jan_hus_na_stosie2 20.04.13, 11:51 czy mi się tylko wydaje czy męski manekin poniżej jest nieproporcjonalnie chudy a koszula i spodnie zbyt obcisłe? kuźwa, dla kogo oni szyją te ubrania, bo dla normalnie zbudowanych ludzi to chyba nie :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krytyk-systemu-edukacji Re: pytanko około modowe 20.04.13, 11:56 > pytanko około modowe Ja bym to napisał łącznie. > nieproporcjonalnie chudy a koszula i spodnie zbyt obcisłe? Ale ma bary. :D W dodatku jest Murzynem! Spodziewam się, że laski na niego lecą. Szkoda, że nie ma głowy, chociaż to dla kobiet nie jest często jakaś wielka przeszkoda. :) > kuźwa, dla kogo oni szyją te ubrania, bo dla normalnie zbudowanych ludzi to chyba nie :/ Ja też nie mogę nic na siebie znaleźć: wszystko jest albo za długie, albo za wąskie, albo jedno i drugie. Ale ja nie jestem normalnie zbudowany, ponieważ wpisuję się w kwadrat bez rozkładania rąk. Ha! ha! :D Odpowiedz Link Zgłoś
duchess85 Re: pytanko około modowe 20.04.13, 13:06 IMO spodnie są okej, koszula za ciasna, a manekin przypomina figurą sporą część moich znajomych w wieku 20-30 :) Co nie znaczy oczywiście, że nie jest nieproporcjonalnie chudy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ortolann Re: pytanko około modowe 20.04.13, 13:51 Gdybyś był kobietą, tuż pod zdjęciem tego manekina zamieściłbyś opis najskuteczniejszych diet odchudzających. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_80 Re: pytanko około modowe 20.04.13, 15:35 Wrażenie dysproporcji potęgują bardzo szerokie bary świadczące o wielogodzinnym pakowaniu na siłowni ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: pytanko około modowe 20.04.13, 22:08 Nie, plywanie tak rzezbi. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: pytanko około modowe 20.04.13, 16:51 skoro faceci wymagają, by kobiety wyglądały jak modelki albo manekiny, to niech sami zaczną tak wyglądać. widzę tu pewną analogię. Odpowiedz Link Zgłoś
rekreativa Re: pytanko około modowe 20.04.13, 18:19 Manekin ów, podobnie jak manekiny żeńskie, jest nieproporcjonalny. Żaden żywy facet, przy takich barach nie miałby tak mało w pasie. Koszula zbyt obcisła, na żywym ciele wżynałaby się i robiła fałdy. Spodnie ok, jeśli pupka zgrabna :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: pytanko około modowe 20.04.13, 22:07 Mozna miec zblizona sylwetke. Michael Phelps Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: pytanko około modowe 21.04.13, 00:13 już wiem, ten manekin prezentuje ubrania tylko dla pływaków, czyli jakieś 0,00000003% populacji ludzkiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: pytanko około modowe 21.04.13, 11:23 > już wiem, ten manekin prezentuje ubrania tylko dla pływaków, czyli jakieś 0,000 > 00003% populacji ludzkiej :D Ja bym powiedział, że ten manekin prezentuje ubrania dla Michaela Phelpsa. Jakieś 0,000000000141 populacji ludzkiej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: pytanko około modowe 21.04.13, 17:40 To fakt, ale działa na psyche, patrząc na fotkę, myślisz, ze jak będziesz mieć taką koszulę, to będziesz tak wyglądać. :-). A tak, swoją drogą, to w Polsce nie ma dobrych koszul taliowanych. Ja sobie szyję na miarę lub przerabiam (zwężam w pasie), bo inaczej, wyglądam jak w worku na kartofle zawieszonym na ramionach. :D Odpowiedz Link Zgłoś
wolverine_14 Re: pytanko około modowe 21.04.13, 19:09 I ile Cię to zwężanie kosztuje? Ja też mam kłopot z tym, że te "normalne" są w ramionach ok, natomiast od mniej więcej końca żeber bądź od przepony wiszą. Z drugiej strony większość taliowanych koszul dostępnych w sklepach jest dla mnie za mała, ponieważ firmy je robią zazwyczaj tylko dla osób o chłopięcej klatce piersiowej. Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: pytanko około modowe 23.04.13, 02:14 4dyszki. Zgadza sie taliowane sa tylko na chlopiece sylwetki. Ja bym Ci polecal szycie na miare, dobierzesz sobie material, kolor, wzor, dlugosc rekawa, mankietu - tak, zeby byl na 1 cm spod marynarki. No wszystko sobie dobierzesz.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniony Re: pytanko około modowe 09.05.13, 08:31 > Mozna miec zblizona sylwetke. Moze i mozna, tyle ze to by byla choroba i kalectwo. Phelps takiej sylwetki nie ma. blogs-images.forbes.com/janelevere/files/2011/12/Michael-Phelps-21.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: pytanko około modowe 20.04.13, 22:12 najlepszy ten pasek, uważam poza tym: nie zazdraszczaj, tylko do roboty. pakować, pakować i jeszcze raz pakować. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: pytanko około modowe 21.04.13, 00:31 six_a napisała: > pakować, pakować i jeszcze raz pakować. napakowane osoby nie zmieściłyby się w te koszulkę bo biceps i klata by ja rozerwały :) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: pytanko około modowe 21.04.13, 10:20 koszula i spodnie są ok, problem to brak ludzi na które by pasowały :) Mnie najbardziej bawią marynarki założone na takie manekiny, świetnie wytaliowane, wyglądają extra... Tylko że są z tyłu spięte klipsami do papieru :) To zresztą technika stosowana też w TV. A może po prostu męska odzież ma za małą domieszkę elastycznych włókien? Skoro kobiety mogą elastyczne legginsy nosić to może i my powinniśmy nosić ciasne elastyczne koszule które bicek i ramię, ku uciesze damskiej gawiedzi, uwydatnią? :) Odpowiedz Link Zgłoś
thelma333.3 Re: pytanko około modowe 21.04.13, 21:23 a zakładaj co chcesz, byle by było co uwydatniać : -) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: pytanko około modowe 21.04.13, 10:27 wg mnie to Murzyn co stracił głowę.... Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: pytanko około modowe 21.04.13, 17:48 nie chciałabym takiego chłopa o sylwetce manekina... 'napakowani' czy jak to się teraz mówi, tez mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: pytanko około modowe 21.04.13, 22:01 jan_hus_na_stosie2 napisał: > czy mi się tylko wydaje czy męski manekin poniżej jest nieproporcjonalnie chudy > a koszula i spodnie zbyt obcisłe? > > > > > kuźwa, dla kogo oni szyją te ubrania, bo dla normalnie zbudowanych ludzi to chy > ba nie :/ okropnie normalny facet czegoś takiego nie nosi :p Odpowiedz Link Zgłoś
skolg Re: pytanko około modowe 23.04.13, 10:52 Nawet manekina da się ubrać w źle dopasowane ciuchy, stawia nawet mniejszy opór, niż żywy człowiek ;) Poza tym przy tym zdjęciu majstrował chyba jakiś grafik, więc i proporcje mogą być zmienione. Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie niezla koszula 23.04.13, 13:29 bardzo ladna koszula taka w twoim stylu bedzie ci pasowac do ciuchow alpinusa :D > kuźwa, dla kogo oni szyją te ubrania, bo dla normalnie zbudowanych ludzi to chy > ba nie :/ biedny grubasek :/ Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia55 Re: pytanko około modowe 04.06.13, 22:50 to koszula typu slim. no i chyba nie przejmujesz sie wygladem manekina, ani tym bardziej z nim nie porownujesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aka667 Re: pytanko około modowe 05.06.13, 20:06 na takich manekinach ciuchy są z tyłu spięte agrafkami Odpowiedz Link Zgłoś