Dodaj do ulubionych

Jaki wg was zegarek dla faceta?

13.02.12, 10:26
Mi sie cholernie podobaja te w stylu G-Shock sportowe, szczegolnie ze sam dosyc aktywne zycie prowadze.

Natomaist potrzebuje jakiegos klasyka i calkiem nie czuje. Moze mi doradzicie? Co istotne w meskim zegarku? (marka, pasek, kolor etc... )

I jaka opinia wasza o takich zegarkach sportowych?
Obserwuj wątek
    • hotally Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 10:29
      tylko nie omege, bo sponsoruje antife :P
      Mój lubi maurice lacroix
      • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 10:42
        > tylko nie omege, bo sponsoruje antife :P
        > Mój lubi maurice lacroix

Sorry ale nie moja polka canowa hehe bo ja gubie co chwile i najdluzej zegarek jak mailem to poltora roku.
        Tak ze szukam cos w granicach 1 tys do max 2 tys.

Ale oze bys dala linka ktory model i jaki mniej wiecej powinien miec wyglad wg Ciebie?
      • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 10:48
        Poza tym 90 % facetow w omegach ma podrobki hehhe

Dlatego wole marki takie ktore nie sa podrabiane np tissoty itp
        • soulshunter Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 10:51
          > Poza tym 90 % facetow w omegach ma podrobki hehhe
          lapales za rake kazdego faceta na ulicy ktory mial omege na rece i sprawdzales czy jest oryginalna? hehe
          • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 10:57
            > > Poza tym 90 % facetow w omegach ma podrobki hehhe
            > lapales za rake kazdego faceta na ulicy ktory mial omege na rece i sprawdzales
            > czy jest oryginalna? hehe

W byle bulgari na targu omegi sprzedaje sie tonami, Co chwile mozna spotkac polaka kupujacego omege. I repliki sa co raz lepsze.
            A ile omeg sprzedaje sie oryginalnie?
            • adellante12 Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 16.02.12, 12:59
              Jakim trzeba byc deklem zeby zegarki na targu kupowac???
              A po czym rozpoznasz oryginalna omege?
              Kup sobie cos w Tesco.
        • adellante12 Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 16.02.12, 12:58
          ta omegi to podróbki a ty zabłysniesz "orginalnym" tissotem markowym ..... Masz pojecie o czym piszesz faktycznie..
          Żal
          • qqbek Omega i Tissot jako alternatywa... ROTFL 16.02.12, 14:28
            adellante12 napisał:

> ta omegi to podróbki a ty zabłysniesz "orginalnym" tissotem markowym ..... Mas
            > z pojecie o czym piszesz faktycznie..
            > Żal

Każda Omega ma numer seryjny na werku, wystarczy otworzyć kopertę i sprawdzić.
            Można sobie wejść na stronę Omegi i zarejestrować swój zegarek.
            Sam od lat mam starą Omegę... na 100% podróbka (numer werku zaczyna się od 13, więc naprawdę stara). Z tego co wiem, używaną (może z dekadę, dwie młodszą), może nie do końca odpicowaną Omegę da się kupić za 2-3 tysiące... i więcej pociechy z takiego zegarka niż jakiegokolwiek Tissot-a.

Z tańszych alternatyw - Atlantic (da się nowego, kwarcowego Atlantica kupić za ciut ponad 1200-1400 złotych [chyba nawet ostatnio widziałem jakiegoś Seacresta w tej cenie])... automaty to sporo ponad 2000 złotych... no, ale jak alternatywą dla Omegi ma być Tissot, to chyba już lepiej tani, kwarcowy Atlantic.
            • adellante12 Re: Omega i Tissot jako alternatywa... ROTFL 16.02.12, 15:49
              No widzisz dekla jak to sobie wymyslił.... Omegi to podróbki i inne dobrej klasy zegarki również.. Ale taki tissot albo co inne do 1000 pln to juz robi wrazenie i stanowi klase samą w sobie...
              • qqbek Re: Omega i Tissot jako alternatywa... ROTFL 16.02.12, 16:14
                adellante12 napisał:

> No widzisz dekla jak to sobie wymyslił.... Omegi to podróbki i inne dobrej klas
                > y zegarki również..

No tak. Wystarczy wpisać numer werku i sprawdzić, czy z opisem z archiwów Omegi zgadza się werk (kaliber), koronka, koperta, szkiełko i cyferblat. W razie czego (wcześniejsza rejestracja zegarka, lub podejrzany numer) można się z nimi skontaktować mailem lub telefonicznie.
                Ale nie... Omegi są drogie, bo to w większości podróbki :P
                A że moja "podróbka" chodzi już prawie 60 lat, a "oryginalny" Tissot pochodzi może naście, to wolę "podróbkę".
                Inna sprawa, że przy takim budżecie sprawiłbym sobie pewnie Atlantic-a (jakieś tanie automatyczne "cuś").
                A podrób to najwięcej chyba Rolex się dochował, a nie Omega... ale o Rolex-ie zdanie mam wyrobione też... i nawet, gdybym miał ochotę wydać naście (lub "dziesiąt") tysięcy na zegarek, to szybciej Patek niż Rolex by z tego wyszedł :)

> Ale taki tissot albo co inne do 1000 pln to juz robi wrazen
                > ie i stanowi klase samą w sobie...

Tak samo, jak tani garnitur z bazaru... szczyt wsiowego blichtru i elegancji - garnitur za 400, zegarek za 1000 i koniecznie lakierki z wystającymi czubami (żebyś jeszcze bardziej jak pajac wyglądał zapewne;)

Niektórym nie wytłumaczysz, ale miło spotkać kogoś, kto zna się na rzeczy :)
    • soulshunter Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 10:45
      ja bym nie mial nic przeciwko otrzymaniu takiego
      https://tagheuercarrerra.com/wp-content/uploads/2011/04/51Vzo5cvWiL._SL500_AA300_1.jpg
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 11:01

> Natomaist potrzebuje jakiegos klasyka i calkiem nie czuje. Moze mi doradzicie?
      > Co istotne w meskim zegarku? (marka, pasek, kolor etc... )
      >
      > I jaka opinia wasza o takich zegarkach sportowych?

Seiko kup. Automatyczne, bez baterii. Dobre na początek. Najlepiej dwa. Jeden z czarnym paskiem i niewielką kopertą - elegancki, i drugi z paskiem bardziej casual, może być bransoleta.

Jeśli chodzi o zegarki sportowe, to "dozwolone" w kwestii stylu są wyłącznie g-shocki, i oczywiście powinny pasować do ubioru.
      • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 11:13
        > > Natomaist potrzebuje jakiegos klasyka i calkiem nie czuje. Moze mi doradz
        > icie?
        > > Co istotne w meskim zegarku? (marka, pasek, kolor etc... )
        > >
        > > I jaka opinia wasza o takich zegarkach sportowych?
        >
        > Seiko kup. Automatyczne, bez baterii. Dobre na początek. Najlepiej dwa. Jeden z
        > czarnym paskiem i niewielką kopertą - elegancki, i drugi z paskiem bardziej ca
        > sual, może być bransoleta.
        >
        > Jeśli chodzi o zegarki sportowe, to "dozwolone" w kwestii stylu są wyłącznie g-
        > shocki, i oczywiście powinny pasować do ubioru.

dziekuje za rzeczowa odpowiedz. Walsnie tez musze g-shoka wymienic. A to on nie moze byc jako casual?
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 15:17

> dziekuje za rzeczowa odpowiedz. Walsnie tez musze g-shoka wymienic. A to on nie
          > moze byc jako casual?

Nie.
          Mówimy o innym poziomie casualu.
          Casual to np. koszula, sportowa marynarka, ciemne proste jeansy, zamszowe/brązowe buty i klasyczny zegarek na brązowym pasku,
          [dowolne foto]
          albo zegarek nurkowy - tutaj seiko samuraj
          https://img65.imageshack.us/img65/9302/sam2yk6.jpg
          albo zegarek typu wojskowego
          https://1.bp.blogspot.com/-5xF8WLQIlRw/Te--MECRqOI/AAAAAAAAADQ/MMRWTwBclRQ/s320/m7.jpg

G-shock - owszem, może być, ale do określonej stylizacji, a nie jako zamiennik zegarka wskazówkego.
    • miau_weglowy Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 11:03
      cene musisz dopracowac przede wszystkim
      • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 11:09
        > cene musisz dopracowac przede wszystkim

2 tys to za malo? Jeszcze nie musze sie napinac. Ostatniego sylwestra to mi jakas babka oplacila byle bym to ja z nia polazl na impreze.
        Jak bedzie ze mna zle i zoastane huhrobrzuchaczem to pomysle o tym.
        • miau_weglowy Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 11:16
          mnie sie nie pytaj
          mnie ceny nie interesuja
          i nie place za towarzystwo rowniez
          • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 11:18
            > mnie ceny nie interesuja

Przecie sam/sama od tego zaczeoles/elas ?
    • princess_yo_yo Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 11:19
      to samo co w damskim, zeby dobrze pokazywal czas.

musi tez pasowac do stroju, trudno sie chyba zyje z jednym zegarkiem
      • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 11:26
        > musi tez pasowac do stroju, trudno sie chyba zyje z jednym zegarkiem

A co aja poradze ze jestem w temacie co do czego pasuje to ze mnie totalna noga? I nic mi nie mowi to za bardzo ze ma pasowac. Moze wiecej wskazowek dla bladzocego w ciemnosci?
        • miau_weglowy Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 11:41
          zegarek z fosforyzujacymi wskazowkami
          • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 11:56
            > zegarek z fosforyzujacymi wskazowkami

az taka noga nie jestem
        • princess_yo_yo Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 12:02
          nie rozumiem, to znaczy ze ubierasz sie tak samo jak idziesz do pracy, na pogrzeb i grac w pilke?
          • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 13:37
            > nie rozumiem, to znaczy ze ubierasz sie tak samo jak idziesz do pracy, na pogrz
            > eb i grac w pilke?

juz nie przesadzaj. Do zajec typu pilka (choc nie gram) mam g-shoka.

A teraz potrzebny mi zegarek na pogrzeb. I uwazam ze taki co na pogrzeb bedzie sie tez nadawal do pracy, na wesele czy do restauracji.
            Tu jesli chodzi o zegarki juz roznicea nie jest tak oczywista jak w przykladzie ktory podalas.
            No chyba ze ja jestem juz calkowity zacofaniec i wszyscy w kolo uwazaja za oczywiste, ze trzeba miec inny zegarek na imieniy tesciowej, a inny na imieniny tescia.
            • tabeletka Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 13:46
              ja bym tam zaoszczedzila te 2 tysiaki i poszla na pogrzeb bez zegarka. ale ja sie nie znam
              • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 13:48
                > ja bym tam zaoszczedzila te 2 tysiaki i poszla na pogrzeb bez zegarka. ale ja s
                > ie nie znam

ojej . nawet nie musi tyle kosztowac.
                Tak czy siak potrzebuje jakis taki mniej oczojebny niz te do surwiwalu do koszuli czy marynarki co pasuje.
                • tabeletka Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 13:55
                  nie pomoge, niestety :)
                  jakos w dobie telefonow komorkowych uwazam zegarki za zbedne
                  • soulshunter Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:03
                    od razu widac tabeletka, ze nie bywasz na salonach :P
                    • tabeletka Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:09
                      wydalo sie :D
            • princess_yo_yo Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:44
              no to skoro wiesz ze do grania w pilke jest odpowiedni stroj i do niego zegarek to teraz dopasuj sobie zegarek to stroju pogrzebowego/pracowego i po krzyku - zeby nie bylo niedomowien to bedzie zegarek ktory mozna nosic z garniturem ale wygladalby glupio uprawiajac czynnie sport.
              • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:47
                > o wiesz ze do grania w pilke jest odpowiedni stroj i do niego zegarek
                > to teraz dopasuj sobie zegarek to stroju pogrzebowego/pracowego i po krzyku -
                > zeby nie bylo niedomowien to bedzie zegarek ktory mozna nosic z garniturem ale
                > wygladalby glupio uprawiajac czynnie sport.

o wlasnie.. no to juz ten punkt zrozumienia o czym pisze mamy za soba.
                A teraz nastepny.. Otz nawet wsrod zegarkow do marynarki jest duzy wybor ksztaltow, kolorow itd. A moj gust nie mowi mi nic na ich temat.Dlatego sie pytam.
                • princess_yo_yo Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 15:01
                  kupujesz taki jaki ci sie podoba, spelnia oczekiwania i jest w odpowiedniej cenie. ksztalty sa raptem dwa - okragly albo kwadratowy + konserwatywne wariacje, kolory tez w desen konserwatywny, nad czym tu debatowac?
                  • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 15:06
                    > kupujesz taki jaki ci sie podoba, spelnia oczekiwania i jest w odpowiedniej cen
                    > ie. ksztalty sa raptem dwa - okragly albo kwadratowy + konserwatywne wariacje,
                    > kolory tez w desen konserwatywny, nad czym tu debatowac?

strasznie mi pomoglas
                    • kseniainc Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 15:14
                      Duży chłopiec i nie wie , czego chce? Masakryczna, masakryczność.
                      A gacie, kto Ci wybiera?A fryzurę , kto sugeruje?A to co jesz na obiad, to sam wymyślasz, czy też nie? Ło matko i córko;-p
    • grassant Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 11:56
      Różne. Zegarek zakłada sie stosownie do okoliczności, podobnie jak odzież, buty...
      • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 12:19
        > Różne. Zegarek zakłada sie stosownie do okoliczności, podobnie jak odzież, but
        > y...

Moze jakbym nie gubil to bym sobie nazbieral tych zegarkow:/
    • senseiek iPhone 5 albo inny high endowy smartfon.. 13.02.12, 12:05
      iPhone 5 albo inny high endowy smartfon..
    • koham.mihnika.copyright Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 12:10
      Tag Heuer albo Breitling - z tych bardziej popularnych.
      osobiscie nosze taki w tytanowej kopercie z tytanowa bransoleta. tylko 67 g. I nie kosztuje zbyt wiele.
      Napisz, co lubisz na cyferblacie?
      • grassant Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 12:14
        serducho :)
    • magnusg Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 13:13
      Casio sa fajne(sam mam),ale strasznie skomplikowane w obsludze.Dlatego kupilem sobie model CASIO WAVE CEPTOR, gdzie n.p. czas letni i zimowy sam mi sie ustawia.Po zatym sa super dokladne.
      Ale moze wazniejsze jest powiedzenie ci jakich zegarkow nie powinienes napewno kupowac:
      www.trustedwatch.de/community/blacklist
      To lista producentow, ktorych nalezy raczej unikac,jesli chce sie kupic naprawde dobry zegarek.
    • berta-death Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 13:27
      Prawdziwy mężczyzna nie nosi zegarka. Podobnie jak nie nosi kompasu ani map. Orientację w czasie i przestrzeni zapewnia mu jego prawdziwie męski mózg.
      • grassant Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 13:34
        i tzw. psi węch.
        • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 13:39
          > i tzw. psi węch.

A ja jestem wzrokowiec. jak zobacze pociagajaca kobiete hehe to od razu wzrok mi mowi w ktora strone mam isc hehe I nie trzeba do tego wcale mozgu
          • potworski Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:08
            dopracowanywkazdymcalu napisał:

> A ja jestem wzrokowiec. jak zobacze pociagajaca kobiete hehe to od razu wzrok m
            > i mowi w ktora strone mam isc hehe I nie trzeba do tego wcale mozgu

Odnoszę wrażenie, że pisania postów również go nie potrzebujesz.
    • dr.verte Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 13:50
      zapraszam na forum KMZiZ czyli Klubu Milosnikow Zegarow i Zegarkow , laski tutaj
      i goscie zreszta tez nie maja jakiegokolwiek , bladego pojecia o zegarkach , link:

zegarkiclub.pl/forum/
      • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 13:54
        > zapraszam na forum KMZiZ czyli Klubu Milosnikow Zegarow i Zegarkow , laski tut
        > aj
        > i goscie zreszta tez nie maja jakiegokolwiek , bladego pojecia o zegarkach , li
        > nk:

Mi chodzi wlasnie o opinie zwyklych ludzi. Wsrod takich sie obracam i sama taki jestem. Nie krece sie wsrod zanwcow zegarkow wiec ich opinie mam gdzies. Pewno zaproponuja mi marki o ktorych przecietny zjadacz nawet nie ma pojecia ze istnieja.
        • alpepe Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:03
          jaką ciućmą trzeba być, by nie mieć pojęcia, jaki zegarek ci się podoba i jaki chciałbyś mieć. Owszem, smartfon, navi, ale nie zegarek?
          Kup sobie rado, coś dla takich bufonów jak ty. Obojętnie jaki. Rado jest tak charakterystyczny, że każdy od razu wie, ile ten zegarek kosztował. Będziesz zadowolony.
          • potworski Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:07
            alpepe napisała:

> jaką ciućmą trzeba być, by nie mieć pojęcia, jaki zegarek ci się podoba i jaki
            > chciałbyś mieć.

Przecież on doskonale wie co mu się podoba, ale chciałby kupić taką francę, żeby potem bez wstydu zrobić fotkę, jak to drapie się po głowie z niby to przypadkiem podwiniętym mankietem, wkleić na Facebooka i patrzeć jak koleżanki zachwycają się nowym nabytkiem.
            • alpepe Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:30
              no to dałam mu radę :) Rado chyba nie oferują na stronach: exclusives replica watches.
          • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:36
            > jaką ciućmą trzeba być, by nie mieć pojęcia, jaki zegarek ci się podoba i jaki
            > chciałbyś mieć. Owszem, smartfon, navi, ale nie zegarek?
            > Kup sobie rado, coś dla takich bufonów jak ty. Obojętnie jaki. Rado jest tak ch
            > arakterystyczny, że każdy od razu wie, ile ten zegarek kosztował. Będziesz zado
            > wolony.

Idz sie palnij patelnia w leb. Czyatalas co pisalem? Nie chce ani niewiadomo jakiej firmy bo raz mnie nie stac a dwa nie mam cisnienia. Podrobki tez mam w d.. bo tylko cioly nosza podrobki bo oda razu wiedomo ze to podrobka.

A jesli uwazasz ze jak facet chce zegarek do marynarki albo koszuli to ma niestworzone wymaganai i mus lansu, to poprostu jestes chora. Rozumiesz... CHora jestes.. idz sie lecz.

A mi sie rozne rzeczy podobaja ale wiem ze mam czasem dupiaty gust co potem wychodzi to sie wole zapytac bo to nie jest to samo co idziesz i wydasz pare zl na zmywacz do paznokci chora kobieto
            • alpepe Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:49
              jesteś tak tępy, że głowa mała. Ale w jednym masz pewnie rację, masz dupiaty gust, odpowiedni do ciebie całego.
              Jest pierdylion wzorów zegarków i każdy się sprzedaje, więc zamiast pytać o poradę, powinieneś popracować nad pewnością siebie, bo co jeden uzna za wieśniackie, inny będzie nosił i podziwiał. Zawsze znajdziesz krytykantów swojego gustu, swoim ubraniem i zachowaniem kodujesz swoje środowisko, więc do twoich muskułów będzie pasował jakiś ważący kilo złoty zegarek i spalona tępa dziunia, o, taka, o której ostatnio pisałeś.
              • dopracowanywkazdymcalu Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:55
                No nie wstydze sie przyznac i mam dupiaty gust i co? Lepiej ci?

Dlatego pytam.
                Mi sie chce smiac zawsze z najbardziej zakompleksionych babinek. Co czasem cos sie gada, one nie maja pojecia o czym ale przytakuja i w zyciu im nie przyjdzie zapytac o wyjasnienie. Bo by je kompleksy zzarly ze nie maja o czyms pojecia.
                A ja sie nie wtydze pytac tylko nie wiem czemu to tak cie boli?
        • berta-death Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:12
          To tak jak z psami. Człowiek chce zaimponować, kupuje sobie za kilkanaście tysięcy ultrarasowca z zagramanicznej hodowli, jakiego w całym mieście nie ma nikt a potem idąc z nim na spacer słyszy, jaki ładny kundelek, pewnie ze schroniska.
          • dr.verte Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 14:33

Moze czesc robi tak dla szpanu , albo po prostu lubi dobra luksusowe ale generalnie
            wiekszosc kupuje sobie taki zegarek dla osobistej przyjemnosci , rozpoznawalnosc
            marek zegarkowych jest nikla , wiekszosc kojarzy glownie rolexa , omege , ewentualnie
            patka albo taga a to ledwo pare kropel w szklance , trudno wiec zaszpanowac czyms
            o czym inni nie maja pojecia, poza tym nawet jesli ktos odgadnie marke i model zaraz
            pomysli ze to pewnie podrobka.
    • m-kow Zegarek 13.02.12, 14:40
      Rozumiem, że do tej pory nie odczuwałeś ( zakładamy nie miałeś okazji ) potrzeby posiadania nazywajmy go eleganckiego. Czyli zakładamy znów, że gdy będziesz tę potrzebę miał to okazja będzie wieczorowa lub smutna, jak ta o której wspominasz.
      Moja subiektywna ( subiektywna !!! ) porada przy tym budżecie to poszukiwanie pośród
      marek: Certina, Tissot, Roamer, Atlantic
      wśród zegarków z mechanizmem quartz ( choć w okolicach 1700-1800 złotych zaczynają się np. Certiny z wahnikiem choćby DS 1 ), prostych w formie ( pojedyńczy winder, ewentualnie datownik, srebrna koperta, raczej pasek czarny niż bransoleta, raczej cyferblat biały niż inny).
      Solidne przeguby-nadgarstki , innymi słowy grubokościstość :-) pozwalają na większą swobodę w doborze rozmiaru zegarka i ewentualnie bransolety zamiast paska, jeśli natomiast masz raczej skromną budowę darowałbym sobie modele, w których wygląda się jakby człowiek miał się za chwile przewrócić na stronę zegarka...
      • miau_weglowy Re: Zegarek 13.02.12, 14:50
        m-kow napisał:

> jeśli natomiast masz raczej skromną budowę

no cos Ty!
        egzemplarz dopracowany w KAZDYM calu i skromna budowa?
        on ma wszystko nieskromne
        na pewno
        • dopracowanywkazdymcalu Re: Zegarek 13.02.12, 14:53
          > no cos Ty!
          > egzemplarz dopracowany w KAZDYM calu i skromna budowa?
          > on ma wszystko nieskromne
          > na pewno

bez przesady. Ale mowiac szczerze... zle nie jest :) Dbam o sylwetke w pocie czola. I co? zle?
          • miau_weglowy Re: Zegarek 13.02.12, 14:56
            zle
            dopracowani sie nie poca
    • kseniainc Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 15:00
      Nie czytałąm innych postów, ale zegarka się swojemu facetowi nie kupuje-odmierza czas do rozstania(podobno).
      • kseniainc Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 13.02.12, 15:02
        o kurna, ale dałam ciała-myślałam , że to kolejny watek walentynkowy;-p
    • konewkaa111 Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 14.02.12, 16:50
      Moim skromnym zdaniem zegarek G-shock nie nadaje się na co dzień – szczególnie dla dorosłego mężczyzny! Jeżeli chodzi o markę – jest ona bardzo ważna niemniej jednak za nią też się płaci… Przypadkowo natrafiłam na portal kupuje.to na facebook’u i znalazłam dwie całkiem ciekawe propozycje, możesz sobie zerknąć :)

apps.facebook.com/kupuje-to/facebook.php/aukcja/32930
      apps.facebook.com/kupuje-to/facebook.php/aukcja/32934
    • kumple.best Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 16.02.12, 13:24
      Ja uwielbiam dobre zegarki ale niestety za 2 tys nie poszalejesz :(
      W tej cenie polecam Tissota- Casio jest za sportowy, dobry dla małolata a nie dla poważnego faceta.
      Sam mam Tag Heura z górnej półki na codzień i Casio G shocka na wypady ekstremalne- powiem szczerze, że pod względem dokładności czasu, wygody to Casio jest dużo lepszy chociaż sporo tańszy.
      Musisz dobrać coś do w swojego stylu- ja preferuję sportowe zegarki czyli np. na bransolecie.
      Poza tym mam wielką łapę więc taki Patek o średnicy 33 mm wygląda na mnie śmiesznie.

Co do Omegi - odradzam, nie wiem czemu w Polsce cieszy się taką estymą- przyzwyoite zegarki ale nie za taką cenę!
    • grassant Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 16.11.12, 14:36
      zegarek gustowny (by me), do garniaka. a co on robi? może tissot z reklamy obok (ceneo)?
      • qqbek Spamerstwo. 16.11.12, 17:34
        grassant napisał:

> zegarek gustowny (by me), do garniaka. a co on robi? może tissot z reklamy obok
        > (ceneo)?

Opłacane przez tę samą firmę, co i reklama spamerstwo.

Odnośnie Tissot-a wypowiedziałem się już tutaj, 8 miesięcy temu... tanie g. a nie zegarek.
        Ale do garnituru za 400 z bazaru pasować będzie jak ulał, więc bierz i chwal :)
        • grassant Re: Spamerstwo. 17.11.12, 10:14
          nie zegarek.

bo? kwestia ceny, czy dokładności wskazań. Jaki do garnituru za 5 tysi?

• grassant Re: Spamerstwo. 17.11.12, 10:16
            PS. nosisz garnitury? za ile? u kogo szyjesz? czy kupujesz gotowe? hehe
        • grassant Re: Spamerstwo. 17.11.12, 10:21
          spamerstwem jest także reklama gó...anych samochodów poniżej 1mln $ bo pewnie jeździsz np. Paganim, albo Veronem ???
          • six_a Re: Spamerstwo. 17.11.12, 11:22
            daj panu spokój, dowartościował się na tissocie i to najważniejsze.
          • qqbek Re: Spamerstwo. 17.11.12, 22:27
            grassant napisał:

> spamerstwem jest także reklama gó...anych samochodów poniżej 1mln $ bo pewnie j
            > eździsz np. Paganim, albo Veronem ???

Nie, tylko reklama gó...anych zegarków za tysiąc z hakiem.
            Jeżdżę BMW jeżeli aż tak Tobie zależy na tym.
            Z resztą dobre porównanie - Omega - BMW, Tissot - jakiś FIAT... a Swatch (ciągle ten sam koncern, jak by nie było - stary Trabant).
    • dziala_nawalony Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 16.11.12, 20:34
      jesli chodzi o dokladnosc to rzeczywiscie g-shock wavecaptor bije wszystko inne na glowe, no i cena do przyjecia dla przecietnego zjadacza czasu / choc dla bufonow bedzie to nie do przyjecia/ Osobiscie nosze taniutkiego citizena w wersji solar, indiglo timexa i brytyjska sekonda. Nie lubie wydawac zbyt wiele na cos, co moge zgubic lub rozwalic..za to raz w roku kupuje sobie sam cos nowego.
      • grassant Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 17.11.12, 10:18
        jesli chodzi o dokladnosc to rzeczywiscie g-shock wavecaptor bije wszystko inne na glowe,

tzn. jaką ma dokładność? byle zegarek synchronizowany radiem pokazuje czas z dokł. do co do sekundy.
      • six_a Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 17.11.12, 11:15
        za to raz w roku kupuje sobie sam cos nowego.
        zegarek raz na rok kupujesz?
        to chyba rzeczywiście roztrzepany na maksa albo ciękie badziewie wybierasz.

a podobno kobiety są powalone na punkcie szopingu;)
        • dziala_nawalony Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 24.11.12, 08:42
          six_a napisała:

> za to raz w roku kupuje sobie sam cos nowego.
          > zegarek raz na rok kupujesz?
          > to chyba rzeczywiście roztrzepany na maksa albo ciękie badziewie wybierasz.
          >
          > a podobno kobiety są powalone na punkcie szopingu;)
          >
          lubie miec cos nowego,a to co wczesniej kupilem w wiekszosci 'jest na chodzie' i nadal istnieje w spisie inwentarza..8) zgadza sie, jestem skrytym szopoholikiem
    • mabiwy Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 16.11.12, 22:43
      dobry
    • nom73 Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 17.11.12, 10:27
      dopracowanywkazdymcalu napisał:

> I jaka opinia wasza o takich zegarkach sportowych?

Taka jak o innych zegarkach, jest niepotrzebny, przecież szczęśliwi czasu nie liczą. ;-)
    • ladyjoy Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 18.11.12, 13:37
      To jest bardzo fajny i stylowy zegarek dla faceta wg mnie: toster.pl/pin/244462
    • szturmownik Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 19.11.12, 15:57
      Mi się podoba kolekcja Timex'a.
    • lukka74 Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 27.11.12, 16:39
      Ja ostatnio kupiłem sobie Vostoka Arktikę, ok. 1 kpln

www.google.pl/search?q=vostok+arktika&hl=pl&tbo=d&rlz=1C1RNPN_enPL375&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Vt60UNKZMa2Y0QX72oCgCA&ved=0CAQQ_AUoAA&biw=1024&bih=677
      • silic Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 28.11.12, 19:34
        Ależ paskudny... chyba, że tylko na zdjęciach się tak prezentuje.
      • six_a Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 28.11.12, 20:08
        piękny, w sam raz dla dyrektora cyrku wastocznyj wastok.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 28.11.12, 20:20
          https://forums.watchuseek.com/attachments/f71/706607d1336799150-best-affordable-%24100-ish-automatic-option-orient-parnis-vostok-alpha-6553b63adfff8f3f0b4a6239.jpg
          Ja wczoraj nabyłem od kumpla taki.
          Trochę duży i pretensjonalny, ale mnie się podoba. Chciałem nurka.
          • six_a Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 28.11.12, 20:30
            bardzo ładny, a teraz naucz się przestawiać datę;)
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 28.11.12, 20:36

six_a napisała:

> bardzo ładny, a teraz naucz się przestawiać datę;)

Touche :D
    • zigix Re: Jaki wg was zegarek dla faceta? 28.11.12, 08:32
      Zależy jaki kto preferuje styl, można kupić zegarek elegancki, dla kogoś elegancko ubranego, ja jednak preferuję styl casualowy, więc zegarek wybrałbym sportowy, taki dynamiczny akcent
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka