, probówki i rurki aby móc oglądać własnego potomka. :)))))))))))))

Starszy mężczyzna może za to młodej kobiecie zapewnić pozycję
            > społeczną i bezpieczeństwo, których nie jest w stanie dać jej zaczynający dopi
            > ero karierę.

jasne, że za próżną paskudą nie obejrzy się żaden młody i przystojny facet, to dla takiej dobry i podstarzały nieudacznik, żeby tylko nie zostać starą panną i wreszcie zamknąć gęby ludziom we wsi.

To oczywiście płaskie, biologiczne tłumaczenie dlaczego tak wiele
            > młodych kobiet "leci" na tzw. dojrzałych (przejrzałych?) facetów.

tłumacz to sobie jak chcesz, a wszyscy i tak wiedzą swoje.:))))))))))))))))
      • 7laila Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 07.08.13, 16:53
        man_sapiens napisał:

> Otóż zapewniam cię, seks z dużo młodszą kobietą jest wspaniały.

Tak, zwłaszcza gdy ta dużo młodsza jest dużo brzydsza od tej dużo starszej. Hahahahahahahahaha
        • man_sapiens Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 12.08.13, 23:57
          > Tak, zwłaszcza gdy ta dużo młodsza jest dużo brzydsza od tej dużo starszej. Hah
          > ahahahahahahaha

Nie wiem, z iloma partnerkami miałaś do czynienia, ale zapewniam cię, że uroda kobiety nie ma decydującego wpływu na jakość seksu z nią uprawianego. Na dodatek rzadko się zdarza, żeby z wiekiem kobiety stawały się bardziej urodziwe (mężczyźni też).
          • 7laila Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 29.08.13, 12:32
            man_sapiens napisał:

> Nie wiem, z iloma partnerkami miałaś do czynienia, ale zapewniam cię, że uroda
            > kobiety nie ma decydującego wpływu na jakość seksu z nią uprawianego.

Pod warunkiem, że zniedołężniały dziadziunio, który ma problemy z normalnym poruszaniem się jest w stanie uprawiać seks chociaż 1 raz w miesiącu.

. Na dodate
            > k rzadko się zdarza, żeby z wiekiem kobiety stawały się bardziej urodziwe

Z twoją chęcią i możliwościami do seksu to i krowa będzie piękna.
            • man_sapiens Re: Jak to jest mieć dużo młodszą kobietę? 31.08.13, 10:45
              > Pod warunkiem, że zniedołężniały dziadziunio, który ma problemy z normalnym por
              > uszaniem się jest w stanie uprawiać seks chociaż 1 raz w miesiącu.

Jeżeli facet jest zniedołężniałym dziaduniem po 45, (tak jak ten?)
              https://hannaochelina.devote.se/_users/blog_archive/hannaochelina/22m_70050431.jpg
              to faktycznie problem.
              Stare kobiety udają młódki, żeby się przypodobać mężczyznom (niewiele jest takich, jak Catherine Deneuve), starzy mężczyźni tego nie robią, bo są dalej atrakcyjni seksualnie. Jeżeli są brzuchaci i niedołężni, to są nieatrakcyjni w każdym wieku (nie będę po chamsku twierdzić, że dla niektórych kobiet podstawą męskiej urody jest wyciąg z konta).
              Jest to idiotyczne i spowodowana tym frustracja starzejących się kobiet jest absolutnie zrozumiała. Lekarstwo? Drogie panie zdobywajcie nas, mężczyzn, nie kręceniem tyłka (bo jak pośladki zrobią się obwisłe, to przestanie to działać) ale swoją osobowością - ta z wiekiem pięknieje jeżeli nie podlewać jej żółcią, chciwością i złośliwością. Wtedy będziecie wiązać się z mężczyznami zakochanymi w waszej duszy, a nie tylko w tkance łącznej i tłuszczowej a na starość nie będziecie miały powodu do zazdrości i złośliwości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka