wyszeptany-o-zmroku 19.02.13, 12:03 Co czytają mężczyzni??zakładając,że nie są to świerszczyki...jaki rodzaj literatury preferujecie??jakieś konkretne tytuły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coffei.na Re: Książki. 19.02.13, 12:10 to świerszczyki się czyta??! ja tylko oglądam ...treści zawarte na obrazku :P ostatnio przeczytałam los powtórzony..polecam-dobra lektura jeżeli musisz coś przemyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Książki. 20.02.13, 09:08 patrzac na inne jego ksiazki to bym nie poswiecił na to nawet minuty Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Książki. 20.02.13, 17:17 > patrzac na inne jego ksiazki to bym nie poswiecił na to nawet minuty hej Candy :* nie no nie bądź taki...poświeć minutkę-odejmiesz od swojej 2 minutowej masturbejszyn..... Odpowiedz Link Zgłoś
wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 19.02.13, 12:28 Czytał któryś Droge - Cormac McCarthyego?? Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Książki. 19.02.13, 13:51 futurystyczna tragiczna wizja przyszłości - nie przepadam za tego typu książkami, co nie znaczy, że nie jest dobra. próbowałam, ale porzuciłam. natomiast widziałam film i utwierdziłam się w przekonaniu, że ten rodzaj fikcji nie jest dla mnie. mężowi się podobał. on teraz czyta "Ready Player One" - polski tytuł to Player One Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Książki. 20.02.13, 09:09 ty chyba nie zrozumiałas pytania on sie zapytał czy ktos czytał a nie zeby mu opowiadał o swoich wrazeniach i mezu hehe Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Książki. 21.02.13, 07:09 to ty nie zrozumiałes pytania. jaki sens miałaby odpowiedź "tak" lub "nie"? Odpowiedz Link Zgłoś
facettt a cala reszta ? 19.02.13, 17:07 wyszeptany-o-zmroku napisał(a): > Co czytają mężczyzni??zakładając,że nie są to świerszczyki...jaki rodzaj litera > tury preferujecie??jakieś konkretne tytuły? Rzuc teme, co jedza i pija mezczyzni ? temat rownie szeroki i wart analizy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pollarek Re: Książki. 19.02.13, 20:50 wyszeptany-o-zmroku napisał(a): > Co czytają mężczyzni??zakładając,że nie są to świerszczyki...jaki rodzaj litera > tury preferujecie??jakieś konkretne tytuły? Szukasz inspiracji?:> P.S. No właśnie, jaki jest męski odpowiednik muzy? Muzon?:> Odpowiedz Link Zgłoś
wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 20.02.13, 09:20 Szukam szukam,może padnie tytuł czegoś,co mogłoby mnie zaciekawić;) Odpowiedz Link Zgłoś
pollarek Re: Książki. 20.02.13, 09:49 wyszeptany-o-zmroku napisał(a): > Szukam szukam,może padnie tytuł czegoś,co mogłoby mnie zaciekawić;) Nie jestem co prawda facetem, ale... "Perfekcyjna niedoskonałość" Jacka Dukaja - ciekawa wizja. Teraz męczę "Lód" tegoż, już od kilku miesięcy, bo ponad 1000 str. a mam ostatnio problemy z dokańczaniem różnych rzeczy:D Odpowiedz Link Zgłoś
wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 20.02.13, 09:53 Znaczy,że zaczynasz a nie kończysz????fakt,musisz być kobietą;)aaa zerknę na ów tytuły,może znajde w nich coś dla siebie;) Odpowiedz Link Zgłoś
pollarek Re: Książki. 20.02.13, 10:00 wyszeptany-o-zmroku napisał(a): > Znaczy,że zaczynasz a nie kończysz????fakt,musisz być kobietą;) Pffff... To tylko chwilowe zawirowania, a raczej problemy z wyborem:D No wiesz, osiołkowi w żłoby dano...:> aaa zerknę na ów > tytuły,może znajde w nich coś dla siebie;) "Inne pieśni" są boskie. Od tej książki zakochałam się w panu Jacku:))) Aczkolwiek dopiero ok. 126 str. zaczynasz łapać o co chodzi, więc jeśli poddasz się wcześniej, uznasz że książka jest zbyt oderwana od znanych Ci realiów. Autor tworzy kategorie pojęciowe, nie istniejące w naszym świecie, ale jak się wgłębisz, zobaczysz powiązania z kulturą np. antyczną. Naprawdę polecam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 20.02.13, 11:00 Dobrze,że jakiś wybór masz,przynajmniej możesz o czymś zdecydować;)czy trafnie??a to już inna inszość.. Jeśli przełknąłem Freuda i jego marzenia senne to i z tym sobie poradzę,nie może byc banalnie,bo wtedy jest nudno;)buuu Odpowiedz Link Zgłoś
pollarek Re: Książki. 20.02.13, 11:13 wyszeptany-o-zmroku napisał(a): > Dobrze,że jakiś wybór masz,przynajmniej możesz o czymś zdecydować;)czy trafnie? > ?a to już inna inszość.. > Jeśli przełknąłem Freuda i jego marzenia senne to i z tym sobie poradzę,nie mo > że byc banalnie,bo wtedy jest nudno;)buuu Oooo... no, jak dałeś radę Freudowi, to chylę czoła. Ja 3 tygodnie w szpitalu, nie mając innej rozrywki i dałam radę przemielić zaledwie 200 str. No masakra jak on kiepsko pisze:D Racja. Też nie lubię nudy:> Idę popracować, cu later:) Odpowiedz Link Zgłoś
wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 20.02.13, 11:25 No widzisz,niektórzy kończą jeśli zaczynają;) si ju lejter;) Odpowiedz Link Zgłoś
kawoosia Re: Książki. 20.02.13, 23:53 Myślisz, że przełknąłbyś cokolwiek po lekturze Freuda? próbuj sił z "W poszukiwaniu straconego czasu" Marcela Prousta :) absolutny klasyk i pozycja obowiązkowa, haha (ma tylko 7 tomów). Odpowiedz Link Zgłoś
pollarek Re: Książki. 21.02.13, 08:00 kawoosia napisała: > Myślisz, że przełknąłbyś cokolwiek po lekturze Freuda? próbuj sił z "W poszukiw > aniu straconego czasu" Marcela Prousta :) absolutny klasyk i pozycja obowiązkow > a, haha (ma tylko 7 tomów). Hahah, no i tytuł wielce adekwatny:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 22.02.13, 12:25 7??aż takim hardcorem to nie jestem;) Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Książki. 20.02.13, 04:01 Zarzadzanie, psychologia, poradniki, np. ogrodnicze, decoupage, itp. Inna literatura mnie nudzi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kawoosia Re: Książki. 20.02.13, 23:56 to.niemozliwe, a pochwalisz się cóż tam stworzyłeś w temacie decoupage??? Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Książki. 21.02.13, 22:00 Decoupage, dopiero teraz bede robil. W Hiszpanii kupilem zestaw doniczek na kwiaty na werande, recznie malowane, szkliwione polstozki. Szukalem w Polsce ceramicznych skrzynek na kwiaty, ale oprocz nieszkliwionych w kolorze ceglastym nic nie ma, wiec kupie te ceglase (zreszta wloskie) i je pomaluje na bialy podklad, jakis motyw z serwetek do decoupage, potem lakier, itd... Relaksuje sie przy majsterkowaniu. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kawoosia Re: Książki. 21.02.13, 22:08 Domorosły artysta :) Możemy sobie rękę podać w dziedzinie roślinek, a decupage na razie tylko podziwiam. Jak piśknie można stare rzeczy odrestaurować i nadać im sielskiego wyglądu :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Książki. 22.02.13, 05:33 Musze sprostowac niecne podejrzenia o artyzm :-). Mi tylko chodzi o skrzynki balkonowe, ceramiczne, malowane bialym podkladem plus decoupage. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kawoosia Re: Książki. 22.02.13, 13:52 i skąd ta skromność? Nie każdy się za takie rzeczy zabiera :) Michał Anioł jak rzeźbił swoje dzieła odpowiadał że on usuwa tylko te niepotrzebne elementy marmuru :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Książki. 22.02.13, 18:40 Zalozenie, ze jestem skromny moze prowadzic na manowce wnioskowania. ;-) :-D Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Książki. 20.02.13, 09:11 i co ksiazke rownie dobrze sie czyta jak oglada film? Odpowiedz Link Zgłoś
wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 20.02.13, 09:26 Ostatnio czytałem Bezsenność w Tokio,książka zupełnie różna od innych,dziwna,zagmatwana ale ciekawa,polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: Książki. 20.02.13, 16:58 a co jest dziwne i zagmatwane w Bezsenności w Tokio? Zaintrygowałeś mnie Odpowiedz Link Zgłoś
nie.mam.20 Re: Książki. 20.02.13, 10:56 ksiazka to takze ocena warsztatu. Mozna sie zatrzymac, wrocic, zastanowic. W filmie jestes prowadzony przez rezysera. Tyle, ze czyta sie duzo dluzej, chociaz nie az tak dlugo jak Ulissesa. Z kolei w filmie dochodzi gra aktora/ow oraz panienki w tiulach. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekk13 Re: Książki. 20.02.13, 09:43 Cussler, Brown, Prus, biografie+poradniki specjalistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee28 Re: Książki. 20.02.13, 21:42 A generalnie lubię s-f i tę całą niby 'klasykę'. Z s-f moją ulubioną książką będzie chyba "Kantyczka dla Leibowitza", z klasyków to "Ziemia Obiecana' i 'Czarodziejska Góra'. O i bardzo zawsze lubiłem podręcznik 'Podstawy Fizyki' Halliday, Resnick, Walker, tak się powinno pisać podręczniki. Odpowiedz Link Zgłoś