Dodaj do ulubionych

Zarost, wypada?

15.08.12, 18:36
Drodzy Panowie, czy wypada żeby facet poszedł na uroczystość rodzinną typu ślub ( nie swój) z dwudniowym zarostem? Ostatnio widuję np.dziennikarzy TVN24 w białych koszulach, pod krawatem i z takim właśnie zarostem i myślę że w sferze dobrych obyczajów może coś się zmieniło, a ja nie nadążam.
Obserwuj wątek
    • good_morning Re: Zarost, wypada? 15.08.12, 18:44
      nie mam sily bulwersowqac sie glupota pytania, bo sie napracowalam
      mpze to i dobrze
      • ochra Re: Zarost, wypada? 15.08.12, 18:55
        Cóż, a mnie się wydaje że z takim pytaniem trafiłam na odpowiednie forum.
        • suchy_100 Re: Zarost, wypada? 15.08.12, 20:13
          Pewnie że trafiłaś ,mie też sie nie podoba jak facet chodzi z dwudniowym zarostem ,chyba że jest pracownikiem fizycznym na budowie lub farmie.Ale człowiek pokazujący sie publicznie czy to w Tv czy gdzie indziej pokazuje brak czasu dla swoich zabiegów kosmetycznych ,a może sie i myć nie ma czasu lub nie chce.Bo jeżeli odpuści sobie golenie,to pozwoli sobie nie zastosować dezodorantu, a nawet wźąść prysznic codzienny i póżniej w takim tramwaju autobusie ciężko w upały wytrzymać.Gwiazdy i celebryci są uważani za wzorce i jeśli oni olewają taki zabieg kosmetyczny jak golenie to taki dają przykład społęczeństwu.
          Celebryci są pewni siebie ,ich przełożeni czasem jeszcze bardziej noszą,różne kucyki,pejsaki i strąki we włosach i na brodzie więc co tu bedą wymagać.
          • poprioniony Re: Zarost, wypada? 16.08.12, 05:20
            > Pewnie że trafiłaś ,mie też sie nie podoba

Mie?

> a może sie i myć nie ma czasu lub nie chce

Khe?

> wźąść

Jezu, co to?!

> społęczeństwu

J.w.

Generalnie, to slabo ze skladnia. Polecam wiecej czasu nad ksiazkami (to skutecznie
            prostuje gramatyke i kolokacje) a mniej nad wyimaginowanymi problemami z zarostem.

PS. Tak, jestem z tych co gola sie raz na tydzien, przychodza na wesele w podkoszulku
            i z rozbawieniem obserwuja jak ci na poziomie kisza sie w przepoconych garniturach.
            • lepian4 Re: Zarost, wypada? 16.08.12, 10:04
              I co sie chwalisz? Ja na wesela wdziewam sandaly i odswietne biale skarpetki.
          • josef_to_ja A jak zarost jest celowy i taki jest styl faceta? 16.08.12, 11:58
            I facet np. tylko trymuje, bo lubi trzydniowy zarost, a gładkiej twarzy po prostu nie lubi?
    • maly.jasio Adzie tez wypadalo. 15.08.12, 20:35
      wypada.
      permanentnie chodze do pracy w eleganckich kremowych koszulach - ze stojka
      i z kilkudniowym zarostem, bo mi sie nie chce codziennie sie golic.
      I niech by mi kto powiedzial, ze to nie wypada...
      www.youtube.com/watch?v=WmssCxgkImc
    • katmich86 Re: Zarost, wypada? 15.08.12, 21:39
      taki styl a la niegrzeczny chłopiec...spoko, modne nawet na ślubie - mój kolega taki miał i bylo cacy:)
    • mabiwy Re: Zarost, wypada? 15.08.12, 21:40
      co to znaczy wypada? I co za problem z dobrymi obyczajami?
      Wszystko zależy od stylu, stylizacji i dobrego samopoczucia. Dwudniowy zarost może świetnie korespondować z garniturem i białą koszulą, tyle , że niekoniecznie z klasycznymi. No i jeszcze jeden szkopuł, czy dopasuje się do ewentualnej partnerki.
      • mabiwy Re: Zarost, wypada? 15.08.12, 21:42
        PS ochra - ciekawa barwa ;)
      • szymon_gw Re: Zarost, wypada? 17.08.12, 02:57
        Czyli trzeba uzgodnić z partnerką aby nie wydepilowała wąsika? ;)

A tak w ogóle to uważam, że generalnie nie wypada, ale zgadzam się, że jak ktoś z zarostem wyjątkowo dobrze wygląda (odpowiedni typ urody) plus stosowna stylizacja, to można wybaczyć. Generalna zasada wynika chyba stąd, że większość nie ma odpowiedniego typu urody + umiejętności stylizacji, więc wyglądają raczej niechlujnie.
        • mabiwy Re: Zarost, wypada? 17.08.12, 17:36
          a w uzgadnianie z partnerką jest coś nie halo? :)
          A tak w ogóle to może dobrze mniej zajmować się tym, co wypada i co publika powie, a bardziej tym, co oboje akceptują.
    • nikita0166 Re: Zarost, wypada? 15.08.12, 21:54
      sam nie wypada, trzeba raczej zgolić
    • black-sandra Re: Zarost, wypada? 16.08.12, 10:43
      Mi osobiście dwudniowy zarost bardzo sie podoba i jeśli tylko Ty sie z tym dobrze czujesz to nie widzę problemu dla którego miałbys się golić .
    • kondziu111 Re: Zarost, wypada? 01.09.12, 18:45
      mi tez wszyscy mowia ze nie wypada, a ja najlepiej wygladam wg kolezanek w dwu, trzy dniowym zaroscie. ahhh jak tu to pogodzic
      • ipsetta Re: Zarost, wypada? 01.09.12, 19:12
        mój mąż też najlepiej wygląda w zaroście, ba, a nawet z dłuższą brodą;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka