Dodaj do ulubionych

Oświadczyny - pomysły

20.09.06, 13:44
Witam panów i proszę o radę!!!
Jestem z super babką i chcę się jej oświadczyć
Chcę by był to dla niej moment, który z ogromną radością i nostalgią będzie
wspominała przez całe swoje życie. Chce by, oprócz pierścionka nad którym
ciągle jeszcze pracuję i szukam, dostała piękną chwilę. Ważne jest by był w
tym również element zaskoczenia, choć np. zabierając ją gdzieś w świat ciężko
będzie ukryć fakt iż prawdopodobnie cos się w sprawie ew. oświadczyn wydarzy,
zwłaszcza że się tego powoli zaczyna spodziewać (wiadomo głupia nie jest).

Pytam was zatem, jakie są wasze pomysły/doświadczenia w kwestii oświadczyn?
Mam oczywiście kilka pomysłów ale liczę że może któraś wypowiedź zainspiruje
mnie do czegoś innego - bardziej wyjątkowego niż klękniecie przy niedzielnym
obiadku z teściami i wyklepaniem formułki.

Pozdrawiam Bartek
Obserwuj wątek
    • krecilapka Re: Oświadczyny - pomysły 20.09.06, 14:18
      Ja takie cos wykombinowalem:
      XXX Wykupujesz na miescie jakis baner na jeden dzien. Nie wydasz na to majatku,
      a nawet pewnie popatrza przychylnym okiem i dadza rabat. Na nim bedzie napisane
      przykladowo "Zenobio, czy zechcesz wyjsc za mnie?" Prowadzisz ja tam na spacer,
      klekasz i oswiadczasz sie pod banerem.

XXX Prowadzisz ja na spacer nad rzeczke z mostkiem. W plecaku chowasz takie
      wielkie pudlo z fajerwerkami. Wiesz smoki, fontanny, gwiazdy itd. Jak
      dochodzisz do mostku to mowisz: pokaze Ci niesamowity numer z mostkiem poczekaj
      tutaj, bo to dobre. Grzejesz na druga strone i stawiasz to pudlo na ziemi i
      drzesz sie: Kocham Cie Zenobio i chce bys zostala moja zona. Odpalasz to
      pedelko i pedzisz do niej. Calujecie sie na mostku, czy tam wolisz klekac przed
      nia a niebo rozblyskuje wybuchami.

Mam jeszcze pare koncepcji ale nie chce mi sie wiecej pisac.
      • lady284 Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 08:23
        eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tragedia
        • kszynka Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 08:38
          lady284 napisała:

> eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tragedia
          to są skutki nadmiernej ilości filmów harlekinopodobnych w TV!
          ;-)
          • dan3iger Najlepiej W.C.A.L.E 22.09.06, 21:26
            Najlepiej wcale.
      • pepegi Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 15:56
        Dla mnie - bomba! :)
      • embea rewelka 21.09.06, 21:26
        Oświadcz mi się tak,co? Na niby, ale chcę to przeżyć:-)
      • heart_of_ice Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 10:11
        :DDDDDDDDDD

krecilapka, oswiadcz mi sie:DD
        mozesz sie nawet do mnie zwracaj per 'Zenobia':D

Pauli
        --
        bywam na Łysej Górze:)
      • zakreconaelfa Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 15:26

> XXX Prowadzisz ja na spacer nad rzeczke z mostkiem. W plecaku chowasz takie
        > wielkie pudlo z fajerwerkami. Wiesz smoki, fontanny, gwiazdy itd. Jak
        > dochodzisz do mostku to mowisz: pokaze Ci niesamowity numer z mostkiem
        poczekaj
        >
        > tutaj, bo to dobre. Grzejesz na druga strone i stawiasz to pudlo na ziemi i
        > drzesz sie: Kocham Cie Zenobio i chce bys zostala moja zona. Odpalasz to
        > pedelko i pedzisz do niej. Calujecie sie na mostku, czy tam wolisz klekac
        przed
        >
        > nia a niebo rozblyskuje wybuchami.
        >

boskie! umieram ze śmiechu - jakos wyobrażam sobie w tej roli Jasia Fasolę;-))))
        • viking2 Re: Oświadczyny - pomysły 26.09.06, 02:56
          zakreconaelfa napisała:

>
          >XXX Prowadzisz ja na spacer nad rzeczke z mostkiem. W plecaku chowasz takie
          >wielkie pudlo z fajerwerkami. Wiesz smoki, fontanny, gwiazdy itd. Jak
          >dochodzisz do mostku to mowisz: pokaze Ci niesamowity numer z mostkiem
          >poczekaj tutaj, bo to dobre. Grzejesz na druga strone i stawiasz to pudlo na
          >ziemi drzesz sie: Kocham Cie Zenobio i chce bys zostala moja zona. Odpalasz to
          >pedelko i pedzisz do niej. Calujecie sie na mostku, czy tam wolisz klekac
          >przed nia a niebo rozblyskuje wybuchami.
          >
          > boskie! umieram ze śmiechu - jakos wyobrażam sobie w tej roli Jasia Fasolę;-)))

W dodatku do fajerwerkow odpalanych przy moscie - jak rozumiem, nie w gluchej
          dziczy, gdzie ludzka noga wiekow nie postala - stosunkowo predko ktos wzywa
          straz pozarna, a zaraz za nia pojawia sie policja. Jest zatem dobra szansa na
          to, by oswiadczyny odbyly sie w komisariacie, z zakladaniem pierscionka przez
          kraty (ona na zewnatrz celi, on wewnatrz). Coz, moze nie bedzie to takie znow
          spektakularne, ale na pewno niecodzienne...
      • monika013 Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 22:15
        Każda kobieta chce to przeżyć. I to nieprawda że czekamy na wielkie uniesienia. Sam fakt, że ktoś nas kocha i chce z nami być wystarczy. Mój mąż oświadczył mi się po 7 latach bycia razem, w moje imieniny. Jako prezent dostałam pierścionek. I naprawdę się tego nie spodziewałam. Będę to pamiętać do końca życia. Weż ją na spacer wieczorem i powiedź co czujesz. A reszta wyjdzie sama. I napewno będzie zaskoczona i wniebowzięta. Życzę powodzenia!!! I żyjcie długo i szczęśliwie.
      • kariss Re: Oświadczyny - pomysły 23.09.06, 08:52
        Mój mąż oświadczył mi sie na anteie radia w którym oboje pracowaliśmy. Cała
        firma była w to zamieszana, tylko ja niczgo nie podejrzewałam. Pracowałam jak
        zawsze w newsach i widziałam przez szybę studio w którym mój kolega z pracy -
        chłopak siedział i miał za chwilę dawać relacje ze studia. No i nagle zamiast
        informacji politycznych na antenie wylądowały oświadczyny, kiedy kiwnęłam
        głowa, że się zgadzam prowadzący wypuścił famfary, okrzyki itd później posypały
        się gratylacje telefoniczne i mailowe od słuchaczy . niezapomniane.polecam
    • bonnie-blue Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 12:43
      Nasłuchałam się o oświadczynach znajomych i niektóre z nich były kiepskie a
      inne naprawdę fajne.
      Najgorszy moim zdaniem to pomysł z restauracją, gdzie pierścioonek na jakims
      polmisku przynosi kelnerka. Albo na imprezie sylwestrowej, gdzie biedna
      dziewczyna nawet dobrze nie będzie słyszeć.
      Moim zdaniem najfajniej jest gdy jesteście tylko Wy dwoje, to ma być wasza
      chwila.
      Moze i banalnie, ale myslales o wycieczce w jakies fajne miejsce?
      W kazdym razie powodzenia.
    • kacperek2231 Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 13:53
      Ja mam jeden patent, który mam nadzieję zrealizuję. Z racji tego że nurkuję
      chciałem to zrobić pod wodą (oświadczyć się oczywiście). Niestety moja teraz
      już była partnerka nie chciała nawet słyszeć o nurkowaniu, przez to tez miedzy
      innymi się chyba rozstalismy, no ale ty moze będziesz miał więcej szczęścia.
      Pomysł wygladał tak, ja mam certfikat i jestem licencjonowanym nurkiem, ale
      każde centrum nurkowe prowadzi tzn intro, to takie nurkowanie dla osób które
      chcą tego spróbować bo jeszcze nie są zdecydowane czy to sport dla nich. No i
      podczas takiego intro kursant schodzi oczywiście w pełnym sprzecie pod wodę, z
      instruktorem, na głebokość jakichś 5-6 metrów, i robi normalne nurkowanie. I ja
      planowałem, ze jeśli uda mi się namówić dziewczynę żeby spróbowala to ona sobie
      bedzie płynąć z instruktorem, a ja że niby coś znalazłem na dnie, ona podpłynie
      i np. w muszelce znajdzie pierścionek. Podwójne emocje gwarantowane, raz że
      nowe środowisko pod wodą (podwodny świat jest super), a dwa emocje z oświadczyn.
      Sa jednak minusy: pod wodą nie zapytasz się czy za ciebie wyjdzie a ona ci nie
      odpowie, chociaz sa specjalne tabliczki nurkowe i ołówki do pisania pod wodą,
      każda baza nurkowa to ma. A drugi minus to nie jest to sport dla kazdego, jeśli
      któres z was miało powazną chorobe serca, panicznie boi się wody, jst po
      powaznej operacji, ma problemy z zatokami, uszami, np. podczas jazdy samochodem
      w górach i zmianie poziomów esli zatykają sie wam uszy i nei mozecie ich
      przedmuchać to moze być problem, ciśnienie na bębenkach czuć już od głębokości
      dwóch metrów.
      Mi niestety z ostatnią dziewczyną sie nie udało mimo stażu prawie czterech lat,
      ale może jak znajde tą jedyną da sie namówić chociaz na takie płytkie zejscie
      pod wodę, tylko na tą wazną chwilę.
      • agunia_29 Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 14:57
        bul bul...WYJ..bul..DZIESZ..bul..ZA..bul bul..MNIE??
        odp: bulbul..TAK..bulbul ;-);-);-)
        hahahahahahbuhahahahbuhahaha ;-)
        dobre naprawde!! nie wiem czy bym cokolwiek usłyszała z tym bulbul w ustach
        ech..niektórzy mają śmieszne pomysły. normalnie się usmiałam teraz ;-)
      • kundziorek Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 08:58
        Mam znajomego który oświadczył się pod wodą, ale tam sytuacja była o tyle
        prosta że oboje nurkowali. W tym roku wzieli ślub i podróż poślubną spędzili na
        nurkowaniu w Egipcie:)
      • agick Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 11:09
        ale fajny pomysł, kolego nurku:)
        ja też nurkuję. a że zgubiłam jeden pierścionek, czekam a drugi, może uda mi
        się go znależdź w muszelce?
        :)
        mój partner też nurkuje, na szczęśćie:)))
    • krambambulia Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 13:55
      Tylko nie niedzielny obiad z rodziną. Takich oswiadczyn bym w życiu nie przyjęła :P
    • mariaszara Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 14:40
      Tak pomysł z nurkowaniem jest ok, bo też nurkuję-ciekawe jak odpowie mi zgadzam
      się trzymając automat w ustach ale może pokaże okejkę;)
      • asskela Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 14:58
        wyjmie automat z ust i da mu buzi (bo on na wszelki wypadek też pozbędzie się
        tego instrumentu)
        • polemika zapomniane słowo "spontanicznie" 21.09.06, 16:04
          generalnie wyjazd czy sytuacja typu "zorganizowana" w celu oświadczenia się
          kobiecie możemy ją roboczo nazywać "gosia", zdaje się być dobrym motywen
          przewodnim.. aczkolwiek warto wziąć pod uwagę własną spontaniczność.. tak było
          ze mną. Generalnie akcja była zorganizowana na troszeczkę później.. a wszystko
          potoczyło się po zupełnie innym torze.. i wyszło git.. w sensie powiedziała
          tak.. no i to są zaręczyny.. a z teściami to druga część bo to jest prośba o
          rękę.. więc to jak "lizanko i masaż stóp - rzeczy z różnych parafii"
          • hultaj78 Re: zapomniane słowo "spontanicznie" 21.09.06, 16:57
            mam nadzieję że "lizanko" to nie z teściami, co? ;)))
          • vinylove Re: zapomniane słowo "spontanicznie" 21.09.06, 21:50
            masaż stóp teściowej? ;-)))))))
            • mgz Re: zapomniane słowo "spontanicznie" 22.09.06, 09:35
              a lizanko - tesciowi...
    • the.gypsy Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 16:54
      rob wszystko co ci sie podoba . nie rob jednego. nie zen sie. wolnosc to
      najwspanialsza rzecz jaka sie przydarza w naszym krotkim zyciu.
      pozdrawiam
      the.gypsy
    • tohvri8 Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 16:57
      > Chcę by był to dla niej moment, który z ogromną radością i nostalgią będzie
      > wspominała przez całe swoje życie.

Nostalgia to tęsknota za Ojczyzną!!

--
      cultura.blox.pl/html
      • hjuston jak w misiu 21.09.06, 17:22
        moglbys tak jak w misiu oswiadczyc sie a potem- co na zartach sie nie znasz?

ja przyjelam oswiadczyny w pidzamie. bardzo mi sie podobalo.

houston.blox.pl
      • titta Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 17:41
        tohvri8 napisał:
        > Nostalgia to tęsknota za Ojczyzną!!

Zle zrozumiales nauczycielke, jak przerabialiscie "Latarnika" (a moze ona byla
        niedouczona?)
    • mamba8 Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 17:31
      najlepszy jest mój
      zacytuję: "znowu nic przez miesiac nie zaoszczędziłem na twój pierścionek"
      wrrrr a ja się go nawet nie pytałam sam wyskoczył z tym tekstem
      moaj rada: beznajdziejnie jest wiedzieć że się fdacet zbiera i że nie moze się
      zebrać to strasznie nudne
    • shajka Jeśli jest romantyczką... 21.09.06, 18:00
      Napisz na kartce to, co chciałbyś jej powiedziec, nie musi być to zaraz wiersz,
      po prostu luzne mysli, wspomnienie waszego pierwszego spotkania, plany itp i na
      koncu to wazne pytanie; zapakuj ta kartke do ladnej koperty, albo pudelka i
      wrecz w najmniej oczekiwanym momencie :)
    • histoire_d_o Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 18:05
      Powiedz twoeje wybrance, ze zbierasz ja na weekend do Pruszkowa, ale zby wziela paszport lub dowod
      osobisty, bo moze bedziecie nocowac w hotelu.
      Wykup bilet do Paryza, w zaleznosciod fudnduszy Air france/Lot czy u tanich przewoznikow.Wylec w
      sobote;

Zarezerwuja kolacje na bateaux-mouches (tak oswiadczyl sie David Bowie modelce Iman)

www.bateauxparisiens.com/
      Chyba zaczeles juz marzyc!

(95 euro najtansza kolacja z winem i aperitiwem i winem),

lub na wiezy Eiffela w restauracji "Jules Verne" w obiad menu za 44 euro, wieczorem tylko ? la carte 115
      euro (bez wina-niestety drogie).
      Noc jesli malo fuduszy nie musice spedzic w hôtelu, Paryz jestpieknyi oswietlony by night.
      rano odlot do Polski.

Pzdr
      • histoire_d_o Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 18:14
        Mozecie przespaserowac noc od Luku Triumfalnego do Place de la Bastile, albo dalej place de la Nation.
        Kafejki sa zawsze otwarte.
      • ladyblue1 Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 15:24
        Fajne z tym Paryzem.
        Szkoda tylko, ze David Bowie jest gejem.
        Ach, oswiadczyny...
        • brettka Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 20:10
          e tam, jest biseksem ;)
      • kkalla Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 15:36
        dokładnie tak oświadczył się mojej przyjaciółce jej chłopak :))))))
    • miliarder Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 18:07
      jeśli blachara to na auto-szrocie

ten zapach starych olejów...
    • loginn99 Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 19:37
      0.5 litra na odwage ,a dalej to juz jakos pojdzie (wczesniej przgotuj
      pierscionek zeby nie pomylic np. z nakretka ).Aha! i dla tescia gustowny
      prezencik (0.7 L.) ,a dla tesciowej (brrrrrrrr!!)zerwiesz jakis wiechec po
      drodze . WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ZYCIA (oj przwda ci sie).
    • sissia Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 22:53
      Wszystko kicz niestety i to taki, że głowa boli...
      Jeżeli naprawdę jesteście ze sobą blisko i wiecie, że chcecie być razem do
      końca życia, nie potrzeba żadnych oświadczyn, wystarczy rozmowa o wspólnej
      przyszłości...
      Ja byłam z moim mężczyzną (teraz już mężem) w takim związku, że gdyby nagle
      wyskoczył z pytaniem podczas romantycznej kolacji albo kazał mi szukać
      pierścionka pod wodą, uśmiałabym się potężnie. To, że wyjdę za niego, było dla
      nas obojga oczywiste.

Jak widać, nie wszystkie kobiety lubią "romantyczne" oświadczyny...

Tak czy owak, powodzenia! :-)
      • kubapos Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 23:20
        no tak sisia - niby racja - tez jestem w takim zwiazku - 5 lat, ale ja wiem i
        Ona tez wie ze fajnie jest miec ten moment - i nie o samo blyszczydelko tu
        chodzi czy tez te frazesy, ale o tzw. zaangazowanie - zeby facet (ja:-)) cos
        wymyslil, wykazal sie.

No a ja tez wlasnie rozmyslam o tym jak i kiedy - bo ringsa kupilem juz w lipcu
        i ukrywam skrzetnie :-) - mam projekt wlasnie Paryza, ale oswiadczyny na
        pokladzie samolotu - z uprzedzona obslugo pokladowa - szampan w odpowiednim
        momencie i Ona ma lot w chmurach podwojny :-))). Jak myslicie - daloby sie z
        obsluga to zalatwic??? czy jakiejs antyprocedury nie ma na to??? no a potem
        romantyczny weekend w stolycy francyji, ewentualnie ten sylwester - ale nie wiem
        czy wyrobie.
        Pozdrawiam
        • kira_z_wawy Re: Oświadczyny - pomysły 21.09.06, 23:50
          Witaj. Ja zostalam poproszona o reke na ulicy, wieczorem, w deszczu.
          Przebiegalismy ulice, strasznie maly byl parasol, pod ktorym probowalismy sie
          schowac, ja sie potknelam o kraweznik, on mnie zlapal i postawil na ziemi, a
          potem spytal, czy chcialabym z nim byc - zawsze. Odpowiedzialam, ze tak -
          przeciez wie. A on powiedzial - "Ale czy chcialabys zostac moja zona?" I coz.
          Nie pomyslalam, ze szkoda, ze nie Paryz albo samolot albo rafa koralowa -
          pomyslalam, moknac w tym deszczu - Tak. I zawsze to bedzie strasznie
          sentymentalne dla innych, a dla samych zainteresowanych - najpiekniejsze i
          najwazniejsze, niewazne gdzie. Lepiej, zeby bylo bezpretensjonalnie, bo to jest
          bardzo intymne pytanie. Mysle, ze fajerwerki mozna zostawic na slub - choc moj
          bedzie bez, bo nie wyobrazam sobie huku i wrzaskow na wlasnym slubie. Ale
          oswiadczyny? Po co angazowac w to innych? Bedzie jak na filmie, takiej oprawy
          szukasz? Zeby klaskano i wolano: Niech zyja? Hmm. Mam nadzieje, ze cokolwiek
          wybierzesz, dla niej bedzie najpiekniejsze i najwazniejsze.
          Pozdrawiam.
          K.
          • frodo100 Re: Oświadczyny - pomysły 24.09.06, 11:46
            ... to mi bardzo przypomina moje zaręczyny. Szykowalismy sie na bal. Wyjscie za
            15 minut. Ja robie make-up. I nagl mój ukochany prosi mnie bym do niego
            przyszła. Idę a on klęczy przede mną z bukietem ślicznych kwiatów i
            pierścionkiem. I pyta "czy zostanę jego żoną". Z umalowanym jednym okiem
            zgodziłam się:)za 9 miesięcy ślub
        • jatez1 Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 03:05
          Pomyslow jest tysiace, w zaleznosci jakiego typu jestes czlowiekiem. Mozesz to
          zrobic po cichutku, a mozesz to zrobic z wielka pompa. W gorach, w schronisku,
          na plazy, na spacerze. nie wiem czy w Polsce sa popularne tego typu imprezy,
          ktorych ja bylem swiadkiem. Uwielbiam wyscigi samochodowe i siedzac sobie na
          traku w przerwie byla prezentacja kierowcow, ktorzy zwyciezyli kolejna
          kategorie wyscigow. Wzdluz calego traku ustawione sa wielkie monitory
          telewizyjne, wiec wszyscy widza co sie dzieje. Po prezentacji kierowcow i
          wreczeniu nagrod przeznter TV powiedzial, ze maja dzisiaj jeszcze jedna
          niespodzianke. Wywolal po imieniu dziewczyne(operatorzy TV wiedzieli gdzie
          siedza)kamery zostaly skierowane na nich. Dziewczyna zamarla kiedy sie
          zobaczyla na ekranach TV, po chwili podeszli na podium przezenterow, zamienili
          kilka slow, a tym momencie chlopak podszedl z bukietem kwiatow i miniaturka
          samochodu, otworzyl bagaznik, w ktorym byl pierscien zareczynowy. Nie wiem czy
          taki typ zareczyn jest w Polsce praktykowany, moze to byc na kazdej imprezie
          sportowej.
          • mariaszara Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 10:05
            To tez jest miłe ale wolimy być wtedy bardziej sami jednak pomysł bardzo mi się
            podoba potewierdza to tzw zaangażowanie. Ładne ale za duż pompa jak dla nas
            wiem że ona nie dokońca była by z tego zadowolona. Pomysl jednak super!
    • chaves Moje oswiadczyny 22.09.06, 08:30
      Moje oswiadczyny byly nietypowe, wyjechalismy na dlugi weekend majowy w gory, 1
      maja br, o poranku, przy otwartym oknie, z widokiem na budzace sie, oblane
      sloneczkiem gory, w cieplym lozku poprosilem Ją o reke :) Widok lekko
      niewyspanej Kobiety, ktora budzi sie z tak wspanialym usmiechem na twarzy to cos
      czego nie zapomne do konca zycia. Niespodzianka udala sie w 100% mimo, iz znamy
      sie juz pare lat - to rowniez moim zdaniem bardzo wazne - zrob wszystko w
      tajemnicy :)

Pozniej byla oczywiscie uroczysta kolacja itd itd... a teraz przygotowujemy sie
      do slubu - 7.7.2007 :) pozdrawiam i zycze powodzenia!
    • kundziorek Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 09:21
      Mnie chłopak oświadczył się na szczycie góry. Było bardzo romantycznie, bo to
      nie była góra typu Giewont z tłumem turystów. Byliśmy sami, a miejsce było
      urocze. Chłopak mnie totalnie zaskoczył.
      Generalnie żeby było udane to trzeba dostosować pomysł do tego co lubi Twoja
      wybranka. Jeśli lubi góry to zabierz ją w góry, a jeśli morze to nad morze.
      Wtedy za każdym razem kiedy znowu wyjedziecie będzie z nostalgią wspominała
      tamte chwile:)
      • elcynka Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 09:54
        a moze zapros ja do siebie na kolacje, ona wchodzi a Ty kleczysz na srodku
        pokoju z pierscionkiem/rózą w blasku dziesiątek swiec stojacych na podlodze a
        droga od drzwi do Ciebie wysypana płatkami róz....
        • lillem 2pomysły 22.09.06, 10:36
          osobiscie nie mialam okazji praktykowac, ale znam dwa przklady, jeden dosc
          oryginalny, drugi nieco mniej, ale skutek bykl oczekiwany i kolezanka ktorej sie
          oswiadczano byla przesczescliwa, wiec oczywiscie 'zalezy od' jest tutaj na
          miejscu...ale, ale
          sytuacja 1 znajomy znajomej wynajal balon i na wysokosci ilus tam metrow
          oswiadczyl sie dziewczynie
          sytuacja 2 gwiezdziste niebo egiptu, rozmowa o gwiazdach, piersionek jakos tak
          bylo..
          powodzenia!!!
        • monhen Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 10:42
          nagi...
          • deabe Re: Oświadczyny - pomysły 04.11.16, 19:04
            padłem
        • radoslaw.paciorek Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 14:51
          klęczę nago?
        • kubapos Re: Oświadczyny - pomysły 24.09.06, 01:28
          do elcynki

"...I BARYKADUJ, BARYKADUJ!!!... AALE TANDETA!!!..."
    • megala Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 11:06
      Opowiem jak mi sie oswiadczyl moj chlopak, a teraz juz maz.
      Bylo to na szlaku gorskim w Pieninach na szczycie Góry Zamkowej, wspaniale
      widoki, obok ruiny i ... cisza.
      Bylam calkowicie zaskoczona.
      Bede te chwile pamietac do konca zycia.
      Pierscionek dostalam chyba tydzien pozniej.
    • kosa_dk Najlepiej SMS-em, mozna tez i faxem albo na e-mail 22.09.06, 14:42
      Najlepiej SMS-em
    • omepcia Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 14:45
      Moj narzeczony kupil trzy gumowe kaczuszki. I podczas kapieli , kiedy owe
      kaczuszki plywaly sobie obok nas jedna z nich popchnal w moim kierunku.
      Kaczuszka podplynela i uslyszalam, zebym nia potrzasnela. Potrzasnelam i w
      srodku cos bylo. Pierscionek zareczynowy!
    • list222 Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 14:46
      Jestem typem całkiem fajnej babki i dla mnie wymarzone oświadczyny od
      wymarzonego mężczyzny miałyby taki mniej więcej scenariusz. On pewnego dnia
      proponuje wspólny wyjazd na urlop w dalekie strony (Malediwy, Mauritius,
      Seszele etc. albo Rio!) po czym wybiera jeden z najpiękniejszych zakątków ze
      wspaniałym 5* hotelem upewniając się, że ma prywatny taras z widokiem na ocean.
      Bliżej i równie romantycznie może być w Sorrento u stóp Wezuwiusza lub w
      Positano koniecznie z widokiem na zatokę. Po czym wpada na pomysł kolacji we
      dwoje na tarasie w gwiaździsty ciepły wieczór (ważne, żeby nie było innych
      gości tylko nas dwoje). W tle może się snuć dyskretna muzyka. Najlepszy szampan
      (najlepiej vintage), owoce morza itd. a na deser tiramisu. W trakcie deseru
      delikatnie ujmuje jej dłoń i patrząc w oczy wyznaje, że jest najbardziej
      fascynującą kobietą, jaką kiedykolwiek spotkał i że jego największym marzeniem
      jest (w zasadzie od dawna było, ale nie mógł się na to zdobyć), aby została
      jego żoną. Po czym wyjmuje aksamitny futerał, w którym dumnie spoczywa
      pierścionek z brylantem (nie za dużym i nie za małym, musi być gustowny).
      Otwiera futerał i dodaje, że sprawiłaby mu olbrzymią przyjemność, gdyby
      zechciała przyjąć ten drobny prezent. I patrzy jej w oczy... Voila.
      • mariaszara Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 17:47
        Pomysł podobny do mojego ale jeśli Mauritius i tropiki to nie restauracja!!!
        Jeśli restauracja to Paryż lub Wiedeń(ale to zbyt oklepane). Jeśli tropiki to
        łódź albo długie molo. Mauritius ma to do siebie że nie jest zatłoczony i można
        naprawdę poczuć się tam tak, jak byśmy byli sami na ziemi:) A dobre restauracje
        mam pod nosem:)Pomysł jak najbardziej spoko, chociaż będzie problem z
        transportem bo trzeba JĄ tam dostarczyć bez jej podejrzeń, ale to już chyba mam
        opracowane... Hmm... Tak to chyba da się zrobić jej praca mi w tym pomoże muszę
        tylko pogadać z kim trzeba;)
      • wiwi75 Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 18:03
        wiesz co, nie jesteś fajna. Współczuje twojemu mężczyźnie. Kasa, kasa, kasa
      • poprioniony Re: Oświadczyny - pomysły 23.09.06, 12:52
        > proponuje wspólny wyjazd na urlop w dalekie strony (Malediwy, Mauritius,
        > Seszele etc. albo Rio!) po czym wybiera jeden z najpiękniejszych zakątków ze
        > wspaniałym 5* hotelem upewniając się, że ma prywatny taras z widokiem na ocean.

[cut the bullshit]

Zapomnialas o aviomarinie.
      • sand80 Re: Oświadczyny - pomysły 25.09.06, 23:35
        w połowie tego opisu się zgubiłem i zapomiałem co było celem przewodnim....
        cóż... chłop może wyjść ze wsi, ale wieś z chłopa... :P
    • irini Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 14:58
      Podejdź do niej ze swoim rachunkiem telefonicznym i powiedz, że ma od dzisiaj
      płacić.
    • truscaveczka Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 14:58
      A ja bym nie wyszła za faceta, który określa mnie jako "babkę".
      • mariaszara Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 17:33
        Piszę na tym forum do facetów a z nimi się inaczej gada:)))
        Na forum dla babek piszę już inaczej;)
    • napaja Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 15:00
      Mozesz zabrac na wycieczke do Paryza. Mozesz zabrac na wycieczke balonem:)
      Wiele jest pomyslow. Mozesz po prostu zaprosic do restauracji a pierscionek
      uryc na dnie kieliszka ( widzialam na filmnie:) )
      Zalezy jaka jest dziewczyna i co lubi. Lubi tradycje czy jest sentymentalna,
      czy raczej nowoczesna...:)
      Uwazam ze fajnym pomyslem moze byc zabrac 'ukochana' w miejsce gdzie sie
      poznaliscie. Zaskoczyc ja, zrobic w tym miejscu cos ciekawego, moze smiesznego,
      ujmujacego. Jakos to urzadzic.Pisze to z perspektywy dziewczyny. Mi by sie
      chyba najbardziej podobal ostatni pomysl. Im wiecej wlozylbys w to staran, tym
      bardziej bym docienila:)
    • mlebidakin Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 15:45
      a ja bym chciala, zeby mi sie oswiadczyl na ksiezycu, albo podczas lotu po
      orbicie ziemi
      • magdalene76 Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 18:06
        hmmm no wiec... mozesz wykupic cala strone w jakiejs gazecie i dac wielkie
        ogloszenie... zenobio ogorek czy wyjdziesz za mnie... alojzy muszka :))) tylko
        wiesz ona jakos musi to miec mozliwosc przeczytac albo moze w lokalnej tv by
        pomogli hehehehhe moj znajomy poszedl do zwyklej tv (co prawda ja w usa
        mieszkam wiec to tez chyba inaczej ale co tam) i oswiadczyl sie swojej pieknej
        podczas glownego wydanaia wiadomosci hehehe... tzn te oswiadczyny byly nagrane
        wczesniej tak ze on byl w domu ale ponoc kobieta o malo nie zemdlala :)))) albo
        jeszcze widzialam ze gosc wynajal samolot i za samolotem ciagneli taki banner
        na ktorym byly oswidczyny ale to juz moze byc powazny wydatek :))) w kazdym
        razie jakkolwiek to rozegrasz to zycze wszystkiego naj naj :)))
    • wujo_prezio Re: Oświadczyny - pomysły 22.09.06, 19:18
      ja oswiadczylem sie na gorze schodow hiszpanskich w rzymie o zachodzie slonca;), na takiej kamiennej laweczce, tylko jedna starsza pani siedzaca niedaleko zauwazyla co sie wlasnie dokonalo, moja juz narzeczona nie spodziewala sie tego w tamtej chwili wiec efekt byl podwojny. Romantyczny i z zaskoczenia. a podobno te schody sa miejscem mocy w rzymie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka