Dodaj do ulubionych

Książki.

19.02.13, 12:03
Co czytają mężczyzni??zakładając,że nie są to świerszczyki...jaki rodzaj literatury preferujecie??jakieś konkretne tytuły?
Obserwuj wątek
    • coffei.na Re: Książki. 19.02.13, 12:10
      to świerszczyki się czyta??! ja tylko oglądam ...treści zawarte na obrazku :P
      ostatnio przeczytałam los powtórzony..polecam-dobra lektura jeżeli musisz coś przemyśleć...
      • minasz Re: Książki. 20.02.13, 09:08
        patrzac na inne jego ksiazki to bym nie poswiecił na to nawet minuty
        • coffei.na Re: Książki. 20.02.13, 17:17

> patrzac na inne jego ksiazki to bym nie poswiecił na to nawet minuty

hej Candy :* nie no nie bądź taki...poświeć minutkę-odejmiesz od swojej 2 minutowej masturbejszyn.....
    • wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 19.02.13, 12:28
      Czytał któryś Droge - Cormac McCarthyego??
      • headvig Re: Książki. 19.02.13, 13:51
        futurystyczna tragiczna wizja przyszłości - nie przepadam za tego typu książkami, co nie znaczy, że nie jest dobra. próbowałam, ale porzuciłam. natomiast widziałam film i utwierdziłam się w przekonaniu, że ten rodzaj fikcji nie jest dla mnie. mężowi się podobał.
        on teraz czyta "Ready Player One" - polski tytuł to Player One
        • minasz Re: Książki. 20.02.13, 09:09
          ty chyba nie zrozumiałas pytania on sie zapytał czy ktos czytał a nie zeby mu opowiadał o swoich wrazeniach i mezu hehe
          • headvig Re: Książki. 21.02.13, 07:09
            to ty nie zrozumiałes pytania. jaki sens miałaby odpowiedź "tak" lub "nie"?
      • minasz Re: Książki. 20.02.13, 09:09
        tak
    • facettt a cala reszta ? 19.02.13, 17:07
      wyszeptany-o-zmroku napisał(a):
      > Co czytają mężczyzni??zakładając,że nie są to świerszczyki...jaki rodzaj litera
      > tury preferujecie??jakieś konkretne tytuły?

Rzuc teme, co jedza i pija mezczyzni ?
      temat rownie szeroki i wart analizy :)
    • pollarek Re: Książki. 19.02.13, 20:50

> Co czytają mężczyzni??zakładając,że nie są to świerszczyki...jaki rodzaj litera
      > tury preferujecie??jakieś konkretne tytuły?

Szukasz inspiracji?:>

P.S. No właśnie, jaki jest męski odpowiednik muzy?
      Muzon?:>
      • wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 20.02.13, 09:20
        Szukam szukam,może padnie tytuł czegoś,co mogłoby mnie zaciekawić;)
        • pollarek Re: Książki. 20.02.13, 09:49

> Szukam szukam,może padnie tytuł czegoś,co mogłoby mnie zaciekawić;)

Nie jestem co prawda facetem, ale... "Perfekcyjna niedoskonałość" Jacka Dukaja - ciekawa wizja. Teraz męczę "Lód" tegoż, już od kilku miesięcy, bo ponad 1000 str. a mam ostatnio problemy z dokańczaniem różnych rzeczy:D
          • wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 20.02.13, 09:53
            Znaczy,że zaczynasz a nie kończysz????fakt,musisz być kobietą;)aaa zerknę na ów tytuły,może znajde w nich coś dla siebie;)
            • pollarek Re: Książki. 20.02.13, 10:00

> Znaczy,że zaczynasz a nie kończysz????fakt,musisz być kobietą;)

Pffff... To tylko chwilowe zawirowania, a raczej problemy z wyborem:D No wiesz, osiołkowi w żłoby dano...:>

aaa zerknę na ów
              > tytuły,może znajde w nich coś dla siebie;)

"Inne pieśni" są boskie. Od tej książki zakochałam się w panu Jacku:))) Aczkolwiek dopiero ok. 126 str. zaczynasz łapać o co chodzi, więc jeśli poddasz się wcześniej, uznasz że książka jest zbyt oderwana od znanych Ci realiów. Autor tworzy kategorie pojęciowe, nie istniejące w naszym świecie, ale jak się wgłębisz, zobaczysz powiązania z kulturą np. antyczną. Naprawdę polecam:))
              • wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 20.02.13, 11:00
                Dobrze,że jakiś wybór masz,przynajmniej możesz o czymś zdecydować;)czy trafnie??a to już inna inszość..
                Jeśli przełknąłem Freuda i jego marzenia senne to i z tym sobie poradzę,nie może byc banalnie,bo wtedy jest nudno;)buuu
                • pollarek Re: Książki. 20.02.13, 11:13

> Dobrze,że jakiś wybór masz,przynajmniej możesz o czymś zdecydować;)czy trafnie?
                  > ?a to już inna inszość..
                  > Jeśli przełknąłem Freuda i jego marzenia senne to i z tym sobie poradzę,nie mo
                  > że byc banalnie,bo wtedy jest nudno;)buuu

Oooo... no, jak dałeś radę Freudowi, to chylę czoła. Ja 3 tygodnie w szpitalu, nie mając innej rozrywki i dałam radę przemielić zaledwie 200 str. No masakra jak on kiepsko pisze:D
                  Racja. Też nie lubię nudy:> Idę popracować, cu later:)
                  • wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 20.02.13, 11:25
                    No widzisz,niektórzy kończą jeśli zaczynają;)

si ju lejter;)
                • kawoosia Re: Książki. 20.02.13, 23:53
                  Myślisz, że przełknąłbyś cokolwiek po lekturze Freuda? próbuj sił z "W poszukiwaniu straconego czasu" Marcela Prousta :) absolutny klasyk i pozycja obowiązkowa, haha (ma tylko 7 tomów).
                  • pollarek Re: Książki. 21.02.13, 08:00
                    kawoosia napisała:

> Myślisz, że przełknąłbyś cokolwiek po lekturze Freuda? próbuj sił z "W poszukiw
                    > aniu straconego czasu" Marcela Prousta :) absolutny klasyk i pozycja obowiązkow
                    > a, haha (ma tylko 7 tomów).

Hahah, no i tytuł wielce adekwatny:DDD
                  • wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 22.02.13, 12:25
                    7??aż takim hardcorem to nie jestem;)
                    • kawoosia Re: Książki. 22.02.13, 13:50
                      Raz, a porządnie ;)
                      • wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 22.02.13, 14:29
                        Zawsze jakość,nigdy ilość;)
                        • coffei.na Re: Książki. 22.02.13, 15:10
                          ale się milutko zrobiło....
                        • nie.mam.20 prawdziwy mezczyzna sie nie oszczedza nt 24.02.13, 23:24

• to.niemozliwe Re: Książki. 20.02.13, 04:01
      Zarzadzanie, psychologia, poradniki, np. ogrodnicze, decoupage, itp.
      Inna literatura mnie nudzi. :-)
      • kawoosia Re: Książki. 20.02.13, 23:56
        to.niemozliwe, a pochwalisz się cóż tam stworzyłeś w temacie decoupage???
        • to.niemozliwe Re: Książki. 21.02.13, 22:00
          Decoupage, dopiero teraz bede robil. W Hiszpanii kupilem zestaw doniczek na kwiaty na werande, recznie malowane, szkliwione polstozki. Szukalem w Polsce ceramicznych skrzynek na kwiaty, ale oprocz nieszkliwionych w kolorze ceglastym nic nie ma, wiec kupie te ceglase (zreszta wloskie) i je pomaluje na bialy podklad, jakis motyw z serwetek do decoupage, potem lakier, itd...
          Relaksuje sie przy majsterkowaniu. ;-)
          • kawoosia Re: Książki. 21.02.13, 22:08
            Domorosły artysta :) Możemy sobie rękę podać w dziedzinie roślinek, a decupage na razie tylko podziwiam. Jak piśknie można stare rzeczy odrestaurować i nadać im sielskiego wyglądu :)
            • to.niemozliwe Re: Książki. 22.02.13, 05:33
              Musze sprostowac niecne podejrzenia o artyzm :-). Mi tylko chodzi o skrzynki balkonowe, ceramiczne, malowane bialym podkladem plus decoupage. :-)
              • kawoosia Re: Książki. 22.02.13, 13:52
                i skąd ta skromność? Nie każdy się za takie rzeczy zabiera :) Michał Anioł jak rzeźbił swoje dzieła odpowiadał że on usuwa tylko te niepotrzebne elementy marmuru :)
                • to.niemozliwe Re: Książki. 22.02.13, 18:40
                  Zalozenie, ze jestem skromny moze prowadzic na manowce wnioskowania. ;-) :-D
    • nie.mam.20 Re: Książki. 20.02.13, 07:23
      Rekopis znaleziony w Saragossie
      • minasz Re: Książki. 20.02.13, 09:11
        i co ksiazke rownie dobrze sie czyta jak oglada film?
        • wyszeptany-o-zmroku Re: Książki. 20.02.13, 09:26
          Ostatnio czytałem Bezsenność w Tokio,książka zupełnie różna od innych,dziwna,zagmatwana ale ciekawa,polecam.
          • spacey1 Re: Książki. 20.02.13, 16:58
            a co jest dziwne i zagmatwane w Bezsenności w Tokio? Zaintrygowałeś mnie
        • nie.mam.20 Re: Książki. 20.02.13, 10:56
          ksiazka to takze ocena warsztatu. Mozna sie zatrzymac, wrocic, zastanowic. W filmie jestes prowadzony przez rezysera. Tyle, ze czyta sie duzo dluzej, chociaz nie az tak dlugo jak Ulissesa. Z kolei w filmie dochodzi gra aktora/ow oraz panienki w tiulach.
    • jacekk13 Re: Książki. 20.02.13, 09:43
      Cussler, Brown, Prus, biografie+poradniki specjalistyczne
    • zeberdee28 Re: Książki. 20.02.13, 21:42
      A generalnie lubię s-f i tę całą niby 'klasykę'. Z s-f moją ulubioną książką będzie chyba "Kantyczka dla Leibowitza", z klasyków to "Ziemia Obiecana' i 'Czarodziejska Góra'. O i bardzo zawsze lubiłem podręcznik 'Podstawy Fizyki' Halliday, Resnick, Walker, tak się powinno pisać podręczniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka