Dodaj do ulubionych

Jakie warunki powinna spelniac "kobieta z klasa"?

IP: 212.14.38.* 06.02.03, 14:35
Witajcie Faceci,
interesuje mnie, co jest dla kazdego z Was wyznacznikiem "klasy" u kobiety.
Wyglad, zachowanie? Opanowanie emocji w trudnych chwilach? Napiszcie, jak to
widzicie, a moze po takiej "lekcji pogladowej" przybedzie wiecej "klasowych"
kobiet :-)
Pozdrawiam,
Sidney-Kobieta-Z-Klasa (a moze i nie?)
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Jakie warunki powinna spelniac 'kobieta z kla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 15:41
      Hm.. trudne pytanie, bo klasa to coś co cieżko trudno okreslić. Wydląd? Zalezy
      jak na to patrzeć, na pewno nie drogie ciuchy o tym swiadczą, jednak zarośnięte
      nogi , zaniedbane pięty, tłuste włosy, całkowicie dyskwalifikują.:)) To kobieta
      która wie kiedy milczeć, jest wyrozumiała dla naszych słabostek (oczywiście w
      granicach rozsądku). Nie narzuca sie zanadto ale nie jest również zarozumiała.
      Nie, nie podejmuje się zdefiniować "klasy". Nie chce być brutalny, ale
      słyszałem kiedyś takie słowa eleganckiej starszej pani do 20-latki. "Jeżeli
      chcesz zatrzymać przy sobie mężczyznę, bądz dziwką w łóżku i damą w salonie.
      Tylko bardzo uwazaj bo łatwo się pomylić". Jeżeli nie brać tego zbyt dosłownie,
      to mysle ze ma to głeboki sens.:))
      • Gość: Sidney Re: Jakie warunki powinna spelniac 'kobieta z kla IP: 212.14.38.* 07.02.03, 08:50
        Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Wydląd? Zalezy jak na to patrzeć, na pewno nie drogie ciuchy o tym swiadczą,
        > jednak zarośnięte nogi , zaniedbane pięty, tłuste włosy, całkowicie
        >dyskwalifikują.:))

Czyli jednym slowem kobieta winna byc zadbana, ale nie przesadzona :)

>To kobieta która wie kiedy milczeć, jest wyrozumiała dla naszych słabostek
        >(oczywiście w granicach rozsądku). Nie narzuca sie zanadto ale nie jest
        >również zarozumiała.

Widze, ze to tak troche podchodzi pod potrzeby mezczyzn :)

> Nie, nie podejmuje się zdefiniować "klasy". Nie chce być brutalny, ale
        > słyszałem kiedyś takie słowa eleganckiej starszej pani do 20-latki. "Jeżeli
        > chcesz zatrzymać przy sobie mężczyznę, bądz dziwką w łóżku i damą w salonie.
        > Tylko bardzo uwazaj bo łatwo się pomylić". Jeżeli nie brać tego zbyt
        dosłownie, to mysle ze ma to głeboki sens.:))

O, fajnie ze przypomniales to powiedzonko! Ja mysle, ze cos w tym jest! I nawet
        mysle, ze wlasnie powinno sie to brac doslownie :)
        Pozdrawiam,
        Sidney
      • Gość: Sidney jeszcze jedno IP: 212.14.38.* 07.02.03, 09:05

> (...) jest wyrozumiała dla naszych słabostek (oczywiście w
        > granicach rozsądku). Nie narzuca sie zanadto ale nie jest również
        zarozumiała.

Czy nie uwazasz, ze jesli zbytnio poblaza sie wspomnianym slabostkom i
        zachciankom mezczyzny, to mozna takiego pana rozpuscic nadmiernie i pozniej
        trudno bedzie naprawic to, co sie hmm... "zepsulo"? :)
        Sidney
        • Gość: Andrzej Re: jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.03, 10:39
          Sidney masz rację że nie wolno przesadzać:)) Chodzi mi o taką jędzę która juz w
          progu wącha czyaby facet piwa nie wypił. Taka juz nie ma klasy. Ale ja wierzę
          że kobiety z klasą maja facetów z klasą, a tacy wiedzą co im mozna a co nie:))
          Kurcze jak się czytam, to to brzmi jakby baba napisala:))
          • Gość: Sidney rozwazania IP: 212.14.38.* 07.02.03, 13:17

> Sidney masz rację że nie wolno przesadzać:)) Chodzi mi o taką jędzę która juz
            > w progu wącha czyaby facet piwa nie wypił. Taka juz nie ma klasy.

Niewatpliwie masz racje :) Kazdy ma prawo do jakichs przyjemnosci. Ale
            zastanawia mnie od razu nastepna kwestia: jesli dajmy na to kobieta jest
            zaborcza (ostatecznie to cecha charakteru), co wowczas powinna robic, zeby
            zachowac klase, a jednoczesnie dac tej swojej zaborczosci w jakichs sposob
            ujsc? Pytanie dosc pokretne, ale wiadomo o co chodzi :) Oczywiscie trzeba
            pracowac nad charakterem itd., ale sa sytuacje, gdy dana osoba nie moze tlumic
            w sobie emocji i musi zaraz natychmiast dac im wyraz. Co wtedy?

>Ale ja wierzę że kobiety z klasą maja facetów z klasą, a tacy wiedzą co im
            mozna a co nie:))

Ja tez chcialabym, zeby tak bylo, niestety to tylko nasze pobozne zyczenie...

> Kurcze jak się czytam, to to brzmi jakby baba napisala:))

I to baba bez klasy :))
            Sid
    • Gość: It's me Re: Jakie warunki powinna spelniac 'kobieta z kla IP: proxy / 204.48.22.* 06.02.03, 16:15
      kobieta z klasą to kobieta mająca wysokie poczucie wartości, niezależna,
      inteligentna, świadoma swych zalet, posiadająca piękno i wewnętrzną siłę
      przejawiające się w ruchach, gestach, mimice...
      To jest coś nieuchwytnego, pewien magnetyzm.
      • Gość: Sidney Niezaleznosc IP: 212.14.38.* 07.02.03, 09:11
        Gość portalu: It's me napisał(a):

> kobieta z klasą to kobieta mająca wysokie poczucie wartości, niezależna,
        > inteligentna, świadoma swych zalet, posiadająca piękno i wewnętrzną siłę
        > przejawiające się w ruchach, gestach, mimice...

A czy nie jest czesto tak, ze faceci po prostu "boja sie" kobiet niezaleznych,
        swiadomych itd.? Mezczyzna w genach ma zapisana jakas opiekunczosc wzgledem
        kobiety i spotkalam sie juz z przypadkami, kiedy te zbytnio przebojowe
        dziewczyny niejako odstraszaly panow. Oczywiscie nie mowie, ze kobieta powinna
        byc zahukana szara myszka bojaca sie wlasnego cienia, ale...
        Sidney
        • Gość: Zdzichu Re: Niezaleznosc IP: *.acn.pl 07.02.03, 18:03
          Gość portalu: Sidney napisał(a):

> A czy nie jest czesto tak, ze faceci po prostu "boja sie" kobiet
          > niezaleznych, swiadomych itd.? Mezczyzna w genach ma zapisana jakas
          >opiekunczosc wzgledem kobiety i spotkalam sie juz z przypadkami, kiedy te
          >zbytnio przebojowe dziewczyny niejako odstraszaly panow. Oczywiscie nie mowie,
          >ze kobieta powinna byc zahukana szara myszka bojaca sie wlasnego cienia,ale...

Na każdym etapie życia mężczyzna potrzebuje innej kobiety. Czasem jest na takim
          etapie, że potrzebuje dwóch różnych typów jednocześnie, np. żony i kochanki.
          Obu z odpowiednią klasą ma się rozumieć....
          • Gość: Sidney Re: Niezaleznosc IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 18:53
            Gość portalu: Zdzichu napisał(a):

> Na każdym etapie życia mężczyzna potrzebuje innej kobiety. Czasem jest na
            takim etapie, że potrzebuje dwóch różnych typów jednocześnie, np. żony i
            kochanki. Obu z odpowiednią klasą ma się rozumieć....

Ale wymagajacy! :P
        • c.kowalska Re: Niezaleznosc 14.02.03, 17:39
          A to już problem bardzo przeciętnych mężczyzn, lecz nie mężczyzn "z klasą".
          Kobiety "z klasą" zwykle nie są zainteresowane takimi facetami, którzy się boją
          samodzielności kobiet. Wierz mi, żadna kobieta "z klasą" nie będzie się
          dostosowywała do oczekiwań jakiegoś tam mężczyzny, lecz bedzie przyciągała
          takich facetów, którzy umieją docenic jej klasę i się jej nie obawiają.
          Pozdrawiam,
          Cecylia
    • przemek_przemek_przemek Re: Jakie warunki powinna spelniac 'kobieta z kla 06.02.03, 16:51
      To wszystko jest uzależnione przez rodzaj klasy.
      Myślę, że całkowicie odmienne warunki musi spełniać kobieta mająca swą klasę
      w szkole podstawowej, inną ucząca na studiach.

Jeśli jednak ze względu na bląd w przekazie - nie zrozumiałem o co Ci chodzi -
      na wszelki wypadek odpowiem raz drugi:

Kobieta z kasą powinna być w stanie spełnić wszystkie zachcianki mężczyzny.
      Jednak taki mężczyzna jest bez klasy i nie zauważy klasy kobiety z kasą.

Pozdrawiam,

Przemek
      • Gość: Sidney Re: Jakie warunki powinna spelniac 'kobieta z kla IP: 212.14.38.* 07.02.03, 09:15
        Witaj Potrojny Przemku :)

przemek_przemek_przemek napisał:

> To wszystko jest uzależnione przez rodzaj klasy.
        > Myślę, że całkowicie odmienne warunki musi spełniać kobieta mająca swą klasę
        > w szkole podstawowej, inną ucząca na studiach.

Na studiach ma sie raczej grupe lub rok :)

> Kobieta z kasą powinna być w stanie spełnić wszystkie zachcianki mężczyzny.
        > Jednak taki mężczyzna jest bez klasy i nie zauważy klasy kobiety z kasą.

Z Twojego toku rozumowania wynika, ze wlasciwie zawsze mamy "dramat" i sytuacje
        rodem z Antygony - jesli ona ma klase, to nie ma jej on :)
        Sidney
    • gumpel Re: Jakie warunki powinna spelniac 'kobieta z kla 08.02.03, 19:28
      Z twojego postu ( a zwłaszcza odpowiedzi) wynika, że fajna z Ciebie babka,
      Sidney. Ale zastanów się, czy naprawdę chodzi o jakąś "klasę"? Niby co to
      właściwie ma oznaczać - ot typowe dyrdymały jeżeli nie można Jej powiedzieć
      żadnego komplementu to można, że "ma klasę, dziewczyna". I co z tego wynika ?
      Nic ! - idziemy potańczyć z inną ...
      Może kobieta powinna być po prostu sobą (czytaj: kobieca) i już ... Masz rację,
      Sidney, "klasy" to w szkole, w życiu liczą się zupełnie inne wartości ...
      G.
      • Gość: Sidney Re: Jakie warunki powinna spelniac 'kobieta z kla IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 22:04
        gumpel napisał:

> Z twojego postu ( a zwłaszcza odpowiedzi) wynika, że fajna z Ciebie babka,
        > Sidney. Ale zastanów się, czy naprawdę chodzi o jakąś "klasę"? Niby co to
        > właściwie ma oznaczać - ot typowe dyrdymały jeżeli nie można Jej powiedzieć
        > żadnego komplementu to można, że "ma klasę, dziewczyna". I co z tego wynika ?
        > Nic ! - idziemy potańczyć z inną ...
        > Może kobieta powinna być po prostu sobą (czytaj: kobieca) i już ... Masz
        rację, Sidney, "klasy" to w szkole, w życiu liczą się zupełnie inne wartości ...

O! I wlasnie czegos takiego od kogos oczekiwalam :) Termin "klasa" jest jakis
        taki ogolny. Niemniej zaciekawilo mnie, co mezczyzni mysla mowiac o danej
        babce, ze ma klase. I jak sie okazuje, jest to "cos" nie do konca uchwytnego,
        indywidualnego i nieokreslonego. Dlatego apeluje do facetow, zeby zamienili to
        okreslenie na jakis inne :)
        Pozdrawiam Cie, G.!
        Sidney
    • Gość: hohl Re: Jakie warunki powinna spelniac 'kobieta z kla IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 22:23
      Kobieta z klasa powinna dobrze robic loda i dawac dupy.
      • Gość: Sidney Re: Jakie warunki powinna spelniac 'kobieta z kla IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 23:02
        Gość portalu: hohl napisał(a):

> Kobieta z klasa powinna dobrze robic loda i dawac dupy.

Bez komentarza.
        • Gość: (...) Re: Jakie warunki powinna spelniac 'kobieta z kla IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 14:10
        • Gość: (...) jeszcze raz... IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 14:12
          Podsumowanie:
          kobieta z klasą: śpiewa, tańczy, recytuje,
          daje dupy i gotuje
          • Gość: Sidney Re: jeszcze raz... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 20:49
            Gość portalu: (...) napisał(a):

> Podsumowanie:
            > kobieta z klasą: śpiewa, tańczy, recytuje,daje dupy i gotuje

Dosc ogolnikowe. I nie ma w tym nic Twojego.
    • Gość: Dkenka być... IP: 212.244.48.* 13.02.03, 11:55
      po prostu nia być i już:-). Wszystkim itak nie dogodzisz:-)
      • Gość: Sidney Re: być... IP: 212.14.38.* 13.02.03, 12:08
        Gość portalu: Dkenka napisał(a):

> po prostu nia być i już:-). Wszystkim itak nie dogodzisz:-)

To tez fakt :P
        Moze po prostu tego nie da sie opisac? Bo panowie jak widze maja z tym pewne
        problemy :P Moze to JEST albo NIE? :P
        • naturella Re: być... 13.02.03, 12:55
          Uzupełnienie - jeśli chodzi o wygląd. Kobieta z klasą powinna mieć: ogolone
          nogi, ogolone pachy, czyste buty, naturalny, delikatny makijaż, zadbane zęby,
          czyste i ułożone włosy, nie za krótką spódnicę, nie za duży dekolt, odpowiednią
          biżuterię (odpada pierścionek na każdym palcu!), rajstopy nawet latem:)

I inne takie...
          • Gość: Ania Re: być... IP: *.acn.waw.pl 17.02.03, 12:13
            imponujace, zwlaszcza te rajstopy noszone w lecie, czy bede kobieta bez klasy
            kiedy nie zaloze rajstop przy 30 upalu jadac na wycieczke rowerowa ??
    • matrek Klasa kobiety 13.02.03, 13:01
      Klasa, to umiejętność zachowania się w każdej sytuacji, klasa to bycie
      zawsze "pół kroku" za aktualną modą, klasa to opanowanie, klasa to brak
      ekstrawagancji, klasa to posiadanie własnego zdania w każdej sytuacji, ale nie
      narzucanie się z nim, klasa to może widoczna ale nie krzykliwa zmysłowość i
      jeszcze kilka innych cech.

Większość z nich, wymaga klasa bez względu na płeć.
    • vortex Re: Jakie warunki powinna spelniac 'kobieta z kla 13.02.03, 15:10
      nie chciało mi się czytać wypowiedzi więc może się powtórze :P

Kobieta z klasą wg. mnie powinna.
      Nie być beksą, ale powinna umieć płakać
      Nie załamywać się, a już napewno nie błachostkami
      Nie zakochiwać się ciągle jak jakaś siksa :P ale potrafić kochać
      Jak jest z kimś to nie robi mu wyrzutów o byle co, potrafi wiele zaakceprować,
      potrafi wesprzeć, a w razie zdrady umieć się zemścić w wyrafinowany sposób
      Nie powinna być zbyt uległa, ale nie powinna się stawiać dla samego
      postawienia się
      Powinna się dobrze ubierać, i umiejętnie zachowywać.
      Powinna potrafić opanować się i sytuację.
      Nie powinna się bać
      Powinna być odważna, ale musi wiedzieć kiedy się wycofać

i tak mozna długo wymieniać. Chyba wszystkie punkty można odnieść do Faceta z
      klasą.

Nie wiem czy wszystko co napisałem jest dokładnie tak jak myślę, może jutro
      zmienię zdanie o jakimś punkcie, jeszcze po prostu nie przemyślałem tego
      całego zagadnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka