21.01.07, 20:55
przeglądam wątki ale odpowiedzi znalazłem cząstkowe

pytanie do ludzi którzy golili sie i Mach 3 i Quattro--czy widzicie jakieś
zauważalne różnice?

chcę się przestawić z jednorazówek i mam dylemat
Obserwuj wątek
    • gczern Re: Golenie 21.01.07, 22:25
      Zostań przy jednorazówkach - to wszystko pic na wodę tylko że ładniej wygląda ;)
      • nemo1968 Re: Golenie 22.01.07, 09:06
        To nie tak do konca, ze tylko pic na wodę. Przeciez jakosc stali i ostrosc ma
        bezposredni wplyw na golenie się. Moim zdaniem lepsze (i droższe - niestety)
        maszynki, np. z 3-ma ostrzami lepiej golą. Duzo zalezy czy masz twardy zarost,
        czy miekki i delikatny.

Pomysl tez nad kremami do golenia zamiast pianki. Sa moze mniej praktyczne ale
        mi sie wydaje, ze lepiej zmiekczają zarost przed goleniem i od razu zawierają
        składniki gojące naskórek. Popraktykuj na sobie - najlepiej to ocenisz.

Pytałem tu na forum o golenie maszynką elektryczną, ale niewielu Panow jej
        chyba uzywa. A nie chce wydac kilku stów bez sensu.

pozdrowka
        • char Re: Golenie 22.01.07, 09:49
          jeśli chodzi o golarkę elektryczną, to zależy co kto lubi; ja czasami używam;
          plus jest taki, że czuję się trochę inaczej niż gdybym się ogolił zwykłą
          maszynką(nie czujesz się jak nowonarodzony, a tak jakbyś miał dalej zarost);
          w zasadzie zadaniem takiej golarki jest to, żebyś wyglądał na ogolonego, bo
          jakiś tam mały zarost zostaje, ale to daje się wyczuć ręką albo językiem;
          a zadaniem zwykłej golarki jest to, że będziesz ogolony i to do gładkiej skóry;

używając golarki elektrycznej musisz po goleniu użyć sporo kremu nawilżającego;
          a przy zwykłej maszynce musisz użyć czegoś co dezyfenkuje or sth; bo maszynka
          elektryczna "zdziera" naskórek i użycie na nią alkoholu jest trochę
          niebezpieczne dla skóry;

-jednorazowe też są z potrójnymi ostrzami;
      • gomory Re: Golenie 22.01.07, 09:27
        > Zostań przy jednorazówkach - to wszystko pic na wodę tylko że ładniej wygląda

Jednak 1razowki wg mnie nie daja takiego komfortu. Predzej sie "zapychaja", w moim wypadku latwiej tez podrazniaja. Maszynki z wymiennymi ostrzami sa lepsze - o wiele dluzej moge ich uzywac.
        Pozostaje wierny Gillete wiec nie potrafie porownac go z Quatro. Moge tylko porownac Macha3 i Sensora. Do tego drugiego wypuszczono jakies rok temu potrojne ostrza. Na moje wyczucie sa kubek w kubek takie same jak w machu.
    • lux_machina Re: Golenie 22.01.07, 17:57

używałem zwykłej mach 3
      i zamieniłem na m3 turbo czyli z wibracjami i goli znacznie lepiej
      golenie jest dokładniejsze podrażnienia mniejsze bo nie trzeba tak mocno
      dociskać do skóry

mam mocny zarost
    • concerto Re: Golenie 24.01.07, 14:29
      dzieki za wypowiedzi

nikt nie wypowiada sie co do Wilkinsona--moze i mniej popularny on Mach 3 ale
      jednak wisza w sklepach wiec ktos musi sie nimi golic:)

P
    • hispana Re: Golenie 24.01.07, 14:38
      po quattro profil twarzy jest troche zaokraglony
      • nemo1968 Re: Golenie 24.01.07, 15:11
        po quattro zaokrąglony ?

raczej przypomina kwadrat, jak to po quattro.
    • concerto Re: Golenie 28.01.07, 11:01
      nikt nie odpowiada wiec dodam jeszcze2 pytania w próznie:)

--jaka jest trawałośc takiego wymiennego nozyka

zzczy t prawda ze takiem zakratkowanym Wilkinsonem trzeba sie bardzo postarac
      aby sie zaciac?

P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka