joanna.syrenka 15.07.07, 19:51 Co za żenujący pokaz snobizmu. Dobra kurtka i super plecak jeszcze z nikogo dobrego piechura nie uczyniły. Ktoś może sobie mieć GPS w zegarku, tylko co z tego, jak nie umie rozpalić ogniska w razie potrzeby :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pj.pj Wędrownik Nowoczesny 15.07.07, 20:16 Strasznie bogatym trzeba być, żeby zostać takim "wędrownikiem". Kilka moich budżetówkowych pensji jako żywo. A jakoś mam wrażenie, że ci w Polsce, których byłoby na to wszystko stać, jeżdżą na wycieczki plażowe z biurami "podróży". Odpowiedz Link Zgłoś
marinko5 strasznie mnie bawia tacy frajerzy 15.07.07, 20:27 sprzetu ma na sobie za 20tys idzie na Kopiec Kosciuszki lanserzy Odpowiedz Link Zgłoś
c.ozog Wędrownik Nowoczesny 15.07.07, 21:10 Sprzecik bardzo trendy dla bogatych. W tym to sie mozna pokazac na najlepszej ulicy w miescie i szpanowac. A wystarczy poprostu zwykly polar, wygodne kilkuletnie buty w dobrej kondycji, porcja czekolady i mineralna w plecaku. Najwazniejsza jednak jest chec wyjscia na szlak niekoniecznie w najmodniejszych i technologicznie zaawansowanych gadzetach. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynowosc Wędrownik Nowoczesny 16.07.07, 00:18 Hehehe :) A wiecie co, mnie to zawsze rozbraja. I nie odmawiam sobie przyjemności oglądania takich "pokazów". Zastanawiam się, czy ludzie w to wierzą, te ceny, etc. Pewnie tak - niektórzy... Nie zazdroszczę frustracji ;> Pozdrawiam górołazów wszelkiej maści:) Odpowiedz Link Zgłoś
shaman2 Artykuł sponsorowany! 16.07.07, 10:06 Szkoda, że autorzy w jasny sposób nie oznaczyli, że mamy do czynienia z artykułem sponsorowanym i to przez firmę, która do liderów jakości nie należy. Za dużo też wykazali wiary w naszywki producenta i powtarzają mity (np. o śpiworach puchowych - jeśli są takie złe to dlaczego profesjonaliści w Himalajach ich używają?) dotyczące sprzętu. Szkoda. W/ Odpowiedz Link Zgłoś
t529669754 Re: Artykuł sponsorowany! 16.07.07, 11:32 O, fajnie - widzę, że Kolega się zna. Mam prośbę - mógłbyś wskazać tych, którzy do owych "liderów jakości" należą? Ja słyszałem o firmie "Nort West" (czy jakoś tak...) Odpowiedz Link Zgłoś
shaman2 Re: Artykuł sponsorowany! 16.07.07, 13:02 To zależy o czym rozmawiamy. Tak na szybko: - buty - np. Meindle - plecak - Karrimor, Berghouse - śpiwór - Yeti (polska firma - polski puch jest jednym z najlepszych) - mata - Karrimor (Extreme lub Ekspedition) W. Odpowiedz Link Zgłoś
aizuz Re: Wędrownik Nowoczesny 16.07.07, 11:23 jak ktoś lubi to niech sobie kupuje może mu to samopoczucie poprawia plecak to akurat jest bardzo ważny (2 miejsce po butach) zwłaszcza jak się robi dalekie wędrówki ale dobry to oczywiście nie znaczy najdroższy;) a rozpalanie ogniska i inne cenne umiejętności a la skaut i tak były, będą i są najważniejsze (ale jak ktoś nie posiada jeszcze to nie powinien sie zrażać tylko uczyć - trening czyni mistrza) no i jeszcze jedno ludzie o snobistycznych skłonnościach mają mimo wszystko większe tendencje do wylegiwania się na Karaibach niż męczenia się twórczego nawet w drogaśnym sprzęcie pozdrawiam wszystkich piechurów Odpowiedz Link Zgłoś