diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:07 oto jestem. :) pisalaś że wiara nas omamia ze pozwala pozbyć ... i rz wtedy łatwiej nam żyć. W jakim sensie nas omamia? wprowadza dodatkowe ograniczenia czesto takze straszy że jak nie bedziesz robił tak a tak to ..... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:12 Pisalam tez ze nie chodze do kosciola na msze. Nie lubie jak ktos narzuca mi ograniczenia. I nie jest to wygodnictwo z mojej strony. Uwazam ze Kosciol powypaczal pare istotnych kwestii. Według mnie to Kosciol straszy, narzuca nam sposob myslenia, stara sie kierowac nami ( ksieza wpieprzaja nawet w sparwy polityczne). Dla mnie wazniejszy jest Bog i moja milosc do niego, a nie jakas tam instytucja. I to ona pozwala mi pozbyc sie moich watpliwosci i rozterek zwiaznych ze smiercia, zyciem, ostatnimi smutnymi dniami. Wiem ze to jakis rodzaj omamiania siebie. Ale tak mi jest łatwiej zyc. Byc moze wybralam mniej kreta ściezke. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:19 to jak kto praktykuje to jest jego sprawa. Faktycznie czasami wkurza mnie jak widze dewoty strugające święte dla efektu. Podziwiam jednak ludzi którzy mocno wierzą. Może te ich przekonania wydaja sie naiwne i smieszne dla otocenia ja to podziwiam że potrafia sie do nich przyznać i staraja sie życ zgodnie z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:28 mozna zyc nie robiac innym krzywdy bo Bog tak nakazuje a mozna tak samo zyc bo natura tak jest skonstruowana zeby sobie nie przeszkadzac z kazdym innymstworzeniem (z wyjatkiem jedzena bo tu uszczerbki sa widoczne) ja z kolei nie lubie jak ludzie zawladniaja sobie prawo do calego swiata tylko dlatego ze sa lepsi...w czym oni sa lepsi??? Kadza istota ma taki sam instynk zycia i rozmnarzania sie. Tak samo jak ludzie przerazliwe sie boja jak ktos w parku przystawia im noz do gardla tak samo pajak z przerazenia zamiera w bezruchu kiedy widzi nad soba klapek...moze to nie jest tak samo odczuwalne ale kazde stworzenie pragnie tak samo zyc i przedluzac gatunek i wlansie to nie podoba mi sie w chrzescijanstwie ze wprowadza teorie ze ludzie sa wybrani i ze swiat jest stworzony dla nich i moga z nim robic co chca....z tad sie bierze brak szacunku do swiata i do innych...to jest to co mi sie w religii chrzescijanskiej najbardziej nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:37 Kazda religia opiera sie na zlozeniu ze jej wyznawcy dosiegna zbawienia i ze sa lepsi sposrod innych. Religie protestanckie czyli prawosławie, katolicyzm i protestantyzm zakąłdają ze wyznawcy Chrystusa sa wybrani i na Sadzie ostatecznym dosiegna zbawienia. Ale nie tylko. Według judaizmu Zydzi sa narodem wybranym. Islam zakłada iz tylko wyznawcy Allacha dosiegna zbawienia. Nie czepiajmy sie wiec tak chrzescijan. Wywyzszanei sie jest raczej spowodowane nadgorliwoscia religijna, a rodzajem kultu jaki ludzie wyznaja. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:39 zwroc uwage ze zaruwno chrzescijanstwo i judaizm i islam wziely sie z tej samej religi...czyli wierza w tego samego boga.... a jednak sa religie(najczesciej pelmienne0 posadajace w swym systemie wiecej szacunku... Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:55 asiulka81 napisała: > Kazda religia opiera sie na zlozeniu ze jej wyznawcy dosiegna zbawienia i ze sa > lepsi sposrod innych. Religie protestanckie czyli prawosławie, katolicyzm i > protestantyzm zakąłdają ze wyznawcy Chrystusa sa wybrani i na Sadzie > ostatecznym dosiegna zbawienia. Ale nie tylko. Według judaizmu Zydzi sa narodem > wybranym. Islam zakłada iz tylko wyznawcy Allacha dosiegna zbawienia. > Nie czepiajmy sie wiec tak chrzescijan. Wywyzszanei sie jest raczej spowodowane > w buddyźmie nie ma zbawienia nie ma nieba ani piekla i jest to bardzo pacyfistyczna religia. dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:59 w tym prawdziwym....bo te odlamy ktore przyjely wierzenia innych religi bytujacych wczesniej na tym samym terytorium maja bogow i takie tam....a na SiriLance to buddysci rżna Hindusow jak sie da w ramach wojny domowej ale mimo wszystko jakos niesluszalam zeby cos bylo po "smierci" w buddyzmie i paradoksalnie celem zycia w tej religii jest znikniecie..czyli nicosc Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:40 wiesz ja myśle ze ludzie maja prawo zawłaszczać sobie świat. zawłaszczanie to nie jaklepsze słowo raczej opanowywanie nowych środowisk. To naturalne ze lepiej przystosowane gatunki sie rozwijaja kosztem slapszych. czsami jednak ludzie przesadzja. Bywamy niepotrzebnie brutalni. zabijamy inne stworzenia bo nam sie nie podobaja. Wspomnailaś o pajaku. Niby ludzie maja instynkt że boja sie węży i pajaków ale często działamy wbrew niemu. Jeżeli sie boim to powinniśmy uciekać a nie zabijać. p.s dziś rano spotkalem pajata na poręczy schodów - nie zabiłem strąciłem z poręczy zeby nikt go nie rozwalił potam wrzucilem do trawnika - mile uczucie uratowac jakies istnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:49 no wlansie o tym przesadzaniu mowilam...kazdy gatunek potrzebuje przestrzeni do zycia i w tym kierunku ekspanduje...ale bez przesady..bez zabijania dla przyjemnosci i bez znecania sie a powiem ci ze ja ratuje slimaki jak po deszcu wychodza na chodniki...ot tak zeby nikt w nie nie wlazl muchy nawet nigdy nie zabilam bo wole wypusci je przez okno a na wakacje to przeszlam sama siebie....moja sympatie zdobyl karaluch bo tak sprytnie uciakal i ise chowal jak chcialam go gazeta...i nie mialam z nim zadnych sans(byl lepszy i ytle) a do tego jak sie przyjrzalam to one tak fajnie machaja czulkami zeby badac swiat:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:54 moze i slodkie...ale najbardziej nie moge zniesc jak widze takiego slimata albo dzdzownice rozdeptana ktora wysycha na sloncu i cierpi...jak juz cos przypadkiem rozdepcze i nie da sie tego odratowac to staram sie zadac temu czemus szybka i w miare bezbolesna smierc...zeby tylko nie umieraly w meczarniech Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:52 tak jak sie przyjrzeć dokladnie to prawie każde zwierze jest ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:55 no tak... ale ja po przypadku z tym karaluchem doszlam do wniosku ze dobrze ze u siebie nie mam zadnych.....jak by mi sie rozmnozyly a ja nie moglabym ich wytepic bo sa fajne.....zylabym w brudzie i zwierzyncu z milosierdzia do karaluchow Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:57 musiała byś pozamyakc jedzenie to moze by sobie poszly do sąsiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:57 troszke brudu jeszcze nikomu nie zaszkodzilo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski dobranoc wszystkim 08.09.05, 01:01 pora na dobranoc bo juz ksieżyc świeci. Misie lubią dzieci. Miś po flaszke leci :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: dobranoc wszystkim 08.09.05, 01:01 ale ja lubie ta piosenke:) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dobranoc Tygrysku TYCH snów życze :) 08.09.05, 01:08 a no postaram sie zeby byly TE sny..... zebys wyslal zdjecie to moze bym nawet Ciebie w to wpakowala....a tak nie masz co liczyc bez zdjecia:) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Dobranoc Tygrysku TYCH snów życze :) 08.09.05, 01:09 Bo on jest pewnie jak diabołek wyglada Tygrysku! A chyba nie chcesz zeby snilo Ci sie monstrum jakies. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dobranoc Tygrysku TYCH snów życze :) 08.09.05, 01:13 napewno nie jest taki straszny ..... pozatym na filmach przyrodniczych gorsze osobniki widzialam...ogladalam "Microkosmos":))) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Dobranoc Tygrysku TYCH snów życze :) 08.09.05, 01:15 Microcosmos był swietny. Cos niesamowitego. Byłam pod wrazeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dobranoc Tygrysku TYCH snów życze :) 08.09.05, 01:16 ogolnie swiat i zycie jest super wiec ogladalas film o najbardziej chodliwym temacie:))) i wlansie temu ja czuje sympatie do karaluchow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: Dobranoc Tygrysku TYCH snów życze :) 08.09.05, 01:10 nie kuś diabła to niewypada :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dobranoc Tygrysku TYCH snów życze :) 08.09.05, 01:12 eeeeeeeeeee to takie odwrocenie rol...teraz ja bede cie na pokuszenie kusic za co oddasz mi swoje zdjecie:)) tylko nie mow ze za dusze:) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski ani mister anie pokraka 08.09.05, 01:17 taki sobie. kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: ani mister anie pokraka 08.09.05, 01:18 no i wlansie nam z Anulka powinno byc dane to ocenic:)) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: ani mister anie pokraka 08.09.05, 01:19 hmm....to jak ja, kwestia gustu.... Ale kto Cie tam wie, moze wygladasz jak jakis super man a tylko taki skromny jestes ;) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: Dobranoc Tygrysku TYCH snów życze :) 08.09.05, 01:20 to nienaturalne kusić diabła jak mozesz mi to robić :) Inna sprawa że nie mam zdjęcia daje diabelskie słowo wiec na razie nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio buzibuzi 08.09.05, 01:22 no coz......to pedz i kupuj/pozyczaj aparat cyfrowy a jak cos to do zobaczenia jutro:))) buzibuzi Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 sratatatata ze nie masz foty, kazdy ma! 08.09.05, 01:24 CZego sie wstydzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: sratatatata ze nie masz foty, kazdy ma! 08.09.05, 01:27 nieczego sie nie wstydze. a foty nie mam bo po co mi moja fota? jak chce zobaczyć jak wygladam to patrze do lustra nie musze patrzec na fotografie Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: sratatatata ze nie masz foty, kazdy ma! 08.09.05, 01:28 ale my tez chcemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: sratatatata ze nie masz foty, kazdy ma! 08.09.05, 01:29 No ale to nie masz zadnych zdjec z wyjazdow, albo skad tam. Az sie wierzyc nie chce. Nie to zebym chciala koniecznie cie obejrzec ale to dziwne ze zadnej fotki nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: sratatatata ze nie masz foty, kazdy ma! 08.09.05, 01:37 jakies tam fotki mam ale baaaaaardzo stare. Nie kręci mnie robienie i kolekcjonowanie fotografii. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: sratatatata ze nie masz foty, kazdy ma! 08.09.05, 01:39 A to widzisz masz!!! A jednak!!! A ja tam lubie strzelac fotki, ale takie przyrodnicze bardziej. Bo sama sie sobie nie podobam i w zwiazku z tym nie lubie siebie ogladac na zdjeciach. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: ale o co chodzi ? 08.09.05, 01:06 no o to ze nie zawsze wychodzi, a nie ktorym nawet nigdy, rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: ale o co chodzi ? 08.09.05, 01:08 to o czym mowiles ze Tobie zawsze wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: ale o co chodzi ? 08.09.05, 01:13 Niewazne, to w innym watku bylo. Nieistotna kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: ale o co chodzi ? 08.09.05, 01:15 to dobrze ze w innym watku. takie oderwane od kontekstu zdanie mnie zainrygowało. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: ale o co chodzi ? 08.09.05, 01:17 Zaintrygowało??? A coz w tym interesujacego? Ty lepiej fotke Tygryskowi wyslij zeby snic mogl o Tobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Czasem dyskusja bywa bardziej orgazmiczna 08.09.05, 01:01 niz jakies tam tandetne bzykanko! Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: Czasem dyskusja bywa bardziej orgazmiczna 08.09.05, 01:04 nie wierze w to Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:59 Jak mawiała moja nauczycielka by nie otwierać okien w zimie. "Od smrodu jeszcze nikt nie umarł, od zimna całe armie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:00 Moze i od smrodu nie, ale niedotlenienie moze spowodowac jakies chorobstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:02 od niedotlenienia można zobaczyć swiatełko w tunelu i poczuć bliskość boga Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:13 ja w tym temacie zgadzam sie z Nietzsche...sa ludzi silni ktorzy potrafia sami sobie stworzyc system moralny i ludzi slabi ktorym trzeba go dostarczyc nie widze nic zlego w tym ze ktos potrzebuje wiary w to ze istnieje ktos silniejszy kto nad nim czuwa i ze po smierci jest jescze cos...ale wydaje mi sie ze to cos to jest wlansie odpowiedz na strach przed zniknieciem nadawaniem swojemu zyciu celu inni potrafia zyc bez celu ale to nie znaczy ze nie moga byc tak samo milosierni i dobrzy jak ci wierzacy Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:23 tygrysio_misio napisała: > inni potrafia zyc bez celu ale to nie znaczy ze nie moga byc tak samo > milosierni i dobrzy jak ci wierzacy Jak mozna zyc bez celu? Taka egzystencja nie ma sensu. Najmniejszego według mnie. Bo po wstawac co rano. Po co? Cel zawsze istnieje. Tylko niektorzy ludzie mysla w sposób dalekosieżny a inni maja mniejsze wymagania w tej materii. A co do milosierdzia to zgadzam sie ze ludzie nie wierzacy potrafia byc tak samo dobrzy dla swiata jak i ci co znajduja sie po drugiej stronie. Mam czasem jednak wrazenie ze religia daje czlowiekowi jakas sile. Dzieki niej jest mu łatwiej przetrwac hiobowe dni i poworocic na nowo do dobrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:27 myslac w sposób dalekosieżny to nie warto wstawać rano. Po co sie męczyć i miotać po życiu jezeli sie i tak umrze? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:31 Alez smierc nie jest niczym zlym. To jak z dobrym sexem. Smierc to takie jakby 'Po'. Czujesz ulge. Wiesz ze sie spisales i juz nie masz ochoty na nic dalej. To taki moment wyczerpania. Po prostu wiesz ze po ciezkiej pracy przyszedl juz czas na odpoczynek, tyle ze ten bedzie wieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:42 nie przekonuje mnie to. a co jeżeli nie bedzie odpoczynku tylko nicość Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:45 Wole zywic sie zludzeniami. A poza tym czy nicosc jest az taka przerazajaca. Do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic. moze i nicosc da sie udobruchac i zaakceptowac. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:51 nicosc jest mniej przerazajaca niz niepewnosc czy oby nie pojdzie sie do piekla cytat z Białoszewskiego: "Nie kazcie mi juz niczym wiecej byc Narescie spokoj" Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:35 celem jest to ze trzeba sie rozmnozyc...po co nie wiem ale skoro zycie tak sie uklada od 4 mld lat to znaczy ze to ma jakis sens ale nie zyje po to zeby po smierci pojsc gdzies...moje zycie nie jest po to zeby potem cos sie stalo...jesli nic nie ma to nie ma..ale trzeba przedluzyc ten gatunek skoro natura jest tak ulozona i ja sie nie sprzeciwiam sa badacze biologi i juz prawie wszystko wiemy o funkcjonowaniu zycia...a mimo to nie wiemy gdzie sie miesci w organizmie to pragnienie zycia i rozmnazania sie...ale skoro to jest takie piekne to po co sie zastanwiac...najwyrazniej tak trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:38 Fakt. jest cos wtym. Tez bym chciala sie rozmanazac. Niestety okolicznosci nie sa sprzyjajace ;) Odpowiedz Link Zgłoś
annamarla Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:40 asiulka81 napisała: > Fakt. jest cos wtym. Tez bym chciala sie rozmanazac. Niestety okolicznosci nie > sa sprzyjajace ;) Nie są sprzyjające ze względu na sytuację polityczną, czy brak partnera?:) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:43 Ze wzgledu na sytuacje zdrowotna w jakiej sie ostatnio znajduje gwoli Twojej ciekawosci Odpowiedz Link Zgłoś
annamarla Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:46 asiulka81 napisała: > Ze wzgledu na sytuacje zdrowotna w jakiej sie ostatnio znajduje gwoli Twojej > ciekawosci Przepraszam, nie chciałam być wścibska. Chodziło mi o to, czy sądzisz, że czasy nie sprzyjają. Wiele osób tak myśli. Inni nie chcą się rozmnażać, bo są egoistami. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:45 mi sie wydaje ze rowniez chrzescijanstwo opier sie na pragnieniu rozmnazania ("Idzcie i rozmnarzajcie sie") jak rowiez na tym ze nie wolno niszczyc zycia dla niskich pobudek(z wyjatkiem jedzenia) - i tu przyklad orek ktore lubia sie pobawic uchatkami ale jak nie sa glodne to nie zabija i juz nie raz widzialm jak odholowywaly taka uchatke na brzeg.....a jak sie zabija to dla ratowania siebie albo bliskich wszystkie religie sa oparte na podstawowych prawach natury....temu wlansie bez wzgledu na to w co sie wierzy badz nie to jak sie zyje wedlug tych norm to efekt jest taki sam:) czyli jest sie dobrym i jesli cos jest po smierci to sie dostaje nagrode:) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:48 Miejmy taka nadzieje Tygrysku. Ja staram sie byc dobrym czlowiekiem, zyc w zgodzie z Dekalogiem i wlasnym systemem moralnym i wierze ze moze spotka mnie za to jaks nagroda. Oby tak było. Bo wyjde na kretynke, ze tak sie pomylilam w swoich rozwazaniach egzystencjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:48 jeżeli celem jest rozmnażanie to dlaczego marnujesz najberdziej płodne lata na studia ? ile dzieci mogla byś w tym czasie urodzić? natura rzeczywiście daje nam instynkt przedłużania gatunku ale czy to jedyny cel? Inna sprawa. Jeżeli celem jest rozmnażenie to po co zależy ci na tym żeby mieć jedna osobe do śmierci. Różnorodność genetyczna potomstwa zwieksza szanse twoim dzieciom. po co zależy ci na tym żeby nie być sama na startość - przeciez to nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:11 wlansie ze wzgledu na te cele mniejsze ktore zaleza juz od gatunku.....i spoleczenstwa a co powiesz o monogami łabędzi...tez jest bez sensu...jednak natura i monogamie przewidziala... a jaka monogamia łabędzi jest piekna i romantyczna...niczym z tych filmow co to na nich wymiotowac mi sie chce:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:09 tygrysio_misio napisała: > tez bym chciala umrzec wtedy kiedy juz nie bede miala po co zyc....tylko ze > kiedy by to bylo i jaka mialabym pewnosc ze to juz > > jest tak ze teraz sie uczy i jest nadzieja ze bedzie dobrze...potem zyje sie > dla rodziny..potem dla wnukow i zawsze jest cos co zatrzymuje noz tuz nad > nadgarstkiem > > kiedys moj znajomu skoczyl z 8 pietra...mowi sie ze to slabosc ludzi do tego > popycha...a mi sie wydaje ze to brak nadzieji a jesli nie to trzeba byc > odwaznym zeby moc sie pozbawic jej Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:16 Jednym z najgorszych moich przezyc była śmierc mojego kolegi z liceum. Chlopak powiesil sie we wlasnym garazu. Mielismy wtedy 18 lat. Nigdy nie zapomne tego dnia kiedy dowiedzilam sie ze nie zyje, nie zapomne tej ławki w naszej klasie która pozniej juz zawsze była pusta, nie zapomne tez pełnego bólu spojrzenia jego matki na pogrzebie. Nie powinno sie pozbawiac sił witalnych, chocby dlatego ze, jakby posrednio zabijamy tez naszych bliskich. To nie tylko nasza indywidualna decyzja. Kazdy z nas posrednio za kogod odpowiada. No chyba ze nie ma sie zadnej rodziny, krewnych, przyjaciol. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:20 i wlasnie temu jestem skazana na smierc z nienacka...choc chcialabym zobaczyc jak to jest...przezyc to powoli poki sie da to swiadomie Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:13 tygrysio_misio napisała: > tez bym chciala umrzec wtedy kiedy juz nie bede miala po co zyc....tylko ze > kiedy by to bylo i jaka mialabym pewnosc ze to juz ja myśle że to sie wie kiedy nie ma juz. po co żyć. Gdy nie ma sie celów. Lub gdy zadne nasze dzialania nie doprowadza do osiągniecia celu. > jest tak ze teraz sie uczy i jest nadzieja ze bedzie dobrze...potem zyje sie > dla rodziny..potem dla wnukow i zawsze jest cos co zatrzymuje noz tuz nad > nadgarstkiem tak masz nadzieje. liczysz ze bedzie lepiej , a zycie idzie swoją droga > kiedys moj znajomu skoczyl z 8 pietra...mowi sie ze to slabosc ludzi do tego > popycha...a mi sie wydaje ze to brak nadzieji a jesli nie to trzeba byc > odwaznym zeby moc sie pozbawic jej to jest sptawa każdego człowieka jak żyje i jak umiera. Nikt nie ma prawa tago oceniać Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:17 wiem ze zycie jest indywidualna sprawa kazdego....wiem tez ze nie mozna oceniac ludzi wedlug swoich wartosci bo moga byc one nie sluszne i racja wieksza moga miec inni.. wiem tez ze slusznosc racji zalezy od pogladu na swiet i indywidualego spojrzenia tylko jakos tak chcialabym moc zrozumiec tego chlopaka...nie znalam go dobrze a strasznie mnie dotknelo ze ktos z kim czasem rozmawaialm mial problemy i nikt nie zauwazyl ze potrzebuje pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:24 jak słysze taki teksty że ktos potrzebuje pomocy i nikt tego nie zauważyl to "rzygam". Takie jest zycie. Inni ludzie nie maja czasu zajmowac sie naszymi kłopotami. musimy sobie radzic sami bo nikt tego za nas ne zrobi. Każdy czsami łapie doła ale to jeszcze nie powód zeby sie zabijać. hmmm. Wychodzi jednak że we dwoje latwiej. Życie to jest popieprzone. I dobrze przunajmniej nie jest nudno Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:26 Mowilam. We dwoje łatwiej. zawsze jest ktos kto cie zna lepiej niz nikt inny. Ktos kto poda pomocna dłon, kiedy jej bedziesz potrzebowal. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:30 i zawsze ma sie wątpiwosci.... dlaczego, po co, w jakim celu. a o tym czy poda dłoń czy kopnie nas w d... to sie przekonujemy wtedy gdy tej pomocy oczekujemy. Jezeli wierzyliśmy w taka osobe to naprawde dołujące - dodatkowy kop pd życia Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:37 ale czasem jednak ludzie sobie pomagaja...po to sie laczy w pary zeby miec kogos kto pomoze i w zamian pomoc jemu Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:40 A przyjazn? Przeciez w zyciu nie tylko wazna jest ta milosc romantyczna. Jest jeszcze milosc przyjacielska. Jesli zona kopnie Cie w pupe masz zawsze kogos kto jest Ci bliski. Osobiscie nie wyobrazam sobie zycia bez moich przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarla Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 00:44 asiulka81 napisała: > A przyjazn? Przeciez w zyciu nie tylko wazna jest ta milosc romantyczna. Jest > jeszcze milosc przyjacielska. Jesli zona kopnie Cie w pupe masz zawsze kogos > kto jest Ci bliski. Osobiscie nie wyobrazam sobie zycia bez moich przyjaciół. W ogóle warto żyć tak, żeby można było liczyć tylko na siebie. Przyjaciele Ci pomogą, ale zazwyczaj będą mieli swoje rodziny, które będą na pierwszym miejscu. P.S. Obejrzałam właśnie "Skazanego na bluesa" i jestem pod olbrzymim wrażeniem. W nastroju wysoce filozoficznym. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:07 zauwazyliscie ze nasze fajne dyskusje zaczynaja sie od sexu albo od zwiotczenia albo od boskoci w łóżku:)) to jest chyba ta droga ktora powinni sie zajmowac politycy....moze by potem przechodzili do waznych tematow a nie od razu inkwizycja i inkwizycja:)) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:09 ale i tak podobaja mi sie te dyskusje. Poza tym chyba znowu wróciliżmy do sexu. No i dobrze ... może sny będą bardziej kolorowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:10 sex i sex, wszedzie ten sex ;) Nawet parlamentarzystki maja ku..ki w oczach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:14 no coz...wkoncu to nam nakazala natura..to co sie sprzeciwiac bedziemy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:23 tym bardzije że to i w zgodzie z naturą i jeszcze przyjemne :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:25 taaaa przyjemne ...... a miom zdaniem przereklamowane, przydługawe i nudne....... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:27 Asiulka Ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! rozłoscisz Diabelka i bedziemy tu do rana siedziec i wyczytyac wyklady o sexie...a tu trzeba dzialac w łożu..chocby z reka ale zawsze to z kims:))) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:28 asiulka81 napisała: > taaaa przyjemne ...... a miom zdaniem przereklamowane, przydługawe i > nudne....... tym tejkstem to mnie rozwalilaś. montior sobie oplułem :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:26 ale coz zrobic kiedy nikogo w łóżku nie ma.....mozna tylko snic...moze o Diabelku a moze i nie :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:27 No ale Diablek to jest chyba krótkodystansowiec! Wiec to musiałyby byc krótkometrazowki senne. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:29 ale za to cala noc.................... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:31 Hm... Calonocne krótkometrazówki. Nawet niezle brzmi. W roli głównej Diabeł Tasmanski. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio DOBRONOC 08.09.05, 01:32 to do dziela...ja ide juz bo sie dobranockowalismy juz ponad 30 min temu Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:30 asiulka81 napisała: > No ale Diablek to jest chyba krótkodystansowiec! Wiec to musiałyby byc > krótkometrazowki senne. krótkodystansowiec? a skad to wiesz? na pewno wielobojowiec :) dystans kwestia względna zalezy od warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:32 Ja nic nie wiem. Tak tylko sie domyslam. Moze troche prawdy w tym jest??? A wytarles juz monitor po swojej slinie? Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:33 wytarłem ale zostały zmugi bo cieply jest Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:43 nie tyle zszokowałaś , bo pisałaś kuz o tym. Ale sposób w jaki to napisalaś był za.... . Fajnie zabrzmiala taka deklaracja :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: FAJNA DYSKUSJA! 08.09.05, 01:44 Jaka deklaracja??? Wszystko zgodnie z moimi odczuciami. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski wjeżdasz na moje męski ego :) 08.09.05, 01:32 ale będe pobad tym i sie nie ograże bo cie lubie :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 a jak Ty mnie mozesz lubic skoro mnie nie znasz 08.09.05, 01:33 ja wredna zimna suka jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: a jak Ty mnie mozesz lubic skoro mnie nie zna 08.09.05, 01:34 a ja tym sie nie przejmuje Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: a jak Ty mnie mozesz lubic skoro mnie nie zna 08.09.05, 01:36 to dobrze ;))) Ciesz sie ze mnie sie nie boisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: a jak Ty mnie mozesz lubic skoro mnie nie zna 08.09.05, 01:34 a skad tu wiesz ze Diabełek takich nie lubi...moze on wlansie za takimi szaleje:) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: a jak Ty mnie mozesz lubic skoro mnie nie zna 08.09.05, 01:35 Diabelek landrynki lubi! ;) Tak wiec suki nie sa w jego typie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: a jak Ty mnie mozesz lubic skoro mnie nie zna 08.09.05, 01:41 wyciagasz pochopne wnioski. nie napisałem że lubie landrynki , nie pisałem taz że ich nie lubie. Pisałem ze wiele kobiet wiesza na nie psy z zazdrości Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: a jak Ty mnie mozesz lubic skoro mnie nie zna 08.09.05, 01:42 To była tylko prowokacja. Dobrze pamietam co napisales 'urabiaczu damskich serc" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: a jak Ty mnie mozesz lubic skoro mnie nie zna 08.09.05, 01:46 tak pamietam co napisałem. przecieztakie jest życie każda ze stron prowadzi swoja gre. Cpo w tym zlego jejeli celem jest kopulacja i przedlużenie gatunku :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Oczywiscie, wszystko w imie wyzszych celow 08.09.05, 01:47 czyli kopulacji i rozmnazania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: a jak Ty mnie mozesz lubic skoro mnie nie zna 08.09.05, 01:40 ale czy ja nie mogę lubieć dyskutowac z kimś kto nawet i może jest wredna suka, ale potrafi ciekawie mówić (pisać) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: a jak Ty mnie mozesz lubic skoro mnie nie zna 08.09.05, 01:41 oczywiscie ze mozesz. Ale ja nie uwazam abym ciekawie pisala. Hmmm. Nic interesujacego w moich wypocinach nie ma. Malo tego. Wedlug mnie to stek bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski Re: a jak Ty mnie mozesz lubic skoro mnie nie zna 08.09.05, 01:46 mnie sie podoba, A TO CO TY MYŚLISZ O SWOIM PISANIU to juz jest twoja sprawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmanski nieodwołanie ide spać 08.09.05, 01:49 dobranoc i dzieki za fajna dyskusje Odpowiedz Link Zgłoś