concerto 21.01.07, 20:55 przeglądam wątki ale odpowiedzi znalazłem cząstkowe pytanie do ludzi którzy golili sie i Mach 3 i Quattro--czy widzicie jakieś zauważalne różnice? chcę się przestawić z jednorazówek i mam dylemat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gczern Re: Golenie 21.01.07, 22:25 Zostań przy jednorazówkach - to wszystko pic na wodę tylko że ładniej wygląda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: Golenie 22.01.07, 09:06 To nie tak do konca, ze tylko pic na wodę. Przeciez jakosc stali i ostrosc ma bezposredni wplyw na golenie się. Moim zdaniem lepsze (i droższe - niestety) maszynki, np. z 3-ma ostrzami lepiej golą. Duzo zalezy czy masz twardy zarost, czy miekki i delikatny. Pomysl tez nad kremami do golenia zamiast pianki. Sa moze mniej praktyczne ale mi sie wydaje, ze lepiej zmiekczają zarost przed goleniem i od razu zawierają składniki gojące naskórek. Popraktykuj na sobie - najlepiej to ocenisz. Pytałem tu na forum o golenie maszynką elektryczną, ale niewielu Panow jej chyba uzywa. A nie chce wydac kilku stów bez sensu. pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
char Re: Golenie 22.01.07, 09:49 jeśli chodzi o golarkę elektryczną, to zależy co kto lubi; ja czasami używam; plus jest taki, że czuję się trochę inaczej niż gdybym się ogolił zwykłą maszynką(nie czujesz się jak nowonarodzony, a tak jakbyś miał dalej zarost); w zasadzie zadaniem takiej golarki jest to, żebyś wyglądał na ogolonego, bo jakiś tam mały zarost zostaje, ale to daje się wyczuć ręką albo językiem; a zadaniem zwykłej golarki jest to, że będziesz ogolony i to do gładkiej skóry; używając golarki elektrycznej musisz po goleniu użyć sporo kremu nawilżającego; a przy zwykłej maszynce musisz użyć czegoś co dezyfenkuje or sth; bo maszynka elektryczna "zdziera" naskórek i użycie na nią alkoholu jest trochę niebezpieczne dla skóry; -jednorazowe też są z potrójnymi ostrzami; Odpowiedz Link Zgłoś
gomory Re: Golenie 22.01.07, 09:27 > Zostań przy jednorazówkach - to wszystko pic na wodę tylko że ładniej wygląda Jednak 1razowki wg mnie nie daja takiego komfortu. Predzej sie "zapychaja", w moim wypadku latwiej tez podrazniaja. Maszynki z wymiennymi ostrzami sa lepsze - o wiele dluzej moge ich uzywac. Pozostaje wierny Gillete wiec nie potrafie porownac go z Quatro. Moge tylko porownac Macha3 i Sensora. Do tego drugiego wypuszczono jakies rok temu potrojne ostrza. Na moje wyczucie sa kubek w kubek takie same jak w machu. Odpowiedz Link Zgłoś
lux_machina Re: Golenie 22.01.07, 17:57 używałem zwykłej mach 3 i zamieniłem na m3 turbo czyli z wibracjami i goli znacznie lepiej golenie jest dokładniejsze podrażnienia mniejsze bo nie trzeba tak mocno dociskać do skóry mam mocny zarost Odpowiedz Link Zgłoś
concerto Re: Golenie 24.01.07, 14:29 dzieki za wypowiedzi nikt nie wypowiada sie co do Wilkinsona--moze i mniej popularny on Mach 3 ale jednak wisza w sklepach wiec ktos musi sie nimi golic:) P Odpowiedz Link Zgłoś
hispana Re: Golenie 24.01.07, 14:38 po quattro profil twarzy jest troche zaokraglony Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: Golenie 24.01.07, 15:11 po quattro zaokrąglony ? raczej przypomina kwadrat, jak to po quattro. Odpowiedz Link Zgłoś
concerto Re: Golenie 28.01.07, 11:01 nikt nie odpowiada wiec dodam jeszcze2 pytania w próznie:) --jaka jest trawałośc takiego wymiennego nozyka zzczy t prawda ze takiem zakratkowanym Wilkinsonem trzeba sie bardzo postarac aby sie zaciac? P Odpowiedz Link Zgłoś