Dodaj do ulubionych

Dolce & Gabbana pour homme - pytanie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 19:56
Witam serdecznie.
Mam pytanie dotyczace wody toaletowej gabbany pour homme, tj jak rozpoznac
oryginal od podroby, czy w ogole jakos mozna?? np czy na etykiecie na
butelczce po nacisnieciu pzankociem zostaje slad? i czy nr co jest na spodzie
powiniem tez byc na pudelku bo u mnie go niestety nie ma?? (jesli jest na
pudelku to w ktorym miejscu??

z gory dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sonia Re: Dolce & Gabbana pour homme - pytanie? IP: 157.25.152.* 22.01.05, 19:59
      Jeśli kupiłeś w perfumerii typu Sephora, na 100% oryginał. Jeśli na Allegro, a
      sądząc z Twoich wątpliwości tak, na 95% podróba. Juz cena ci dużo powie.
      Poniżej 100 podróba. Przykre, ale prawdziwe.
      • Gość: piotrek Re: Dolce & Gabbana pour homme - pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:59
        kupilem na dionecie , pierwszy raz w perfumerii internetowej i dlatego mam
        watpliwosci.
        • Gość: marcela Re: Dolce & Gabbana pour homme - pytanie? IP: *.alpha.sosnowiec.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:26
          wydaje mi się, że nie masz się czego obawiać.. sama często kupuję zarówno w
          perfumeriach typu sephora, douglas jak i w sklepach internetowych (na pedecie) i
          jeszcze nie zdarzyło mi się kupić podróbki, chociaz na dionet.pl jeszcze nic nie
          kupowałam!

pomaszerowałam do łazienki, by sprawdzić buteleczkę d&g.. etykietę (tę granatową
          część) rzeczywiście łatwo porysować, a pudełko już wyrzucone, nie mogę więc
          sprawdzić na spodzie numerka:-)

p.s. gratuluję wyboru, d&g to piękny zapach, chyba najbardziej męski ze znanych
          mi; mówiąc prościej: wszystkie Twoje;-) pozdrawiam
          • Gość: piotrek Re: Dolce & Gabbana pour homme - pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 23:18
            dzieki za odpowiedz. wlasnie sprawdzilem buteleczke i akurat u mnie ta
            granatowa czesc trudno porysowac, tzn farba nie schodzi, to o czym pisalem
            wczesniej najbardziej widac na czesci srebnej naciskajac paznokciem powstaja
            wgniecenia i to mnie wlasnie najbardziej zaniepokoilo i oczywiscie brak nr na
            opakowaniu.(na butelce jest)
            • Gość: Jill Re: Dolce & Gabbana pour homme - pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 23:44
              Mysle, ze nie powinienes sie martwic o ile tylko zapach jest taki jak byl na
              przyklad w perfumerii i dlugo sie utrzymuje.
              Ja zamowilam ostatnio Bossa na allegro. Domyslalam sie, ze nie oryginal, ale
              jednak sprobowalam. Okropne, po prostu smierdza, nie moge tego uzywac.
              Wczesniej mialam oryginal, wiec wiem co mowie.
            • Gość: Foxy Re: Dolce & Gabbana pour homme - pytanie? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:15
              Wiesz Piotrek opcja jest taka ze albo lecisz na cene i masz w domu perfumowana
              wode marki stodola w Jozefowie Podlaskim albo placisz uczciwa kase i masz
              firmowy towar ktory pachnie i starcza na odpowiednio dluzszy czas. Poza tym
              wybierz sam - jak wg Ciebie wygladaja ludzie w podrobkach od wietnamczykow -
              maja stajla?:)))
              • Gość: Robek Re: Dolce & Gabbana pour homme - pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:57
                podrobke bardzo latwo rozpoznac po jakosci wykonania pudelka i po naklejce na
                butelce , choc w tym przypadku D&G do opakowania jakosciowo sie nie przylozyli.
                A perfumy rewelacja , kiedy rano wychodze z lazienki az chce mi sie isc do
                pracy :)
                • Gość: Foxy Re: Dolce & Gabbana pour homme - pytanie? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:15
                  > A perfumy rewelacja , kiedy rano wychodze z lazienki az chce mi sie isc do
                  > pracy :)
                  Czy napewno uzywasz to o czym piszesz - nie istnieje cos takiego jak perfumy
                  dla mezczyzn.Aftershave i woda kolonska owszem ale nie perfumy- jak na razie
                  domena kobiet sorry.
                  • Gość: Jill Re: Dolce & Gabbana pour homme - pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:19
                    Ojej, Foxy, i po co te uwagi? Przeciez chodzi mu o to D&G, ktorego uzywa i
                    chyba jasne, ze nie o damskie perfumy, wiec po co sie czepiasz. Kazdy wie o
                    czym mowa.
                    • Gość: piotrek Re: Dolce & Gabbana pour homme - pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:08
                      kupilem to na dionet.pl za 171zl za 75ml, wiec wydaje mi sie, ze nie powinna to
                      byc podroba, tylko mam watpliwosci po czytaniu niektorych postow w internecie
                      na ten temat i takze powody ktore napisalem wczesniej. dodatkowo tez fakt, ze
                      jak patrzylem na allegro to wlasnie pelno jest podrobek tej wody i patrzac po
                      zdjeciach tam buteleczki wygladaja bardzo dobrze tak jak moja i stad te
                      watpliwosci.
                      • Gość: kriss123 Re: Dolce & Gabbana pour homme - pytanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 06:59
                        No właśnie jak to jest z tym bo tez zamierzam cos kupić podobnego, czy ten nr
                        powinien być tez na kartoniku czy tylko na butelce w przypadku wody D&G pour
                        homme?? I czy sklepy internetowe typu np sionet są bezpieczne??

pozdr.
      • Gość: ja Re: Dolce & Gabbana pour homme - pytanie? IP: 213.134.131.* 28.01.05, 13:43
        Gość portalu: Sonia napisał(a):

> Jeśli kupiłeś w perfumerii typu Sephora, na 100% oryginał. Jeśli na Allegro,
        a
        > sądząc z Twoich wątpliwości tak, na 95% podróba. Juz cena ci dużo powie.
        > Poniżej 100 podróba. Przykre, ale prawdziwe

I tu nie był bym taki pewien, znam jednego pracownika sephory, który sprzedął
        tam takie ilości podróbek, że dziwię się, że ten sklep jeszcze działa.
        Nie ma co za bardzo się tym sugerować. Tak samo można kupić w orginalnym
        sklepie np. Adidasa podróbki, więc na przyszłość polecam ostrożność.
        Pozdrawiam
    • guyritchie slicznie pachniesz... 24.01.05, 09:34
      hej to najbardziej seksowny meskie parfum!
      sa dosc starym zapachem ale nadal na topie.
      coz...jak mowie, wymyslone z wielkiej milosci dolce dla gabanny albo
      odwrotnie :)
      d&G sa bardzo trwale. wyraznie czuc je na ubraniach, szalikach nawet jesli
      przez jakis czas w nich nie chodziles. wiec jesli twoje sa trwale i na
      ubraniach wyraznie pozostaje nutka bergamotki,cytrusa i drzewa sandalowego to
      sie nie martw! :)

a co do sprawdzenia...najprostsze co mozesz zrobic to pojsc do jakiejs dobrej
      perfumerii i sprawdzic dokladnie oryginalne opakowanie.
      • Gość: majkel29 Re: slicznie pachniesz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:55
        No właśnie ja też mam tą wodę i sądząc po cenie jaką zapłaciłem nie powinny być
        podróbami, ale też na kartoniku nie mam tego numeru co jest na spodzie butelki.
        Więc czy mógłby ktoś powiedzieć jak to z tym jest? Może poprostu przepłaciłem,
        bo też słyszałem ze nr powinien znajdować sie także na pudełku? Może w tym
        wypadku jest akurat inaczej? Bardzo bym prosił o informację na ten temat.
        • Gość: leff Re: d&g IP: *.crowley.pl 28.01.05, 15:48
          witam

ja akurat mam znajomka handlującego wodami
          kupuję po 50 pare złotych ,jakosc super ,
          porównywałem w perfumerii - zarówno zapach ,
          trwałość jak i opakowanie bez zarzutu - to po
          co przepłacać ? i te numerki na spodzie też mam :-)

faktycznie - w takich sklepach netowych jest
          to wysoce prawdopodobne ,że ktoś kupuje hurtem wody
          za 50 zet i dalej pcha naiwnym za 170 zet

Polak potrafi ...
          • Gość: kkk Re: d&g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 22:30
            doprawdy????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka