anna755 24.06.06, 19:19 30-sto kilkuletnia dziewica wstyd czy duma? Jeni twierdza moi znajomi ze to duma a inni ze wstyd >>> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.downar Re: Dziewica 24.06.06, 20:02 Sprawa jest wbrew pozorom dosc oczywista. Jesli ladna to duma, jesli brzydka to wstyd :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tu.brzoza.tu.brzoza Re: Dziewica 24.06.06, 21:06 pewnie idealistka czekajaca na ksiecia z bajki Odpowiedz Link Zgłoś
mgz ani duma... 24.06.06, 21:12 ...ani wstyd. Ani tez niczyja sprawa, tylko jej. Odpowiedz Link Zgłoś
nisia32 Re: ani duma... 24.06.06, 21:36 Moim zdaniem - nieszczęście! Przecież seks daje tyle radości... A życie ma się jedno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_t1 Re: Dziewica 24.06.06, 21:54 Przy dzisiejszym "prowadzeniu się" młodzieży, nic dziwnego, że tyle osób uważa Cię za dziwoląga :), ale tak naprawdę to tylko i wyłącznie Twoja sprawa i nie powinnaś innych pytać czy to dobrze czy źle, tylko zaakceptować ten fakt i żyć dalej po swojemu. No chyba, że Ci ta błona uwiera, to puśc się z pierwszym lepszym, pozbędziesz się etykietki, ulży Ci i co najważniejsze będziesz w końcu "normalna" ludzie nie bedą się dziwować, bo taka co z nikim nie spała to dziwadło, a już jakiś Ci włożył chociaż na chwile to już nie ma problemu i jesteś wśród swoich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nisia32 Re: Dziewica 24.06.06, 22:01 miss_t1! Jaki brzydki post! Przecież 30-letnia kobieta to już raczej nie "młodzież". A miłość fizyczna to nie "władanie". To o wiele więcej. I kobieta w w/w wieku powinna uprawiać seks dla WŁASNEJ radości a nie dla etykietki!!! Dla siebie a nie dla innych! Jeśli oczywiście tego chce. A jeśli - nie... No cóż nadal uważam,że traci... Odpowiedz Link Zgłoś
miss_t1 do nisia32 24.06.06, 22:08 Mój post nie jest brzydki, tylko prześmiewczy. Trochę przesadziłam, zakładając że tylko zafascynowane seksem nastolatki beda rugac autorkę postu. Ale generalnie chodziło mi o to, że każdy ma własny zegar biologiczny, i skoro dotychczas dziewczyna tego nie zrobiła, to widać nie czuła takiej potrzeby, albo nie pasowało jej to z innych powodów, w każdym razie denerwuje mnie takie mówienie komuś co powinien a co nie, to JEJ sprawa, a jak Ty lubisz seks i go masz, to Twoja sprawa. Nie twierdzę, że autorka postu nic nie traci, ale przecież nie będzie tego robić na siłę. Na każdego przyjdzie czas. Michael Jackson też starcił cnotę po 30 :) Odpowiedz Link Zgłoś
nisia32 Re: do nisia32 24.06.06, 22:10 Michael Jackson chyba nie jest dobrym przykładem ;)) Ale masz rację - nic na siłę! Odpowiedz Link Zgłoś
nisia32 Re: do nisia32 24.06.06, 22:13 miss_t1! Już raz przyznałam Ci rację! Na wątku o "chudych"! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_t1 Re: do nisia32 24.06.06, 22:24 No i co? Teraz chcesz żebym ja ustąpiła Tobie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nisia32 Re: do nisia32 24.06.06, 22:40 Nie, tylko mnie to zdziwiło, bo należę raczej do tych co ZAWSZE mają rację ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Dziewica 24.06.06, 22:25 a moge zapytac, dlaczego jeszcze jestes dziewica? ja w pewnym wieku zmusilam sie, zeby to juz miec za soba. i to bylo sporo ponizej 30 Odpowiedz Link Zgłoś
anna755 Re: Dziewica 24.06.06, 22:39 po pierwsze nie napisalam ze jestem dziewica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem czemu zeszlo ze to o mnie chodzi hihihihih ale dziekuje za opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
malinowy.cycek Re: Dziewica 25.06.06, 00:07 > po pierwsze nie napisalam ze jestem dziewica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestes, jestes... ale to zaden wstyd :) Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Dziewica 25.06.06, 01:23 moim zdaniem rozpatrywanie tego w kategorii "wstydu" lub "dumy" jest nietrafione. W pewnym wieku ludzie zaczynają traktować seks nie jako "sacrum" tylko jako normalny przejaw okazywania sobie uczuć, pasji, namiętności. Ty jeszcze do tego nie dorosłaś i osoba, która się Tobą zainteresuje będzie musiała się z tym pogodzić i nastawić na dużo pracy i wyrozumiałości. ps. zjawisko tzw. "dziewicy mentalnej" to moim zdaniem poważny problem Odpowiedz Link Zgłoś
emm.em Re: Dziewica 25.06.06, 22:27 > ps. zjawisko tzw. "dziewicy mentalnej" to moim zdaniem poważny problem a co to za zjawisko? pierwsze słyszę Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Dziewica 27.06.06, 10:17 kobieta która nie jest dziewicą, ale zachowuje się dokładnie tak jakby była... :] Odpowiedz Link Zgłoś
swawolny.diabel Pilnowała Hanka przez pół życia cnoty 25.06.06, 08:49 Pilnowała Hanka przez pół życia cnoty dzisiaj na jej cnote nie ma nikt ochoty Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Dziewica 25.06.06, 16:50 anna755 napisała: > 30-sto kilkuletnia dziewica wstyd czy duma? Jeni twierdza moi znajomi ze to > duma a inni ze wstyd >>> to prowokacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sans Re: Dziewica 25.06.06, 22:31 jeśli to jej wybór... to też jej straty i jej plusy. nam nic do tego Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.l.a Re: Dziewica 26.06.06, 11:21 jaki wybór? na taki krok zazwyczaj kobiety decyduja się jak znajdą osobę, z którą coś je połączy, jak znajdą z nią wspólny temat, podoba im się, będzie odrobina chemii itp itd jakiś wspólny mianownik musi być a nie tylko jednostronne zainteresowanie przez mężczyznę bo wtedy dla niej gdy się zdecyduje to nie będzie miało żadnego wydźwięku, nie poczuje NIC (no może przyjmnośc jedynie) to będzie tylko zwykły sport, a kobiecie chodzi o to by poczuć się pożadaną nie tylko na jedną noc, ona potrzebuje choć odrobinę poznać przyszłego "pierwszego" w przeciwnym wypadku czuje się jak zwykła prostytutka więc dlaczego tak dziwi, że osoba w wieku 30 lat nie spotkała kogos takiego na swojej ścieżce że nie trafił się ktoś ( nie mówię o księciu z bajki) z kim czuła by się na tyle dobrze by odkryć cała siebie przed nim, by się otworzyć na druga osobę jedni maja to szczęście inni nie to nie wstyd, cud itd tylko los, który czasem płata figle Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Dziewica 26.06.06, 18:32 Zwierze endemiczne. Ja bym plakal z tego powodu. Zeby nikt nie chcial sie ze mna przespac? To tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś