Dodaj do ulubionych

pytanie do znawcy tematu

02.05.07, 22:29
chciałabym przytyc. nie uprawiam wyczynowo żadnego sportu, nie
chcę "rzeźbic" swojej sylwetki. normalnie przytyc. słyszałam, ze moga mi w
tym pomóc odzywki dla sportowców węglowodanowo - białkowe. weszłam na stronę
Olimpu - jest ich cała masa!
czy jest ktoś, kto mógłby mi doradzic jaką wybrac? liczę na to, ze na tym
forum jest jakiś znawca.
Obserwuj wątek
    • kolorowa_diablica Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 22:33
      może lepiej skonsultowac się z dietetykiem.
      • nadia261 Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 22:38
        konsultowałam sie. niestety nie pomoglo.
        a...dodam, że jestem zdrowa.
        • zielonooka_bez_tyja Nawet nie próbuj!! 02.05.07, 22:41
          Jeśli nie zamierzasz zwiększyć aktywności fizycznej. To specjalnie do tego
          stworzone odżywki. Chyba nie chcesz sobie zniszczyć nerek i serca???
          • tygrysio_misio Re: Nawet nie próbuj!! 02.05.07, 22:49
            dokladnie...one sa po to zeby budowac miesnie...a zeby organizm budowal miesni
            to potrzebuje motywacji=ruchu
            • nadia261 Re: Nawet nie próbuj!! 02.05.07, 23:32
              ale w opisie jednej znich przeczytałam, ze polecana równiez dla osób, które
              chca zwiększyc mase ciała!
              • tygrysio_misio Re: Nawet nie próbuj!! 02.05.07, 23:41
                widzilam kiedys na silowni faceta ktory schudla 5 kilo w ciagu tygodnia bo byl
                chory i nie cwiczyl i nie jadl tych gowien...pomysl co on mial w tej "masie
                ciala"
              • zielonooka_bez_tyja Re: Nawet nie próbuj!! 02.05.07, 23:42
                Owszem, ale przy współudziale wysiłku fizycznego. Nie wierzę, ze jakakolwiek
                odżywka dla sportowców jest polecana, by "przytyć".
    • forumowicz_pospolity Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 22:40
      spróbuj na forum czas wolny-->fitness
      albo www.sfd.pl
    • zeberdee24 Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:02
      Odżywki i suplementy stosuje się zawsze według konkretnego planu - i są to
      środki wymyślone w konkretnym celu. Jeżeli jedząc to co ci pasuje utrzymujesz
      stałą wagę to nie kombinuj, metabolizm to delikatna sprawa.
    • poprioniony Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:02
      > słyszałam, ze moga mi w tym pomóc odzywki dla sportowców
      > węglowodanowo - białkowe. weszłam na stronę Olimpu - jest ich cała masa!

Zacznij konkretnie, duzo zrec a nie marnowac pieniadze na odzywki.

ps. Najwiecej kalorii w przeliczeniu na jednostke wagi maja oczywiscie tluszcze,
      powodzenia.
      • zielonooka_bez_tyja Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:20
        ps. z tym, że nie przechodź na dietę wysokotłuszczową, bo - jak każda
        monoskładnikowa - skutkuje chudnięciem, nie tyciem. Proporcje węglowodanów do
        lipidów muszą pozostać te same. Zmniejszyć możesz śmiało procentową zawartość
        białek w diecie... powinno pomóc:)
        • nadia261 Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:26
          dzieki.
          a jakis konkretny preparat? i czy takie odzywki są bezpieczne?
          • zielonooka_bez_tyja Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:31
            Napisałam Ci powyżej, żebyś nie myślała o żadnych preparatach, bo są opracowane
            do użytku przy współudziale wzmożonego wysiłku fizycznego. Proporcje dotyczą
            składu odżywczego diety - wysokokalorycznej z przewagą węglowodanów i tłuszczy.
            Żadnych wspomagaczy, bo możesz poważnie zaszkodzić zdrowiu!!
            • nadia261 Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:34
              ale ja rowniez pisałam, że opracaowana dieta nie pomogla.
              • poprioniony Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:36
                Ile kalorii dziennie jadlas i jak dlugo to trwalo?
                • nadia261 Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:40
                  2300 przez miesiąc
                  • tygrysio_misio Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:41
                    ile masz lat?
                    jesli kolo 20 to raczej utrzymywallas bilans na 0
                    • nadia261 Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:43
                      27 jakie to ma znaczenie?
                      • tygrysio_misio Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:46
                        na..z wiekiem spada zapotrzebowanie

chodzilam kiedys na aerobik z laska strasznie plaska i chuda..chodzila wlasnie
                        po to zeby nabrac masy..cwiczeniami bo od cwiczen rosna miesnie i
                        twardnieja...naprawde chcesz nabrac huk wie czego do ciala? Nie lepiej zaczac
                        cwiczyc silowo?
                      • zielonooka_bez_tyja Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:46
                        Im jesteś starsza, tym wolniej spalasz... ale to też jest umowne, są wyjątki:)
                        • tygrysio_misio Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:48
                          i tak z wykresow itpe to wyszlo mi,ze najbardziej liczy sie tryb zycia;]

• poprioniony Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:57
                            Czesc Tygrysio, ssij palke.
                            Ok, skoro wstep mamy juz za soba to musze stwierdzic, ze
                            wreszcie napisalas cos do rzeczy.
                            Najczesciej przeceniane sa czynniki genetyczne/hormonalne
                            (99% ludu ma bardzo zblizona gospodarke), najczesciej
                            niedoceniane sa dieta i tryb zycia.
                            Lasia wcina 2300/dzien i pewnie przy tym wyklada caly dzien
                            chemie w Biedronce i kweka, ze nie tyje. Rece opadaja.

ps. A dietetyk do odstrzalu.
                            • tygrysio_misio Re: pytanie do znawcy tematu 03.05.07, 00:05
                              czesc Poprus..jak zwykle starsz sie byc chamem i prostakiem ale i tak wiem,ze
                              mnie lubisz;]

a tak nawiasem to tyle wiem o sobie i o tym co zrobic zeby szybko schudnac ale
                              nie moge sie za to zabrac;] najgorzej jest woricic do cwiczen;]
                            • nadia261 Re: pytanie do znawcy tematu 04.05.07, 16:04
                              dzieki za poradę - jak widac wiesz o mnie więcej niz ja sama! gratuluje
                              bystrosci umysłu! chamstwo? skadze znowu - to po prostu genialne jednym zdaniem
                              zinterpretowac moje 27 letnie życie! ale to nie wszystko - ty czytasz miedzy
                              wierszami! wiesz - jak ludzie widzą rzeczy których nie ma to to sie nazywa omam
                              wzrokowy.
                              pozdrawiam geniuszu
                  • zielonooka_bez_tyja Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:43
                    No to się musisz bardziej postarać:)) Dużo bardziej:)) Tyle przez dwa tygodnie,
                    potem zwiększyć o około 500, jeśli w dalszym ciągu nic, o następne. Jeśli przy
                    3500 nie będzie efektów - koniecznie!! zgłoś to lekarzowi.
                    Pozdrawiam:) Dobranoc:)
              • zielonooka_bez_tyja Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:40
                Może dieta była źle opracowana (nie wystarczy jeść dużo, nie zwracając uwagi na
                skład). Możesz też mieć jakąś ukrytą chorobę związaną z zaburzeniami przemiany
                materii, bądź zaburzenia hormonalne - np. niedoczynność tarczycy. Ale...
                gdybanie jest bez sensu. Potrzebna jest porada żywieniowca, a On, jeśli uzna za
                konieczne, zaleci konsultację u konkretnego specjalisty.
                • nadia261 Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:42
                  robilam badania w tym hormonalne. są w porzadku. moze rzeczywiscie wybrac się
                  do innego dietetyka
                  • zielonooka_bez_tyja Re: pytanie do znawcy tematu 02.05.07, 23:45
                    NAJLEPSZY z możliwych pomysłów:) Z dokładnymi notatkami, co do trybu życia
                    (nawet, co do tego, czy jesteś typem nerwusa, czy oderotnie - stres ma wpływ na
                    gospodarkę kaloriami również:)), odżywiania, itd:)

Pa:)
    • jack79 Re: pytanie do znawcy tematu 04.05.07, 18:43
      dietetycy to w większości barany
      nie liczy się tylko ilośc kalorii, lecz też szybkośc przemian metabolicznych
      spowolnij ją
      dużo mleka tłustego mleka, serów, jajka z majonezem
      doskonała jest śmietana 30% (nie kremówka)
      dwie takie śmietanki po 200ml to prawie 1200kalorii i wspaniałe zamulenie
      układu trawiennego, będzie miał kłopot żeby się wyrobić :)
      energii po czymś takim za dużo nie będziesz miała, bo zamiast energii będą Ci
      się zapasy tłuszczu odkładały tu i tam...
      • tygrysio_misio Re: pytanie do znawcy tematu 05.05.07, 15:13
        a co zrobic jak bardzo sie lubi jajka z majonezem i mleko a chce sie
        schudnac ?? ;]
        • rolling_stone -------- 05.05.07, 15:32
          prosze sobie wejsc na strone kif.pl i tam poszukac wsrod gainerow- jest tego
          cala masa. lepsze od olimpa sa produkty ultimate'a czy hitec nutrition.
          czy nie lepiej jednak zanalizowac diete i tryb zycia, obliczyc bilans
          kaloryczny, a dopiero potem siega po suplementy?
          • nadia261 Re: -------- 06.05.07, 17:41
            moze i lepiej. nie mam jednak czasu i na tyle umiejetności zrobic tego sama, a
            dietetyk do którego trafilam okazał sie byc nieskuteczny. stad moje pytanie o
            odżywki - linia najmniejszego oporu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka