tony82 24.03.05, 20:58 Sporo w was ludzie życzliwości, ciepła, dobrych rad, oddania, empoatii, a w świecie rzeczywistym tak wiele złego się dzieje. Jak to się dzieje? Gdzie się to wszytko ulatnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katinka_w_plaszczyku Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 21:08 ojjj, Tony... za trudne pytania zadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
morlok.rap Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 09:17 Witaj Katinko! Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 21:08 jak posiedzisz troche na forum, nie tylko wejdziesz na cjhwile i poczytasz to co jest to zauwazysz co innego, zobaczysz ze sa i tacy ktorzy wchodza na forum zeby pokazac (tylko nie wiem komu) ze sa kims, ale tylko w necie, bo tak naprawde w realu to sa nikim i tutaj w chodza po to zeby sie wyzyc oczywiscie sa ludzie tacy o ktorych napisales, ale jest ich tylko garstka Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 21:13 a sa tu tacy ktorzy na forum nie chca pokazac nic i chca byc nikim....tylko soba?? jak ci sie wydaje?? dziendobry Konrado:) dawno nie dyskutowalismy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 21:18 ja jestem soba, nie udaje nikogo kim nie jestem ;) dziendobrywieczor ;) musze Ciebie zawiesc, bo musze znikac na pilke sie zbieram ;)) milego wieczoru ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 21:21 a ja kocham pilke....ta nozna a nie do rowerow:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tony82 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 21:13 Ja nie czytam wszystkiego:) Powiedzmy, że tak jakoś z definicji omijam pewne wątki:P Odpowiedz Link Zgłoś
katinka_w_plaszczyku Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 21:15 a ja mam problem z odnalezieniem takiego, ktory warto poczytac ;) moze cos doradzisz, Tony? (why nic nie piszesz?) Odpowiedz Link Zgłoś
tony82 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 21:18 Przeniosłem się do wadery:] Poza tym mój niepokój wewnętrzny, siła twórcza, coś osłabł i jakoś nie mam pomysłów, ani większych przemyśleń:P Odpowiedz Link Zgłoś
katinka_w_plaszczyku Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 21:24 chyba mnie nie zrozumiales... a do Wadery to ja... :( Odpowiedz Link Zgłoś
tamara_t Kati :) 25.03.05, 15:06 Cześć Kati :))) ależ czasu minęło...co tam u Ciebie? Dajcie link do wadery - chętnie tam zajrzę, szukam alternatyw - na "starych" forach wszędzie te same tendencje... ech A wadera teraz jest sławna - czytaliście artykuł w polityce? :) Odpowiedz Link Zgłoś
morlok.rap Re: Kati :) 25.03.05, 15:14 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24677 Zapraszam. :* Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 21:16 to powiem ze byly tez takie ktore pokazywaly takiego czlowieka ktory w realu jest nikim i dostal pozadnego kopniaka i mysli ze jak cos tutaj napisze to od razu bedzie czol sie super ze komus dogryzl, tak jak jemu dogryzaja w realu Odpowiedz Link Zgłoś
beate1 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 21:18 nie wszystko się ulatnia :), chociaż rzeczywiście dużo, za dużo może to z obawy, że ktos, komu okaże się ciepło, wyleje Ci kubeł zimnej wody na głowę; w sieci są też takie typy, ale komputer można zawsze wyłączyć Odpowiedz Link Zgłoś
najswietsza.panienka Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 22:09 Eeeee, nie chce mi sie o tym gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 22:56 uuu podzielam, bardzo trudne pytanie :) uważam, że te zachowania i cechy, swiadcza o tym jakim ktos jest człowiekiem. to co daję to otrzymuję. dzieki temu jest lepsza komunikacja między ludźmi, nie ma niepotrzebnych zwad czy sporów. owszem sa czasami ostrzejsze dyskusje, ale wtedy mozna zawsze dojść do kompromisu. natomiast te cechy zamienione na anty- powodują tylko agresję, negatywną energię, która w gruncie rzeczy niczemu nie służy. tak j/w piszą ludziki, zło wkrada sie wszędzie zarówno w świecie rzeczywistym jak i w realnym. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 24.03.05, 23:15 ..cały dowcip polega m.inn. na tym,że ..się nie widzimy.Ot co! .. ślepa natura prawie każdego człowieka jest skłonna do idealizowania osoby nieznanej, a ładnych każdy lubi..8) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 00:48 ale co ma wyglad do tego jak czlowiek sie zachowuje? Odpowiedz Link Zgłoś
beate1 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 09:22 charliemu chodziło (tak myślę:)) o to, że nie znając ludzi wyobrażamy sobie automatycznie, że są ładni i dlatego jesteśmy dla nich mili - bo w realu tak jest na marginesie: wygląd, a raczej własne zdanie na temat swojego wyglądu, wpływa na samopoczucie i przez to również na zachowanie wobec innych Odpowiedz Link Zgłoś
morlok.rap Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 09:27 ja nie mam pojęcia dlaczego bo traktuję ludzi tak samo niezaleznie w necie czy realu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
beate1 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 09:32 i bardzo dobrze, ja też tak mam, ale charlie chyba jest z tych wątpiących :) Odpowiedz Link Zgłoś
morlok.rap Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 09:35 albo spotyka niewłasciwych ludzi lub ma niewłaściwą postawę. wygląd człowieka to tylko wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 12:16 to mam rozumiec ze jak nie bedzie sie jemu dana osoba podobala to jej nie pomoze??? co za bezsens Odpowiedz Link Zgłoś
beate1 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 12:38 mam nadzieję, że pomoże :) istnieje coś takiego jak pierwsze wrażenie, można je później zmodyfikować, ale jednak wygląd odgrywa w tym momencie (większą lub mniejszą- różnie u różnych ludzi) rolę, czy tego chcemy czy nie w internecie kwestia wyglądu odpada, więc postrzegamy forumowiczów przez to, co i jak piszą. to, czego nie wiemy (nie tylko wygląd) dopowiadamy sobie, przynajmniej częściowo, sami. A ponieważ na ogół jesteśmy optymistami :), zakładamy, że stukający gdzieś tam w klawiaturę w realu zrobiliby nienajgorsze wrażenie Konrad, możesz mnie zastrzelić, ale widzimy nie tylko to, o czym myślimy, że widzimy (postrzegamy), część komunikacji przebiega w podświadomości i wpływ na nasze reakcje ma całe mnóstwo czynników, przy czym każdy reaguje na ten/taki sam czynnik inaczej Poplątałam dokładnie, ale taki widzę związek między tym, że w sieci ludzie się nie widzą, z tym, jak do siebie i o sobie nawzajem piszą :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 12:52 to ja powiem jak ja to widze ;) jak ktos potrzebuje rady i akurat wiem co mozna by doradzic to doradzam i nie zastanawiam sie jak ten ktos wyglada bo w tym momencie to nie jest dla mnie wazne ale zgodze sie ze wyglad jest wazny wtedy gdy z dana osoba po prostu rozmawiam chcialbym wiedziec jak ta osoba wyglada ;) bo np jak by byla z tego samego miasta co ja to wtedy mozna by sie spotkac w realu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
beate1 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 12:58 właśnie o to mi chodziło :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 13:01 ale temat watku jest inny Odpowiedz Link Zgłoś
beate1 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 13:03 nie :) w wątku chodzi przecież o to, dlaczego w sieci ludzie zachowują się inaczej niż w realu i z czego to wynika p.s. w każdym razie posty nie zostały wycięte ;) Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 13:06 juz napisalem dlaczego tak jest ;) i dobrze, bo trzeba byloby znowu powalczyc ;)) zwlaszcza ze swieta i wiosna ;) PS. a Ty nie przyjezdzasz na swieta do domu? Odpowiedz Link Zgłoś
beate1 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 13:10 > PS. a Ty nie przyjezdzasz na swieta do domu? a skąd wniosek, że nie jestem w domu? faktycznie nie jestem :) pierwszy raz w życiu święta nie w domu :(, bo mam sporo pracy Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 13:15 beate1 napisała: > a skąd wniosek, że nie jestem w domu? moze stad ze pisalasa o przeprowadzce ;) > pierwszy raz w życiu święta nie w domu :(, bo mam sporo pracy to nie zazdroszcze Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 21:32 konrado80 napisał: > ale co ma wyglad do tego jak czlowiek sie zachowuje? ______ ..dzisiaj widziałem wyjątkowy obraz o wielowątkowym motywie..surrealizm w pięknym wydaniu..buzia uśmiechała mi się od ucha do ucha,a dodatkowo w czasie tej prezentacji byłem pod działaniem uroku młodej i bardzo utalentowanej autorki tego dziełka.Widzisz na moim przykładzie,że piękno zawsze przyciąga i wzbudza pozytywne odruchy.Wszyscy tak mamy tyle, że nie zawsze jesteśmy tego świadomi...8) Odpowiedz Link Zgłoś
mabiwy Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 09:28 w realu też ludzie oki, tylko czasem mają mniej odwagi aby uzewnętrznić uczucia i odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 14:14 to sie nie ulatnia - my siebie nawzajem po prostu nie spotykamy na codzien :) Odpowiedz Link Zgłoś
morlok.rap Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 14:16 i w tym coś jest. Statystycznie ile nas jest w skali całego narodu? a na dodatek ilu jest z jednego miasta, dzielnicy, bloku, domu czy czego tam? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 14:21 no wlasnie wlasnie :)). usialo nami kawal swiata to nic dziwnego ze sie nie spotykamy. a moze powinnismy kupic sobie jakas wyspe i spraszac tam tylko dobrych i zyczliwych ludzi i porobic sobie raj na ziemi? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
armia5 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 23:26 To poprostu obłuda tyle mam do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
beate1 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 23:32 po co udawać przed kimś, kogo się nie zna, nie widzi i w ogromnej większości przypadków nie zobaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
armia5 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 25.03.05, 23:41 Sa ludzie którzy udaja sami przed soba , sa tacy uwierz mi.Tez sie zastanawiam i nie rozumiem . Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 26.03.05, 01:49 Zycie to jest teatr Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 26.03.05, 11:05 ps. ktoś napisał w watku o absolutnej szczerości, ze osoby szczere to nieprzystosowane do społecznego życia istoty, więc może co za tym idzie kłamcy i obłudnicy zostali w społeczeństwie, i zasiadają do tego obłudnego netu zakrywając lustro, by niewidziec prawdy, która wiadomo w oczy kole. łatwiej wtedy pod zasłoną anonimu, byc prześmiewcą. Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: Kapturku 27.03.05, 12:55 nie Mabiwy, dlatego osobę wygłaszająca taka opinie nazwałam przesmiewcą. ja rozumiem, że inna jest szczerość w zwiazkach partnerskich, prywatnie między znajomymi, służbowo w pracy, czy też na innym gruncie. tutaj np na forum myślę, ze tak jak ja, tak większosć pisze szczerze co myśla na dany temat, a że czasami są niedopowiedzenia n/t, to juz inna sprawa, kazdy ma prawo do swojej prywatności, ze tak powiem. wbrew temu co napisano, o nieprzystosowaniu istot szczerych do zycia w społeczeństwie, uwazam, że to społeczeństwo potrafi stłamscic. Odpowiedz Link Zgłoś
kingakunowska Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 26.03.05, 15:13 Zyczliwy ludzie siedza w internecie. Po ulicach chodzi reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
armia5 Re: Czytam watki i coś mnie zastanawia 26.03.05, 23:30 A ta wypowiedz to jakimi sondażami poparta?? A tak nie lubie takich wypowiedzi !! Odpowiedz Link Zgłoś