Dodaj do ulubionych

Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi??

22.04.07, 00:35
Podczas dzisiejszej podróży pociągiem widziałam przedziwną parę. Otóż do
wagonu wsiadł facet, bardzo młodo wyglądał ale po bliższym przyjrzeniu się i
posłuchaniu rozmowy stwierdziałm że miał około 30stki. Razem z nim była jakas
infantylna małolata. Myśle że miała ze 20 lat, chociaż może 18? Trudno
pwoiedziec, zachowywała się w każdym razie gorzej niż 13 letnie córki mojej
koleżanki. Chichotała głupawo, snuła jakies opowieści dziwnej treści na co ów
facet odpowiadał jej rzeczowo i rozsądnie, z pewnym zniecierpliwieniem. Można
by pomyslec brat i młodsza siostra nic z tego, całowali się namiętnie a on jej
władczo trzymał rekę na kolanie. Jak tak słuchałam to przeciez ten facet
totalnie nie miał z tym dzieckiem o czym pogadać :)
Po co dorośli faceci zadają sie z dziećmi? Jakieś kompleksy? A facet naprawde
był sympatyczny i taki do rzeczy. Przedziwne.
Obserwuj wątek
    • botytoja Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 00:43
      faktycznie dziwne:)myslalam ze dojrzali faceci wola dojrzale kobiety.....mnie
      np mlode ciala chlopakow nie pociagaja...wrecz
      przeciwnie....odstraszaja....dziwne....

yagiennka napisała:

> Podczas dzisiejszej podróży pociągiem widziałam przedziwną parę. Otóż do
      > wagonu wsiadł facet, bardzo młodo wyglądał ale po bliższym przyjrzeniu się i
      > posłuchaniu rozmowy stwierdziałm że miał około 30stki. Razem z nim była jakas
      > infantylna małolata. Myśle że miała ze 20 lat, chociaż może 18? Trudno
      > pwoiedziec, zachowywała się w każdym razie gorzej niż 13 letnie córki mojej
      > koleżanki. Chichotała głupawo, snuła jakies opowieści dziwnej treści na co ów
      > facet odpowiadał jej rzeczowo i rozsądnie, z pewnym zniecierpliwieniem. Można
      > by pomyslec brat i młodsza siostra nic z tego, całowali się namiętnie a on jej
      > władczo trzymał rekę na kolanie. Jak tak słuchałam to przeciez ten facet
      > totalnie nie miał z tym dzieckiem o czym pogadać :)
      > Po co dorośli faceci zadają sie z dziećmi? Jakieś kompleksy? A facet naprawde
      > był sympatyczny i taki do rzeczy. Przedziwne.
      • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 01:33
        Ciało jak ciało, ale to dziecko wyglądało jak chłopak :) Zero kobiecości, i w
        zachowaniu i w wygladzie. Mi się zawsze wydawało że inteligentni faceci szukają
        inteligentnych kobiet a nie głupawych dziewczynek. Takl mnie ten przypadek
        zainteresował jakoś ;) Szkoda że nie można spytać takiego delikwenta, ciekawe co
        na to psychologia.
        • botytoja Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 01:53
          yagiennka napisała:

> Ciało jak ciało, ale to dziecko wyglądało jak chłopak :) Zero kobiecości, i w
          > zachowaniu i w wygladzie. Mi się zawsze wydawało że inteligentni faceci
          szukają
          > inteligentnych kobiet a nie głupawych dziewczynek. Takl mnie ten przypadek
          > zainteresował jakoś ;) Szkoda że nie można spytać takiego delikwenta, ciekawe
          c
          > o
          > na to psychologia.

a po co komu kto na stale...kto to wymyslij
        • fiutek-maly Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 11:47
          yagiennka napisała:

> Ciało jak ciało, ale to dziecko wyglądało jak chłopak :) Zero kobiecości, i w
          > zachowaniu i w wygladzie. Mi się zawsze wydawało że inteligentni faceci szukają
          > inteligentnych kobiet a nie głupawych dziewczynek. Takl mnie ten przypadek
          > zainteresował jakoś ;) Szkoda że nie można spytać takiego delikwenta, ciekawe c
          > o
          > na to psychologia.

i co ci inteligentni faceci maja ich inteligentnym partnerkom ładować w
          inteligencje?
      • fiutek-maly Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 11:45
        > faktycznie dziwne:)myslalam ze dojrzali faceci wola dojrzale kobiety.....mnie
        > np mlode ciala chlopakow nie pociagaja...wrecz
        > przeciwnie....odstraszaja....dziwne....

a mnie odstraszaja ciała startch bab. Na trzeźwo bym takiej nie tknął, a po
        pijanemu gdy mi się zaczyna stara baba podobać to mi nie stanie i bardzo dobrze
        • piekielnica1 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 12:37
          > a mnie odstraszaja ciała startch bab. Na trzeźwo bym takiej nie tknął, a po
          > pijanemu gdy mi się zaczyna stara baba podobać to mi nie stanie i bardzo
          > dobrze

Pedofilia ?
          kiedyś słyszałam dowcip?
          "dziewczyna może mieć i 16 lat byle młodo wyglądała"
          • fiutek-maly Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:35
            piekielnica1 napisała:
            > Pedofilia ?
            > kiedyś słyszałam dowcip?
            > "dziewczyna może mieć i 16 lat byle młodo wyglądała"

nie pedofilia tylko brak nekromancji. Co ja na to poradze że nie lubie kobiet
            trupio zimnych i śmiertelnie poważnych
            • eeela Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:38
              Nekrofilii!!! Nekromancja to przywolywanie duchow zmarlych :-D
              • fiutek-maly Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 15:02
                no tak masz racje. :D
            • piekielnica1 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 17:25
              > Co ja na to poradze że nie lubie kobiet
              > trupio zimnych i śmiertelnie poważnych

Ot, życia jeszcze nie znasz.
    • betti22 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 01:33
      wydaje mi sie ze oni poprostu nie chca, nie potrzebuja stalego prawdziwego
      zwiazkue..moze nie sa gotowi na taki zwiazek..chca sie poprostu wyszalec.. miec
      z kim seks uprawiac..gdzis (bo nie wszedzie z malolata) sie pokazac..

ps. bardziej mowie tu o takich przypadkach jak piszesz gdzie panna sie zachowuje
      dziecinnie, jak 13latka itp ..bo przypadek kiedy dziewczyna ma te 20, 21 lat a
      facet 30 nie nalezy az do takiej rzadkosci..a dziewczyna w tym wieku nie musi
      byc pusta i niedojrzala..
      • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 01:36
        Wiesz co, jak ja sobie ich wyobrażam w tym seksie to widzę taką rozchichotaną
        lolitke co mówi "ah nie no co ty robisz, tak nie wolno, mama mi zabroniła :D"
        Złośliwa jestem ale nie mogę sobie tego wyobrazic, hehe.
        A tak generalnie wydaje mi się że jeśli 30 latek wiąze się z 20 latką to jednek
        jest jakiś sygnał że coś tu nie gra. W tym facecie oczywiście.
        • antibus Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 07:56
          zazdroscisz jej ? niech sobie sa razem skoro im to pasuje ... skoro jemu i jej
          to odpowiada... "po co mezczyzni wiaza sie z dziecmi" - wydaje mi sie ze 20 lat
          to juz nie takie dziecko ... mowisz ze facet mial okolo 30stki, no to byl tylko
          10 lat starszy... luzik
          • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 10:21
            Niby czego? Ja mam własnego faceta.
            Ja nie wiem czy ona miala 20 lat, mogła miec 17, trudno powiedziec.
        • fiutek-maly Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 11:48
          to jak lubisz sobie wyobrażać innych w takich sytuacjach to spróbój sobie
          wyobraźić jak dojrzały facet posuwa rówośnice, jak odwraca wzrok by nie patrzeć
          na rozstępy na cyckach ....
          • modrooka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 19:19
            > to jak lubisz sobie wyobrażać innych w takich sytuacjach to spróbój sobie
            > wyobraźić jak dojrzały facet posuwa rówośnice, jak odwraca wzrok by nie
            patrzeć
            > na rozstępy na cyckach ....

Dojrzały czyli jaki?
            Mający trzydzieści lat? Od kiedy kobiety w tym wieku już nie są atrakcyjne?
            Mający lat pięćdziesiąt? Wyobraź sobie że jego ciało jest wtedy równie
            odwrotnie apetyczne jak kobiety.

P.S. Rozstępy na cyckach mogą mieć i 20 latki
          • bupu Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 23.04.07, 18:49
            Aaaa, Ty po prostu jesteś idiotą. Rozumiem.
        • acorns Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 25.04.07, 02:18
          yagiennka napisała:

> A tak generalnie wydaje mi się że jeśli 30 latek wiąze się z 20 latką to
          jednek
          > jest jakiś sygnał że coś tu nie gra. W tym facecie oczywiście.

Ja byłem trzydziestolatkiem, który związał się z siedemnastolatką. Obecnie
          jesteśmy rok starsi. To nie jest ze mną coś nie tak, tylko z kobietami w wieku
          zbliżonym do mojego. Te fajne są zajęte, wolne pozostały tylko kretynki,
          babochłopy, feministki, kociary i inne takie. Jak mam mieć kretynkę to wolę
          siedemnastoletnią niż trzydziestoletnią. Siedemnastka przynajmniej nie posypie
          się w przeciągu najbliższych 10 lat. Siedemnastoletnia kretynka ma szansę stać
          się w miarę kumatą dziewczyną, trzydziestoletnia to już nie bardzo. Pewne
          rzeczy są w życiu ważniejsze niż np. wyskoczenie z kretyńskim tekstem w
          towarzystwie.
    • helga1970 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 08:10
      to dobry temat
      tez oberwuje takie zjawisko, ale coraz mniej sie dziwie
      Myśle, ze faceci, ktorzy wiaza sie z niedojrzalymi partnerkami po prostu ida na
      łatwizne. Łatwiej takiej zaimponowac, nie trzeba myslec a mozna sie ubawic do
      łez. No i czesto sami nie sa dojrzali, wiec ida w zaparte, ze jest im z tym
      dobrze.
      • helga1970 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 08:14
        raczej mam na mysli mezczyzn około 40 tki z dziewczynami ponizej 20 tki. tamten
        przykład 20 sto i 30 latka jest raczej nie trafiony. Ludzie w tym wieku z taka
        roznica lat dobrze sie rozumieja. raczej chodzi o przeskok calych dwoch dekad,
        kiedy faktycznie nawet przy dobrej woli, jeden partner jest starszy o całe
        wieki a dziewcze jest po prostu " pod wrazeniem" swojego mentora.
        Mysle tez , ze faceci wiaza sie bo chca byc podziwianie. nie chca zeby kobieta
        rozkladala ich na czynniki pierwsze, tak jak zrobiłaby to rownolataka.
        Innymi słowy : chca jeszcze poszalec
        • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 10:24
          Uhm, czyli to zwykłe męskie lenistwo i wygodnictwo oraz totalny brak wymagań.
          Chyba się nie cenią i mają zaburzone poczucie włąsnej wartości skoro ida na taką
          łatwiznę. Ja to się dziwię bo z 20 latkiem nie miałabym o czym nawet rozmawiać
          nie mówiąc o jakimkolwiek zrozumieniu czy porozumieniu dusz.
          • tak_tak_2 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 13:07
            Nie jeden 20 latek ma wiecej rozumu niż ..40 latek :)
            Często 40 ..parolatkom odbija na maksa!!
            Nie jedna mloda dziewczyna jest 100 razy mądrzejsza od Kobiety dojrzałej .
            Nie ma co generalizowac
            Ale faktem jest ,że kobiety sa bardzo zazdrosne .
            Młodosć przemija i trzeba umieć sie z tym faktem pogodzić
            Kobiety nie potrafią( nie wszystkie) i często zazdoszczą wszystkiego , mlodym
            ,pęknym inteligentnym dziewczynom))
            Przecież będąc kobieta dojrzałą powinny mieć swój rozum a jednak bywa ,że nie
            tryskają mądrościa .
            pozdr
            • thelma3 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 13:14
              więc rozumu / mądrości niż starsi ? wątpię
              raczej więcej nadziei, optymizmu, energii, czyli tego wszystkiego czego z
              czasem w życiu nam ubywa

• tygrysio_misio Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 13:19
                tak dokladnie..bo rozum i madrosc to nie to samo co doswiadczenie

mozna z zycia wiecej wnioskow wyciagnac majac za soba 20 lat zycia niz ktos
                inny po 30...taka prawda jest

ale "starsi" czesto z swej zazdrosci zapominaja o tym i jedyne czy potrafia sie
                popierac to ich wiek

a zycie toczy sie dalej..czasy sie zmeiniaja...mlodym latwiej sie
                dostosowac...lepiej chwytaja realia...
              • tak_tak_2 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 13:20
                thelma3 napisała:

> więc rozumu / mądrości niż starsi ? wątpię
                > raczej więcej nadziei, optymizmu, energii, czyli tego wszystkiego czego z
                > czasem w życiu nam ubywa
                >
                Nie zauwazylas ,ze Panow w srednim wieku odbija??? szukaja mlodej partnerki zeby
                sie dowartosciowac .
                A Panie ?
                Mozna zauwazyc po tych watkach jakie sa zazdrosne :)

• yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:26
              Ale tu nie chodzi o rozum tylko o dojrzałość życiową po prostu. 20 latek
              interesuje się grami komputerowymi i muzyką, ma inne spojrzenie na świat, inne
              priorytety. Po prostu nie złapie z nim intymnego i bliskiego porozumienia dużo
              starsza kobieta. Nie ma takich cudów.
              • tygrysio_misio Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:30
                zdziwiwlabys sie czasem...nawet czesto

zazdrosc straszna rzecz
                • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:34
                  Miałam do czynienia, dla mnie to jest za przeproszeniem gó..arstwo :) Każdy
                  wiek ma swoje praca. Co do zadrości to nie wiem o co ci chodzi, ja mam
                  wspaniałego faceta którego bardzo kocham. A tak poza tym obserwuję sobie życie i
                  innych :)
                  • tygrysio_misio Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:45
                    i widac w tym watku jak bardzo palasz "jadem" do osob ktore nie sa w twoim
                    wieku...przypadkiem nie z zazdrosci?

masz racje: 20 latek ktory mysli o pilityce albo gospodarce nie bedzie mial o
                    czym rozmawiac z 30 letnia matrona bo jego brak zainteresowania porownywaniem
                    cen kaszanki w sklepach wyda jej sie dziecinny...masz racje: 20-letni dres z
                    pod dyskoteki dla licealistow nie bedzie mial o czym rozmawiac z "mloda" 30-
                    latka

ale zdziwilabys sie jak bardzo 20-latem z pierwszego przykladu pasowalby do 30-
                    latki z drugiego przpadku...o ile on nie "oglupialaby" juz na punkcje dzieci i
                    bycia kura domowa

pozatym zdziwiwlabys sie rozmawiajac z pewnymi odobami na forum grybys potem
                    dowiedzila sie ile maja lat...ja raz bylam okropnie zszokowana myslac ze pewien
                    jak mi sie wydawalo cos na wskros ponad 30 mial zaledwie 21

a co do zazdrosci...jezeli ktos odmawia innym madrosci zyciowej i inteligencji
                    tylko ze wzgledu na wiek to co innego niz zazdrosc i zadufanie w sobie oraz
                    kompleksy nim kieruja? Mozna miec 20 lat i miec wieksza modrosc zyciowa niz
                    niejedna 40-latka. To zalezy jak wiele jest sie zdolnym nauczyc z prostych
                    obserwacji...

i to tez mowie z obserwacji bo czesto rozmawiam z ludzmi zroznicowanymi
                    wiekowo...i powiem Ci, ze ktos dla kogo jego autorytet i madrosc okresla jego
                    wiek zazwyczaj nie ma saba nic do zaprezentowania...bo ludzie ktorzy cos wiecej
                    soba reprezentowania do wieku nie przykladaja wagi a raczej do umiejetnosci
                    argumantacji
                    • thelma3 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:56
                      u la, la! to żeś pojechała! nieładnie, nieładnie
                      koleżanko, radzę zapanować nad temperamentem, bo niejedną osobę możesz tu urazić
                      trochę szacunku dla innych
                      • tygrysio_misio Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:58
                        szacunku..przeciez o szacunek do innych wyzej apelowalam

czy wykladnia szacunku jest wiek?
                        - nie bardzo

• thelma3 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 15:00
                          kultura wypowiedzi
                          • tygrysio_misio Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 15:04
                            ta to prawda

bylam niekulturalna?

moze zbyt ostro wypowiedzilam pewne kwestie bo wypowiedzialne lagodniej nie
                            odniosly zadnego echa

wypowiedzenie dosadnie swojego zdania nie jest kulturalne?
                            -byc moze

napewno nie mniej niz "jechanie" po kims na tylo ze wzgledu na kompleksy na
                            punkcie wieku

• yagiennka Droga Tygrysio 22.04.07, 17:28
                      Z tego co widze to ty pałasz jadem do wszystkiego i wszystkich więc siebie samą
                      doskonale scharakteryzowałaś :))
                      Przeciętny 20 latek jest chłopcem, mieszka z mamusią i tatusiem, uczy się pilnie
                      lub olewa naukę, chodzi na imprezy bo tak wypada i nijak się ma do kobiety nawet
                      takiej która ma 25 lat. Jeszcze potrzebuje conajmniej kilku lat żeby dojrzeć o
                      ile w ogóle dojrzeje bo to różnie bywa.
                      Pisanie na forum nie myl z realnym życiem :) Takie różnice w wieku i
                      dojrzałości nie widać ich na 1 rzut oka czasami ale szybko wychodzą przy
                      bliższym kontakcie czy rozmowie.
                      Nie odmawiam nikomu inteligencji ale jak sama nazwa wskazuje aby miec mądrośc
                      życiową trzeba TROCHę POżYć. Na pewno dłużej niż 20 lat. I śmiesza mnie
                      opowieści dziwnej treści o niebywałej i nagminnej dojrzałości u bardzo młodych
                      osób bo nawet to co się czyta na forum doskonale temu przeczy :)
                      Nie, nie można miec 20 lat i mądrośc życiową 40 latka bo to sa tzw BANIALUKI
                      które nie występują w naturze.
                      Ja też rozmawiam z różnymi ludzmi i zapewniam cie że istnieje jakas typowość i
                      średnia statystyczna oraz że każdy wiek ma swoje prawa i czymś się charakteryzuje.
                      I tyle.
                    • bombalska Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 18:24
                      Moglabys nie zasmiecac forum swoimi nudnymi filozofiami?
                      Przeczytaj moze glowny post jeszcze raz jak nie rozumiesz o co chodzi autorce.
      • acorns Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 25.04.07, 02:26
        helga1970 napisała:

> Łatwiej takiej zaimponowac, nie trzeba myslec a mozna sie ubawic do
        > łez. No i czesto sami nie sa dojrzali, wiec ida w zaparte, ze jest im z tym
        > dobrze.

Nie tak do końca. Poszłabyś ze mną na wiejską dyskotekę? Zniosłabyś disco polo
        czy jakieś disco albo hip hop? Nie protestowałabyś przeciwko kupieniu
        dodatkowego wzmacniacza, kondensatora i 2 subwooferów do samochodu? Nie
        przeszkadzałoby Ci że wyszedłbym z Tobą na miasto w spodniach i butach Nike
        albo Reeboka czy Adidasa? Jeśli tak, to jesteś OK. A jeśli nie to nie dziw się
        że wolę dziewczynę dużo młodszą, bo jej to odpowiada i utrudnia mi życia tzw.
        dojrzałością. Bo ja bedę się tak ubierał, takimi wozami jeździł i takiej muzy
        słuchał nawet jak będę starym dziadkiem.
    • fiutek-maly Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 11:42
      20 lat to nie dziecko.
      Po co dorosły facet ma sie wiązać z wykształconą inteligentną rówieśnicą z
      rozstepami na tyłku i cyckach, która ma juz olbrzymie parcie na dzieci dom i
      rodzine? Co by miał dorosły facet z takiego układu z rówiiśnicą?
      • modrooka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 19:20
        > 20 lat to nie dziecko.
        > Po co dorosły facet ma sie wiązać z wykształconą inteligentną rówieśnicą z
        > rozstepami na tyłku i cyckach, która ma juz olbrzymie parcie na dzieci dom i
        > rodzine? Co by miał dorosły facet z takiego układu z rówiiśnicą?

Lepszy seks?
        Trzydziesktolatki sa bardziej wyzwolone seksualnie niż dwudziestolatki, a jak
        już wspomniałam dwudziestolatki mogą mieć równe rozstępy na tyłku i cyckach jak
        i trzydziestolatki
    • 30_letni Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 13:01
      Bez przesady, 20 lat to już nie dziecko, a Ty jako postronna obserwatorka nie
      jesteś w stanie stwierdzić co mu się może w niej podobać i czy rzeczywiście ona
      jest pustą małolatą.
      • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:28
        Ja wyciągnęłam wnioski z jej zachowania, było po prostu idiotyczne. A facet
        zniecierpliwiony, rozmawiał z nią jak ojciec z córka.
        • thelma3 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:30
          słowem przypadek lolity :)
          • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:33
            Możliwe :) W końcu rózne są zboczenia.
            • fiutek-maly Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:39
              zabawnejest to że gdy facet zwiaże sie ze starszą kobietą to kobiety nie widzą w
              tym niczego niestosownego,gdy jest na odwrót to dostrzedają mankamenty
              • tak_tak_2 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 15:11
                fiutek-maly napisał:

> zabawnejest to że gdy facet zwiaże sie ze starszą kobietą to kobiety nie widzą
                > w
                > tym niczego niestosownego,gdy jest na odwrót to dostrzedają mankamenty

Bo mloda zawsze bedzie dla nich zagrozeniem Poprostu nie potrafia pogodzic sie
                ze swoim wiekiem I to jest ich problem :)
                • nick_zero Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 20:02
                  tak_tak_2 napisała:

>
                  > Bo mloda zawsze bedzie dla nich zagrozeniem Poprostu nie potrafia pogodzic sie
                  > ze swoim wiekiem I to jest ich problem :)
                  Jest malo Kobiet ktore nie sa zazdrosne o mlodsze .Stanowczo wiecej na tym
                  swiecie jest Bab ,WREDNYCH ktore jak piszesz nie umieja sie pogodzic z
                  uplywajacym czasem i atakuja kazda mloda ,najczesciej ( zauwazylem w realu)
                  inteligentna i piekna niewiaste pozdr
                  • thelma3 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 20:10
                    przyznaj się, rzuciła Cię dziewczyna, co? ;)
                    • nick_zero Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 20:12
                      thelma3 napisała:

Mam żone dwoje dzieci- 4 lata i 2 letnie:)
                      Moja opinia wynika z obserwacji zycia .Ot i wszystko :) pozdrawiam niedzielnie
                      ..jeszcze:)

> przyznaj się, rzuciła Cię dziewczyna, co? ;)
                      • thelma3 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 22:14
                        i co, Twoja żona pewnie jest wyjątkiem? tzn mądrą, piękną, dojrzałą kobietą, nie
                        zaś wredną babą jak my wszystkie? pozostałe? ;)
    • arturvelfelix Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 13:02

pytanie yagiennki nie wydalo mi sie do konca retoryczne - stad postaram sie
      odpwiedziec co moim zdaniem sklania facetow do takich "zwiazkow" ktore trafniej
      chyba nazwac ukladami.

Dla kazdej kobiety wiek 19-24 lata to najlepszy czas - czy im sie podoba czy
      nie - sa wtedy najpiekniejsze, swieze i po prostu promienieja. Nie mysla o
      takich sprawach jak malzenstwo, dzieci stale zwiazki. Dla 30 latka to wspaniala
      sprawa, zwlaszcza jesli nie mysli on o malzenstwie, dzieciach i stalych
      zwiazkach - jego dziewczynie to nie przeszkadza.

Wraz z wiekiem kobiety nabieraja coraz wiekszego doswiadczenia jesli chodzi o
      zachowanie mezczyn - widza kiedy klamie, spodoba mu sie inna lub zwyczajnie na
      swiecie kiedy jest dla niego tylko "kroliczkiem" - takim ktorego sie ma przy
      okazji innych zajec. Dziewczyna 20 letnia nie jest na takie rzeczy jeszcze
      wrazliwa i to samo w sobie jest super, bo tak naprawde nie musisz sie starac.
      Wystaczy, ze kupisz jej jakies perfumy: dla 30 latka nic nie znaczacy wydatek,
      dla jego rowiesniczki - mily drobiazg (!), ale dla 20 latki to prawdziwy
      fetysz. " Zlapalam Pana Boga za nogi" mysli sobie laseczka. I jest ok.

Rowniesniczka ow 30 latka nie ma juz ochoty na krotkotrwale znajomosci - nie
      chce marnowac na nie szybko uplywajacego czasu. Ona musi widziec (!) jakas
      przyszlosc - chocby skromna, ale musi widziec perspektywe tego zwiazku i to
      dlugoterminowa. Dla laseczki 20 letniej - nie ma takiej potrzeby. Wystarczy
      podjechac lepszym samochodem i jest ok, zero trudnych pytan.

Oczywiscie pisze tu o statystycznie najbardziej prawdopodobnym zachowaniu, z
      pewnoscia sa od tego wyjatki, no i na pewno jest tez milosc, ktora jak wiadomo,
      wszystko zwycieza. Wtedy zadne ferrari nie przekona 20 letniej dziewczyny, ze
      ma lepszy "deal" pod nosem... bo rzeczywiscie nie ma ;)
      • tak_tak_2 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 13:27
        Czesto tez 30 letnie Panie próbuja złapać mężczyzne na dziecko:) bo zegar
        biologiczny tyka ,niestety
        Szkoda ,ze tak długo czekały ,przebierając ..
        Mądry facet nie da sie złapać ..woli młodą inteligentną dziewczynę- z taka
        planuje przyszłość:)
        • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:37
          Czy często? Nie sądzę, dzieci można urodzić do 40stki.
          A to młode w ciąże nie zachodzą??:D Tym bardziej, bardziej płodne, mniej
          doświadczone, o antykoncepcji czesto nie mają zielonego pojęcia.
      • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:31
        I tu się nie zgodzę :) Są 20 kilku latki które myślą o małżeństwie, o dzieciach
        - najlepszy dowód zobaczyć pewien wątek na forum kobieta, 23 latka zastanaiwa
        się czy nie ejst już za stara na małżeństwo :D
        Poza tym niejedna 30 latka wygląda promienniej i piękniej niż nie jedna 20 latka.
        Co do reszty się zgadzam. I wychodzi na to że facet szukający związków z dużo
        młodszymi dziewczynami ma coś nie bardzo ze swoją psychiką.
        • thelma3 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:39
          bo mężczyźni sa próżni i tyle :)
          co ma się taki przeciętny starać i stawać na głowie, kiedy może jak wspomniał
          przedmówca, kupić perfumy i robi za "gościa"? a któryż to facet nie lubi się
          przeglądać w oczach pełnych zachwytu? :)
          • smutas27 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:48
            Każdy lubi , tylko nie każdemu jest obojetne co ten zachwyt spowodowało i czyje
            to są oczy.
            • thelma3 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:52
              Co racja, to racja :)
          • tak_tak_2 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 14:58
            I nadal ta zazdrośc!!
            Czy tak trudno zrozumieć ,że bywaja mlode inteligentne dziewczyny ktore maja
            wiecej rozumu niz niektore 30 latki ??
            Czy widzicie tu mloda dziewczyne ktora wchodzi z wami w dyskusje ,zeby
            potwierdzic lub zaprzeczyc Waszym insynuacjom??
            To juz o czym swiadczy:)
            każdy wiek ma swoje prawa i swoje wystarczy to dostrzec :)
        • arturvelfelix Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 15:24
          yagiennka napisała:

> I tu się nie zgodzę :) Są 20 kilku latki które myślą o małżeństwie, o
          dzieciach
          > - najlepszy dowód zobaczyć pewien wątek na forum kobieta, 23 latka zastanaiwa
          > się czy nie ejst już za stara na małżeństwo :D

Tak jak wspomnialem w swojej wypowiedzi - nie twierdze ze opisany przeze mnie
          model zachowania jest regula absolutna, sa wiec od niego wyjatki. Jest pewnym
          statystycznie powtarzalnym zachowaniem spolecznym.

> Poza tym niejedna 30 latka wygląda promienniej i piękniej niż nie jedna 20
          latk
          > a.

Na pierwszy rzut oka na pewno tak jest, ale po dokladniejszym "przegladzie"
          moze sie juz wydawac nieco inaczej (biust, pupa). To jak samochod - nowy:
          pieknie pachnie, nie byl "uzwyany", a wiec nie byl bity, ma nowoczesny disign
          oraz wiesz, ze nie znosi w zadna strone bo wczesniej, ktos go (ją) uderzyl.
          Przejezdzajac przez "prog salonu" traci min. 20% swojej wartosci. Im jednak
          starszy tym jest z nim wiecej problemow - bierze wiecej oleju, siedzenia sie
          wycieraja, za chwile na rynku pojawia sie nowy model... i oczka chodza. Nigdy
          tez nie jest tak, ze samochod uzywany - chocby najpieknieszy - ktory mial po
          drodze 10 wlascicieli (przez 10 lat) jest ok - cos musi byc z nim nie tak i
          rozsadni mezczyzni to wiedza. :)

To panie uwazaja za lenistwo?

To nie zbieranie antykow tylko prosty rachunek - w samochod uzwany tani jest
          dzis, ale koszty jego napraw i czas na nie poswiecony powoduja, ze jest on o
          niebo drozszy niz samochod nowy z ktorym nie bedzie problemow przez ok. 5 lat
          (kupujemy perfumy jako "przepraszam" i jeszcze tej samej nocy mamy super sex!)

> Co do reszty się zgadzam. I wychodzi na to że facet szukający związków z dużo
          > młodszymi dziewczynami ma coś nie bardzo ze swoją psychiką.

Jesli juz kogos obrazasz to musisz bardzo zazdroscic. ;)

Oczywiscie mowie tu o powieszchownym elemencie zjawiska zwanego "dobor
          partnera", sa tez inne - a jak zawsze podkreslam wyjatkiem jest milosc ;)

• yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 17:38
            No jeśli dla ciebie tłusty i nieforemny ale jędrny tyłek jest piekniejszy niż
            zgrabny o mniejszej jędrności to zapewne tak ;)
            Ja tam wolę samochód nieco przejechany ale sprawny, o ładnej linii, dotarty na
            drogach, pewny niz swieży z salonu co am ukryte wady, brzydką linię i
            nietwarzowy kolor ;)
            Ja mam samochód 8 letni z którym praca polega na tym że raz w roku oddaję go do
            przeglądu i tylko tyle :)) Nie psuje się w ogóle.
            A tak pzoa tym to uważam że porównywanie człowieka do samochodu jest conajmniej
            chybione.
            Ale czego??? Czego niby mam zadrościć, nikogo nie obrazam :))) Gdzie? Po prostu
            zauważyłam pewien fakt i się nad nim zastanawiam. Poza tym organicznie nie
            trawię infantylności i głupawych zachowań - hihihi hahaha ah taka jestem rozkoszna.
            • arturvelfelix Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 23:39
              odpowiadam:

yagiennka napisała:

> No jeśli dla ciebie tłusty i nieforemny ale jędrny tyłek jest piekniejszy niż
              > zgrabny o mniejszej jędrności to zapewne tak ;)

Nic nie napisalas, ze tylek tamtej dziewczyny jest tlusty i nieforemny, chyba
              za pozno zeby sie na taka okolicznosc powolywac - skoro jak twierdzisz, nie
              zazdroscisz. ;)

> Ja tam wolę samochód nieco przejechany ale sprawny, o ładnej linii, dotarty na
              > drogach, pewny niz swieży z salonu co am ukryte wady, brzydką linię i
              > nietwarzowy kolor ;)
              > Ja mam samochód 8 letni z którym praca polega na tym że raz w roku oddaję go
              do
              > przeglądu i tylko tyle :)) Nie psuje się w ogóle.

W przypadku wad ukrytych samochod mozesz NATYCHMIAST zwrocic do producenta i
              nie bedzie z tym zadnego problemu. Podobnie jest z mloda, ladna dziewczyna -
              jesli ma wady - cechy charakteru, ktore ujawniaja sie dopiero po pewnym czasie
              to mozecie sie rozstac, bez szarpania szat. Ona - spokojna, ze znajdzie kogos
              nowego - odejdzie bez trudu. Kolor i linie pierwszego i nastepnego wybierasz
              sam - moze byc blonynka "przy kosci", albo szczupla szatyna albo odwrotnie ;)
              To kwestia gustu, nie bierzesz tego co ci sie nie podoba.

Co do twojego samochodu, to byc moze jest jak mowisz - nie psuje sie. Juz
              jednak za 3-4 lata psuc sie bedzie coraz czesciej. Koszty wzrosna, ale co
              najwazniejsze - coraz trudniej bedzie taki sprzedac na rynku, a jesli sie juz
              uda - bedziesz musiala ostro zejsc z ceny. Z kobietami jest podobnie: im
              starsza tym mniejsze pole manewru, a jesli juz to w dol, a nie w gore ;)

> A tak pzoa tym to uważam że porównywanie człowieka do samochodu jest
              conajmniej chybione.

Moze byc kontrowersyjne, fakt. ;)

> Ale czego??? Czego niby mam zadrościć, nikogo nie obrazam :))) Gdzie? Po
              prostu
              > zauważyłam pewien fakt i się nad nim zastanawiam. Poza tym organicznie nie
              > trawię infantylności i głupawych zachowań - hihihi hahaha ah taka jestem
              rozkoszna.

Vide - poczatek twojej wypowiedzi o tlustym i nieforemnym tylku :) Miotasz sie
              w emocjach, moze w zdenerowoaniu... nie obrazasz sie przeciez na
              rzeczywistosc ;)

Nie pisz tego ,zeby kogos zezloscic. Warto korzystac z tego wieku, bo samochodu
              z kontyngenty 1993 ... juz nikt dzis nie kupuje.
              • arturvelfelix Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 23:41
                poza tym pytalas "Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi??" a piszesz co ty
                wolisz ;)
                • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 23.04.07, 01:18
                  No juz wiadomo że wiążą się dlatego bo sami sa niedowartościowani, czują się
                  niepewnie, mają zaniżone poczucie własnej wartości, bo młodą łatwiej
                  manipulować, bo takiej da się zaimponowac bez wysiłku. Albo niektórzy mają
                  kompleks lolitki.
              • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 23.04.07, 01:16
                Ale to nie tyczyło tamtej dziewczyny, mowa była o tym że nie zawsze 20 latka
                jest atrakcyjniejsza od 30 latki bo moze być całkowicie odwrotnie.
                Nie wiem jaki tylek miala tamta bo się nie przyjrzałam ;)
                Ok ale to się, tyczy wszystkich :) Tak samo kobiet jak i męzczyzn, piszesz jakby
                męzczyźni posiadali jakiś tajemniczy eliksir młodości a jest wręcz odwrotnie, to
                kobiety dłużej zachowują młodośc i sprawność intelektualną i dłużej żyją.
                Starość do starości pasuje :)
                Nie widze związku, tak jak już pisałam tłusty tyłek był w odniesieniu do
                galopującej nadwagi dzisiejszych młodych ludzi.
                To fajnie korzystajmy ale rozsądnie :) Człowiek to nie tylko ciało ale przede
                wszystkim to co ma w środku, równiez w głowie.
                • arturvelfelix Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 24.04.07, 12:44

> Ale to nie tyczyło tamtej dziewczyny, mowa była o tym że nie zawsze 20 latka
                  > jest atrakcyjniejsza od 30 latki bo moze być całkowicie odwrotnie.

Na pewno nie zawsze, ale statystycznie - jest ladniejsza, czy ci sie to podoba
                  czy nie. :)

> Nie wiem jaki tylek miala tamta bo się nie przyjrzałam ;)

A czyli mamy "drobne klamstwo" - typowy objaw niezdrowych emocji takich jak...
                  zazrdosc. ;)

> Ok ale to się, tyczy wszystkich :) Tak samo kobiet jak i męzczyzn, piszesz
                  jakby męzczyźni posiadali jakiś tajemniczy eliksir młodości a jest wręcz
                  odwrotnie, to kobiety dłużej zachowują młodośc i sprawność intelektualną i
                  dłużej żyją.

Nigdy nie pisalem, ze mezczyzni maja cudowny eliksir mlodosci. Wprost
                  przeciwnie - kiedy pojawiaja im sie zmarszczki czy zaczynaja lysiec to nie na
                  zarty. Problem polega na tym, iz za facetem ze zmarszczkami i lysiejacym, ale w
                  dobrym samochodzie, dobrym domem i praca obejrzy sie 90% mlodych, ladnych
                  dziewcyczyn. Za kobieta ze zmarczkami i poczatkiem siwizny zaden mlodych
                  chlopak sie nie obrjrzy. Rozumiesz roznice?

> Starość do starości pasuje :)
                  > Nie widze związku, tak jak już pisałam tłusty tyłek był w odniesieniu do
                  > galopującej nadwagi dzisiejszych młodych ludzi.
                  > To fajnie korzystajmy ale rozsądnie :) Człowiek to nie tylko ciało ale przede
                  > wszystkim to co ma w środku, równiez w głowie.

Zgadzam sie w 100%, ale nie warto obrazac sie na rzeczywistosc i przy okazji
                  obrazac innych.
                  • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 24.04.07, 19:30
                    Statystyka ma to do siebie że rzadko idzie w parze z życiem :) Nie bój się,
                    dzisiaj nastolatki wyglądają jak perszerony i za chwilę starość zacznie być
                    atutem, bo zestarzeje się pokolenie kobiet które o siebie zawsze dbały.

"Nie wiem jaki tylek miala tamta bo się nie przyjrzałam ;)
                    >
                    > A czyli mamy "drobne klamstwo" - typowy objaw niezdrowych emocji takich jak...
                    > zazrdosc. ;)"

Hę? Chyba coś ci się pomyliło, ja w ogóle nic nie pisałam o tyłku tej dziewczyny
                    nigdzie.

Hehe nie rozsmieszaj się. Jeśli się ogladają to za samochodem i kalkulują ile to
                    taki może zarabiac i co jej może kupić :))

Nie zauważyłam, młodzi faceci nagminnie latają za 30stkami i nawet 40stkami.
                    Wręcz czepiają sie i nie chcą odczepić :) Równiez ogladają się na ulicy. Jeśli
                    kobieta fajna jest rzecz jasna. Zobacz ile jest związkó gdzie facet jest młodszy
                    od kobiety, to się staje coraz powszechniejsze.

Ja nikogo nie obrazam :)

• tygrysio_misio Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 15:09
      opowiesci dziwnej tresci??

a czy opowiadanie o tym co sie dzialo w pracy jest dziwniesze niz opowiadanie o
      tym co sie dzialo w szkole?

albo opowiadanie o kolezankach ze szkoly jest dziweniejsze od plotkowania o
      kolezankach z pracy?

coz takigo dzienego mogla opowiadac 20-letnia dziewczyna?

mze to nie bylo glupokowate tylko pelne radosci zyciowej? moze to wlasnie
      bardziej ciagnie do 20-latek niz do pozbawionych spontanicznosci i radosci
      zyciowej 30-latek

to dziwne, ze ktos moze wolec przebywac z kims kto cieszy sie zyciem od kogos
      kto ciagle narzeka?

moze powodem tego,ze mezczyzn ciagnie ku mlodszym dziewczynom jest poziom
      zgorzknialosci ich rownowiesnic??
      • arturvelfelix Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 15:27
        tygrysio_misio napisała:

brawo.... ;)
      • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 17:46
        Opowiadała o mammie i cioci jadzi i co mama powiedziała a kto to na nią
        spojrzał, co powiedział i takie tam :) Ale nie wazne o czym, trzeba było
        posłuchać jej głosiku i rozemocjonowania. No i reakcja faceta, mówił do niej
        trochę tonem nauczyciela a trochę ojca.
        A czemu? Znam 30 latki i starsze kobiety które mają az za dużo spontaniczności i
        otwartości życiowej :)) Jedno z drugim nie zawsze ma coś wspólnego.
        Dziwne że dorosły facet interesuje sie dzieckiem. I tylko tyle. No chyba że miał
        po prostu takie skłonności, ale generalnie to na pewno nie jest normalne
        zachowanie.
        Skoro sami sa zgorzkniali to podobne kobiety przyciągają, swój do swego ciągnie.
        • dziewczynaartura Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 18:05
          ee,30 latek i 20 latka to jedno i to samo pokolenie,zadna roznica.
          40 latek i 18 -to juz predzej przyklad na zwiazek faceta z dzieckiem.
          co do przyczyn-kryzys wieku sredniego:P,a pozatym latwosc imponowania takiej
          pannie-dobrze gdzies ktos napisal-30 letnia blachara bedzie chciala auto zeby
          jej zaimponowac a 18 letnia posika sie jak dostanie rolki.
          ot i cala prawda.
          takich facetow charakteryzuje niedowartosciowanie i niemoznosc imponowania
          czyms rownolatkom.
          a co do jedrnosci mlodych cial-plizzzz,dzisiejsze nastki sa tak zapuszczone ze
          sorki.i widze to co obserwuje na ulicach jednego z najwiekszych plskich miast.
          takze bez przesady-wszystko jest kwestia genow i dbania o siebie.
          wiadomo ze 40 latka i 20 latka to juz inna liga.ale miedzy zapuszczona 18 a
          super laska 30 tka to bym umiala wybrac:P
          aha-mam 24 lata:)
    • iberia.pl Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 16:05
      nie probuj zrozumiec-niktorzy wola mlodsze, glupsze... :-)
      • mouse_c Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 17:33
        iberia.pl napisała:

> nie probuj zrozumiec-niktorzy wola mlodsze, glupsze... :-)
        To z pewnościa przykre stwierdzenie dla młodych osób:((
        ludzie, którzy potrafią tylko powiedzieć w niektórych przypadkach, że coś jest
        złe i może komuś zaszkodzić, a także nie przeszkadza im to w dążeniu do własnego
        zadowolenia, bez względu na moralność i potrzeby innych, nie mają z dojrzałością
        nic wspólnego...

• feenstra Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 18:18
          Młodość to olbrzymi atut. Nie ma dyskusji.
          PS: Bliżej mi do 30stki niż do 20stki. Ale fakty są faktami
          • dziewczynaartura Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 18:24
            sam w sobie ???wybacz.:P
          • iberia.pl Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 18:26
            feenstra napisała:

> Młodość to olbrzymi atut. Nie ma dyskusji.

a czy mozesz to jakos umotywowac?
          • yagiennka Atut? 22.04.07, 22:33
            Chyba chodzi ci tylko o młodość fizyczną. Poza tym dzisiaj młodośc fizyczna trwa
            dosyć długo, mamy czym i jak ją podtrzymywać, dopiero kobiety które są po
            menopauzie zaczynają się błyskawicznie starzec, czyli koło 50tki średnio. To
            sprawa hormonów. Atutem to jest młodość wewnętrzna, stan ducha :)
        • iberia.pl Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 18:28
          mouse_c napisał:

> iberia.pl napisała:
          >
          > > nie probuj zrozumiec-niktorzy wola mlodsze, glupsze... :-)
          > To z pewnościa przykre stwierdzenie dla młodych osób:((

nie ekscytuj sie tak, ten komentarz odnosil sie do tej konkretnej sytuacji
          opisanej przez autorke watku.Jesli dla Ciebie akurat ta konkretna mloda osoba
          jest wzorem do nasladowania to wspolczuje.

> ludzie, którzy potrafią tylko powiedzieć w niektórych przypadkach, że coś
          jest złe i może komuś zaszkodzić, a także nie przeszkadza im to w dążeniu do
          własnego zadowolenia, bez względu na moralność i potrzeby innych, nie mają z
          dojrzałością nic wspólnego...

doprawdy jestem pod wrazeniem powyzszego pseudofilozoficznego wywodu.
        • nick_zero Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 18:50
          mouse_c napisał:

>
          > To z pewnościa przykre stwierdzenie dla młodych osób:((

No i masz racje mouse . Nie zawsze mlody to glupi!A zwlaszcza w dwudziestym
          pierwszym wieku mamy naprawdę bardzo mądą mlodzież
          Bardzo czesto niektóre 16 dostały już kopa od życia i właśnie nie chodzi o
          jakieś zerwanie z chłopakiem czy coś w tym stylu...nieraz los ciężko doświadcza
          dzieci,ale dzięki temu one o wiele szybciej dojrzewają...i dlatego nie lubią gdy
          ktoś ocenia je po wieku.
          Ale Kobiety cechuje zazdrość o ktorej napisałem pod innym wątkiem.
          Na szczęscie mężczyzni starsi nie syczą jak zmije pod adresem młodszych od
          siebie facetów
          To przywilej kobiet !!
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          >
          • wyssana.z.palca Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 19:45
            kobiety lubia sie rozpisywac na temat innych kobiet, rozkminiac dlaczego on
            jest z nia skoro ona jest taka, siaka czy owaka.. naprawde nie macie
            powazniejszych zmartwien? moze jest swietna w loku, albo cos. co kogo to
            obchodzi. jest z nia to pewnie jest mu dobrze. a takie gadanie ze byl
            zniecierpliony, traktowal ja jak corke czy cos, to juz chyba autosugestia
            autorki tak mysle...
            • nick_zero Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 19:54
              wyssana.z.palca napisała:
              a takie gadanie ze byl
              > zniecierpliony, traktowal ja jak corke czy cos, to juz chyba autosugestia
              > autorki tak mysle...
              Przecież to widać ,słychać i czuć :)Nie warto sie denerwować ''wyssana'' - takie
              ''KOBIETY''( plujace zazdrością ,nienawiścią do drugich0 były są i będą
              ,niestety :(
              Pozdrawiam jeszcze ..niedzielnie .
              Do widzenia
              • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 22:45
                Czym???/ A w domu wszyscy zdrowi? To już nie mozna nic napisac normalnie,
                uczucie zazdrości jest mi obce, w ogóle bardzo rzadko doświadczam tego stanu :)
                Ale jak coś zauważam to sobie moge to skomentować czy moze nie??
            • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 22:43
              Nie, obserwacja :) Siedząc w pociągu w wagonie mimowolnie stajesz się
              uczestnikiem czyjejś rozmowy i zachowania.
          • yagiennka ? 22.04.07, 22:41
            Mamy mądrą młodzież???? A to ci nowina. Głupota i pustośc dzisiejszych bardzo
            młodych ludzi mnie przeraża.
            Nie wiem czemu jak komuś się coś nie podoba to zaraz ci się kojarzy z
            zazdrością, zupełnie bez sensu.
            • wyssana.z.palca Re: ? 24.04.07, 09:21
              tak wiele znasz mlodych ludzi ze mozesz tak powiedziec? jesli tak, to nie
              zazdroszcze znajomych.
              • yagiennka Re: ? 24.04.07, 19:33
                Obserwuję to to u mnie na osiedlu jak łazi po klatkach. Strrrraszne.
                • wyssana.z.palca Re: ? 24.04.07, 19:44
                  jezuuu... to sobie poobserwuj moze uczelnie, co?? a nie podworkowe patologie..
                  z takimi ograniczonymi horyzontami obiektywnego swaitopogladu nie wroze...
                  • yagiennka Re: ? 25.04.07, 00:08
                    Jakich uczelniach? Wyższych? To sa studenci i dorośli ludzie :)
                    Gimnazjum mam pod blokiem, ci co łaża po klatkach z petami, butelkami i używają
                    co drugie słowo k.. i h.. własnie z tej "uczelni" wyłażą tabunami.
                    • wyssana.z.palca Re: ? 25.04.07, 17:07
                      20latek to student jakby cus :)
    • avital84 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 20:05
      Ja mam 23 lata i nie uważam, że jestem osobą niedojrzałą i głupią. Poznałam w
      życiu wielu mężczyzn starszych ode mnie o powiedzmy te 10 lat, a mimo to
      będących większymi dziećmi niż ja. Dojrzałość, mądrość nie zawsze idą w parze z
      wiekiem.
      Wydaje mi się nawet, że są osoby, które nigdy nie dojrzewają.
      Oczywiście ważne jest to by być na podobnym stadium rozowoju duchowego i
      emocjonalnego, ale nie jest to niemożliwe w przypadku różnicy wieku. Często jest
      to nawet bardziej prawdopodobne gdyż jednak kobiety zazwyczaj dojrzewają nieco
      wcześniej. Z tego co zaobserwowałam ostatnimi czasu ja na przykład najlepiej
      rozumiem się z mężczyznami około 10 lat starszymi ode mnie. Raz zdarzyło mi się
      mieć fantastcyzny kontak z kimś zaledwie dwa lata starszym ale to była osoba,
      która miała za sobą doświadczenia w walce na wojnie. Myślę, więc że był on dużo
      poważniejszy od swoich rówieśników.
      Poza tym nie ma co oceniać ludzi po pozorach. Z podobną krytyką spotykają się
      pary, w których to kobieta jest starsza o te 10 lat. Wydaje mi się jednak, że
      właśnie ta różnica wielu może być spoiwem łączącym ludzi i motywującym ich do
      tego by starać się o to by związek przetrwał.
      • wiarusik Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 22:21
        Masz PRAWIE 23 lata >;)

Czy ten doświadczony wojną,mordował Palestyńczyków rzucająch kamieniami?;)
    • zdzichu-nr1 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 22.04.07, 23:45
      tu masz yagienka coś a propos
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=61017327&a=61215894
    • mike2005 Kobiety NIE są jak wino! 22.04.07, 23:45
      Nie oszukujmy się, po przekroczeniu pewnego wieku atrakcyjność kobiet
      drastycznie spada i nic się na to nie poradzi. Interesujący mnie przedział
      wiekowy to gdzieś tak 20-26 lat, potem z kobiet zaczynają robić się stare pudła,
      w których bynajmniej nie gustuję. Przy takiej trzydziestolatce (a tym bardziej
      starszej) mógłby mi najzwyczajniej w świecie nie stanąć, poza tym nie mam
      zamiaru się do niczego zmuszać.
      Na szczęście faceci mają ten komfort, że przy odpowiednim zapleczu finansowym
      nawet w wieku czterdziestu paru lat mogą przebierać w dwudziesto(paro)latkach
      jak w ulęgałkach; w drugą stronę to nie działa.
      Nie bez kozery powiada się, że facet ma tyle lat, na ile się czuje, a kobieta -
      na ile wygląda.
      • yagiennka Niektóre są :) 23.04.07, 00:59
        Wszystko zalezy od konkretnej kobiety. Jesteś śmieszny, 30 a nawte 40 latki są
        często pięknymi i atrakcyjnymi kobietami. A mit i tym że facet jak wino jest
        tylko i wyłącznie mitem wymyślonym przez facetów :)) I nie ma nic wspólnego z
        rzeczywistością. 80% ludzi z nadwagą to męźczyźni. Po 30 roku życia ponad 50%
        męzczyzn wazy już za dużo. Dodajmy do tego zaniedbanie, brak higieny, zły gust i
        gotowe. Kobiety bija was na głowe.
        Gro facetów w wieku 20 - 25 lat marzy o 30 - 35 latce :) Byś się zdziwił jakich
        facetów miałam ;) Najmłodszy miał 10 lat mniej ode mnie. I moje koleżanki mają
        podobne doświadczenia.
        Facet ma tyle lat na ile wygląda a przewaznie wygląda o 10 lat starzej niż ma.
        Po przekroczeniu 30stki a bywa że i wcześniej.
        • mahadeva Re: Niektóre są :) 23.04.07, 01:20
          no wlasnie :) kolega dziwne rzeczy pisze
          gdyby tak bylo, to umarlabym prawie dziewica :)
        • mike2005 Re: Niektóre są :) 23.04.07, 13:35
          yagiennka napisała:

> Wszystko zalezy od konkretnej kobiety. Jesteś śmieszny, 30 a nawte 40 latki są
          > często pięknymi i atrakcyjnymi kobietami. A mit i tym że facet jak wino jest
          > tylko i wyłącznie mitem wymyślonym przez facetów :)) I nie ma nic wspólnego z
          > rzeczywistością. 80% ludzi z nadwagą to męźczyźni. Po 30 roku życia ponad 50%
          > męzczyzn wazy już za dużo. Dodajmy do tego zaniedbanie, brak higieny, zły gust
          > i
          > gotowe. Kobiety bija was na głowe.
          > Gro facetów w wieku 20 - 25 lat marzy o 30 - 35 latce :) Byś się zdziwił jakich
          > facetów miałam ;) Najmłodszy miał 10 lat mniej ode mnie. I moje koleżanki mają
          > podobne doświadczenia.
          > Facet ma tyle lat na ile wygląda a przewaznie wygląda o 10 lat starzej niż ma.
          > Po przekroczeniu 30stki a bywa że i wcześniej.

Tak, tak, pisz sobie dalej te dyrdymały, jeżeli to ci w czymś (samoakceptacji?)
          pomaga.

Ty to musisz naprawdę mieć kompleksy...
          • yagiennka Re: Niektóre są :) 23.04.07, 18:54
            Moim zdaniem ty masz kompleksy pod sufit :)) Co doskonale widać po twojej
            agresji w stosunku do kobiet.
        • facettt Niektórzy są :) - mowa o mezczyznach 23.04.07, 13:53
          Wszystko zalezy od konkretnego mezczyzny. Jesteś śmieszna, 30 a nawet 40 latki
          są często przystojnymi i atrakcyjnymi mezczyznami. A to, że mezczyzna jak wino
          jest tylko i wyłącznie czystym stwierdzeniem faktu :))

> Gro mezczyzn w wieku 20 - 40 lat marzy o 20 - 25 latce :)

Przynajmniej wielu moich unajomych tak mialo.

I wielu z nich sie to udawalo :)))
      • lambert77 Re: Kobiety NIE są jak wino! 23.04.07, 14:14
        :) Mike ja rozumiem młody jesteś swój gust masz ... nie będziemy o nim
        dyskutować bo o takich sprawach się nie dyskutuje. Masz pełne prawo lubić tylko
        kobiety w przedziale 20-26 :) ale żeby własną matkę nazywać starym
        pudłem :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD toś się chłopie troszkę zagalopował. Chyba że
        akurat twoja matka jest wieczną 20 latką ;)....

.... a zastanawiałeś się jak długo kobiety w przedziale 20-26 będą lubić
        Ciebie :D???
        • mike2005 Re: Kobiety NIE są jak wino! 23.04.07, 16:55
          lambert77 napisał:

> .... a zastanawiałeś się jak długo kobiety w przedziale 20-26 będą lubić
          > Ciebie :D???

Tak długo, jak długo będzie mnie na nie stać.
          • yagiennka Re: Kobiety NIE są jak wino! 23.04.07, 18:55
            Aleś dziecko, one będą lubić wtedy twoje pieniążki a nie ciebie :)))
            • facettt Kobiety NIE są jak wino! - lecz jak jedwab :))) 23.04.07, 19:57
              yagiennka napisała:

> Alez one będą lubić wtedy twoje pieniążki a nie ciebie :)))

Lub klase :)))
              ten model, dziewcze...
              funkcjonuje na tym swiecie od paru tysiecy lat...
              od Grekow i Rzymian, poczawszy :)))
            • mike2005 Re: Kobiety NIE są jak wino! 23.04.07, 22:12
              yagiennka napisała:

> Aleś dziecko, one będą lubić wtedy twoje pieniążki a nie ciebie :)))

Ważne, żeby obie strony były zadowolone.
              • lambert77 Re: Kobiety NIE są jak wino! 24.04.07, 09:41
                Będziesz zadowolony wiedząc, że kobieta z którą jesteś kocha bardziej twój
                portfel?? A może po każdym bzykaniu będziesz na stolik wykładał 200 :) plus
                premię?? Ehhh gdzieś ty się z tym wszystkim wychował co tak krzywi ludzi??
    • menk.a Re: A wiążą się? Weekendowa zabawka 23.04.07, 13:44
      i pewnie nic więcej;)
    • bupu Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 23.04.07, 18:51
      Niska samoocena. Dla takiej małolaty facet trzydziestoletni jest nieledwie
      supermanem, który może podziwiać swoje odbicie w szeroko rozwartych w podziwie
      oczach tej danej dzieweczki. Natomiast rówieśnica mogłaby takiego obywatela
      czasami wdeptać w glebę i posłać na drzewo, bo jej znacznie trudniej zaimponować.
      • tak_tak_2 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 24.04.07, 21:54
        Taka trzydziestolatka nie a co startowac z dwudziestolatka- nie to cialo
        niestety i trzeba Wam sie z tym pogodzic kobiety - choc to trudne dla was jak
        widze :)
        Na tym forum takich zakompleksionych 30-tek jest duzo - to widzac po wpisach .
        Przeciez nie ma co zazdroscic tym mlodym tylko lepiej obejrzec sie za jakims 70
        latkiem i bedziecie happy:)
        • mike2005 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 24.04.07, 22:19
          tak_tak_2 napisała:

> Taka trzydziestolatka nie a co startowac z dwudziestolatka- nie to cialo
          > niestety i trzeba Wam sie z tym pogodzic kobiety - choc to trudne dla was jak
          > widze :)
          > Na tym forum takich zakompleksionych 30-tek jest duzo - to widzac po wpisach .

Nie mogą przeboleć, że lata swojej świetności mają już za sobą.
          • tak_tak_2 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 24.04.07, 22:53
            mike2005 napisał:

>
            > Nie mogą przeboleć, że lata swojej świetności mają już za sobą.

Niestety ale tak Ale na szczęście nie wszystkie Kobiety tak sie zachowują
            Mądre Kobiety nie piszą takich bzdur .Potrafią z godnościa ( nie poniżając
            mlodszych) przyjąc upływający czas pozdr
            Dbranoc
    • 1983pawel Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 24.04.07, 13:25
      To nie tak, że mężczyźni wolą młodsze. My po prostu wolimy te atrakcyjne
      fizyczne. Kobiety takie jak Eva Longoria czy Halle Berry podobają się milionom
      mężczyzn w różnym wieku. Brzydkich lub grubych kobiet nikt nie chce nawet jak
      mają dziewiętnaście czy dwadzieścia lat. Tu nie chodzi o żadne męskie
      kompleksy, wiek kobiety ani potencjalne tematy do rozmów tylko o zwykłe
      poczucie estetyki.
      • dziewczynaartura Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 24.04.07, 18:40
        o boze!!!!!nareszcie jeden normalny ktory napisal prawde.halle ma 40 lat,eva 32-
        wg takiego mike to sa zombie:PP bo on tylko do 26:PP
        mam nadzieje ze trafiac bedzie na same suki ktore go wyłoja z kasy:)
        a ten post powinien sobie przeczytac maly fiut-moze do niego dotrze o co
        chodzilo od poczatku w jego slawetnym watku[hehe jaki rym czestochowski:)]on by
        zamienil kazda z nich na licealistke:PPPPP

• tak_tak_2 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 24.04.07, 22:58
          dziewczynaartura napisała:

> o boze!!!!!nareszcie jeden normalny ktory napisal prawde.halle ma 40 lat,eva 32
          > -
          > wg takiego mike to sa zombie:PP bo on tylko do 26:PP
          > mam nadzieje ze trafiac bedzie na same suki ktore go wyłoja z kasy:)
          > a ten post powinien sobie przeczytac maly fiut-moze do niego dotrze o co
          > chodzilo od poczatku w jego slawetnym watku[hehe jaki rym czestochowski:)]on by
          >
          > zamienil kazda z nich na licealistke:PPPPP

Kobieta ktora na inna mowi ;;suka;; dla mnie nie jest Kobieta!!
          Obrzydliwe!

>
          >
          • dziewczynaartura Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 25.04.07, 00:03
            poszedl won,forumowy frustracie,zreszta nie obchodzi mnie twoja plec.
            o mamusiu,niesamowite,przykro mi ze taki bulwers cie naszedl-ale musze cie z
            tej tepoty umyslowej wyzwolic-suka to okreslenie na pewien typ kobiet i
            niekoniecznie pejoratywne-niektore sa wrecz happy,taki hmm synonim twardej
            laski,bitch
            i nie do ciebie nalezy okreslanie co jest obrzydliwe a co nie.popraw berecik:PPP
          • m_284 Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 25.04.07, 12:12
            >
            > Kobieta ktora na inna mowi ;;suka;; dla mnie nie jest Kobieta!!
            > Obrzydliwe!
            > A czego sie spodziewałes po tych zakompleksionych staruszkach???
            hahah

>
            > >
            > >
      • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 24.04.07, 19:36
        I tu masz chyba rację. Czytałam że atrakcyjnośc fizyczna kojarzy się facetom po
        prostu ze zdrowiem i płodnością a facet jest nastawiony na rozsiewanie swoich
        genów ;) Ciekawe czy ci co nie chcą mieć dzieci też, ale to chyba jest taki
        atawizm.
        • 1983pawel Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 24.04.07, 19:56
          Yagiennka nie potrzebnie dorabiasz do tego jakąś teorię o płodności. Atrakcyjna
          fizycznie kobieta z niczym nam się nie kojarzy. Po prostu patrzymy na kobietę i
          wiemy czy jest atrakcyjna (fizycznie) czy nie. Kwestie „rozsiewania swoich
          genów” nie mają tu znaczenia. Gdy patrzę na kobietę do głowy by mi nie przyszło
          zastanawianie się nad tym jaką by była matką.
          • bupu Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 24.04.07, 21:14
            A kto powiedział że ten proces jest świadomy?
            • 1983pawel Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 24.04.07, 22:08
              Oczywiście, że NIE jest to proces świadomy. Gdyby był świadomy to rozstania z
              partnerami były by znacznie łatwiejsze – wystarczyłoby świadomie postanowić, że
              od teraz ktoś już się mam nie podoba i po problemie. Ile problemów mniej …

Mi chodzi o to, że atrakcyjność fizyczna nie jest związana z poszukiwaniem u
              partnerki cech, które podnosiły by jej wartość jako potencjalnej matki.

Myślę, że jest wręcz przeciwnie. Największym powodzeniem cieszą się kobiety,
              które do „grzecznych” nie należą – beznadziejne kandydatki na matkę. Np. taka
              jak ta opisana na początku tego tematu.

• yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 25.04.07, 00:13
                Chyba coś mylisz, cieszą się powodzeniem ale łóżkowym-rozrywkowym :) Faceci nie
                szukają takich żon czy przyszłych matek swoich dzieci.
                • 1983pawel Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 25.04.07, 12:01
                  Ale co mylę? Przecież od początku pisałem, że tu nie chodzi o żadne wydawanie
                  na świat potomstwa. To ty dorabiałaś do tego takie teorie. A jakiej żony i
                  matki szukają mężczyźni to nie wiem bo ja takiej nie szukam. Za młody na to
                  jestem – mam 24 lata.
          • yagiennka Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 25.04.07, 00:11
            A bo to jest poświadome więc sobie nie zdajesz z tego sprawy :) No to powiedz mi
            racjonalnie po co ci właściwie ładna kobieta? Przeciez brzydka może być akurat
            100 razy wartościowszą i lepszą partnerką, podobno liczy się wnętrze :)
            • 1983pawel Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 25.04.07, 11:03
              Po co mi ładna kobieta? Jednym z elementów związku jest seks. Tak się składa,
              że do brzydkiej nie mógłbym się zmusić.

A odnośnie tego wnętrza to sprawa jest trochę bardziej skomplikowana.
              Zakończenie zdania uśmiechem sugeruje, że uważasz, że dla mężczyzn wnętrze się
              nie liczy. Nie wiem jak inni faceci, ale ja podchodzę do tego tak:
              W pierwszej kolejności oczywiście patrzę na wygląd. Jeżeli kobieta mi się
              podoba to wtedy patrzę na ogólnie pojęte cechy pozawyglądowe. Powiedzmy, że są
              dwie kobiety: pierwsza 7/10 z wyglądu i 7/10 z „wnętrza” oraz druga 10/10
              wygląd i 3/10 wnętrze. Istnieje pewien poziom wyglądu kobiety, poniżej którego
              nie zejdę, bo po prostu nie mogę. Jeżeli ten poziom to powiedzmy 7/10 to
              znaczy, że obie mi się podobają. W tym momencie zapominam o wyglądzie i oceniam
              jedynie wnętrze. W taki oto sposób brzydsza kobieta 7/10 wygrywa z super laską
              10/10. Wychodzi na to, że liczy się i wygląd i wnętrze.
        • facettt Po co męzczyźni wiążą się z mlodkami?? 24.04.07, 22:17
          Tez tak mysle. Zwlaszcza te, ktore nie chca miec dzieci, sa szczegolnie
          atrakcyjne.
          Gdyz bezpieczne :)))
          Ci faceci to dzieci juz przewaznie maja :)))
    • everplaya Re: Po co męzczyźni wiążą się z dziećmi?? 25.04.07, 09:25
      jerzol.everwars.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka