Dodaj do ulubionych

Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę??

05.02.06, 22:36
Szefowie pisemek puscili obrazek. Inni szefowie przedrukowali. MOze jestem
idiotą ale jesli choc trochę się znam to mordobicie białych przez dzicz
muzułmanską jest na rękę małemu krajowi, którego to współwyznawcy w wielu
redakcjach siedza na eksponowanych stanowiskach. Fobia czy co? Przeciez widać
że to sterowane, w końcu dziennikarze to ludzie powiązani ze służbami jak mało
kto. A może amerykańce szukają potwierdzenia do napadu na Iran? Dziwadło.
Ale czy my mężczyźni polscy chcemy i będziemy ginąć za wiarę i ojczyznę?
Ja od razu mówię, że jakby co to pakuję graty, paszporty i spadam gdzie jest
spokój. Ja za leppera, arcybiskupów, czy kaczorów czy innych po-sld-owców
walczyć ani ginąć nie chcę. czy nas napadnie białoruś, niemcy czy arabowie...
Obserwuj wątek
    • p.s.j Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 22:37
      Ja bym zginął za Ojczyznę nawet kilka razy!
    • asiulka81 Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 22:38
      jestem patriotką, walczyłabym do ostatniej kropli krwi...
      • asiulka81 Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 22:39
        poza tym w czasie wojny nie liczy sie kto ja rozpetał ale to zeby wypchnąc z
        kraju wroga
        • p.s.j byłabyś moją sanitariuszką? :) n/t 05.02.06, 22:50
          • asiulka81 Re: byłabyś moją sanitariuszką? :) n/t 05.02.06, 22:59
            oczywiscie :)
            • p.s.j Re: byłabyś moją sanitariuszką? :) n/t 05.02.06, 23:03
              asiulka81 napisała:

> oczywiscie :)

Arabowie! Nadchodźcie! Nadchodźcie, hordy Hunów, bataliony barbarzyńców! I WANT
              WAR!!!
              • asiulka81 Re: byłabyś moją sanitariuszką? :) n/t 05.02.06, 23:29
                p.s.j napisał:

> Arabowie! Nadchodźcie! Nadchodźcie, hordy Hunów, bataliony barbarzyńców! I
                WANT WAR!!!

:)))
            • snegnat Re: byłabyś moją sanitariuszką? :) n/t 05.02.06, 23:09
              Wiedziałe, że ten tekst o ostatniej kropli krwii to było z myślą o krwii rannych
              zołnierzy ;-P
              • asiulka81 Re: byłabyś moją sanitariuszką? :) n/t 05.02.06, 23:29
                snegnat napisał:

> Wiedziałe, że ten tekst o ostatniej kropli krwii to było z myślą o krwii
                rannych zołnierzy ;-P

wcale nie! :)
                • snegnat Re: byłabyś moją sanitariuszką? :) n/t 05.02.06, 23:34
                  > > Wiedziałe, że ten tekst o ostatniej kropli krwii to było z myślą o krwii
                  > rannych zołnierzy ;-P
                  >
                  > wcale nie! :)

Wcale tak! ;-P
    • snegnat Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 22:42
      Ja za PiS, Rydzyka i pozostałych przygłupów też bym nie walczył, ale w obronie
      domu i rodziny jak najbardziej.
      • ballbreaker Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 22:49
        w razie nieoczekiwanego konfliktu i rozpetania sie czegos w polsce z pewnoscia
        trzeba rozpoczac oczyszczanie ojczyzny od palacu prezydenckiego, sejmu i pewnych
        miejsc w toruniu zbyt mocno obfitujacych w karygodne zjawiska... jak to zrobimy,
        a tutaj mamy przewage nad moherowymi beretami (chyba? a jesli nie to sie
        moherowcow rzuci na pierwszy front :P), to mozna z czystym sumieniem walczyc za
        ojczyzne :)
        • jaremax Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:03
          To nie Rydzyk rozpętał tą "Wojnę" :).Przykro to pisać ,ale to zach.środowiska żydowskie.
    • conveyor Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:04
      Najdziwniejsze jest to ze od jakiegos czasu zaczalem sie interesowac bronia palna. Czyzby cos sie zblizalo?
      • snegnat Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:08
        > Najdziwniejsze jest to ze od jakiegos czasu zaczalem sie interesowac bronia pal
        > na. Czyzby cos sie zblizalo?

Jakies mysli samobójcze..? Polecam mały kaliber. Swoje zrobi, ale nie nabródzi
        tak ;-P
      • widokzmarsa Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:10
        eee, niekoniecznie, ja się interesowałem kilkanaście lat temu, nakupiłem sobie
        broni, amunicji, nastrzelałem się ale nic nie przyszło)))) Broń sprzedałem i
        teraz w moim kraju obecnym byle dupek z bejsbolem może mnie skasować a sądy go
        pewnie wypuszczą.
        • conveyor Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:17
          No ja na razie kupilem se bron pneumatyczna ale kto wie, kto wie. Swego czasu mozna bylo od Ruskich na targu kupic AK-74 i wiadro amunicji za psie pieniadze, az lza sie w oku kreci.
          • asiulka81 Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:30
            a masz zezwolenie?
            • widokzmarsa Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:38
              jeśli to do mnie to ja mieszkałem w kraju, gdzie jak chciałem sobie kupić nową
              giwerkę to szedłem do poliskiego supermarketu i coś sobie wybierałem. Albo
              kupowałem na bazarze od ludzi, jak coś mieli fajnego.
              • asiulka81 Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:44
                widokzmarsa napisał:

> jeśli to do mnie to ja mieszkałem w kraju, gdzie jak chciałem sobie kupić nową
                > giwerkę to szedłem do poliskiego supermarketu i coś sobie wybierałem. Albo
                > kupowałem na bazarze od ludzi, jak coś mieli fajnego.

tiaaaa USA to głupi kraj.....
                • snegnat Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:46
                  To raczej brzmiało jak rosja ;-P
                  • asiulka81 Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:46
                    ale w Rosji to na straganach a nie w spermarketach sie bron kupuje :)))
                    • snegnat Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:49
                      > ale w Rosji to na straganach a nie w spermarketach sie bron kupuje :)))

W supermarkecie kupisz tandetnego kałasza. Na straganie możesz dostać bombe
                      atomowa w walizce. Podobno Ruscy mieli ich kilka, ale część im zginęła ;-P
                      • asiulka81 Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:56
                        Boszzze Rosja to musi byc straszny kraj...

• snegnat Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:59
                          > Boszzze Rosja to musi byc straszny kraj...

Nigdy nie byłe w Rosji, więc o kraju nie wypowiem się. Za to ludzie tam żyjący
                          są podobni do Polaków. Kombinuja ile się da ;-))
                • widokzmarsa Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 00:01
                  tiia, banda idiotów. Oni tam jeszcze nawet koła nie znają. Poza tym nikt tam już
                  nie chce mieszkać, uciekają do normalności za ocean albo do meksyku...
                  • asiulka81 Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 00:09
                    pewnie dlatego tylu Amerykancow mieszka w Europie :)

buzi buzi Widoczku, milej nocki, pa pa
          • jaremax Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:32
            Będziesz się śmiał jak ci jakiś a...b wysadzi hipermarket a ty tam będziesz sam lub ze swoją rodziną.
          • widokzmarsa Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:32
            ja nie kupowałem tutaj. Za duże ryzyko. Jak złapią bandytę z bronią bez
            zezwolenia to puszczą, jak uczciwego człowieka to się beą znęcać bo przecież się
            nie odegra. Ale uważam że jesli ma się możliwosci to broń każdy człowiek
            powinien mieć i umieć się nia posługiwać.
            • snegnat Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:36
              Ale uważam że jesli ma się możliwosci to broń każdy człowiek
              > powinien mieć i umieć się nia posługiwać.

Taa.. to by było nawet ciekawe. Masa świrów, którzy naoglądali się amerykańskich
              filmów, by latała po ulicy i wymachiwała bronią. Po za tym jak ktoś ma broń
              palną i wyciąga ją, to musi być gotowy jej użyć. Nie każdy jest zdolny do
              zabicia drugiego człowieka.
              • widokzmarsa Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:53
                pewnie od czasu do czasu by ktoś ginął. Ale ja i tak jestem za legalizacją
                wszystkiego...
                • asiulka81 Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:57
                  widokzmarsa napisał:

> pewnie od czasu do czasu by ktoś ginął. Ale ja i tak jestem za legalizacją
                  > wszystkiego...

taaaak?

a

aborcja?
                  eutanazja?
                  miękkie narkotyki?
                  • snegnat Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 00:00
                    > aborcja?
                    > eutanazja?
                    > miękkie narkotyki?

Powinno się to zalegalizować. Ale broni ludzią do ręki bym nie dawał. Za głupi
                    na to są.
                    • asiulka81 Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 00:10
                      snegnat napisał:

> > aborcja?
                      > > eutanazja?
                      > > miękkie narkotyki?
                      >
                      > Powinno się to zalegalizować. Ale broni ludzią do ręki bym nie dawał. Za głupi
                      > na to są.

tez jestem za legalizacja powyzszych zachowan.
                      a od broni jak najdalej .... wrrrr.. chyba ze wojna bedzie :)
    • maclorcan Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:40
      widokzmarsa napisał:

> Ale czy my mężczyźni polscy chcemy i będziemy ginąć za wiarę i ojczyznę?
      Nie, bo to bez sensu. Cytując gen. Pattona: "Pamiętajcie, żaden głupi bękart nie wygrał żadnej wojny umierając za swój kraj, wojny można wygrać tylko zabijając innego głupiego bękarta za jego kraj."
      • widokzmarsa Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 05.02.06, 23:43
        piękne...
        ja pamietam wypowiedź Yossariana z Paragrafu 22, że z punktu widzenia zabitego,
        jest wyszystko jedno kto wygra wojnę.
    • cyberski Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 08:27
      Czy ginąłym za wiarę? No jeśli byłbym wierzący to tak, ale nie jestem więc nawet nie wiem co odpowiedzieć...

Za ojczyznę? Zdecydowanie nie...

Za własny majątek? Raczej tak...

Za córkę, rodzinę, ew. najbliższych przyjaciół? Zdecydowanie tak...
      • modrooka Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 09:11
        > Za ojczyznę? Zdecydowanie nie...
        >
        To jest smutne, ale prawdziwe.
        Nawet ja zaczynam się zastanawiać czy nie wyjechać z kraju wobec tego co się tu
        dzieje (choc nigdy sobie tego nie wyobrażałam).
        • magnusg Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 09:28
          A co sie niby dzieje takiego strasznego?
          • modrooka Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 09:31
            Ojciec dyrektor przejmuje władzę?
            • magnusg Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 09:39
              A ostatnie 4 lata mieli ja komunisci-i co?Przezylem komunistow,to przezyje
              Rydzyka.
              • modrooka Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 09:43
                Jak tak na to patrzeć to faktycznie, o ile nie zapanuje katokracja i wszystko
                co brazoburcze i niezgodne z doktrynami nie będzie zakazane.
                • magnusg Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 09:50
                  pomysl o tym co nasi dziadkowie musieli zniesc(okupacja,Stalin).Przy tym nasze
                  dzisiejsze problemy sa smiechu warte.
                  • modrooka Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 10:01
                    Oczywiście, ale to jest najgłubszy argument typu -popatrz a inni mają gorzej,
                    nie mają ręki albo nogi, więc twoje problemy to żadne. Błaaagam. Ludzie mają
                    rózne kłopoty i przeżywają na swój sposób i nie można mówić że ty to nie masz
                    żadnych problemów.

Po za tym to co się teraz dzieje na polskiej scenie politycznej jest tak
                    tragiczne że aż się robi śmieszne. A SDL w tym samym okresie ich rządów nie
                    zagarnęli tyle władzy ile teraz PIS. I aż tak bezczelnych objawów łamania
                    demokracji też nie było. A to dopiero początek.
                    No i to by było na tyle jeśli chodzi o moją wypowiedź na ten temat
                    • magnusg Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 06.02.06, 10:07
                      SLD nie zagarnelo wladzy??ONI mieli jeszcze wieksza wladze niz PIS,bo mieli
                      wiekszosc w Sejmie.Do tego Senat,KRRiT,wszystkich wojewodow itd.Przy okazji
                      Miller praktycznie rozwiazal ponadpartyjna sluzbe cywilna.A przejawy cenzury w
                      TV byly tez oczywiste-widzialas gdzies w publicznej TV pijanego Kwasniewskiego
                      w Charkowie??-bo ja nie.
    • adam.dazim Za Kaczogrod?! NIGDY!!!! 06.02.06, 09:42
      • magnusg Re: Za Kaczogrod?! NIGDY!!!! 06.02.06, 09:48
        A za Kwachuland byles gotowy ginac?
      • cyberski Re: Za Kaczogrod?! NIGDY!!!! 06.02.06, 09:55
        Ani za Kaczogród, ani za Lepperogród, ani za Tuskogród lub Olejniczakogród... :)))

Ale za domek po ojcu to jak najbardziej :)))
    • cichys Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 07.02.06, 13:28
      Za Ojczyznę tak! Za wiarę - nigdy !!!
    • triss_merigold6 Nie ma takiej opcji. n/t 07.02.06, 18:37
    • qasz Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 07.02.06, 18:51
      Czy widzicie na czele huzarii męża zbrojnego na koniu który ma twarz - tfu - gębę rumianą w pełni ... z loczkiem aliści naburmuszoną, postury nieco skarłowaciałej ale z sercem jak dzwon walącym w lśniący puklerz niczym Zygmunt z oddali.

To wódz nasz ! jakże nie umrzeć za niego choć dziwne, mało, przedziwne stopy jego, krótkie a szerokie nie mogąc spiąć konia jego, plaskają go po bokach jako niewieścia dłoń plaska po gębie nadto filuternego ślachcica.
      • maclorcan Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 07.02.06, 18:55
        To Michał Wołodyjowski? :D Ale on był dragonem :P
        ;))
        • qasz pudło. I dobrze o tym wiesz. Nie obrażaj Michała. 07.02.06, 18:59
    • mmagi ja tylko za Marsa;-))) 08.02.06, 11:37

• azazela Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 08.02.06, 20:16
      za wiare- czyja? rydzyka:D nigdy w zyciu
      za ojczyzne- ostatnie wybory, miedzy innymi, pokazaly mi jak malo mnie laczy z
      tym spoleczenstwem, wiec odpowiedz jak wyzej: nie
    • gczern Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 09.02.06, 08:39
      Ja tak samo, kasa, paszport i wyjechać gdzieś gdzie jest spokój i ciepło
    • ben333 Re: Szkoda życia :) 10.02.06, 09:54
    • rabea1 Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 10.02.06, 09:56
      Zyjemy w Europie i mamy 21 wiek,
      a w Niemczech normalny mezczyzna nie mysli ginac za ojczyzne:)
      • anti.dot.com Ani myślę ginąć! 11.02.06, 09:33
        W życiu. Wojnę wywołują ludzie. A ludzie są omylni. Za wojną zawsze stoją czyjeś
        interesy lub chore ideologiczne wizje. Nie moje. Amen.

Ani myślę ginąć za czyjeś sprawy. Wyjechałbym tak szybko ja kszybko się da.

Dla mnie najważniejsza jest moja rodzina. Ojczyzna? Wszystko fajnie, ale:
        - nie mam zamiaru poświęcić życia i szczęścia rodziny dla tego pięknego mitu
        - Ojczyzna jest pazerna (podatki) i rządzona przez ludzie %&*#$(zwłaszcza ostatnio),
        zatem, sorry Winnetou, ale - ja się odcinam
      • widokzmarsa Re: Czy ginęlibyście za ojczyznę i wiarę?? 11.02.06, 11:02
        kiedys rozmawiałem z niemieckim doktorantem, powiedział ,ze dziadkowi kazali iść
        na Paryż to poszedł, ojcu kazali iść to poszedł, i jakby jemu kazali to też by
        poszedł. Choc może już ludzie rozumieją że wojna się nie opłaca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka