02.09.12, 00:25
Witam,mam pewien dylemat.. Otoz nie mam zamiaru zdawac matury poniewaz nie interesuja mnie studia.. chcialbym skupic sie na nauce zawodu(mechanik samochodowy) jestem w 4 klasie i chcialbym na spokojnie skonczyc szkole i zaczac prace.. czy pracodawcy zwracaja uwage na brak matury? czy wystarzy miec ukonczona szkole i tytul technika do pracy np kierowcy,mechanika czy innej pracy fizycznej? wiele czytalem i opinie sa rozne wiec moze to forum bedzie pomocne. bardzo prosze o odp i przepraszam za brak polskich znakow,pisalem na tele

Obserwuj wątek
    • koham.mihnika.copyright lepiej byc mechanikiem z matura, nawet slaba. 02.09.12, 02:04
      a co konkretnie - malowanie sprayem, klepanie blachy, silnik, elektryka, przekladnie, bo teraz to juz specjalizacja. Silnika/rozrzadu bez diagnostyki komputerowej nie ruszysz, chyba, ze fiat 126.
    • fuks0 Re: matura 02.09.12, 08:44
      Sadzę, że część z pewnością zwraca. Szczególnie jeżeli miałbyś się zajmować czymś nieco bardziej skomplikowanym niż wymiana oleju.
    • swiete.jeze Re: matura 02.09.12, 09:38
      Ale masz jakieś ważne wydarzenia rodzinne w maju, że nie możesz się zjawić na maturze czy tak bardzo pod górkę z nauką?
      • 1daniel935 Re: matura 02.09.12, 11:45
        wlasnie ta nauka mi nie idzie.. gdybym nie podchodzil do matury to mialbym wiecej czasu do zawodu sie przygotowac i w domu pomagac. kilka osob mowi ze matura nie jest potrzebna osobie ktora nie mysli o studiach
        • wielkafuria Re: matura 02.09.12, 12:00
          1daniel935 napisał(a):

> wlasnie ta nauka mi nie idzie.. gdybym nie podchodzil do matury to mialbym wiec
          > ej czasu do zawodu sie przygotowac i w domu pomagac. kilka osob mowi ze matura
          > nie jest potrzebna osobie ktora nie mysli o studiach

ale pierniczysz.
          bez matury jestes nikim (potocznie) potem bedzie kolejny watek na forum za kilka lat.
          poznalam fajnego faceta, swietnie naprawia samochody ale nie ma matury i jakos nie moge z nim byc bo "co ludzie powiedza"

idz sie zabierz za nauke, a idiotów nie słuchaj.
    • wielkafuria Re: matura 02.09.12, 09:55
      dziecko, wez sie nie wygłupiaj, matura nie przeszkodzi ci w naprawianiu samochodów. ja pierdziele, wzielabym na kolano i tyłek przetrzepała, zeby ci rozum wrocił. marsz do książek i drecz swojej matki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka